מתחם יצירה ואמנות באווירת קופנגן, ארוחות בוקר לא שגרתיות במבנה שהיה פעם נשקייה ומיזם קולינרי קהילתי על פי המסורת היקית • יום ביישובי חוף הכרמל
לחמי מחמצת ולחמניות שוקולד כמו בהולנד, יקב בוטיק אל מול הנוף, מגפיים מעוצבים בהתאמה אישית ומסלול הליכה בין שקדיות ותורמוסים • יום ביישוב שריגים
מאפים מושחתים במבנה בן 100 שנה, גינה קהילתית לאמנים שמחפשים השראה, סבונים שמופקים מאצות וגלידרייה שהופכת לבר יין בלילה • ביקור בבת גלים • חגית אברון תופרת יום
עמית וחזי בכלל תכננו לארגן סדנאות קולינריות בחצי האי פיליון, אבל אז הקורונה טרפה את הקלפים • כיום הם מנהלים את עסק החלומות שלהם באתונה, כמעט בלי השקעה כלכלית • עסקים מעולם אחר, פרויקט מיוחד
טארט נקטרינות עם לבנה ושמן זית, מוזיאון ובו אוסף נדיר של 3,500 מצלמות, פארק עמוס מיזמים שוקקים ומסעדת פועלים שעושה חשק לגור בה • באר שבע לא הפסיקה להפתיע אותנו • חגית אברון תופרת יום
סופר שמגיש קציצות עם בייקון וגבינה מגיאורגיה ומאפייה שיש בה גם וודקה • כריסמס בחיפה זו כבר מסורת, אבל הקסם האמיתי מסתתר בחגיגות ראש השנה הרוסי בעיר • חגית אברון תופרת יום
מי ידע שהעיר הערבית הצנועה קלנסווה שבשרון היא יעד קולינרי שאין שני לו? • כדי לעמוד באתגר ולטעום מהכל תצטרכו להצטייד בקיבולת על אנושית • חגית אברון תופרת יום
בוקר שמתחיל ב"גבול לפניך", ממשיך בסורים עלאווים הנושאים מרצון אזרחות ישראלית ומסתיים בטקס נגד עין הרע ובבקלאווה עדכנית עם קרמל מלוח
באר שבע מתרעננת ומפתיעה בפארק חדש ובו האגם השני בגודלו בארץ, בסיורים בעיר העתיקה ובמוסדות אוכל בשוק וגם בתערוכה ששווה לנסוע במיוחד בשבילה
תהליך ההתמקצעות שעובר על הפודיז המקומיים עולה כיתה: קורס מבקרי מסעדות עם ניב גלבוע, פסטיבל האוכל הישראלי וסדנאות מאסטר קלאס אצל המקצוענים
לא רק השיחה המפתיעה בין הרצוג לארדואן: גם העלייה בנסיעות ישראלים לטורקיה, צפיית שיא בסדרות טורקיות ושגשוג של המטבח הטורקי בארץ • האם אחרי עשור שני העמים מוכנים לסולחה?
הכלכלן המשפיע בעולם בטוח שאנחנו טסים לכיוון הלא נכון • מה קרה לאוברדראפט שלנו מאז המחאה של קיץ 2011? • איפה השניצל הכי טעים בארץ ועוד שני סיפורים בולטים מהסופ"ש
הרשימה שלנו: השניצל המושלם, הבקלאווה והחומוס שבעבורם ראוי לעמוד בפקק, אוכל תאילנדי שמצדיק נסיעה מיוחדת לאשדוד והקרואסונים שכמוהם אין בשום מקום
עדי רוזן ממושב נתיב העשרה הקימה את מיזם "סיפור קולינרי בשדרות ובאשקלון" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שרון היינריך הדרי הקפידה לנסוע לפריז אחת לחצי שנה, עד שעברה לשם סופית לפני עשור • בזמן שחלף מאז הקימה עסק של סיורי מתוקים בעיר האורות, פגשה את אהבת חייה והפכה לאושיית אינסטגרם עם כמעט חצי מיליון עוקבים • האזינו
קרני תומר הקימה עסק לסיורי אוכל בשווקים של סינגפור, שהושבת לחלוטין בגלל התפרצות הקורונה • אחרי שהתאוששה מהמכה, החליטה "לעשות מהלימונים לימונדה, ואז גם לימונצ'לו", והחלה להעביר סדנאות בישול אסייתי אונליין • עכשיו היא כבר אחת החוויות המומלצות של Airbnb • האזינו
כשקרני תומר הגיעה לסינגפור, כל מה שעניין אותה היה למצוא פטרוזיליה ושמיר • כמעט עשור אחר-כך היא עדיין שם, מנהלת עסק שהקימה לסיורי אוכל ומגדלת ילדים ישראלים שמדברים סינית • האזינו לפרק ראשון לפודקאסט החדש - "דברים שרואים משם"
שני דירוגים חדשים מציבים את הקולינריה של תל אביב בעשירייה הפותחת שלהם בזכות המטבח הטבעוני המגוון, הברים, שוק הכרמל והפתיחות שמאפיינת את העיר העברית הראשונה • ומי עוד ברשימות?
הסינייה, קבב אפוי עם טחינה, היא כר פורה לגרסאות: עם דג, כרובית או חצילים במקום הבשר • גם הדיון ב"ניכוס" האוכל הערבי למטבח הישראלי פורה לא פחות • ויש גם מתכון
המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד