גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; בריל קפצה ב-22%, המשביר ב-20%

מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1%, ומדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל ● פתאל, לייבפרסון ואירודרום רשמו ירידות חדות

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:25

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1% ואילו מדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% . מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו בריל, המשביר 365 , גולף, סאפיינס וקמטק.

מנגד, ירידות חדות רשמו פתאל החזקות , לייבפרסון ואירודרום.

15:50

חברת קליל דיווחה היום כי היא ממשיכה ליישם את תכניתה האסטרטגית ורוכשת את השליטה בפעילות חברת "פתח חלון ודלת" לפי שווי של כ-28 מיליון שקל.

14:45

הירידות בתל אביב נמשכות, הגבוהה שבהן במדד ת"א 35 שמאבד 0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-750 מיליון שקל.

יום המסחר מתאפיין בעליות נאות מאוד אצל חברות האופנה השונות, בראשן בריל (גלי, סולוג, לי קופר ועוד) שפרסמה דוחות חזקים ומזנקת 18%, אחריה המשביר שקופצת 14%, גולף שעולה 12%, עדיקה סטייל מוסיפה 10%, דלתא מותגים מתקדמת 6.2% וקסטרו מתחזקת ב-5.4%.

14:05

המסחר בתל אביב עבר למגמה שלילית, במקביל לשינוי המגמה על החוזים בוול סטריט. מדד ת"א 35 מאבד כעת 0.1%, ומדדי ת"א 125 ו-90 משילים כ-0.2%. מחזור המסחר עד כה עומד על כ-650 מיליון שקל. מדדי הגלובל בלוטק, הטכנולוגיה והתעשייה רושמים עליות קלות, בעוד שאר המדדים נפלו לאדום.

במדד ת"א 35, פרט ללייבפרסון בולטות גם קב' אשטרום שיורדת 2%, מיטרוניקס שמאבדת 1.4% ואלביט מערכות שיורדת ב-0.9%. מנגד, סאפיינס מזנקת 6.7% לאחר שפרסמה דוחות ועדכנה את התחזיות השנתיות מעלה, וגם אופקו הלת' וטבע מקבלות דחיפה מפערי ארביטראז' חיוביים ועולות.

מחיר היעד למניית נייר חדרה עולה: בתגובה לתוצאות הרבעוניות, האנליסטית רוני סלוצקי מלאומי פרטנרס הותירה את המלצת ה"קנייה" למניית הקבוצה והעלתה את מחיר היעד שלה ל-290 שקל, לעומת מחיר קודם של 270 שקל למניה. לדברי סלוצקי, "הזינוק החד בביקוש למוצרי אריזה מקרטון בעולם כולו, שהחל בשלהי שנת 2020, הביא להמשך מגמת העלייה במחירי גלילי הנייר לקרטון גם במהלך הרבעון השני. עליית המחירים נמשכת גם אל תוך הרבעון השלישי. זאת ביחד עם תפוקות ייצור גבוהות יותר ועלות ייצור נמוכה יותר מבעבר בעקבות צעדי התייעלות שביצעה החברה במהלך שנת 2020 הביאו לשיפור חד בתוצאות הכספיות".

12:51

חברת התוכנה הדואלית סאפיינס פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני, ומהן עולה שההכנסות (Non-GAAP) עלו ב-23.6% לכ-115 מיליון דולר, לעומת 93.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה (Non-GAAP) עלה ב-19.7% ל-16 מיליון דולר (29 סנט למניה בדילול מלא), בהשוואה ל-13.3 מיליון דולר (26 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

קיסטון ריט הודיעה שהושלמה העסקה לרכישת מלוא זכויות השותף הכללי והשותפים המוגבלים בהליוס אנרגיה מתחדשת תמורת כ-152 מיליון שקל.

12:25

העליות בתל אביב התמתנו, וכעת ת"א 35 מתחזק בפחות מ-0.1%, ת"א 125 עולה ב-0.1% ות"א 90 בכ-0.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-380 מיליון שקל, כאשר את המחזורים הגבוהים ביותר רושמים הבנקים (מזרחי טפחות , לאומי ופועלים ) וכן המשביר , שמזנקת 22%.

לייבפרסון ממשיכה לאבד גובה ויורדת 8.6%, וקנבוטק מצטרפת אליה עם ירידה של 9.2%. גם אריקה כרמל , טקטונה , פנאקסיה ישראל ואלרון רושמות ירידות חדות של מעל 5%.

10:55

העליות בבורסה המקומית נמשכות ואף מתחזקות, כאשר ת"א 35 עולה כמעט 0.4%, ת"א 125 ב-0.5% ות"א 90 ב-0.8%. מדד הנפט וגז מתקן חלקית את הירידה שרשם אמש ומטפס כעת ב-1.6%. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-135 מיליון שקל.

עליות חדות במיוחד נרשמות אצל בריל שפרסמה תוצאות הבוקר (ראו דיווח קודם), המשביר שממשיכה ביום נוסף של קפיצה בשיעור דו ספרתי על אף שאין שום דיווח משמעותי ברקע, פריון נטוורק מטפסת 7% בהמשך לדוחות שפרסמה אמש.

לייבפרסון, שבעקבות צניחתה במסחר המאוחר אמש בוול סטריט הייתה הבוקר "פתיחה אנגלית" בת"א שבמסגרתה עוכבה פתיחת המסחר, רושמת את הירידה החדה ביותר בבורסה הבוקר - 7.7%.

יוטרון מטפסת מעל 10% לאחר שפרסמה גם היא את דוחותיה. החברה, שנמצאת בשליטת קרן פימי, מדווחת שבחציון הראשון של השנה חל שיפור במדדים הפיננסיים ביחס לתקופה המקבילה - צמיחה של 76% בהכנסות לכ-36 מיליון שקל, מעבר מהפסד תפעולי לרווח תפעולי בשיעור של 10% מסך ההכנסות, מעבר מהפסד נקי לרווח נקי של כ-3 מיליון שקל וכן תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת. מאז תחילת השנה חתמה החברה על הסכמים להקמת חניונים אוטונומיים ומחסנים אוטומטיים בהיקף של כ- 75 מיליון שקל.

חברת דירוג האשראי מעלות העלתה את דירוג חברת אלקטרה נדל"ן ל-ilA- עם תחזית יציבה, לעומת דירוג ilBBB+ שהעניקה מעלות לחברה עד כה.

10:08

יום המסחר בת"א נפתח בעיכוב קל, וכעת נראה שדווקא נרשמות עליות במדדים הגדולים. לייבפרסון אמנם נחתכת בקרוב ל-9%, אך שאר המניות הגדולות מצליחות לפצות על כך ומדד ת"א 35 עולה ב-0.2%.

מדד ת"א 90 מתחזק ב-0.4%, מדד הבנקים עולה 0.5%.

10:05

פתיחת יום המסחר בתל אביב מתעכבת הבוקר ("פתיחה אנגלית"), לאחר שלייבפרסון נפלה אמש במסחר המאוחר בוול סטריט ב-11.5% כתגובה לדוחות שפרסמה, על אף שביצועיה עלו על התחזיות. ההכנסות החברה ברבעון השני עמדו על 119.6 מיליון דולר, עלייה של 31% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. החברה רשמה הפסד רבעוני של 11 סנט למניה לעומת הערכת קונצנזוס האנליסטים של גולדמן זאקס להפסד של 15 סנט למניה. בתקופה המקבילה אשתקד ההפסד עמד על 2 סנט בלבד למניה.

9:20

מאסיבית טכנולוגיות הדפסה תלת מימד דיווחה על תוצאותיה הכספיות המלאות לחציון הראשון של שנת 2021. הכנסותיה הסתכמו בחציון בכ-3 מיליון דולר, גידול של כ-64% ביחס לחציון המקביל ב-2020. הגידול נבע מעלייה במספר המדפסות שנמכרו - 8 לעומת 5 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי הסתכם ב-1.3 מיליון דולר, עלייה של 150% ביחס לחציון המקביל אשתקד. שיעור הרווחיות הגולמית של החברה נסק ל-44%, לעומת 28.8% בחציון המקביל ב-2020.

אפולו פאוור מדווחת שמשרד הפטנטים האמריקאי העניק לחברת הבת סולארפיינט פטנט בארה"ב הנוגע ליריעות הסולאריות הגמישות. מועד פקיעתו הצפוי של הפטנט: שנת 2039.

