גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכנסת הזמינה את הרשתות החברתיות לדון בטיפול בפייק ניוז. אף אחת לא באה

ועדת העלייה והקליטה בראשות ח"כ עודד פורר התכנסה היום כדי לדון בפעילות הרשתות החברתיות בימות המלחמה, אך נציגי ענקיות הטכנולוגיה והרשתות החברתיות סירבו להתייצב לדיון ● נציג התנועה למאבק באנטישמיות: "אנחנו צריכים תקציב של 2 מיליון שקל כדי להתמודד עם העומסים. אין לנו שיתוף-פעולה אמיתי מצד משרדי הממשלה"

דיון בוועדת העלייה והקליטה על התנהלות הרשתות החברתיות בזמן המלחמה, היום / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת
דיון בוועדת העלייה והקליטה על התנהלות הרשתות החברתיות בזמן המלחמה, היום / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ועדת העלייה והקליטה בראשות ח"כ עודד פורר התכנסה היום (ב') כדי לעסוק בפעילות הרשתות החברתיות בימות המלחמה. כותרת הדיון הייתה "התנהלות הרשתות החברתיות והסרת תכנים אנטישמיים ופוגעניים ברשת", אך נציגי ענקיות הטכנולוגיה והרשתות החברתיות סירבו להתייצב לדיון, ולפי דבריו של יו"ר הוועדה פורר, טענו כי הם לא יכולים להגיע כיוון שהם נאבקים בהסרת תכנים כל הזמן. 

מעט מדי, מאוחר מדי: כך הרשתות החברתיות מטפלות בפייק ניוז מהמלחמה
מדריכת תיירים מרומא קראה לתמיכה בחמאס. ארבעה ישראלים יצאו למאבק
טיקטוק חסמה את החשבון של חמאס. מה קורה בשאר הרשתות? 
התפקיד הקריטי של הרשתות החברתיות: "זה מערב פרוע שמתפוצץ, לרע ולטוב"
האיחוד האירופי נגד מאסק: הסר תעמולת חמאס מ-X - או שתיקנס 

זו לא הפעם הראשונה שוועדת העלייה והקליטה, במסגרת אחריותה על אנטישמיות ברחבי העולם, עוסקת במה שקורה ברשתות החברתיות. יו"ר ה וועדה פורר אמר בפתח הדיון: "מתנהלת מלחמה של מדינת ישראל על האמת. פייק ניוז מופץ ברשתות על מה שעשו אותם מחבלים ומפלצות מהחמאס. יש כאלה המכחישים את הטבח, כמו שמכחישים את השואה".

פורר הדגיש כי זו מלחמה שבמוקד שלה היכולת של מדינת ישראל "לתווך את האמת לעולם כולו". יתרה מכך, הוא העביר ביקורת על הרשתות החברתיות וטען כי הן מאפשרות לפרסם תכנים פוגעניים אך מסירות תכנים פרו-ישראליים. ח"כ צגה מלקו מהליכוד אמרה כי "הרשתות החברתיות מעוותות את האמת".

סירובן של הרשתות החברתיות להגיע - בלתי מתקבל על הדעת

יו"ר הוועדה פורר התייחס לכך שאין בדיון נציגים מטעם הרשתות החברתיות. "לדיון הזה נציגי הרשתות החברתיות סירבו להגיע, מסיבותיהן. העובדה שהן לא שולחות נציג, זה דבר שהוא בלתי מתקבל על הדעת, אבל זה לא יפגע בנחישות שלנו", אמר.

עוד ציין פורר כי נציגי הרשתות החברתיות שהוזמנו הם אזרחים ישראלים, "וזה לא אומר שהם בהכרח מסכימים עם מדיניות המטה במדינות-האם של אותם העסקים. לכן, באופן טבעי, הם לא יכולים להציג את העמדה האמיתית שלהם".

מטעם משרד התפוצות אמרו כי הם מפיצים דוחות אחת ליומיים בכל מה שקשור לאנטישמיות. לדברי נציג מטעמם בדיון, מעל ל-150 אלף תכנים שמכילים חומרים של אנטישמיות פורסמו - עלייה של 450% טרם תחילת המלחמה. לדבריהם, הם משקיעים יותר משאבים על ניטור טוויטר, טלגרם ורשתות חברתיות של הימין הקיצוני. במשרד התפוצות מפיצים את הדוחות לחברות הרשתות החברתיות ולארגונים ברחבי העולם, כדי להפעיל לחץ מגורמים שונים להסיר את התכנים.

מחלקת הסייבר בפרקליטות, בראשות ד"ר חיים ויסמונסקי, פועלת בצורה וולונטרית להסרת תכנים מהרשתות החברתיות. לא מדובר בפעילות מתוקף חוק, אלא הם פונים בערוצים ייחודים משלהם כדי שהרשתות החברתיות יסירו את התכנים המדוברים. בוועדה בכנסת עלה כי המחלקה בחנה יותר מ-5,000 תכנים שהתקבלו מגופי הביטחון וממשרדי הממשלה. לדבריהם, מעל ל-90% מאותם תכנים הוסרו על-ידי הרשתות החברתיות, ועם זאת בפרקליטות מזהים קושי בהסרת תכנים מאפליקציית טלגרם.

תומר אלדובי מהתנועה למאבק באנטישמיות אמר כי הם צריכים תקציב של 2 מיליון שקל כדי להתמודד עם העומסים. "אין לנו שיתוף-פעולה אמיתי שעוזר מצד משרדי הממשלה, והם יכולים לעשות הרבה יותר. מהצד השני, לדוגמה, טיקטוק עושה המון כדי לשחזר חשבונות של ישראלים שנחסמו. משרדי הממשלה לא עושים מספיק", ציין אלדובי.

במהלך הדיון, נציגת משרד החוץ מסרה מילה טובה לאיחוד האירופי. "בתחילת החודש, חוק ה- DSA נכנס לתוקף באיחוד האירופי", אמרה. החוק הזה למעשה קובע את האחריות של הרשתות החברתיות להסיר תכנים, לקחת אחריות על הפייק ניוז ולאכוף כראוי את המדיניות שהן קבעו בעצמן. נציב בכיר באיחוד האירופי פנה למטא (פייסבוק) ולאילון מאסק בדרישה לספק תשובות תוך 24 שעות במסגרת החוק, על מה הם עושים כדי להסיר תכנים בעיתיים. במשרד החוץ אמרו כי "פנו אלינו גורמים מהאיחוד האירופי כדי לספק להם תכנים בעיתייים שלא הוסרו מהרשתות, כדי שהם יוכלו להפוך את זה למקרי מבחן".

ח"כ רול: "יש לקונה בחקיקה. לא נוכל להיות קורבנות של הסיטואציה"

ח"כ עידן רול מיש עתיד קרא לחקיקה מסודרת בנושא הטיפול בתוכן אנטישמי ומסית. "יש לקונה של חקיקה. אנחנו מצפים לדרוש מהפלטפורמות הגדלת ראש כשאנחנו לא תובעים את מה שמגיע לנו. אם אנחנו לא מבססים חקיקה עם השלכות פליליות, לא נוכל לבסס כלום", אמר רול, ו הוסיף כי הוא מסכים שצריך להיכנס למצב חירום בכל מה שקשור לרשתות החברתיות. לדבריו, "אנחנו לא יכולים להיות קורבנות של הסיטואציה. צריכה להיות הגנה חוקית למהלכים הזו, וגם אם זה יוביל לביקורת שתהיה אשר תהיה. זה היה צריך לקרות מזמן בממשלה".

ח"כ רול קרא למשרד התפוצות בדיון ואמר: "יש פה הזדמנות - אלפי אזרחים שיכולים להירתם, וזה לא יקרה בזמן אחר. משרד התפוצות צריך להבין את גודל השעה ורק לייצר תשתית שמאפשרת ליוזמות אזרחיות לפעול. צריך לשמר את האלפים שנרתמים ולוודא שימשיכו גם אחרי זה".

יו"ר הוועדה פורר העלה מספר פעמים במהלך את השאלה מדוע אין תקנות לשעת חירום המחייבות את הרשתות החברתיות לפעול כמו שצריך. "הרגולציה בישראל מאפשרת לרשתות החברתיות להתנהג כאילו הם אדוני הארץ. זה שונה ברמת החקיקה באירופה ובארה"ב, ואין סיבה לכך שזה לא ישתנה", אמר. הוא הוסיף כי "מצופה מהכנסת והממשלה לייצר רגולציה מתאימה כדי לא נראה תכנים פוגעניים ברשת". ההצעה שלו היא קידום כלי אכיפה במסגרת תקנות לשעת חירום.

אייל זנדברג מאגף ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים הביע בדיון את הדאגה כי לישראל לא תהיה היכולת לאכוף על הרשתות החברתיות את החוקים או התקנות לשעת חירום. פורר אמר בתגובה כי לדוגמה, במטא כיום אין איסור להכחיש את הטבח. "חלק מההנחיות שהם צריכים לקבל זה גם שאסור לעשות את זה. באיחוד האירופי קונסים אותם. הן צריכות להבין שזה עולה להם כסף. למה האיחוד האירופי יכול לתת 24 שעות לקבלת המידע או שייקנסו?". 

הגישות השונות: תקנות לשעת חירום או לאמץ את החקיקה האירופית

יו"ר הוועדה פורר אמר בתום הדיון כי מדינת ישראל לא שולטת ולא מנהלת את המרחב ברשתות החברתיות. "הדרישה שלי מהממשלה - שר התקשורת שלמה קרעי צריך להיות מתכלל ואחראי על זה, לגבי הסרת תכנים מהרשת מכל סיבה שהיא. שנית, שר התקשורת חייב לגבש תקנות לשעת חירום בהן יוכרו כללים להסרה מיידית של תכנים, ולכפות על ענקיות הטכנולוגיה פעולות, עם סנקציות כלכליות לצידן".

לצד זאת, פורר הוסיף כי הוא רוצה לדרוש מהרשתות החברתיות להסיר את הכחשות הטבח בעוטף עזה, כשם שאסורה הכחשת שואה; ולבסוף, לפרסם נתונים באופן שוטף על איך התמודדו עם התוכן המסית ומה עשו עד כה.

ד"ר אסף וינר, סמנכ"ל רגולציה ומדיניות באיגוד האינטרנט הישראלי, אמר בדיון כי זה בדיוק המקום של חוק השירותים הדיגיטליים באיחוד האירופי. "זו בדיוק הסיבה למה צריך שיהיה פה חוק דומה ל-DSA האירופי", טען.

ד"ר וינר אף הזכיר כי הפלטפורמות איימו בעבר כי אם הרגולציה תהיה לא פרופורציונלית, והן ירגישו שאין להן דרך לעמוד בדרישות, הן ייקחו את הרגליים וילכו.

בתום הדיון, ד"ר וינר אמר לגלובס כי "אין ספק שמדינת ישראל צריכה חקיקה להסדיר זכויות של משתמשים ובטיחות בפלטפורמות תוכן ורשתות חברתיות. אם רוצים להיות באותה רמה של האירופאים, לא צריך להסתפק ב'חוק פייסבוק 2' או בתקנות לשעת חירום. צריך להעביר חקיקה מתאימה, כזו שתיתן סמכויות למדינה וכוח למשתמשים - אחרת אנחנו הופכים לחצר האחורית של הרשתות החברתיות. בפועל, הישראלים מקבלים כיום מוצר פחות בטוח ונחות ביחס למה שהאזרחים האירופאים מקבלים".

ד"ר וינר גם פנה בקריאה לרשתות החברתיות ואמר: "התשתית כבר קיימת עבור מדינות האיחוד האירופי, כל מה שעליכם לעשות זה להכליל את ישראל בתקנון הבטיחות הגבוה שיש שם, וכך נוכל לקבל יחס רציני מהרשתות". 

טיקטוק בתגובה: נוקטים צעדים

מטיקטוק נמסר בתגובה: "הוועדה אכן ביקשה מאיתנו להופיע בדיון, והצענו לדחות את המועד בכשבוע, מכיוון שכרגע הצוות המקומי שלנו עסוק בניהול החמ"ל המקצועי שהקמנו לאור המצב. אתמול שיתפנו הודעה גלובלית ומקומית, בה ציינו מה הם הצעדים שאנו נוקטים במסגרת הפעילות שהקמנו, כדי להתמודד עם התנהגות אלימה ותוכן שמפר את כללי השימוש בפלטפורמה במהלך המלחמה שמתקיימת בישראל נגד החמאס. מאז אירועי הטרור האכזריים ב-7 באוקטובר, הסרנו יותר מ-500 אלף סרטונים וסגרנו 8,000 שידורים חיים באזור ישראל, הגדה ועזה, לאחר שהפרו את כללי הקהילה שלנו".

לא נמסרו תגובות ממטא (פייסבוק ואינסטגרם) וגוגל. מאז רכישת אילון מאסק את טוויטר, אנשי יחסי הציבור הדוברות אינם זמינים לפניות תקשורת.

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

לאחר דברי פאוול אתמול ולפני הדוח של אפל הלילה: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.7% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

המסר של הנייה למצרים ולקטאר: "בוחנים את ההצעה ברוח חיובית"

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה