גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס 0.8%, מניית אלקטריאון טסה ב-14%

אל על צפויה לרשום רווח הון של 5.1 מיליון דולר ממכירת מטוס בואינג מדגם ER767-300 ● סומוטו דיווחה על מכירת כלל פעילותה - והמניה מזנקת ● מניית שיכון ובינוי מזנקת על רקע התחלת סיקור של ווליו בייס בהמלצת "קנייה" ● מניית אלקטריאון קופצת על רקע זכייה במכרז בשבדיה ● בערב פסח יהיו בורסות וול סטריט ואירופה בחופשת חג "יום שישי הטוב"

הבורסה בתל-אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל-אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:26

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בהמשך לנעילה החיובית בוול סטריט ביום שישי האחרון. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8%, ת"א 90 עלה ב-0.5% ומדד הבנקים טיפס בשיעור זהה.

יו ניבו זינקה ב-5%, סומוטו זינקה ב-7.1%, אלקטריאון טסה ב-14.2%, אבוג'ן זינקה ב-7.7%, הפניקס עלתה בכ-3%, מנגד מטריקס איבדה 2.3%, טבע ירדה בשיעור דומה, פוקס ירדה בכ-1%, פריגו איבדה שיעור דומה.

מחזור המסחר הסתכם ב-680 מיליון שקל, מחזור גבוה יחסית לימי ראשון בבורסה המקומית.

15:00

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות בהמשך לנעילה החיובית בוול סטריט בשישי האחרון. מדד ת"א-35  עולה ב-0.85% ונושק לרמה של 1,600 נקודות, מדד ת"א-90  מטפס ב-0.66% ומדד הביטוח  עולה ב-1.8%. 

מחזור המסחר במניות מסתכם בשעה זו ב-550 מיליון שקל.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה שלילית ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה דומה.

בסיכום שבועי התחזק מדד ת"א 35 בכ-2.5%, והשלים טיפוס של כ-8.5% מתחילתה של 2019. עם העליות היום הגיע ת"א 35 להיסחר סביב רמת ה-1,600 נקודות. בצד החיובי בסיכום שבועי מדד הביטוח קפץ בכ-5.5% והשלים עלייה של כ-10% מתחילת השנה.

מנתוני הבורסה עולה כי בסיכום שבועי בוצעו חמש הנפקות אג"ח של חברות בהיקף כולל של כ-1 מיליארד שקל, קרוב למחצית הסכום (כ-465 מיליון שקל) על-ידי חברת הנדל"ן המניב ביג , והיתרה על-ידי חברות הנדל"ן מגה אור , ישרס  ורוטשטיין , וכן חברת האשראי החוץ בנקאי שוהם ביזנס .

בשוק האקוויטי הושלמה הנפקת חברת כרטיסי האשראי ישראכרט, שגייסה כ-1.8 מיליארד שקל במכירת 65% ממניותיה על-ידי בנק הפועלים, שהיא הנפקת המניות הראשונית (IPO) השלישית השנה, ואשר לפי הבורסה מהווה את ההנפקה הגדולה ביותר בהיקפה מאז הונפקה קבוצת עזריאלי בחודש יוני 2010.

חברת כיטוב פארמה  דיווחה על השלמת אבן דרך ברכישת חברה שביצעה, ועל הסכם שיתוף פעולה עם ענקית הפארמה בריסטול מאיירס. מניית כיטוב עולה בכ-9%.

מניית שיכון ובינוי  עולה בכ-7% לאחר המלצה חיובית מצד וואליו בייס, אלקטריאון  מזנקת ביותר מ-15% לאחר זכייתה של החברה במכרז בשבדיה, הפניקס  עולה 3.5%, פז נפט  מטפסת בשיעור דומה, סומוטו  מזנקת ביותר מ-8% לאחר הדיווח על מכירתה לצביקה בארינבוים, בזק עולה ב-1.4%, אשטרום  מרכזת את המחזור הגבוה בתל אביב.

13:00

חברת התעופה אל על  הודיעה על חתימה על הסכם עם חברה זרה על מכתב הבנות למכירת מטוס בואינג מדגם ER767-300 יחד עם שני מנועיו מסוג 4056-3 פארט וויטני, וכי היא צפויה לרשום בגין העסקה לכשתא לפועל רווח הון בסך 5.1 מיליון דולר בדוחות של מחצית 2019.

בעל אל ציינו כי התמורה הקבועה נקבעה בהתאם למחירי השוק המקובלים בתעשייה למטוס מהדגם והגיל של המטוס ובהתאם למצב התחזוקתי שלו בעת המסירה.

מחזיקי האג"ח של מטומי  אישרו פה אחד את מכירת החברה הבת טים אינטרנט ל-Rainmaker.

13:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה מתנהל בעליות בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט.

מדד ת"א-35  עולה 0.9% ונושק לרמה של 1,600 נקודות, ת"א-90  מטפס ב-0.75% ומדד המדד בנקים  עולה 0.7%. 

מניית סומוטו  עולה ב-6.5% ברקע להסכם למכירתה, מניית אלקטריאון  מזנקת בכ-15% על רקע זכייתה במכרז בשבדיה, ומניית הקנאביס יו ניבו  מזנקת בעוד 5.5% ומשלימה מהלך עליות של 95% בחודש האחרון.

מחר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם את מדד המחירים לצרכן. בלידר שוקי הון מערכים כי מדד מרץ יעלה ב-0.5%.

השבוע עונת הדוחות בוול סטריט נמשכת עם פרסום תוצאות הבנקים, וגם של IBM ונטפליקס, לאירועי השבוע בשווקים.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-350 מיליון שקל.

11:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל-אביב מתנהל בעליות במחזור נמוך. מדד ת"א 35 עולה 0.8%, ת"א 90 מטפס 0.55% ומדד הבנקים עולה 0.7%.

מניית ישרכארט מרכזת את המחזור הגבוה בבורסה ביומה הראשון למסחר בתל-אביב. חברת רפק  הודיעה על פטירתו של יו"ר הדירקטוריון  יגאל ברמן ז"ל.

חברת התרופות טבע  דיווחה על השקת המיצוב והזהות החזותית שלה בארץ, מהלך הכולל בין היתר את החלפת הלוגו בכל אתרי החברה ועיצוב מחדש של אריזות התרופות שלה.

מניית שיכון ובינוי  מטפסת על רקע התחלת סיקור מצד וואליו בייס בהמלצת 'קנייה' במחיר יעד של 14.7 שקל למניה, המגלם אפסייד של 70%. לפי האנליסט שי ליפמן ממחלקת המחקר של וואליו בייס, " שיכון ובינוי  נמצאת על קו הזינוק וכשהשוק יגלה את ההון החבוי שאינו מוצג במאזני החברה, שווי השוק שלה יטפס ויביא אותה להיסחר במדד ת"א 35". כעת שיכון ובינוי נסחרת לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל, מה שמקנה לה את המקום ה-40 בדירוג שווי השוק של החברות בתל-אביב.

הבורסה הודיעה היום על פיצול ענף נדל"ן ובינוי לשני תתי-ענף נפרדים - "נדל"ן מניב" ו"בנייה". זאת, לאור העובדה שאופי פעילותן של החברות העוסקות בנדל"ן מניב והסיכון הנובע מפעילותן שונה מאופי הפעילות של החברות העוסקות בבנייה ומהסיכונים הנובעים מפעילות זו. ענף נדל"ן ובינוי כולל היום 91 חברות, עם שווי שוק כולל של כ- 133 מיליארד שקל, כאשר 72 החברות הגדולות מתוכן כלולות במדד ת"א-נדל"ן עם שווי שוק כולל של כ-128 מיליארד שקל. פיצול ענף נדל"ן ובינוי לשני תתי-ענפים תאפשר להשיק בעתיד גם מדדים העוקבים אחר כל תת-ענף בנפרד, וזאת במקביל להמשך פרסום מדד ת"א-נדל"ן הנוכחי.

רף הכניסה לתת-ענף נדל"ן מניב יהיה לחברות אשר תעמודנה בשני הקריטריונים הבאים במצטבר: 60% ומעלה מהכנסות החברה על פי דוחות כספיים מאוחדים שנתיים יהיו מעסקי נדל"ן מניב וגם 60% ומעלה מנכסי החברה על פי מאזן מאוחד שנתי של החברה יהיו נכסי נדל"ן מניב. רף היציאה מתת-הענף נדל"ן מניב יהיה לחברות אשר תרדנה מתחת לשני הקריטריונים הבאים במצטבר: מתחת ל-50% מהכנסות החברה על פי דוחות כספיים מאוחדים שנתיים יהיו מעסקי נדל"ן מניב וגם מתחת ל-50% מנכסי החברה על פי מאזן מאוחד שנתי של החברה יהיו נכסי נדל"ן מניב. נכון להיום ועל פי הקריטריונים הנ"ל, תת-ענף זה יכלול 51 חברות מניות, מתוכן 42 חברות הכלולות במדדי הבורסה, ששווין הכולל הוא כ-110 מיליארד שקל.

תת-ענף - בנייה - יכלול את כל החברות הכלולות בענף נדל"ן ובנייה אשר עוסקות בייזום בנייה, קבלנות בניין, התחדשות עירונית ועבודות תשתית ויכלול גם את כל החברות הכלולות בענף נדל"ן ובנייה, אשר אינן כלולות בתת-ענף נדל"ן מניב. נכון להיום יכלול תת-ענף זה 40 חברות מניות, מתוכן 30 חברות הכלולות במדדי הבורסה ששוויין הכולל הוא כ- 18 מיליארד שקל. בדיקת עמידת החברות בקריטריונים תתבצע על סמך דוחות כספיים שנתיים בלבד, וזאת בשל הביאורים המקיפים המופיעים בדוחות השנתיים ולפיכך עדכון הסיווג הענפי של ענף הנדל"ן יבוצע רק אחת לשנה - בסוף חודש יוני.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-160 מיליון שקל בלבד.

09:50

המסחר בבורסה בתל-אביב נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א-35  עולה כ-0.6%, ת"א-90  מוסיף כ-0.3% ות"א-125  עולה כ-0.5%.

מדד הבנקים  עולה כ-0.7 ומדד הביטוח  עולה כ-1.1%. מדד ת"א נפט וגז מתחזק בכ-1%.

המניות הדואליות יורדות בחלקן בהשפעת פערי הארביטראז': מניית אופקו הלת'  מאבדת כ-0.6% ומניית טבע  יורדת כ-2%.

מניית גזית גלוב  לעומתן עולה כ-1.5%. 

מניית סומוטו קופצת כ-11% לאחר הדיווח על מכירת כלל פעילותה לצביקה בארנבוים

סומוטו  דיווחה לבורסה על מכירת כלל פעילותה העסקית של החברה ונכסיה לחברת בשליטתו של מר צביקה בארינבוים. מכירת פעילות החברה היא עבור תמורה מקסימלית של כ-50 מיליון דולר. כלל עובדי הקבוצה, כ-75 איש המועסקים כולם בישראל, עתידים להמשיך בעבודתם במסגרת החברות הנרכשות. דירקטוריון החברה יעדכן בשבועות הקרובים לגבי תחומי הפעילות בהם תפעל החברה וכן לגבי היקף הדיבידנד שיחולק אם תושלם העסקה.

מניית אלקטריאון  מזנקת ב-12% על רקע הדיווח של החברה על זכייה במכרז של ממשלת שבדיה לבניית כביש חשמלי ראשון מסוגו בעולם בהיקף של 44.8 מיליון שקל. 

איגרות החוב של חברת הנדל"ן הזרה אול-יר  עולות בפתיחת המסחר בת"א עד כ-4.6%, לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על התקשרות עם מלווה פיננסי בהסכם עקרונות להעמדת מימון של 170 מיליון דולר לתאגיד בשליטתה.

נזכיר כי ביום שישי הקרוב, ערב פסח, יחגוג העולם הנוצרי את יום שישי הטוב, שבו יהיו בחופשה בורסות רבות בעולם, ובהן הבורסות בארה"ב ובאירופה, בורסת הונג קונג ועוד בורסות רבות באסיה ובאמריקה.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם בכ-100 מיליון שקל בלבד.

06:30

המסחר בבורסה בתל-אביב ייפתח היום על רקע הסגירה החיובית ביום חמישי, והנעילה החיובית בבורסות ארה"ב בסוף השבוע.

ביום ה' ננעל המסחר כאמור בטריטוריה הירוקה, כשברקע המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים סביב רמות הפתיחה. מדד ת"א 35 עלה 0.2%, ת"א 90 טיפס ב-1.3% ומדד הביטוח זינק ב-3.1%.

בסיכום שבועי: מדד ת"א 35 עלה ב-2.3%, ומתחילת השנה השלים עלייה של 8.4%; מדד ת"א 90 טיפס ב-3.8% השבוע, וב-14.4% מתחילת השנה; מדד הביטוח עלה ב-5.7% בשבוע, ומתחילת השנה השלים עלייה של 9.7%.

פערי ארביטראז' שליליים ילחצו את הבורסה: אופקו חוזרת עם פער שלילי של 1.6%, גזית גלוב חוזרת עם פער ארביטראז' שלילי של 2.3%, טבע עם פער שלילי של 2.6%.

חברת ישרכארט תחל להיסחר בבורסה היום לראשונה.

סלקום זינקה ב-6% בשבוע שעבר, בעוד בזק איבדה 2%. 

עוד כתבות

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט; נאסד"ק ירד ב-2.2%, אנבידיה ב-3%

"יש בועה, אבל אל תמכרו", אומר מייסד ברידג'ווטר, ריי דאליו ● וולמארט זינקה ב-6%, תצטרף למדד נאסד"ק בקרוב ● הפתעה במספר המועסקים החדשים בארה"ב, 119 אלף, אך שיעור האבטלה הוא 4.4%, שיא של כמעט ארבע שנים ● הביטקוין, נפל ביותר מ-4% וירד מתחת ל-87,000 דולר לראשונה מאז אפריל

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

לירן ליברמן / צילום: דוד גראב

הרבה מעבר לקוד קופון: כך צמח ענף המשפיענים בישראל ל-5 מיליארד שקל בשנה

הבינה המלאכותית הקפיצה את ביצועי שוק המשפיענים בשנה החולפת, וכיום כמעט כל המותגים הישראלים עובדים איתם ● לירן ליברמן, מנכ"ל יומנז הישראלית שבולטת בתחום, מספר בראיון איך השתמש בצ'אט GPT כדי להחליט איזו חברה לרכוש, מה השיעור שלמד בתחילת דרכו בגוגל, ואיך גורמים לחברה לצמוח ב-250% תוך שנה

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

צילום: Shutterstock

מה גורם לעלייה בסרטן המעי הגס? מחקר חדש מציע אפשרות לא צפויה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מחקר שפורסם בכתב-העת הרפואי המוביל "לנסט" הראה עלייה בשיעור המקרים של סרטן המעי הגס בקרב צעירים בני פחות מגיל 50 ● הסיבות עשויות להיות קשורות לאורח החיים, אך מחקר אחר טוען כי הסיבה עשויה להיות רעלן

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

מימין: שרונה ודורון בלוגולובסקי, אסף פז, יינות של ויתקין / צילום: בועז לביא ושני צדיקריו

היקב האיכותי שעובר מתחת לרדאר: ויתקין הצליח להוציא יין מצוין אפילו מהכרמים של יין קידוש

שני גיסים שחלקו חיבה עמוקה ליין ולחקלאות החליטו ללכת בעקבות החלום ● יקב ויתקין שהקימו לא נולד כהעתק של מודלים זרים, אלא כיקב מקורי שמעמיק בשאלת הזהות של היין הישראלי

וול סטריט / צילום: ap

וול סטריט ננעלה בעליות; שער הביטקוין עומד על כ-84 אלף דולר

לאחר יום מסחר תנודתי - נעילה מעורבת באירופה ● הביטקוין ממשיך בדעיכה ויורד מתחת ל-84 אלף דולר למטבע ● המסחר באסיה נסגר בירידות חדות: הקוספי צלל ב-3.8% והנייקי ירד ב-2.3% ● אמש, וול סטריט ננעלה בירידות, למרות מיני ראלי בתחילת המסחר ● שער הדולר עומד כעת על 3.29 שקלים

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

"אתם גיבורים": שורדי השבי פגשו את טראמפ בבית הלבן

דוברת ראש הממשלה לתקשורת הזרה אמרה כי בישראל ישנה ציפייה שהאמריקאים ישמרו על היתרון האיכותי של צה"ל, למרות העסקה הצפויה עם הסעודים ● בדרך לסבב נוסף בלבנון? העלייה בהיקף התקיפות, והחשש בישראל ● חודשו החיפושים אחר החללים החטופים: משלחת חמאס חצתה את הקו הצהוב ● משרד החוץ הצרפתי גינה את התקיפות הישראליות בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

נחלות במושב / צילום: Shutterstock

זוג חתם על הסכם ממון. האם הם יכולים לקבל שתי הקצאות קרקע בפטור ממכרז?

ביהמ"ש דחה עתירה של אישה שביקשה לקבל נחלה במושב בפטור ממכרז, אף שבן זוגה כבר קיבל מגרש בפטור במושב אחר ● העותרת טענה כי קיים הסכם ממון המפריד רכושית ביניהם, אך ביהמ"ש קבע כי מדובר ב"הטבה שהתא המשפחתי כולו נהנה ממנה"

מפעל סנו / צילום: שלומי יוסף

רשות התחרות סגרה את התיק נגד סנו בפרשת תיאום המחירים

עוד חוליה בפרשת תיאום המחירים נסגרת: סנו מצטרפת ליפאורה, ויליפוד, רמי לוי ואושר עד שקיבלו הודעה על סגירת תיק החקירה ● בינתיים כתבי אישום הוגשו נגד בכירים ברשתות ויקטורי, יוחננוף וסופר ברקת, ובעניינה של שופרסל טרם התקבלה הכרעה