גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיורי אוכל

עוד כתבות

מנת אנטי פסטי בברוש / צילום: אוראל אלוש

קערות בריאות מתפקעות מכל טוב וברוסקטה עונתית בעגלת הקפה שבכרמל

מתחם יצירה ואמנות באווירת קופנגן, ארוחות בוקר לא שגרתיות במבנה שהיה פעם נשקייה ומיזם קולינרי קהילתי על פי המסורת היקית • יום ביישובי חוף הכרמל

יינות וגבינות ביקב שריגים / צילום: איל גרניט

לחמים כמו בהולנד ויין כמו בבורדו: היישוב שירגיש לכם כמו קפיצה לחו"ל

לחמי מחמצת ולחמניות שוקולד כמו בהולנד, יקב בוטיק אל מול הנוף, מגפיים מעוצבים בהתאמה אישית ומסלול הליכה בין שקדיות ותורמוסים • יום ביישוב שריגים

מאפים ב–Sunflour / צילום: Sivan Roshianu

בית הקפה בחיפה שמגיש מאפים מושחתים בבניין בן 100 שנה

מאפים מושחתים במבנה בן 100 שנה, גינה קהילתית לאמנים שמחפשים השראה, סבונים שמופקים מאצות וגלידרייה שהופכת לבר יין בלילה • ביקור בבת גלים • חגית אברון תופרת יום 

סיורי קולינריה לפודיס / צילום: עמית דונסקוי

הטייס והשפית: הכירו את זוג הישראלים שכבש את אתונה עם מיזם חדש

עמית וחזי בכלל תכננו לארגן סדנאות קולינריות בחצי האי פיליון, אבל אז הקורונה טרפה את הקלפים • כיום הם מנהלים את עסק החלומות שלהם באתונה, כמעט בלי השקעה כלכלית • עסקים מעולם אחר, פרויקט מיוחד

טארט מלבי ב–TRES JOLIE / צילום: גליה אבירם

בשביל מסעדת הפועלים הזאת שווה לנסוע דרומה

טארט נקטרינות עם לבנה ושמן זית, מוזיאון ובו אוסף נדיר של 3,500 מצלמות, פארק עמוס מיזמים שוקקים ומסעדת פועלים שעושה חשק לגור בה • באר שבע לא הפסיקה להפתיע אותנו חגית אברון תופרת יום 

חנות הספרים ''מוסקבה'' / צילום: חגית אברון

המקום הכי טוב לחגוג בו נובי גוד רוסי-ישראלי

סופר שמגיש קציצות עם בייקון וגבינה מגיאורגיה ומאפייה שיש בה גם וודקה • כריסמס בחיפה זו כבר מסורת, אבל הקסם האמיתי מסתתר בחגיגות ראש השנה הרוסי בעיר ​• חגית אברון תופרת יום

הגלידה של יוסרי ואויה / צילום: שרון קונופני חן

מצאנו את הגלידה הכי טובה בארץ, והיא במיקום מפתיע במיוחד

מי ידע שהעיר הערבית הצנועה קלנסווה שבשרון היא יעד קולינרי שאין שני לו? • כדי לעמוד באתגר ולטעום מהכל תצטרכו להצטייד בקיבולת על אנושית • חגית אברון תופרת יום

גן השלום. עג'ר / צילום: נתלי תמיר

יום בכפר ע'ג'ר, החצוי בין ישראל ולבנון: גנים, מתוקים מסחררים ומפגשים אנושיים

בוקר שמתחיל ב"גבול לפניך", ממשיך בסורים עלאווים הנושאים מרצון אזרחות ישראלית ומסתיים בטקס נגד עין הרע ובבקלאווה עדכנית עם קרמל מלוח

פארק האגם בבאר שבע. האגם השני בגודלו בארץ / צילום: עלי האג'

האגם השני בגודלו בארץ, פארק חדש, מוזיאונים וסיורי אוכל: הפתעות בבאר שבע

באר שבע מתרעננת ומפתיעה בפארק חדש ובו האגם השני בגודלו בארץ, בסיורים בעיר העתיקה ובמוסדות אוכל בשוק וגם בתערוכה ששווה לנסוע במיוחד בשבילה

סדנת לחם בבית ספר דנון / צילום: קובי מהגר

מדריך לגרגרן הידען: שלושה סוגים של סדנאות והשתלמויות לפודיז מיטיבי לכת

תהליך ההתמקצעות שעובר על הפודיז המקומיים עולה כיתה: קורס מבקרי מסעדות עם ניב גלבוע, פסטיבל האוכל הישראלי וסדנאות מאסטר קלאס אצל המקצוענים

איסטנבול. תורכיה / צילום: Shutterstock

אחרי עשור שלם של ברוגז: הישראלים מתגעגעים לטורקיה

לא רק השיחה המפתיעה בין הרצוג לארדואן: גם העלייה בנסיעות ישראלים לטורקיה, צפיית שיא בסדרות טורקיות ושגשוג של המטבח הטורקי בארץ • האם אחרי עשור שני העמים מוכנים לסולחה?

הסיפורים הבולטים של סוף השבוע / צילום: גלובס

התחזית הפסימית של הכלכלן המשפיע בעולם: הכתבות הבולטות של הסופ"ש

הכלכלן המשפיע בעולם בטוח שאנחנו טסים לכיוון הלא נכון • מה קרה לאוברדראפט שלנו מאז המחאה של קיץ 2011? • איפה השניצל הכי טעים בארץ ועוד שני סיפורים בולטים מהסופ"ש

בדוכן המתוקים אל–נאג׳ה / צילום: שלום יקוטיאלי

מצאנו את השניצל הכי טוב בארץ. ועוד מצטיינים ששווה לנסוע בשבילם במיוחד

הרשימה שלנו: השניצל המושלם, הבקלאווה והחומוס שבעבורם ראוי לעמוד בפקק, אוכל תאילנדי שמצדיק נסיעה מיוחדת לאשדוד והקרואסונים שכמוהם אין בשום מקום

עדי רוזן, מדריכת סיורים קולינריים בדרום / צילום: תמונה פרטית

"יש צורך עז ליהנות בגלל המצב ועל אף המצב"

עדי רוזן ממושב נתיב העשרה הקימה את מיזם "סיפור קולינרי בשדרות ובאשקלון" •  גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

שרון היינריך הדרי במהלך סיור בשוק אוכל בפריז / צילום: שרון היינריך הדרי

פודקאסט "עזבתי קריירה מבטיחה בשב"כ בשביל לעבור לפריז. כשהגעתי לכאן נפקחו לי העיניים"

שרון היינריך הדרי הקפידה לנסוע לפריז אחת לחצי שנה, עד שעברה לשם סופית לפני עשור • בזמן שחלף מאז הקימה עסק של סיורי מתוקים בעיר האורות, פגשה את אהבת חייה והפכה לאושיית אינסטגרם עם כמעט חצי מיליון עוקבים • האזינו

קרני תומר עם הבנות ליבי ושי-לי בימי קורונה  / צילום: תמונה פרטית

פודקאסט מדריכת התיירים מסינגפור שאיבדה את העסק שלה - ואז הצילה אותו

קרני תומר הקימה עסק לסיורי אוכל בשווקים של סינגפור, שהושבת לחלוטין בגלל התפרצות הקורונה • אחרי שהתאוששה מהמכה, החליטה "לעשות מהלימונים לימונדה, ואז גם לימונצ'לו", והחלה להעביר סדנאות בישול אסייתי אונליין • עכשיו היא כבר אחת החוויות המומלצות של Airbnb • האזינו

קרני תומר, סינגפור / צילום: wok'n'stroll

פודקאסט איך מקימים עסק בסינגפור ומה חושבים שם על חוצפה ישראלית | דברים שרואים משם

כשקרני תומר הגיעה לסינגפור, כל מה שעניין אותה היה למצוא פטרוזיליה ושמיר • כמעט עשור אחר-כך היא עדיין שם, מנהלת עסק שהקימה לסיורי אוכל ומגדלת ילדים ישראלים שמדברים סינית • האזינו לפרק ראשון לפודקאסט החדש - "דברים שרואים משם"

שוק הכרמל בתל אביב / צילום: שאטרסטוק

בדרך לתייר ה-5 מיליון? תל אביב על המפה בדירוגים עולמיים גם בגזרת הפוד'יס

שני דירוגים חדשים מציבים את הקולינריה של תל אביב בעשירייה הפותחת שלהם בזכות המטבח הטבעוני המגוון, הברים, שוק הכרמל והפתיחות שמאפיינת את העיר העברית הראשונה • ומי עוד ברשימות?

סינייה מסורתית עם בשר טחינה וצנוברים / צילום: יותם יעקובסון

סינייה אני מדברת אליך: הקבב עולה כיתה

הסינייה, קבב אפוי עם טחינה, היא כר פורה לגרסאות: עם דג, כרובית או חצילים במקום הבשר • גם הדיון ב"ניכוס" האוכל הערבי למטבח הישראלי פורה לא פחות • ויש גם מתכון

מפרום / צילום:איל יצהר

מפרום. קווים לדמותו (ומתכון) של כוכב המטבח הטריפוליטאי

המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד