גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל תסתנוורו מהריבית על העו"ש: איזה בנק מציע את הפיקדון הטוב ביותר?

הלחץ הרגולטורי אמנם הביא את הבנקים להציע ריביות על העו"ש, אך ההטבות מוגבלות לסכומים קטנים מאוד שיניבו לכל היותר מאות שקלים בשנה ● במקביל, דווקא אפיק הפיקדונות מציע ריבית כפולה ואף יותר מכך, ומסוגל להציג רווחים נאים ● כתבה שלישית בסדרה

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"יותר טוב מכלום", היא אחת מאמרות השפר האהובות על מי שמסתפק במועט. ואכן, יותר מ־400 מיליארד השקלים של הציבור שנמצאים כיום בחשבונות עו"ש שאינם מניבים ריבית מלמדים עד כמה שחקה האינפלציה הגבוהה את הכסף של הישראלים בשנה האחרונה.

התחרות בין הבנקים מגיעה להלוואה הכי יקרה: כמה תשלמו על המינוס? | כתבה ראשונה בסדרה
התחרות על המשכנתאות: באילו בנקים תקבלו את ההצעה הכי משתלמת לכל מסלול?| כתבה שניה בסדרה

בשבועיים שחלפו מאז שיחת הנזיפה של נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון במנכ"לי הבנקים, החלו האחרונים להציע ריבית על יתרת הזכות בעו"ש. מדובר בצעדים שאפשר לברך עליהם, אולם משם ועד להטבה משמעותית לחוסכים, הדרך עוד ארוכה.

לאומי  היה הראשון שהציע 1% על ריבית זכות של עד 10 אלף שקל, כך שהסכום המקסימלי שיכול היה לקוח זכאי לקבל עמד על 100 שקל בשנה. דיסקונט , באמצעות פייבוקס בו הוא מחזיק במחצית המניות, מיהר להציע 3% עם הגבלה של 20 אלף שקל בשנה. אל המשחק הצטרף בנק ירושלים עם 2.375% (על יתרת זכות של עד 20 אלף שקל).

גם מזרחי טפחות  פרסם הצעה משלו עם 2% עד 25 אלף שקל, הצעה שבלאומי מיהרו להשוות, כשמיד אחריהם גם הבינלאומי  פרסם הטבה משלו וזו מעניקה ריבית של בין 1.8% ל־2.2%, עם העדפה לנוטלי ההלוואות.

 

 

הבנקים שבחרו בגישה שונה

בפועלים  נקטו בדרך שונה, והרחיבו את מנגנון קיזוז ימי יתרת הזכות בעו"ש מימי המינוס, שיכול להביא לחיסכון שנתי של מאות שקלים. בפועלים הסבירו כי המוצר מיועד למאות אלפי לקוחות פרטיים הנמצאים בחלק מהחודש ביתרות זכות ובחלק אחר שלו ביתרות חובה ומקטין את הריבית המשולמת על יתרות החובה.

אולם כאן נמצאת נקודת התורפה של ההטבות שמציעים הבנקים, ומסתכמות במבט שנתי עבור רוב הלקוחות במאות בודדים של שקלים, הנעים בין 450 ל־600 שקל, כלומר בין 37.5 ל־50 שקל בחודש.

לצד הפועלים, בנק נוסף שבחר בגישה שונה הוא וואן זירו, שלא מציע ריבית על העו"ש, אך העלה משמעותית את הריבית שהוא מציע על פיקדון יומי נזיל, וזו עומדת כעת על 2.5%, ריבית גבוהה מזו שחלק מהבנקים מציעים למי שיסגור את הכסף לשלושה חודשים.

באותה פגישה מדוברת הבהיר הנגיד ירון למנכ"לי הבנקים כי עליהם לעודד באופן אקטיבי ומתמשך את הלקוחות בעלי יתרת עו"ש מעל רף מסוים להסטת כספים המוחזקים בעו"ש לאפיקים משתלמים יותר. זאת על ידי מיפוי האוכלוסיות הרלוונטיות, הצבת יעדים, ביצוע פניות יזומות ללקוחות באמצעות אפליקציות הבנק, מסרונים, שיחות טלפון, אתר האינטרנט ועוד.

אחד האפיקים האלו הוא הפיקדונות, שלמרות איחור בגלגול הריבית העולה לפיקדונות, התמסורת (שיעור הגלגול) בישראל היא מהגבוהות בעולם. מבדיקת גלובס עולה כי עבור הפקדה של 50 אלף שקל באופן דיגיטלי ההתמסורת למי שיסגור את הכסף לשנה אכן גבוהה והריבית המוצעת קרובה יחסית לזו של בנק ישראל, גם למי שיבחר בריבית קבועה.

הבינלאומי וירושלים , למשל, מציעים ריבית קבועה לשנה של 4.35% ואילו הפועלים (הריבית על הפיקדונות בבנק יתעדכנו ב-10 ביולי בשל איחוד המדרגות הסכומים, כך שלקוחות עם פיקדון קטן יקבלו כמו לקוחות עם פיקדון גדול) ולאומי מציעים 4.3%. וואן זירו, שמציע רק פיקדונות בריבית משתנה (פריים) מציע 4.5%, קצת מעל בנק ירושלים (4.4%). מיד לאחר מועד עדכון הריבית הקרוב, בוואן זירו צפויים להעלות את הריבית באפיק זה ל־4.75% לפחות, כאשר במידה ובנק ישראל יעלה את הריבית, גם זו של הבנק הדיגיטלי תעלה.

עם זאת, הריביות לטווחים קצרים יותר נמוכות, אך עדיפות מהצעת הבנקים על יתרת הזכות בעו"ש. לתקופה של שלושה חודשים בריבית משתנה תקבלו בבנקים בין 1.75% בדיסקונט ל־3.4% בירושלים, כשהאחרון מציע גם את הריבית הגבוהה ביותר למעדיפים ריבית משתנה ומציע באפיק זה כ־‏4%. גם כאן וואן זירו הוא השני בטבלה, וצפוי להעלות את הריבית החודש לכ־3.85%.

מרבית הבנקים הודיעו על קיזוז ריבית במינוס

לצד אפיק הפיקדונות אפשר להסיט את הכסף גם למוצרים אחרים כמו קרנות הנאמנות הכספיות, שהן נזילות יותר ומציעות תשואה גבוהה במקצת מריבית בנק ישראל. ישראלים רבים כבר עשו זאת, והיקף הנכסים שמנוהלים בקרנות הכספיות שבר בחודש שעבר את השיא עם יותר מ־80 מיליארד שקל. ההטבות שמציעים הבנקים על יתרת הזכות בעו"ש, לצד העלאת הריבית על הפיקדונות, מצטרפים לשורת צעדים שהם נקטו בעקבות הפגישה עם הנגיד והלחץ שהופעל עליהם מצד פוליטיקאים.

כך לדוגמה, מרבית הבנקים הודיעו על קיזוז בריבית על המינוס, שהוא למעשה ההלוואה בתנאים הגרועים ביותר שמשקי בית או עסקים לוקחים. הטבה זו מגיעה בחלק מהבנקים ל־2% בחלק ממדרגות האוברדרפט, כאשר שני בנקים בחרו גם במנגנון של קיזוז ימי הפלוס מהמינוס - הפועלים כאמור ומזרחי טפחות שקבע יתרת זכות מקסימלית של 10 אלף שקל.

ההטבות יספקו את בנק ישראל?

הבנקים הציעו הטבות לנוטלי המשכנתאות, שמתחלקות לשתי פעולות. מצד אחד הפועלים, שמתחילת השנה סופג עבור חלק מלקוחותיו את העלאות הריבית והודיע בימים האחרונים כי יספוג את יתר העלאות הריבית השנה, עד לתוספת של 0.5% ובכך יחסוך ללקוחותיו מאות עד אלפי שקלים.

מהצד השני נמצאים מזרחי טפחות שמציע זיכוי של 1,200 שקל, לאומי שמציע זיכוי למי שההחזר החודשי שלו עלה ביותר מ־1,000 שקל של הפרש זה במשך כל חודש לתקופה של שלושה חודשים והבינלאומי שמעניק החזר של 1,400 שקל למי שהמשכנתה שלו התייקרה ביותר מ־500 שקל.

השאלה היא אם ההטבות הללו יספקו את בנק ישראל ואת הפוליטיקאים. ח"כ ינון אזולאי מש"ס, לדוגמה הקפיא את הצעת החוק שלו לחייב את הבנקים לשלם ריבית על יתרת העו"ש עד שאלה יפרסמו את ההטבות. רוב הבנקים מציעים את הריבית המדוברת ונצטרך לראות אם היא תספיק כדי להסיר את איומי החקיקה.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח: התנאים החדשים של חמאס, ואיך יתנהל המו"מ בדוחא

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה