גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגירה חזקה בבורסה: ת"א 35 עלה ב-1.2%, טבע זינקה ב-5%

מדד ת"א 90 טיפס ב-1.5%, ומדד הבנקים עלה ב-1.95% ● אלטשולר שחם גמל זינקה בעוד 6% ובכך השלימה זינוק של 36% מאז שהונפקה בבורסה ● במהלך החודשים אפריל-יוני חלה ירידה של 4.6% בייצור התעשייתי בישראל, כך פרסמה הלמ"ס ● וואן טכנולוגיות זינקה ב-7.1% לשיא ● חד-אסף צפויה לצמצם את פעילות הייצור בשוק המקומי ולפטר 45 עובדים

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בעליות בדומה לסנטימנט החיובי בוול סטריט. מדד ת"א 35 קפץ ב-1.4%, מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ומדד הבנקים זינק בכ-1.95%.

דיסקונט  עלתה ב-3.4%, לאומי  הוסיפה 2.7% במחזור הגבוה בשוק. מניית טבע  קפצה ב-5.3%.

מניית וואן טכנולוגיות  זינקה ב-7.1% לשיא כל הזמנים, וזאת לאחר פרסום הדוחות.

מניית אלטשולר שחם גמל  זינקה בעוד 6% ובכך השלימה זינוק של 36% מאז שהונפקה בבורסה.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.23 מיליארד שקל.

16:30

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות של כ-1% בהובלת מניות הבנקים לאומי ודיסקונט שמזנקות ב-2.5% ו-3.6% בהתאמה. ברקע: פתיחת שבוע מסחר חיובית בוול סטריט, שם המדדים קופצים בכ-1.5% בפתיחה.

14:45

יום המסחר השני לשבוע זה בבורסת ת"א מתנהל במגמה חיובית. החוזים העתידיים בארה"ב הצביעו על מגמה חיובית לקראת פתיחת המסחר שם, וכיוון דומה נרשם גם בבורסות נוספות בולטות ברחבי העולם.

יממה לאחר שדיווחה כי ברבעון השני של 2019 המשק צמח ב 1% בלבד, היום (ב') פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) כי במהלך החודשים אפריל - יוני חלה ירידה של 4.6% בייצור התעשייתי.

בהראל פיננסים ציינו בסקירתם השבועית כי "בתקופה שבה מפגין השוק האמריקאי עצבנות גבוהה, שוב בלטו המדדים הישראלים בתנודתיות נמוכה יותר", ובהתאם, "ממשיכים לראות את השוק המקומי כשוק אטרקטיבי בעל פוטנציאל תשואה גבוה, אשר מתפקד טוב ושימשיך להיות בעל סטיית תקן נמוכה יותר מהשוק האמריקאי".

עוד ציינו בהראל לגבי ההתמודדות עם מצב השווקים כי "שילוב אפיקים מסייע בהפחתת תנודתיות מוריד את סטיית התקן ומסייע לצלוח בשלום תקופות כאלה". לפי הראל פיננסים, "על רקע הורדות הריבית בארה"ב ובעולם, וההבנה שבישראל הריבית לא תעלה בזמן הקרוב, המיקוד להמשך השנה הוא השקעה במניות בשיעור גבוה יחסית, תוך מעבר לשוקי מניות בעלי סטיית תקן נמוכה".

לגבי שוק האג"ח הקונצרני המקומי, ציינו בהראל: "אנו מרגישים יותר בנוח במח"מ בינוני ושמירה על מרכיב של אג"ח קונצרני בחלק המדורג A ומעלה, על מנת להקטין תנודתיות".

בין מניות מדד ת"א-35, בצד החיובי בולטצ היום מניית דיסקונט , וגם מניות אנרג'יאן  וטבע . בצד השלילי של המדד המוביל, מניות שיכון ובינוי  ופז נפט מאבדות 1.5%-2.5%.

עוד במסחר היום, מניית אינרום  יורדת בכ-3% במחזור מסחר גדול מהרגיל, אחרי שהחברה פרסמה הבוקר את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה, שאותו סיכמה במגמה שלילית.

לעומתה, מניית חברת וואן טכנולוגיות  מגיבה לתוצאותיה הכספיות בעליות נאות של כ-6%.

מניית חלל תקשורת  עולה בהמשך לעליות אתמול לאחר שדיווחה החברה על הסכמות שגיבשה להארכתם של שירותי תקשורת בלוויין "עמוס 17" בשנה נוספת.

מניות צמד חברות הסלולר, פרטנר  וסלקום  , שוב סובלות מסנטימנט שלילי ברקע להודעת חברת סאני תקשורת , יבואנית מכשירי סמסונג, על השקת חבילות סלולר במחיר נמוך, במה שעשוי להעיד על המשך התחרות העזה בענף. 

באיפקס קפיטל מרקטס פרסמו היום התייחסות למניית ביג , שבה העניקו לה מחיר יעד של 356 שקל - גבוה בכ-30% משוויה הבוקר. 

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה שלילית, וגם במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה דומה, עם ירידות חדות בכמה מהסדרות לטווח ארוך, שהתקרבו בחלקן לכ-1%. 

13:25

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, וזאת כאשר החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על עליות בפתיחת שבוע המסחר. המדדים ת"א 35 ות"א 90 מטפסים ב-0.6%, מדד הבנקים קופץ ב-1.2%.

מניית אינרום  מאבדת גובה לאחר הדוחות, לאומי  עולה ב-1.6% במחזור הגבוה בשוק, דיסקונט  קופצת ב-2.6%, אלטשולר שחם גמל  ממשיכה צפונה ומטפסת ביותר מ-4.5%.

חד  צפויה לצמצם את פעילות הייצור בשוק המקומי בשל פער בין מחירי היבוא לעלות הייצור של פלדה, וצפויה לפטר 45 עובדים.

12:00

מניות הסלולר סלקום  ופרטנר  מאבדות גובה על רקע הדיווח לפיו סאני תקשורת  משיקה את חבילת הסלולר הזולה בשוק.

שפיר הנדסה  מאבדת יותר מ-2% לאחר פרסום הדוחות, לפיהם החברה רשמה ירידה של 5% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל ב-2018, ל-716 מיליון שקל. הרווח הגולמי ירד גם כן, והסתכם ב-122 מיליון שקל לעומת 128 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018. הרווח התפעולי ירד ב-17% לעומת הרבעון השני של 2018, והסתכם ב-81 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי עלה ב-13.3% ל-75 מיליון שקל.

11:00

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות כאשר מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, ת"א 90 מטפס ב-0.9%, ומדד הבנקים עולה ב-0.6%. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט עולים בשעה זו בעד 0.8%.

מניית וואן טכנולוגיות  עולה ב-4% לאחר הדוחות. הכנסותיה של החברה עלו מ-348 מיליון שקל ברבעון השני של 2018 ל-397 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. החברה רשמה עלייה ברווח הנקי מ-16.2 מיליון שקל ברבעון השני של 2018, לרווח נקי של 22.9 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. ה-EBITDA הסתכמה ב-43.9 מיליון שקל, לעומת 24.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

אינרום  מאבדת גובה לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה ירידה של 7.2% בהכנסות לעומת הרבעון השני אשתקד, שהסתכמו ב-470 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. הרווח הגולמי ירד ב-7% ל-178.8 מיליון שקל ברבעון השני. בשורה התחתונה, הרווח הכולל הסתכם ב-55.3 מיליון שקל לעומת 71.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

דור אלון  דיווחה על עלייה של 30 מיליון שקל בהכנסות ברבעון השני של 2018 (עלייה של 1.6%) ל-1.9 מיליארד שקל ברבעון השני של 2019. הרווח הגולמי עלה מ-227 מיליון שקל ב-2018 ל235.9 מיליון שקל ברבעון השני השנה. בשורה התחתונה, הווח הנקי זינק מ-30 מיליון שקל ל-88.8 מיליון שקל ברבעון השני של 2019, כאשר עיקר העלייה מוסברת מהפרשה למס נדחה בגין עליית ערך נדל"ן להשקעה.

09:45

בורסת תל אביב נפתחה בעליות, בהובלת מדד ת"א-35  שעולה עם פתיחת המסחר ב-0.75%.

מדדי הבנקים, הטכנולוגיה והנפט עולים בכ-0.6%, מדדי הביטוח והביומד עולים בכ-0.5%.

וואן טכנולוגיות  קופצת בכ-4% לאחר הדוחות.

07:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אתמול, לאחר העליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט, נוכח הקלות המכסים של ממשל טראמפ. 

מדד ת"א 35 מחק אתמול את העליות לאחר פרסום נתון הצמיחה המאכזב למשק ברבעון השני ונזכיר כי בשבוע החולף איבד ת"א 35 3.8% מערכו. מנגד, מדד ת"א 90 עלה בכ-1%, ומדד הבנקים טיפס ב-0.7%. 

ביום המסחר האחרון בוול סטריט נרשמו עליות חדות על רקע הודעת טראמפ על השהיית הטלת המכסים, כאשר מדד הנאסד"ק זינק ב-1.7%, הדאו ג'ונס טיפס ב-1.2%, ומדד S&P 500 עלה ב-1.44%. עם זאת, הבורסות סגרו שבוע שלישי ברציפות של ירידות. מדד ה-S&P500 ירד בשבוע האחרון ב-1%, ונמצא כ-6% מתחת לשיא של כל הזמנים שנרשם בשבוע האחרון של יולי. רמת התנודתיות נותרה גבוהה, כפי שזה בא לידי ביטוי במדד הפחד (VIX). בין הגורמים שמשפיעים על התנודתיות בשווקים בולטים אי-הוודאות לגבי מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, המצב המתוח בין סין להונג קונג, אי-הוודאות לגבי יישום הברקזיט, ואי-הוודאות הפוליטית בחלק ממדינות אירופה, כגון איטליה.

החוזים העתידיים מטפסים בעד 0.5%, ובאסיה המדדים מזנקים בעד 2.5%.

מניית אלטשולר שחם גמל בלטה אתמול בעליות עם זינוק של 8% לאחר הדוחות, מה שהקנה לה מהלך עליות של 30% מאז ההנפקה. 

מניית גן שמואל תמשיך לרכז עניין לאחר שצנחה אתמול ב-11% כשדיווחה על ירידה חדה בהכנסות וברווחים.

היום יפורסמו נתוני הייצור התעשייתי ופדיון בענפי המשק לחודש יוני. ביום רביעי יפורסמו נתוני היצוא ושירותים ליוני.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בת"א; הורדת הריבית בדרך? מניות הנדל"ן מזנקות בחדות אחרי נתוני האינפלציה

מדד הבנייה מזנק ב-5% ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● אופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● מהפכת ה-AI מטלטלת את מניות התוכנה, בגולדמן סאקס מסמנים את המנצחות והמפסידות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים בפייננשל טיימס ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת, הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

בג"ץ בצו על-תנאי ללוין: נמק מדוע אינך מכנס את הוועדה לבחירת שופטים

לפי הצו, שר המשפטים ינמק עד 8 במרץ מדוע לא כינס את הוועדה לבחירת שופטים מאז ינואר 2025 לצורך איוש התקנים החסרים בכל ערכאות הרשות השופטת ● הצו ניתן בהמשך לדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון, במסגרתו השופט אלכס שטיין סיפר בין היתר כי "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" בשל המחסור בשופטים ● מנגד, לוין טען כי החוק נותן לו שיקול-דעת לפעול בהתאם לאידאולוגיה שלו

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

ההשקעה החדשה של לאומי פרטנרס

לאומי פרטנרס ממשיכה בגל ההשקעות: רוכשת 17% מחברת הנדל"ן אבני דרך לפי שווי של 460 מיליון שקל אחרי הכסף

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

התרגיל הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

אחרי שהספידו אותה: העיר שהקפיצה את מחירי הדירות

אחרי 8 מדדים רצופים של ירידת מחירי דירות, הגיעו שני מדדי הרבעון האחרון של 2025 שהפכו את הקערה, והורו על עליות גדולות, שקיזזו כמחצית מהירידות ● את העליות מובילה תל אביב עם 2%, במקביל, מחוז הדרום רשם עלייה של אחוז

כסף מזומן / אילוסטרציה: דוברות המשטרה

רשות המסים חושדת שמיליארדי שקלים לא דווחו בניכיון צ'קים; רוטמן: "החוק נכשל"

ועדת החוקה דנה בהצעה להגביל את ניכיון הצ'קים ל-15 אלף שקל בין אנשים פרטיים ול-6,000 שקל בין עסקים ● רשות המסים זיהתה פער של 8 מיליארד שקל בין היקף עסקאות הניכיון שעליהן דיווחו הגופים הפיננסיים לבין היקף הדיווח למע"מ

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גיאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גיאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

אחרי חודש נוסף של הובלה בתשואות: על מה בונים בחברת הביטוח המצטיינת

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

מושגים לאזרחות מיודעת. מיזוג / צילום: Shutterstock

ערוץ רשת 13 ו־i24news יתמזגו? זה מה שהמדינה צריכה לבחון

הבעלים של ערוץ i24news מתקרב לרכישת ערוץ רשת 13, ויש מי שכבר מעלים אפשרות של מיזוג ● מה ההגדרה של מיזוג, באילו תנאים הוא צריך לעמוד, ומי מפקח על זה? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים