גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בתל אביב; קבוצת דלק ולאומי טיפסו, ראדא ירדה אחרי הדוחות

ת"א 35 עלה 1.3%, ת"א 125 התקדם מעל 1% ● מניות לאומי והפועלים הובילו את העליות במדד הבנקים ● טאואר עקפה במעט את הציפיות לרווח ולהכנסות ברבעון השני

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

19:05

יום המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים, כאשר מדד הדגל ת"א 35 התחזק ב-1.3%, בין השאר הודות לבנקים שטיפסו מעלה במחזורים גבוהים, איירפורט סיטי, טאואר, שפיר הנדסה ועוד. מחזור המסחר הסתכם ב-1.6 מיליארד שקל.

טראקנט והמשביר לצרכן זינקו כ-30% כל אחת, ביומיט פודטק עלתה 12%. גם אריקה כרמל, אנויז'ן, ארנה גרופ, סקופ וגולף רשמו עליות נאות של מעל 5%.

מנגד, בתחתית פטרוכימיים וקנבוטק שצנחו 10%, וגם קדימהסטם, טקטונה ואנדימד רשמו ירידות של יותר מ-5%.


14:25

טאואר עולה ב-2.9%. החברה רשמה צמיחה של 16.8% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל ושל 4.3% לעומת הרבעון הקודם, להכנסות של 362 מיליון דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים שציפו לכ-360 מיליון דולר.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח התפעולי הסתכם ב-34 מיליון דולר ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 30.9 מיליון דולר, לעומת 19.1 מיליון דולר ברבעון המקביל ו-28.3 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. הרווח הנקי המתואם למניה הסתכם ב-34 סנט, גבוה בסנט אחד מתחזיות האנליסטים.

14:00

המסחר בת"א בשעה זו מתנהל בעליות. ת"א-35 קופץ ב-1%, ת"א-125 מוסיף 0.8% ות"א-90 מטפס ב-0.6%. ת"א-בנקים מזנק ב-2.3%, ת"א-ביטוח ות"א-נפט וגז עולים ב-0.8%.

המניות שמובילות את העליות במדד הבנקים הן לאומי שקופצת ב-2.7% והפועלים , שמוסיפה 2.5%. מזרחי טפחות ודיסקונט מוסיפות כ-2%.

המשביר 365 מזנקת ב-21.3%, ארנה גרופ מוסיפה 9%, מיקרונט עולה ב-5.7%, וסקופ מוסיפה 4.3%. טרמינל איקס מאבדת 2.3%.

ראדא עולה ב-3.7%. החברה הביטחונית פרסמה דוחות טובים לסיכום הרבעון השני של 2021. ראדא, המפתחת ומייצרת מכ"מים טקטיים לכוחות המתמרנים, הציגה ברבעון השני צמיחה של 61.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2020, והכנסותיה הסתכמו ב-28.3 מיליון דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים. במחצית הראשונה של השנה ההכנסות צמחו ב-64.1% ל-53.5 מיליון דולר.

טאואר עולה ב-2.7%. החברה עקפה את התחזיות לרווח ופרסמה תחזית טובה לרבעון השלישי.

12:30

העליות בתל אביב נמשכות: מדד ת"א 35 עולה ב-0.96%; ת"א 90 עולה ב-0.66%; ות"א 125 עולה ב-0.86. מדד הבנקים עולה ב-2.14% בהובלת לאומי ופועלים. מדד הנפט והגז עולה ב-1.04%, כשקבוצת דלק מזנקת ב-3.4%.

טרמינל איקס יורדת ב-2.18; אופולו פאור יורדת ב-2.08%; מלסירון יורד בכ-1%.

מניית המשביר לצרכן ממשיכה לזנק - 25.4%; מניית ארנה גרופ עולה ב-7.05%; ומניית אינטרקיור ב-5.55%.

בפסגת מדד ת"א 35 נמצאות: לאומי , פועלים , שפיר הנדסה , מזרחי טפחות ודיסקונט . בתחתית המדד נמצאות: מליסרון , בזק ושיכון ובינוי .

