משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת
לאחר שהוט וקרן תשתיות ישראל הסכימו למכור את חלקן במיזם הסיבים IBC ("אנלימיטד") לקבוצה המורכבת מהפניקס וממור בית השקעות , גם סלקום קיבלה הצעה רשמית למכור את חלקה. המיזם, שעל־פי העסקה, שוויו עומד על מעל 2.2 מיליארד שקל, הוא אחד האחראיים לפריסת הסיבים המהירה בישראל, ששמה אותה במקום גבוה במהירות האינטרנט ביחס לעולם. על־פי העסקה, סלקום תקבל 520 מיליון שקל על חלקה (23.3%) במיזם. לפי שעה, חברת החשמל צפויה לשמור על אחזקותיה בחברה, שעומדות על 30%. אנלימיטד מחברת 2.1 מיליון משקי בית לסיבים שלה.
● המוסדיים נגד שדרוג שכר איילת שקד ועמוס דאבוש בקרדן נדל"ן
● הצרכנים קונים יותר, וכאל ואורבניקה מציגות תוצאות חזקות
ביום שני האחרון, הקבוצה של הפניקס ומור זכו במכרז לרכישת חלקן של הוט וקרן תשתיות לישראל (תש"י) במיזם IBC אנלימיטד עבור 1.04 מיליארד שקל, כלומר 520 מיליון שקל לכל אחת מהן. אנלימיטד הוקמה ב-2013, והיא אחראית על פריסת סיבים אופטיים על בסיס תשתיות חברת החשמל. על־פי אתר החברה, היא מגיעה למעל 2.1 מיליון משקי בית (75% מכלל משקי הבית בישראל), ובאמצעות הספקים השונים, מציעים תשתית אינטרנט מהיר ללקוחות הקצה. המתחרה הגדולה שלה היא בזק, המגיעה לכמעט 2.6 מיליון משקי בית, נכון לסוף 2024, וגם רשת הסיבים העצמאית של פרטנר מגיעה לכמעט 1.1 מיליון משקי בית, והם גם מציעים שירות דרך הסיבים של החברות המתחרות. כלומר, לרוב משקי הבית בישראל יש גישה לתשתית של שני מתחרים לפחות.
בסך הכל, חדירת הסיבים בישראל נחשבת גבוהה במיוחד, ועומדת על מעל 90%. בכך, היא מתעלה על רוב מדינות אירופה, זאת לאחר שהקלה דרמטית ברגולציה לפני מספר שנים הסירה את "חובת האוניברסליות" מבזק, שחייבה אותה לפרוס בכל הארץ, והחליפה אותה במכרזי פריסה בפריפריה. על־פי Ookla, מהירות ההורדה הממוצעת בישראל עומדת על 237 מגה בייט לשניה, לעומת קצת פחות מ-100 בממוצע העולמי. כלומר - יותר מפי שתיים יותר. זאת, בניגוד בולט לתשתית האינטרנט הסלולרי, שהיא אמנם הזולה בעולם - אך מפגרת מאחור מבחינת מהירות הגלישה.

הוט כבר יכולים לרשום לעצמם רווח נאה על ההשקעה: ב-2020, הם הצטרפו למיזם עם 170 מיליון שקל, וכעת מוכרים את חלקם ב-520 מיליון. גם קרן תשתיות ישראל הסכימה למכור את חלקה בסכום זהה, ועתה הפניקס-מור מציעים את אותו הסכום על חלקה של סלקום. בסלקום בוחנים את ההצעה, ועוד לא הודיעו על החלטתם. אם סלקום יסכימו, חלקם של הרוכשים יגיע ל-70%. לפי ההודעה שפורסמה לבורסה, הרוכשים מוכנים שחלקם במיזם יגיע עד ל-100%, אך לפי שעה, אין אינדיקציה לכך שחברת החשמל המחזיקה ב-30% הנותרים תמכור גם היא את חלקה.