גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס 0.8%, מניית אלקטריאון טסה ב-14%

אל על צפויה לרשום רווח הון של 5.1 מיליון דולר ממכירת מטוס בואינג מדגם ER767-300 ● סומוטו דיווחה על מכירת כלל פעילותה - והמניה מזנקת ● מניית שיכון ובינוי מזנקת על רקע התחלת סיקור של ווליו בייס בהמלצת "קנייה" ● מניית אלקטריאון קופצת על רקע זכייה במכרז בשבדיה ● בערב פסח יהיו בורסות וול סטריט ואירופה בחופשת חג "יום שישי הטוב"

הבורסה בתל-אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל-אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:26

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בהמשך לנעילה החיובית בוול סטריט ביום שישי האחרון. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8%, ת"א 90 עלה ב-0.5% ומדד הבנקים טיפס בשיעור זהה.

יו ניבו זינקה ב-5%, סומוטו זינקה ב-7.1%, אלקטריאון טסה ב-14.2%, אבוג'ן זינקה ב-7.7%, הפניקס עלתה בכ-3%, מנגד מטריקס איבדה 2.3%, טבע ירדה בשיעור דומה, פוקס ירדה בכ-1%, פריגו איבדה שיעור דומה.

מחזור המסחר הסתכם ב-680 מיליון שקל, מחזור גבוה יחסית לימי ראשון בבורסה המקומית.

15:00

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות בהמשך לנעילה החיובית בוול סטריט בשישי האחרון. מדד ת"א-35  עולה ב-0.85% ונושק לרמה של 1,600 נקודות, מדד ת"א-90  מטפס ב-0.66% ומדד הביטוח  עולה ב-1.8%. 

מחזור המסחר במניות מסתכם בשעה זו ב-550 מיליון שקל.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה שלילית ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה דומה.

בסיכום שבועי התחזק מדד ת"א 35 בכ-2.5%, והשלים טיפוס של כ-8.5% מתחילתה של 2019. עם העליות היום הגיע ת"א 35 להיסחר סביב רמת ה-1,600 נקודות. בצד החיובי בסיכום שבועי מדד הביטוח קפץ בכ-5.5% והשלים עלייה של כ-10% מתחילת השנה.

מנתוני הבורסה עולה כי בסיכום שבועי בוצעו חמש הנפקות אג"ח של חברות בהיקף כולל של כ-1 מיליארד שקל, קרוב למחצית הסכום (כ-465 מיליון שקל) על-ידי חברת הנדל"ן המניב ביג , והיתרה על-ידי חברות הנדל"ן מגה אור , ישרס  ורוטשטיין , וכן חברת האשראי החוץ בנקאי שוהם ביזנס .

בשוק האקוויטי הושלמה הנפקת חברת כרטיסי האשראי ישראכרט, שגייסה כ-1.8 מיליארד שקל במכירת 65% ממניותיה על-ידי בנק הפועלים, שהיא הנפקת המניות הראשונית (IPO) השלישית השנה, ואשר לפי הבורסה מהווה את ההנפקה הגדולה ביותר בהיקפה מאז הונפקה קבוצת עזריאלי בחודש יוני 2010.

חברת כיטוב פארמה  דיווחה על השלמת אבן דרך ברכישת חברה שביצעה, ועל הסכם שיתוף פעולה עם ענקית הפארמה בריסטול מאיירס. מניית כיטוב עולה בכ-9%.

מניית שיכון ובינוי  עולה בכ-7% לאחר המלצה חיובית מצד וואליו בייס, אלקטריאון  מזנקת ביותר מ-15% לאחר זכייתה של החברה במכרז בשבדיה, הפניקס  עולה 3.5%, פז נפט  מטפסת בשיעור דומה, סומוטו  מזנקת ביותר מ-8% לאחר הדיווח על מכירתה לצביקה בארינבוים, בזק עולה ב-1.4%, אשטרום  מרכזת את המחזור הגבוה בתל אביב.

13:00

חברת התעופה אל על  הודיעה על חתימה על הסכם עם חברה זרה על מכתב הבנות למכירת מטוס בואינג מדגם ER767-300 יחד עם שני מנועיו מסוג 4056-3 פארט וויטני, וכי היא צפויה לרשום בגין העסקה לכשתא לפועל רווח הון בסך 5.1 מיליון דולר בדוחות של מחצית 2019.

בעל אל ציינו כי התמורה הקבועה נקבעה בהתאם למחירי השוק המקובלים בתעשייה למטוס מהדגם והגיל של המטוס ובהתאם למצב התחזוקתי שלו בעת המסירה.

מחזיקי האג"ח של מטומי  אישרו פה אחד את מכירת החברה הבת טים אינטרנט ל-Rainmaker.

13:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה מתנהל בעליות בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט.

מדד ת"א-35  עולה 0.9% ונושק לרמה של 1,600 נקודות, ת"א-90  מטפס ב-0.75% ומדד המדד בנקים  עולה 0.7%. 

מניית סומוטו  עולה ב-6.5% ברקע להסכם למכירתה, מניית אלקטריאון  מזנקת בכ-15% על רקע זכייתה במכרז בשבדיה, ומניית הקנאביס יו ניבו  מזנקת בעוד 5.5% ומשלימה מהלך עליות של 95% בחודש האחרון.

מחר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם את מדד המחירים לצרכן. בלידר שוקי הון מערכים כי מדד מרץ יעלה ב-0.5%.

השבוע עונת הדוחות בוול סטריט נמשכת עם פרסום תוצאות הבנקים, וגם של IBM ונטפליקס, לאירועי השבוע בשווקים.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-350 מיליון שקל.

11:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל-אביב מתנהל בעליות במחזור נמוך. מדד ת"א 35 עולה 0.8%, ת"א 90 מטפס 0.55% ומדד הבנקים עולה 0.7%.

מניית ישרכארט מרכזת את המחזור הגבוה בבורסה ביומה הראשון למסחר בתל-אביב. חברת רפק  הודיעה על פטירתו של יו"ר הדירקטוריון  יגאל ברמן ז"ל.

חברת התרופות טבע  דיווחה על השקת המיצוב והזהות החזותית שלה בארץ, מהלך הכולל בין היתר את החלפת הלוגו בכל אתרי החברה ועיצוב מחדש של אריזות התרופות שלה.

מניית שיכון ובינוי  מטפסת על רקע התחלת סיקור מצד וואליו בייס בהמלצת 'קנייה' במחיר יעד של 14.7 שקל למניה, המגלם אפסייד של 70%. לפי האנליסט שי ליפמן ממחלקת המחקר של וואליו בייס, " שיכון ובינוי  נמצאת על קו הזינוק וכשהשוק יגלה את ההון החבוי שאינו מוצג במאזני החברה, שווי השוק שלה יטפס ויביא אותה להיסחר במדד ת"א 35". כעת שיכון ובינוי נסחרת לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל, מה שמקנה לה את המקום ה-40 בדירוג שווי השוק של החברות בתל-אביב.

הבורסה הודיעה היום על פיצול ענף נדל"ן ובינוי לשני תתי-ענף נפרדים - "נדל"ן מניב" ו"בנייה". זאת, לאור העובדה שאופי פעילותן של החברות העוסקות בנדל"ן מניב והסיכון הנובע מפעילותן שונה מאופי הפעילות של החברות העוסקות בבנייה ומהסיכונים הנובעים מפעילות זו. ענף נדל"ן ובינוי כולל היום 91 חברות, עם שווי שוק כולל של כ- 133 מיליארד שקל, כאשר 72 החברות הגדולות מתוכן כלולות במדד ת"א-נדל"ן עם שווי שוק כולל של כ-128 מיליארד שקל. פיצול ענף נדל"ן ובינוי לשני תתי-ענפים תאפשר להשיק בעתיד גם מדדים העוקבים אחר כל תת-ענף בנפרד, וזאת במקביל להמשך פרסום מדד ת"א-נדל"ן הנוכחי.

רף הכניסה לתת-ענף נדל"ן מניב יהיה לחברות אשר תעמודנה בשני הקריטריונים הבאים במצטבר: 60% ומעלה מהכנסות החברה על פי דוחות כספיים מאוחדים שנתיים יהיו מעסקי נדל"ן מניב וגם 60% ומעלה מנכסי החברה על פי מאזן מאוחד שנתי של החברה יהיו נכסי נדל"ן מניב. רף היציאה מתת-הענף נדל"ן מניב יהיה לחברות אשר תרדנה מתחת לשני הקריטריונים הבאים במצטבר: מתחת ל-50% מהכנסות החברה על פי דוחות כספיים מאוחדים שנתיים יהיו מעסקי נדל"ן מניב וגם מתחת ל-50% מנכסי החברה על פי מאזן מאוחד שנתי של החברה יהיו נכסי נדל"ן מניב. נכון להיום ועל פי הקריטריונים הנ"ל, תת-ענף זה יכלול 51 חברות מניות, מתוכן 42 חברות הכלולות במדדי הבורסה, ששווין הכולל הוא כ-110 מיליארד שקל.

תת-ענף - בנייה - יכלול את כל החברות הכלולות בענף נדל"ן ובנייה אשר עוסקות בייזום בנייה, קבלנות בניין, התחדשות עירונית ועבודות תשתית ויכלול גם את כל החברות הכלולות בענף נדל"ן ובנייה, אשר אינן כלולות בתת-ענף נדל"ן מניב. נכון להיום יכלול תת-ענף זה 40 חברות מניות, מתוכן 30 חברות הכלולות במדדי הבורסה ששוויין הכולל הוא כ- 18 מיליארד שקל. בדיקת עמידת החברות בקריטריונים תתבצע על סמך דוחות כספיים שנתיים בלבד, וזאת בשל הביאורים המקיפים המופיעים בדוחות השנתיים ולפיכך עדכון הסיווג הענפי של ענף הנדל"ן יבוצע רק אחת לשנה - בסוף חודש יוני.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-160 מיליון שקל בלבד.

09:50

המסחר בבורסה בתל-אביב נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א-35  עולה כ-0.6%, ת"א-90  מוסיף כ-0.3% ות"א-125  עולה כ-0.5%.

מדד הבנקים  עולה כ-0.7 ומדד הביטוח  עולה כ-1.1%. מדד ת"א נפט וגז מתחזק בכ-1%.

המניות הדואליות יורדות בחלקן בהשפעת פערי הארביטראז': מניית אופקו הלת'  מאבדת כ-0.6% ומניית טבע  יורדת כ-2%.

מניית גזית גלוב  לעומתן עולה כ-1.5%. 

מניית סומוטו קופצת כ-11% לאחר הדיווח על מכירת כלל פעילותה לצביקה בארנבוים

סומוטו  דיווחה לבורסה על מכירת כלל פעילותה העסקית של החברה ונכסיה לחברת בשליטתו של מר צביקה בארינבוים. מכירת פעילות החברה היא עבור תמורה מקסימלית של כ-50 מיליון דולר. כלל עובדי הקבוצה, כ-75 איש המועסקים כולם בישראל, עתידים להמשיך בעבודתם במסגרת החברות הנרכשות. דירקטוריון החברה יעדכן בשבועות הקרובים לגבי תחומי הפעילות בהם תפעל החברה וכן לגבי היקף הדיבידנד שיחולק אם תושלם העסקה.

מניית אלקטריאון  מזנקת ב-12% על רקע הדיווח של החברה על זכייה במכרז של ממשלת שבדיה לבניית כביש חשמלי ראשון מסוגו בעולם בהיקף של 44.8 מיליון שקל. 

איגרות החוב של חברת הנדל"ן הזרה אול-יר  עולות בפתיחת המסחר בת"א עד כ-4.6%, לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על התקשרות עם מלווה פיננסי בהסכם עקרונות להעמדת מימון של 170 מיליון דולר לתאגיד בשליטתה.

נזכיר כי ביום שישי הקרוב, ערב פסח, יחגוג העולם הנוצרי את יום שישי הטוב, שבו יהיו בחופשה בורסות רבות בעולם, ובהן הבורסות בארה"ב ובאירופה, בורסת הונג קונג ועוד בורסות רבות באסיה ובאמריקה.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם בכ-100 מיליון שקל בלבד.

06:30

המסחר בבורסה בתל-אביב ייפתח היום על רקע הסגירה החיובית ביום חמישי, והנעילה החיובית בבורסות ארה"ב בסוף השבוע.

ביום ה' ננעל המסחר כאמור בטריטוריה הירוקה, כשברקע המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים סביב רמות הפתיחה. מדד ת"א 35 עלה 0.2%, ת"א 90 טיפס ב-1.3% ומדד הביטוח זינק ב-3.1%.

בסיכום שבועי: מדד ת"א 35 עלה ב-2.3%, ומתחילת השנה השלים עלייה של 8.4%; מדד ת"א 90 טיפס ב-3.8% השבוע, וב-14.4% מתחילת השנה; מדד הביטוח עלה ב-5.7% בשבוע, ומתחילת השנה השלים עלייה של 9.7%.

פערי ארביטראז' שליליים ילחצו את הבורסה: אופקו חוזרת עם פער שלילי של 1.6%, גזית גלוב חוזרת עם פער ארביטראז' שלילי של 2.3%, טבע עם פער שלילי של 2.6%.

חברת ישרכארט תחל להיסחר בבורסה היום לראשונה.

סלקום זינקה ב-6% בשבוע שעבר, בעוד בזק איבדה 2%. 

עוד כתבות

זוהר לוי וזוהרן ממדאני / צילום: יח''צ, AP/Yuki Iwamura

למרות ממדאני: חברת הנדל"ן הישראלית זכתה במכרז בניו יורק

סאמיט, חברת הנדל"ן של זוהר לוי, זכתה במכרז לרכישת חלק מפורטפוליו הנכסים של חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי שנקלעה למשבר חוב ● ברקע, בעיריית ניו יורק הערימו קשיים על השלמת המהלך, אך בית המשפט סלל את הדרך לרכישת הנכסים

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

למרות איומי ארגנטינה: נאוויטס מחפשים עוד נפט באיי פוקלנד

חברת נאוויטס חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת JHI, שהינה הבעלים של רישיון חיפוש הסמוך למאגר סי ליון ● אם אכן יתגלה עוד מאגר נפט - יהיה ניתן לחבר אותו לתשתית שנאוויטס בונה בסי ליון הסמוך, מה שיהפוך אותו לרווחי במיוחד

פיני אורבך / צילום: שליו אריאל

ארקין ביו מקימה קרן ארלי סטייג' נוספת בהיקף של 100 מיליון דולר

המשקיעים העיקריים בקרן, לצד קבוצת ארקין קפיטל עצמה, הם מוסדיים ישראלים, וביניהם הפניקס, כלל ביטוח וקרנות הפנסיה של עמיתים ● זוהי קרן נוספת ברצף של קרנות ביומד שגויסו מאז סיום המלחמה במקביל להתאוששות תחום הביומד בארה"ב

כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

ברוטו או נטו אחרי מס? כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים

המגמה הכללית בפסיקה הינה איזון על בסיס ברוטו של הנכסים בין בני זוג, אך יש דרכים נוספות שיכולות להועיל לשני הצדדים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

אפל בחרה בג'מיני, והשווי של גוגל זינק לראשונה מעל 4 טריליון דולר

אפל הודיעה כי היא צפויה לשתף פעולה עם גוגל ולהישען על מודל ה-AI שלה, ג'מיני, במסגרת פיתוח מוצרי הבינה המלאכותית שלה, ביניהם העוזרת הקולית סירי ● בתחילת נובמבר, דווח בבלומברג כי העסקה תהיה בהיקף של כמיליארד דולר בשנה

מצלמה של עין שלישית / צילום: עין שלישית

לראשונה: משרד הביטחון אישר מכירת מניות בחברה ביטחונית לקבוצה אמירתית

לגלובס נודע כי אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני אישר את העסקה לפיה קונגלומרט EDGE מאבו דאבי ישקיע כ־10 מיליון דולר תמורת 30% ממניות עין שלישית, ויהפוך לבעל המניות הגדול בה ● המטרה: שילוב המערכות הישראליות במוצרי הקבוצה ומכירתן בשווקים גלובליים

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

הניסוי המחתרתי שעשו נשים בלינקדאין - והתוצאות המפתיעות

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?

דפנה קולר, מקימת אינסיטרו / איור: גיל ג'יבלי

החברה של דפנה קולר מקימה אתר פיתוח בישראל: "עסקה סינרגטית. מוסיפה לנו יכולות"

חברת הביוטק אינסיטרו, המשתמשת ב־AI לפיתוח תרופות, רוכשת את קומביינבל הישראלית ● דפנה קולר, ישראלית במקור, נבחרה ב־2024 לאחת מבין המשפיעים בעולם בתחום ה־AI של מגזין הטיים ● ראיון עם קולר יפורסם במהדורת סופ"ש של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

תל אביב ננעלה בעליות; מדד המניות הביטחוניות זינק במעל 3%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7% ● חוזה חדש לאלביט במדינה באסיה פאסיפיק ● הפניקס ומדיפאואר יקימו מיזם משותף לרכישת מרכזים מסחריים בארה"ב ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

עסקת המיזוג בין סאנפלאואר לאפקון התפוצצה

המגעים למיזוג התפוצצו בעקבות אי־שביעות רצון של יו"ר סאנפלאואר החדש, משה לחמני, מאיכות הנכסים של אפקון ● סאנפלאואר נותרת חברה עם תזרים מזומנים גדול ורצון להתרחב, כך שייתכן שנראה מגעים לעסקה עם חברה אחרת או צעדי התרחבות אחרים מצידה

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

ביהמ"ש דחה את התובענה הייצוגית נגד אל על: "לא ניצלה את מעמדה כמונופול"

בסיום הליך שנמשך כמעט שמונה שנים, דחה ביהמ"ש בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד אל על, במסגרתה נטען כי החברה גבתה מחירים בלתי הוגנים לכרטיסי טיסה בקו תל אביב-מומבאי

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

יו"ר הפד תחת חקירה: המאבק בין טראמפ לפאוול מסלים לקראת בחירות האמצע

משרד המשפטים הודיע כי בכוונתו לחקור את יו"ר הפד בנוגע לשיפוץ מטה הבנק ● בתגובה, הנגיד האשים את הנשיא בלחצים בשל סירובו להאיץ את קצב הורדת הריבית ● המהלך מגיע ברקע בחירות האמצע שאמורות להתקיים בהמשך השנה, כשנושא יוקר המחיה עומד במרכזן

הדמיית מלון LUMINA / צילום: יח''צ ברקליס

ההשקעה החדשה של קבוצת ברקליס בים המלח

קבוצת ברקליס בשליטת מוטי גרין נכנסת לזירת תיירות המרפא העולמית: תשקיע כ–350 מיליון שקל בהקמת ריזורט לונג'ביטי (אריכות ימים) ורפואה מונעת בים המלח, שייקרא LUMINA ● מיהם שרי הממשלה שהגיעו לאירוע הפרישה של ינקי קוינט, והמינוי החדש בסוכנות ארלו דיגיטל של קבוצת ראובני פרידן ● אירועים ומינויים

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

מושגים לאזרחות מיודעת. מענק איזון / צילום: Shutterstock

הממשלה רוצה לשנות את הקצאת הכספים לרשויות המקומיות. מה המשמעות?

אחרי שנים של מענקים לרשויות המקומיות, כעת הממשלה מתכננת רפורמה • מה עומד מאחורי המענקים האלה, ואיזה שינוי אמור להתבצע? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

חותמים על העסקה. מימין: ארי קלמן, מנכ''ל מנורה, רוני נתנזון, מייסד מנורה ERN, וערן גריפל, יו''ר מנורה מבטחים / צילום: עידן שיסטר

עם 460 מיליון שקל בכיס: רוני נתנזון נפרד מהחברה שהקים לפני 25 שנה

מנורה חתמה על הסכם לרכישת יתרת המניות בחברת האשראי החוץ בנקאי ERN תמורת 230 מיליון שקל ● נתנזון, היו"ר והמייסד משלים אקזיט מוצלח

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

תחנת טוטו / צילום: שלומי יוסף

הציבור שילם, הטוטו גזר קופון: שנת שיא למועצה להסדר ההימורים

בטוטו רשמו בשנת 2025 עלייה של כ-5% ברווח והכנסותיו הסתכמו ביותר מ-4 מיליארד שקל ● ההערכה היא שבשנה הבאה השיא יישבר פעם נוספת, הודות למונדיאל שייערך בקיץ