גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות הזינוק בוול סטריט, תל אביב ננעלה בירידות קלות

ת"א 35 ירד ב-0.25%, ת"א 125 איבד 0.33%, ות"א 90 נחלש ב-0.74% ●  עונת הדוחות בעיצומה: אלקטרה צריכה רשמה זינוק של 69% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-27 מיליון שקל ● פז רשמה הפסד נטו של 125 מיליון שקל כתוצאה מנפילת מחיר הנפט

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 


ראלי בשווקים: שוקי המניות ממשיכים להתנתק מהכלכלה הריאלית; וגם, ההצהרות מהכינוס השנתי של הקונגרס הסיני בצל מלחמת הסחר והחרגה מהמסחר בארה"ב | דו"ח השווקים היומי עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

17:25

הזינוק בפתיחה בוול סטריט לא עזר לבורסת תל אביב להתאושש מהירידות. מדד ת"א 35 ירד היום (ג') ב-0.25%, מדד ת"א 125 איבד 0.33%, ומדד ת"א 90 נחלש ב-0.74%. מדד הנפט והגז ירד ב-1.57%, מדד הביטוח איבד 1.54%, ומדד הנדל"ן נחלש ב-1%.

15:15

יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל בנטייה שלילית כעת, עם שינויים מתונים בשני המדדים המובילים. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה חיובית לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט.

ברקע למסחר, המשקיעים ממשיכים לעקוב אחרי ההתפתחויות בעולם על רקע התמודדות המדינות עם השלכותיה של התפשטות וירוס הקורונה, ומנסים להבין לגבי ההשלכות הכלכליות של מצב הדברים הנוכחי.

מנתוני בורסת תל אביב שפורסמו לסיכומו של חודש מאי, עולה כי בסיכום חודשי מדד ת"א-35 התחזק בכ-2%, ומתחילת השנה נחלש בכ-14%. בבורסה ציינו כי מדד הדגל "הושפע מעליית המניות הדואליות, ובראשן טבע ונייס, שעלו בכ-12% ומנגד מירידת מניות הבנקים". זאת, לפי הבורסה, על רקע פרסום דוחותיהן הכספיים של החברות לרבעון הראשון של 2020, שבהם הציגו "ירידה ברווחיות בשל הגידול בהפרשות להפסדי אשראי". עוד ציינו בבורסה את ניירות הערך של חברות חיפושי הגז והנפט, "שירדו בשיעורים חדים".

בצד השלילי של המדד, מניית בזן נחלשת ב-4%-5%, על רקע פרסום דוחותיה הכספיים של החברה לרבעון הראשון של השנה. עוד על רקע פרסום דוחות כספיים, מניית מיטרוניקס קופצת בכ-6%, ומנגד מניית פמס  צונחת. 

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה חיובית, ואילו במסחר באג"ח הממשלתיות המגמה מעורבת. 

14:10

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעה זו בעליות שנחלשו ככל שהתקדם המסחר. ברקע: החוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על עליות של 2% בפתיחתה המסחר.

מדד ת"א 35 מטפס ב-0.4%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה ומדד הבנקים מוסיף 0.6% לערכו. 

חילן  מזנקת ב-5%, דלק קבוצה  ב-6%, אלביט מערכות  עולה ביותר מ-3% לאחר פרסום הדוחות מוקדם יותר הבוקר. 

בזן  צונחת ב-4.7% לאחר הדוחות כאשר קריסת הנפט העבירה את החברה להעמיק את ההפסד ברבעון הראשון. 

מיטרוניקס  מזנקת לאחר הדוחות.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-900 מיליון שקל.

13:00

עליות קלות בבורסה, במקביל למגמה חיובית באירופה וצפי לעליות חדות עם פתיחת המסחר בוול סטריט.

לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות IBI מציין בתגובה לדוחות שחברת בזן  פרסמה הבוקר כי "תוצאות הרבעון היו חלשות מאוד נוכח ההשפעות החדות של נגיף הקורונה על הביקושים וחומרי הגלם. הרבעון השני וחודש אפריל במיוחד ספגו את מרבית הירידה בביקושים כשהמרווחים השליליים ביוני לא מבשרים בשורות טובות לתוצאות הרבעון השני. נציין כי ככל שהיציאה מהמשבר תמשך ולא ניתקל בגל שני הצפי הוא לחזרה כמעט מלאה של הביקושים במחצית השניה של 2020. את מרבית הסיכון של הרבעון הראשון והשני גילמנו במודלים בהעלאת שיעור ההיוון כבר בתוצאות השנתיות שפורסמו בחודש מרץ ועל כן אנו שומרים על מחיר היעד של 1.5 שקל למניה והמלצת תשואת יתר".

10:00

המגמה החיובית בבורסה נמשכת עם פתיחת המסחר, ברקע לעליות בבורסות מסביב לעולם ובחוזים על מדדי וול סטריט. המסחר מושפע גם מהדוחות הכספיים של החברות לרבעון הראשון. 

עליות בולטות נרשמות במניות קבוצת דלק, אשטרום נכסים , אלביט מערכות , פתאל החזקות  ומיטרוניקס. 

08:30

בזן  דיווחה על מעבר להפסד נקי של 146 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020, לעומת רווח של 68 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה הפסד תפעולי של 163 מיליון דולר לעומת רווח תפעולי של 102 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. לפי הדוחות, מרווח אורל רויטרס ומרווחי בלומברג אורל ואזרי ממוצעים לרבעון הראשון לשנת 2020 הינם כ-1.9 ,3.1 ו-3.6 דולרים לחבית, בהתאמה. מרווח הזיקוק המנוטרל של החברה צפוי לעמוד במחצית השנייה של 2020 על כ-5.7 דולרים לחבית.

07:40

אלקטרה צריכה  רשמה ברבעון הראשון של השנה עלייה של 4.4% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-643 מיליון שקל. העלייה מיוחסת לגידול במחזור המכירות של מגזר קמעונאות חשמל ומגידול במגזר תקשורת סלולרית שקוזזה מקיטון במגזר מוצרי צריכה חשמליים, כך לפי הדוחות שפרסמה הבוקר החברה לבורסה. הרווח התפעולי עלה ב-23% ל-45 מיליון שקל, ובשורה התחתונה הרווח הנקי זינק ב-69% ל-27 מיליון שקל ברבעון הראשון.

פז  דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון מהם עולה כי הירידה החדה במחירי הנפט הובילה להפסד נטו (לפני מס) של 125 מיליון שקל. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-8 מיליון שקל בלבד לעומת רווח של 68 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הנקי המדווח הסתכם ב-97 מיליון שקל לעומת רווח של 85 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו אתמול ועל רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2020.

שגריר  דיווחה אתמול (ב') על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון ולפיהם החברה עברה להפסד תפעולי של 865 מיליון שקל. השחיקה ברווח התפעולי נרשמה משחיקה ברווח הגולמי ומעלייה בהוצאות התפעוליות בעיקר במגזר שיתוף והשכרת רכבים. כמו כן, נרשמה ירידה של 14.7% ב-EBITDA לעומת הרבעון המקביל אשתקד וזו הסתכמה ב-5.6 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. 

סנו  סיימה את הרבעון הראשון עם עלייה של 14% בהכנסות ל-482 על רקע עלייה במחזור המכירות של כל מגזרי הפעילות. בשורה התחתונה, הרווח הנקי קפץ בכ-14% ל-47.3 מיליון שקל.

ברי גנדנשטיין, אנליסט בכיר בלאומי פרטנרס, הותיר את המלצת "תשואות שוק" למניית מבנה בעקבות הדוחות, במחיר יעד של 7.8 שקל. לדבריו, "החברה נסחרת במחיר הקרוב מאוד לשווי המתקבל מהתרחיש השמרני שלנו ושיעור היוון של 9.1%, כאשר רוב החברות בענף גם הן נסחרות בשווי הקרוב לזה המתקבל על ידי שימוש בתרחיש זה. החברה מעריכה כי השפעת הסגר היא פגיעה של כ-18 עד 25 מיליון שקל בהכנסות. כיוון שתרחיש הבסיס שלנו כולל השפעה של מיתון כבר השנה, התחזית שלנו נמוכה משמעותית ביחס לתחזית של החברה. להערכתנו, תחזית זו היא מאפשרת להשוות בין שווי החברות בענף בשימוש בתרחיש שמרני וזהה המתחשב בהבדלים בין הפגיעה הצפויה בסקטורי הנדל"ן השונים".

היום ידווחו החברות: אלביט מערכות, אבוג'ן, מטריקס, מג'יק, הבורסה לני"ע בתל אביב, בזן וחברת הקנאביס פנאקסיה.

בנק ישראל הותיר אתמול את הריבית ברמה של 0.1%. חטיבת המחקר העלתה מעלה את התחזיות וזאת בנחה כי לא יהיה גל תחלואה נוסף. לדברי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות: "למרות שהפעילות הכלכלית חזרה מהר משציפה, בנק ישראל שומר תחמושת להמשך. בהודעת הריבית בנק ישראל חיזק את ההכוונה קדימה של תמיכה בתנאים מוניטאריים ובכלכלה עד אשר משבר הקורונה יהיה מאחורינו.

"להערכתנו, לאור פתיחת הפעילות הכלכלית באופן מהיר יחסית ומוקדם מהציפיות - בנק ישראל דיבר על יוני בתחזיות, הפחתת ריבית נראית לנו פחות סבירה אך האופציה על השולחן במצב של החמרה בפעילות הכלכלית", אמר גרינפלד.

אתמול במסחר בבורסה בתל אביב מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8%, ומדד ת"א 90 ננעל ללא שינוי מהותי. אתמול פורסם האומדן הראשוני לתוצר של המשק ברבעון הראשון של 2020 ולפיו המשק צפוי להתכווץ ב-7.1% - מתחת להערכות של השוק להתכווצות של 13%. 

עוד כתבות

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר