גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעיצומו של המחסור האדיר בשבבי בינה מלאכותית: אינטל מכריזה על השינוי הגדול בתולדותיה

אינטל הודיעה כי היא פותחת באופן רשמי את מפעלי השבבים שלה בעבור חברות אחרות ● מטרת המהלך כפולה - למשוך אליה את מעצבות השבבים הגדולות, כמו אנבידיה, AMD וקוואלקום, ולהוכיח שהחברה רוצה לשוב להיות יצרנית השבבים הראשונה בארה"ב ● עם זאת, בדרך למימוש החזון של החברה לשנים הבאות עומדים גם לא מעט מכשולים

מנכ''ל אינטל, פט גלסינגר, בדצמבר / צילום: ap, Ben Hider
מנכ''ל אינטל, פט גלסינגר, בדצמבר / צילום: ap, Ben Hider

שלוש שנים לאחר שמונה למנכ"ל אינטל  - אחד התפקידים הקשים, המאתגרים וכפויי הטובה בעמק הסיליקון - מציג היום (ד') פט גלסינגר את התוכנית עליה שקד ולה פילל: אינטל פותחת באופן רשמי את מפעלי השבבים שלה - שעד כה תעדף את השבבים מתוצרת בית - גם בעבור חברות אחרות.

"אין לי שום רצון לפרוש": מנכ"ל טאואר טוען שהיא במצב הטוב ביותר אי פעם
אבק הכוכבים של אנבידיה: לחברת השבבים הספיק דיווח אחד כדי להקפיץ שורת מניות
זה היה אמור להיות הלהיט החדש של אפל. אז למה הלקוחות לא מרוצים?

אינטל אמנם מייצרת מזה כמה שנים שבבים בנפח מצומצם עבור חברות כמו ארם (ARM)  ואפילו עבור אנבידיה , אך הפעם, בונה גלסינגר חומה סינית בין מערך הייצור למערך הפיתוח, במטרה למנוע ניגוד אינטרסים מובנה, והופך את רשת מפעלי הייצור של אינטל ליחידת רווח והפסד, הנמדדת ומתוגמלת לפי העסקאות שהביא מצדם של לקוחות חיצוניים. אגב כך, הוא עשוי, לראשונה, לחשוף למשקיעים את הוצאות הייצור העצומות של אינטל - נתון שלא נחשף בכל 56 שנות קיומה.

חטיבת הייצור החדשה תיקרא Intel Foundry, והיא תכלול את מערך הייצור החיצוני הקיים - IFS - שהיה ליחידה הצומחת ביותר באינטל ב-2023 והגיע להכנסות של קרוב למיליארד דולר. החטיבה תכלול, לראשונה, גם את כל קבוצת מפעלי הייצור של אינטל בעולם, בכלל זה את מפעלי השבבים בקריית גת ומפעל הדגל באורגון, שאחראי על הוכחת התכנות של טכנולוגיות ייצור חדשות.

בחטיבה החדשה, תתמחה אינטל בפעילות שירות ללקוחות חיצוניים ובפיתוח תהליכי ייצור עתידיים. ומה יעלה בגורלם של מרכזי הפיתוח של אינטל? אלה ייאלצו להפשיל שרוולים ולעבוד כמו באנבידיה או בארם - לחשוב כאילו אין בצדו השני של הקיר מפעל שעומד לרשותם ועונה לכל גחמותיהם, אלא מפעל שמייצר עבור כל לקוח המרבה במחיר, עובד על תוכניות פיתוח בצורה יסודית ומקדים לבצע הזמנות עתידיות. כך, יכולים למצוא עצמם מהנדסי הפיתוח של אינטל מייצרים אצל המתחרות, TSMC מטייוואן או סמסונג.

באינטל סבורים, גם אם לא אומרים זאת במפורש, שהערך המוסף של החברה כבר אינו מצוי בעסקי הליבה שלה - פיתוח וייצור שבבים למחשבים אישיים - שוק שהולך ומצטצמם עם רווחיות שולית, שהולכת ופוחתת עם השנים - אלא במערך הייצור שלה. כך, שואפת להיות אינטל אחת מיצרניות שבבי הבינה המלאכותית הגדולות בעולם, יותר מאשר לפתח את שבב הבינה המלאכותית המצליח ביותר בעצמה.

מטרת המהלך שהושק היום כפולה: למשוך אליה את מעצבות השבבים הגדולות ביותר, ביניהן אנבידיה, AMD , קוואלקום  וארם, כמו גם את שותפותיהן: אפל , אמזון  ומיקרוסופט , ולהוכיח לבעלי המניות, שתמחרו את אינטל בשווי נמוך יחסית לשוק ובמכפיל הכנסות חד־ספרתי - שאינטל רוצה לחדש את ימי העבר שלה ולחזור ולהיות יצרנית השבבים הראשונה בארה"ב. גלסינגר מאמץ גישה ריאליסטית: כל מה שהוא שואף לו, הוא להפוך להיות יצרן השבבים השני בגודלו בעולם, אחרי TSMC - מפעל השבבים הגדול בעולם, הממוקם בטייוואן ועקף את אינטל בשווי השוק - עד סוף העשור.

את המהלך, שתוכנן שנים מראש, ממתגת אינטל ככזה שיביא אותה להיות היצרנית המרכזית עבור שבבי בינה מלאכותית. מדובר ברעידת אדמה תרבותית ועסקית בתוך אינטל, ובשינוי הארגוני הגדול ביותר שהחברה עוברת מאז הקמתה ב-1968. בעבר, שלטה אינטל בשוק השבבים העולמי: תחילה, בזכות מהפכת המחשוב האישי בשנות השמונים ולאחר מכן, בזכות מהפכת המחשבים הניידים שחוללה בשנות התשעים ובראשית שנות האלפיים, בין השאר, בזכות שבבים שפותחו בחיפה.

אך העשור האחרון היה קשה במיוחד ליצרנית השבבים מסנטה קלרה, שנסוגה במספר תחומים: היא לא הצליחה לחדור לתחום הסמארטפונים, כאשר גם בתחום הבינה המלאכותית, מרבית השבבים המיוצרים כיום לשרתים ולחוות שרתים מפותחים ומיוצרים על־ידי מתחרות. בגלל המבנה הסגור והייחודי שלה כחברת שבבים, המייצרת אך ורק מה שהיא מפתחת - ללא פתיחות למפתחים חיצוניים - התרבות הארגונית שלה עברה ניוון מסוים, ויכולתה לחדש ולהוביל תהליכי ייצור מורכבים הוחלשה. כך, עקפו כמעט כל המתחרים המרכזיים את אינטל בשווי השוק ובמומנטום בשוק ההון. אנבידיה ו-AMD עקפו אותה בשווי השוק ובנתח השבבים בשוק שרתי הבינה המלאכותית.

התלות הגדולה שלה, שעומדת בעינה, בשבבים למחשבים אישיים, מקשה עליה להראות שיפור משמעותי בתוצאות הכספיות ולצבור מספיק מזומנים למימון האסטרטגיה החדשה שלה. הסתמכות על מענקי ממשלה ושיתופי פעולה במימון שותפים מספקים לאינטל את צינור החמצן בינתיים, במטרה להגיע לפיבוט המיוחל.

מפעל אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

כך אינטל מתכננת לעקוף את המתחרות

בהכרזה שלה מהערב, מראה אינטל בכנס מיוחד ראשון שהיא עורכת, לראשונה, עבור לקוחות בתחום הייצור - שהיא רצינית מאוד לגבי תוכניות הייצור שלה. הכנס מתקיים בהשתתפות בכירים בתעשייה כמו סם אלטמן, מנכ"ל וממייסדי OpenAI, סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט ושרת המסחר האמריקאי, ג'ינה ריימונדו.

בניגוד למתחריה, כמו TSMC וסמסונג, שמתנהלות בחשאיות ושומרות על עמימות בנוגע לתוכניות הייצור שלהן, אינטל פורסת מפת דרכים מפורטת מאוד ומגיעה עם כמה הכרזות משמעותיות, שעשויות להקנות לה יתרון מסוים בייצור עבור לקוחות מפתח אפשריים כמו אנבידיה, אפל או AMD.

בעוד שעד לאחרונה, אינטל פיגרה בדור או שניים לאחר TSMC בארכיטקטורת שבבים, החברה מודיעה על פיתוח של יכולת ייצור לשבבי 1.4 ננומטר (14 אנגסטרום). מדובר בהיקף המצומצם ביותר של טרנזיסטורים - המעגלים החשמליים שעומדים בבסיסם של השבבים - שהוכרז על־ידי יצרנית שבבים עד כה, עם השקה צפויה ב-2026.

זו הכרזה שאפתנית אשר מרימה גבות בתעשייה, מכיוון שהיא מהווה עבור אינטל קפיצה של כמה דורות בבת אחת. זאת, מאחר שאינטל מייצרת עד כה באופן המוני שבבים בטכנולוגיה של עד 7 ננומטר בלבד ונגררת מאחורי המתחרה TSMC, שמייצרת את שבבי ה-5 ננומטר - שמשובצים במכשירי אפל ובחוות השרתים של אנבידיה כבר מעל לשנה.

גם המתחרות לא נותרות חייבות: TSMC וסמסונג נמצאות כבר בישורת האחרונה לפיתוח שבבי 2 ננומטר, בעוד שטכנולוגיית ה-5 ננומטר של אינטל (המכונה "אינטל 3") רק עתה סיימה את תהליך הפיתוח שלה ועשויה להיכנס לייצור בקרוב. באינטל מבטיחים שכבר השנה יושקו לייצור המוני השבבים המתקדמים בטכנולוגיה של 2 ננומטר (20 אנגסטרום) ו-1.8 ננומטר (18 אנגסטרום). החברה טוענת שהשבבים שלה יהיו יעילים יותר מהמתחרים, ומותאמים יותר לעיבוד בינה מלאכותית ולעבודה בחוות שרתים, באמצעות ארכיטקטורה שמאפשרת הזרמת חשמל לטרנזיסטורים מכיוונים רבים - מה שיאפשר צריכת אנרגיה יעילה יותר וחיסכון בהוצאות החשמל.

לאינטל יש גם כמה יתרונות שאין למתחרות, שעשויות להפוך אותה למובילה, אפילו על TSMC, בטווח הארוך: היא משקיעה ברשת של מפעלי הרכבה, אריזות ובדיקות של שבבים בניו מקסיקו, בקוסטה ריקה, במלזיה ובפולין - פעילות שכמעט איננה קיימת אצל המתחרות ונחשבת לקריטית לייצור שבבים מורכבים ממספר מעבדים. אינטל מקווה לנצל את מפעלי ההרכבה הללו כדי לשלב מעבדים משלה בשבבים שהוזמנו ותוכננו על־ידי לקוחות. השבבים כוללים אסופה של מעבדים במגוון תחומים - זיכרון, הצפנה, עיבוד ליבה, עיבוד גרפי ובינה מלאכותית, מיצרניות שונות, לפי הזמנה.

לאינטל יש גם קשר מיוחד עם החברה היחידה בעולם המייצרת מכונות לייצור שבבים מתקדמים, ASML  ההולנדית, שמספקת לה את מכשירי הייצור לכל השבבים המתקדמים. זאת, בניגוד ל-TSMC, שעושה בהן שימוש מוגבל יותר ומסתמכת יותר על ייצור פנימי. אינטל ייסדה רשת קשרים נרחבת עם חברות לעיצוב שבבים כמו קיידנס , סינופסיס  וארם - בעבר יריבה מרה שלה - על־מנת לאפשר לסטארט־אפים ולחברות צמיחה לייצר בפסי הייצור את השבבים שלהן. בנוסף, אינטל התבשרה השבוע שתקבל את המענק הגבוה ביותר שניתן עד כה לחברת שבבים אמריקאים על בסיס חוק השבבים - 10 מיליארד, סכום ששווה ערך לבנייה של חצי מפעל. לשם השוואה, גלובל פאונדרי  קיבלה 1.5 מיליארד דולר בלבד.

את המהפך עושה אינטל אחרי תקופה של צמצומים וארגון מחדש בכמה מהחטיבות - אך החברה לא יצאה לגל פיטורים מסיבי כפי שעשתה ב-2016, אז פיטרה 12 אלף עובדים. ב-2022, החילו בחברה קיצוצים בשכר שהסתיימו בשנה העוקבת, אז הבונוסים חזרו.

יחד עם זאת, בפני אינטל עומדים לא מעט מכשולים וסימני שאלה באשר ליכולתה לממש את החזון השאפתני שלה. הראשון שבהם הוא למשוך אליה את המתחרות הגדולות, כגון אנבידיה, קוואלקום ו-AMD, בנוסף ללקוחות עבר, כמו אפל ואמזון. החברות הללו התרגלו לעבודה צמודה עם המתחרה TSMC, ולמרות שחלקן עשוי להתרצות ולייצר באינטל, לעולם לא נדע מה נפח הייצור שהיא מעבירה לה.

במצב בו הביקוש לשבבי בינה מלאכותית כה גדול, כל מפעל שמייצר עשוי לזכות בחוזה; לכך, יש להוסיף את חשש המתחרות שסודותיהן המסחריים יזלגו למחלקות הפיתוח של אינטל. בחברה מבטיחים חומה סינית ואפס מעבר של מידע, אך בו בזמן, נמנעים מלפצל את פעילות הייצור החוצה במעין ספין־אוף, כפי שהמליצו האנליסטים. פיצול שכזה, ללא ספק, היה מעלה את מניית אינטל מעלה, וכל יום שעובר מבלי להפוך את מפעלי הייצור לחברה נפרדת, מותיר את מניית אינטל נמוכה.

יש בבחירה של גלסינגר להחזיק את מפעלי הייצור בחברה גם היגיון כלכלי: עיקר המזומנים של החברה עדיין נובע מעסקי הפיתוח של מחשבים אישיים - אך תזרים המזומנים של אינטל, בכללה, ממשיך לשבור שיאים שליליים. את 2023, סיכמה החברה עם שיא שלילי מתואם של 11.9 מיליארד דולר, פי שלושה מהנתון המקביל בשנה שלפניה - אז הייתה זו השנה הראשונה בה סיכמה אינטל תזרים שנתי שלילי. על כן, לא מפתיע שאינטל נסמכת על מענקי ממשלה ועל מימון מצד שותפים.

מעבר לכך, סימן השאלה בדבר המשך הביקוש הגבוה לבינה מלאכותית הולך וגובר. כיום, קיים מחסור גבוה בשבבי בינה מלאכותית - בשל המונופול של אנבידיה בתחום הפיתוח ושל TSMC בתחום הייצור. בתעשייה חוששים מהצפה של מפעלי שבבים לאחר פתיחה מסיבית של מפעלים בשנים הקרובות, כמו גם ממחסור בעובדים מתאימים, שכבר הוביל את בניית המפעל במגדבורג בגרמניה לעיכוב בבנייתו. אינטל תצטרך לגייס עשרות אלפי עובדי ייצור והנדסאים במקומות כמו גרמניה, אוהיו, ניו מקסיקו וישראל - והקושי למצוא אותם ולהעביר אותם לאינטל אינו קטן.

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: Shutterstock

הזווית הישראלית

כחלק מהארגון החדש, יצטרפו המפעל הקיים והמפעל העתידי של אינטל בקריית גת לחטיבת הייצור העצמאית החדשה, ועובדים במפעל עוברים כעת הכשרות לשירות לקוחות חיצוניים. עם זאת, טרם הוחלט באיזה אופן, בעבור אילו לקוחות ואילו טכנולוגיות ייווצרו עבורן בישראל.

כעת, מייצרים במפעל פאב 28 בקריית גת פרוסות סיליקון עבור שבבים בטכנולוגיה של 10 ננומטר. עם זאת, ישראל היא האתר היחיד בעולם מחוץ לארה"ב בו קיימת קרבה גדולה מאוד בין סניף של אינטל לזה של אנבידיה, ובחברה שוקלים כיצד להיעזר בקרבה הזו כדי למשוך את אנבידיה אליהם, בסיוע ישראלי. בנוסף, כמה חברות ישראליות כבר חתומות על ייצור שבבים עבור סטארט־אפים ישראליים - בהם וואלנס וסיווה, כך שהקרבה של חברות ישראליות למפעל שבבים ישראלי, על חשבון TSMC, היא משב רוח מרענן.

"התהליך הזה בו אינטל מארגנת מחדש את תהליכי הייצור שלה ופותחת אותו עשוי לקחת עוד כמה שנים, לפחות עוד שנתיים או שלוש", אומר לגלובס משה תנ"ך, מייסד ומנכ"ל חברת השבבים ניוריאליטי. "את הניצנים הראשונים של הניסויים והבדיקות נראה עד סוף השנה ובמהלך 2025. מדובר בתהליך שאינטל כבר ניסתה אותו בעבר, אבל קיבעון ושמרנות מצד גופי הייצור מנעו זאת".

משה תנך, מייסד משותף ומנכ''ל Neureality / צילום: Neureality

תנ"ך הוסיף כי "גלסינגר אמנם שם דגש גדול יותר על התהליך הזה, אבל בחברה גדולה, שבמקביל צריכה להמשיך עם ייצור המוצרים המקוריים שלה, לייצר הכנסות ורווחים לבעלי המניות זו משימה מאתגרת מאוד - אתגר שנובע משני וקטורים שלעיתים מתנגשים זה בזה. יחד עם זאת, מתחרות כמו אנבידיה ו-AMD פתחו פער על היכולות של אינטל בפיתוח מעבדים גרפיים וגם במעבדי ליבה - אך אינטל היחידים שמחזיקים ביכולת ייצור מתקדמת, שיהיה קשה עד בלתי־אפשרי לחברות אחרות לפתח".

*** גילוי נאות: הכתב הינו אורח אינטל בסן חוזה

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: אין הצדקה אמיתית לגל הנרחב של העלאות המחירים

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס ז'בזינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?