גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:58

כשעתיים לפני פרסום החלטת הריבית, מסחר רגוע בת"א וירידות קטנות - מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ומדד ת"א 90 ב-0.7%, מדד נפט גז בולט בירידה של מעל ל-1% בהובלת אנרג'יאן וניו מד אנרג'י שיורדות במעל 2.5%.

המדדים הענפיים נסחרים למעשה באופן שמתאים להותרת הריבית ללא שינוי וזאת בפעם ה-12 ברציפות, מדדי הנדל"ן יורדים בכ-1% והמדדים הפיננסים (בנקים וביטוח) עולים בעד 1%.

13:18

קבוצת דלק הודיעה הבוקר שאיתקה אנרג'י בה היא שולטת, השלימה את רכישת הון המניות של JAPEX UK מ- Japan Petroleum Exploration Co. הרכישה הוכרזה ב-25 במרץ 2025, כאשר כל התנאים המתלים לעסקה הושלמו.

העסקה מגדילה את חלקה של איתקה בשדה Seagull, מ-35% ל-50%, השווה לחלקה של BP כמפעילת השדה, ומוסיפה היקף הפקה פרו-פורמהשל 4-4.5 אלף שווה ערך חביות נפט ליום. תמורת העסקה של 193 מיליון דולר (מבוססת על תאריך אפקטיבי של ה-1 בינואר 2024) מסתכמת לתשלום השלמה סופי של כ-136 מיליון דולר, בעקבות התאמות מחיר מקובלות.

12:53

אלוט , המספקת פתרונות לאבטחת רשת, מזנקת במעל 8% לאחר שהודיעה על החוזה הגדול ביותר שלה בחמש השנים האחרונות, עם ספקית תקשורת מאזור EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואפריקה) ששמה לא נמסר. במסגרת החוזה, אלוט תספק ללקוחה פתרונות מודיעין ואבטחת רשת בעשרות מיליוני דולרים.

לדברי מנכ"ל אלוט, אייל הררי, "זו זכייה משמעותית לאלוט, הגדולה ביותר זה חמש שנים, והיא מרכזית במסע שלנו להרחיב את הנוכחות שלנו באזור EMEA".

לפני כשבועיים ביצעה החברה הנפקה משנית בהיקף של 5 מיליון מניות במחיר של 8 דולר, ובדיסקאונט גדול ונפלה בכ-15% ביום שלמחרת. זו הייתה ההנפקה ה-3 של החברה. את ההנפקה הראשונה שלה ביצעה החברה ב-2006 במחיר של 12 דולר.

12:07

חברת הפינטק נאייקס צפויה לפטר כ-70 עובדים, מתוכם 55 בישראל. החברה מעסיקה 1,200 עובדים בעולם, כמחציתם בישראל, כך שבסך הכול היא מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה (כ-9% מעובדיה בישראל).

נאייקס מסרה בתגובה: "המהלך נובע מהצורך לייעל את מבנה החברה בעקבות ההתרחבות שחלה בה בשנים האחרונות, לרבות רכישות שביצעה, אשר יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים - וכהמשך לניהול אחראי של ההוצאות, ושמירה על מבנה תפעולי יעיל". נאייקס, המנוהלת על-ידי המייסד המשותף יאיר נחמד, מספקת פתרונות קבלת תשלומים ללא מזומן. מניית החברה נסחרת במקביל בנאסד"ק ובבורסה בת"א, והיא נסחרת סביב רמות שיא.

שווי השוק של נאייקס הוא 1.86 מיליארד דולר, 4 שנים אחרי שהונפקה לראשונה בת"א בשווי כמיליארד דולר. על פי נתוני Yahoo Finance, את נאייקס מסקרים כיום 5 אנליסטים, 3 מהם מחזיקים בהמלצות חיוביות ו-2 בהמלצות נייטרליות.

12:00

לקראת החלטת הריבית אחר הצהריים ובהשפעת הבורסות בעולם, ירידות אצלנו - המדדים המובילים ת"א 35 ות"א 90 יורדים בכ-0.4%, עיקר הירידות היום הן במניות הנדל"ן הרגישות יותר יחסית לריבית. מדדי הנדל"ן, בעיקר בנייה ונדל"ן יורדים בכ-1%.

בפסגות בית השקעות מעיריכם שבנק ישראל לא יפחית את הריבית היום, הריבית תתחיל לרדת בספטמבר. "למרות התחזקות השקל, אנו מעריכים שבנק ישראל לא יפחית את הריבית בהחלטתו היום. בהינתן שלא יהיו הפתעות אינפלציוניות בחודשים הקרובים, אנו מעריכים שהריבית תחל לרדת בספטמבר ותופחת ב-150-100 נ"ב בשנה העוקבת".

11:25

הכשרת הישוב התחדשות עולה בעקבות החלטת ועדה להיתר הריסה והיתר בנייה בתנאים לפרויקט בהיקף של 106 יח"ד בשני מבנים ברחוב נחל עוז בת"א. 48 יח"ד יימסרו לבעלי הזכויות הקיימים, והיתרה, 58 יח"ד, ישווקו על-ידי החברה.

החלק האפקטיבי של החברה בפרויקט הוא 81%, כאשר חלק החברה ברווח הגולמי הצפוי מהפרויקט מוערך בכ-33.5 מיליון שקל, המשקף שיעור רווח גולמי של כ-19%. נכון להיום כ-85% מבעלי הזכויות הקיימים חתמו על הסכם פינוי-בינוי. החברה צופה כי הקמת הפרויקט תחל בשנת 2026.

11:04

אקונרג'י הודיעה הבוקר שאייל פודהורצר ויואב שפירא, בעלי השליטה קיבלו התחייבויות מגופים מוסדיים בישראל לרכישת 1,740,507 מניות רגילות של החברה המוחזקות על ידם, וזאת בתמורה של 31.6 שקל למניה. המניות הנמכרות מהוות 3.10% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה. לאחר השלמת עסקת המכר בעלי השליטה צפויים להחזיק יחד ב-42.62% מהון מניות החברה.

למיטב ידיעת החברה, עקב עסקת המכר מנורה מבטחים צפויה להפוך לבעלת עניין בחברה.

אתמול פורסם שהחברה תזרים לחברת-הבת אקונרג'י אנגליה ותגדיל את הנתח שלה ל-75%. בחודש שעבר רכשה החברה זכויות להקמת מתקני אגירה בגרמניה ב-73 מיליון יורו.

10:42

אמות נופלת במעל 4% לאחר שאתמול הודיעה שהיא בוחנת אפשרות לגיוס הון מהציבור. בכוונת החברה להנפיק כ- 12 מיליון מניות וכ-6 מיליון אופציות. אלוני חץ , בעלת השליטה, הודיעה על כוונה להשתתף ברכישת לפחות 2 מיליון מניות.

החברה תבצע היום מכרז למשקיעים מסווגים.

10:20

לאחר שאתמול זינקה בכ־12% וסגרה עלייה חודשית של כ־37%, מניית ישרוטל יורדת כעת בכ-3%. הזינוק אתמול נובע מכך שהמשקיעים צופים שמחירי הטיסות הגבוהים הצפויים בקיץ, ישלחו את הישראלים אל המלונות המקומיים. רק לפני שבוע מכרו בעלי השליטה במלונות, משפחת לואיס כ-4% ממניותיהם למשקיעים מוסדיים.

10:11

רב בריח מזנקת הבוקר בכ-10% נוספים וזאת כמה ימים לאחר שחברת פועלים אקוויטי בניהולה של ליאת חזות, שנכנסה להשקעה ברב בריח לפני כתשע שנים (מפברואר 2016), ולמעשה נוהגת לרוב להשקיע בחברות כאשר הן עדיין פרטיות, ניצלה את ההזדמנות של הגאות במניות רב בריח ומכרה לבעלים (דונרשטיין) ולסדרה של גופים מוסדיים את החזקותיה (כ-15%) בחברה תמורת כ-55 מיליון שקל.

מדובר במכירה לפי שער מניה של 95.4 אגורות למניה, שהינו נמוך בכ-10% ממחיר השוק במועד העסקה. אך עדיין זהו שער גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה.

מניית רב בריח בשליטת ובניהול שמואל דונרשטיין, המייצרת דלתות בטחון, בין היתר לממ"דים, השלימה עליה של 20% בחודש החולף וכ-25% מתחילת השנה.

10:02

המסחר בת"א נפתח במגמה שלילית, ת"א 35 ות"א 90 יורדים בכ-0.2%. מדד הנדל"ן בולט בירידה של מעל 0.5%, אמות יורדת ב-4.5%.

הבוקר השקל נסחר ביציבות מול הדולר שמתחזק מול שאר המטבעות בעולם, ונסחר ב-3.34 שקלים לדולר וב-3.94 שקלים לאירו.

השקל רשם שיאים בסוף השבוע האחרון כשנסחר מתחת ל־3.33 שקלים, שיא מאז מאי 2022, וסגר התחזקות של כ־1.2% מול הדולר. האירו נחלש גם הוא מול המטבע הישראלי, ונסחר סביב 3.92 שקלים בסוף השבוע. מתחילת השנה, הדולר נחלש בכ-8% לעומת השקל, בעוד שהאירו התחזק בכ-4%.

09:56

אלומיי קפיטל , המתמחה בייזום, פיתוח, הקמה, מימון ותפעול של פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיהנקיה ומתחדשת הפועלת בישראל, באירופה ובארה"ב, הודיעה היום כי שלוש חברות פרויקט של החברה (51%) חתמו על הסכם ארוך טווח (9 שנים) למכירת חשמל (PPA)עם Statkraft, אחד מיצרני האנרגיה המתחדשת הגדולים באירופה.

ההסכם מכסה 75% מהתפוקה של שלושה מתקנים סולאריים בעלי תפוקה משולבת של 38 מגה-וואט, הנמצאים באזור המרכזי-דרומי של איטליה.

08:10

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת, כשברקע המגעים לעסקת חטופים, ביקורו של ראש הממשלה בארה"ב והחלטת הריבית של בנק ישראל היום ב-16:00, מול אלה, ירידות הבוקר בבורסות בעולם.

"הבורסה המקומית שוברת שיאים בהשפעת ציפיות לשינויים גיאופוליטיים אזוריים, שיפחיתו את הסיכונים הביטחוניים, ואולי גם יהוו מנוף לשיתופי פעולה כלכליים, בתרחיש בו הסכמי אברהם מורחבים למדינות נוספות באזור", כתבו כלכלני בנק הפועלים, "נקודת המבחן הראשונה תהיה הסכם בעזה, שהסיכויים להתממשותו עשויים להתברר בימים הקרובים. הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את השווקים הפיננסיים, שמוצאים ברצף האירועים הנוכחי משהו שדומה לאירוע הביפרים בלבנון שסימן את ההכרעה שם, ואות הפתיחה לזינוק בשווקים".

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

אתמול, המדדים המובילים בת"א שייטו ברמות שיא וננעלו כמעט ללא שינוי. בקרב המדדים הענפיים, בלט לחיוב מדד הביומד, שהמשיך במומנטום החיובי שלו מסוף השבוע שעבר, עם עלייה של כ־1.6%. מדד הקלינטק נסחר בטריטוריה חיובית, בעוד המשקיעים ממשיכים לבחון את ההשלכות של אישור "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ בבית הנבחרים האמריקאי, על תחום האנרגיה המתחדשת. מנגד, מדד הבנקים נחלש מעט, כ־0.2%.

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

מניות שריכזו אתמול עניין:

מניית ישרוטל זינקה בכ־12% וסגרה עלייה חודשית של כ־37%. המשקיעים צופים שמחירי הטיסות הגבוהים הצפויים בקיץ, ישלחו את הישראלים אל המלונות המקומיים. רק לפני שבוע מכרו בעלי השליטה במלונות, משפחת לואיס כ-4% ממניותיהם למשקיעים מוסדיים.

עליית תמחור כה חדה במניות חברות הבניה, הובילה לבחינה מחדש של עסקה העומדת על הפרק מזה זמן - רכישת השליטה בחברת הנדל"ן צמח המרמן ע"י קבוצת עזריאלי . התוצאה: מספר גופים המחזיקים במניות צמח המרמן לוחצים לשיפור במחיר העסקה ובראשם קרן ההשקעות האקטיביסטית ברוש, שאף שלחה מכתב בנושא למשקיעיה, מניית צמח המרמן, עלתה אתמול בכ-3.5%.

הכשרת הישוב התחדשות תקבל מימון מבנק מזרחי טפחות וכלל ביטוח בסך כולל של 440 מיליון שקל, למטרת מימון להקמת 56 יח"ד.

אקונרג'י תזרים 72 מיליון יורו לחברת-הבת אקונרג'י אנגליה ותגדיל את הנתח שלה ל-75%. בחודש שעבר רכשה החברה זכויות להקמת מתקני אגירה בגרמניה ב-73 מיליון יורו.

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

באסיה מגמה שלילית הבוקר, בטוקיו ירידות של 0.5%, בסין מדד שנגחאי יורד ב-0.2%, הנג סנג יורד ב-0.4%, דרום קוריאה עולה ב-0.1% ובהודו עלייה של 0.3%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים בעד 0.5%.

בחמישי שעבר, שבוע המסחר המקוצר בוול סטריט ננעל בעליות של כ-1% במדדי S&P 500 ונאסד"ק שאף רשמו שיאים חדשים. דוח תעסוקה חזק מהצפוי חיזק את האופטימיות שהכלכלה האמריקאית מחזיקה מעמד למרות האי ודאות שיוצרות מדיניות הסחר והמתיחות הגיאופוליטית.

למרות האופוריה, העלייה החדה בתיאבון לסיכון מתחילה לעורר דאגה בקרב חלק מהמשקיעים בוול סטריט, במיוחד לנוכח מניות שנראות מנותקות מהיסודות הכלכליים. לפי הערכות, "פחד מלהישאר בחוץ" (FOMO) הוא אחד הכוחות המרכזיים שמניעים את התנהגות המשקיעים לאחרונה.

"הטביעות של הסוחרים הקמעונאיים נמצאות בכל מקום," אמרה ליז אן סונדרס, אסטרטגית ההשקעות הראשית של צ'ארלס שוואב, בראיון ליאהו, כשהיא מתארת את ההתאוששות המרשימה בשוק מאז השפל של תחילת אפריל. לדבריה, הראלי קיבל חיזוק מעלייה חדה במניות "אהובות הציבור" - כמו מניות מם, טכנולוגיה לא רווחית, ומניות באיכות נמוכה יותר - שכוללות גם מניות זולות (penny stocks).

סונדרס הוסיפה: "יש פה מידה של שאננות שנכנסה לשוק."

צ’אד מורגן לנדר, מנהל תיקי השקעות בכיר ב-Washington Crossing Advisors אמר ליאהו: "זה בהחלט מקור לדאגה… יש כאן הרבה ספקולציה. הקונה - שיזהר."

לפי נתונים של גולדמן זאקס, ההשקעות המסוכנות ביותר בשוק - כולל מניות תנודתיות במיוחד (high-beta momentum stocks), מדדים רגישים לביטקוין, וטכנולוגיה לא רווחית - הניבו תשואות עודפות על פני ה-S&P 500 ברבעון השני, על רקע תיאבון הולך וגובר לסיכון מצד משקיעים, למרות אי-הוודאות הכלכלית המתמשכת.

"אם רואים שהטרנד הזה בשוק של השקעה ספקולטיבית במניות באיכות נמוכה מוביל במשך תקופה ממושכת, זה יכול להיות מדאיג", אמר קווין גורדון, אסטרטג השקעות בכיר בצ'ארלס שוואב.

בוול סטריט ג'ורנל מציינים משקיעים שפחדו מהשוק לפני מספר חודשים, חוששים כעת רק שיפספסו רווחים נוספים. שלושה חודשים בלבד לאחר שמשקיעים פרטיים היו הדוביים ביותר מאז 2009, מסחר ה -YOLO ("חיים רק פעם אחת") חזר לשוק.

השבוע, המשקיעים צפויים לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בגזרת הסחר בארה"ב, בצל הדד-ליין המתקרב (9 ביולי), המסמן את סיום תקופת ההקפאה בהטלת המכסים, שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים שהוכרזו בחודש אפריל ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם. עד כה, רק מספר מצומצם של הסכמים הושלמו - ביניהם עם בריטניה, וייטנאם, והתקדמות מסוימת מול סין.

עוד צפוי השבוע, פרסום פרוטוקול ישיבת הפדרל ריזרב, ואירוע המכירות השנתי של אמזון - Prime Day. השנה הורחב האירוע ל-4 ימים. בנוסף, המשקיעים יעקבו אחר נתונים על רמות אשראי צרכני ותביעות חדשות לדמי אבטלה.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד עלו בעד 0.2% ביום א', כאשר תל גוב־שקלי 10+ התקדם בשיעור דומה.

אסטרטג השווקים הראשי של בנק הפועלים, מודי שפריר, התייחס למגמה בשוק האג"ח: "פרמיית הסיכון של ישראל המשיכה לרדת בשבוע החולף בחדות, כפי שבא לידי ביטוי בהצטמצמות נוספת של מרווחי אגרות החוב של ישראל הנקובות במט"ח, התחזקות השקל, עליית שוקי המניות וירידת התשואות בשוק האג"ח המקומי". בשורה התחתונה, הבנק נותר בהמלצתו על החזקת תיק האג"ח במח"מ בינוני, תוך החזקת האפיק השקלי והצמוד במשקל שווה.

חברת ההתחדשות העירונית בית וגג השלימה מכרז מוסדי להנפקת אג"ח ראשונה, במסגרתה היא מגייסת כ-105 מיליון שקל. האג"ח המונפקות נושאות ריבית שנתית שלא תעלה על 5.68% (ריבית לא צמודה), במח"מ של כ-3.2 שנים, והן מגובות בשעבוד ראשון על חלק החברה בעודפים של ארבעה פרויקטים בתל אביב, בסכום כולל של 150 מיליון שקל.

ארה"ב: בשבוע האחרון נרשמה עלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה לרמה של 4.35% מ-4.27%, התשואה לחמש שנים עלתה לרמה של 3.94% מ-3.83%, והתשואה לשנתיים עלתה לרמה של 3.88% מ-3.75% לפני שבוע.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל רשם שיאים בסוף השבוע האחרון כשנסחר מתחת ל־3.33 שקלים, שיא מאז מאי 2022, וסגר התחזקות של כ־1.2% מול הדולר. האירו נחלש גם הוא מול המטבע הישראלי, ונסחר סביב 3.92 שקלים בסוף השבוע. מתחילת השנה, הדולר נחלש בכ־8% לעומת השקל, בעוד שהאירו התחזק בכ־4%.

הבוקר השקל נחלש ב-0.3% מול הדולר שמתחזק מול שאר המטבעות בעולם, ונסחר ב-3.35 שקלים לדולר וב-3.94 שקלים לאירו.

מחירי הנפט ירדו קלות בסופ"ש, על רקע דיווחים לפיהם אופ"ק+ (ארגון המדינות המייצאות נפט) צפוי להודיע על הגברת הפקת הנפט שלו בחודש אוגוסט - מה שאכן קרה. ביום שבת, פורסם כי שמונה המדינות החברות באופ"ק+ הסכימו להגדיל את הפקת הנפט הקולקטיבית שלהן ב־548 חביות ביום; זאת, כאשר ההערכה הייתה להגדלת התפוקה ב־411 אלף חביות ליום. הארגון ייחס את החלטתו ל"תחזית כלכלית גלובלית יציבה ויסודות בריאים בשוק, כפי שמשתקף ממלאי הנפט הנמוכים".

הבוקר יורדים מחירי הנפט ב-1% נוסף ל-66.2 דולר לחבית נפט אמריקאי ול-68 דולר לחבית מסוג ברנט.

4. מאקרו

בישראל, את עניין המשקיעים תרכז היום החלטת הריבית של הבנק המרכזי, כאשר על פי הצפי הריבית תיוותר ללא שינוי בהחלטה הנוכחית, סביב 4.5%.

השיקול העיקרי היה ונשאר האינפלציה. בלידר שוקי הון מעריכים כי קיים סיכוי שבנק ישראל יפחית היום את הריבית, אך רוב הכלכלנים צופים שבנק ישראל ירצה להיות בטוח שהאינפלציה בדרך ליעד. סיום המלחמה עשוי להביא כוחות מנוגדים בעלי השפעה על האינפלציה - התחזקות השקל והקלה במגבלות היצע, בפרט בשוק העבודה, מחד, ועלייה בביקושים כתוצאה משיפור בסנטימנט מנגד.

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס מזכיר ש"מתחילת השנה, כל הודעת ריבית לוותה במשפט שהדגיש את הסיכונים לעלייה מחודשת באינפלציה או לאי התכנסותה ליעד, בהם - ההתפתחויות הגיאופוליטיות, מגבלות היצע, הרעה בתנאי הסחר העולמיים ותנודתיות בשקל. כעת, עם ירידת פרמיית הסיכון לאחר סיום העימות מול איראן, ירידה יחסית באי הוודאות הגלובאלית סביב מדיניות הסחר, וייסוף השקל, שמפחית את לחצי המחירים, בבנק ישראל יתקשו להצדיק את המשך הכללת המשפט בנוסח ההודעה, ואם כבר, נראה שהגיע הזמן לאותת על שינוי כיוון".

"האם נראה הפחתת ריבית? להערכתנו לא. גם לגבי אוגוסט אנחנו לא מהמרים על הפחתה, לפחות לא בסבירות גבוהה, אם כי נשמח להיות מופתעים. הסיבה המרכזית - גישת התלות בנתונים העדכניים ולא הציפיות קדימה (Data Dependent), כאשר האינפלציה השנתית עדיין מעל גבול היעד העליון, וצפויה להישאר כך גם בהחלטה של אוגוסט. לעומת זאת, על ספטמבר כבר קל לנו יותר להמר, שכן בנק ישראל צפוי לראות לפניו אינפלציה שנתית בתוך היעד, ואם הכוכבים יסתדרו - אולי גם הפד יעשה עד אז את הצעד הראשון".

גם אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, לא צופה להורדת ריבית: "סיום המלחמה עשוי להביא כוחות מנוגדים בעלי השפעה על האינפלציה - התחזקות השקל והקלה במגבלות היצע, בפרט בשוק העבודה, מחד, ועלייה בביקושים כתוצאה משיפור בסנטימנט מנגד".

"למרות שאנו לא צופים הורדת ריבית השבוע, במבט ארוך יותר, עוצמתו של השקל צפויה לגרום לבנק ישראל להוריד את הריבית לרמות נמוכות יותר ממה שהשווקים מגלמים".

ארה"ב: השבוע האחרון הסתיים עם פרסום דו"ח התעסוקה לחודש יוני, שבמבט ראשון נראה חזק מהציפיות, עם תוספת משרות של 147 אלף. אך כשצוללים לפרטים, מתקבלת תמונה פחות מעודדת, כאשר 90% מתוספת המשרות הגיעה מהמגזר הממשלתי, בריאות ורווחה - כלומר, שוק העבודה אמנם מתרחב, אבל לא מהכיוון הכי פרודוקטיבי.

בגזרת הפעילות הכלכלית, מדדי מנהלי הרכש (ISM) הצביעו על התאוששות קלה בחודש יוני. בענפי התעשייה ממשיכים לדווח על התכווצות בפעילות, בעוד שענפי השירותים עברו לאזור ההתרחבות - אך בקצב איטי במיוחד. בסיכום כולל, המדד המשולב, שמשקלל את שני הענפים, עלה לרמה של 50.3 נק' - רמה המעידה על קצב צמיחה מתון של כ-1.0%.

