גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

הבורסה בת"א תושפע הבוקר מהורדת הריבית המקומית והחששות הגוברים מההסלמה בין איראן לארה"ב ● השקל מוסיף להיחלש, 3.036 שקלים, דיסקונט: הפחתת ריבית נוספת תהיה רק לאחר הבחירות ● הבוקר בעולם: ירידות באסיה ויציבות בחוזים בניו יורק, מחירי הנפט ממשיכים לטפס ● משקיעי האג"ח מסביב לעולם שוב מאותתים סכנה ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

09:09

לאחר שבנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז - לרמה של 3.25% ובעקבות התחזקות הדולר בעולם, השקל ממשיך להיחלש הבוקר ועומד על 3.035 הבוקר, ירידה נוספת של כ-1% ובשפל של כחודש.

בבנק דיסקונט מנמקים את החלטת בנק ישראל בהתמתנות האינפלציה שהכריעה את הכף לטובת הפחתת הריבית,

"אולם, בחודשים הקרובים האינפלציה צפויה לעלות בהדרגה לכיוון מרכז היעד (2%), לכן הלחץ להפחתת ריבית נוספת יפחת. בנוסף, כפי שציינה הועדה, בעקבות ההתאוששות המהירה בתוצר ועדכון נתוני הצמיחה ההיסטוריים, הפער בין רמת התוצר היום מרמתו לפי מגמת הצמיחה ארוכת הטווח, הצטמצם מהר מהצפוי ועומד על 0.8%. העובדה שהפער הצטמצם משקפת צמצום משמעותי בפגיעה בתוצר הנובעת מהמלחמה, גורם שמאפשר לא למהר ולהפחית ריבית פעם נוספת".

בנוסף, אומרים בדיסקונט ש"בנק ישראל צפוי להימנע מלהפחית ריבית בסמוך לבחירות ולכן הפחתת הריבית נוספת תהיה רק לאחר הבחירות."

08:10

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

הבורסה בת"א תחפש כיוון הבוקר על רקע הורדת הריבית אתמול של בנק ישראל שעשוייה לעודד את השוק המקומי, מנגד השווקים בעולם על הקצה בעקבות ההסלמה במזרח התיכון, עליית תשואות האג"ח ומחירי הנפט, והירידות הבוקר באסיה ובוול סטריט אתמול.

הדואליות ללא פערים משמעותיים הבוקר: אורמת בפער חיובי של 2.3%, קמטק בפער חיובי של 1.5%, טאואר ב-1%. מנגד טבע ואלביט ירדו בפחות מ-1%. פאלו אלטו עקפה הלילה את התחזיות וזינקה במסחר המאוחר, אך נסוגה מאוחר יותר ועברה לירידה. העלאת התחזית של דל טכנולוגיות הלילה בארה"ב עשוייה לתמוך במניות השבבים המקומיות הבוקר.

במקביל, השקל ממשיך להיחלש הבוקר ועומד על 3.036 הבוקר, ירידה נוספת של כ-1% ובשפל של כחודש.

כדאי לעקוב אחר מניות הנפט לאור העליות במחירי הזהב השחור שנמשכות גם הבוקר ואחרי מניות הנדל"ן לאחר שבנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז - לרמה של 3.25%.

הדוחות מגלים: כמה דירות באמת נמכרו בשדה דב והצרות הנוספות של היזמים

אתמול ננעלה הבורסה בעליות: מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.2%, מדד ת"א 90 זינק בכ-2.6%.

מניות הבנייה הרגישות יותר לעלויות מימון זינקו. מדד הבנייה קפץ בכ-5.3% ומדד הנדל"ן התחזק בכ-3.3%. בין המניות הבולטות לחיוב ניתן למנות את דניה סיבוס , שיכון ובינוי , אשטרום קבוצה , עמרם ורבוע נדלן . גם מדד ת"א־מניב חו"ל טיפס בכ-2%.

מדד נוסף שבלט הוא ת"א־נפט וגז, שקפץ בכ-2.3%, על רקע המתיחות בין ארה"ב ואיראן והעלייה במחירי הנפט. מדד הביטחוניות עלה בכ-2.6%, בלטו בו מניות עשות , נקסט ויז'ן , ארית תעשיות ומנועי בית שמש .

מנגד, על מדד ת"א 35 הכביד מדד הביטוח, שנחלש בכ-0.8%. מדד הבנקים ירד מיד לאחר החלטת הריבית, אך לקראת סוף יום המסחר שינה כיוון וננעל בסוף בעלייה של כ-0.6%.

סימנים של משבר: גל מכירות חריג של איגרות חוב ממשלתיות בעולם

הבורסות באסיה נסחרות בירידות הבוקר, כאשר מניות הטכנולוגיה והשבבים מובילות את המגמה השלילית. מדד MSCI אסיה־פסיפיק יורד בכ־1.5%, הניקיי ביפן מאבד כ־2.6% והקוספי בדרום קוריאה נופל ביותר מ־3%. הונג קונג ושנגחאי יורדות ב-1%.

החוזים בוול סטריט יציבים הבוקר. במסחר המאוחר בלטה מניית דל, שזינקה לאחר שפרסמה תוצאות שיא והעלתה משמעותית את התחזית השנתית בעיקר בזכות הביקוש הגואה לשרתי AI.

אתמול וול סטריט ננעלה בירידות ביום המסחר הראשון של ספטמבר, על רקע החשש מהתחדשות האינפלציה בעקבות הזינוק במחירי הנפט והמשך העלייה בתשואות האג"ח בארה"ב ובעולם. הדאו ג'ונס ירד ב־0.8%, ה־S&P 500 איבד 0.6% והנאסד"ק נסוג ב־0.9%.

סקטור הטכנולוגיה (XLK ) בלט בירידה, מנגד סקטור האנרגיה (XLE ) הגיב בחיוב לעלייה במחירי הנפט. בתוך הסקטור בלטו מניות BP , וקונוקו-פיליפס .

מניות חברות התעופה והקרוזים, שנפגעות מהעלייה במחירי הדלק, נעו בכיוון ההפוך: יונייטד איירליינס ו־נורווג'יאן קרוז ליין הולדינגס בלטו בירידות.

עוד אתמול -

קבלת פנים חמה למניית אפל בפתחו של עידן חדש: ג'ון טרנוס נכנס אתמול (ג') באופן רשמי לתפקיד מנכ"ל אפל, ומחליף את טים קוק, שכיהן בתפקיד במשך 15 שנה ועובר לתפקיד יו"ר הדירקטוריון הביצועי. המינוי מסמן את חילופי המנכ"לות הראשונים באפל מאז 2011. המניה עלתה בכמעט 3% בניגוד למגמה.

ישראלית חדשה הצטרפה לנאסד"ק. חברת הרחפנים הישראלית אקסטנד תחל להיסחר ביום שישי בניו יורק תחת הסימול XTND, לאחר מיזוג עם חברה אמריקאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

2. שוקי האג"ח

תשואות האג"ח הממשלתיות ברחבי העולם חוזרות לטפס ושוברות שוב שיאים של עשרות שנים. ביפן תשואות אג"ח ל־10 שנים חצו את רף ה־3% - שיא של יותר מ־30 שנה, בבריטניה התשואות ל־10 שנים גבוהות מ־5.2% - רמה שלא נראתה מאז 2008 ובגרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה שנחשבת לזו עם החוב הממשלתי הבטוח בעולם, עלתה ל־3.36% - שיא של 15 שנה.

גם בוול סטריט, על אף הנסיונות הפדרליים להרגיע את השוק, החששות של משקיעי האג"ח הולכים ושוברים שיאים כשבשוק לא זוכרים תקופה כזו מאז 2006: כבר עשרות ימים שהתשואה של האג"ח הממשלתיות ל־30 שנה עומדת על מעל 5%.

ביפן - תשואת האג"ח הממשלתיות של יפן ל־10 שנים חצתה את רף 3% - הרמה הגבוהה ביותר מאז 1996 - והוסיפה ללחץ בשוקי האג"ח ברחבי העולם.

יפן נמצאת במוקד גל המכירות באג"ח, המונע מהציפיות לריביות גבוהות יותר ומהחשש מהתרחבות החוב הממשלתי. שני גורמים מקומיים מגבירים כעת את הלחץ על התשואות: העיתון העסקי Nikkei דיווח כי התקציב הבא של יפן עשוי להיות הגדול בתולדות המדינה, מה שמעלה מחדש את החששות מהתרחבות הגירעון.

המכנה המשותף בין כל השיאים הללו הוא שילוב בין גרעונות ממשלתיים תופחים, מדיניות תקציבית לא ברורה וחשש מהאינפלציה שמרימה ראש.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

החמרת המתיחות הביטחונית במפרץ הפרסי ודיווחים על פגיעה במכליות נפט במצר הורמוז מציבים שוב את שוק האנרגיה במוקד.

הנפט ממשיך לטפס הבוקר לאחר הזינוק החד אתמול. ברנט עולה בכ־1% לכ־ 95.5 דולר לחבית , לאחר שזינק אתמול ב־4.6% ל־94.65 דולר - שיא של חמישה שבועות. ה־WTI עולה בכ־0.9% לכ־91 דולר, אחרי זינוק של 5.2% אתמול. המהלך מחזק את החשש בשווקים שהנפט יתקרב מחדש לרף 100 דולר לחבית, במיוחד אם השיבושים באספקה דרך מצר הורמוז יימשכו.

בשוק המטבע. הדולר התחזק מול השקל ובשעות הצהריים חצה את רף ה־3 שקלים לדולר. הבוקר נמשכת המגמה והדולר מתחזק בכ-1% ל-3.036 שקלים.

4. מאקרו

בנק ישראל הוריד את הריבית וכעת היא עומדת על 3.25%. בבנק המרכזי הסבירו את ההחלטה: "בחודשים האחרונים התמתנה האינפלציה, ושיעורה בתקופה הנסקרת נמוך ממרכז תחום היעד. התוצר צמח בקצב מהיר במחצית הראשונה של השנה, אך בניכוי ייצור בחו"ל מסתמנת פעילות מתונה יותר".

בינתיים בארה"ב, הציפיות מיו"ר הפד, קווין וורש, רק עולות אחרי הנאום בג'קסון הול שהקפיץ את ההסתברות להעלאת ריבית בספטמבר (16.9). כלכלני בנק אוף אמריקה כתבו כי "נאומו של וורש בג'קסון הול הציב רף גבוה יותר להימנעות מהעלאת ריבית". הכלכלנים, שתמכו זה מכבר בהעלאת ריבית בספטמבר, מציינים כי בהיעדר הפתעה שלילית חריגה בנתוני אוגוסט, "חובת ההוכחה מוטלת על וורש לבצע את ההעלאה על מנת לשמר את האמינות שצבר".

עוד אתמול. מספר המשרות הפנויות בארה"ב עלה ביולי, אך נותר נמוך מהצפוי, במה שמצביע על המשך ההתמתנות בשוק העבודה. לפי נתוני הלשכה לסטטיסטיקה של משרד העבודה האמריקאי (JOLTS), מספר המשרות הפנויות הסתכם ב־7.271 מיליון, לעומת תחזיות ל־7.330 מיליון.

הנתון ליוני עודכן כלפי מטה באופן משמעותי, ל־7.182 מיליון משרות פנויות, לעומת 7.359 מיליון בפרסום הקודם. המשמעות היא שההתאוששות במספר המשרות הפנויות ביולי הייתה מתונה יותר מכפי שנראה בתחילה.

הנתונים מגיעים ימים ספורים לפני פרסום דוח התעסוקה החודשי של ארה"ב ביום שישי, שיהיה במוקד תשומת הלב של המשקיעים לקראת החלטת הריבית הקרובה של הפדרל ריזרב.

5. תחזית

בנק ההשקעות האמריקאי KeyBanc מתחיל לסקר את מניית איטורו בהמלצת "תשואת יתר", וקובע לה מחיר יעד של 45 דולר למניה. מחיר היעד משקף פרמיה של 40.7% על המחיר הנוכחי של איטורו בנאסד"ק. איטורו, בניהולו של המייסד המשותף יוני אסיא, פיתחה פלטפורמה למסחר באפיקי השקעה שונים. החברה נסחרת בשווי של כ־2.5 מיליארד דולר, אחרי שהמניה נחלשה ב־38.5% ממחיר ההנפקה בשנה שעברה.

אנליסט הפינטק של KeyBanc, אלכס מרקגרף, מזהה הזדמנויות לאיטורו להרחיב את ההיצע שלה ולהגדיל את נתחי השוק, גם בארה"ב. נכון להיום, על פי נתוני וול סטריט ג'ורנל, יש 15 אנליסטים שמסקרים את מניית איטורו. מחיר היעד הממוצע שלהם הוא 48.2 דולר והוא משקף פרמיה של 50.7%.

עוד כתבות

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

סימנים של משבר: גל מכירות חריג של איגרות חוב ממשלתיות בעולם

תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ובמדינות מפותחות רבות אחרות מזנקות לגבהים חדשים, מה שדוחף בנקים מרכזיים לכיוון של העלאות ריבית, ובמקביל מפעיל לחץ שלילי על שוקי המניות ● מה עומד מאחורי המגמה וכיצד בעולם מתמודדים מול המצב? ● גלובס עושה סדר

גיל אגמון, מנכ''ל ובעל השליטה בדלק רכב / צילום: אוהד רומנו

גיל אגמון קנה מניות דלק רכב בכ־200 מיליון שקל. אלה המוכרים

אחרי הצניחה במניה, בעל השליטה ביבואנית הרכב רכש 10% ממניותיה מידי אלטשולר שחם, אנליסט ואחרים

גרג קייס. מנכ''ל AON / צילום: יחץ

עסקת ענק בשוק הביטוח העולמי בהיקף של 16.7 מיליארד דולר

סוכנות הביטוח הענקית AON רוכשת את אחת המתחרות, USI, בסכום עצום שמשקף את רצון ההתרחבות הגדול של סוכנויות הביטוח בשנים האחרונות ● המטרה של AON היא לחזק את המעמד שלה בשוק העסקים הבינוניים בארה"ב המוערך ב-40 מיליארד דולר

יאנגטיאן שו / צילום: ap, Xu Yangtian

האיש המסתורי מאחורי ענקית האופנה הסינית

מי שהחל את דרכו במכירת שמלות כלה ברשת והתרחק מאור הזרקורים, הפך למיליארדר שמוביל את אחת מחברות האופנה המשפיעות בעולם, אך גם מעורר ביקורת על תנאי העבודה בשרשרת הייצור שלה

יועצים לתכנון אריכות ימים / איור: Shutterstock

המקצוע החדש והמדד שיעזרו לכם להתכונן לחיים ארוכים במיוחד

ד"ר אירה סובל ומשה לרון מ־BDO Academy פיתחו מדד להערכת המוכנות שלנו לשנות חיים רבות וקורס יועצים לתכנון אריכות ימים ● זה רק אחד ממקצועות הלונג'ביטי החדשים ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

ד''ר שמעון אקהויז וד''ר דולב רפאלי / צילום: תומר שלום, יחצ

רשות ני"ע הטילה עיצומים כספיים על אפיטומי מדיקל; החברה תערער

אפיטומי מדיקל ובכיריה נקנסו בעקבות קביעת רשות ני"ע כי דיווחי החברה מסוף 2023 כללו פרטים מטעים ברשלנות, הנוגעים להסכם הפצה עם נסטלה ● החברה מתכוונת כעת לשווק את התרופה שלה בארה"ב ובישראל באופן עצמאי

רונן בר / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

התפקיד החדש של ראש השב"כ לשעבר רונן בר

ראש השב"כ לשעבר מייעץ ל־SpringAI, סטארט־אפ מת"א בתחום המודיעין הדיגיטלי שמפתח כלים לזיהוי ניסיונות השפעה פוליטיים ברשת ● היקף הייעוץ, מועד תחילתו ותנאיו אינם ידועים ● החברה קשורה לקבוצת הטכנולוגיה BNF של תא״ל במיל׳ רמי בן־אפרים

משחק של מון אקטיב / צילום: Shutterstock, Koshiro K

פעם עמדו בתור למניות שלהן, היום בחברות הגיימינג מסובך יותר למצוא קונים

במשך שנים המשקיעים התקשו למצוא בעלי מניות שמוכנים להיפרד ממניות החברה הפרטית מון אקטיב, אך כעת התמונה התהפכה ● לגלובס נודע כי משקיעים מוקדמים פונים לשוק כדי למכור, אך מתקשים לייצר עסקאות ● ברקע: קשיים בחברות נוספות בענף משחקי המובייל

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

הצעדים החדשים של גרמניה בתגובה לתקיפות רוסיות

ברלין מאשימה את מוסקבה בניסיון לפגוע במטוסים אוקראיניים ומחריפה את הצעדים נגדה, אך נמנעת בשלב זה מצעדים שעלולים להביא להסלמה ישירה ● שר הפנים: "אנחנו לא במלחמה, אבל סופגים התקפות היברידיות מדי יום" ● בצד הרוסי מכחישים את האחריות לתקריות

בניין בבת ים שנפגע מטיל איראני / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

תוספת של 4 מ"ר לדירה שנפגעה מטיל איראני: מה יקבל מהמדינה מי שימכור

כל דייר במתחם שנפגע רשאי לבחור באפשרות "למכור" את דירתו ליזם שיבצע את הליך ההתחדשות של המתחם, בהליך המתבצע לראשונה ● כדי לאפשר את ה־Buyout, נערכו שומות מקרקעין ראשונות שיקבעו את מחירי הדירות במתחמים ● בדקנו כיצד נקבעת השומה עבור דירה שנפגעה, ואילו אלמנטים משפיעים על החישוב

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

מצב השווקים: ירידות באסיה, יציבות בוול סטריט ומחירי הנפט ממשיכים לטפס

גלובס מגיש עדכון ראשון לגבי מצב השווקים מסביב לעולם ● והבוקר: ירידות באסיה, הנפט מתקרב ל־96 דולר לחבית ● דל מעלה תחזית, זינקה במסחר המאוחר ● החוזים על וול סטריט יציבים, בעוד בת"א צפויה פתיחה מושפעת מהנעילה החיובית אתמול ומחולשה בשווקים בחו"ל ● וגם: בעוד האג"ח מציעות כ-5%, רק 3% ממניות S&P 500 מציעות תשואת דיבידנד גבוהה יותר

שרון רייך, מנכ''ל איילון ביטוח / צילום: רמי זרנגר

השחקנית החדשה בשוק הגמל מציגה חודש חלש בתשואות. והסיבה מפתיעה

חברת הביטוח איילון גייסה 1.2 מיליארד שקל בתוך פחות מחודש לפעילותה החדשה בשוק הגמל, אך את חודשה הראשון היא צפויה לסיים עם תשואה של כ־0.7% בלבד, לעומת כ־1.1% בענף ● הסיבה: רוב הכסף הגיע במחצית השנייה של אוגוסט, כשהשוק כבר היה בעליות, ולא הספיק להיכנס להשקעה

מנכ''ל ובעלי קבוצת BST, אליאס טנוס / צילום: סטודיו פלורין

קבוצת הנדל"ן בסט מפרסמת דוחות: הרווח קפץ כמעט פי 3

רוב מכירות הדירות במחצית הושפעו מהטבות מימון נוחות שחילקה החברה לרוכשים ● על פרשת אי הסדרים בחברה, דיווחה הקבוצה כי 2.3 מיליון שקל נלקחו על־ידי הבעלים והושבו, והוסיפה כי עוד 100 אלף שקל שולמו לצד שלישי "שלא כדין" ● במקביל, החברה דיווחה על מינוי שלושה דירקטורים חדשים: בהם, השמאי הממשלתי הראשי במשרד המשפטים לשעבר וראש מערך הבנייה והנדל"ן בבנק לאומי לשעבר

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

שלושה מקרי מוות הובילו לעצירת שני ניסויים מבטיחים

ענקית הפארמה איליי לילי ממשיכה במסע הרכישות שלה ומצטיידת בתרופה למחלות אוטואימוניות ● מה השתבש בניסוי של נוברטיס בו מתו שלושה מטופלים ● חברת אבוט, יצרנית מד הסוכר המוביל פריסטייל ליברה, קיבלה אישור FDA למכשיר המשלב מדידת סוכר וקטונים ● השבוע בביומד

חיסכון פנסיוני / צילום: Shutterstock

המגמה התהפכה: מה עשה החיסכון שלכם באוגוסט?

אחרי חודשיים חלשים: העליות בשווקי המניות והאג"ח בארץ ובעולם החזירו את הירוק לחסכונות באוגוסט ● המסלול הכללי עלה ב-1.1%, והמסלול המנייתי זינק ב-2%, למרות התחזקות השקל שקיזזה חלק מהתשואות ● מתחילת השנה: המסלול המנייתי רושם זינוק ממוצע של 11%

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

"אין ארוחות חינם": הנגיד בראיון על הורדת הריבית, והאזהרה לממשלה

בראיון לגלובס, פרופ' אמיר ירון מסביר מה עומד מאחורי החלטת בנק ישראל להוריד את הריבית בפעם השלישית ברציפות, וגם מותח ביקורת על כוונת הממשלה לשריין את תוכנית הרכש הצבאי בסך 400 מיליארד שקל לשנים קדימה ● "אין דבר כזה שאין מגבלת תקציב - זה יבוא לידי ביטוי בהמשך במיסוי או בהקטנת הוצאות אזרחיות אחרות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הנפט זינק, התשואות זינקו: וול סטריט ננעלה בירידות ביום הראשון של ספטמבר

נאסד"ק ירד בכ-1% ● שתי מכליות נפט נפגעו מקליעים במצר הורמוז, ומחירי הנפט זינקו ● עידן חדש באפל: ג'ון טרנוס נכנס לתפקיד המנכ"ל ● תשואת האג"ח הממשלתית בארה"ב לעשר שנים בשיא מאז ינואר 2025 ● הלילה: הדוחות של דל ופאלו אלטו

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

הסיבות שדחפו את בנק ישראל להפחתת ריבית בפעם השלישית ברציפות

הבנק המרכזי החליט על הורדת הריבית מרמה של 3.5% ל-3.25%, בין היתר, לנוכח התמתנות האינפלציה אל מתחת לטווח יעד יציבות המחירים ● לפי הצהרת הוועדה המוניטרית, ההחלטה נועדה להמריץ את המשק שעדיין נמצא מתחת לקו המגמה במגוון תחומים ● ההחלטה מגיעה למרות המתיחות הגאופוליטית הגוברת, וכאשר בארה"ב ובמדינות נוספות ברחבי העולם דווקא נרשמות ציפיות גוברות להעלאות ריבית

יהודה ושומרון / צילום: Shutterstock, dominika zara

בכירים ביטחוניים לשעבר מזהירים: זה האיום שמדאיג יותר מאיראן

כותרות העיתונים בעולם: דיווח שמליציה סודאנית הגיעה לביקורים חסויים בישראל, בכירים במערכת הביטחון מזהירים מהאלימות של המתנחלים ביהודה ושומרון, וג'יי די ואנס מנסה להתקרב מחדש ליהדות ארה"ב ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

הדוחות מגלים: כמה דירות באמת נמכרו בשדה דב והצרות הנוספות של היזמים

הפרויקטים ברובע, שנועד להיות "הכי היפה במרכז", רשמו במחצית הראשונה של השנה ירידה חדה בעסקאות, ובדמרי אף חתכו את המחיר למ"ר בכ־7% ● היזמים מגדילים את תקציבי השיווק, מגייסים מפורסמים ומציעים מבצעים - בעוד סוגיית זיהום הקרקע ממשיכה להטריד