גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בתל אביב; קבוצת דלק ולאומי טיפסו, ראדא ירדה אחרי הדוחות

ת"א 35 עלה 1.3%, ת"א 125 התקדם מעל 1% ● מניות לאומי והפועלים הובילו את העליות במדד הבנקים ● טאואר עקפה במעט את הציפיות לרווח ולהכנסות ברבעון השני

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

19:05

יום המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים, כאשר מדד הדגל ת"א 35 התחזק ב-1.3%, בין השאר הודות לבנקים שטיפסו מעלה במחזורים גבוהים, איירפורט סיטי, טאואר, שפיר הנדסה ועוד. מחזור המסחר הסתכם ב-1.6 מיליארד שקל.

טראקנט והמשביר לצרכן זינקו כ-30% כל אחת, ביומיט פודטק עלתה 12%. גם אריקה כרמל, אנויז'ן, ארנה גרופ, סקופ וגולף רשמו עליות נאות של מעל 5%.

מנגד, בתחתית פטרוכימיים וקנבוטק שצנחו 10%, וגם קדימהסטם, טקטונה ואנדימד רשמו ירידות של יותר מ-5%.


14:25

טאואר  עולה ב-2.9%. החברה רשמה צמיחה של 16.8% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל ושל 4.3% לעומת הרבעון הקודם, להכנסות של 362 מיליון דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים שציפו לכ-360 מיליון דולר.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח התפעולי הסתכם ב-34 מיליון דולר ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 30.9 מיליון דולר, לעומת 19.1 מיליון דולר ברבעון המקביל ו-28.3 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. הרווח הנקי המתואם למניה הסתכם ב-34 סנט, גבוה בסנט אחד מתחזיות האנליסטים.

14:00

המסחר בת"א בשעה זו מתנהל בעליות. ת"א-35 קופץ ב-1%, ת"א-125 מוסיף 0.8% ות"א-90 מטפס ב-0.6%. ת"א-בנקים מזנק ב-2.3%, ת"א-ביטוח ות"א-נפט וגז עולים ב-0.8%.

המניות שמובילות את העליות במדד הבנקים הן לאומי  שקופצת ב-2.7% והפועלים , שמוסיפה 2.5%. מזרחי טפחות  ודיסקונט  מוסיפות כ-2%.

המשביר 365  מזנקת ב-21.3%, ארנה גרופ  מוסיפה 9%, מיקרונט  עולה ב-5.7%, וסקופ  מוסיפה 4.3%. טרמינל איקס  מאבדת 2.3%.

ראדא  עולה ב-3.7%. החברה הביטחונית פרסמה דוחות טובים לסיכום הרבעון השני של 2021. ראדא, המפתחת ומייצרת מכ"מים טקטיים לכוחות המתמרנים, הציגה ברבעון השני צמיחה של 61.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2020, והכנסותיה הסתכמו ב-28.3 מיליון דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים. במחצית הראשונה של השנה ההכנסות צמחו ב-64.1% ל-53.5 מיליון דולר. 

טאואר  עולה ב-2.7%. החברה עקפה את התחזיות לרווח ופרסמה תחזית טובה לרבעון השלישי.

12:30

העליות בתל אביב נמשכות: מדד ת"א 35 עולה ב-0.96%; ת"א 90 עולה ב-0.66%; ות"א 125 עולה ב-0.86. מדד הבנקים עולה ב-2.14% בהובלת לאומי  ופועלים. מדד הנפט והגז עולה ב-1.04%, כשקבוצת דלק מזנקת ב-3.4%.

טרמינל איקס יורדת ב-2.18; אופולו פאור יורדת ב-2.08%; מלסירון יורד בכ-1%.

מניית המשביר לצרכן ממשיכה לזנק - 25.4%; מניית ארנה גרופ עולה ב-7.05%; ומניית אינטרקיור ב-5.55%.

בפסגת מדד ת"א 35 נמצאות: לאומי , פועלים , שפיר הנדסה , מזרחי טפחות  ודיסקונט . בתחתית המדד נמצאות: מליסרון , בזק  ושיכון ובינוי .