11:00

העליות בתל אביב נמשכות, כאשר מדד ת"א 35 עולה ב-1%, ת"א 90 בכ-0.6% ות"א 125 ב-0.9%. מדד הבנקים ממשיך בעלייה נאה של 2%, בהובלת הפועלים ולאומי. מדד הנפט וגז עולה 1.1%, כאשר קבוצת דלק מטפסת ב-3.9%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-230 מיליון שקל.

על אף שאין שום דיווח משמעותי ברקע, מנייתה של המשביר לצרכן מזנקת 17% - ומשלימה עלייה של כ-57% בתוך שבוע.

בפסגת מדד ת"א 35 נמצאות איירפורט סיטי שעולה 2.2%, ואחריה לאומי , פועלים , דיסקונט , איי.סי.אל , מזרחי טפחות ושפיר הנדסה . בתחתית המדד אנרג'יקס שמשילה פחות מ-0.2%.

10:30

קרן הריט סלע נדל"ן נכנסת לראשונה לתחום האשפוז הסיעודי ורוכשת בית חולים סיעודי בטבריה בתמורה ל-91 מיליון שקל. לפי הדיווח של החברה, שיעור התשואה ברכישה עומד על כ-6.8% ושיעור התשואה על ההון עומד על 14.16%. הרכישה תמומן באמצעות מזומנים שבקופת החברה. מניית החברה רושמת עלייה קלה בלבד.

גזית גלוב עולה 3.5% לאחר שדיווחה שהגישה הצעה לרכישת מניות המיעוט בחברת אטריום שבבעלותה, תמורת 335 מיליון אירו (1.2 מיליארד שקל).

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים. מדד ת"א 35 עולה מעל 1%, ת"א 125 מתחזק ב-0.8% ות"א 90 מתקדם 0.3%. מדד הבנקים רושם עלייה גבוהה של קרוב ל-2%, כאשר את העליות מובילים בנק הפועלים שעולה 2.3%.

מנייתה של חברת ההחזקות אמיליה פיתוח מזנקת מעל 25% ללא דיווח משמעותי ברקע, וגם יצרנית מכשיר הבי קיור לייזר, אריקה כרמל , ממשיכה במומנטום החיובי מאתמול וקופצת 11%.

לאומי פרטנרס מגיבים לפרסום תוצאות חברת המתכות סקופ ומעלים את ההמלצה למניה מ"החזק" ל"קנייה", במחיר יעד המשקף פער של כ-18% ביחס למחיר השוק. לדברי האנליסטית הבכירה מרב פישר-שרוני, "החברה הציגה תוצאות שיא עם שיפור משמעותי במכירות וברווחיות, ונראה שהימשכות מגפת הקורונה בעולם לא השפיעה על פעילותה במחצית הראשונה של השנה, ובמיוחד ברבעון השני. החברה מציגה שיפור של כ-43% במכירות למול הרבעון המקביל וכ-17% למול הרבעון הקודם. החברה רשמה גם שיפור ברווחיות הגולמית. התוצאות היו מפתיעות לטובה ומעבר לתחזיותינו המוקדמות, ולכן, ובשל עדכון המודל הכלכלי לאחר תוצאות הרבעון השני, אנו מעלים את המלצת ההשקעה למניית סקופ לקנייה, במחיר יעד של 130 שקל למניה".

8:57

הממשלה אישרה את תקציב המדינה לשנים 2022-2021. באמצע נובמבר תתקיים ההצבעה לאישורו בכנסת, שם הקואליציה הצרה צפויה להתקל בקשיים. ראש הממשלה נפתלי בנט: "לאחר שלוש שנים של קיפאון, ישראל חוזרת לעבוד"

7:55

1. צפי לפתיחה ירוקה

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה בעליות שערים, במקביל למגמה החיובית בבורסות אסיה ובחוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול היה יום חלש יחסית בבורסה המקומית, כאשר מחזור המסחר הסתכם רק במעט יותר מחצי מיליארד שקל. המסחר ננעל במגמה מעורבת: ת"א-125 עלה ב-0.1%, ת"א-90 הוסיף 0.4% ות"א-35 ננעל ללא שינוי. ת"א-ביומד איבד 1.3%, כשאת הירידות במדד הובילו אופקו הלת' , קומפיוג'ן ופרוטליקס .

על אף שצנחה אתמול וצמצמה את הפער, לאופקו עדיין נותר פער ארביטראז' שלילי של כמעט 3.5% שיכביד עליה גם היום.

2. עונת הדוחות: הישראליות שיפרסמו השבוע

עונת הדוחות בוול סטריט ובאירופה בשיאה, וחברות ישראליות רבות צפויות לפרסם השבוע את תוצאותיהן לרבעון השני של 2021. סולאר אדג', שאינה נסחרת בתל אביב, תפרסם דוחות היום, ובמהלך השבוע יפרסמו גם מאנדיי, פלייטיקה, למונייד, טוקספייס וג'ייפרוג.

מבין החברות הדואליות, היום יתפרסמו דוחות טאואר , ובהמשך השבוע יפורסמו תוצאותיהן של פריון , לייבפרסון , אלוט , אורמת , סאפיינס , נובה , קמטק , נייס ופריגו .

3. תקציב מדינה חדש בדרך

הממשלה אמורה לאשר הבוקר את תקציב המדינה וחוק ההסדרים, לאחר לילה של דיונים בתוך הממשלה ובין נציגי המשרדים לנציגי האוצר. הבוקר הושגה פשרה בסוגיית תקציב הבריאות, שלפיה התוספת התקציבית ל-2022 תהיה כ-2 מיליארד שקל.

בדיונים על חוק ההסדרים הושלמה רפורמות היבוא של מזון ותמרוקים, וגם הסרת חסמים מיבוא הקנאביס הרפואי וביבוא ציוד תקשורת אלחוטי לשימוש ביתי.

4. מגמה חיובית באסיה ובחוזים

בורסות אסיה פתחו את השבוע בעליות שערים נאות. המדדים בסין עולים כ-1.5%, מדד הונג קונג מתחזק ב-1%, מדד הניקיי מטפס כ-2%. גם המדד בסידני מטפס לקראת החלטת הריבית באוסטרליה מחר.

החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירוקה גם בוול סטריט, כאשר החוזים על שלושת המדדים המובילים עולים כ-0.5%.

בגזרת הקריפטו נרשמות ירידות שערים, כאשר הביטקוין - שאתמול חצה את רף ה-42 אלף דולר - נחלש ונסחר ברמה של 39.7 אלף דולר.

5. התחזקות הנאסד"ק תכניס לישראל עוד 12 מיליארד שקל במסים

יצוא שירותי ההייטק ממשיך לצמוח בחדות (התרחב במאי ב-3.3%). מודי שפריר, האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות, מסביר למה הרמה הגבוהה של הנאסד"ק (שמעידה על סנטימנט חיובי כלפי חברות הטכנולוגיה) תתמוך בהמשך התרחבות יצוא השירותים בשנה הקרובה.

לדברי שפריר, "באוצר מעריכים שהזינוק במדד הנאסד"ק ב-2021 יוביל לגידול של כ-12 מיליארד שקל בהכנסות ממסים - מעבר להכנסות של 6.5 מיליארד שקל 'המתקבלות בשנה רגילה', ומיוחסות לעליית הנאסד"ק והשפעותיו החיוביות על הכלכלה המקומית. הגאות בשוקי ההון בעולם ובייחוד במניות הטכנולוגיה העלתה את השווי של חברות ההייטק המקומיות ועודדה השקעות זרות בחברות אלה. ההשקעות בוצעו בעיקר בצורת הנפקות ותרמו משמעותית לגידול בהכנסות המדינה ממסים במחצית הראשונה של השנה. לשם השוואה - העלאת המע"מ ב-1% תעלה את גביית המיסים בכ-5 מיליארד שקל בשנה".

עוד כתבות

"מצרפת ועד אוסטרליה, מניו יורק ועד אמסטרדם": יהודים נאלצים להסתתר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: האנטישמיות זורעת פחד בקהילות היהודיות בעולם, האקרים האיראנים מציעים פרס כספי עבור מידע על ישראל, וקניה קיבלה מישראל מערכת הגנה אווירית של רפאל ● כותרות העיתונים בעולם

מי ירכוש את אולפני וורנר ברדרס? / צילום: Shutterstock

עסקת הענק במדיה: בוורנר ברדרס ממליצים לדירקטוריון לבחור בנטפליקס על פני פרמאונט

במכתב לבעלי המניות, וורנר כינתה את הצעתה של פרמאונט "אשליה", העלתה חששות לגבי אמינות ההון המוצע על-ידה ואף הטילה ספק במחויבות של משפחת אליסון למימון העסקה ● "הצעת פרמאונט לא נותנת ערך מספק; תנאי המיזוג עם נטפליקס עדיפים"

מדד מיתוג מעסיק

חוויית עבודה משמעותית ותרבות ארגונית: מי החברות שכבשו את צמרת הדירוג החדש של גלובס?

גלובס מפרסם לראשונה בשיתוף פלייטיקה את מדד מיתוג המעסיק, שבוחן אילו חברות במשק מובילות ביצירת חוויית עבודה משמעותית, תרבות ארגונית וערכים שמושכים עובדים ● מי הצטיינה בחיבור העובדים למשימה, ומי יצרה שפה אחת לכל סניפיה בעולם? ● הדירוג המלא

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה אדומה בוול סטריט; אנבידיה נפלה בכ-4%, קמטק ונובה במעל 6%

נאסד"ק ירד ב-1.8% ● OpenAI מנהלת שיחות עם אמזון בנוגע להשקעה אפשרית ● וורנר ברדרס דיסקברי ממליצה לדחות את הצעת פרמאונט לרכישתה, מעדיפה את זו של נטפליקס ● אחר שצנחו אתמול - מחירי הנפט קופצים לאחר שהנשיא טראמפ הטיל מצור ימי על ונצואלה ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב 86 אלף דולר ● נעילה מעורבת באירופה, לונדון עלתה ב-1%

ועדת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

אושרו בטרומית: צמצום סמכויות נשיא העליון וביטול נבחרת הדירקטורים

הכנסת אישרה בקריאה טרומית שורת הצעות חוק שהקואליציה קידמה ● בין ההצעות: העברת סמכות שיבוץ ההרכבים בבג"ץ מידי נשיא העליון לתוכנת מחשב וקיום בחינות לשופטים במשפט עברי ● בחזית החברות הממשלתיות: מינוי דירקטורים שאינם עומדים בתנאי הסף וכן צמצום האיסור על זיקה פוליטית בקרב בכירי החברות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

"לא לבעלי לב חלש": מה צופים מומחי ההשקעות לוול סטריט ב-2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות, ויש אפס מרווח לטעויות"

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק, הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בשיאים; עם רוח גבית מגרמניה - אלביט ונקסט ויז'ן זינקו בחדות

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.8% ● מגה אור זינקה במעל 10%, לאחר שדווח כי חברה־בת שלה עשויה לבנות את המבנה בו תשוכן חוות השרתים של אנבידיה בישראל ● האנליסט שטוען - זו הסיבה שיש עדיין סיכוי לראלי של סוף שנה בוול סטריט

מדד מיתוג מעסיק / צילום: Shutterstock

גמישות, חיבור רגשי ותחושת שותפות גורל: מה מעניין את העובדים ב־2026?

העובדים כבר לא מתרשמים משלטי חוצות, שפים מפורסמים ומסיבות נוצצות שאפיינו את פעילות מיתוג המעסיק בתחילת העשור ● הם עברו לחפש אותנטיות, דנ"א ארגוני ותחושת בית ● עידן ה־AI מציב בפני חברות אתגר חדש

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

פורסמה חלוקת המכסות ליבוא גבינה צהובה; מה יהיה המחיר לצרכן?

משרד הכלכלה הודיע על חלוקת מכסות ליבוא גבינה צהובה בפטור ממכס בהיקף של 5,900 טון, במסגרת הליך תחרותי שבו היבואנים התחייבו למחיר מרבי לצרכן ● לפי הודעת המשרד, המחיר לצרכן של גבינה צהובה מיובאת צפוי להישאר נמוך בעשרות אחוזים ממחירי המותגים המובילים בארץ

צילום: Shutterstock, Satenik Guzhanina

האינדיקטור שמראה התמתנות משמעותית במחירי השכירות

נתוני הלמ"ס שפורסמו השבוע סיפק הוכחה נוספת להתקררות בשוק הנדל"ן: מחירי הדירות רושמים ירידה שמונה חודשים ברצף ומציגים קצב עלייה שנתי זניח - זאת לעומת 2.6% בשוק השכירות ● אבל בהפניקס צופים התקררות חדה בחודשים הקרובים

גדעון תדמור, יו''ר ומייסד נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

חגיגת המימושים בת"א: שתי מנהלות בנאוויטס מכרו מניות ב־29 מיליון שקל

אחרי זינוק של כ־870% בחמש השנים האחרונות, יועמ"שית שותפות הנפט וסמנכ"לית הכספים שלה מימשו חלק מהחזקותיהן ● שווי החזקותיו של המייסד והיו"ר גדעון תדמור זינק ל־1.3 מיליארד שקל

קורסרה רוכשת את המתחרה אודמי / צילום: Shutterstock

פלטפורמת הלימודים שהקימה הישראלית רוכשת את המתחרה בעסקת מיליארדים

קורסרה, שהוקמה על ידי דפנה קולר, תרכוש את אודמי בעסקת מניות בשווי כ־2.5 מיליארד דולר

פרויקט התשב''צ של קרדן גבע. 401 יחידות דיור / הדמיה: HACUBIA

מגורים במקום מוסכים: דירה סמוך לבלומפילד עולה חצי מדירה בצפון תל אביב

ציר שלבים בת"א, סמוך לאצטדיון בלומפילד, משנה את פניו ויהפוך בשנים הקרובות מאזור מסחרי למגורים ותעסוקה ● המחירים נמוכים משמעותית מאשר בחלקים אחרים של העיר, אבל הקושי למכור דירות מורגש גם כאן

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

ראש הממשלה נתניהו העניק את האישור: עסקת הגז הגדולה עם מצרים יוצאת לדרך

האישור של נתניהו מגיע לאחר הסדרת התנאים בין משרד האנרגיה לחברות הגז, לקראת הרחבת ההפקה ממאגר לוויתן והיצוא למצרים ● התמורה בעסקה: 35 מיליארד דולר

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

משרד הבריאות: השפעת השנה מוקדמת וחמורה מהרגיל

תת־זן חדש של שפעת A הפך את עונת השפעת לקשה מהממוצע, עם מקרי תמותה בילדים, מאות מאושפזים והיערכות לעומסים בבתי החולים ● משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות ע"י אוכלוסיות בסיכון ובנוכחותן ● וגם: שיעור ההתחסנות בישראל נותר נמוך

מערכת CUAS של אלביט, נגד כלי טיס בלתי מאוישים / צילום: אלביט מערכות

דיווח: איחוד האמירויות היא הלקוחה המסתורית החדשה של אלביט

לפי דיווח באתר "אינטיליג'נס אונליין", הלקוחה מאחורי העסקה האסטרטגית שנחתמה בנובמבר בהיקף של 2.3 מיליארד דולר היא איחוד האמירויות ● אלביט שמרה על עמימות ביחס לתוכן ההסכם ולמדינה הרוכשת, וציינה רק כי הוא יתפרס על פני שמונה שנים ● העסקה מצטרפת לשורת עסקאות ביטחוניות בהיקפי שיא, על רקע צבר הזמנות שממשיך לטפס

להיות משפיען טיקטוק עבור המעסיק / צילום: צילומי מסך

מיומנות חדשה ונדרשת בעבודה: להיות משפיען טיקטוק עבור המעסיק

בעבר, מעסיקים שנאו את העובדה שעובדים מעלים פוסטים לרשתות על חיי העבודה שלהם ● עכשיו סטארבקס, דלתא וחברות נוספות מעודדות אותם בעצמן ליצור תוכן - כאסטרטגיה ● העובדים מרוויחים כישורים כישורים חדשים, והמעסיקים נהנים משיווק אורגני

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

התיאבון של עופר ינאי: רוכש את השליטה באלומיי לפי מיליארד שקל שווי

חברת האנרגיה המתחדשת נופר שמוביל ינאי, רוכשת 46% ממניות אלומיי, המחזיקה בתחנת הכח דוראד, תמורת 460 מיליון שקל ● בין המוכרים - יו"ר הפועלים לשעבר שלמה נחמה

אילוסטרציה: Shutterstock

שוק העבודה הדוק: שיא של שלוש שנים בשיעור המשרות הפנויות

לפי הלמ"ס, סך מספר המשרות הפנויות עלה ל-151,354 בנובמבר, לעומת 150,974 באוקטובר ● המחסור הכבד ביותר בידיים עובדות מצוי בקרב עובדי המכירות