גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה אומרים המומחים על תיקון 16 לחוק החברות?

תיקון 16 לחוק החברות, שאושר באחרונה, נגס בכוחם של בעלי השליטה לטובת זה של בעלי מניות המיעוט והדירקטור החיצוני ■ ניתוח "גלובס" - כתבה שנייה בסדרה

עם אישור תיקון מספר 16 לחוק החברות (תיקון 12 במקור), דיברו רבים על "מהפכה" בדיני חברות. התיקון, שמשלים את יישום המלצות ועדת גושן לשיפור המימשל התאגידי, הוא תוצאה של עבודה ממושכת שהתבצעה על-ידי משרד המשפטים בראשות השר יעקב נאמן ורשות ניירות ערך בראשות היו"ר פרופ' זוהר גושן. את העבודה על התיקון הוביל עו"ד אבי ליכט, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (כלכלי-פיסקאלי), יחד עם עורכות הדין מרים אילני ודנה נויפלד.

התיקון - שבין השאר, מגביר את עצמאותו ואחריותו של הדירקטוריון וועדת הביקורת ואת כוחו של המיעוט באישור פעולות בניגוד עניינים, ומגדיר את גבולות השליטה בחברות - נתפס בעיניהם כצעד משמעותי לכיוון ממשל תאגידי אוטופי. אחרים, מנגד, סבורים כי חלק מהוראות התיקון עלולות לסכל עסקאות ולהרתיע משקיעים ובעלי שליטה פוטנציאליים.

הוויכוח על הגבולות והאיזון הראוי בין כוחו של בעל השליטה לכוחם של בעלי מניות המיעוט, נדון, ועוד יידון, בהרחבה. בכך עסקנו גם בחלקו הראשון של פרויקט "גלובס" לניתוח התיקון, שפורסם בשבוע שעבר (15.3.11).

אלא שלצד "המהפכה" והתיקונים מעוררי המחלוקת, בלי לעורר מהומות ודרמות, הוכנסו לחוק החברות לא מעט תיקונים שישפיעו על מהלך העסקים הרגיל בחברות בארץ.

היום, בחלקו השני של הפרויקט, מציג "גלובס", באמצעות מומחים לדיני חברות, את הוראות התיקון המתוקשרות שנותרו, בהן עצמאות ועדת הביקורת של החברות וכללי "אמץ או גלה", וגם כאלה שקיבלו פחות חשיפה: סעד ההערכה בהפיכתן של חברות ציבוריות לפרטיות; חיזוק מעמדן של הנשים בחברות וחיזוק מערך האכיפה.

עצמאות ועדת הביקורת

אחד מעיקרי התיקון המשמעותיים בחוק החברות נוגע לעצמאות ולחיזוק ועדת הביקורת, וקובע, בין השאר, כי רוב חברי הוועדה יהיו דירקטורים בלתי תלויים, וכי יו"ר הוועדה יהיה דירקטור-חיצוני.

התיקון אף אוסר על מי שפרנסתו תלויה בבעל השליטה לשבת בוועדת הביקורת, ומטיל מגבלות על השתתפות בעלי השליטה בדיוני הוועדה, במטרה לאפשר לחבריה חופש דיון משמעותי יותר.

התיקון מרחיב עוד את תפקידי ועדת הביקורת לעומת המצב הקודם, מחייב אותה לקיים ישיבה אחת לפחות על כל ליקוי מהותי, ומסמיך אותה לקבוע אם עסקה או פעולה הן חריגות (מה שמחייב אישור מיוחד של העסקה או הפעולה).

לדברי פרופ' יוסף גרוס, מומחה לדיני תאגידים, "יש כאן תרומה גדולה להתנהלות התאגידית. ועדת הביקורת משמשת עכשיו חיץ אמיתי בין בעלי השליטה לבין הדירקטוריון, כי יש לה הרבה יותר כוח והיא הרבה יותר עצמאית מבעבר".

חיזוק מערך האכיפה

לצד ההוראות הפנים-ארגוניות, כולל התיקון הוראות גם לחיזוק מערכת האכיפה, בהן גם הקלות במנגנון המרכזי לאכיפת הוראות בחוק - הגשת תביעה נגזרת. התיקון מאפשר, במקרים שבהם מחצית מהדירקטורים או יותר "נגועים" בעניין אישי, לוותר על פנייה לחברה קודם לפנייה לערכאות, ובנוסף מאפשר לרשות ניירות ערך להשתתף במימון התביעה.

לדברי פרופ' גרוס, נוספו לחוק החברות סנקציות חדשות, בהן אפשרות הטלת עיצום כספי בידי רשות ניירות ערך: "חוק החברות בבסיסו לא הטיל סנקציות פליליות או כספיות. אם הפרת הוראה, ניתן היה להגיש תביעה אזרחית נגדך, אבל לא הייתה לחוק סנקציה פלילית. כעת הכניסו את סעיף 363א' לחוק החדש, ומאפשרים לרשות ניירות ערך - כמו בחוק אכיפה מינהלית - להטיל עיצומים כספיים, שיכולים להיות גבוהים מאוד על שורה של הפרות הוראות בחוק החברות".

התיקון נוקב במקרים בהם יוטל עיצום כספי, וביניהם: כאשר חברה לא קבעה, בניגוד לחוק, את המספר המזערי הנדרש של דירקטורים, שעליהם להיות בעלי מומחיות חשבונאית ופיננסית; כאשר בחברה לא מכהן יו"ר דירקטוריון, במשך יותר מ-60 יום; בחברה מכהן יו"ר שהוא גם מנכ"ל, קרובו, או מי שכפוף לו ועוד.

לדברי גרוס, "זה דבר חדש שאנשים יצטרכו להיות מודעים אליו, כי עכשיו יש להם בנוסף לחרב של תביעה ייצוגית או נגזרת, גם עיצומים כספיים".

אפליה מתקנת

לרגל יום האישה הבינלאומי, שצוין החודש ב-8 במארס, נביא גם את הוראות התיקון שחוקקו במטרה לעודד הרכב מגדרי שוויוני בדירקטוריון החברה, בהן ההוראה כי בחברה ציבורית יהיה לפחות דירקטור אחד שהוא "בן המין השני", שאינו נמנה עם בעלי השליטה בחברה או קרוביהם.

לדברי ד"ר לאה פסרמן-יוזפוב, "התיקון אמנם כתוב בשפה מאוד פוליטיקלי-קורקט, אבל ברור שהכוונה הייתה להכניס יותר נשים לדירקטוריונים".

פסרמן-יוזפוב, שהייתה שותפה לקידום הסעיפים שעוסקים בשילוב נשים בדירקטוריון, מסבירה את מהות השינוי: "הנוסח של הסעיף עד לתיקון לא אמר שבהכרח חייבת להיות אישה בכל דירקטוריון, אלא רק בנקודת זמן מאוד ספציפית, בעת מינוי דירקטור-חיצוני, בודקים מה המצב ואם יש ייצוג לשני המינים. התיקון מוסיף שכשיבדקו אם בדירקטוריון יש מ'בני המין השני', לא ייקחו בחשבון את בעל השליטה או קרובים של בעל השליטה.

"זאת אומרת, שאם למשל האישה היחידה בדירקטוריון היא בתו של בעל השליטה, יראו בזה כאילו אין נשים, ויצטרכו למנות דח"צית אישה. זה אמור לשפר את בחירת הדירקטורים בכלל, שייבחרו על-פי הכישורים ולא רק על-פי הקשרים המשפחתיים".

תיקון אחר שנוגע לשילוב נשים בדירקטוריונים, נמצא בתוספת לחוק, בקוד הממשל התאגידי שהחברות לא חייבות לאמץ את הוראותיו. במסגרת זו מומלץ כי בתקנון חברות יצוין כי הרכב הדירקטוריון ייקבע, בין השאר, בהתחשב בגיוון בין המינים.

סעד הערכה

בין שורת התיקונים כדאי לשים לב לתיקון שקצת נעלם מעין התקשורת, ובו הקלה על הליך הפיכתן של חברות ציבוריות לחברות פרטיות, שחוק ניירות ערך אינו חל עליהן, על-ידי מתן אפשרות לסעד הערכה רק למי שהתנגד להצעה.

על-פי חוק החברות, בנוסחו כיום, מי שמעוניין לרכוש יותר מ-90% ממניות החברה, חייב לעשות זאת בדרך של הצעת רכש מלאה - עליו לפנות לכל בעלי המניות בהצעה לרכוש מהם את מניותיהם. כדי שהצעת רכש כזו תצליח, צריכים להיענות לה כמעט כל בעלי המניות, למעט 5%.

במקרה שבו הצעת הרכש הצליחה, כופה הרוכש את הרכישה על המיעוט שהתנגד לה. במקרה כזה, כל בעל מניות, אף אם מכר את מניותיו בהצעת הרכש, יכול לבקש מבית המשפט "סעד הערכה", בטענה כי עליו (ועל יתר בעלי המניות) לקבל שווי גבוה יותר עבור מניותיו.

התיקון מצמצם מעט את הסיכון של המציע בכך שהוא קובע, כי אם ההצעה תתקבל, המציע עצמו, בהצעת הרכש שהגיש, יהיה זה שיקבע את כללי המשחק בנוגע לסעד ההערכה, ויהיה רשאי לקבוע אם כל ניצע יוכל להגיש בקשה לסעד הערכה, או רק בעל מניות שדחה את הצעת הרכש.

לדברי עו"ד שירין הרצוג, "שנים נטען בשוק כי הסיכון שמציע הצעת הרכש נוטל על עצמו גבוה מדי, כיוון שלא ניתן היה לכמת אותו בסכום. אם הרוכש הציע הצעה שהתקבלה ושילם סכום X לבעלי המניות -- בהתערבות בית המשפט הוא היה עלול לשלם לכולם, גם לבעלי המניות שהסכימו להצעה, סכומים גבוהים בהרבה.

"כעת, בעקבות התיקון, אם הוא מצליח לסגור את העסקה ברוב הנוכחי, והגדיר כי רק המתנגדים יכולים לקבל סעד הערכה מראש - הוא חשוף רק ל-5% סיכון, שזה אולי בגדר הסביר, כי אפשר לכמת אותו מבחינה כלכלית".

אמץ או גלה

בצד ההסדרים המוצעים - שאמורים לחול ללא תלות בשיקול-דעתן ובבחירת החברות - כולל התיקון לחוק גם הסדרים וולונטאריים של ממשל תאגידי, שאותם רשאית כל החברה לדחות או לאמץ.

הסדרים אלה כוללים, בין השאר, הוראה המחייבת רוב של דירקטורים לא תלויים; וכן קביעה כי נושאי משרה הכפופים למנכ"ל לא יכהנו בדירקטוריון, עריכת תוכנית הכשרה לדירקטורים, דיון רבעוני בדירקטוריון על תפקוד המנכ"ל, תגמול דירקטורים ונושאי משרה ועוד. עוד נקבע כי חברה שאינה מעוניינת לאמץ כללים אלה חייבת לדווח על כך לציבור.

מנגנון ה"אמץ או גלה" מהווה את "תקופת המבחן" של החברות הציבוריות, שמצופה מהן לאמץ יותר מאשר לגלות, וליישם הלכה למעשה את ההמלצות. על הרקע הזה, יהיה מעניין לראות מה יעשה משרד המשפטים אם הן לא יעשו כן, וכמה מהר יפעל בנושא.

"לבעלי שליטה בארץ יש תיאבון גדול"

השוק הישראלי נשלט על-ידי מספר קטן של משפחות - דנקנר, עופר, תשובה, אריסון, לבייב, שטראוס ועוד - וברוב החברות מחזיק בעל שליטה במניות המאפשרות לו לנווט את הספינה.

ממחקרים עולה כי לכ-70% מהחברות המשתייכות למדד תל-אביב 100 יש בעל שליטה; אחוז החברות המסונפות לקבוצת שליטה מקרב החברות הציבוריות הנמנות עם מדד תל-אביב-100 הוא 52; ושיעור החברות המסונפות לקבוצות שליטה מקרב החברות הנמנות עם מדד תל-אביב-25 - המהווה כ-75% מערך השוק של כלל החברות הנסחרות - אף גבוה יותר. עשר משפחות שולטות על כמעט 50% מהמשק הכלכלי.

בעת האחרונה נשמעים בשוק קולות נגד מבנה השליטה המקובל בארץ, ובעיקר נגד תחושת של בעלי השליטה כאילו היו "בעלי הבית" הבלעדיים בחברה, "אני ואפסי עוד", ושאר בעלי המניות אינם אמורים להטריד אותם.

התיקון לחוק החברות, בחלק מהוראותיו - בהן שינוי הרוב הנדרש לאישור עסקאות עם בעלי עניין ולמינוי דח"צ - מייצר איזון חדש ביחסי הכוחות בין בעל השליטה לבעלי מניות המיעוט (הציבור).

- האם בעידן שבו נוגסים לאט-לאט בכוחו ובהשפעתו של בעל השליטה, יש עדיין טעם בהחזקת מניות השליטה?

לדברי פרופ' גרוס, זו לא השאלה הנכונה. "אפשר לשאול 'למה לי לצאת לבורסה ולהיות חברה ציבורית?', אבל בעל שליטה יישאר בעל שליטה. לבעלי שליטה בארץ יש תיאבון גדול, מה שלא קיים בעולם. אנשים נשארים בחברות ורוצים לשמור על שליטה מלאה. הם לא נשארים ב-30%-40%, הם רוצים להחזיק ב-50%. לכן גם מקימים פירמידות בחברות, כדי להחזיק באחוז יותר קטן של בעלות, אבל להמשיך לשלוט.

"האם התיקונים החדשים לחוק החברות ימנעו מהחברות לצאת לבורסה? אולי. תיקון 16, יחד עם החוק לאכיפה מינהלית של רשות ניירות ערך וכללי ה-IFRS ומה שקשור בזה, עלולים לגרום לאנשים בחברות לא גדולות לשקול פעמיים אם כדאי להם להיכנס לכל התהליך הזה".

עו"ד הרצוג לוקחת את העניין עוד צעד קדימה. "הנגיסה בעצמאות או ביתרונות שיש לבעל שליטה יתר על המידה, עלולה להרתיע בעלי שליטה פוטנציאליים מלרכוש מניות שליטה. אני מקווה שזה לא יקרה, כי אני מעדיפה שההשקעות של אנשים בעלי הון ייעשו בישראל ולא בחו"ל, זה דבר שמעודד את הכלכלה. לא צריך להכיר את הסיפור על הסוס שבעליו הרעיב אותו עד שהוא מת, כדי לדעת שאנחנו עלולים להבריח את המשקיעים מכאן".

- עד כדי כך?

"אני לא רוצה להיות דרמטית, אבל זה עלול להוריד את התמריץ של בעלי מניות או בעלי הון להשקיע בחברות ציבוריות בישראל. אני מקווה שלא יהיה לזה אפקט שלילי חזק מדי. יש לנו עניין שהון יושקע בישראל. מדובר בשיווי-משקל עדין של איך להגן על בעלי מניות מהמיעוט, שזה אינטרס עליון, ויחד עם זה לא לשתק את התמריץ של בעלי השליטה להשקיע. בחלק מהמרכיבים של התיקון נעשו דברים מעולים - חיזוק הדירקטוריון, חיזוק ועדת הביקורת ועוד - ולחלק אחר אני חוששת שעלולות להיות השפעות שליליות".

פרופ' שרון חנס לא מסכים איתה. "אני לא שותף לאלה שחושבים שתיקון 16 גורם לבעלי השליטה לאבד שליטה. לבעלי השליטה במהות יש זכות וטו בהרבה עניינים שקשורים לחברה, ואפילו עסקה בניגוד עניינים עדיין צריכה רוב של בעלי המניות, חוץ מרוב מהמיעוט. נוסף לזה, לבעל השליטה יש הרבה יתרונות אחרים. הדירקטורים הם מינויים שלו, ובאסיפה הכללית צריך לקבל אישור של בעל השליטה, אחרת אין עסקה - לא עסקה רגילה ולא בניגוד עניינים, אז אין פה אובדן שליטה".

תאגיד

עוד כתבות

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

קרנות 'ארק' הפופולריות של קתי ווד שוקעות במהירות

המשקיעים משכו השנה 2.2 מיליארד דולר מהקרנות הפעילות של ARK השנה, יותר מהתזרים של כל 2023

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

חברות הביטוח האמריקאיות מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

צ'אט בוט שמנתח דאטה: AI גנרטיבי מגיע לאקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

דרכון ישראלי / צילום: Shutterstock

מהיום: אפשר לחדש דרכון ותעודת זהות באינטרנט. כך זה יעבוד

לאחר שבשנה שעברה נרשמו "פקקים" חסרי תקדים בדרך להנפקת דרכונים ותעודות זהות, חוק חדש שנכנס לתוקף מאפשר לבצע את התהליך באופן מקוון ● כיצד זה יעבוד, ולמי הדבר יתאפשר? ● גלובס עושה סדר

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב"ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

שוק המשכנתאות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוק המשכנתאות בחודש מרץ חזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש מרץ נלקחו משכנאות בהיקף של 6.23 מיליארד שקל ● היקף משכנתה ממוצעת שנלקחה במרץ הגיע ל-918 אלף שקל

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

רא''ל (מיל') השר גדי איזנקוט / צילום: גלעד קוולרצ'יק

איזנקוט מאיים בפרישה מהממשלה, ומאשים: "סחיטה באיומים פוליטיים"

חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • בשומרון: לוחמת מג"ב נפצעה קל מדריסה, המחבל נמלט • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש משרטט את גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו ע"י המוכרים - או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?