כלכלני בנק הפועלים מציינים שהבורות הפיסקאליים בארה"ב ובבריטניה מתרחבים. בארה"ב אושר "החוק הגדול והיפהפה" על ידי הסנאט. "החוק מקבע הטבות מס, לצד הגדלה של תקציב הביטחון והעלאת תקרת החוב הפדראלית. הגירעון התקציבי, שכבר עתה עומד על כ- 6.7% מהתוצר צפוי לגדול בעוד 3.3 טריליון דולר בעשור הקרוב. בריטניה אף היא מתמודדת עם גירעון גבוה של כ-4.8% מהתוצר. רפורמות ברווחה היו אמורות לחסוך סכום של 5.5 מיליארד פאונד. בעקבות לחצים ציבוריים החיסכון הזה בוטל, והממשלה תיאלץ כנראה להעלאות מיסים. תשואות האג"ח בבריטניה רשמו בעקבות זאת עלייה לרמה של 4.55% לעשר שנים".

5. תחזית

הכרזתו של הנשיא דונלד טראמפ על הסכם סחר בין ארה"ב לוייטנאם, יחד עם דוח משרות חזק לחודש יוני, תרמו לקביעת שיאים חדשים בוול סטריט בשבוע שעבר - אך המשקיעים עדיין יכולים למצוא שפע של הזדמנויות לרכוש מניות ברמות אטרקטיביות.

להלן שלוש מניות שמומלצות על ידי מיטב האנליסטים, לפי TipRanks - פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר.

אמזון

בסקירה מיום 1 ביולי, האנליסט ברנט ת'יל מבית ההשקעות ג'פריס חזר על המלצת "קנייה" למניית אמזון והעלה את מחיר היעד מ-250 ל-255 דולר. עלייה של כ-15% מעל מחירה הנוכחי.

ת'יל העלה את מחיר היעד לאחר שסקר צרכנים שערכה ג'פריס בקרב כ-700 נשאלים בארה"ב ביוני העלה כי "אמזון ממשיכה להוכיח עמידות למרות עליות מחירים הקשורות למכסים, תוך שמירה על רמות הוצאה יציבות ואף פוטנציאל לעלייה - אם מחירים באתרים אחרים ימשיכו לטפס."

האנליסט ציין כי אף ש-80% מהמשיבים הביעו דאגה מהמחירים, רוב קוני אמזון שמרו על דפוסי הוצאה יציבים: 62% מהם הוציאו את אותו הסכום או יותר בשלושת החודשים האחרונים. עם זאת, הסקר גם הצביע על התנהגות חסכונית בקרב חלק מהצרכנים - 31% דיווחו כי הוציאו פחות באותה תקופה.

ת'יל הדגיש שהסקר גם הראה כי Amazon Prime נותרת החברה הפופולרית ביותר ומהווה מנוע נאמנות מרכזי לחברה: 73% מהמשיבים דיווחו שהם מנויים ל-Prime, לעומת 26% בלבד אצל המתחרה וולמרט. הוא גם ציין את יתרונה של אמזון באספקה מהירה וחינמית, מבחר מוצרים רחב, ומחירים נמוכים.

בנוסף, ת'יל מעריך כי בשל הרגישות הגוברת למחירים, אירוע Prime Day הקרוב עשוי להיות פופולרי ואפקטיבי במיוחד - כאשר הוא יימשך ארבעה ימים (8-11 ביולי), לעומת יומיים בלבד בשנה שעברה, וייערך ב-20 מדינות שונות. הוא צופה שהאירוע יביא לגידול במספר המנויים ל-Prime, במיוחד בקרב סטודנטים ובני 18-24, בזכות הצעות לניסיון חינם של שישה חודשים.

Dell Technologies

בעקבות פגישות עם הנהלת החברה, האנליסט עמית דריאנאני מבית ההשקעות Evercore חזר על המלצת "קנייה" למניית דל טכנולוג'יס , עם מחיר יעד של 150 דולר, ב-20% מעל מחירה הנוכחי.

דריאנאני ציין כי יצא מהפגישות עם תחושת אופטימיות גוברת לגבי יכולתה של דל להשיג צמיחה חד-ספרתית גבוהה בהכנסות ועלייה דו-ספרתית ברווח למניה (EPS) ובתזרים המזומנים החופשי (FCF). האופטימיות שלו נתמכת ביוזמות שנקטה החברה בשנתיים האחרונות לשיפור מבנה העלויות שלה, וכן ברוחות גב חזקות מהשקעות במפתח בתחום הבינה המלאכותית (AI).

בין הנקודות המרכזיות שעלה מהפגישות, הדגיש דריאנאני שהרווחיות של שרתי AI מתגלה כגבוהה מהצפוי, כאשר Dell מצליחה להרוויח פרמיה לעומת מתחרותיה תוך שהיא מציגה צמיחה מרשימה. הוא גם ציין את החדשנות של החברה בהיצע פתרונות התשתית שלה, במיוחד את יכולות הקירור בנוזלים שפיתחה, שהופכות לחלק חשוב יותר באסטרטגיה שלה.

דריאנאני הוסיף כי Dell צופה ליהנות מהאצה באימוץ טכנולוגיות AI בקרב לקוחות עסקיים במהלך 5-7 השנים הקרובות. למעשה, החברה מאמינה שלקוחות ארגוניים בעלי שולי רווח גבוהים עשויים להוות את רוב מכירות שרתי ה-AI בעתיד. עוד הוא ציין את ביטחונה של Dell בהתמודדות עם אתגרי המכסים, מכיוון שלדבריה "טביעת הרגל הגלובלית והמגוונת שלה מעניקה לה יתרון על פני מתחרותיה".

Trade Desk

טרייד דסק היא פלטפורמת פרסום מבוססת ענן, המעניקה למפרסמים טכנולוגיה מתקדמת לאיתור קהלים חדשים ולהרחבת המותג שלהם. לאחרונה שדרג האנליסט מארק מהייני מ-Evercore את המלצתו למניית טרייד דסק מ"החזק" ל"קנייה", עם מחיר יעד של 90 דולר, עלייה של 20% מעל מחירה הנוכחי.

מהייני רואה בירידה האחרונה במניית TTD הזדמנות קנייה אטרקטיבית, ומכנה אותה "הזדמנות לחזור ולהשתתף באחת מהחברות האיכותיות והעקביות ביותר בנוף האינטרנט לאורך זמן."

כחלק מההסבר לגישתו האופטימית, ציין מהייני כי בדיקות שביצע לאחרונה מצביעות על שיפור מובהק במגמת הביקושים לפרסום מקוון מאז אפריל-מאי, גם אם קיימת עדיין מידה לא מבוטלת של חוסר ודאות לגבי המחצית השנייה של השנה. בנוסף, הבדיקות מלמדות על שיפור משמעותי ביכולת הביצוע של Trade Desk. גם הכרזות מוצר חזקות - כגון Deal Desk - סייעו להפיג חששות הקשורים למעבר מפלטפורמת Solimar הוותיקה לפלטפורמת ה-AI החדשה Kokai .

מהייני הדגיש כי החברה שיפרה את הביצועים שלה הן במוצר והן באסטרטגיית החדירה לשוק. אף שהודה בקיומה של תחרות גוברת מצד פלטפורמת הפרסום של אמזון (Amazon DSP), הוא ציין כי דווקא פלטפורמת DV360 של גוגל צפויה להיפגע יותר, בשל חפיפה רבה יותר לאזורים שבהם אמזון חזקה - בניגוד ל-Trade Desk.

מהייני סבור שהתנאים של Trade Desk לשארית שנת הכספים 2025 נראים ברי השגה, כאשר ניתוח הבילינגס (הזמנות מלקוחות) שלו מצביע על סבירות גבוהה לכך שהחברה תסיים את השנה בקצב צמיחה גבוה. הוא גם מציין זרזים פוטנציאליים משמעותיים ל-2026 - כולל המונדיאל, אולימפיאדת החורף והשפעה שנתית מלאה של פלטפורמת Kokai.

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר