גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפגישה הסודית בהרצליה והתדהמה בשוק: מאחורי הקלעים של מאבק השליטה בישראכרט

מהפגישה בין בכירי קבוצת דלק ומנורה לצורך רכישה משותפת של חברת כרטיסי האשראי, דרך המהלך שנרקם בחשאי מול בנק ישראל, ועד להצעה שטרפה את הקלפים ומעמידה את יצחק תשובה ועידן וולס כפסע מהשליטה בישראכרט ● גלובס מספק מבט מבפנים על העסקה שמסעירה את שוק ההון

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין
יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

אנחנו מפרסמים מחדש את הכתבה הזו מחודש ינואר לאחר שבנק ישראל העניק ליצחק תשובה היתר שליטה בחברת ישראכרט. בכתבה בוצעו עדכונים קלים על מנת להתאימה לימינו.

אי־שם סביב חודש אפריל 2024, כשמלחמת "חרבות ברזל" עדיין ניטשת בכמה חזיתות ושוק ההון המקומי "על הקרשים", נטמנו הזרעים לעסקה הגדולה והמדוברת ביותר בשוק כיום: רכישת השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט בידי קבוצת דלק של יצחק תשובה.

תשובה יהפוך לבעל השליטה בישראכרט. איך תיראה החברה תחתיו?
חשיפת גלובס: בבנקים מקדמים תיקון לחוק שכר הבכירים ולהעלאת שכר המנכ"לים

ניצניה בפגישה שהתקיימה במשרדי קבוצת דלק בהרצליה, שבה הציע ככל הידוע ארי קלמן, מנכ"ל קבוצת הביטוח מנורה מבטחים, לעידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק, השקעה משותפת ברכישת שליטה בחברת כרטיסי אשראי, ככל הידוע ישראכרט (בסביבת מנורה לא מתכחשים לפגישה אך טוענים כי דובר אז דווקא על רכישת כאל). זמן קצר קודם לאותה פגישה פסלה רשות התחרות עסקה לרכישת ישראכרט בידי קבוצת הראל, שמנורה התחרתה מולה והפסידה.

הפגישה הסתיימה ללא הבנות בין הצדדים, אבל כמו שקורה לא אחת עם כדור שלג שמתחיל להתגלגל - הרעיון להשתלט על ישראכרט החל לצבור תאוצה אצל ראשי קבוצת דלק, המנכ"ל וולס ובעל השליטה תשובה, בבחינת "מה שטוב לעשות עם מנורה, טוב לעשות גם בעצמנו". וכשתשובה רעב לרכישה, כידוע, קשה לעצור אותו.

עידן וולס, מנכ''ל קבוצת דלק / צילום: רון קדמי

כך, בעוד מנורה מתניעה מחדש את הצעתה להשתלט על ישראכרט לבדה, בשלהי אוגוסט האחרון, בקבוצת דלק קידמו מתחת לרדאר מהלך משלהם, עם רכישת 4.9% ממניות ישראכרט מחוץ לבורסה תמורת יותר מ־100 מיליון שקל במהלך חודש מאי (שנחשפה בגלובס). חודש לאחר מכן, כך התברר בדיעבד, פנתה קבוצת דלק לבנק ישראל כדי לבחון קבלת אישור שלו למהלך רכישת השליטה.

בסוף חודש אוקטובר חתמה מנורה על הסכם השקעה מול דירקטוריון ישראכרט, שנקב בשווי של 3.15 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי (ברכישת 32% מהמניות). כמה ימים לפני שבעלי המניות של ישראכרט אמורים היו להתכנס לצורך אישור ההסכם, במהלך דצמבר האחרון, הונחו על שולחנם שתי הצעות חדשות ומפתיעות: זו של קבוצת דלק ובמקביל גם מצד בנק ירושלים.

ההצעה של דלק (לרכישת 37% מהמניות) נקבה תחילה בשווי של 3.3 מיליארד שקל לישראכרט ובהמשך שופרה ל־3.56 מיליארד שקל. בנק ירושלים הציע עסקה למיזוג ישראכרט לתוכו. דירקטוריון ישראכרט שדן באריכות בהצעות החליט בסופו של דבר כי זו של קבוצת דלק עדיפה לבעלי המניות. הוא ביטל את העסקה עם מנורה, וחתם על עסקה חדשה עם דלק. בימים הקרובים תזומן אסיפת בעלי מניות בישראכרט לאישור העסקה, ולא מן הנמנע כי בתוך חודשים ספורים היא תושלם (בכפוף לאישורם של בעלי המניות והרגולטורים הנוגעים בדבר).

הולכים יחד 18 שנה

בחזית מהלך ההשקעה של קבוצת דלק בישראכרט עומד עידן וולס (48), שמלווה את יצחק תשובה באופן צמוד כבר 18 שנה, מהן חמש כמנכ"ל הקבוצה. מקורבים מדברים על סימביוזה כמעט מוחלטת בין השניים, שיחד צלחו את המשבר הקיומי שאיים על דלק בעקבות פרוץ מגפת הקורונה.

לעסקת ישראכרט, שנועדה להחזיר לדלק את הרגל הפיננסית שחסרה לה בשנים האחרונות (מאז נפרדה בעל-כורחה מהשליטה בהפניקס), מגיעה הקבוצה כשהיא בשיא כוחה, נהנית מהגאות בעסקי הגז והנפט שלה בארץ ובחו"ל ונסחרת בשווי של 9.4 מיליארד שקל.

וולס, מספרים מקורבים למהלך ההשתלטות על ישראכרט, הוא הרוח החיה במגעים - ממוקד מטרה, יורד לפרטים, מתכנן את הצעדים קדימה ולא חושש מעימות עם שחקנים אחרים בשוק.

בשוק מכירים באמון המלא שנותן תשובה בוולס, ומהצד השני בנאמנותו של וולס לאיש שטיפח אותו, מעורך דין צעיר (ומשתתף בריאליטי הטלוויזיוני "השגריר") עד למנכ"ל הקבוצה, תפקיד שאליו מונה בינואר 2020. בחמש השנים בהן הוא משמש בתפקיד הצטבר שכרו של וולס לכ־30 מיליון שקל.

כמה חודשים לאחר שנכנס וולס לתפקיד המנכ"ל, פרצה מגפת הקורונה, מחירי הנפט בעולם קרסו ודלק נקלעה למשבר חריף. "בשנת 2020 עבדו מאוד קשה בדלק כדי לייצב את המצב", אומר גורם שעבד בקבוצה. "הפאניקה הזכירה את המשבר העולמי של 2008, ודלק נכנסה לאירוע עם המון נכסים במינוף גבוה".

קבוצת דלק נסחרה אז בשפל לפי שווי של פחות מ־700 מיליון שקל, וגם איגרות החוב שלה צללו ונסחרו בתשואות דו ותלת־ספרתיות, שביטאו את חוסר אמון המשקיעים ביכולתה לשרת את התחייבויותיה העתידיות. לדוחותיה אף צורפה הערת "עסק חי" מצד רואי החשבון.

בקבוצה הגיבו במהירות ובנחישות, ולאחר עבודה מאומצת שהוביל וולס, שכללה מכירת נכסים מרכזיים תמורת מיליארדי שקלים (לצד מכירת נכסים של תשובה באופן פרטי), נותרה דלק עם שתי החזקות מרכזיות - ניו־מד (אז דלק קידוחים) שמחזיקה במאגר הגז לוויתן, ואיתקה הפועלת בתחום הנפט בים הצפוני.

ייצוב העסקים, שהרגיע את השוק והוביל לזינוק של מאות אחוזים במחירי ניירות הערך של קבוצת דלק, מציין אותו גורם, "גרם לצמרת שוק ההון להעריך את העבודה הקשה".

בשלהי שנת 2024 דלק ותשובה נמצאים כאמור במקום אחר, שככל הנראה איפשר להם לגבש את ההצעה בישראכרט. "כשמסתכלים על המהלך שקבוצת דלק עשתה, אפשר להגיד שהוא היכה את שוק ההון בתדהמה", אומר הבכיר בשוק. "היו שם כל המרכיבים של סרט מתח: גוף פיננסי חזק כמו מנורה מצד אחד, שכבר ראה את העסקה כסגורה, אחרי שבכיריו כיתתו רגליהם בין המוסדיים כדי לקבל את תמיכתם. מהצד השני ניצבה קבוצת דלק, שברגע האחרון הגישה הצעה מתחרה.

"ואז דלק נכנסה למשא־ומתן אינטנסיבי מול דירקטוריון ישראכרט, והצליחה בכמה מהלכים להפוך את ההצעה שלה לעדיפה. מנורה ויתרה על הזכות להתמחרות, כי הבינה כנראה עד כמה דלק נחושה להשלים את העסקה", הוסיף הבכיר בשוק.

מה מנע מכירה להראל

ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, מתנהלת מאז שנת 2019 כחברה ללא שליטה, לאחר שבנק הפועלים נאלץ להיפרד מהבעלות עליה, כחלק מיישום מסקנות ועדת שטרום להגברת התחרות בשירותים הבנקאיים.

בראש הדירקטוריון של החברה עומדת תמר יסעור, שבעבר ניהלה את חברת לאומי קארד (כיום מקס), ומנכ"ל ישראכרט הוא רן עוז, בעברו מנכ"ל קבוצת הביטוח מגדל. מניית החברה עלתה בכ־60% בשנתיים האחרונות, מאז החלו מאבקי השליטה בה, לשווי נוכחי של 3.24 מיליארד שקל (מתחת להצעת דלק).

כאמור רק לפני כשנה נראה היה שמי שתרכוש את ישראכרט היא קבוצת הביטוח הראל, שבשליטת משפחת המבורגר. הראל, שגברה לאחר חודשים ארוכים של התמחרות על הצעה מתחרה של מנורה, הציעה לקנות את ישראכרט ולמחוק אותה מהמסחר לפי שווי של 3.3 מיליארד שקל. אלא שרשות התחרות טרפדה כאמור את המהלך, מחשש לפגיעה משמעותית בתחרות בתחום ביטוח הבריאות שהראל היא דומיננטית בו.

גם במקרה של קבוצת דלק היה אתגר רגולטורי, של קבלת היתר מבנק ישראל. בעת הגשת ההצעה שלה לישראכרט (ב־12 בדצמבר) ציינה דלק כי להערכתה "ישנה סבירות גבוהה להשלמת העסקה המוצעת לעיל ולקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים". הקבוצה חשפה אז במכתבה כי הגישה בחודש יוני האחרון בקשה פורמלית לבנק ישראל לקבלת היתר שליטה בישראכרט, וכי היא נמצאת בהליך מתקדם מולו לקבלת ההיתר.

הסיבה לאתגר הוא הסדר החוב שביצע תשובה בתחילת העשור הקודם בחברת דלק נדל"ן, שכלל תספורת של מאות מיליוני שקלים למחזיקי האג"ח של החברה שקרסה. באתר בנק ישראל מוסבר כי עליו לבדוק בעלי מניות המבקשים להחזיק שליטה בתאגידים הנמצאים תחת פיקוחו, וישראכרט ביניהם, כולל בחינת התאמה וכשירות (fit & proper). "בדלק עבדו מול בנק ישראל כדי לתת מענה לכל הדרישות לצורכי הרישיון", מעריך גורם בכיר בשוק. "המטרה שלהם הייתה שמרגע שבעלי המניות של ישראכרט מאשרים את ההשתלטות, בדלק לא יידרשו לבדיקה ממושכת מדי על ידי בנק ישראל".

בין הגורמים שמייעצים לוולס במהלך נמנה רוני חזקיהו (74), בעברו המפקח על הבנקים. חדי העין יכלו להבחין בחזקיהו בקהל בעת הנחת אבן פינה למלון שתשובה מקים בנתניה, עיר נעוריו, באוקטובר האחרון. באירוע נכח גם וולס, לצד מנהלים בכירים בעבר ובהווה בדלק. בצמרת החברה הקפידו לשדר שגרת עסקים; התוכנית להשתלט על חברת ענק מקומית בשווי של מיליארדים הוסוותה היטב.

ערך מוסף או עוגן סולידי

רבים תוהים מדוע בער בהם לרכוש את חברת כרטיסי האשראי. בקבוצה עונים כי מדובר במהלך טבעי עבורה כמי שהחזיקה בעבר רגל פיננסית חזקה (קבוצת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות אקסלנס), שממנה נאלצה להיפרד בשל חוק הריכוזיות, עד שהוחרגה ממנו בתחילת השנה שעברה. "זה תחום סולידי שדלק מכירה היטב והניב לה הישגים מאוד מרשימים בעבר", אומר גורם המקורב לקבוצה.

נזכיר שב־2019 נאלצה דלק למכור את החזקותיה בהפניקס לידי שתי קרנות השקעה זרות בשל חוק הריכוזיות, לאחר שתחת שליטתה הפכה קבוצת הביטוח למובילת הענף במונחי רווח ושווי - הובלה עליה היא שומרת גם כיום.

ועדיין, ישראכרט היא כבר כיום חברת האשראי הגדולה במשק, עם נתח שוק מוערך של כמעט 50%. מה האפסייד הטמון בהשקעה בה?

"ישראכרט היא לא חברה שתכפיל את עצמה", מעריך הגורם שעבד בעבר בדלק. "אני מתקשה לראות את הערך המוסף שלה לחברת החזקות. את הרציונל אצל חברות הביטוח שמעוניינות לקנות אותה, לצורך גיוון עסקיהן, אני יכול להבין. אך עבור דלק הערך המוסף לא כזה חד משמעי. אני מניח ששם רואים זאת בתור עוגן סולידי לימי משבר בענף האנרגיה".

בכיר אחר בשוק המנתח את מהלכי דלק מעריך כי בקבוצה רואים בעסקה מהלך אסטרטגי לטווח ארוך: "היא מגוונת להם את הפורטפוליו, בלי להגדיל יותר מדי את המינוף, לאור יתרות הנזילות והמצב הפיננסי המצוין של דלק". עוד להערכתו, "אין לדלק מחויבות לבנקים והיא יכולה לקחת את ישראכרט ולהפוך אותה לגוף תחרותי: גם יעיל וגם רווחי".

בעסקה תשלם הקבוצה כ־1.3 מיליארד שקל עבור 37% ממניות ישראכרט (לאחר חלוקת דיבידנד שמן לבעלי המניות בחברת כרטיסי האשראי), ותגיע להחזקה של כ־40% הודות למניו ת שרכשה אשתקד. "גם אחרי שהם ישלימו את רכישת השליטה בישראכרט, עדיין 90% מהפעילות שלהם תהיה בתחום אנרגיה", אומר הגורם הבכיר.

עוד כתבות

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות היום

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

נבחנים בבחינה / אילוסטרציה: Shutterstock

האנגלית יוצאת מהפסיכומטרי ותהפוך למבחן חדש

מדצמבר 2026 יופרד תחום האנגלית מהבחינה הפסיכומטרית, ומעתה היא תכלול שני תחומים בלבד: חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, כאשר רמת האנגלית תיבחן בבחינה נפרדת וממוחשבת ● בעקבות זאת משך הבחינה יתקצר בשעה ● השינוי ישפיע על הקבלה למוסדות האקדמיים החל מ-2027, וכל מוסד יחליט לגבי כל מסלול לימוד האם הקבלה תדרוש גם ציון באנגלית

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

בג"ץ בצו על-תנאי ללוין: נמק מדוע אינך מכנס את הוועדה לבחירת שופטים

לפי הצו, שר המשפטים ינמק עד 8 במרץ מדוע לא כינס את הוועדה לבחירת שופטים מאז ינואר 2025 לצורך איוש התקנים החסרים בכל ערכאות הרשות השופטת ● הצו ניתן בהמשך לדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון, במסגרתו השופט אלכס שטיין סיפר בין היתר כי "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" בשל המחסור בשופטים ● מנגד, לוין טען כי החוק נותן לו שיקול-דעת לפעול בהתאם לאידאולוגיה שלו

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

מטוס קרב עם מערכת SPICE של רפאל / צילום: רפאל

נחשף: ישראל מוכרת להודו נשק ב-8.6 מיליארד דולר

ניו דלהי מרחיבה את שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל בעסקת ענק הכוללת חימושים מדויקים, טילים לטווח ארוך ומערכות תקיפה אוטונומיות ● הודו מבססת את מעמדה כלקוחה הביטחונית המרכזית של התעשיות הישראליות וזאת על רקע המרוץ האזורי

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

המשחק הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

עם 36 שעות טיסה: המל"ט הישראלי שנקנה למטרה מפתיעה

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קניון / אילוסטרציה: רמי זרנגר

בעלים של רשת אופנה גדולה שם קץ לחייו

הרשת, בעלת עשרות סנפים ברחבי הארץ, נקלעה לקשיים כלכליים

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הוזלת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת, הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך