גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בורסת ת"א ננעלה בעליות שערים; איידיאו נפלה ב-13%

פורסייט זינקה ב-50% בעקבות חתימה על עסקה עם אלביט מערכות ● מתעכבת השלמת עסקת המכירה של חברת אירונאוטיקס לחברה משותפת של רפאל ואיש העסקים אביחי סטולרו ● מניות הקנאביס הרודיום השקעות, עמיר שיווק, יוניבו ואינטרקיור בלטו בעליות

הבורסה בתל-אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל-אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

המסחר בתל אביב ננעל בעליות, בהובלת מדד הביטוח שקפץ ב-2.1%. מדד ת"א 35 עלה ב-0.25%, ת"א 90 טיפס ב-0.5% ומדד הבנקים ללא שינוי. 

מניית פורסייט זינקה בכ-50%, איידיאו נפלה ב-13%, אלביט מערכות עלתה בכ-2%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.28 מיליארד שקל.

16:00

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל ביציבות עם נטייה לעליות, בדומה לסנטימנט מעבר לים. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1%, ת"א 90 עולה ב-0.6% ומדד ת"א ביטוח קופץ ב-2% על רקע פרסום הדוח סופי של ועדת קמיניץ.

מניית פורסייט  מזנקת ב-50% על רקע עסקה עם אלביט מערכות , איידיאו  צונחת ביותר מ-11% בצל כוונתה של ברלין לדון על הקפאת שכר הדירה בברלין.

מניות הקנאביס הרודיום השקעות , עמיר שיווק , יוניבו  ואינטרקיור  בולטות בעליות. 

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-830 מיליון שקל. 

14:18

יום המסחר הרביעי לשבוע מתנהל במגמה מעורבת מתונה, עם שינויים קלים בשני המדדים המובילים. החוזים העתידיים בארה"ב הצביעו על יציבות הצפויה לקראת פתיחת המסחר שם, וזאת כשהמשקיעים המתינו להחלטת הריבית בארה"ב, הערב (ד').

בצד השלילי במדד ת"א 35, מניית טאואר  נחלשת בכ-3%, ומניות מליסרון , דלק  ובזן ירדו בכ-1%-2%.

בין העולות במדד המוביל, מניות הפניקס  והראל השקעות  מטפסות בכ-2%-3%. עוד בענף, מניות מגדל  וכלל  מתחזקות גם הן בשיעורים דומים, ומדד הביטוח בלט בצד החיובי כשעלה בכ-1.5%. ברקע למסחר, אתמול פורסם הדוח הסופי של ועדת קמיניץ בעניין ריבית ההיוון בפיצויים לנפגעי גוף ושמותיר את ריבית ההיוון בענף הביטוח על 3%. ההמלצות של הוועדה יובילו לכך שחברות הביטוח יחזירו לעצמן סכומי עתק שהפרישו בעבר בגלל המלצות ועדת וינוגרד, שעסקה באותו נושא.

עוד במסחר, מניית איידיאו  שוב סבלה מירידות חדות, שעמדו בשעות הצהריים על כ-7%, וזאת אחרי שבימים האחרונים התאוששה חלקית ממגמה שלילית מובהקת שאחזה בה, וזאת בעקבות חששות המשקיעים מהרעה בתנאי שוק השכירות לדיור בברלין, שוק פעילותה. היום עדכנה איידיאו כי הסנאט של ברלין אישר עקרונות הצעת חקיקה שעניינה הקפאת העלאת שכר הדירה של מגורים בברלין למשך תקופה של 5 שנים מתחילת 2020 עם תוקף רטרואקטיבי. עם הירידות היום השלימה מניית איידיאי צלילה של יותר מ-20% תוך שבועיים.

חברת פוליגון  הודיעה על מינויו של ניר שוחט למנכ"ל החברה.

מניית קמטק  מתחזקת בכ-4%-5%, וזו של בעלת השליטה בה, פריורטק , עולה בשיעורים דומים. זאת כשברקע למסחר קמטק דיווחה על השלמת מכירת נתח ממניותיה לחברת כרומה הטייוואנית.

מניית פורסייט  מזנקת בכ-60%, אחרי שהחברה דיווחה כי חתמה על חוזה מסחרי ראשון עם חברה בת של אלביט מערכות . אתמול, טרם פרסום הדיווח, קפצה המניה בכ-16%.

עוד במסחר, בין "מניות הקנאביס", יוניבו  קופצת בכ-10%, קנאשור  מטפסת בכ-7% ואינטרקיור  מתחזקת בכ-5%.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה שלילית ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה דומה.

בבית ההשקעות אפסילון העריכו היום כי מדד ה-S&P 500 האמריקאי, הנמצא מרחק נגיעה מרמת השיא שלו צפוי לרשום שיא חדש בקרוב "מכיוון שנראה שהמשקיעים ממשיכים להיות אופטימיים בכל הנוגע לשווקי המניות". בכך, לפי אפסילון "הם מצטרפים ברכישת המניות לחברות שקונות את המניות של עצמן בצורה מאסיבית בחודשים האחרונים".

בבית ההשקעות ציינו עוד לגבי המתרחש בשווקים בימים האחרונים כי "המגמה החיובית התחזקה בעקבות ציוצים אופטימיים בטוויטר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שכתב כי הייתה לו שיחת טלפון 'טובה מאוד' עם נשיא סין, ושבעקבותיה תיערך פגישה ארוכה בין המנהיגים במהלך וועידת ה-G20 ביפן בשבוע הבא, כשצוותי המו"מ אף יתחילו בשיחות מקדימות עוד קודם לכן".

לפי אפסילון, "כמעט כרגיל בחודשים האחרונים, כל העיניים ימשיכו להיות מופנות לסאגת הסכם הסחר בין ארה"ב לסין. במידה ואכן שיחות השכר יחזרו לתלם, הראלי בשווקים צפוי להימשך".


13:00

המסחר בבורסת ת"א מתנהל ביציבות בשעה זו, בדומה לסנטימנט מעבר לים, ובציפייה להודעת הריבית של הפד הערב בשעה 21:00 (שעון ישראל). מניות הפניקס , אלביט מערכות  והראל השקעות  בולטות בעליות בת"א-35. בירידות בולטות טאואר , מליסרון  ובזן 

מניית פורסייט  מזנקת בכ-55%, בהמשך לזינוק של 16% אתמול, וזאת לאחר שהחברה פרסמה הבוקר הודעה מהותית, בדבר עסקה עם חברת אלביט מערכות.

חברת טבע  נסחרת כעת לפי שווי של 33.2 מיליארד שקל, מתחת לשווי של בנק פועלים  שנע כעת סביב 34.5 מיליארד שקל. 

מניית איידיאו  משלימה מהלך ירידות של 25% בחודש האחרון, וזאת בצל החשש מהקפאת שכר הדירה בברלין. אתמול הסנאט של ברלין אימץ את עקרונות המסמך הקורא לאסור באופן גורף על העלאת שכר-דירה ברחבי העיר בחמש השנים הקרובות. איידיאו מחזיקה בנכסים בברלין דרך החברה הבת איידיאו פרופרטיז.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-425 מיליון שקל.

12:10

המסחר בבורסת ת"א עבר לירידות. ת"א-35 ות"א-125 מאבדים 0.1%. ת"א-90 מוסיף 0.1%.

מניית פורסייט  מזנקת מעל 50% בעקבות דיווח העסקה עם אלביט. 

17 שעות לאחר שחלף תום מועד ההצבעות באסיפת אג"ח ג' של חברת בי קומיונקיישנס  (ביקום), ונאמן אג"ח ג' של ביקום פרסם בדקות האחרונות את תוצאות ההצבעה. כצפוי, הצעת סרצ'לייט ופורר לא אושרה בעקבות התנגדות הראל ואלטשולר שחם. ההצעה זכתה לרוב של 70.06% מקרב הקולות שלא סווגו כבעלי עניין אחר, אולם לא זכתה לרוב המינימאלי הדרוש של 75%. כך, שגם אם תחליט הראל בהמשך לתמוך בכל זאת בהצעה, יהיה צורך בהצבעה חדשה.

11:10

המסחר בבורסת ת"א מתנהל בשעה זו ת"א-35 ות"א-125 עולים ב-0.1% ות"א-90 מוסיף 0.2%. ת"א-ביטוח עולה ב-0.8%.

אלביט מערכות , הפניקס  והראל השקעות  מובילות בעליות בת"א-35. בירידות בולטות טאואר , לייבפרסון  ומליסרון . גם מניית אנרג'יקס  בולטת בעליות. 

אלביט מערכות הודיעה כי זכתה בחוזה בהיקף 73 מיליון דולר לאספקת מערכת J-MUSIC DIRCM לחיל האוויר הגרמני. בנוסף, פורסייט  דיווחה הבוקר לבורסה כי חתמה על הסכם מסחרי עם אלביט מערכות יבשה, חברה בת של אלביט מערכות, לשיווק בלעדי לתוכנת עיבוד התמונה שלה, QuadSight, לשימוש בשווקים הביטחוניים, הצבאיים-למחצה, וביטחון הפנים (homeland security).

השלמת עסקת המכירה של חברת אירונאוטיקס  לחברה משותפת של רפאל ואיש העסקים אביחי סטולרו מתעכבת. החברה דיווחה הבוקר לבורסה כי "נכון למועד זה, התקיימו כל התנאים הנדרשים להשלמת המיזוג, למעט קבלת אישור רשות החברות הממשלתיות וממשלת ישראל...". המועד האחרון להשלמת העסקה היה אתמול (18 ביוני) וכעת, "בהתאם להוראות הסכם המיזוג ככל שמתקיימים כל התנאים למיזוג למעט קבלת כל האישורים הרגולטוריים.. נדחה המועד האחרון להשלמת המיזוג בחודשיים (עד ל-18 באוגוסט).

הושלמה העסקה שבמסגרתה חברת כרומה (Chroma Ate) מטייוואן רכשה 20% ממניות קמטק , תמורת 74.3 מיליון דולר. כרומה שילמה 58.1 מיליון דולר תמורת כ-6.1 מיליון מניות קמטק שרכשה מבעלת השליטה בחברה,פריורטק , ו-16.2 מיליון דולר נוספים תמורת 1.7 מיליון מניות חדשות שהונפקו לה. מחיר מניית קמטק בעסקה הוא 9.5 דולר, גבוה ב-12.4% מהמחיר הנוכחי. עם השלמת העסקה, כרומה מחזיקה ב-20% ממניות קמטק, ופריורטק מחזיקה ב-24% לעומת 41.9% קודם לכן.

מניית איידיאו  יורדת ב-4% במסחר. השבוע פורסם כי המנהלים הבכירים של חברת איידיאו פרופרטיז (ADP), החברה המוחזקת של איידיאו גרופ (ADO), ובראשם המנכ"ל רבין סביון, פורשים. זאת, בעקבות העברת השליטה בחברה שהייתה עד לאחרונה בבעלות משותפת של שיכון ובינוי, קרן אפולו ומשפחת דיין, לידי שליטה משותפת של אפולו, דיין ומספר גופים נוספים שרכשו את מרבית מניות שיכון ובינוי (שנותרה עם 7.5% מההון לאחר מכירה של 30%).  

09:45

מדדי ת"א-35  ות"א-125  נפתח הבוקר ביציבות.

מדד הנפט  נפתח בעליות של כ-0.3%, מדד התקשורת  יורד ב-0.3%.

מניית בזק  רושמת עליות של 2%.

06:30

המסחר בבורסה בתל-אביב ייפתח הבוקר על רקע העליות החדות אמש בוול סטריט, כשהמדדים העיקריים ננעלו בעליות חדות של עד 1.44% בהובלת הדאו ג'ונס, הנאסד"ק הוסיף 1.39% לערכו, S&P 500 עלה כמעט 1%.

עליות שערים חדות בבורסות אסיה בשעה זו; בורסות טוקיו, שנחאי והונג קונג מזנקות 1.7%, 1.2% ו-2.3% בהתאמה, הקוספי מזנק גם הוא ב-1%, מובל על ידי מניות סמסונג שקופצת 2% ו- SK Hynix שמזנקת 4.5%.

השווקים מגיבים בעליות חדות להתפתחויות חיוביות בגזרת מלחמת הסחר שבין ארה"ב-סין: קפיצה זו בשווקים מגיעה בעקבות ציוץ בטוויטר של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בו כתב כי "הייתה לי שיחת טלפון טובה מאוד" עם נשיא סין שי ג'ינפינג. הוא הוסיף: "נערוך פגישה מורחבת בשבוע הבא בג'י-20 ביפן". הפסגה תתחיל ב-28 ביוני.

אמש החלה פגישת חברי ועדת השוק הפתוח של הפד, לקראת הודעת הריבית שתפורסם הערב.

המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל אתמול בעליות, על רקע הדיווח כי הנשיא טראמפ צפוי להיפגש עם נשיא סין בפסגת ה-G20 בשבוע הקרוב, ולאחר הודעת הבנק המרכזי של אירופה על אספקת תמריצים נוספים לשוק באם הכלכלה לא תציג שיפור.

מדד תל-אביב 35 עלה ב-0.9%, תל-אביב 90 טיפס בשיעור דומה.

טבע עלתה ב-3.5% ומניית אופקו הלת' זינקה ביותר מ-6%. מנייתה של אלביט מערכות טיפסה ב-0.5% ובכך ננעלה ברמת שיא כל הזמנים.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל.

כישלון לקרן סרצ'לייט ודוד פורר בהצעת ההשקעה בחברת בי קומיונקיישנס, בעלת השליטה בבזק. עד סיום המועד הרשמי אתמול בשעה 18:00 לא הושגו הסכמות בין הראל לבין נציגי קרן סרצ'לייט, ועקב כך נכנסו לתוקף ההצבעות של שניים מהמחזיקים העיקריים באג"ח - חברת הראל ובית ההשקעות אלטשולר שחם, שהצביעו מוקדם יותר היום נגד מתווה ההסדר המוצע.

עוד כתבות

הדמיית פרויקט איינשטיין / צילום: 3dvision

ב-34.6 מיליון שקל: הפנטהאוז שנמכר בצפון תל אביב

היזמים חן ואיתי גינדי וחברת רמי שבירו דיווחו כי מכרו פנטהאוז דופלקס ברחוב איינשטיין 15 בתל אביב ● המבנה, שכולל מרפסת ובריכה פרטית, נמכר בעסקה שמשקפת 90 אלף שקל למ"ר

''גרינלנד לא למכירה''. הפגנה נגד כוונות טראמפ בנוק, בירת גרינלנד / צילום: ap, Evgeniy Maloletka

המשקיעים נזכרו מחדש במכסים של טראמפ - והם לא אוהבים את זה

הנשיא טראמפ מחריף את המאמצים להשגת שליטה בגרינלנד ומאיים במכסים של עד 25% על שמונה מדינות אירופיות ● בזמן שבאיחוד שוקלים להקפיא את הסכם הסחר הטרי עם וושינגטון, המומחים מעריכים כי השווקים יגיבו באיפוק, וכי המערכה היותר דרמטית מתרחשת באיראן ● עם זאת החוזים העתידיים מגיבים הבוקר בירידות ● ברקע ממשיכה לרחף שאלת חוקיות הטלת המכסים

טרנד המכוניות החשמליות מאבד גובה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הולך ומתכווץ: מאחורי היחלשות המומנטום של הטרנד החם בשוק הרכב

עלות הרכישה הממוצעת של כלי רכב חשמליים ירדה בכ־15% בשנים האחרונות, כשבמקביל מספר עמדות הטעינה צמח, וערך הרכבים נשמר ● למרות זאת טרנד המכוניות החשמליות מאבד גובה ● הסיבה: שורה של רגולציות שפוגעות בו כדי לשמר את ההכנסות מדלק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

כלי הטיס הבלתי מאויש של סטארלינג / צילום: קלע

בלי תלות בסינים: הסטארט-אפ הישראלי שיספק מערכת כטב"מים מארה"ב

חברת הדיפנס־טק הישראלית קלע חתמה על הסכם בלעדי, שבמסגרתו תטמיע במערכת שלה את הטכנולוגיה של הרחפן Pathfinder X של חברת סטארלינג האמריקאית ● המהלך נועד בין היתר לנתק את התלות בשרשרת אספקה לא מאובטחת ולהעניק לכוחות עצמאות מודיעינית

רצף הירידות במחירי הדיור נקטע? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

חושבים שירידת מחירי הדירות נבלמה? תקראו את זה קודם

מדד מחירי הדיור עלה בדצמבר ב־0.7%, והשאלה הגדולה היא האם הכיוון משתנה ● בהפניקס ערכו ניתוח מקיף של מגמות הדיור ולא פוסלים תרחיש כזה, אך מעריכים כי לא בטווח הקרוב

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

הטרנד שמסעיר את עולם הקוד ומפיל את מניות חברות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

"חוששים מההורים": בבריטניה מפסיקים לציין את יום השואה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כמה עולה מושב במועצת השלום של טראמפ, האם תקיפה אמריקאית באיראן תגרום לכאוס או תעזור למפגינים, וירידה חדה בציון יום השואה במערכת החינוך הבריטית • כותרות העיתונים בעולם

פרויקט של אאורה בטבריה. 780 יחידות דיור במקום 84 / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

ההתחדשות העירונית מגיעה לפריפריה. האם הפרויקטים באמת ייצאו לפועל?

בשורת ערי פריפריה אושרו לראשונה תוכניות נרחבות להתחדשות עירונית ● אולם המכפילים הגבוהים הנדרשים לרווחיות מעוררים שאלה סביב היכולת של הערים לקלוט את תוספת האוכלוסייה - וסביב הסיכוי שהפרויקטים אכן יתממשו, כשאפילו במרכז קשה כיום להוציא פרויקטים בפועל

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: מעיין טואף / לע״מ

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו ולכ"ץ

רב אלוף  זמיר התריע במכתב חריג לנתניהו, כ"ץ וביסמוט מפני מחסור חמור בלוחמים והשלכות מיידיות על כשירות צה"ל ● ליברמן:  לא יעלה על הדעת שנכביד עוד יותר על אלה שממילא תורמים ומשרתים ● מפלגת המילואימניקים: " אם לא מגדילים את הצבא ונשארים בקונספציה, יש פגיעה בביטחון המדינה" ● דיווחים שוטפים

מדד ת''א שובר שיא חדש / צילום: Shutterstock

הנקודה ה־4,000: האם הרף ההיסטורי של ת"א הוא בשורה טובה או להיפך?

בתוך ימים מדד ת"א 125 וגם מדד ת"א 90 שברו שיא עגול חדש כשהגיעו ל־4,000 נקודות וגם ת"א 35 מרחק נגיעה מהשיא הזה ● ההיסטוריה מלמדת שהזמן שלוקח לחצות 1,000 נקודות הולך ומתקצר עם השנים, אבל בדרך לשם על המשקיעים לחצות רף פסיכולוגי ולעיתים גם משבר

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

בנק הפועלים נותן הטבה חדשה לנוטלי המשכנתאות. מי זכאי?

אחרי שחילק ללקוחותיו ארבע מניות, בנק הפועלים מציע החזר של עד 5,000 שקל ללקוחות שנטלו משכנתא ברבעון האחרון של השנה שעברה ● המהלך מגיע כחלק ממתווה ההקלות עליו הכריז בנק ישראל בתחילת השנה שעברה

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

ברקת מקדם: מסלול עוקף אוצר וועדת כספים בנושא היטלי ההיצף

שר הכלכלה ניר ברקת פנה לוועדת הכספים בבקשה לשנות את התהליך להטלת היטלי היצף, במטרה לעקוף את משרד האוצר ● הסיבה לפנייה נובעת מכך ששר האוצר בלם את היטלי ההיצף שיזם שר הכלכלה על קנאביס מקנדה ועל אלומיניום מסין

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מי יהיה המדד הבא בבורסת ת"א שיחצה את רף ה־4,000 נקודות?

השווקים יגיבו למתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן, כמו גם למכסים החדשים שהטיל טראמפ על שמונה מדינות בנאט"ו ● המעבר לימי הפעילות החדשים של הבורסה בת"א מקפיץ את מחזורי המסחר ● אלביט וטאואר הדואליות צפויות לעלות בפתיחה ● מדד המחירים לצרכן הצביע על התייקרות מפתיעה במחירי הטיסות לחו"ל ● וגם: האם 2026 תהיה השנה של המניות הקטנות בוול סטריט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

צילום: Shutterstock

עיר מעל האיילון: התוכניות להקמת מתחמי התחבורה החדשים של גוש דן

התוכנית להקמת שבעה מרכזי תחבורה לאורך תוואי המטרו עולה שלב עם אישור התוכניות למחלפי השלום וההגנה ● הפרויקטים ישלבו מוקדי תחבורה ציבורית עם שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור

אסדת הקידוח מול חופי לימסול / צילום: Shutterstock, Andriy Markov

ישראל וקפריסין לקראת הסכם על מאגר הגז המשותף

משרד האנרגיה מאיץ את המגעים לפתרון המחלוקת על מאגר הגז המשותף, לאחר שנים של מבוי סתום ● המטרה: גיבוש טיוטת הסכם סופית כבר השבוע ● החשש: הסכם עלול להגביר את המתיחות האזורית עם טורקיה - שלא מכירה בגבולות הימיים של קפריסין

טראמפ מחזיר את מלחמת הסחר / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הוועידה בדאבוס יוצאת לדרך, וכולם מדברים על נושא אחד - השליטה בגרינלנד

דונלד טראמפ מזהה "הזדמנות היסטורית" לרכוש את גרינלנד, כאשר אירופה תלויה באנרגיה אמריקאית ובמטריית ההגנה שלה ● האם אירופה תגיב בחריפות, וכיצד ההתחממות הגלובלית קשורה לנחישות של ארה"ב ● אלה השאלות המרכזיות

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק. ומה לגבי ישראל?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום; מניות הבנייה נפלו, הביטחוניות זינקו במעל 3%

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3% ● נקסט ויז'ן זינקה במעל 7%, לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנה של כ-60 מיליון דולר ● דלק ישראל בדרך להשתלט על הוט מובייל ● מנכ"לית הולמס פלייס תרכוש ממור מניות ב-51 מיליון שקל ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של נטפליקס ווורנר ברדרס ● ה"מופלאה" שתזנק ב-30% ועוד שתיים: בכירי האנליסטים ממליצים על שלוש מניות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל "יום מרטין לותר קינג"

פסימיות היסטורית לגבי הגדלת ההכנסות בשנה הקרובה / אילוסטרציה: Shutterstock

פסימיות לגבי הכנסות, וחשש ממלחמת סחר: מה מנכ"לים צופים לשנת 2026?

של חברת הייעוץ PwC כולל 4,454 מנכ"לים מ-95 מדינות וטריטוריות, ומעלה שורה של ממצאים ● הפסימיות הרבה ביותר נרשמה בסין, שבה רק 5% מהמנכ"לים שהשתתפו בסקר סבורים כי יצליחו להגדיל הכנסות ב-2026