במשרד הכלכלה פרסמו תזכיר חוק שיקל על יקבים ליצור "בלנד" של יין ישראלי עם יין אירופי ללא שקיפות • במקביל: על יבוא בקבוקים מוטל מכס של מעל 12% • גורמים בענף ובמשרד החקלאות מתנגדים • מהלך דומה בשוק שמן הזית הביא לדילול מוצרים מקומיים ופגע בחקלאים
לחם מחמצת מאבקת פרחי אפונה וכוסמין עם חלפיניו, תכשיטים בהשראת דמויות אהובות, יער קהילתי עם פריחה מרהיבה וסדנאות ציור בטבע • ביקור במצפה עדי
מכון שחרית, שאיבד את היו"ר שלו ב-7 באוקטובר, העניק כ-4 מיליון שקל לכ-150 מיזמים • חלי טביבי ברקת, בכירה במכון: "גילינו מנהיגות יפה בציבור הישראלי, והבנו שאנחנו חייבים להמשיך ולתמוך בה"
יין פטי ורדו שלא דומה לשום דבר אחר, מחלבה שמייצרת מוצרלה כמו בנאפולי, אמן פרחים ומעדנייה תוצרת ידי נשות הקיבוץ • יצאנו לסיור בגבעת חיים והיישובים בקרבתה • חגית אברון תופרת יום
יותר ממחצית מכמות היין שמיוצרת באירופה מגיעה מיקבים קואופרטיביים. איגום המשאבים מאפשר למגדלים קטנים להפוך לקהילה וליהנות מייננות מקצועית המבוססת על שיתוף ידע ומהכח השיווקי של המספרים הגדולים
כילד הוא היה בעיקר בצופים ופחות בבית הספר, את הקריירה התחיל כמנהל שיווק במשביר, השנים שבהם שימש סמנכ"ל בשופרסל היו רצופות דרמות, והמעבר לתחום היין היה מבחינתו טבעי • שיחה קצרה עם אלי גידור, מנכ"ל יקב רקנאטי
עלי גפן ממולאים במשמש, צריף שהוא מעוז של אמנים מקומיים ויקב שמכין יין "ממה שנשאר" • ביקרנו ביישוב כליל, שבו החשמל רק מהשמש וטלוויזיה היא מילה גסה • חגית אברון תופרת יום
ארוחת בוקר ערבית עם נוף לעמק איילון, גלריה שנותנת מקום לאמנות פוליטית, בית שבאים אליו כדי לשתוק ומנזר שהוא יקב • ביקור ביישוב היהודי־ערבי נווה שלום ואחת אלסלאם
היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת
חוות פירות וירקות שמגישה גם חומוס משובח, מפעל נרות וקוסמטיקה טבעית, חנות בגדים שהיא מוסד תרבותי ונגריה להכנה עצמית של רהיטים כמו בפינטרסט • יום כיף בבית יצחק • חגית אברון תופרת יום
סלסלת פיקניק עם יין מקומי בצל שקדייה, טבע פראי ופורח שאף אחד כמעט לא מכיר, זוג שפרש מהמרוץ ומכין גבינות נדירות וגן לאומי עם מיצג היסטורי מרהיב • יצאנו לטייל בחבל לכיש • חגית אברון תופרת יום
הם שומרים על הכרמים שלהם בשיטת חקלאות עתיקות, לא מוכנים לוותר על האיכות גם כשהיבול פוחת בעשרות אחוזים, משווקים יינות למסעדות הכי יוקרתיות בישראל, וטוענים: "מאז הקורונה יש פה לוקאל-פטריוטיזם ביין" • ביקור ביקב פלם • הברזייה
דירק ניפורט, יינן מחונן מאזור הדואורו בפורטוגל, הוא דור שלישי ליצרני פורט, היין הפורטוגלי המתוק • כשהביקוש לפורט ירד ברחבי העולם, הוא החליט לשנות את האופי של העסק המשפחתי והחל לייצר יין אדום יבש • בעקבות הגישה החדשה של ניפורט, הלכו כל היצרנים המקומיים • בזכות המהפכה שהחל, הדואורו מזוהה כיום גם עם יינות יבשים
מדובר באחד היינות המתיישנים המוערכים בישראל, שנהנה מקהל מעריצים ומביקוש שעולה על ההיצע • מחירי הבקבוקים מתחילים במאות שקלים ומגיעים עד לאלפים
משבר האקלים הגובר לא פוסח על ענף היין - ואזורי גידול ענבים רבים הופכים לחמים ויבשים מכדי להמשיך לייצר זנים איכותיים • האם הפתרון יבוא מכרם בשדה בוקר?
הכריזמטי שגיבש סביבו קהל מעריצים, זה שייבא טכניקה מיוחדת מפורטוגל, היקב שהוא הכי ישראלי וזה שמייצר רק יינות לבנים - וכולם באים עם אוכל מקומי וטיולים יפים מסביב
חג היין הוא הזדמנות לגוון קצת, ובמקום קברנה וסגנו הנצחי המרלו, להתיידד עם סירה: זן ים-תיכוני שנותן פייט במחיר ובטעם לכוכבים הוותיקים • יינות אדומים ישראליים החל מ-40 שקל, וגם בהירים שווים למי שמעדיפים לחגוג עם לבן ורוזה
כשמגיעים לשפלת יהודה, הפקקים והרעש מתחלפים בשדות ירוקים, בפריחה מלבלבת ובארוחת בוקר מצוינת, יקב שווה וחווה המגדלת 800 סוגים של היביסקוס סיני בצבעי סוכריה
על קצה הר טרשים קרח ניצב מושב כנף שהוקם ב-1985 על ידי קומץ צעירים עם ברק בעיניים • זה נשמע מוזר אבל המושב הקטן הזה מציע שפע של אטרקציות קולינריות ותרבותיות שימלאו לכם בכיף יום שלם, ואפילו יומיים, בלי להזיז את האוטו
חבל ארץ קרוב למרכז, שאוצרותיו רק ממתינים לגילוי: משקים, חצרות ובתים האוצרים חיים שלמים של אנשים מעוררי השראה ועסקים קטנים ומעוררי תיאבון: דבש, גבינות ופיצה