גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות הזינוק בוול סטריט, תל אביב ננעלה בירידות קלות

ת"א 35 ירד ב-0.25%, ת"א 125 איבד 0.33%, ות"א 90 נחלש ב-0.74% ●  עונת הדוחות בעיצומה: אלקטרה צריכה רשמה זינוק של 69% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-27 מיליון שקל ● פז רשמה הפסד נטו של 125 מיליון שקל כתוצאה מנפילת מחיר הנפט

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 


ראלי בשווקים: שוקי המניות ממשיכים להתנתק מהכלכלה הריאלית; וגם, ההצהרות מהכינוס השנתי של הקונגרס הסיני בצל מלחמת הסחר והחרגה מהמסחר בארה"ב | דו"ח השווקים היומי עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

17:25

הזינוק בפתיחה בוול סטריט לא עזר לבורסת תל אביב להתאושש מהירידות. מדד ת"א 35 ירד היום (ג') ב-0.25%, מדד ת"א 125 איבד 0.33%, ומדד ת"א 90 נחלש ב-0.74%. מדד הנפט והגז ירד ב-1.57%, מדד הביטוח איבד 1.54%, ומדד הנדל"ן נחלש ב-1%.

15:15

יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל בנטייה שלילית כעת, עם שינויים מתונים בשני המדדים המובילים. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה חיובית לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט.

ברקע למסחר, המשקיעים ממשיכים לעקוב אחרי ההתפתחויות בעולם על רקע התמודדות המדינות עם השלכותיה של התפשטות וירוס הקורונה, ומנסים להבין לגבי ההשלכות הכלכליות של מצב הדברים הנוכחי.

מנתוני בורסת תל אביב שפורסמו לסיכומו של חודש מאי, עולה כי בסיכום חודשי מדד ת"א-35 התחזק בכ-2%, ומתחילת השנה נחלש בכ-14%. בבורסה ציינו כי מדד הדגל "הושפע מעליית המניות הדואליות, ובראשן טבע ונייס, שעלו בכ-12% ומנגד מירידת מניות הבנקים". זאת, לפי הבורסה, על רקע פרסום דוחותיהן הכספיים של החברות לרבעון הראשון של 2020, שבהם הציגו "ירידה ברווחיות בשל הגידול בהפרשות להפסדי אשראי". עוד ציינו בבורסה את ניירות הערך של חברות חיפושי הגז והנפט, "שירדו בשיעורים חדים".

בצד השלילי של המדד, מניית בזן נחלשת ב-4%-5%, על רקע פרסום דוחותיה הכספיים של החברה לרבעון הראשון של השנה. עוד על רקע פרסום דוחות כספיים, מניית מיטרוניקס קופצת בכ-6%, ומנגד מניית פמס  צונחת. 

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה חיובית, ואילו במסחר באג"ח הממשלתיות המגמה מעורבת. 

14:10

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעה זו בעליות שנחלשו ככל שהתקדם המסחר. ברקע: החוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על עליות של 2% בפתיחתה המסחר.

מדד ת"א 35 מטפס ב-0.4%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה ומדד הבנקים מוסיף 0.6% לערכו. 

חילן  מזנקת ב-5%, דלק קבוצה  ב-6%, אלביט מערכות  עולה ביותר מ-3% לאחר פרסום הדוחות מוקדם יותר הבוקר. 

בזן  צונחת ב-4.7% לאחר הדוחות כאשר קריסת הנפט העבירה את החברה להעמיק את ההפסד ברבעון הראשון. 

מיטרוניקס  מזנקת לאחר הדוחות.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-900 מיליון שקל.

13:00

עליות קלות בבורסה, במקביל למגמה חיובית באירופה וצפי לעליות חדות עם פתיחת המסחר בוול סטריט.

לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות IBI מציין בתגובה לדוחות שחברת בזן  פרסמה הבוקר כי "תוצאות הרבעון היו חלשות מאוד נוכח ההשפעות החדות של נגיף הקורונה על הביקושים וחומרי הגלם. הרבעון השני וחודש אפריל במיוחד ספגו את מרבית הירידה בביקושים כשהמרווחים השליליים ביוני לא מבשרים בשורות טובות לתוצאות הרבעון השני. נציין כי ככל שהיציאה מהמשבר תמשך ולא ניתקל בגל שני הצפי הוא לחזרה כמעט מלאה של הביקושים במחצית השניה של 2020. את מרבית הסיכון של הרבעון הראשון והשני גילמנו במודלים בהעלאת שיעור ההיוון כבר בתוצאות השנתיות שפורסמו בחודש מרץ ועל כן אנו שומרים על מחיר היעד של 1.5 שקל למניה והמלצת תשואת יתר".

10:00

המגמה החיובית בבורסה נמשכת עם פתיחת המסחר, ברקע לעליות בבורסות מסביב לעולם ובחוזים על מדדי וול סטריט. המסחר מושפע גם מהדוחות הכספיים של החברות לרבעון הראשון. 

עליות בולטות נרשמות במניות קבוצת דלק, אשטרום נכסים , אלביט מערכות , פתאל החזקות  ומיטרוניקס. 

08:30

בזן  דיווחה על מעבר להפסד נקי של 146 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020, לעומת רווח של 68 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה הפסד תפעולי של 163 מיליון דולר לעומת רווח תפעולי של 102 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. לפי הדוחות, מרווח אורל רויטרס ומרווחי בלומברג אורל ואזרי ממוצעים לרבעון הראשון לשנת 2020 הינם כ-1.9 ,3.1 ו-3.6 דולרים לחבית, בהתאמה. מרווח הזיקוק המנוטרל של החברה צפוי לעמוד במחצית השנייה של 2020 על כ-5.7 דולרים לחבית.

07:40

אלקטרה צריכה  רשמה ברבעון הראשון של השנה עלייה של 4.4% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-643 מיליון שקל. העלייה מיוחסת לגידול במחזור המכירות של מגזר קמעונאות חשמל ומגידול במגזר תקשורת סלולרית שקוזזה מקיטון במגזר מוצרי צריכה חשמליים, כך לפי הדוחות שפרסמה הבוקר החברה לבורסה. הרווח התפעולי עלה ב-23% ל-45 מיליון שקל, ובשורה התחתונה הרווח הנקי זינק ב-69% ל-27 מיליון שקל ברבעון הראשון.

פז  דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון מהם עולה כי הירידה החדה במחירי הנפט הובילה להפסד נטו (לפני מס) של 125 מיליון שקל. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-8 מיליון שקל בלבד לעומת רווח של 68 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הנקי המדווח הסתכם ב-97 מיליון שקל לעומת רווח של 85 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו אתמול ועל רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2020.

שגריר  דיווחה אתמול (ב') על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון ולפיהם החברה עברה להפסד תפעולי של 865 מיליון שקל. השחיקה ברווח התפעולי נרשמה משחיקה ברווח הגולמי ומעלייה בהוצאות התפעוליות בעיקר במגזר שיתוף והשכרת רכבים. כמו כן, נרשמה ירידה של 14.7% ב-EBITDA לעומת הרבעון המקביל אשתקד וזו הסתכמה ב-5.6 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. 

סנו  סיימה את הרבעון הראשון עם עלייה של 14% בהכנסות ל-482 על רקע עלייה במחזור המכירות של כל מגזרי הפעילות. בשורה התחתונה, הרווח הנקי קפץ בכ-14% ל-47.3 מיליון שקל.

ברי גנדנשטיין, אנליסט בכיר בלאומי פרטנרס, הותיר את המלצת "תשואות שוק" למניית מבנה בעקבות הדוחות, במחיר יעד של 7.8 שקל. לדבריו, "החברה נסחרת במחיר הקרוב מאוד לשווי המתקבל מהתרחיש השמרני שלנו ושיעור היוון של 9.1%, כאשר רוב החברות בענף גם הן נסחרות בשווי הקרוב לזה המתקבל על ידי שימוש בתרחיש זה. החברה מעריכה כי השפעת הסגר היא פגיעה של כ-18 עד 25 מיליון שקל בהכנסות. כיוון שתרחיש הבסיס שלנו כולל השפעה של מיתון כבר השנה, התחזית שלנו נמוכה משמעותית ביחס לתחזית של החברה. להערכתנו, תחזית זו היא מאפשרת להשוות בין שווי החברות בענף בשימוש בתרחיש שמרני וזהה המתחשב בהבדלים בין הפגיעה הצפויה בסקטורי הנדל"ן השונים".

היום ידווחו החברות: אלביט מערכות, אבוג'ן, מטריקס, מג'יק, הבורסה לני"ע בתל אביב, בזן וחברת הקנאביס פנאקסיה.

בנק ישראל הותיר אתמול את הריבית ברמה של 0.1%. חטיבת המחקר העלתה מעלה את התחזיות וזאת בנחה כי לא יהיה גל תחלואה נוסף. לדברי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות: "למרות שהפעילות הכלכלית חזרה מהר משציפה, בנק ישראל שומר תחמושת להמשך. בהודעת הריבית בנק ישראל חיזק את ההכוונה קדימה של תמיכה בתנאים מוניטאריים ובכלכלה עד אשר משבר הקורונה יהיה מאחורינו.

"להערכתנו, לאור פתיחת הפעילות הכלכלית באופן מהיר יחסית ומוקדם מהציפיות - בנק ישראל דיבר על יוני בתחזיות, הפחתת ריבית נראית לנו פחות סבירה אך האופציה על השולחן במצב של החמרה בפעילות הכלכלית", אמר גרינפלד.

אתמול במסחר בבורסה בתל אביב מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8%, ומדד ת"א 90 ננעל ללא שינוי מהותי. אתמול פורסם האומדן הראשוני לתוצר של המשק ברבעון הראשון של 2020 ולפיו המשק צפוי להתכווץ ב-7.1% - מתחת להערכות של השוק להתכווצות של 13%. 

עוד כתבות

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה: לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על המשך פעילות במתכונת טיסות יום בלבד, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית ● זאת, כדי לאפשר לצוותי האוויר לשוב למדינות המוצא ללא לינה בישראל ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר הקבוצה מחליטה לצמצם פעילות חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה

חן עמית, מנכ''ל טיפלתי / צילום: תמונה פרטית

טיפלתי תפטר עשרות עובדים בישראל ובחו"ל, חודשיים לאחר הסבב הקודם

חברת הפינטק החלה במהלך פיטורים נוסף, זאת חודשיים לאחר גל הקיצוצים הקודם במסגרתו כ־40 מעובדי החברה בישראל פוטרו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

3 שנים אחרי שנרכשה בחצי מיליארד דולר: המדינה שהשלימה את פריסת מערכת ההגנה של תע"א

מערכת ההגנה המתקדמת שנרכשה ב־2022 בתמורה לכחצי מיליארד דולר נפרסה בבסיס "סידי יחיא", ותתמודד עם איומים בטווח של עד 150 ק"מ ● במקביל, שיתוף הפעולה עם התעשייה הביטחונית הישראלית מתרחב על רקע זינוק של כ־30% בתקציב הביטחון המרוקאי בתוך שנתיים

חומרים: Shutterstock, AP/Jacquelyn Martin (עיבוד תמונה)

מי שמתעמר בפאוול - יש לו עסק איתם: סוחרי מניות המם מתייצבים להגנת יו"ר הפד

משקיעים פרטיים הפעילים במדיה החברתית לא מתכוונים לעבור לסדר היום על האשמות מצד הבית הלבן בדבר מעשים פליליים של הנגיד פאוול, שמטרתן כנראה להפעיל לחץ כדי להביא להפחתות ריבית נוספות ● כמי שבתקופתו דהר שוק המניות לשיאים, הוא זכה באהדתם לנצח

סניף של רשת JUMBO יוון / צילום: דניאל בטש

בהשקעה של עד 24 מיליון שקל: סניף הדגל החדש של הראל ויזל בראשון לציון

חנות ג'מבו יוון תוקם במתחם בר־און בראשון לציון בשטח של 7,000 מ"ר, אותו שכרה קבוצת פוקס, בעלת הזיכיון, מקבוצת מבנה ● פוקס מפעילה בימים אלה ארבעה סניפי ענק של רשת הריטייל היוונית, שצפויה להתרחב עוד בישראל - וגם בקנדה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"השד יצא מהבקבוק": האזהרה החדשה של וורן באפט

באפט תמיד הזהיר שמתקפה גרעינית או ביולוגית היא הסיכון הגדול ביותר ● עתה הוא מוצא הקבלה בתחום ה-AI וטען בראיון ל-CNBC שחוסר ההבנה של מובילי התחום בנוגע לכיוון אליו הטכנולוגיה מתקדמת הוא מסוכן ● להמחשה בחר את דבריו איינשטיין בנוגע לאטום: "זה משנה הכל בעולם, פרט לאופן שבו אנשים חושבים"

סניף של בנק איינדה בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

כך קריסת בנק החלה את תהליך ההתרסקות של המשטר באיראן

הלוואות מרובות למקורבי המשטר הפילו את בנק איינדה, והאיצו משבר פיננסי ארוך טווח ● הכישלון, מעריכים מומחים, הפך גם לסמל וגם לגורם שהאיץ את ההתפוררות הכלכלית של הרפובליקה האסלאמית - שבסופו של דבר הביאה למחאות ענק ברחבי איראן

איראן מוכיחה: זה המחיר הכבד של אובססיית השנאה לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב עשויה להתקשות להשתמש בכוח צבאי נגד איראן, הפובליציסט שטוען כי האנטישמיות של המשטר האיראני עלתה לו ביוקר, והתנאים הקשים ברצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

הפגנות בטהרן נגד המשטר / צילום: ap

מתי ארה"ב תתקוף באיראן? זה מה שחושבים באתר ההימורים הגדול

על רקע המהומות באיראן, באתר פולימרקט, המבטא חוכמת המונים ולעתים מידע פנים, נרשמים הימורים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לגבי מועד לתקיפה אמריקאית וישראלית, להדחת חמינאי ולקריסת המשטר ● אז מה צופים המהמרים?

