גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

המחצית השנייה של שנת 2025 נפתחה בתנודתיות בבורסה המקומית, כאשר המדדים המרכזיים נסחר במהלך היום בין עליות שערים למגמה מעורבת. בסיכום יום המסחר ת"א 35 ירד ב-0.4% ות"א 90 עלה ב-0.9%. בלט לחיוב מדד קלינטק שהוסיף לערכו 2.5%, ומנגד, מדד ת"א בנקים 5 השיל מערכו 2.5%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-4.3 מיליארד שקל.

בלטו לחיוב מניות אלקטרה צריכה , או פי סי אנרגיה , אנרג'יקס , וארית תעשיות .

מנגד, מספנות ישראל , פלסאון תעשיות , תמר פטרוליום , קמטק ודלתא מותגים ננעלו בירידות.

17:02

בשוק המט"ח המקומי, השקל נסחר ביציבות מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל עומד על 3.37 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 3.97 שקלים.

15:55

המגמה החיובית בת"א נמשכת כאשר מניות השורה השנייה מובילות את העליות. מדד ת"א 90 עולה בכ-1.6% ות"א 35 מוסיף לערכו 0.3%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח שעולה ב-2% ות"א נדל"ן שמוסיף לערכו 1.7%. מנגד, מדד ת"א בנקים 5 יורד ב-1.7% והינו המדד הענפי היחידי שיורד היום בבורסה המקומית, ככל הנראה לאור הערכות הגוברות שבנק ישראל עתיד להוריד את הריבית בקרוב.

15:18

לאחר ההססנות בפתיחה ולמרות הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט, המסחר בת"א עבר לעליות, מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ומדד ת"א 90 ב-1.6%.

את העליות מובילות שוב מניות מדד הביטוח שמזנק ב-3% והבנייה שעולה ב-1.6%. כלל עסקי ביטוח ומגדל ביטוח מזנקות במעל 5%.

דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בת"א קובע עובדות בשטח. לאחרונה קיבל הדירקטוריון, בראשות היו"ר, פרופ' יוג'ין קנדל, החלטה על שינוי תקנון הבורסה כך שהמסחר בה יתקיים בימים שני עד שישי - במקום במתכונת הנוכחית של מסחר בימים ראשון עד חמישי. השינוי, שבו תומכים גם רשות ניירות ערך ובנק ישראל, צפוי להיכנס לתוקף בתחילת 2026.

ביום רביעי לפני כשבועיים (18.6), בעיצומו של מבצע "עם כלביא", בזמן שהציבור הוטרד בעיקר מהטילים הנוחתים על העורף מאיראן, קיבל דירקטוריון הבורסה החלטה על שינוי התקנון והדבר אף דווח באתר הבורסה, אך מעטים שמו לכך לב. היא מהווה חותמת לביצוע השינוי בימי המסחר.

14:37

הרשות לניירות ערך מסכמת את ניתוח פעילות המסחר בבורסה במהלך מבצע "עם כלביא":

ברשות אומרים שההמשקיעים הקמעונאיים הביעו אמון בשוק המקומי, כאשר קרנות הנאמנות בלטו מצד הרכישות בשוק המניות, עם רכישות נטו של כ-800 מיליון שקל. גם המשקיעים המוסדיים רשמו רכישות נטו בעיקר באמצעות קרנות הסל, ואילו תושבי החוץ, התאגידים המקומיים והמשקיעים הפרטיים במישרין רשמו מכירות נטו.

"בחינת מידת ההשפעה על המחירים (Price impact) העלתה כי תאגידים מקומיים השפיעו באופן החיובי ביותר על מדד ת"א 125 כיוזמי עסקאות (Taker) במהלל התקופה".

"בשונה ממרבית המבצעים הצבאיים הקודמים, שוק ההון הגיב למבצע "עם כלביא" באופן חיובי מאוד, לאורך כל תקופת המבצע, בעיקר בשוק המניות, בהובלת ענפי הבנייה והביטוח, אך גם בשוק האג"ח והמט"ח. מדד ת"א 125 רשם עלייה של כ-8% במהלך המבצע, בזמן שהמדדים המובילים בעולם נותרו ללא שינוי ניכר. מרווחי ה-CDS על האג"ח הדולרי של ממשלת ישראל היו היחידים שנשארו גבוהים יחסית לאורך המבצע, אך גם אלה ירדו לרמתם טרום המבצע עם סיומו".

"במסגרת הניתוח נמצא כי במהלך מבצע "עם כלביא" נרשמה השתתפות ניכרת של כלל סוגי המשקיעים במסחר שהתנהל במחזורים גבוהים יחסית, כאשר קרנות הנאמנות (שנהנו מיצירות נטו ניכרות מקרב הציבור החל מהיום השלישי למבצע) והמשקיעים המוסדיים שרכשו דרך קרנות הסל בלטו בצד הרכישות בנטו, בעוד שתושבי חוץ, יחידים תושבי ישראל ותאגידים תושבי ישראל מכרו מניות בנטו. בשוק האג"ח הקונצרניות קרנות הנאמנות ויחידים היו הרוכשים העיקריים מול מכירות של תאגידים תושבי ישראל, ובאג"ח הממשלתיות חברי הבורסה וקרנות הנאמנות רכשו מול מכירות של תאגידים ותושבי חוץ".

14:27

מידרוג קובעת דירוג ראשוני לניו-מד אנרג יהש : A1 עם אופק יציב - "מגמות חיוביות בביקוש ובצריכה של גז טבעי לצד הסכמים ארוכי טווח.

במידרוג מסבירים זאת בכך ש"מגמות חיוביות בביקוש ובצריכה של גז טבעי לצד הסכמים ארוכי טווח. על אף פוטנציאל ההפקה הגבוה של שלושת המאגרים יחד, מיקוד המכירות הגיאוגרפי שונה מעט בין המאגרים. בפרט, מאגר לוויתן מוטה ייצוא גז טבעי לירדן ולמצרים".

"⁠המיצוב העסקי של השותפות מושפע לטובה מהעליה בביקושים ומחוזים ארוכי טווח Track Record חיובי לאורך השנים של טכנולוגייה ומתפעול המאגר באמצעות המפעילה" וכמו כן "הכרית ההונית של השותפות בולטת לטובה ביחס לדירוג".

13:38

לאחר ההססנות בפתיחה ולמרות הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט, המסחר בת"א עבר לעליות, מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ומדד ת"א 90 ב-1.7%.

את העליות מובילות שוב מניות הביטוח והבניה כשהמדדים הנוגעים בדבר עולים בכ-1.5%. כלל ביטוח ומגדל ביטוח מזנקות במעל 5%.

12:12

אלוט השלימה הנפקת מניות משנית בסך של כ-40 מיליון דולר (ברוטו, לפני עמלות חיתום והוצאות הנפקה). החברה הנפיקה 5 מיליון מניות במחיר של 8 דולר למניה. בנוסף העניקה החברה לחתמים אופציה ל-30 יום לרכוש מהחברה עד 750 אלף מניות נוספות במחיר ההנפקה, בניכוי הנחות ועמלות חיתום.

אלוט מתכוונת להשתמש ב-31.41 מיליון דולר מתמורת ההנפקה לפירעון חלקי של שטר חוב בסך של 40 מיליון דולר, שהונפק לקרן לינרוק ( Lynrock) - בעלת המניות הגדולה בחברה. יתרת קרן החוב של ליינרוק, בסך של 8.59 מיליון דולר, תומר ל-1,249,995 מניות החברה. לאחר ההחזר וההמרה של שטר החוב, לא יוותר לחברה חוב כלשהו בגין הלוואות.

11:20

המסחר בת"א מתנהל כעת במגמה חיובית כשהמדדים המובילים ת"א 35 ללא שינוי ות"א 90 עולה ב-0.5%. מדד הבנקים משיל כ-0.3%, אך מדד תשתיות אנרגיה בולט בעלייה של 1.2%.

טי.אס.ג'י העוסקת בפיתוח ומכירה של מערכות טכנולוגיות מבוססות תוכנה ,בעיקר לשוק הביטחוני מדווחת היום על קבלת הזמנה ראשונה במסגרת שיתוף הפעולה האסטרטגי שנחתם במרץ האחרון עם ספקית טכנולוגיה צבאית בינלאומית מובילה. היקף ההזמנה עומד על מאות אלפי דולרים.

בימים האחרונים נרשמה מגמה חדשה במניית מגדל ביטוח . המניה, שידועה דווקא בהשתרכות מאחורי הסקטור, החלה לזנק בחדות - 10% ביום ראשון, פי 2 ממדד הביטוח, ו־19% בשבוע האחרון, לעומת 12% במדד הענפי. גם מחזורי המסחר היו חריגים ובישרו על מסחר ער במניה. ועדיין, כאמור, בכל טווח זמן אחר, נשרכת הרחק מאחורי ארבע המתחרות הגדולות שלה בענף הביטוח - הפניקס, הראל, מנורה וכלל. מה גרם לזינוק הפתאומי במניה וכמה מורווח שלמה אליהו, בעל השליטה בן ה־90, על השקעתו בחברה?

מנהל השקעות בכיר בשוק מסביר כי סיבה מרכזית לקפיצה במניית מגדל בשבוע האחרון היא מימוש אופציות שנתן בעל השליטה אליהו לפני חצי שנה לגופים מוסדיים. אליהו מכר לאותם גופים בדצמבר האחרון כ־6% ממניות החברה במחיר של 6.7 שקלים למניה, תמורת יותר מ־400 מיליון שקל. באותה עסקה קיבלו המוסדיים אופציות לרכוש עוד 6% מהמניות במחיר מעט גבוה יותר של 6.8 שקלים למניה, למימוש עד סוף יוני 2025.

10:41

המסחר בת"א מתנהל כעת במגמה די יציבה ורגועה כשהמדדים המובילים נעים סביב האפס. מדד הבנקים משיל כ-0.3%, מדד הבנייה שהחל בירידה עבר לעלייה של מעל 0.5%.

בולטות לחיוב מניות מגדל ביטוח , שיכון ובינוי ותמר פטרוליום . לשלילה - סלע נדלן , נובה וקמטק .

שיכון ובינוי הודיעה הבוקר שהושלמה מכירת 50% מהחזקות החברה בתאגידים המחזיקים בזיכיונות להקמת פרוייקטים עבור מדינת ישראל באמצעות משרד הביטחון. סכום התמורה ששולם לחברה על-ידי הרוכשים במועד ההשלמה הינו בסך של כרבע מיליארד שקל, בכך אומרת החברה, יקטן החוב המאוחד של החברה בכ-3 מיליארד שקל.

10:03

המסחר בת"א נפתח לפני דקות אחדות בירידות קלות, מדד ת"א 35 נסחר ביציבות ות"א 90 יורד ב-0.3%.

בולטים כעת מדדי הנדל"ן השונים שיורדים בכ-0.5%, בין המניות בולטות בירידות מניות אלוני חץ , סלע נדל"ן ונכסים ובנין .

מספנות ישראל הודיעה הבוקר על הרחבה ושדרוג של צי האוניות שבבעלותה. החברה רכשה אוניית מטען בעלת כושר נשיאה משמעותי של כ-39 אלף טון, בתמורה לכ-15.1 מיליון דולר. מדובר באונייה הגדולה ביותר בצי החברה בתחום ההובלה הימית המונה כעת 8 אוניות מטען, כאשר בנוסף לחברה גם 4 אוניות לשינוע מלט.

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

08:16

1. שוק המניות

המסחר בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר במגמה חיובית ויפתח את חודש יולי ואת המחצית השנייה של השנה, בתקווה שזו תהיה מוצלחת לפחות כמו הראשונה.

בסיכום המחצית הראשונה לשנת 2025, למרות האתגרים הביטחוניים, בלטה הבורסה בתל אביב בביצועיה לעומת שווקים מרכזיים בעולם, מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מובילים את טבלת התשואות העולמית עם עלייה של כ־21%. כמו כן, נרשם מספר היסטורי של שבירת שיאים, ת"א 35 שבר את שיאו 28 פעמים בעוד ת"א 90 עשה זאת 20 פעם.

מגמה חיובית ויוצאת דופן ניכרה במדדים הענפיים, ובראשם מדדי הסקטור הפיננסי, כאשר מדד הבנקים עלה בשיעור של כ־41%, ומדד הביטוח רשם זינוק של כ־68%, שניהם כהמשך למגמות חיוביות שנרשמו גם במחצית השנייה של 2024.

גם מחזורי המסחר בשוק המניות בבורסה בשיא כל הזמנים עם מחזור מסחר יומי ממוצע של כ‏־2.9 מיליארד שקל.

מי שהגבירו את נוכחותם בשוק המניות הם המשקיעים הזרים ומשקיעי הריטייל הישראלים - תושבי החוץ הזרימו לשוק המניות כ־9.6 מיליארד שקל, יותר מפי שניים לעומת המחצית השנייה של 2024, ומשקיעי הריטייל הישראלים הזרימו לשוק המניות כ־8.2 מיליארד שקל, גם כן יותר מפי שניים.

זינוק נרשם גם במספר ההנפקות הראשוניות: 9 חברות חדשות הצטרפו לבורסה בתל-אביב - כמעט כפול ממספר החברות שהצטרפו לבורסה בכל שנת 2024 - וגייסו מעל 1.4 מיליארד שקל.

במיקרו: בין 125 המניות הבולטות בבורסה, לפי נתוני מגדל שוקי הון, אלה שבלטו לחיוב הן מיטב השקעות שנהנית מהכיוון החיובי של השווקים וביצועיה בולטים כחלק מעליות חדות בכלל מניות הפיננסים, היא זינקה בכ-150% מתחילת השנה. ארית תעשיות ונקסט ויז'ן נהנות מעלייה חדה בביקושים למוצרים ביטחוניים נוכח מתיחויות ביטחוניות גוברות, כל אחת מהן בשוקי פעילותה ולקוחותיה, השתיים זינקו ב-126% וב-110% בהתאמה, תורפז שנהנית מצמיחה עקבית בפעילות הנתמכת בשלל רכישות, מיזוגים והשקעות שהיא מבצעת בעולמות ייצור תמציות טעמים וריחות, זינקה ב-110%.

מנגד בלטו לרעה מניות טבע ואופקו הלת' : אחרי זינוק שנתי של כ-120% שהציגה טבע ב-2024, השנה שינתה כיוון בחדות, אולם ערכה הנוכחי עדיין גבוה בכ-50% משוויה בתחילת 2024. מלבד חולשת הדולר, השתיים גם סבלו מחוסר וודאות רגולטורי בשוק האמריקאי. השתיים ירדו ב-30% וב-17% בהתאמה.

תדיראן סבלה מחולשה יחסית בתוצאות הכספיות האחרונות, ועוררה חששות בקשר לקצב צמיחת פעילותה בהמשך והשילה 28%. טאואר , כחלק מתעשיית השבבים סבלה מחששות גוברים בקשר לפגיעה ממלחמת המכסים של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, ונתפסת כבעלת סיכון גבוה יחסית להשקעה, היא ירדה ב-23%.

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

אתמול התנהל יום המסחר בתנודתיות, אך בסיומו, ננעל בעליות שערים. מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ות"א 90 הוסיף לערכו 0.2%. בלט לחיוב מדד ת"א מניב חו"ל שעלה ב-1.3% ות"א בנייה שעלה בשיעור דומה. מנגד, ת"א ביומד השיל מערכו 1.8%.

ריכזו עניין מניות דוראל אנרגיה שדיווחה על סגירה בסך מסגרות כולל של כ-300 מיליון שלק עבור פרויקט הדגל שלה, 'הדרי שאן מתח עליון', , אופל בלאנס זינקה במעל 8% לאחר שדיווחה על חתימת הסכם לרכישת 70% מחברה העוסקת במתן הלוואות מגובות נכסי נדל"ן. עשות עלתה ב-5% לאחר שקיבלה ממשרד הביטחון הזמנות בהיקף כספי של 61 מיליון שקל. נאוויטס פטרוליום העוסקת בחיפושי נפט וגז בארה"ב וקנדה דיווחה כי מועד תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה צפוי להיות במחצית של חודש יולי 2025.

הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?

המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, בורסת טוקיו יורדת ב-1%, שנגחאי בעלייה של 0.2%, ניפטי ההודי ללא שינוי ודרום קוריאה בזינוק של 1.7%. בהונג קונג לא מתקיים מסחר.

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת ביציבות וללא שינויים, המשקיעים מעכלים כנראה את את העליות האחרונות אל מול ההשלכות הגלובליות של מדיניות המכסים של דונלד טראמפ, על רקע פקיעת ההקפאה המתקרבת.

בבלומברג מנתחים לעומק את הסיכונים העומדים בפני המשקיעים בואך אל המחצית השנייה של השנה. ראו הרחבה בהמשך.

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, אמר אתמול כי ישנם "מדינות שנוהגות בתום לב ומנהלות מו"מ רציני". עם זאת, הוא הוסיף כי המכסים עלולים לחזור לרמות שנקבעו ב־2 באפריל , אם לא יושגו הסכמים: "אם לא נצליח לסיים את המהלך כי הצד השני מתעקש, המכסים יכולים לקפוץ חזרה."

אתמול וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בסיום רבעון חזק, על רקע תקוות לכך שארה"ב מתקרבת להסכמים ממשיים עם שותפות הסחר המרכזיות שלה והציפיות שהפד יחזור להורדת ריבית סיפקו רוח גבית לאג"ח הממשלתיות, שסיימו את המחצית הראשונה הטובה ביותר שלהן זה חמש שנים. הדולר, במקביל, רשם את רצף הירידות החודשי הארוך ביותר מאז 2017.

נאסד"ק עלה ב-0.5%, S&P 500 עלה בשיעור דומה והדאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.6%.

מדד S&P 500 זינק בכ־25% מאז השפל של אפריל, ורשם את הרבעון הטוב ביותר שלו מאז דצמבר 2023. הוא אף חצה לראשונה אי פעם את רף 6,200 נקודות, בהובלת מניות הטכנולוגיה.

אפל הובילה את העליות בקרב מניות הענק, ו־אורקל קפצה בעקבות עסקת ענן שנתית בשווי 30 מיליארד דולר. הבנקים הגדולים גם הם עלו, לאחר שעברו בהצלחה את מבחני הלחץ של הפד, מה שסולל את הדרך לחלוקת דיבידנדים.

מטא (פייסבוק) ואנבידיה עלו לשיאים חדשים.

השיא הקודם של מטא נרשם בפברואר, אז פיטרה כ־5% מכוח האדם שלה, שהוגדרו כ"עובדים בעלי ביצועים נמוכים". מנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, נמצא במרוץ גיוסי עובדים בתחום הבינה המלאכותית, לנוכח התחרות העזה מול שחקנים כמו OpenAI ואלפאבית.

מניית רובינהוד , פלטפורמת המסחר בקריפטו זינקה ב-13% וב-5% במסחר המאוחר לאחר שהודיעה על הרחבה משמעותית של פעילותה. החברה משיקה "מניות טוקניזיות" (tokenized stocks) ללקוחות מחוץ לארה"ב. בנוסף, החברה מתכוונת לאפשר גם מסחר במניות טוקניזיות של חברות פרטיות, בקיץ הקרוב, משתמשים אירופיים זכאים יקבלו גישה למניות טוקן של OpenAI ו־ SpaceX.

טוקניזציה של מניות מתייחסת לתהליך שבו מייצגים מניות בצורה דיגיטלית כטוקנים הנסחרים על גבי בלוקצ’יין, כדי לאפשר בעלות חלקית (fractional ownership) של אותן מניות למשקיעים פוטנציאליים.

תהליך זה לא רק ממכן (digitizes) את המניות, אלא גם מוזיל את העלות למסחר ומנגיש השקעה בנכסים שבעבר היו יקרים או מורכבים יותר לגישה, במיוחד עבור משקיעים קמעונאיים. עם זאת, חשוב לציין שטוקניזציה של מניות תלויה במסגרות רגולטוריות משתנות, והטוקנים עצמם לא תמיד מקנים את כל הזכויות שמניה מסורתית מקנה (כמו זכות הצבעה).

בהמשך השבוע המשקיעים יעקבו בדריכות אחר המגעים בסנאט סביב הצעת חוק קיצוץ המסים של טראמפ, בגובה 4.5 טריליון דולר. הרפובליקנים מנסים לשכנע מתנגדים בתוך המפלגה לתמוך במהלך.

דו"ח התעסוקה לחודש יוני, שיתפרסם ביום חמישי, נחשב לנקודת שיא בשבוע, על רקע אופטימיות גוברת בשוק שהפדרל ריזרב יתקרב להורדת ריבית בקרוב.

שבוע המסחר יהיה מקוצר, בחמישי המסחר ייסגר מוקדם ובשישי לא יתקיים מסחר לרגל חג העצמאות האמריקאי.

2. שוקי האג"ח

בשבוע האחרון נרשמה ירידת תשואות חדה לכל אורך העקום. התשואה ל־10 שנים ירדה בכ־25 נ"ב לרמה של 4.26%, בין היתר על רקע ההערכות בשוק שהורדת ריבית בנק ישראל מתקרבת.

בשוק החוב הקונצרני, נתוני הבורסה מלמדים על מחצית סוערת. מתחילת השנה גייסו חברות בתל אביב חוב בהיקף של כ־73 מיליארד שקל. זאת, בהמשך לגיוס בהיקף של כ־57 מיליארד שקל במחצית השנייה של שנת 2024. סקטור הבנקאות הוביל את הגיוסים, עם הנפקות בהיקף של כ־28.6 מיליארד שקל.

בארה"ב נרשם ביקוש לאגרות החוב לאחר שכלכלני גולדמן זאקס עדכנו תחזית והעריכו כי הפד יחל להוריד את הריבית מוקדם יותר מכפי שהעריכו בעבר.

אתמול התשואה על איגרות חוב של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים ירדה בארבע נקודות בסיס ל-4.24%. התשואה על האג"ח האמריקאיות לשנתיים, הרגישות יותר לשינויי ריבית בטווח הקצר, נסחרה ביציבות, 3.73%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הדולר נחלש אתמול לעומת השקל בשיעור של 0.6% ל-3.374 שקלים. האירו נחלש אתמול ל-3.955 שקלים. מתחילת השנה התחזק השקל בשיעור של כ־7% מול הדולר, אבל מול האירו המטבע הישראלי נחלש בכ־2.7% באותה תקופה.

הבוקר נסחר השקל ביציבות, 3.74 שקלים לדולר ו-3.98 שקלים לאירו.

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של אי.בי.אי בית השקעות כתב כי "הייסוף המהיר של השקל בשבועות האחרונים משקף כמובן את הירידה בפרמיית הסיכון של המשק, אך גם נתמך במגמה החיובית בשווקים בעולם. בכל אופן הייסוף בלט בעיקר מול הדולר... אם כי הדבר נובע גם מההיחלשות המהירה של הדולר בעולם".

מדד הדולר האמריקאי (DXY), שמודד את ערכו של הדולר מול סל של שש מטבעות מרכזיים, ממשיך ברצף הירידות שלו ליום התשיעי ברציפות - שיא שלילי שלא נראה מאז 2022. במהלך המסחר בשעות הבוקר של אסיה, המדד נסחר סביב 96.70, הרמה הנמוכה ביותר מאז מרץ 2022. הדולר האמריקאי ירד ב10.8% במחצית השנה הראשונה, הביצועים הגרועים ביותר שלו מאז שנת 1973. השקל התחזק מול הדולר ב7.9% בתקופה זו.

היחלשות הדולר מיוחסת למספר גורמים: ציפיות גוברות לכך שהפדרל ריזרב יתקרב להורדות ריבית, נתוני אינפלציה מתונים יחסית, שיפור בתיאבון לסיכון מצד המשקיעים הגלובליים, גידול בעניין במטבעות אלטרנטיביים כמו היורו והיין היפני וההתערבות הבוטה של נשיא ארה"ב בעצמאות הבנק המרכזי. מול הפרנק השוויצרי נסחר הדולר בשפל של כ-14 שנים ומול האירו בשפל של כארבע שנים.

הירידה הנמשכת בדולר עשויה להשפיע על שוקי המט"ח, הסחורות (ובפרט זהב ונפט), כמו גם על רווחיותן של חברות אמריקאיות הפועלות בשווקים בינלאומיים.

4. מאקרו

יותר ויותר כלכלנים מעריכים כי המלחמה מול איראן מקרבת את הורדות הריבית. מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסים, בנק הפועלים, כתב בסקירה השבועית שלו כי הוא צופה הורדת ריבית בספטמבר.

"נגיד בנק ישראל אמר בראיון ל־CNN כי על רקע השיפור במצבה הגיאופוליטי של ישראל, סביבת האינפלציה תושפע משני כוחות מנוגדים - מחד, האצה צפויה בביקושים ובהשקעות בישראל , ומאידך - ייסוף השקל. הנגיד הבהיר כי קשה לדעת בעת הנוכחית אילו כוחות ישפיעו יותר על האינפלציה, ולכן חזר על משנתו כי בנק ישראל ימשיך לנהוג בינתיים בזהירות".

"על רקע הערכתנו להמשך ייסוף השקל, אנו מעריכים עתה כי ריבית בנק ישראל תרד בסוף ספטמבר, וכי תעמוד בעוד כשנה על כ־3.75%. השוק צופה עתה הורדת ריבית באוגוסט בהסתברות של כ־54%, ורמת ריבית של כ־3.65% בעוד שנה".

בארה"ב, רבים מהכלכלנים סבורים כי מכסי היבוא שהטיל הנשיא דונלד טראמפ צפויים להגביר את האינפלציה באופן ניכר בחודשים הקרובים. אך העליות המתונות במחירים עד כה מערערות את ההנחה הזו - מה שמחזק את עמדת הבית הלבן ויוצר מתיחות פנימית בבנק המרכזי האמריקאי.

הציפייה לאינפלציה גבוהה יותר היא זו שמנעה מהפדרל ריזרב להוריד את הריבית השנה, כשנגיד הבנק ממתין לראות כיצד יתפתח המצב. במקביל, ממשל טראמפ מפעיל לחץ כבד על יו"ר הפד ג'רום פאוול להוריד את עלויות המימון. בימים האחרונים אף נרשמה התפצלות פומבית בתוך הנהגת הבנק המרכזי, כאשר שני נגידים הביעו תמיכה באפשרות של הורדת ריבית כבר ביולי - בניגוד לעמדתו הזהירה של פאוול.

נשיא הבנק הפדרלי של אטלנטה, רפאל בוסטיק, אמר אתמול לרשת CNBC כי לא סביר שבמהלך חודש יולי יצטברו מספיק נתונים שיצדיקו הורדה של הריבית.

שני דו"חות חשובים שצפויים להתפרסם בשבועות הקרובים - דו"ח התעסוקה החודשי ביום חמישי הקרוב, ומדד המחירים לצרכן ב־15 ביולי - הם קריטיים בקביעת הצעדים הבאים של הבנק המרכזי. שני הדו"חות צפויים להתחיל לשקף את ההשפעה של המכסים, אך הפתעה באחד מהם עלולה לשנות את לוח הזמנים להורדת הריבית.

טראמפ ובני בריתו הסלימו בתקופה האחרונה את המתקפה על הפד ועל היו"ר ג'רום פאוול, במיוחד על רקע נתונים שהראו כי האינפלציה נותרה מתונה עד מאי - למרות המכסים שהוטלו.

במקביל, טראמפ הגביר את הלחץ על יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול עם פוסט חדש ברשת Truth Social, שבו הציג מכתב ששלח לפאוול - בצירוף רשימה של בנקים מרכזיים ברחבי העולם עם ריביות נמוכות יותר מזו של ארה"ב. דוברת הבית הלבן אף הציגה את המכתב לעיתונאים במסיבת עיתונאים.

במכתב נכתב: "ג'רום, אתה, כהרגלך, 'מאחר מדי'!". טראמפ טוען שפאוול "עלה לארה"ב הון תועפות" וקורא לו "להוריד את הריבית באופן משמעותי." בפוסט נוסף ב־Truth Social, טראמפ הרחיב את הביקורת גם לשאר חברי מועצת הפד: "המועצה רק יושבת וצופה מהצד, כך שגם להם יש חלק באשמה."

5. תחזית

וול סטריט סיכמה אתמול שישה חודשים סוערים, שבהם צנח מדד S&P 500 ב-19% מהשיא לשפל - לפני שהתאושש לחלוטין. אתמול המדד ננעל שוב בשיא כל הזמנים, לאחר שהפסקת האש בין ישראל לאיראן עוררה מחדש את התיאבון לסיכון.

אבל משקיעים מוסדיים רבים, מצביעים על שורת סיכונים המאיימים על שוקי המניות: הדד ליין הקרוב להסכמי מכסים, תחזיות מעורבות לעונת הדוחות, ושאלות בנוגע לחוב הלאומי של ארה"ב ולעצמאות הבנק המרכזי, הפדרל ריזרב - כולם עלו בשיחות של בלומברג עם בתי השקעות. בנוסף, הם אומרים, יש את המתיחות בין ארה"ב לסין, שלכאורה נרגעה מעט בעקבות מסגרת סחר חדשה שפורסמה זה עתה.

"אנחנו זהירים יותר מאשר אופטימיים," אמר ג'ו גילברט, מנהל תיקי השקעות בחברת Integrity Asset Management. "התחזית למחצית השנייה של השנה תמיד מושפעת מנקודת הפתיחה - ומבחינת שווי השוק וצמיחה ברווחים, זו לא נקודת פתיחה אטרקטיבית במיוחד."

דדליין להסכמי מכס. בבלומברג כותבים "שאיום מיידי על המשך הראלי בשוקי המניות טמון במועד האחרון שנקבע ל־9 ביולי להגיע להסכמי סחר עם שותפות מרכזיות של ארה"ב. מדובר בהימור כבד - יצואנים שלא יצליחו להגיע להסכם צפויים לספוג מכסים גבוהים משמעותית מהרמה הנוכחית של 10% החלה על רוב המדינות".

בריטניה נחשבת לחריגה בנוף, לאחר שהצליחה להבטיח הסכם "על הנייר". לפי בלומברג, האיחוד האירופי וארה"ב מאמינים כי יצליחו לגבש הסכם כלשהו בזמן. במקביל, השיחות עם הודו, יפן ומדינות רבות נוספות נמשכות. בלומברג דיווחה גם כי ארה"ב קרובה להסכמים עם מקסיקו ווייטנאם.

עם זאת, המשקיעים קיבלו תזכורת לסיכונים הכרוכים בתנודתיות פתאומית כאשר טראמפ הודיע ביום שישי כי יפסיק את שיחות הסחר עם קנדה, בתגובה למס שירותים דיגיטליים בשיעור 3%. בינתיים, קנדה חזרה בה, אבל הכל יכול להיות אצל טראמפ.

יש גם תקווה שהדדליין יידחה. ובכל זאת, אנת’י צווולי, אסטרטגית ב-UBS אמרה כי למרות שהשווקים כבר אינם שאננים, "עד שלא ייחתם הסכם סופי - הסיכון מרחף".

"צפויה הרבה אי-ודאות, הרבה תנודתיות," אמרה. "אנחנו לא לוקחים סיכון".

דוחות רבעוניים. "החוסן של החברות האמריקאיות היווה גורם מפתח בהתאוששות החדה של שוקי המניות מאז אפריל". לפי נתונים שנאספו בבלומברג, אנליסטים צופים בממוצע עלייה של 7.1% ברווחי חברות מדד S&P 500 במהלך 2025, לפני האצה משמעותית ב-2026. התחזיות האלה יעמדו למבחן כבר בשבועות הקרובים עם פרסום תוצאות הרבעון השני.

בעונת הדוחות האחרונה, חברות רבות ברחבי העולם משכו את תחזיות הרווח לשנה כולה - תוך שהן מציינות עליות עלויות ותחושת צרכנים חלשה כסיבות לכך.

ייתכן שחבילת קיצוצי המסים בגובה 4.2 טריליון דולר של טראמפ - שצפויה לעמוד להצבעה מכרעת בסנאט בשבוע הקרוב - תוכל להוות זריקת עידוד לחברות המתמודדות עם עליית מכסים ועלויות של ארגון מחדש של שרשראות האספקה שלהן.

"לנוכח הסביבה המאתגרת הזו, סביר להניח שציפיות הצמיחה יצטרכו לרדת," אמרה לואיז דאדלי, מנהלת תיקים בחברת Federated Hermes.

גיאופוליטיקה. סיום הלחימה בין ישראל לאיראן הוריד את מחירי הנפט, והפיג חשש בקרב המשקיעים מהשפעה על האינפלציה ומהקושי שזה עלול ליצור עבור הפד בכל הנוגע להורדת ריבית.

"למרות ההקלה הזמנית הזו, אנחנו ממשיכים לראות את הסיכון הגיאופוליטי כגבוה באופן מבני," אמר פרנסיסקו סימון, ראש תחום אסטרטגיה באירופה ב־Santander Asset Management. לדבריו, החברה שומרת על חשיפת חסר למניות ומעדיף גישה "זהירה ובררנית".

גם מערכת היחסים המתוחה בין ארה"ב לסין ממשיכה להדאיג את השווקים. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר פרטי מסגרת הסחר שהצדדים טענו שהגיעו אליה השבוע. בין הנקודות המרכזיות: האם ההסכם יאפשר לחברות אמריקאיות גישה למשאבים נדירים מסין, והאם יוסר המכשול בפני חברות טכנולוגיה סיניות לגשת לטכנולוגיות שבבים מתקדמות מתוצרת אמריקאית.

חוב ארה"ב והפד. במאי האחרון איבדה ארצות הברית את דירוג האשראי העליון האחרון שלה, על רקע חששות גוברים של משקיעים מהתנפחות החוב הפדרלי. במקביל, חבילת המסים וההוצאות של טראמפ צפויה להוסיף טריליוני דולרים לחוב הציבורי במהלך השנים הקרובות.

"הבעיה לא הולכת לשום מקום," אמר ניל רובסון, ראש תחום מניות גלובליות ב־Columbia Threadneedle Investments. הוא ציין כי קריסה בשווקים שתוביל לעלייה חדה בתשואות האג"ח ולצניחה בשווי המניות - היא תרחיש בסבירות נמוכה. "אבל אנחנו חייבים להיות מודעים," הוסיף.

עבור ניקולאס ויילנצק, אסטרטג מאקרו בחברת Wellington Management, סוגיית חילופי יו"ר הפדרל ריזרב היא נושא חשוב נוסף עבור המשקיעים. טראמפ אמר בשבוע שעבר כי יש לו "שלושה או ארבעה מועמדים" להחליף את ג'רום פאוול עם סיום כהונתו בשנה הבאה.

סיכון שעלה מצד חלק מהמשקיעים הוא שארה"ב תחווה תרחיש דומה ל"רגע ליז טראס" של בריטניה בשנת 2022 - קריסה בשוק האג"ח שנגרמה "בין היתר בשל הוצאות ממשלתיות לא מבוקרות, בשילוב עם ערעור על עצמאותו של הבנק המרכזי," לדברי ויילנצק. "האם אנחנו עלולים לראות משהו דומה?" שאל. "יש סיכון שהשווקים יתחילו פתאום לחשוש שיו"ר הפד הבא לא יהיה עצמאי כמו קודמיו."

שווי שוק (Valuations). המניות בארה"ב נסחרות כיום לפי מכפיל רווח של 22 על הרווחים הצפויים בשנה הקרובה - רמה גבוהה משמעותית מהממוצע של 18.6 בעשור האחרון במדד S&P 500.

חברות כמו Wellington ו־AllianceBernstein מעריכות כי המכפיל הגבוה יישאר גם בהמשך, לאור הציפיות להורדות ריבית והחוסן של חברות הטכנולוגיה הגדולות. אך אחרים רואים בתג המחיר הגבוה מכשול להמשך קניית מניות.

"שוויי המניות בארה״ב, במיוחד באסטרטגיות המבוססות על משקל שווי שוק כמו מדד S&P 500, עלולים לעבור התאמות נוספות אם התנאים הכלכליים בארה״ב יתדרדרו," אמר דיוויד צ'או, אסטרטג שווקים גלובליים ב־Invesco Asset Management.
"לרוב, השווקים מחוץ לארה״ב נסחרים לפי מכפילים נמוכים יותר, ואנחנו סבורים שהפער מול ארה״ב ימשיך להצטמצם."

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; יציבות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת דוח התעסוקה

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית