גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות: טבע עלתה ב-3%, פלוריסטם קפצה

מניית מישורים זינקה ב-15%, מניית הקנאביס קנביט צנחה ב-15%, מניית דיסקונט עלתה בכ-2% ● טבע קפצה כ-3%, דלק עלתה ב-1.9%, חברה לישראל איבדה 2.3%, פלסאון תעשיות איבדה 1.6% במחזור חריג

 

הבניין הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבניין הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:30

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בהמשך לשיאים שקבעו המדדים S&P 500 והדאו ג'ונס ביום שישי האחרון. 

מדד ת"א 35 עלה ב-0.77%, ת"א 90 טיפס ב-0.38% ומדד הבנקים עלה ב-0.8%. 

מניית מישורים  זינקה ב-15%, מניית הקנאביס קנביט  צנחה ב-15%, מניית דיסקונט עלתה בכ-2%, טבע  קפצה כ-3%, דלק  עלתה ב-1.9%, חברה לישראל  איבדה 2.3%, פלסאון תעשיות  איבדה 1.6% במחזור חריג. 

מחזור המסחר הסתכם ב-707 מיליון שקל, מחזור שנחשב גבוה יחסית לימי ראשון.

15:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות ברקע לשיאים שנרשמו בבורסות וול סטריט בסוף השבוע החולף. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8%, ת"א 90 מטפס ב-0.3% ומדד ת"א 125 עולה ב-0.7% ונושק לשיא כל הזמנים.

קבוצת דלק  הודיעה הבוקר כי החברה הבת איתקה הגישה הצעה בהליך המכירה שמנהלת שברון לרכישת שדות גז ונפט בתמורה מוערכת של 2-1.8 מיליארד דולר.

מניית דיסקונט עולה ב-1.2% במחזור השני בשוק, נייס  מאבדת 1.2%, אטראו שוקי הון  מאבדת 1.6% ומניית פלסאון תעשיות  יורדת ב-0.95% במחזור חריג. מניית הקנאביס קנביט  מתרסקת 15%.

מניית מישורים  מזנקת בכ-15% על רקע הדיווח הבוקר לפיו הוארכה האופציה של אלכס שניידר לרכישת חלקו של בעל השליטה בחברה גיל בלוטרייך.

מניית חלל תקשורת  נסחרת בעלייה של יותר מ-4% על רקע הודעתה כי מועד השיגור של הלוויין עמוס 17 יהיה ביולי הקרוב.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-560 מיליון שקל.

13:30

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות במחזור של 377 מיליון שקל בשעה זו. מדד ת"א 35 עולה ב-0.76%, ת"א 90 מטפס ב-0.46% ומדד ת"א 125 עולה ב-0.7% ונושק לשיא כל הזמנים. 

מניית דיסקונט עולה בכ-1%, פלסאון תעשיות  מאבדת 1.3 במחזור חריג השני בשוק, כיל  מאבדת 1.3%, מניית טוגדר  עולה ב-7.5%.

11:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בטריטוריה הירוקה, אם כי במחזור דליל שמסתכם כעת ב-160 מיליון שקל בלבד. 

המדדים המובילים עולים בהמשך לשיאים שנקבעו בבורסות וול סטריט בשבוע החולף, כך מדד ת"א 125 עולה ב-0.7% ונושק לשיא היסטורי, מדד ת"א 35 עולה ב-0.76% ונסחר ברמה של 1,614 נקודות, מדד ת"א 90 מטפס ב-0.36% ומדד הבנקים עולה ב-0.2%. 

מניות הקנאביס טוגדר  וקנאשור  בולטות בעליות של 6.1% ו-5.4% בהתאמה.

10:10

מדד ת"א-125 , שעולה כעת ב-0.6% ועומד על 1,493 נקודות, מתקרב לשיא כל הזמנים. השיא הקודם נקבע בספטמבר 2018, אז עמד המדד על 1,505 נקודות. 

9:50

המסחר בבורסת ת"א נפתח הבוקר בעליות. ת"א-35  עולה ב-0.7%, ת"א-125  מוסיף 0.65% ות"א-90  מטפס ב-0.4%. מדד הביטוח  עולה במעל ל-1%. 

לייבפרסון , פריגו  ואופקו הלת'  בולטות בעליות בת"א-35. כיל , חברה לישראל  ושפיר הנדסה  בולטות בירידות. 

6:30

המסחר בת"א ייפתח הבוקר על רקע העליות בארה"ב בסוף השבוע. S&P 500  ונאסד"ק  נסגרו בשיא ביום שישי, המסחר באירופה נסגר במגמה מעורבת ובאסיה נסגר בירידות. המסחר ביום רביעי האחרון בת"א ננעל בעליות, כשמדד ת"א-35  עלה ב-1.2% והגיע לשיא של 2019. המדד השלים של כ-10% מתחילתה של 2019. מדד הבנקים  עלה ב-1.5% ביום רביעי. 

בשל חול המועד ימי המסחר בשבוע שעבר היו קצרים מהרגיל והסתיימו בשעה 14:25, ובשל חג פסח שבוע המסחר כלל ארבעה ימים בלבד.

מניית ויליפוד  קפצה בכ-12% ביום רביעי אחרי שהחברה דיווחה כי חתמה על מזכרי הבנות להשקעות בחברות ביכורי השדה ומעדני מיקי, בהשקעה כוללת של כ-90 מיליון שקל. מניית אודיוקודס  טיפסה בכ-6% אחרי מגמה חיובית שרשמה ביום שלישי במסחר בארה"ב, ללא הודעה מצד החברה. ביום שישי ירדה המניהב-0.78% במסחר בנאסד"ק. 

מתחמם המאבק על רכישת חלקן של אפריקה ישראל וקבוצת אלון בקבוצת חברות ההפעלה של כביש 6 וכבישים מרכזיים נוספים בישראל. תוך פחות משבוע הוגשו כבר שלוש הצעות לרכישה, כמעט זהות בהיקפן, כשהאחרונה מהן הגיעה שבוע שעבר מחברת תחנות הדלק דור אלון , שבשליטת מוטי בן משה (באמצעות אלון רבוע כחול). הצעת דור אלון מצטרפת לזו שהגישו חברות הביטוח כלל  והפניקס  ולהצעה שהגישה קרן התשתיות קיסטון. 

ל"גלובס" נודע כי יו"ר מגדל ביטוח  החדש, ניר גלעד, מקדם מאז כניסתו לתפקיד מהלך למציאת מנכ"ל חדש לחברה, במקומו של מנכ"ל החברה והקבוצה האם דורון ספיר , שעדיין לא השלים שנה שלמה בכהונתו. גלעד נכנס לתפקידו לפני כחודש וחצי, לאחר שהחליף את יו"ר מגדל ביטוח הקודם, פרופ' עודד שריג, שהודח על ידי בעל השליטה שלמה אליהו לאחר חודשים ספורים בתפקיד.

כלכלני חברת הדירוג S&P מעלות הורידו את דירוג האשראי של חברת הנדל"ן אאורה  בדרגה אחת, מרמה של BBB+ לרמה של BBB. זאת, לקראת גיוס באמצעות הנפקת סדרת אג"ח חדשה (י"ד) בהיקף של עד 110 מיליון שקל. תחזית הדירוג יציבה.

עוד כתבות

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס