גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל Waze על הסטארט-אפים שמתאבדים ו-NSO מסתבכת עם פייסבוק: מה קרה השבוע בהייטק

נועם ברדין, מנכ"ל Waze צופה עתיד עגום, אם הקארפול לא יתפוס, ומשרטט מגבלות ענקיות הטכנולוגיה ● הרכישה המפתיעה של גוגל בתחום הכושר והחברה הישראלית שמגייסת 200 מיליון דולר ● וגם: למה אפל בקושי צומחת ואיך פייסבוק שורדת את השערוריות

נועם ברדין / צילום: איל יצהר, גלובס
נועם ברדין / צילום: איל יצהר, גלובס

המכירה של Waze לגוגל לפני שש שנים היתה (ועדיין) אחת העסקאות המעניינות בהייטק הישראלי. באותם ימים סכום הרכישה - כמיליארד דולר - היה אסטרונומי. סימני השאלה היו רבים - האם Waze יכולה להוכיח כי יש לה מודל עסקי בר קיימא, האם היא שווה מיליארד דולר, ומה גוגל מתכוונת לעשות עם הדאטה שנאסף באפליקציה הישראלית? חלק מהשאלות עדיין נשאלות גם היום, לצד שאלות חדשות כמו למה יש לגוגל שתי אפליקציות מיפוי - Google Maps ו-Waze?

נועם ברדין, סגן נשיא בגוגל ומנכ"ל Waze בעשור האחרון, התראיין ל"גלובס" וסיפק כמה ניתוחים ותובנות. לפני הכל, הבחירה שלו להישאר בגוגל אינה טריוויאלית. הוא בא מעולם הסטארט-אפים ומגדיר את עצמו כאדם לא תאגידי. פעילותה של Waze היא עצמאית, שאמנם לא מתמודדת עם מחסור במזומנים, אבל עולה מהשיחה איתו כי Waze עדיין מתמודדת עם הצורך בחינוך שוק.

חינוך השוק נדרש הן בפעילות הפרסום שלה ("הקדמנו את המהפכה. עדיין קשה לנו להוכיח ROI למפרסמים"), והן בפעילות הקארפול ה(יחסית) חדשה של החברה ("כשהתחלנו את הקארפול, בנינו מערכת סופר יעילה וממש לא ידידותית. מי שהוביל את הפרויקט היה כלכלן, והוא באמת היה בעל יעילות כלכלית מטורפת - אבל אף אחד לא רצה להשתמש בה. הבנו שהאתגר הוא האדם"). יש לו גם תשובה מעניינת לגבי Google Maps. הוא מדבר על שתי פילוסופיות בנוגע לתפקידן של האפליקציות - האם צריך להיות להן תפקיד אחד או שלל תפקידים.

ברדין לא הסכים להתייחס לטענות כי רכישת Waze נועדה כדי לחסום תחרות (נשמעות טענות כאלו בארה"ב כלפי גוגל), אך כן התייחס לטענות כי סטארט-אפים לא יכולים להתחרות בענקיות הטכנולוגיה. "הצלחה של סטארט-אפ זה נס. אנחנו אוהבים להגיד שזה בעזרת היזמים, אבל אחוז אדיר מההצלחה הוא מזל. אולם הצלחה של החברה היא פנימית, והכישלון הוא פנימי. מעט חברות חוסלו על ידי החברות הגדולות. זה תירוץ. סטארט-אפ מצליח או כשל בגלל עצמו - אם הוא בחר את המוצר הנכון, את המשקיעים הנכונים, את המפתחים הנכונים. ואם השוק יתקדם לאן שהיה צריך. סטארט-אפים לא מתים מתחרות, אף אחד לא הורג אותם, הם מתאבדים".

לברדין היו עוד שלל התבטאויות מעניינות, למשל שהרכב האוטונומי יהיה רק עוד עשרות שנים, ושאם לא יהיה קארפול, אז התוצאה של המהפכות בעולם התחבורה (רכב אוטונומי, חשמול ונסיעות שיתופיות) יפגעו באיכות החיים שלנו. הוא גם התייחס להומוגניות בעמק הסיליקון: "בניו יורק למשל אתה הולך לארוחת ערב, ואתה יודע שלא כולם מהנדסים". בחלק שלא נכנס לכתבה הוא דיבר על זה שכולם בתעשיית ההייטק (ובעיתונות ההייטק) הם היפסטרים, וש-Waze לא הצליחה להגיע לעיתונאים בתחילת דרכה, כי הם לא הבינו את חשיבותה.

בראיון המלא תמצאו גם את התשובה של ברדין לראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר ש-Waze נמכרה במחיר נמוך מדי.

ב-NSO נתקלו בהתנגדות לא צפויה

חברת NSO הישראלית, שמפתחת טכנולוגיה לסייבר התקפי, סופגת הרבה ביקורת בעולם. שמה נקשר במהלך השנים בשורה של פרשיות, במסגרתן נחשף כי התוכנה שימשה לכאורה לריגול אחרי עיתונאים, פעילי זכויות אדם ומתנגדי משטר במשטרים אפלים ברחבי העולם. החברה, שמייצאת את התוכנה שלה תחת רישיון לסחר בנשק שניתן לה על ידי משרד הביטחון ומשרד החוץ, הודפת את הטענות ומדגישה פעם אחר פעם שהיא מוכרת את הטכנולוגיה לגופי מודיעין ואכיפת חוק ושהיא לא מבצעת את התקיפות בעצמה.

אולם מהלך חריג של חברת פייסבוק - תביעה נגד החברה הישראלית - מאיים לחשוף עוד טפח מפעילותה של NSO, לערער את הטענות שלה ובאופן כללי להכניס אותה למלכוד. מה הקשר בין פייסבוק ל-NSO? בחודש מאי האחרון הודיעה חברת ווטסאפ, שנמצאת בבעלות פייסבוק, כי גילתה חולשה באפליקציה שאפשרה לחברה הישראלית להתקין תוכנת ריגול על מכשירי אייפון ואנדרואיד.

לדעתי, אם NSO רוצה להוכיח שהיא נלחמת בזליגת הטכנולוגיה לגורמים לא מוסריים, מתבקש שתבצע בדיקה משלה לטענות ווטסאפ ותציג את ממצאיה. בכל מקרה, עולים מהסיפור מספר סימני שאלה, למשל האם NSO אחראית לשימוש בטכנולוגיה שהיא מוכרת, והאם לפייסבוק יש קייס משפטי.

מבלי להוריד מהבעייתיות שעולה מפעילות NSO (לכאורה), קיימת נקודה חשובה שנוגעת לצד שביצעה פייסבוק במקביל לתביעה - מחיקת החשבונות הפרטיים של עובדי NSO בפייסבוק ובאינסטגרם. לפי דיווחים, נמחקו גם חשבונות של עובדי החברה בעבר, וכן של בני משפחה של העובדים.

פייסבוק הגישה תביעה נגד NSO כדי להצטייר כמגינת הדמוקרטיה רוצה להוכיח שהיא חלק מהפתרון ולא חלק מהבעיה, אבל היא למעשה מוכיחה את כוחה המופרז ומבצעת פעולות שמנוגדות לעקרונות דמוקרטים בסיסיים. אז פייסבוק היא גם החוקרת, גם התובעת וגם השופטת. כנראה שבחברה לא באמת מבינים את האחריות הציבורית שלהם כמי שמובילים את המרחב הציבורי (הווירטואלי) הגדול בעולם.

התגובה של רבים היא שפייסבוק היא תאגיד שדואג לשורה התחתונה שלו, ולכן ההסתכלות עליו במונחים של דיקטטורה או דמוקרטיה היא לא נכונה. מכיוון שבחברה מדגישים כי ערכי הדמוקרטיה חשובים להם, אז ניתן לדרוש מהם שזה יבוא לידי ביטוי בקבלת ההחלטות שלהם.

לשאלות נוספות סביב התביעה של פייסבוק את NSO.

מה גילינו בדוחות אפל, גוגל ופייסבוק?

ענקיות הטכנולוגיה אפל, גוגל ופייסבוק פירסמו השבוע את הדוחות הכספיים שלהן. שלושתן עקפו את הציפיות מהן בשורת ההכנסות, אך בעוד שפייסבוק רשמה צמיחה של 29% בהכנסות (כן, היא חסינה משערוריות), הכנסות גוגל עלו ב-21%, אפל צמחה ב-2% בלבד. עם זאת, גוגל איכזבה בשורת הרווח.

אפל:

מה שמעניין בדוחות אפל זה המשך הירידה במכירות האייפונים (9% לעומת הרבעון המקביל), אך הן עדיין אחראיות ל-45% מהכנסות החברה. כן רואים צמיחה יפה בהכנסות משירותים (אפל מיוזיק, שירות המשחקים של אפל, אפל ניוז וכו', וגם אפל TV ייכנס לזה וכו'); הכנסות ממכירות מכשירים לבישים (אירפודס למשל! לי לקח זמן, אבל התמכרתי); והכנסות של מכשירי אייפד (כן, כל פעם זה מפתיע מחדש שהמכירות של המכשירים האלו צומחות).

הגידול בהכנסות משירותים מהווה את הבשורה החשובה כי אפל רוצה לנתק את עצמה מתלות במכירות מכשירים (ואייפונים בפרט). בהשוואה לרבעון הקודם נרשמה צמיחה של 9% שזאת צמיחה מאוד יפה, אבל מה שצריך לנסות להבין זה כמה מזה נובע מהחלטה חשבונאית. מי שרוכש את המכשירים החדשים של אפל מקבל גישה לשירות הטלוויזיה בחינם, כך שההכנסות בגין המכירות האלו מתחלקות בין מוצרים ושירותים.

לידיעה על דוחות אפל.

פייסבוק:

מה שמרשים בפייסבוק זה שהיא מצליחה להגדיל את מספר המשתמשים היומיים והחודשיים בכל אחת מהטריטוריות הגיאוגרפיות. עדיין מדהים לראות בכל רבעון את הפער בין ההכנסות הממוצעות מפרסום לכל משתמש בארה"ב (34.5 דולר) לעומת אירופה (10.7 דולר), אסיה-פסיפיק (3.2 דולרים) ושאר העולם (2.2 דולרים). האזורים שבהם ההכנסות הממוצעות הן נמוכות יותר הם גם אלו שבהם מספר המשתמשים צומח מהר יותר.

נתון מעניין נוסף שלא הכרתי הוא ש-94% מהכנסות החברה ממודעות מגיע כעת מהכנסות ממודעות במובייל (לעומת 92% ברבעון המקביל). ממש לא חשבתי שהנתון הזה הוא כל כך גבוה.

לידיעה על דוחות פייסבוק:

גוגל:

גוגל הציגה הכנסות של 40.5 מיליארד דולר, 180 מיליון דולר מעל לתחזיות האנליסטים. עם זאת, בשורה התחתונה ירד הרווח של החברה ב-23% ל-7 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על על 10.1 דולר, לעומת תחזית האנליסטים לרווח של 12.4 דולר.

הוצאות החברה גדלו בקצב מהיר יותר מאשר הגידול בהכנסות (24% לעומת 20%), דבר ששחק את רווחיות החברה. ניתן לראות למשל כי מספר העובדים של החברה צמח בשנה האחרונה מ-94 אלף ל-114 אלף. עוד סעיף שמשפיע על הרווחיות הוא שיעור המס האפקטיבי שעמד ברבעון השלישי של 2019 על 18%, לעומת 9% ברבעון המקביל. הרווח התפעולי של גוגל עלה ב-14%, אך שאר הפעילויות של אלפבית הן הפסדיות, והן גרעו 1.7 מיליארד דולר מהרווח התפעולי של החברה.

לידיעה על דוחות גוגל.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון

  • גוגל הודיעה אתמול על רכישת פיטביט, יצרנית שעוני כושר, תמורת 2.1 מיליארד דולר. הרכישה תאפשר לגוגל להתחרות באפל, וכן להרחיב את פעילותה לתחום הבריאות. לידיעה המלאה.
  • חברות הבריאות הדיגיטלית מקימות איגוד: "אנחנו שואפים להגיע לשווי חברות כמו בעמק הסיליקון". ראיון של גלי וינרב.
  • נפתחה חקירה בארה"ב נגד הסטארט-אפ הגדול בעולם.
  • אמזון פספסה את תחזיות השוק, הרווח ירד ביחס לרבעון המקביל, היא פרסמה תחזית פסימית יחסית לעונת החגים, ולקינוח הפסידה למיקרוסופט במכרז של הפנטגון על שירותי ענן לעשור הקרוב • אז למה אפילו בחודש כזה המניה שלה הוסיפה להתחזק? • איך היא עושה זאת, האם מכפיל הרווח שלה גדול מההזדמנות, וכמה היא מצליחה מחוץ לארה"ב? ניתוח של אלה אלקלעי, יו"ר אי.בי.אי קרנות נאמנות.

מה בתעשייה:

דוחות כספיים

  • 4.11 - אובר
  • 6.11 - סייבר ארק (לפני המסחר), סולאראדג' ופורסקאוט (שכבר פירסמה אזהרת רווח)

אקזיט

חברת אבטחת הסייבר האמריקאית פורטינט רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי enSilo (אנסילו), שמפתח פלטפורמת הגנת מידע לנקודות קצה. סכום העסקה לא נמסר אך לפי גורם המעורה בפרטי העסקה מדובר על עסקה בשווי של עשרות מיליוני דולרים. עד היום החברה גייסה 57 מיליון דולר בסך הכל ממשקיעים בהם Rembrandt Venture Partners, ובהשתתפות הקרנות O.G. Tech Ventures ו-ויולה. enSilo נוסדה ב-2014 על ידי המנכ"ל רועי קטמור, אודי יאבו, עידו קלסון ותומר ביטון. פורטינט היא חברה ציבורית ששוויה עומד על כ-14 מיליארד דולר. לידיעה המלאה.

קרנות

  • קרן ויולה הישראלית מנהלת מגעים להקמת קרן חדשה בשותפות עם CIC, קרן ההשקעות של ממשלת סין. הקרן, אם אכן תוקם, תנוהל על ידי הראל בית-און, שותף-מייסד בויולה צמיחה, אך היא תהיה נפרדתמהקרנות הקיימות של ויולה. הקרן, שמוקמת על רקע מלחמת הסחר בין סין לארה"ב, לא תשקיע רק בחברות שפועלות בשוק הסיני, אך כמובן שזה יהיה אח היתרונות שלה. יסמין יבלונקו בדקה מה האסטרטגיה של הממשלה הסינית בעולם, ואיך הקמת הקרן עם ויולה מתחברת אליה?
  • קרן Insight Partners (אינסייט פרטנרס), אחת המשקיעות הבולטות בתעשיית ההייטק הישראלי בשנים האחרונות, פותחת נציגות בתל אביב. אלו המשרדים הראשונים של החברה מחוץ לארה"ב. אינסייט היא קבוצה של קרנות הון סיכון וקרנות השקעה פרטיות, שהשקיעה במהלך השנים ביותר מ-300 חברות. בישראל השקיעה הקרן 700 מיליון דולר בכ-15 חברות (כולל רכישת הפורטפוליו של הקרן הרביעית של ג'נסיס) מי שיוביל את צוות ההשקעות המצומצם בישראל הוא דניאל ארונוביץ.

הנפקה:

חברת Jfrog מנתניה, שפיתחה טכנולוגיה המאפשרת להתמודד עם בעיות עדכוני תוכנה, החלה לקדם הנפקה בוול סטריט. בחברה החלו להיפגש עם בנקאי השקעות לקראת הכנת התשקיף וצעדים נוספים הקשורים להנפקה, שמתוכננת לשנה הבאה. החברה הוקמה בשנת 2008 על-ידי שלומי בן חיים, יואב לנדמן ופרד סימון. במהלך השנים גייסה החברה כ-220 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון היה לפני כשנה, אז גייסה החברה 160 מיליון דולר בהובלת קרן Insight האמריקאית. משקיעים נוספים בחברה הם ספארק קפיטל, Geodesic Capital, ג'מיני ישראל, קומרה, באטרי ונצ'רס, וינטג', הקרן התאגידית של חברת Dell-EMC ועוד. לידיעה המלאה.

גיוסי הון

  • חברת אפספלייר (AppsFlyer) מנהלת מגעים לסבב גיוס בהיקף של 200 מיליון דולר בהובלת קרן ג'נרל אטלנטיק האמריקאית. מאז הקמתה גייסה החברה סכום של 84 מיליון דולר, והגיוס הנוכחי יהפוך את החברה לחד קרן, חברה בעלות שווי של לפחות מיליארד דולר. אפספלייר, שמנתחת יעילות של קמפיינים במובייל, הוקמה ב-2011 על ידי רשף מן ואורן קניאל. בין המשקיעים הקיימים בחברה יש את גולדמן זאקס, זרוע ההשקעות של דויטשה טלקום, והקרנות קומרה ופיטנגו. לידיעה המלאה.
  • הסטארט-אפ הישראלי נמוגו (Namogoo), שפיתחה מערכת למניעת "חטיפת" לקוחות מאתרי אי-קומרס, גייסה 40 מיליון דולר (עד כה גייס 69 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2014 על ידי חמי כץ ואהד גרינשפן. את הסבב הובילה קרן ההון סיכוןOAK HC/FT. השתתפו גם המשקיעים מסבבי הגיוס הקודמים - GreatPoint ונצ'רס, בלאמברג קפיטל ו-Hanaco. לידיעה המלאה.
  • חברת טקטייל מוביליטי (לשעבר MobiWise) הודיעה על גיוס בסך 9 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 18 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2012 על ידי בעז מזרחי (סמנכ"ל הטכנולוגיות) ואלכס אקרמן ויוסי שירי, שכבר לא משמשים בתפקיד פעיל בחברה. לפני כשנה וחצי הצטרף לחברה המנכ"ל עמית ניסנבאום, מעובדיה הראשונים של בטר פלייס. את סבב הגיוס הובילו יצרנית הרכב פורשה ויבואנית טויוטה יוניון מוטורס. בסבב השתתפו גם משקיעים פרטיים, בהם קרן במות של משפחת מודי בן ש"ך. המערכת שפיתחה החברה מנתחת נתונים המגיעים מחיישנים לא חזותיים המובנים ברכב כדי לסייע לרכבים חכמים "לחוש" את תנאי השטח שמתחת לרכב. לידיעה המלאה.
  • קרן ויולה ונצ'רס מובילה השקעה של 6 מיליון דולר ב"רותי" (Ruti), מותג אופנה אמריקאי שמתמחה באופנת נשים בגילאי 35 ומעלה, והוקם ב-2009 בקליפורניה על ידי רותי זיסר. הגיוס נועד לתמוך בהרחבת פעילות המותג, ולהאיץ פיתוח פלטפורמה טכנולוגית הייעודית המשלבת בינה מלאכותית וזיהוי פנים למיקסום הפרסונליזציה בחנויות ובאון ליין.

עוד כתבות

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית