גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בבורסה בת"א; רדהיל נפלה ב-10%

שניב במו"מ למכירת מבנה באופקים לקרן מניבים ● מנועי בית שמש חתמה על הסכם פיתוח בשווי של כ-130 מיליון דולר ● מנכ"ל אלקטרה מכר את מניות החברה ב-6.5 מיליון שקל רווח ● רדהיל פרסמה תשקיף מדף לגיוס בהיקף 116 מיליון דולר

הבורסה בתל-אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל-אביב / צילום: רויטרס

המסחר בבורסת תל-אביב התחדש היום (ב'), לאחר שאתמול לא התקיים בעקבות צום תשעה באב, וננעל במגמה חיובית, לאחר שהיה תנודתי במהלך אחה"צ. בורסות אסיה נסגרו במגמה מעורבת.

 

מנועי בית שמש  דיווחה הבוקר כי חתמה על הסכם פיתוח וייצור מוצר חדש לחברת המנועים התעופתיים MTU AERO ENGINES הגרמנית. זו ההרחבה השלישית להסכם מסגרת ארוך טווח שנחתם בין שתי החברות בשנת 2017. במסגרת העסקה החדשה עליה דיווחה היום החברה, תפתח ותייצר מב"ש מוצר חדש נוסף עבור MTU למנועים מתקדמים בשוק האזרחי. סך היקף הסכם המסגרת צפוי לגדול בכ-53 מיליון דולר נוספים על פני 13 שנות ייצור (2018-2030) ולעמוד על כ-130 מיליון דולר.

יצרנית מוצרי הנייר שניב  עדכנה באחרונה על התרחבות בפעילותה עם הקמת מבנה לייצור, אחסנה והפצה באופקים, בהשקעה כספית כוללת של כ-60 מיליון שקל, וכעת עולה מדיווחיה כי היא מעוניינת למכור את המבנה המדובר עם סיום הקמתו. בחברה שבשליטת משפחת ברנט עדכנו, כי החברה מנהלת מו"מ למימוש הנכס בתמורה המוערכת בכ-50-55 מיליון שקל, המבוססת על "עלות הקמת המבנה, שווי הקרקע והוצאות נוספות", וללא הציוד שייכלל בו. שם הרוכש לא נמסר, אולם מדיווח מקביל שהעבירה לבורסה קרן ההשקעות בנדל"ן מניבים, עולה כי מדובר בה. אם העסקה תצא לפועל כמתוכנן היא צפויה להניב לשניב רווח הון של כ-10 מיליון שקל לפני מס.

חברת הנדל"ן המסחרי גזית גלוב  יוצאת לגיוס חוב קצר מועד בהיקף של 250 מיליון שקל. החברה דיווחה כי זכתה לדירוג P-1 מחברת מידרוג להנפקה של ניירות ערך מסחריים (נע"מ), שיעמדו לפדיון בעוד שנה. מדובר בדירוג הגבוה ביותר שמעניקה מידרוג לחוב המגויס לתקופה קצרה של עד שנה. דירוג זה מוסבר בידי מידרוג בהערכה לפיה לתקופת דירוג נייר הערך המסחרי - לחברה עודף מקורות על שימושים אשר הולם את הדירוג.

איתמר דויטשר, מנכ"ל חברת הבנייה והתשתיות אלקטרה , מכר בסוף השבוע האחרון נתח מהון החברה תמורת כ-15 מיליון שקל - מהלך שייצר לו כ-6.5 מיליון שקל רווח, וזאת על בסיס תוכנית האופציות שקיבל מאלקטרה בשנת 2015.
מעדכון החברה שבשליטת קבוצת אלקו של האחים דניאל ומיכאל (מייקי) זלקינד עולה כי דויטשר מכר כ-0.5% מהונה של אלקטרה (כ-17 אלף מניות) בתמורה האמורה (כ-15 מיליון שקל), בעסקה מחוץ לבורסה שנעשתה לפי מחיר מניה של 871 שקל.

מורלי דורי, מנכ"לית ביטוח חקלאי מאז אפריל 2017, הודיעה על עזיבתה את החברה וזאת פחות משנה וחצי מאז שהחלה לנהל את חברת הביטוח שבבעלות הקיבוצים. בסביבת החברה מסבירים כי דורי הודיעה על עזיבתה מ"סיבות אישיות".

חברות הסלולר סלקום  ופרטנר  צפויות להיפרד מהמדד המוביל בבורסה - ת"א 35, בעדכון המדדים החצי-שנתי הקרוב, המתוכנן להיכנס לתוקף בעוד כשבועיים, ב-5 באוגוסט.
צלילה של יותר מ-40% שרשמה סלקום מתחילתה של 2018 וצניחה של כ-35% שמציגה פרטנר בתקופה זו, הפכו את שתי החברות לקטנות ביותר בת"א 35 מבחינת שווי שוק, העומד על כ-2.4 מיליארד שקל לכל אחת. זאת בפער משמעותי מהבאות בתור מבחינת שוויין - שותפות הקידוחים ישראמקו וחברת הביטוח הפניקס, הנסחרות בשווי נוכחי של כ-4.8-4.9 מיליארד שקל. 

אל על  המשיכה לתקן למרות שמחירי הנפט חזרו לעלות ונושקים שוב ל-70 דולר לחבית. לאומי  והבינלאומי  מובילים את העליות במניות הבנקים.

תאת טכנולוגיות  דיווחה על חוזה חדש בהיקף של עד 9 מיליון דולר עליו עדכנה ומניית טלרד נטוורקס הגיבה בעליות דומות לעדכון בדבר זכייתה במכרז של עיריית הרצליה לעבודות במסגרת פרויקט "עיר חכמה".

אלקטריאון  דיווחה על הסכם לשיתוף פעולה לבחינת טכנולוגיה שהחברה מפתחת ברכבים חשמליים של רנו.

ועד עובדי קמהדע  הודיע היום על שביתה, בעקבות מבוי סתום סמו"מ להסכם קיבוצי חדש ולדבריו, ניסיונות ההנהלה לפגוע בוועד.

רדהיל , המפתחת ומשווקת תרופות למערכת העיכול, פרסמה תשקיף מדף לגיוס של 116 מיליון דולר. התשקיף מתפרסם במקביל לציפייה של השוק לתוצאות הניסוי המוביל של החברה בתרופה למחלת קרוהן, אותן היא אמורה לפרסם בשבועות הקרובים, ועל פי השמועות בשוק - כבר בימים הקרובים. החברה מסרה בעבר כי לא תגייס הון עד פרסום ה תשקיף , אולם סביר מאוד להניח כי תגייס הון מיד לאחר פרסום התוצאות, בעיקר אם אלה יביאו לעליה במניה. הדו"ח הרבעוני של החברה צפוי מחר.

עוד כתבות

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - אך מדוע הסתפק בפסיקת הוצאות משפט נמוכות?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב