גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; בריל קפצה ב-22%, המשביר ב-20%

מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1%, ומדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל ● פתאל, לייבפרסון ואירודרום רשמו ירידות חדות

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1% ואילו מדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% . מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו בריל, המשביר 365 , גולף, סאפיינס וקמטק. 

מנגד, ירידות חדות רשמו פתאל החזקות , לייבפרסון ואירודרום.

15:50

חברת קליל  דיווחה היום כי היא ממשיכה ליישם את תכניתה האסטרטגית ורוכשת את השליטה בפעילות חברת "פתח חלון ודלת" לפי שווי של כ-28 מיליון שקל. 

14:45

הירידות בתל אביב נמשכות, הגבוהה שבהן במדד ת"א 35 שמאבד 0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-750 מיליון שקל.

יום המסחר מתאפיין בעליות נאות מאוד אצל חברות האופנה השונות, בראשן בריל  (גלי, סולוג, לי קופר ועוד) שפרסמה דוחות חזקים ומזנקת 18%, אחריה המשביר שקופצת 14%, גולף  שעולה 12%, עדיקה סטייל  מוסיפה 10%, דלתא מותגים  מתקדמת 6.2% וקסטרו  מתחזקת ב-5.4%.

14:05

המסחר בתל אביב עבר למגמה שלילית, במקביל לשינוי המגמה על החוזים בוול סטריט. מדד ת"א 35 מאבד כעת 0.1%, ומדדי ת"א 125 ו-90 משילים כ-0.2%. מחזור המסחר עד כה עומד על כ-650 מיליון שקל. מדדי הגלובל בלוטק, הטכנולוגיה והתעשייה רושמים עליות קלות, בעוד שאר המדדים נפלו לאדום.

במדד ת"א 35, פרט ללייבפרסון בולטות גם קב' אשטרום  שיורדת 2%, מיטרוניקס  שמאבדת 1.4% ואלביט מערכות  שיורדת ב-0.9%. מנגד, סאפיינס  מזנקת 6.7% לאחר שפרסמה דוחות ועדכנה את התחזיות השנתיות מעלה, וגם אופקו הלת'  וטבע  מקבלות דחיפה מפערי ארביטראז' חיוביים ועולות.

מחיר היעד למניית נייר חדרה  עולה: בתגובה לתוצאות הרבעוניות, האנליסטית רוני סלוצקי מלאומי פרטנרס הותירה את המלצת ה"קנייה" למניית הקבוצה והעלתה את מחיר היעד שלה ל-290 שקל, לעומת מחיר קודם של 270 שקל למניה. לדברי סלוצקי, "הזינוק החד בביקוש למוצרי אריזה מקרטון בעולם כולו, שהחל בשלהי שנת 2020, הביא להמשך מגמת העלייה במחירי גלילי הנייר לקרטון גם במהלך הרבעון השני. עליית המחירים נמשכת גם אל תוך הרבעון השלישי. זאת ביחד עם תפוקות ייצור גבוהות יותר ועלות ייצור נמוכה יותר מבעבר בעקבות צעדי התייעלות שביצעה החברה במהלך שנת 2020 הביאו לשיפור חד בתוצאות הכספיות".

12:51

חברת התוכנה הדואלית סאפיינס  פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני, ומהן עולה שההכנסות (Non-GAAP) עלו ב-23.6% לכ-115 מיליון דולר, לעומת 93.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה (Non-GAAP) עלה ב-19.7% ל-16 מיליון דולר (29 סנט למניה בדילול מלא), בהשוואה ל-13.3 מיליון דולר (26 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

קיסטון ריט  הודיעה שהושלמה העסקה לרכישת מלוא זכויות השותף הכללי והשותפים המוגבלים בהליוס אנרגיה מתחדשת תמורת כ-152 מיליון שקל.

12:25

העליות בתל אביב התמתנו, וכעת ת"א 35 מתחזק בפחות מ-0.1%, ת"א 125 עולה ב-0.1% ות"א 90 בכ-0.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-380 מיליון שקל, כאשר את המחזורים הגבוהים ביותר רושמים הבנקים (מזרחי טפחות , לאומי  ופועלים ) וכן המשביר , שמזנקת 22%.

לייבפרסון ממשיכה לאבד גובה ויורדת 8.6%, וקנבוטק מצטרפת אליה עם ירידה של 9.2%. גם אריקה כרמל , טקטונה , פנאקסיה ישראל  ואלרון  רושמות ירידות חדות של מעל 5%.

10:55

העליות בבורסה המקומית נמשכות ואף מתחזקות, כאשר ת"א 35 עולה כמעט 0.4%, ת"א 125 ב-0.5% ות"א 90 ב-0.8%. מדד הנפט וגז מתקן חלקית את הירידה שרשם אמש ומטפס כעת ב-1.6%. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-135 מיליון שקל.

עליות חדות במיוחד נרשמות אצל בריל  שפרסמה תוצאות הבוקר (ראו דיווח קודם), המשביר  שממשיכה ביום נוסף של קפיצה בשיעור דו ספרתי על אף שאין שום דיווח משמעותי ברקע, פריון נטוורק  מטפסת 7% בהמשך לדוחות שפרסמה אמש.

לייבפרסון, שבעקבות צניחתה במסחר המאוחר אמש בוול סטריט הייתה הבוקר "פתיחה אנגלית" בת"א שבמסגרתה עוכבה פתיחת המסחר, רושמת את הירידה החדה ביותר בבורסה הבוקר - 7.7%.

יוטרון  מטפסת מעל 10% לאחר שפרסמה גם היא את דוחותיה. החברה, שנמצאת בשליטת קרן פימי, מדווחת שבחציון הראשון של השנה חל שיפור במדדים הפיננסיים ביחס לתקופה המקבילה - צמיחה של 76% בהכנסות לכ-36 מיליון שקל, מעבר מהפסד תפעולי לרווח תפעולי בשיעור של 10% מסך ההכנסות, מעבר מהפסד נקי לרווח נקי של כ-3 מיליון שקל וכן תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת. מאז תחילת השנה חתמה החברה על הסכמים להקמת חניונים אוטונומיים ומחסנים אוטומטיים בהיקף של כ- 75 מיליון שקל.

חברת דירוג האשראי מעלות העלתה את דירוג חברת אלקטרה נדל"ן  ל-ilA- עם תחזית יציבה, לעומת דירוג ilBBB+ שהעניקה מעלות לחברה עד כה.

10:08

יום המסחר בת"א נפתח בעיכוב קל, וכעת נראה שדווקא נרשמות עליות במדדים הגדולים. לייבפרסון אמנם נחתכת בקרוב ל-9%, אך שאר המניות הגדולות מצליחות לפצות על כך ומדד ת"א 35 עולה ב-0.2%.

מדד ת"א 90 מתחזק ב-0.4%, מדד הבנקים עולה 0.5%.

10:05

פתיחת יום המסחר בתל אביב מתעכבת הבוקר ("פתיחה אנגלית"), לאחר שלייבפרסון  נפלה אמש במסחר המאוחר בוול סטריט ב-11.5% כתגובה לדוחות שפרסמה, על אף שביצועיה עלו על התחזיות. ההכנסות החברה ברבעון השני עמדו על 119.6 מיליון דולר, עלייה של 31% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. החברה רשמה הפסד רבעוני של 11 סנט למניה לעומת הערכת קונצנזוס האנליסטים של גולדמן זאקס להפסד של 15 סנט למניה. בתקופה המקבילה אשתקד ההפסד עמד על 2 סנט בלבד למניה.

9:20

מאסיבית  טכנולוגיות הדפסה תלת מימד דיווחה על תוצאותיה הכספיות המלאות לחציון הראשון של שנת 2021. הכנסותיה הסתכמו בחציון בכ-3 מיליון דולר, גידול של כ-64% ביחס לחציון המקביל ב-2020. הגידול נבע מעלייה במספר המדפסות שנמכרו - 8 לעומת 5 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי הסתכם ב-1.3 מיליון דולר, עלייה של 150% ביחס לחציון המקביל אשתקד. שיעור הרווחיות הגולמית של החברה נסק ל-44%, לעומת 28.8% בחציון המקביל ב-2020.

אפולו פאוור  מדווחת שמשרד הפטנטים האמריקאי העניק לחברת הבת סולארפיינט פטנט בארה"ב הנוגע ליריעות הסולאריות הגמישות. מועד פקיעתו הצפוי של הפטנט: שנת 2039.

8:45

דלתא מותגים  פרסמה דוחותיה הכספיים, שלפיהם מכירות הרבעון השני צמחו ב-32% לכ-200 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי עלה ב-51% ל-45.5 מיליון שקל, ושיעור הרווחיות עלה ל-22.7%. הרווח הנקי קפץ ב-48% ל-34.7 מיליון שקל.

נייר חדרה  מפרסמת את תוצאות הרבעון השני ומהן עולה שיפור בשורות הרווח. הרווח הגולמי עלה ב-38% והסתכם ב-78 מיליון שקל לעומת 56 מיליון שקל אשתקד. הרווח התפעולי, לפני הוצאות חד פעמיות, הוכפל והסתכם ב-29 מיליון שקל. ה-EBITDA צמח ב-27%, ל-65 מיליון שקל. הרווח הנקי עמד על 14 מיליון שקל, בהשוואה ל-1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

7:50

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בתל אביב צפוי, ככל הנראה, להיפתח במגמה מעורבת. בעוד שבאסיה נרשמות בעיקר עליות, החוזים על וול סטריט נחלשים קלות ועשויים להשפיע.

אתמול יום המחסר הסתיים בירידות חדות. מדד ת"א 35 איבד 1.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-2.1% ומדד ת"א 125 נסוג ב-1.4%. הירידות הקיפו את כלל המדדים הענפיים, מלבד מדד ביומד שהתחזק ב-0.1%. מדד נפט וגז ירד ב-2.9%, מדד נדל"ן איבד 2%.

2. עונת הדוחות הגיעה לת"א

אחרי טפטופי דוחות בבורסה המקומית (בעוד שבארה"ב ואירופה מרבית הענקיות כבר פרסמו תוצאות), נראה שאפשר להגיד שעונת הדוחות הגיעה.

היום יפרסמו תוצאות אבגול , אורמת , נייר חדרה , סאפיינס , פננטפארק  וקמטק . מבין הישראליות שנסחרות בוול סטריט בלבד, ידווחו פלייטיקה, מאנדיי, למונייד ואבן קיסר.

בריל  כבר פרסמה דוחות הבוקר, מהם עולה שהמכירות של קמעונאית ההלבשה והביגוד (ניין ווסט, לי קופר, סולוג ועוד) עלו ברבעון השני בכ-50% - מ-105 מיליון שקל אשתקד ל-161 מיליון שקל השנה. הרווח הנקי הרבעוני עלה מ-3.4 מיליון שקל ל-20 מיליון שקל, ובמבט על ששת החודשים הראשונים של השנה - החברה עברה מהפסד של 7 מיליון שקל בחציון הראשון של 2020 לרווח של 28 מיליון שקל.

3. הדואליות יספקו תמיכה

בניגוד למגמה בתל אביב, ניו יורק ננעלה אמש בירוק ומרבית המניות הדואליות שבו עם פערי ארביטראז' חיוביים. הגדולות שבהן צפויות לספק רוח גבית למדד ת"א 35.

בין השאר, פריון נטוורק  צפויה לעלות היום לאחר שחזרה עם פער חיובי גבוה של 7.5%, הודות לדוחות מצויינים לרבעון השני, אורמד  עם פער חיובי של 5%, אופקו הלת'  עם 2.9%, לייבפרסון  וטבע  כ-1.8%.

מנגד, סייפ-טי גרופ  ככל הנראה תאבד גובה היום בעקבות פער שלילי גדול של 6.5%, אנלייבקס  שקפצה אתמול 16% בת"א לא עניינה באותה מידה את משקיעי וול סטריט וחזרה עם פער שלילי של 3.2%, טאואר  ונובה  עם פער שלילי של 0.5%.

4. הנפט יציב, הביטקוין נחלש

כיומיים לאחר שמחיר הנפט נחתך ביותר מ-3%, נרשמת יציבות יחסית בגזרה. נפט מסוג WTI נחלש ב-0.1% וכעת נסחר ברמה של 70.5 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט מתחזק בשיעור דומה, לרמה של 72.5 דולר לחבית. אתמול ירידת מחיר הנפט גררה את מדד נפט וגז 2.9% למטה.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות שערים קלות, והביטקוין אט אט מוחק את העלייה המרשימה שרשם בשבוע שעבר. כעת הוא נסחר תמורת פחות מ-38 אלף דולר, ירידה של כ-4,000 דולר בתוך מספר ימים.

5. "מוקדם להגיד איך ישפיע אישור התקציב על הכלכלה"

ולסיום, עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, התייחס לאישור התקציב במדינה - לאחר שלוש שנים ללא תקציב מאושר. "למרות שברור שלא כל הרפורמות שפורסמו יעברו בסופו של דבר - אישור תקציב ישדר יציבות. נראה שינויים בתקציב (וגם בחוק ההסדרים) עד למועד האחרון בנובמבר ולכן רצוי לחכות עם הניתוח לגבי ההשפעות הספציפיות על הכלכלה. יחד עם זאת, ברור שאישורו ישדר יציבות, יקטין את אי הוודאות בנוגע למדיניות הכלכלית של הממשלה ויחזק את דירוג האשראי של ישראל (ואת השקל). יעד הגירעון המוצע ל-2022 עומד על 3.9% מהתוצר. יעד סביר שלא מהווה הגדלה של הגירעון (ללא הוצאות על הריבית), אך חלק מהתוכניות שמוצעות ידרשו הוצאה גדולה בעתיד (כמו המטרו) שיחייבו התאמות ע"י העלאת מיסים או קיצוץ בהוצאות".

קליין התייחס גם לנתוני הצמיחה ברבעון השני, שיפורסמו ב-16 באוגוסט. "בדומה לארה"ב ואירופה, גם בארץ אנו צופים צמיחה חזקה שתפצה על הירידה שנרשמה ברבעון הראשון (מינוס 5.8%) בהובלת הצריכה הפרטית והיצוא. אינדיקטורים מקדימים לכך ניתן לראות במדד סך הרכישות בכרטיסי אשראי שעלה ב-5% ביוני (על פי נתונים מנוכים עונתיות) וב-9% ברבעון השני. הנתונים הראשוניים לרבעון השלישי מצביעים על המשך צמיחה, בהובלת הביקושים של חודשי הקיץ".

עוד כתבות

ארסוף. חסידות גור מחזיקה קרקעות באזורים אטרקטיביים במיוחד / צילום: איל יצהר

"אנא, תהיו כאיש אחד בלב אחד": כששר אוצר ניסה למנוע את ביטול מס רכוש

הניסיונות להחזיר לחיינו את מס רכוש על קרקעות פנויות, מזכירים את קריאתו של יעקב נאמן לתקן את העיוות ● אלא שבמקום מס שפוגע בקבוצות לחץ ברורות, בממשלה מעדיפים גזרות על כולם

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

הציור ''החלום (מיטה'') של פרידה קאלו מוצג בסותבי'ס, ניו יורק. נכס לאומי / צילום: Reuters, Lev Radin