11:00

העליות בתל אביב נמשכות, כאשר מדד ת"א 35 עולה ב-1%, ת"א 90 בכ-0.6% ות"א 125 ב-0.9%. מדד הבנקים ממשיך בעלייה נאה של 2%, בהובלת הפועלים ולאומי. מדד הנפט וגז עולה 1.1%, כאשר קבוצת דלק  מטפסת ב-3.9%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-230 מיליון שקל.

על אף שאין שום דיווח משמעותי ברקע, מנייתה של המשביר לצרכן מזנקת 17% - ומשלימה עלייה של כ-57% בתוך שבוע. 

בפסגת מדד ת"א 35 נמצאות איירפורט סיטי  שעולה 2.2%, ואחריה לאומי , פועלים , דיסקונט , איי.סי.אל , מזרחי טפחות  ושפיר הנדסה . בתחתית המדד אנרג'יקס  שמשילה פחות מ-0.2%.

10:30

קרן הריט סלע נדל"ן  נכנסת לראשונה לתחום האשפוז הסיעודי ורוכשת בית חולים סיעודי בטבריה בתמורה ל-91 מיליון שקל. לפי הדיווח של החברה, שיעור התשואה ברכישה עומד על כ-6.8% ושיעור התשואה על ההון עומד על 14.16%. הרכישה תמומן באמצעות מזומנים שבקופת החברה. מניית החברה רושמת עלייה קלה בלבד.

גזית גלוב  עולה 3.5% לאחר שדיווחה שהגישה הצעה לרכישת מניות המיעוט בחברת אטריום שבבעלותה, תמורת 335 מיליון אירו  (1.2 מיליארד שקל).

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים. מדד ת"א 35 עולה מעל 1%, ת"א 125 מתחזק ב-0.8% ות"א 90 מתקדם 0.3%. מדד הבנקים רושם עלייה גבוהה של קרוב ל-2%, כאשר את העליות מובילים בנק הפועלים  שעולה 2.3%.

מנייתה של חברת ההחזקות אמיליה פיתוח  מזנקת מעל 25% ללא דיווח משמעותי ברקע, וגם יצרנית מכשיר הבי קיור לייזר, אריקה כרמל , ממשיכה במומנטום החיובי מאתמול וקופצת 11%.

לאומי פרטנרס מגיבים לפרסום תוצאות חברת המתכות סקופ  ומעלים את ההמלצה למניה מ"החזק" ל"קנייה", במחיר יעד המשקף פער של כ-18% ביחס למחיר השוק. לדברי האנליסטית הבכירה מרב פישר-שרוני, "החברה הציגה תוצאות שיא עם שיפור משמעותי במכירות וברווחיות, ונראה שהימשכות מגפת הקורונה בעולם לא השפיעה על פעילותה במחצית הראשונה של השנה, ובמיוחד ברבעון השני. החברה מציגה שיפור של כ-43% במכירות למול הרבעון המקביל וכ-17% למול הרבעון הקודם. החברה רשמה גם שיפור ברווחיות הגולמית. התוצאות היו מפתיעות לטובה ומעבר לתחזיותינו המוקדמות, ולכן, ובשל עדכון המודל הכלכלי לאחר תוצאות הרבעון השני, אנו מעלים את המלצת ההשקעה למניית סקופ לקנייה, במחיר יעד של 130 שקל למניה".

8:57

הממשלה אישרה את תקציב המדינה לשנים 2022-2021. באמצע נובמבר תתקיים ההצבעה לאישורו בכנסת, שם הקואליציה הצרה צפויה להתקל בקשיים. ראש הממשלה נפתלי בנט: "לאחר שלוש שנים של קיפאון, ישראל חוזרת לעבוד" 

7:55

1. צפי לפתיחה ירוקה

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה בעליות שערים, במקביל למגמה החיובית בבורסות אסיה ובחוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול היה יום חלש יחסית בבורסה המקומית, כאשר מחזור המסחר הסתכם רק במעט יותר מחצי מיליארד שקל. המסחר ננעל במגמה מעורבת: ת"א-125 עלה ב-0.1%, ת"א-90 הוסיף 0.4% ות"א-35 ננעל ללא שינוי. ת"א-ביומד איבד 1.3%, כשאת הירידות במדד הובילו אופקו הלת' , קומפיוג'ן  ופרוטליקס .

על אף שצנחה אתמול וצמצמה את הפער, לאופקו עדיין נותר פער ארביטראז' שלילי של כמעט 3.5% שיכביד עליה גם היום.

2. עונת הדוחות: הישראליות שיפרסמו השבוע

עונת הדוחות בוול סטריט ובאירופה בשיאה, וחברות ישראליות רבות צפויות לפרסם השבוע את תוצאותיהן לרבעון השני של 2021. סולאר אדג', שאינה נסחרת בתל אביב, תפרסם דוחות היום, ובמהלך השבוע יפרסמו גם מאנדיי, פלייטיקה, למונייד, טוקספייס וג'ייפרוג.

מבין החברות הדואליות, היום יתפרסמו דוחות טאואר , ובהמשך השבוע יפורסמו תוצאותיהן של פריון , לייבפרסון , אלוט , אורמת , סאפיינס , נובה , קמטק , נייס  ופריגו .

3. תקציב מדינה חדש בדרך

הממשלה אמורה לאשר הבוקר את תקציב המדינה וחוק ההסדרים, לאחר לילה של דיונים בתוך הממשלה ובין נציגי המשרדים לנציגי האוצר. הבוקר הושגה פשרה בסוגיית תקציב הבריאות, שלפיה התוספת התקציבית ל-2022 תהיה כ-2 מיליארד שקל. 

בדיונים על חוק ההסדרים הושלמה רפורמות היבוא של מזון ותמרוקים, וגם הסרת חסמים מיבוא הקנאביס הרפואי וביבוא ציוד תקשורת אלחוטי לשימוש ביתי.

4. מגמה חיובית באסיה ובחוזים

בורסות אסיה פתחו את השבוע בעליות שערים נאות. המדדים בסין עולים כ-1.5%, מדד הונג קונג מתחזק ב-1%, מדד הניקיי מטפס כ-2%. גם המדד בסידני מטפס לקראת החלטת הריבית באוסטרליה מחר.

החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירוקה גם בוול סטריט, כאשר החוזים על שלושת המדדים המובילים עולים כ-0.5%.

בגזרת הקריפטו נרשמות ירידות שערים, כאשר הביטקוין - שאתמול חצה את רף ה-42 אלף דולר - נחלש ונסחר ברמה של 39.7 אלף דולר. 

5. התחזקות הנאסד"ק תכניס לישראל עוד 12 מיליארד שקל במסים

יצוא שירותי ההייטק ממשיך לצמוח בחדות (התרחב במאי ב-3.3%). מודי שפריר, האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות, מסביר למה הרמה הגבוהה של הנאסד"ק (שמעידה על סנטימנט חיובי כלפי חברות הטכנולוגיה) תתמוך בהמשך התרחבות יצוא השירותים בשנה הקרובה.

לדברי שפריר, "באוצר מעריכים שהזינוק במדד הנאסד"ק ב-2021 יוביל לגידול של כ-12 מיליארד שקל בהכנסות ממסים - מעבר להכנסות של 6.5 מיליארד שקל 'המתקבלות בשנה רגילה', ומיוחסות לעליית הנאסד"ק והשפעותיו החיוביות על הכלכלה המקומית. הגאות בשוקי ההון בעולם ובייחוד במניות הטכנולוגיה העלתה את השווי של חברות ההייטק המקומיות ועודדה השקעות זרות בחברות אלה. ההשקעות בוצעו בעיקר בצורת הנפקות ותרמו משמעותית לגידול בהכנסות המדינה ממסים במחצית הראשונה של השנה. לשם השוואה - העלאת המע"מ ב-1% תעלה את גביית המיסים בכ-5 מיליארד שקל בשנה".

עוד כתבות

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

כדי להתחמק ממס הרווחים הכלואים: חברות רבות מחפשות תכנון מס יצירתי

רפורמת הרווחים הכלואים מאלצת בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2% ● בשוק יודעים לספר כי בעלי חברות רבים לא נערכו לכך ומחפשים תכנוני מס יצירתיים ● "החוק תפס רבים לא מוכנים, וכולם בלחץ"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

סטארלינק של אילון מאסק תצייד את הלוויינים שלה בשבבים מקריית גת

אקסייט לאבס של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ תספק לסטארלינק של אילון מאסק שבבי תקשורת מהירים לדור הבא של הלווינים שלה - ה-V3 ● מתג התקשורת שפותח בחברה ישמש כמרכז הרשת במהירות גבוהה בלוויני ה-V3

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

זום גלובלי / צילום: Shutterstock

המכסים החדשים על סין, והבלונים שגרמו למצב חירום

ברקע האיומים של טראמפ להטיל מכסים על מקסיקו, האחרונה נוקטת צעדים נגד סין ● בליטא הכריזו על מצב חירום. הסיבה: בלונים ● ואיך פרסומת אחת עוררה זעם בהולנד - עד שנאלצה לרדת מהמסך? ● זום גלובלי, מדור חדש 

אילוסטרציה: shutterstock

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי הטובות ביותר של תרופת הרזיה עד היום

למרות שהשקה עדיין לא באופק, הנתונים מהניסוי הקליני המוצלח מציבים את אלי לילי בעמדת זינוק מול המתחרות בתחום ההרזיה ● בממוצע, המטופלים איבדו כשליש ממשקל גופם, וחלקם אף הפסיקו את הטיפול עקב ירידה מוגזמת במשקל

לנה הידי ב''המופקרים''. הגבולות מיטשטשים / צילום: באדיבות נטפליקס

קורט סאטר חוזר להלך על התפר בין פשע להפקרות, הפעם במערב הפרוע

גם ב"מופקרים", הדרמה החדשה של יוצר "ילדי האנרכיה", לא חסרים דם, אלימות ופשע. רק שהפעם הזירה היא המערב הפרוע ● במרכז העלילה ניצבות שתי משפחות יריבות: האחת ענייה ונטולת מעמד, השנייה עשירה ומבוססת, ובחזית עומדות נשים חזקות שמובילות את הסיפור

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

איל פז, מנכ''ל מאסטרקארד ישראל / צילום: יח''צ

עם מאות עובדים וכבר בגיל 37: הקידום המטאורי של מנכ"ל חברת התשלומים

"התגייסתי לקורס טיס, אבל אחרי תשעה חודשים הבנתי שזה לא מתאים לי וחתמתי ויתור. עברתי לתותחנים. בהתחלה זה היה הלם של בוץ ותותחים, אבל בסוף יצאתי לקצונה" ● שיחה קצרה עם איל פז, מנכ"ל מאסטרקארד ישראל

אילון מאסק / צילום: Associated Press, Matt Rourke

בסיס בירח והגדלת קצב הטיסות: SpaceX מאשרת שתצא להנפקת ענק

חברת החלל של אילון מאסק מכרה מניות למשקיעים קיימים לפי שווי של 800 מיליארד דולר, ומאותתת על הנפקה ב-2026 לפי שווי ענק של 1.5 טריליון דולר ● לפי דיווחים, ההנפקה מיועדת לממן תוכניות ארוכות טווח להקמת בסיס על הירח

מבלים בפסטיבל הבירה ''הופי'' / צילום: עידן עטייה

למה בוטל פסטיבל הבירה שעשה לישראל יופי של הסברה?

פסטיבל הבירה הבינלאומי "הופי" נערך בתל אביב 4 שנים, הביא הנה נציגי מבשלות בירה מחו"ל ואף שבר חרמות בזמן המלחמה ● השנה הוא לא יתקיים בשל רגולציה מחמירה: "הדרישה אבסורדית, עלות הבדיקה הנדרשת עולה על שווי הסחורה"

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הירידות בוול סטריט החריפו לקראת הנעילה: ברודקום צללה 11%, השקל נחלש

נעילה שלילית באירופה ● מניות הקנאביס קפצו בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום צנחה על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 90 אלף דולר

שלמה קרעי, הליכוד הוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת, 08.12.25 / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

הרפורמה בתקשורת של קרעי: מה העובדות שמאחורי השינויים?

בשבועות האחרונים שמענו שלל טענות בעד ונגד הרפורמה בתקשורת שמוביל השר קרעי ● האם לגוף החדש שיקום באמת יש זיקה פוליטית, מה תהיה מעורבות הממשלה ברייטינג, ואיך תושפע מזה עצמאות גופי החדשות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

קרקע חקלאית / צילום: Shutterstock

הקרקע החקלאית הוחזרה למדינה: הסעיף שהפך את העסקאות לחסרות ערך

פסק דין חושף כיצד מצגים מפתים על "הפשרה קרובה" התגלו כעסקה נטולת ערך - בגלל סעיף אחד שהוסתר מהרוכשים

BYD SEALION 05  פלאג–אין / צילום: יח''צ

בפחות מ-170 אלף שקל: הקרוס אובר הזה עושה כמעט 50 ק"מ לליטר דלק

הסינים ממשיכים לשנות את שוק הרכב, והפעם מגיע אלינו BYD SEALION 05: קרוס-אובר משפחתי מרווח ומאובזר היטב, המצויד בהנעת פלאג-אין בוגרת ומעניק טווח משולב חשמל-בנזין של מעל 1,000 ק"מ ● הרכב אינו חף מפגמים, אבל במחיר פתיחה של פחות מ–170 אלף שקל יש לו פוטנציאל להיות להיט מכירות

מערכת ההגנה האווירית ''ספיידר'' של רפאל

טיסה סודית אחת חושפת: רוסיה מוקפת במערכות הגנה אווירית ישראליות

מערכות ההגנה האווירית הישראליות עוטפות את רוסיה ● הסטארט־אפים הישראלים מכוונים לארה"ב ● סין מפתחת את היכולות ההתקפיות של מצרים ● סין מעתיקה את הכטב"ם האיראני שאהד 136 האיראני ● וגם: הרכש הביטחוני הגרמני מזנק ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפעל של יצרנית הרכב צ'רי בווהו, סין / צילום: Reuters, Xiao Benxiang/VCG

בתעשיות הביטחוניות כבר מודאגים: האם הגיע הזמן לחשוב מחדש על הרכבים הסיניים?

כלי הרכב החכמים תוצרת סין מצוידים במצלמות, חיישנים ומערכות מקושרות לרשת, ומסוגלים לאסוף כמויות עצומות של מידע לאורך זמן ● בעוד שגופי הביטחון בישראל הולכים אחרי ארה"ב ומטילים מגבלות שימוש, כרבע מיליון כלי רכב סיניים כבר נוסעים בכבישי ישראל ● האם אובדן הפרטיות הוא מחיר סביר לנוחות טכנולוגית, או שמא מדובר בסיכון ביטחוני?

אילוסטרציה: shutterstock

שתי המניות שמדאיגות את וול סטריט, ואיך זה ישפיע מחר על ת"א?

לאחר שבוע שיא נוסף בבורסה בתל אביב, המסחר צפוי להיפתח בצל סגירה מעורבת בוול סטריט ● בעוד דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו לשיאים חדשים, נאסד"ק נחלש עקב האכזבה מדוחות אורקל וירידה במניות ה-AI • מניות דואליות, ובראשן טאואר, נובה וקמטק, יחזרו למסחר בת"א עם פערי ארביטראז' שליליים • ברקע: חדשות מהזירה הגיאופוליטית ופרסום מדד המחירים לצרכן

התוכנית הסודית של גרמניה למלחמה עם רוסיה / צילום: Reuters, Thomas Imo

במשך שלוש שנים התכוננה גרמניה למלחמה עם פוטין. ואז הכול קרס

הפלישה לאוקראינה ב–2022 הניעה מרוץ חימוש שאירופה לא ידעה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה ● גרמניה שמה את כל הז'יטונים על מתווה בן 1,200 עמודים שהגתה ושמרה בחשאיות - למקרה של עימות עם רוסיה ● הוא כלל השקעה של 166 מיליארד אירו בתשתיות, גיוס חובה ורענון שיטות מימי המלחמה הקרה ● אלא שכשהגיע הרגע לתרגיל מבצעי שיוכיח שהיא מוכנה - הכול קרס