8:45

דלתא מותגים פרסמה דוחותיה הכספיים, שלפיהם מכירות הרבעון השני צמחו ב-32% לכ-200 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי עלה ב-51% ל-45.5 מיליון שקל, ושיעור הרווחיות עלה ל-22.7%. הרווח הנקי קפץ ב-48% ל-34.7 מיליון שקל.

נייר חדרה מפרסמת את תוצאות הרבעון השני ומהן עולה שיפור בשורות הרווח. הרווח הגולמי עלה ב-38% והסתכם ב-78 מיליון שקל לעומת 56 מיליון שקל אשתקד. הרווח התפעולי, לפני הוצאות חד פעמיות, הוכפל והסתכם ב-29 מיליון שקל. ה-EBITDA צמח ב-27%, ל-65 מיליון שקל. הרווח הנקי עמד על 14 מיליון שקל, בהשוואה ל-1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

7:50

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בתל אביב צפוי, ככל הנראה, להיפתח במגמה מעורבת. בעוד שבאסיה נרשמות בעיקר עליות, החוזים על וול סטריט נחלשים קלות ועשויים להשפיע.

אתמול יום המחסר הסתיים בירידות חדות. מדד ת"א 35 איבד 1.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-2.1% ומדד ת"א 125 נסוג ב-1.4%. הירידות הקיפו את כלל המדדים הענפיים, מלבד מדד ביומד שהתחזק ב-0.1%. מדד נפט וגז ירד ב-2.9%, מדד נדל"ן איבד 2%.

2. עונת הדוחות הגיעה לת"א

אחרי טפטופי דוחות בבורסה המקומית (בעוד שבארה"ב ואירופה מרבית הענקיות כבר פרסמו תוצאות), נראה שאפשר להגיד שעונת הדוחות הגיעה.

היום יפרסמו תוצאות אבגול , אורמת , נייר חדרה , סאפיינס , פננטפארק וקמטק . מבין הישראליות שנסחרות בוול סטריט בלבד, ידווחו פלייטיקה, מאנדיי, למונייד ואבן קיסר.

בריל כבר פרסמה דוחות הבוקר, מהם עולה שהמכירות של קמעונאית ההלבשה והביגוד (ניין ווסט, לי קופר, סולוג ועוד) עלו ברבעון השני בכ-50% - מ-105 מיליון שקל אשתקד ל-161 מיליון שקל השנה. הרווח הנקי הרבעוני עלה מ-3.4 מיליון שקל ל-20 מיליון שקל, ובמבט על ששת החודשים הראשונים של השנה - החברה עברה מהפסד של 7 מיליון שקל בחציון הראשון של 2020 לרווח של 28 מיליון שקל.

3. הדואליות יספקו תמיכה

בניגוד למגמה בתל אביב, ניו יורק ננעלה אמש בירוק ומרבית המניות הדואליות שבו עם פערי ארביטראז' חיוביים. הגדולות שבהן צפויות לספק רוח גבית למדד ת"א 35.

בין השאר, פריון נטוורק צפויה לעלות היום לאחר שחזרה עם פער חיובי גבוה של 7.5%, הודות לדוחות מצויינים לרבעון השני, אורמד עם פער חיובי של 5%, אופקו הלת' עם 2.9%, לייבפרסון וטבע כ-1.8%.

מנגד, סייפ-טי גרופ ככל הנראה תאבד גובה היום בעקבות פער שלילי גדול של 6.5%, אנלייבקס שקפצה אתמול 16% בת"א לא עניינה באותה מידה את משקיעי וול סטריט וחזרה עם פער שלילי של 3.2%, טאואר ונובה עם פער שלילי של 0.5%.

4. הנפט יציב, הביטקוין נחלש

כיומיים לאחר שמחיר הנפט נחתך ביותר מ-3%, נרשמת יציבות יחסית בגזרה. נפט מסוג WTI נחלש ב-0.1% וכעת נסחר ברמה של 70.5 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט מתחזק בשיעור דומה, לרמה של 72.5 דולר לחבית. אתמול ירידת מחיר הנפט גררה את מדד נפט וגז 2.9% למטה.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות שערים קלות, והביטקוין אט אט מוחק את העלייה המרשימה שרשם בשבוע שעבר. כעת הוא נסחר תמורת פחות מ-38 אלף דולר, ירידה של כ-4,000 דולר בתוך מספר ימים.

5. "מוקדם להגיד איך ישפיע אישור התקציב על הכלכלה"

ולסיום, עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, התייחס לאישור התקציב במדינה - לאחר שלוש שנים ללא תקציב מאושר. "למרות שברור שלא כל הרפורמות שפורסמו יעברו בסופו של דבר - אישור תקציב ישדר יציבות. נראה שינויים בתקציב (וגם בחוק ההסדרים) עד למועד האחרון בנובמבר ולכן רצוי לחכות עם הניתוח לגבי ההשפעות הספציפיות על הכלכלה. יחד עם זאת, ברור שאישורו ישדר יציבות, יקטין את אי הוודאות בנוגע למדיניות הכלכלית של הממשלה ויחזק את דירוג האשראי של ישראל (ואת השקל). יעד הגירעון המוצע ל-2022 עומד על 3.9% מהתוצר. יעד סביר שלא מהווה הגדלה של הגירעון (ללא הוצאות על הריבית), אך חלק מהתוכניות שמוצעות ידרשו הוצאה גדולה בעתיד (כמו המטרו) שיחייבו התאמות ע"י העלאת מיסים או קיצוץ בהוצאות".

קליין התייחס גם לנתוני הצמיחה ברבעון השני, שיפורסמו ב-16 באוגוסט. "בדומה לארה"ב ואירופה, גם בארץ אנו צופים צמיחה חזקה שתפצה על הירידה שנרשמה ברבעון הראשון (מינוס 5.8%) בהובלת הצריכה הפרטית והיצוא. אינדיקטורים מקדימים לכך ניתן לראות במדד סך הרכישות בכרטיסי אשראי שעלה ב-5% ביוני (על פי נתונים מנוכים עונתיות) וב-9% ברבעון השני. הנתונים הראשוניים לרבעון השלישי מצביעים על המשך צמיחה, בהובלת הביקושים של חודשי הקיץ".

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר צפוי להיפתח במגמה שלילית בעקבות התחממות מלחמת הסחר והירידות בעולם ● מיטב: הצטרפות המשקיעים הזרים עשויה לחזק את המומנטום בשוק ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של נטפליקס ווורנר ברדרס ● מחפשים מקלט: הזהב והכסף מזנקים לשיאים חדשים הבוקר ● ה"מופלאה" שתזנק ב-30% ועוד שתיים: בכירי האנליסטים ממליצים על שלוש מניות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

שוכרים עזבו, בעלת הדירה התנגדה. למה ביהמ"ש קבע שלא הפרו חוזה?

נקבע כי שוכרים רשאים לעזוב את הדירה גם ללא שוכר חלופי, כאשר בעלת הנכס הכשילה את ניסיונם למצוא מחליף ● בריטיש איירווייס תפצה משפחה בכ־26 אלף שקל, לאחר שעקב ביטול טיסה נקלעו למסע בן תשעה ימים בחזרתם הביתה ● ביהמ"ש ביטל העברה של בני זוג, לאחר שההעברה בוצעה בסמוך לצו חדלות הפירעון ● 3 פסקי דין בשבוע 

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

הישורת האחרונה בהנפקת הנדל"ן של רמי לוי: הבעלים "ויתר" על 360 מיליון שקל

לאחר כמעט חמישה חודשי מגעים, "כופפו" הגופים המוסדיים את רמי לוי, שנאלץ להפחית את השווי ואת היקף הגיוס של זרוע הנכסים שלו ● כן ייאלץ לוותר על חלוקת מחצית מכספי ההנפקה כדיבידנד ● לאחר ההנפקה יוכפל שכרם של לוי ומנכ"ל חברת הנדל"ן המניב

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ מעלה הילוך לסיפוח גרינלנד, ושולף איום חדש נגד מדינות נאט"ו

נשיא ארה"ב הודיע ברשת החברתית שלו כי יטיל מכס של 10% על שמונה מדינות נאט"ו החל מ-1 בפברואר עד שלא יגיעו "להסכם לרכישה כוללת של גרינלנד" ● טראמפ איים שב-1 יוני היקף המכס יקפוץ ל-25%

יו''ר רשות ני''ע ספי זינגר ומנכ''ל הבורסה איתי בן זאב, לצד יו''ר ה-SEC פול אטקינס, בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, הבוקר (ו') / צילום: דרור סיתהכל

הקלות לישראליות ורפורמה בדיווחים: יו"ר SEC אותת מתל אביב על שינוי כיוון

בביקור בישראל שלח פול אטקינס, יו"ר רשות ני"ע האמריקאית, מסר מרגיע לישראליות שנסחרות בארה"ב ושיתף בתוכניות להפחתה בדיווחי חברות ועידוד השקעות אלטרנטיביות ● אטקינס אינו נלהב מהטלת קנסות על תאגידים, וסירב להתחייב כי יגן על עצמאות SEC מפני טראמפ

צבי אלון, יו''ר ומנכ''ל טיגו אנרגיה / צילום: Tigo

עם מנכ"ל ישראלי: המתחרה הקטנה של סולאראדג' שקפצה 70% ביומיים

מאז השפל של אפריל שעבר זינקה מניית טיגו, המייעלת ייצור אנרגיה סולארית, ביותר מפי 4 ● מנכ"ל החברה הוא הישראלי צבי אלון, שייסד את ספקית האינטרנט נטוויז'ן

אשפוזי בית במקום אשפוזים בבתי החולים / צילום: Shutterstock

חבילת התמריצים המתוכננת לבתי חולים ולקופות שיעברו לאשפוזי בית

רפורמה של עשרות מיליוני שקלים בחוק ההסדרים מנסה להפחית עומס במחלקות הפנימיות: משרדי האוצר והבריאות יציעו לבתי החולים "דמי תיווך" או הסבת מיטות לאשפוז ביתי ● האם המודל החדש יצליח לשכנע את המנהלים לוותר על המטופלים במסדרון לטובת טיפול מרחוק?

גיוס עובדים / צילום: Shutterstock, tsyhun

דוח הלמ"ס: הביקוש הגבוה ביותר לעובדים מאז 2022

שיעור המשרות הפנויות במשק הגיע בדצמבר לשיא של יותר משנתיים, כשהביקוש הגבוה ביותר נרשם בענפי הבניין והאירוח ● מנגד, במשרות הדורשות השכלה אקדמית קיים עודף עובדים ● בהייטק נרשמת התאוששות מתונה ביחס לשנים קודמות

"פשרות משמעותיות": איך עשוי להיראות שלטון חמינאי באיראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בטורקיה את צירוף המדינה לוועד המנהל בעזה, הסעודים מקימים ברית צבאית נגד ההשפעה של איחוד האמירויות במרחב, והמשטר האיראני כבר לא יחזור להיות מה שהיה • כותרות העיתונים בעולם

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

"האישה הראשונה של שוק ההון" הורידה פרופיל במשך שנים. עכשיו היא עושה קאמבק

זהבית כהן ידעה בעבר הצלחות עסקיות גדולות לצד מאבקים וסערות מתוקשרות בתנובה, בבית ההשקעות פסגות, בזאפ ובחברת ההסעדה שולץ ● לאחר כמה שנים שבהן הורידה פרופיל, חוזרת כהן עם אקזיט מרשים ברשת מקס סטוק, רכישת הענק של אתר יד2 וכניסה לתחום מפתיע ● וגם: איזה רווח הניבה הקרן שהיא מובילה למשקיעיה?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המכסים החדשים של טראמפ על אירופה - בצל המאבק על גרינלנד

על רקע ניסיונותיו העקביים של טראמפ לרכוש את גרינלנד, הוא הודיע אמש על הטלת מכסים נוספים נגד שורת מדינות אירופיות, ביניהן צרפת, גרמניה ובריטניה ● החרפת הטון מגיעה לאחר שבשבוע שעבר מספר מדינות שלחו כוחות צבאיים אל האי ● באירופה יתכנסו היום לדיון חירום

במשלחי היד האקדמיים נפער פער בין מספר מחפשי העבודה למשרות הפנויות / צילום: Shutterstock

דווקא בעלי המיומנויות הנמוכות נדרשים יותר: הדוח המפתיע של שירות התעסוקה

שוק העבודה הדוק על הנייר, אבל ההתאמה בין סוג כוח האדם, המיומנויות והמשרות הפנויות נשחקת ● דוח שירות התעסוקה מציג תמונה של עודף אקדמאים מול מחסור חמור בעובדים בענפי התעשייה והבנייה, השכלת-יתר שלא מתורגמת למיומנויות – וטכנולוגיה ודמוגרפיה שמאיצות פערים

הריסה של בניין במסגרת פרויקט פינוי־בינוי / אילוסטרציה: גל פליבה

פרויקט הדגל של אאורה בנתניה: בית המשפט קבע שהמתנגדים "סרבנים" ויפונו בתוך חודש

המחוזי דחה את טענות הדיירים שלפיהן סירובם לפנות את הדירות נובע מאי־מסירת ערבות בנקאית, וקבע כי מדובר בטענות הלוקות בחוסר תום־לב ● ההחלטה מאפשרת את המשך קידומו של אחד מפרויקטי ההתחדשות העירונית הגדולים והמורכבים בישראל, שנעצר בשל התנגדות של מיעוט דיירים

אורי יהודאי / צילום: סיון פרג'

אורי יהודאי, יו"ר רפא: "ניקח את תרימה לחו"ל, ואז היא תוכל להרוויח"

תרימה הוקמה ב-1935 על ידי חיים ויצמן, הנשיא הראשון של ישראל, וכעת היא צפויה להירכש תמורת 45 מיליון שקל ● בתחילת שנה שעברה, נבחנה אפשרות למכור את תרימה לכצט שבבעלות קרן פורטיסימו, אך בסופו של דבר לא יצאה עסקה זו לפועל

רצועת עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

העסקים עם קושנר, השותף מה-NBA: המיליארדר הישראלי שמונה למועצת השלום בעזה של טראמפ

יקיר גבאי שהונו מוערך על ידי פורבס ב-4.1 מיליארד דולר, הוא איש עסקים שצמח בשוק ההון הישראלי בשנות התשעים והקים אימפריית נדל"ן עסקית בגרמניה באמצעות חברת הנדל"ן המניב אראונדטאון, שבה הוא מחזיק כיום ב-15% מהון המניות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"לעולם אל תעשו את זה": העצה היחידה שוורן באפט נותן להורים

וורן באפט נודע בעיקר בגלל השקעותיו ועסקיו, אך בראיון נדיר שנתן ל-CNBC הוא מוכיח שהשיעורים החשובים של החיים לא תמיד קשורים למספרים ● מה הטיפ שלו להורים חדשים, למה הפסיק לדבר על פוליטיקה ומתי הבין שהימורי סוסים לא יהפכו אותו למיליונר?

ChatGPT / צילום: Unsplash, mojahid mottakin

לראשונה: OpenAI מתחילה לשלב פרסומות ב-ChatGPT

המהלך יחל כפיילוט למשתמשי ChatGPT בארה"ב, ויחול על המסלולים החינמי ועל Go - חבילת מנוי מוזלת במחיר 8 דולר לחודש, בעוד המנויים בתשלום יישארו ללא פרסום

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

"קלוד קוד": הכלי החדש שמאיים לנגוס ברווחים של ענקיות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

רצף הירידות במחירי הדיור נקטע? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

חושבים שירידת מחירי הדירות נבלמה? תקראו את זה קודם

מדד מחירי הדיור עלה בדצמבר ב־0.7% והשאלה הגדולה היא האם הכיוון משתנה ● בהפניקס ערכו ניתוח מקיף של מגמות הדיור ולא פוסלים תרחיש כזה, אך מעריכים כי לא בטווח הקרוב

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

כפסע מתקיפה נרחבת: כך כמעט ארה"ב הפציצה באיראן

בכיר אמריקאי על התקיפה שבוטלה שבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ●  צה"ל: כוחות הביטחון פתחו במבצע נרחב לסיכול טרור בעיר חברון ● מערכת הביטחון התריעה בפני הדרג המדיני בימים האחרונים שיש עלייה במוטיבציה של חמאס ● ארה"ב מגבירה את צבירת הכוח, בצה"ל מעבים את מערך ההגנה ● עדכונים שוטפים