גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשר

עוד כתבות

משלוחים חיים מאוסטרליה למזרח התיכון / צילום: Shutterstock, Ian Geraint Jones

אוסטרליה עצרה משלוח בשר לישראל; חשש שהמהלך יתרחב ויגרור התייקרויות

ממשלת אוסטרליה הודיעה כי תמנע משלוח בעלי חיים לשחיטה, בין השאר בשל המשבר בים האדום שגורם להארכת מסלול השיט • מומחים מעריכים: המהלך יביא לעליית מחירי מוצרי הבשר בישראל

מפעל זוגלובק בשלומי / צילום: יח''צ

זוגלובק מצטרפת לגל העלאות המחירים: תייקר את מוצריה בכ־10%

יצרנית הבשר הודיעה כי תייקר את כלל מוצריה ב-9.8% החל מ־1 במרץ, וכך היא מצטרפת לחברות נוספות שהעלו מחירים, האחרונות שבהן הן אסם־נסטלה ויוניליוור • מקור בשוק המזון טען כי מחיר הבשר עלה ב-50%, וכי אם החברה רוצה לשרוד, היא אינה יכולה להימנע מהעלאת מחירים

פטה כבד עגלה שניידר / צילום: איתמר גינזבורג

במסעדה הזו ברמת הגולן תמצאו מנות בשר מהמשובחות בישראל

"מושבוצ", המשקיפה על הכנרת, היא מפגש מנצח בין שני משקים מרמת הגולן: הירקות של משפחת רגב והבשר של משפחת שניידר

מנת ניו יורק סטייק ב''מו ומו'' / צילום: מרב סריג

"מו ומו" ברחובות: אחת ממסעדות הבשרים המשובחות בישראל

קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת

עוף כרעיים + שוקיים עוף / צילום: תמר מצפי

משחטות בצפון בפנייה לשר הכלכלה: עלול להיווצר מחסור כבד בעוף ובשר

למעלה מ-20 משחטות בצפון פנו לשר הכלכלה ניר ברקת, הזהירו כי עלול להיווצר מחסור כבד בעוף ובשר, ודרשו ממנו לפתור את הבעיה מיידית • משרד הכלכלה: "התופעה של יצרנים שמאיימים השכם והערב על ייקור מוצריהם חייבת לעבור מן העולם"

שיעור התלות של ישראל בייבוא מוצרי מזון, 2021

ישראל נשענת על הסחר העולמי באספקת המזון הבסיסי

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין

מוצרי מזון, לפי כמות פליטות גזי חממה מק''ג מוצר, בהמרה לק''ג פחמן דו חמצני

פליטות גזי חממה מייצור מזון: אילו מוצרים מזהמים את הסביבה?

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: מוצרי המזון גורמים לפליטות גזי חממה רבות • אילו מוצרים הכי מזהמים, והאם קניית מזון מקומי היא סביבתית יותר?

השר ניצן הורוביץ / צילום: שלומי יוסף

אחרי מס הסוכר הגיע המאבק בבשר: המדינה התאהבה בניסיון לחנך אותנו

משרדי הבריאות ואיכות הסביבה תומכים בעתירה נגד ביטול המכסים על יבוא בשר, זאת בטענה כי אין צורך להוזיל מוצר שהתעשייה שלו מזהמת כל-כך ויש מחלוקת על בריאותו • ככה זה כשהמדינה לא מצליחה לספק שירותים בסיסיים, היא מעדיפה לחבוש את כובע המחנך

מנת בשר במסעדה / צילום: וילה גליליי

צריכת הבשר של הישראלים נמצאת בעלייה, אז לאן נעלמו הקצביות?

למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות

שר הבריאות ניצן הורוביץ / צילום: מוטי מילרוד, פול ''הארץ''

משרד הבריאות: "הסרת המכס על יבוא בשר היא פגיעה חמורה בבריאות הציבור"

אנשי המקצוע במשרד הבריאות מגיבים בחריפות להחלטת שר החקלאות, עודד פורר, להסיר מכסים מיבוא בשר בקר ועגלים חיים לצורך שחיטה בישראל • "מדובר בצעד שיוביל לעלילה בהוצאות על טיפול בתחלואה, ובחבלה חמורה בעמידה ביעדים הלאומיים שישראל הציבה לעצמה, לצד הפרה של התחייבויות בינלאומיות"

משלוחי עגלים חיים לישראל, באלפי ראשים

המדינה התחייבה לצמצם, אך מספר משלוחי העגלים החיים ממשיך לעלות

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: הפוליטיקאים הצהירו שהמשלוחים החיים יפחתו, אך המגמה דווקא הפוכה

הנתחים הזולים והשווים למנגל של יום העצמאות / צילום: Shutterstock

הנתחים הזולים והשווים למנגל של יום העצמאות. 4 נתחי בקר שכדאי להכיר

השנה אפשר לצאת מהתבנית של אנטריקוט-סינטה-פילה עם סטייקים מצוינים ומשתלמים • ויש גם המלצה טבעונית מעולה

רוסטביף קלאסי / צילום: Shutterstock

כמו אצל אייל שני: כך תכינו את הרוסטביף המושלם לשבת

הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע

בשר של אדום אדום / צילום: יח''צ

לפני פסח: אדום אדום של תנובה מעלה את מחירי הבשר הטרי

מאדום אדום נמסר כי "לאור עליית מחירי חומרי הגלם והגרעינים למאכל בעלי החיים ביותר מ-25%, מחירי הבקר והכבש התייקרו"

אלכס פלאס, בעל קצביית בוטיק איסקנד / צילום: תמונה פרטית

"אחרי הסגרים הציבור היה רעב": בתום 15 שנה בניהול קצביות, אלכס פלאס החליט שהוא מוכן לפתוח אחת משלו

אלכס פלאס, מתגורר ביפו, בעל קצביית בוטיק איסקנדר • בעל רקע של 15 שנים בתפעול קצביות וניהולן, מיישן בשרים • "המכה הרצינית באמת לעסק היו אלה המהומות בערים המעורבות. אף אחד לא בא" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

נתח מעושן / צילום: Shutterstock

עלו בעשן: 7 מעשנות שישלחו לכם בשר מעושן הביתה

אסאדו, נקניקיות מעושנות ואפילו דג בעישון חם: היצרנים הקטנים של בשר מעושן, שפעם עיטרו את צדי הדרכים, גילו את המשלוחים

סופרמרקט בברלין. מחירי המזון ומוצרי הצריכה בגרמניה בתחתית הדירוג האירופי / צילום: Shutterstock

זוכרים את מחאת המילקי? בגרמניה יש ממשלה חדשה, ומחירי המזון עומדים לעלות

שר החקלאות החדש אמר בראיון ל"בילד" הגרמני כי בכוונתו להעלות את מחירי המזון במדינה כדי לשמור על הסביבה • המחירים בגרמניה הם מהנמוכים ביותר באירופה

קצביה / צילום: עינת לברון

מכרז המכסות של משרד הכלכלה: בשר טחון טרי החל מ-28 ש"ח לק"ג

מדובר בירידה של שקל לעומת שנה שעברה • על פי השיטה הנהוגה בישראל, ישנם מכסי יבוא כבדים שנועדו להגן על יצרני הבשר המקומיים • עם זאת, כדי להוריד את המחירים לצרכנים החלשים, משרד הכלכלה מפרסם מכרזים ליבוא בשר בקר טחון טרי

דודי עזרא / צילום: אביב חופי

הבשר המהודר שמסדר לדודי עזרא רווחים גדולים במיוחד

נטו מלינדה רוכשת את חלק השותפה (50%) במיזם לשיווק עופות ובשר בהכשרים מהודרים תמורת 113 מיליון שקל • המיזם מניב הכנסות של 690 מיליון שקל בשנה

פרה ברפת. מדענים דורשים להפסיק לעודד צריכה של חלב ובשר עקב הפגיעה האקלימית של התעשייה / צילום: תמר מצפי

20 חברות בשר וחלב פולטות יותר גזי חממה מאשר גרמניה, בריטניה או צרפת

חקלאות מן החי מהווה 14.5% מפליטת גזי החממה בעולם, כך לפי דוח חדש של ארגוני סביבה בינלאומיים • הדוח מבקש להציב מראה מול ההשפעה הסביבתית ההרסנית של תעשיית המזון מבעלי חיים והקשר שלה למשבר האקולוגי והאקלימי