חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה
ריטיילורס , ממשיכה לסבול מחולשת המותג נייקי בארץ ובעולם. הכנסות החברה, שבשליטת פוקס (58%), אמנם עלו במהלך הרבעון כתוצאה מהמשך התרחבותה באירופה, אך בשורה התחתונה הציגה צניחה של יותר מ-50% ברווח.
● המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון
● האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?
● המחיר הממוצע עלה, המכירות בת"א ירדו: התמונה המורכבת שמציגה קבוצת אקרו
ריטיילורס, המפעילה את חנויות מותג הספורט נייקי בארץ, באירופה ובאוסטרליה וניו זילנד, הציגה אמנם צמיחה של כ-10% בהכנסות, שעמדו בסוף הרבעון השלישי על כ-707 מיליון שקל. זאת, בעיקר בשל הגידול בשטחי המסחר והכניסה שלה לטריטוריות חדשות באירופה, בה קפץ מספר סניפי נייקי ל-81 (לעומת 56 אשתקד).
עם זאת, מבט על המכירות בחנויות זהות, החנויות הוותיקות של נייקי (שפעלו גם אשתקד), מעלה כי החברה חוותה ירידה של כ-10% במהלך הרבעון השלישי. תמונה דומה נרשמה גם במכירות למ"ר בסניפי נייקי, שירדו במהלך הרבעון בכ-16% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. מאז תחילת השנה רשמה החברה ירידה של כ-16% בחנויות הזהות של מותג הספורט ושל כ-21% במכירות למ"ר.
החולשה במכירות הביאה את ריטיילורס לרשום ירידה של כ-62% ברווח הנקי שעמד על כ-14 מיליון שקל. זאת, לצד השפעה לרעה של התחזקות השקל מול הדולר, שפגעה גם היא בתוצאות החברה, שעיקר פעילותה מתבצע מעבר לים.