נשיא דרום קוריאה לשעבר, יון סוק יאול / צילום: ap, Fernando Vergara

עונש מוות לנשיא לשעבר? דרמה בדרום קוריאה

התובע המיוחד דורש עונש מוות לנשיא לשעבר יון סוק יאול שניסה להוביל הפיכה צבאית ב-2024 ● אם הבקשה תתקבל, תהיה זו הפעם הראשונה בכמעט 30 שנה שדרום קוריאה מבצעת הוצאה להורג

לורן גיל נשיא החברה, יורי פריימן CEO, לאון קופרמן CTO / צילום: יח''צ

השקעת ה-GPU של קרן וינטג' כבר הגיעה לשווי של מיליארד דולר

חברת Cast AI מציעה תוכנה שמנהלת את השימוש במעבדים הגרפיים ובכך מאפשרת גם לחסוך במספר המעבדים שהם נדרשים לקנות או לשכור ● החברה גייסה עד היום כ-200 מיליון דולר, כאשר בסיבוב האחרון שפורסם בתחילת השבוע השקיעה PAV, פסיפיק אליאנס ונצ'רס, זרוע ההשקעות התאגידית אמריקאית של קבוצה קוריאנית בשם Shinsegae

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

פלייטיקה תפטר 15% מעובדיה: "המציאות הכלכלית של התעשייה השתנתה"

חברת הגיימינג צפויה לפטר ברבעון הראשון מעל 500 עובדים, כאשר כ-1,000 מכלל עובדיה מועסקים בישראל ● המנכ"ל רוברט אנטוקול ציין כי החברה שואפת להוביל בתחום המשחקים למובייל, בין היתר על־ידי הרחבת המכירות הישירות לצרכן ושימוש ב-AI ובאוטומציה ● מניית החברה איבדה כ-86% מערכה מאז ההנפקה ב-2021

הלוויה של איש כוחות ביטחון איראני שנהרג במהלך המהומות בטהראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

החוקר שטוען: אם טראמפ רוצה לערער את איראן - זה מה שהוא צריך לעשות

המחאות באיראן הן הגדולות והאלימות ביותר מאז המהפכה ב-1979, ולפי ארגוני זכויות אדם, אלפי אזרחים נהרגו על ידי המשטר ● פרופ' קובי מיכאל, חוקר בכיר במכון משגב וב-INSS, מסביר מה הם התרחישים האפשריים בהתפתחות המחאות באיראן, מה העמדה הישראלית וממה חוששות המדינות הערביות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

האם לקנות קרן סל או מחקה? כעת יש שיקול חדש שתצטרכו להביא בחשבון

346 מיליארד שקל כבר מנוהלים בתעשייה הפסיבית בישראל - שיא של כל הזמנים ● אך רבים מהמשקיעים לא מודעים להבדל בין קרנות סל לקרנות מחקות ● מדוע זה יכול להיות מאוד משמעותי עבורכם, ולמה המעבר של הבורסה למסחר בשישי עשוי להשפיע על החלטת ההשקעה?

יניב ויצמן, מייסד teenk / צילום: כפיר בנישו

למה הצעירים של היום כבר לא נכנסים ליוטיוב?

בני הנוער מעדיפים לבלות בחוץ, מתעניינים בהשקעות, משלמים בכרטיס אשראי פרטי אך מצמצמים הוצאות בשל יוקר המחיה ● סקר חדש של סוכנות הפרסום לצעירים teenk מגלה למנהלי השיווק איך מגיעים ב-2026 לארנק ולרגש של הדור הצעיר

משרדי צ'ק פוינט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מפאלו אלטו ועד צ'ק פוינט: סין חוסמת חברות סייבר אמריקאיות וישראליות

בייג'ינג הורתה לחברות מקומיות להפסיק להשתמש במוצרי אבטחה של 12 חברות זרות ● המהלך נתפס, בין היתר, כתגמול על דוחות מודיעינים של החברות, שייחסו לסין ריגול סייבר ● הערכה: סין מאיצה את הניתוק מהמערב, החברות מישראל עלולות להיאלץ לבחור צד

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הדרמה באיראן: אפילו בטהרן כבר לא סופרים את מדינות אירופה

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "נאמר לנו שההרג באיראן נעצר, אין יותר הוצאות להורג"

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקנית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהראן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● סטיב וויטקוף הודיע היום: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד הערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

מנכ''ל תע''א בועז לוי ומנכ''ל רפאל יואב תורג'מן / צילום: תע''א, סיון פרג'

התנאים מושלמים, אז למה הנפקות התעשייה האווירית ורפאל עוד רחוקות

מנהל רשות החברות הצהיר השבוע כי הנפקת תע"א ורפאל תתרחש בקרוב ● על הנייר מדובר בעיתוי נכון, ברקע השגשוג של הסקטור בעולם ● אלא ששורת אתגרים מציבים את המהלך בספק