על פער המחיר בין אומן לאומנית, בין פרידה קאלו לגוסטב קלימט

על אף השיא המרשים ששברה פרידה קאלו עם מכירת הציור היקר ביותר של אומנית אי־פעם, שוק האומנות רחוק מלהעניק לנשים מקום שוויוני ● דוחות מצביעים על עלייה במספר האומניות הפעילות, אך הן עדיין מהוות רק כרבע מהשוק, בעוד שהמכירות הגבוהות ביותר נותרות ברובן נחלתם של גברים ● ד"ר רות מרקוס מסבירה: "זהו לא פער של כישרון, אלא תוצאה של הדרה מערכתית רבת שנים"

מודעת גיוס בסנט פטרסבורג / צילום: ap, Dmitri Lovetsky

נשים ברוסיה מתחתנות עם גברים שהן בקושי מכירות. מה עומד מאחורי הטרנד?

במאמץ לגייס לוחמים מבטיחה רוסיה מענק של 200 אלף דולר למשפחות נופלים ● אלא שיש מי שרקמו מזה משימה זדונית במיוחד: נשים שנישאות להם - במטרה להרוויח ממותם ● ברשתות קמו עשרות קבוצות שמסייעות להן בחיפוש אחר גברים משרתים, והרשויות מדווחות על מעורבות של כנופיות פשע

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

מה משמעות שם הסדרה Pluribus? / צילום: צילום מסך

מה משמעות שם הסדרה Pluribus?

באיזה מדינה מלבד גרמניה נבחר פוליטיקאי בשם אדולף היטלר, באיזו סדרת ספרים נוהגים ללכת אל "פונדק שלושת המטאטאים" ואיזה נהר מפריד בין מקסיקו לארצות הברית? ● הטריוויה השבועית

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם בני סבטי / צילום: INSS

"בתוך שמונה חודשים צפויה עוד מערכה מול איראן, והיא תתמקד במשטר"

שיחה עם בני סבטי, מומחה לאיראן ב-INSS ● על התחזית להתפרקות משטר האייתוללות בתוך כשנתיים, מדוע אסטרטגיית טבעת האש לא צפויה להשתנות ומה יקרה בחזית מול חיזבאללה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שנייה בסדרה

שועל אדום בעיר / צילום: Shutterstock

כמו חזירי הבר והצבועים: החיות שגילו את היתרונות של העיר - ובייתו את עצמן

ביות עצמי הוא תהליך שבו חיית בר לומדת לנצל את הסביבה האנושית לטובתה ● הדביבונים של צפון אמריקה והשועלים האדומים באנגליה הציגו שלל שינויים, פיזיים והתנהגותיים, נוכח החיים בעיר, מהקטנת מבנה גופם כי המזון תמיד זמין ועד ירידה באגרסיביות

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

757 מיליון דולר: עסקת הענק החדשה של אלביט

לפי דיווח ברויטרס, ועדת הביטחון של הפרלמנט היווני אישרה אמש רכישה של 36 מערכות PULS מתוצרת אלביט תמורת 650 מיליון אירו ● מדובר ברכישה יוונית משמעותית ראשונה מבין כמה שצפויות בקרוב, כחלק מתוכנית ההצטיידות של יוון שכוללת רכש בסך כ־32.66 מיליארד דולר עד 2036

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות מחר בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

ג'וני סרוג'י / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דיווח: ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל, הודיע שבכוונתו לעזוב

הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י, שמנהל את פיתוח השבבים בענקית האלקטרוניקה, הודיע לקוק כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את החברה בעתיד הקרוב, כך על פי דיווח בבלומברג ● עזיבה אפשרית של סרוג'י, עלולה להוות מכה למרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהוקם בזכותו ותחת הנהגתו

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

העסקה עם שטראוס הסתיימה בקנס. הרכישה החדשה תשנה בעיניו את פני השוק: "זה מתבקש"

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום