ממשלת אוסטרליה הודיעה כי תמנע משלוח בעלי חיים לשחיטה, בין השאר בשל המשבר בים האדום שגורם להארכת מסלול השיט • מומחים מעריכים: המהלך יביא לעליית מחירי מוצרי הבשר בישראל
יצרנית הבשר הודיעה כי תייקר את כלל מוצריה ב-9.8% החל מ־1 במרץ, וכך היא מצטרפת לחברות נוספות שהעלו מחירים, האחרונות שבהן הן אסם־נסטלה ויוניליוור • מקור בשוק המזון טען כי מחיר הבשר עלה ב-50%, וכי אם החברה רוצה לשרוד, היא אינה יכולה להימנע מהעלאת מחירים
"מושבוצ", המשקיפה על הכנרת, היא מפגש מנצח בין שני משקים מרמת הגולן: הירקות של משפחת רגב והבשר של משפחת שניידר
קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת
למעלה מ-20 משחטות בצפון פנו לשר הכלכלה ניר ברקת, הזהירו כי עלול להיווצר מחסור כבד בעוף ובשר, ודרשו ממנו לפתור את הבעיה מיידית • משרד הכלכלה: "התופעה של יצרנים שמאיימים השכם והערב על ייקור מוצריהם חייבת לעבור מן העולם"
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: מוצרי המזון גורמים לפליטות גזי חממה רבות • אילו מוצרים הכי מזהמים, והאם קניית מזון מקומי היא סביבתית יותר?
משרדי הבריאות ואיכות הסביבה תומכים בעתירה נגד ביטול המכסים על יבוא בשר, זאת בטענה כי אין צורך להוזיל מוצר שהתעשייה שלו מזהמת כל-כך ויש מחלוקת על בריאותו • ככה זה כשהמדינה לא מצליחה לספק שירותים בסיסיים, היא מעדיפה לחבוש את כובע המחנך
למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות
אנשי המקצוע במשרד הבריאות מגיבים בחריפות להחלטת שר החקלאות, עודד פורר, להסיר מכסים מיבוא בשר בקר ועגלים חיים לצורך שחיטה בישראל • "מדובר בצעד שיוביל לעלילה בהוצאות על טיפול בתחלואה, ובחבלה חמורה בעמידה ביעדים הלאומיים שישראל הציבה לעצמה, לצד הפרה של התחייבויות בינלאומיות"
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: הפוליטיקאים הצהירו שהמשלוחים החיים יפחתו, אך המגמה דווקא הפוכה
השנה אפשר לצאת מהתבנית של אנטריקוט-סינטה-פילה עם סטייקים מצוינים ומשתלמים • ויש גם המלצה טבעונית מעולה
הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע
מאדום אדום נמסר כי "לאור עליית מחירי חומרי הגלם והגרעינים למאכל בעלי החיים ביותר מ-25%, מחירי הבקר והכבש התייקרו"
אלכס פלאס, מתגורר ביפו, בעל קצביית בוטיק איסקנדר • בעל רקע של 15 שנים בתפעול קצביות וניהולן, מיישן בשרים • "המכה הרצינית באמת לעסק היו אלה המהומות בערים המעורבות. אף אחד לא בא" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
אסאדו, נקניקיות מעושנות ואפילו דג בעישון חם: היצרנים הקטנים של בשר מעושן, שפעם עיטרו את צדי הדרכים, גילו את המשלוחים
שר החקלאות החדש אמר בראיון ל"בילד" הגרמני כי בכוונתו להעלות את מחירי המזון במדינה כדי לשמור על הסביבה • המחירים בגרמניה הם מהנמוכים ביותר באירופה
מדובר בירידה של שקל לעומת שנה שעברה • על פי השיטה הנהוגה בישראל, ישנם מכסי יבוא כבדים שנועדו להגן על יצרני הבשר המקומיים • עם זאת, כדי להוריד את המחירים לצרכנים החלשים, משרד הכלכלה מפרסם מכרזים ליבוא בשר בקר טחון טרי
נטו מלינדה רוכשת את חלק השותפה (50%) במיזם לשיווק עופות ובשר בהכשרים מהודרים תמורת 113 מיליון שקל • המיזם מניב הכנסות של 690 מיליון שקל בשנה
חקלאות מן החי מהווה 14.5% מפליטת גזי החממה בעולם, כך לפי דוח חדש של ארגוני סביבה בינלאומיים • הדוח מבקש להציב מראה מול ההשפעה הסביבתית ההרסנית של תעשיית המזון מבעלי חיים והקשר שלה למשבר האקולוגי והאקלימי