גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

האינדיקטור שמאותת שהראלי מגיע והמניות שיעלו היום בת״א: חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

המסחר בתל אביב צפוי להיפתח ברקע צניחת הנפט והיוזמה הסעודית להגנה על השיט • אסיה מזנקת בהובלת מדד ה-KOSPI וסקטור השבבים • אתמול בוול סטריט: זינוק של 17% במיקרוסופט וראלי בשבבים • דוחות ענקיות הטק: אמזון המריאה כ-8%, אפל ירדה במסחר המאוחר • הריבית ביפן ללא שינוי ● וגם: אד ירדני מעריך: "תאוריית הדאו נותרה שורית" • גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

8:30

1. שוקי המניות

יום המסחר, בתל אביב, צפוי להיפתח ברקע התקיפה האיראנית על בסיסים אמריקאיים בכווית, ולצד הודעת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שהכריז הלילה (שישי) כי מועצת השלום ברצועת עזה "הגיעה לעסקה היסטורית לפירוק חמאס ושאר הקבוצות החמושות ברצועה מנשק".

המנגנון הפחות מוכר שיכול לשנות לגמרי את הפנסיה שלכם

ברקע לתקיפה האיראנית, מחירי הנפט ממשיכים לרדת הבוקר, כאשר סימנים להתאוששות בהזרמת הנפט הגולמי דרך מצר הורמוז הפחיתו את החששות משיבושים באספקה. בסקירה שפרסם ביום שישי הבנק המרכזי של אוסטרליה, צוין כי התחזקות תנועת הנפט במצר הורמוז הרגיעה את חששות השוק, לאחר שהתקיפות ההדדיות בין ארה"ב לאיראן מוקדם יותר השבוע דחפו לזמן קצר את מחיר ה-Brent מעל 93 דולר לחבית.

בבנק מעריכים כי התנועה שנרשמת כעת בעורק השיט הקריטי התאוששה לכ-30%-35% מהרמות שלפני המלחמה, ומציינים כי חזרה להיקף זרימה של כ-50%-60% מהרמות הרגילות עשויה להספיק כדי להחזיר את מצב עודף ההיצע לשוק הנפט הגולמי העולמי.

המניות הדואליות יחזרו למסחר בתל אביב עם פער ארביטראז' משוקלל חיובי של כ-0.28% במדד ת"א 35, בהמשך לתרומה חיובית של 0.68% שנרשמה אמש בנעילת המסחר בניו יורק. את המגמה החיובית מובילות טבע שחוזרת עם פער חיובי של 1.26%, נייס (1.84%+), אלביט מערכות (0.46%+) ואיי.סי.אל (0.73%+), לצד עליות במניות כמו פאלו אלטו (2.62%+) ואינטרקיור (2.12%+). מנגד, פערים שליליים נרשמים בין היתר בטאואר (0.42%-), נובה (0.68%-) וקמטק (1.00%-), שקצת ממתנים את התרומה הכוללת של המניות הדואליות למדדים המובילים.

ההימור הכושל והחילוץ: הדרמה שמאחורי העליות אמש בוול סטריט

המסחר באסיה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לעליות חדות, בהובלת זינוק יוצא דופן של כ-15.2% במדד הקוספי הדרום-קוריאני, בהובלת מניית SK Hynix שמזנקת ביותר מ-25%, ומניית סמסונג שקופצת ביותר מ-20% בעקבות התאוששות סקטור הבינה המלאכותית. בטוקיו, מדד הניקיי מציג גם הוא ראלי מרשים ומזנק ב-4.1%. בסין נרשמות עליות מתונות יותר, כאשר מדד שנגחאי מוסיף 0.8%, מנגד, מדד הנג סנג בהונג קונג מציג ירידה קלה של 0.1%.

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בעליות שערים, כאשר הנאסד"ק מזנק ב-1.1%, וה-S&P 500 והדאו ג'ונס מוסיפים כ-0.5% כל אחד.

אתמול בתל אביב, הבורסה נעלה את יום המסחר במגמה מעורבת. בעוד שבפתח היום נרשמו ירידות, בין היתר, על רקע הצניחה שנרשמה בוול סטריט וגל נוסף של תקיפות אמריקאיות באיראן, בהמשך מרביתן נמחקו, לנוכח התאוששות שנרשמה בבורסות ברחבי העולם. במקביל, השקל נחלש בתחילת היום, אך לקראת הנעילה התחזק מול הדולר בכ-0.7% ושערו הרציף עמד על 3.05 שקלים.

מדד ת"א 35 טיפס בכ-1.2%, בעוד מדד ת"א 90 נחלש בכ-0.2%. את העליות הוביל מדדי הבנקים והביטוח, שטיפסו בכ-2.2% ובכ-1.6%, בהתאמה. מנגד, את הירידות הובילו מדד הבנייה ומדד ת"א־מניב חו"ל, עם ירידות של כ-0.6% וכ-0.75%, בהתאמה.

מניות השבבים הדואליות טאואר , נובה וקמטק מחקו ירידות שרשמו בפתח יום המסחר וסיימו את היום בירוק, לנוכח התאוששות משמעותית שנרשמה בסקטור השבבים בוול סטריט. מנגד, בין המניות שהובילו את הירידות במדד ת"א 125: אופקו הלת' (שזינקה מוקדם יותר השבוע בשיעור חריג של 33% אחרי הדוחות), נייס , אלקטרה נדלן , ורידיס ונאייקס .

מניה נוספת שריכזה עניין היא בז"א , שנפלה לאחר שוועדת הריכוזיות המליצה לא לאשר לשפיר הנדסה לרכוש את החברה. חברי ועדת הריכוזיות המליצו נגד הרכישה, בטענה שהיא תגדיל את הריכוזיות יתר על המידה, משום שבז"א בעצמה היא גורם ריכוזי השולט בכ-40% מאספקת הדלק והגפ"ם (גז בישול) בישראל.

נמשכת עונת הדוחות לרבעון השני של 2026, ושורה ארוכה של חברות שנסחרות בוול סטריט יפרסמו דוחות בשבוע הבא. אחת המדווחות תהיה ענקית החלל של אילון מאסק, SpaceX , בדוחות הראשונים שלה כחברה ציבורית. עוד חברות שיפרסמו דוחות הן חברת ה־AI פלנטיר , חברת התרופות אלי־לילי, חברת רכיבי הזיכרון סנדיסק ורשת המזון המהיר מקדונלד'ס . חברות ישראליות שיפרסמו דוחות הן יצרנית השבבים טאואר , חברת האינטרנט Wix וחברת ציוד השבבים נובה .

אמש בוול סטריט, הבורסות ננעלו בעליות חדות, לאחר שמשקיעים ניצלו את הירידות האחרונות כדי לחזור למניות הטכנולוגיה והשבבים, על רקע הערכות כי גל ההשקעות בבינה המלאכותית עדיין רחוק מסיום. הנאסד"ק טיפס ב-2.5%, S&P 500 ב-1.5% והדאו ג'ונס ב-1%.

מדד מניות השבבים (SOXX ) זינק בכ-8% לאחר המימושים החדים שנרשמו בימים האחרונים באחד הטריידים הצפופים ביותר בוול סטריט. למרות הזינוק החד שנרשם היום במניות השבבים, הסקטור עדיין נמצא בדרכו להשלים ירידה חודשית של כ-21% ביולי - מהלך שעשוי להיות החד ביותר מאז 2008.

מניית מיקרוסופט זינקה בכ-17% והוסיפה כ-480 מיליארד דולר לשווי השוק שלה ביום אחד - התוספת הגדולה ביותר שנרשמה אי פעם עבור חברה אמריקאית, לפי נתוני Dow Jones Market Data.

הביצועים של מיקרוסופט בולטים במיוחד על רקע הירידה החדה במניית מטא פלטפורמס (פייסבוק) , שאיבדה כ-9% לאחר שסיפקה תחזית הכנסות מאכזבת והציגה צניחה חדה בתזרים המזומנים החופשי. היא נמצאת בדרכה לרשום 11 ימי ירידות רצופים - רצף הירידות הארוך ביותר בתולדותיה. במהלך התקופה איבדה המניה יותר מ-20% מערכה.

גם מניות שהיו בין ההחזקות המרכזיות של קרן הגידור Situational Awareness , שנאלצה לאחרונה למכור חלק מהפוזיציות הממונפות שלה לסיטדל בעקבות המשבר במניות ה-AI, רשמו התאוששות חדה. בהן יצרניות שבבי זיכרון כמו אס.קיי. הייניקס וסנדיסק , יצרנית תאי הדלק בלום אנרג'י וספקית שירותי ענן מבוססי נביוס גרופ

"למרות התנודתיות בטווח הקצר, התחזית למניות בארה"ב נותרת חיובית, הודות לרווחי חברות חזקים, המשך אימוץ טכנולוגיות AI, כלכלה עמידה ותנאים פיננסיים תומכים", אמר סמיר סאמאנה, ראש תחום המניות והנכסים הריאליים בוולס פארגו.

אתמול, אפל ואמזון פירסו את דוחותיהם. אפל עקפה את תחזיות האנליסטים לרבעון השלישי הפיסקלי עם הכנסות של 109.4 מיליארד דולר ורווח של 2.02 דולר למניה, כשהיא נהנית מזינוק של 21% במכירות האייפון (54.25 מיליארד דולר). עם זאת, המניה יורדת בכ-4% במסחר המאוחר - זאת על אף ששברה השבוע לזמן קצר שווי שוק של 5 טריליון דולר. הלחץ במסחר המאוחר מגיע על רקע פספוס קל בהכנסות האייפד והשירותים, היעדר תחזית רשמית, והתמודדות החברה עם מחסור גלובלי חמור בשבבי זיכרון שאף עשוי לייקר את מחירי האייפון הבא. מדובר בדוח האחרון של טים קוק כמנכ"ל אפל, רגע לפני ההשקה הצפויה בספטמבר של Siri המשודרגת מבוססת ה-AI.

אמזון הכתה בענק את תחזיות השוק לרבעון השני של 2026, מה ששיגר את המניה לזינוק של כ-8% במסחר המאוחר. החברה דיווחה על הכנסות של 200 מיליארד דולר (מעל הצפי ל-196.4 מיליארד) וריסקה את תחזית הרווח עם 5.75 דולר למניה - כמעט פי שלושה מתחזיות האנליסטים. מנוע הצמיחה המרכזי היה חטיבת הענן (AWS), שהכנסותיה קפצו ב-37% ל-42.3 מיליארד דולר, בין היתר בזכות ביקוש כבד מצד חברות כמו OpenAI ואנתרופיק והתרחבות תחום השבבים של החברה. לצד התוצאות החזקות, אמזון הודיעה על כוונתה להשקיע כ-200 מיליארד דולר בהוצאות הון השנה, בעיקר בתשתיות AI, כאשר תשומת הלב של המשקיעים מופנית לשיחת הוועידה של המנכ"ל אנדי ג'סי לגבי החזר ההשקעה והתקדמות פיתוח מודלי הבינה המלאכותית בחברה.

2. שוקי האג"ח

אחרי שהפד השאיר את הריבית ללא שינוי, התגובה בשוק האג"ח הייתה מעורבת: עליית תשואות באג"ח ל־30 שנה וירידת תשואות באג"ח הקצרות. תשואות איגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב ל־30 שנה עלו לשיא של 19 שנים. זאת, גם על רקע התחדשות התקיפות האמריקאיות באיראן. בבלומברג ציינו שהקפיצה בתשואות באג"ח הארוכות עשויה להצביע על חוסר אמון בשוק. התשואות לטווחים הקצרים נסחרו בעליות קלות, בהובלת התשואה לשנה שעלתה ב-0.45% לרמה של 4.04% והתשואה לשנתיים שהוסיפה 0.09% ל-4.23%. מנגד, בטווחים הבינוניים והארוכים נרשמה ירידת תשואות (עליית מחירי האג"ח): התשואה לאג"ח ל-10 שנים ירדה ב-0.34% לרמה של 4.65%, והתשואה ל-30 שנה נחלשה ב-0.36% ל-5.19%.

בשוק המקומי, הבורסה הוסיפה לראשונה תנאי נזילות להיכללות במדדי התל בונד. סדרות אג"ח שאינן עומדות בתנאי הנזילות החדשים ייגרעו ממדדי האג"ח בעדכון הקרוב באוגוסט - כ־1.6% משווי הנכסים במדדים. לפי הבורסה, בין הסדרות שעלולות להימחק גם סדרות מסוימות של בנק לאומי, נכסים ובניין, הבינלאומי ועוד, אך החברות יכולות לנקוט צעדים לשיפור הנזילות כמו מינוי עושה שוק עד למועד הקובע.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח המקומי, השקל פתח את היום החולף בהיחלשות מול הדולר, אל מול התקיפות האמריקאיות באיראן והצניחה שנרשמה בוול סטריט בערב יום רביעי; עם זאת, לנוכח העליות החדות בוול סטריט הוא עבר להתחזק בכ-0.7% מול המטבע האמריקאי ושערו הרציף עמד על מעט מתחת לרף ה-3.06 שקלים.

בשוק המט"ח העולמי, דרמה נרשמה בגזרת הין היפני, שללא סיבה ברורה לפתע התחזק מול הדולר במעל 2% - התחזקות שעוררה בקרב אנליסטים ספקולציות כי הרשויות ביפן התערבו בשוק המט"ח כדי לתמוך במטבע המקומי.

מדובר בעלייה היומית החדה ביותר של הין מאז אפריל, וזאת לאחר תקופה שבה המטבע היפני נחלש לרמות השפל הנמוכות ביותר שלו זה ארבעה עשורים. היחלשות הין נבעה בעיקר מפערי הריבית הגדולים בין יפן לארה"ב, כאשר הפדרל ריזרב שמר על ריבית גבוהה בעוד שבנק יפן התקדם באיטיות בתהליך העלאת הריבית.

התחזקות פתאומית של הין, ללא גורם כלכלי ברור, הגבירה את ההערכות כי משרד האוצר היפני עשוי לפעול שוב בשוק המט"ח - כפי שעשה בעבר במטרה לבלום ירידות חדות במטבע. עם זאת, הרשויות ביפן נוהגות שלא לאשר או להכחיש באופן מיידי פעולות התערבות.

המהלך החד הגיע ערב החלטת הריבית של בנק יפן, שהחליטה להותיר את הריבית על כנה ברמה של אחוז אחד, בהתאם לתחזיות.

עבור השווקים הגלובליים, התחזקות מהירה של הין עשויה להיות משמעותית גם מעבר ליפן, שכן משקיעים רבים מימנו השקעות בנכסים שונים באמצעות הלוואות בין בריבית נמוכה - אסטרטגיה המכונה Carry Trade. עלייה חדה במטבע היפני עלולה לגרום לסגירת פוזיציות כאלה ולהגביר תנודתיות בשווקים.

מחיר הנפט נסחר באתמול ביציבות אחרי תנודתיות בימים האחרונים (ועלייה ברמה החודשית), כשהמשקיעים מנסים להבין מה הכיוון בלחימה במזרח התיכון. ביאהו פייננס צוטט אנליסט ב־KCM Trade, טים ווטרר, שאמר: "עד שהמעבר במצר הורמוז לא יהיה הימור, פרמיית הסיכון בנפט לא הולכת לשום מקום". הבוקר, מחירי הנפט ממשיכים לרדת. נפט מסוג WTI צונח ב-2.23% למחיר של 81.73 דולר לחבית. במקביל, הנפט מסוג ברנט נחלש ב-1.75% ונסחר ברמה של 87.47 דולר לחבית.

עוד בשוק הסחורות, בנק ההשקעות קנטור מציין את הגידול בביקושים לנחושת, לצד מחסור בהיצע. בבנק מעריכים שבעקבות המשך ההשקעות בהגדלת תפוקת החשמל, רכב חשמלי, אנרגיה מתחדשת ותשתיות AI הביקוש לנחושת רק יגדל, ואחרי 2030 הפער בין הביקוש להיצע יתגבר. הקמת מכרות נחושת חדשים דורשת לדבריהם השקעות עתק והם מעריכים שכדי להצדיק הקמה מחיר הנחושת צריך לעלות.

4. מאקרו

הנתונים הכלכליים שפורסמו אתמול בארה"ב הצביעו על תמונה מעורבת בכלכלה האמריקאית. האומדן הראשון לצמיחת התמ"ג הריאלי ברבעון השני הראה כי הכלכלה צמחה בקצב שנתי של 1.5%, נמוך מתחזיות הכלכלנים שעמדו על 1.8%.

מדד המחירים של ה-PCE איבד 0.1% ביוני, בהתאם לקונצנזוס הציפיות האינפלציה שנתית כעת עומדת על 3.7% - רחוק מאוד מיעד הפד. במקביל, מדד הליבה של ה-PCE - מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב - עלה ביוני ב-3.3% בחישוב שנתי, בהתאם לציפיות השוק.

עוד פורסם כי מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה הסתכם בשבוע שהסתיים ב-25 ביולי ב- 197 אלף, עלייה של 9,000 לעומת הנתון המתוקן של השבוע הקודם.

לפי יוני פנינג, אסטרטג ראשי בבנק מזרחי טפחות, "את היעדר התיקון החזק יותר באינפלציה הפעם אפשר לייחס להשפעות המכסים, בנוסף למונדיאל האמור. אבל גם אם לא מסיבות פנימיות לכלכלה, ובטח לא מוניטריות, זה רחוק מאוד מיעד האינפלציה של הפד. וכמו שראינו אתמול, גם אם הבנק המרכזי בוחר שלא להעלות את הריבית במציאות הנוכחית, זה כבר מספיק כדי לקרוא תיגר על האמינות המוניטרית כולה, סיבות חיצוניות או לא, ולדחוף כלפי מעלה את התשואות הארוכות".

הבנק המרכזי של יפן הותיר את הריבית ללא שינוי , אך איתת על נכונות להאץ את קצב העלאות הריבית בהמשך - כאשר בכירים בבנק פתוחים למהלכים תכופים יותר מאשר התחזית הנוכחית בשוק, שעמדה על העלאה אחת לשישה חודשים. בהודעת המדיניות ציין הבנק כי היות והאינפלציה הבסיסית מתקרבת ליעד ה-2% והתנאים הפיננסיים נותרו מרחיבים, הוא ימשיך בהעלאות הריבית כדי למנוע חריגה כלפי מעלה מאינפלציית היעד. לאור זאת, אנליסטים בשוק מציינים כי העלאת ריבית כבר בספטמבר או באוקטובר הפכה לאפשרות סבירה. תשומת הלב מופנית כעת למסיבת העיתונאים של הנגיד קאזואו אואדה; כפי שציין ואטארו אסו, מומחה מוצרים ב-RBC BlueBay Asset Management: "השאלה החשובה יותר היא האם הנגיד אואדה והבנק יאותתו על האצת קצב ההעלאות העתידיות. זהו מוקד המפגש, ומסיבת העיתונאים שלו תהיה המקום שבו השווקים יחפשו תשובות" .

בין נתוני המאקרו שיפורסמו בשבוע הבא בישראל ניתן לציין את השכר הממוצע ברוטו לשכיר וייצוא שירותים לחודש מאי. בארה"ב יפורסמו מדד מנהלי הרכש ליולי, דוח התעסוקה (jolts) ליוני ושיעור האבטלה ליולי. בשוויץ יתפרסם מדד המחירים לצרכן, בסין המאזן המסחרי ומדד המחירים לצרכן, בבריטניה נתונים משוק הנדל"ן ובגוש האירו מדד מנהלי הרכש.

5. תחזית

בעוד שהבינה המלאכותית הפכה למוקד של סיפור הצמיחה בשווקים בשנה האחרונה, האסטרטג הוותיק אד ירדני בחר באחת מסקירותיו האחרונות להטיל זרקור על תאוריה שפותחה לפני יותר ממאה שנים, שמציעה כי לשוק השורי יש מקום להמשיך לטפס. "תאוריית הדאו נותרה שורית", ירדני כתב בסקירתו.

באתר Benzinga ציינו כי תאוריית דאו הולכת אחורה עד לעיתונאי האמריקאי צ'ארלס דאו (על שמו נקרא מדד הדאו ג'ונס), שטען כי שוק שורי בריא דורש אישור משתי פינות שונות של הכלכלה: חברות תעשייה חייבות לייצר סחורות, וחברות הובלה ותחבורה חייבות לשנע אותן.

לפי התאוריה, אם גם מדד התעשייה של דאו ג'ונס (Dow Jones Industrial Average) וגם מדד התחבורה דאו ג'ונס (Dow Jones Transportation Average) מגיעים יחד לשיאים חדשים, השוק מאותת שהפעילות הכלכלית מתרחבת באופן רוחבי, ולא מונעת מספקולציה בלבד.

וזה בדיוק מה שירדני ציין בסקירתו. "מדד התעשייה של דאו ג'ונס תעשייה ומדד התחבורה של דאו ג'ונס נותרו באזור שיא כל הזמנים", הוא אמר. ירדני הצביע על כך שמגזר התחבורה נהנה באופן עקיף ממרוץ התרחבות ה-AI, כאשר כל מרכז דאטה חדש דורש כמויות אדירות של פלדה, בטון, ציוד חשמלי, שנאים ומערכות קירור. "ההתאוששות בחברות הרכבת חופפת לבום הבנייה של דאטה סנטרים... הרכבות משנעות את החומרים והציוד הנדרשים לבניית הדאטה סנטרים", הוא אמר.

קרן הסל IYT , אשר עוקבת אחר מדד התחבורה של דאו ג'ונס (iShares Transportation ETF), עלתה בכ-13% מתחילת השנה ועוקפת בפער ניכר את התשואה של ה-S&P 500, שטיפסה עד כה בתקופה בזו במעל 8%.

עוד כתבות

מה עשו החסכונות שלכם / צילום: Shutterstock, Monster Ztudio

המסלול שמככב חודשיים ברציפות למרות הירידות בשווקים: מה קרה לחיסכון שלכם ביולי?

המסלול המנייתי והכללי סיימו חודש נוסף עם תשואה שלילית של 0.9% ו-0.5% לנוכח התנודתיות בשווקים ● למרות הירידות בארה"ב, מסלול ה- S&P 500 רשם תשואה חיובית של 2.5%, הודות להתחזקות בשקל, ובניגוד למגמה

מטה אלפאבית בקליפורניה. החברה מגייסת עובדים / צילום: ap, Paul Sakuma

החברות הגדולות חוזרות לגייס עובדים, בניגוד לתחזיות לפיהן הבינה המלאכותית תחסל משרות

אחרי שנה שבה צמצמו את קצב הגיוסים, חברות מתחומי הטכנולוגיה, התחבורה והתעשיות הביטחוניות אומרות כעת שהן זקוקות לעובדים נוספים שיעבדו לצד הבינה המלאכותית

החשש מעליה בחוב העלתה את הסיכון / צילום: Shutterstock

נתון כזה לא נראה כבר כמעט 20 שנה בשווקים, והמשקיעים חוששים

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-30 שנה זינקה ל-5.24% - שיא מאז 2007, כשהיא מונעת מזליגת מחירי הנפט, גירעון העתק בארה"ב והצפת הנפקות AI ● האנליסטים מזהירים: "סמנכ"לי כספים ייאלצו לשלם יותר, פעילות המיזוגים והרכישות בסכנה"

עמית בירמן, מנכ''ל קבוצת שיכון ובינוי, יובל סקורניק מנכ''ל שיכון ובינוי אנרגיה, יוסי זינגר יו''ר דירקטוריון ג'נריישן / צילום: עומר סומך, אסף רביבו, כדיה לוי

עסקת הענק בשוק האנרגיה מובילה לגל של חילופי ידיים בתחנות הכוח

קרן ג'נריישן חתמה על עסקה לרכישת זרוע האנרגיה של שיכון ובינוי תמורת 4.5 מיליארד שקל ● כדי לקבל אישור לעסקה מרשות החשמל ורשות התחרות, היא חתמה על הסכם להחלפת החזקות בתחנות כוח שצפויה לקום בשרון, ויש גם תוכנית מגירה שכוללת את עופר ינאי

חברת נובולוג / צילום: איל יצהר

המניה מזנקת ב-20%: מאבק שליטה בנובולוג - מה יבחרו המוסדיים?

מובמנט של אלי דהן רוצה להשקיע 100 מיליון שקל ולהפוך לבעלת מניות מרכזית בנובולוג, לצד משפחת המייסדים פוזיס, שרוצה למנות דירקטוריון שיתנגד לעסקה ● מגדל, הפניקס, הראל, מורי ארקין וכלל יתבקשו להכריע

אלי אביסרור - אביסרור משה ובניו / צילום: איל יצהר

השווי נחתך ברבע: חברת נדל״ן חדשה הגיעה לת״א

חברת הנדל"ן התפשרה פעם נוספת על שוויה בדרך להנפקת מניותיה בשוק המקומי לפי שווי של כ-2 מיליארד שקל ● ההתקררות בשוק המניות הביאה את החברה לקצץ כמעט 600 מיליון שקל מהשווי לפיו היא תכננה להנפיק לפני כחודשיים

וול סטריט / אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות חדות; מיקרוסופט זינקה ב-15% ושברה שיא היסטורי

נאסד"ק זינק ב-2.5%, מניות השבבים זינק במעל 7% ● ישראליות: צ'ק פוינט אכזבה בדוחות, נפלה במסחר ● הכלכלה האמריקאית צמחה ב-1.5%, נמוך מהתחזיות ● היין היפני זינק בכ-2% מול הדולר, הערכה: התערבות ממשלתית ● הריבית בבריטניה נותרה ללא שינוי ● תשומת הלב של המשקיעים עוברת לדוחות של אפל ואמזון הלילה

קמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

אדום עולה, פעם שלישית: בנק הפועלים שוב לוקח את הדאבל של הזכורות והאהובות

הבנק רושם נתונים גבוהים מהממוצע החצי שנתי הן בזכירות והן באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● גיה באר גורביץ' מביאה את בנק מזרחי טפחות למקום השני בזכירות, וההשקעה הגדולה ביותר השבוע שייכת לפליי קארד

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון עקפה בענק את התחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו כ-200 מיליארד דולר, מעט מעל הצפי אבל הרווח 5.75 דולר למניה, פי שלוש מהצפי ● ההכנסות מענן עלו בכ-5% מעל הצפי וצמחו ב-37% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ● צפוייה להשקיע 200 מיליארד דולר

איור: גיל ג'יבלי

התשואה עלתה, המרווח נותר נמוך: המשוואה הנדירה שנוצרה בשוק האג"ח

זינוק במחירי הנפט והחששות מאינפלציה דוחפים את תשואות איגרות החוב כלפי מעלה, אך באופן נדיר, המרווחים בין תשואות האג"ח הממשלתיות לקונצרניות לא מתרחבים בחדות ● מה מניע את המשוואה, מדוע זו עשויה להיות הזדמנות, ואיך בכלל נכנסים להשקעה? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

רנו סימביוז הייבריד / צילום: יחצ

הרכב שהושק באירופה לפני שנתיים מגיע לישראל במחיר די משתלם

לרנו סימביוז הייבריד, הקרוס־אובר המשפחתי מבית רנו, יש עיצוב רענן, מערכת הנעה היברידית חסכונית ומחיר כניסה מתון יחסית. אבל הוא יתקשה מול סיניות מרווחות, מאובזרות וזולות יותר

גגות סולאריים / צילום: Shutterstock

מכה לבעלי גגות סולאריים: ברשות החשמל יוזמים קיצוץ תעריפים

התעריף לייצור סולארי ייחתך בעשרות אחוזים ויכול להגיע עד 35 אגורות לקוט"ש - עבור אלו שיתקינו מערכות החל מ־2027 ● וגם: משרד האנרגיה מציע תשלום דיפרנצאלי לגגות גדולים

אביגדור וילנץ, יו''ר דאסטפוטוניקס / צילום: אינטל

חברת השבבים מקריית גת בגיוס ענק לפי שווי של 2.8 מיליארד דולר

אקסייט לאבס גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 2.8 מיליארד דולר, לאחר ששבב התקשורת שלה שולב בניסוי מוצלח בלווייני V3 של ספייס אקס וממשיך לאתגר את אנבידיה בשוק מעבדי התקשורת

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

חמאס נגד טראמפ: "לא הסכמנו לפירוק מנשק - רק לאחסן אותו"

שר הביטחון הודיע הבוקר לראשי רשויות בעוטף עזה: "הקיצוץ שתוכנן בהגנה היישובית - בוטל" ●  טראמפ הכריז: מועצת השלום הגיעה להסכם היסטורי לפירוק חמאס מנשק ● במקביל: איראן טוענת שתקפה בכטב"מים בסיסים אמריקאיים בכווית, צה"ל השמיד מנהרות בבופור, וההסכם בקהיר צפוי להיחתם בשבוע הבא ● עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עשו מהפך וסיימו את היום בירוק

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.2% ● אלקטה נדל"ן צנחה, בז"א איבדה גובה לאחר שוועדת הריכוזיות המליצה שלא לאשר את רכישת השליטה של שפיר בחברה ● תשואות האג"ח בארה"ב מזנקות לשיאים חדשים לאחר שהריבית נותרה ללא שינוי, והמסר הניצי של הנגיד וורש: "לא נהסס לפעול" ● וגם: האזהרה של MFS מטלטלת את ה-AI והמניות השקטות שמסומנות כעת כהזדמנות צמיחה

צילום: Shutterstock

בדיקת דם אחת הבטיחה מהפכה בסרטן. ניסוי ענק עדיין מעורר מחלוקת

חברת Grail הבריטית פיתחה בדיקת דם שמבטיחה לאתר עשרות סוגי סרטן, אך הניסוי עם מערכת הבריאות הבריטית לא עמד ביעד המרכזי ● בראיון לגלובס מסביר נשיא החברה והסמנכ"ל המדעי שלה, הרפל קומאר, למה הוא עדיין משוכנע שהתוצאות מבשרות את עתיד האבחון המוקדם, ולא רק בסרטן ● הוא לא היחיד שחושב שהניסוי דווקא היה מוצלח

מייסדי Qedma. מימין: פרופ' דורית אהרונוב, ד''ר אסיף סיני ופרופ' נתנאל לינדנר / צילום: אייל טואג

פריצת דרך: IBM השיגה "יתרון קוונטי" בעזרת חברה ישראלית

בעזרת התוכנה והאלגוריתמים של החברה הישראלית Qedma, הצליחה IBM להתעלות באמצעות המחשב הקוונטי שלה על ביצועי מחשב-העל החזק בעולם בעל 700 אלף מעבדי ליבה, ולבצע ניסוי מורכב בתחום הפיזיקה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Marcio Jose Sanchez

אפל הכתה את התחזיות, אך המניה יורדת במסחר המאוחר

החברה עקפה את התחזיות הן בשורת הרווח ובשורת ההכנסות ● הכנסות האייפון הסתכמו ב- 54.25 מיליארד דולר, מעל התחזיות ● הכנסות האייפד והשירותים היו מעט מתחת לציפיות ●  זהו הדוח האחרון של טים קוק כמנכ"ל אפל

נשיא ומנכ”ל קוואלקום, כריסטיאנו אמון, בתערוכת Computex 2026

פחד קהל? הרובוט של קוואלקום קרס על הבמה בכנס היוקרתי

ההדגמה של קוואלקום בתערוכת Computex 2026 הסתיימה באופן לא מתוכנן, לאחר שרובוט דמוי אדם קרס לעיני הקהל ● הסרטון הפך לוויראלי והמחיש כי למרות ההתקדמות בתחום, הטכנולוגיה עדיין אינה חפה מתקלות

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מעל 8 שקלים: מחיר הדלק מזנק בחדות באוגוסט

מחצות הלילה שבין שבת לראשון, המחיר המרבי לליטר בנזין בתחנה בשירות עצמי יעמוד על 8.09 שקלים לליטר, עלייה של 61 אגורות מהעדכון הקודם ● ממה נובעת העלייה החדה?