גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; בריל קפצה ב-22%, המשביר ב-20%

מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1%, ומדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל ● פתאל, לייבפרסון ואירודרום רשמו ירידות חדות

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:25

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ננעל בירידה של 0.1% ואילו מדד ת"א 90 רשם עלייה של 0.2% . מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו בריל, המשביר 365 , גולף, סאפיינס וקמטק.

מנגד, ירידות חדות רשמו פתאל החזקות , לייבפרסון ואירודרום.

15:50

חברת קליל דיווחה היום כי היא ממשיכה ליישם את תכניתה האסטרטגית ורוכשת את השליטה בפעילות חברת "פתח חלון ודלת" לפי שווי של כ-28 מיליון שקל.

14:45

הירידות בתל אביב נמשכות, הגבוהה שבהן במדד ת"א 35 שמאבד 0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-750 מיליון שקל.

יום המסחר מתאפיין בעליות נאות מאוד אצל חברות האופנה השונות, בראשן בריל (גלי, סולוג, לי קופר ועוד) שפרסמה דוחות חזקים ומזנקת 18%, אחריה המשביר שקופצת 14%, גולף שעולה 12%, עדיקה סטייל מוסיפה 10%, דלתא מותגים מתקדמת 6.2% וקסטרו מתחזקת ב-5.4%.

14:05

המסחר בתל אביב עבר למגמה שלילית, במקביל לשינוי המגמה על החוזים בוול סטריט. מדד ת"א 35 מאבד כעת 0.1%, ומדדי ת"א 125 ו-90 משילים כ-0.2%. מחזור המסחר עד כה עומד על כ-650 מיליון שקל. מדדי הגלובל בלוטק, הטכנולוגיה והתעשייה רושמים עליות קלות, בעוד שאר המדדים נפלו לאדום.

במדד ת"א 35, פרט ללייבפרסון בולטות גם קב' אשטרום שיורדת 2%, מיטרוניקס שמאבדת 1.4% ואלביט מערכות שיורדת ב-0.9%. מנגד, סאפיינס מזנקת 6.7% לאחר שפרסמה דוחות ועדכנה את התחזיות השנתיות מעלה, וגם אופקו הלת' וטבע מקבלות דחיפה מפערי ארביטראז' חיוביים ועולות.

מחיר היעד למניית נייר חדרה עולה: בתגובה לתוצאות הרבעוניות, האנליסטית רוני סלוצקי מלאומי פרטנרס הותירה את המלצת ה"קנייה" למניית הקבוצה והעלתה את מחיר היעד שלה ל-290 שקל, לעומת מחיר קודם של 270 שקל למניה. לדברי סלוצקי, "הזינוק החד בביקוש למוצרי אריזה מקרטון בעולם כולו, שהחל בשלהי שנת 2020, הביא להמשך מגמת העלייה במחירי גלילי הנייר לקרטון גם במהלך הרבעון השני. עליית המחירים נמשכת גם אל תוך הרבעון השלישי. זאת ביחד עם תפוקות ייצור גבוהות יותר ועלות ייצור נמוכה יותר מבעבר בעקבות צעדי התייעלות שביצעה החברה במהלך שנת 2020 הביאו לשיפור חד בתוצאות הכספיות".

12:51

חברת התוכנה הדואלית סאפיינס פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני, ומהן עולה שההכנסות (Non-GAAP) עלו ב-23.6% לכ-115 מיליון דולר, לעומת 93.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה (Non-GAAP) עלה ב-19.7% ל-16 מיליון דולר (29 סנט למניה בדילול מלא), בהשוואה ל-13.3 מיליון דולר (26 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

קיסטון ריט הודיעה שהושלמה העסקה לרכישת מלוא זכויות השותף הכללי והשותפים המוגבלים בהליוס אנרגיה מתחדשת תמורת כ-152 מיליון שקל.

12:25

העליות בתל אביב התמתנו, וכעת ת"א 35 מתחזק בפחות מ-0.1%, ת"א 125 עולה ב-0.1% ות"א 90 בכ-0.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-380 מיליון שקל, כאשר את המחזורים הגבוהים ביותר רושמים הבנקים (מזרחי טפחות , לאומי ופועלים ) וכן המשביר , שמזנקת 22%.

לייבפרסון ממשיכה לאבד גובה ויורדת 8.6%, וקנבוטק מצטרפת אליה עם ירידה של 9.2%. גם אריקה כרמל , טקטונה , פנאקסיה ישראל ואלרון רושמות ירידות חדות של מעל 5%.

10:55

העליות בבורסה המקומית נמשכות ואף מתחזקות, כאשר ת"א 35 עולה כמעט 0.4%, ת"א 125 ב-0.5% ות"א 90 ב-0.8%. מדד הנפט וגז מתקן חלקית את הירידה שרשם אמש ומטפס כעת ב-1.6%. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-135 מיליון שקל.

עליות חדות במיוחד נרשמות אצל בריל שפרסמה תוצאות הבוקר (ראו דיווח קודם), המשביר שממשיכה ביום נוסף של קפיצה בשיעור דו ספרתי על אף שאין שום דיווח משמעותי ברקע, פריון נטוורק מטפסת 7% בהמשך לדוחות שפרסמה אמש.

לייבפרסון, שבעקבות צניחתה במסחר המאוחר אמש בוול סטריט הייתה הבוקר "פתיחה אנגלית" בת"א שבמסגרתה עוכבה פתיחת המסחר, רושמת את הירידה החדה ביותר בבורסה הבוקר - 7.7%.

יוטרון מטפסת מעל 10% לאחר שפרסמה גם היא את דוחותיה. החברה, שנמצאת בשליטת קרן פימי, מדווחת שבחציון הראשון של השנה חל שיפור במדדים הפיננסיים ביחס לתקופה המקבילה - צמיחה של 76% בהכנסות לכ-36 מיליון שקל, מעבר מהפסד תפעולי לרווח תפעולי בשיעור של 10% מסך ההכנסות, מעבר מהפסד נקי לרווח נקי של כ-3 מיליון שקל וכן תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת. מאז תחילת השנה חתמה החברה על הסכמים להקמת חניונים אוטונומיים ומחסנים אוטומטיים בהיקף של כ- 75 מיליון שקל.

חברת דירוג האשראי מעלות העלתה את דירוג חברת אלקטרה נדל"ן ל-ilA- עם תחזית יציבה, לעומת דירוג ilBBB+ שהעניקה מעלות לחברה עד כה.

10:08

יום המסחר בת"א נפתח בעיכוב קל, וכעת נראה שדווקא נרשמות עליות במדדים הגדולים. לייבפרסון אמנם נחתכת בקרוב ל-9%, אך שאר המניות הגדולות מצליחות לפצות על כך ומדד ת"א 35 עולה ב-0.2%.

מדד ת"א 90 מתחזק ב-0.4%, מדד הבנקים עולה 0.5%.

10:05

פתיחת יום המסחר בתל אביב מתעכבת הבוקר ("פתיחה אנגלית"), לאחר שלייבפרסון נפלה אמש במסחר המאוחר בוול סטריט ב-11.5% כתגובה לדוחות שפרסמה, על אף שביצועיה עלו על התחזיות. ההכנסות החברה ברבעון השני עמדו על 119.6 מיליון דולר, עלייה של 31% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. החברה רשמה הפסד רבעוני של 11 סנט למניה לעומת הערכת קונצנזוס האנליסטים של גולדמן זאקס להפסד של 15 סנט למניה. בתקופה המקבילה אשתקד ההפסד עמד על 2 סנט בלבד למניה.

9:20

מאסיבית טכנולוגיות הדפסה תלת מימד דיווחה על תוצאותיה הכספיות המלאות לחציון הראשון של שנת 2021. הכנסותיה הסתכמו בחציון בכ-3 מיליון דולר, גידול של כ-64% ביחס לחציון המקביל ב-2020. הגידול נבע מעלייה במספר המדפסות שנמכרו - 8 לעומת 5 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי הסתכם ב-1.3 מיליון דולר, עלייה של 150% ביחס לחציון המקביל אשתקד. שיעור הרווחיות הגולמית של החברה נסק ל-44%, לעומת 28.8% בחציון המקביל ב-2020.

אפולו פאוור מדווחת שמשרד הפטנטים האמריקאי העניק לחברת הבת סולארפיינט פטנט בארה"ב הנוגע ליריעות הסולאריות הגמישות. מועד פקיעתו הצפוי של הפטנט: שנת 2039.

8:45

דלתא מותגים פרסמה דוחותיה הכספיים, שלפיהם מכירות הרבעון השני צמחו ב-32% לכ-200 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי עלה ב-51% ל-45.5 מיליון שקל, ושיעור הרווחיות עלה ל-22.7%. הרווח הנקי קפץ ב-48% ל-34.7 מיליון שקל.

נייר חדרה מפרסמת את תוצאות הרבעון השני ומהן עולה שיפור בשורות הרווח. הרווח הגולמי עלה ב-38% והסתכם ב-78 מיליון שקל לעומת 56 מיליון שקל אשתקד. הרווח התפעולי, לפני הוצאות חד פעמיות, הוכפל והסתכם ב-29 מיליון שקל. ה-EBITDA צמח ב-27%, ל-65 מיליון שקל. הרווח הנקי עמד על 14 מיליון שקל, בהשוואה ל-1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

7:50

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בתל אביב צפוי, ככל הנראה, להיפתח במגמה מעורבת. בעוד שבאסיה נרשמות בעיקר עליות, החוזים על וול סטריט נחלשים קלות ועשויים להשפיע.

אתמול יום המחסר הסתיים בירידות חדות. מדד ת"א 35 איבד 1.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-2.1% ומדד ת"א 125 נסוג ב-1.4%. הירידות הקיפו את כלל המדדים הענפיים, מלבד מדד ביומד שהתחזק ב-0.1%. מדד נפט וגז ירד ב-2.9%, מדד נדל"ן איבד 2%.

2. עונת הדוחות הגיעה לת"א

אחרי טפטופי דוחות בבורסה המקומית (בעוד שבארה"ב ואירופה מרבית הענקיות כבר פרסמו תוצאות), נראה שאפשר להגיד שעונת הדוחות הגיעה.

היום יפרסמו תוצאות אבגול , אורמת , נייר חדרה , סאפיינס , פננטפארק וקמטק . מבין הישראליות שנסחרות בוול סטריט בלבד, ידווחו פלייטיקה, מאנדיי, למונייד ואבן קיסר.

בריל כבר פרסמה דוחות הבוקר, מהם עולה שהמכירות של קמעונאית ההלבשה והביגוד (ניין ווסט, לי קופר, סולוג ועוד) עלו ברבעון השני בכ-50% - מ-105 מיליון שקל אשתקד ל-161 מיליון שקל השנה. הרווח הנקי הרבעוני עלה מ-3.4 מיליון שקל ל-20 מיליון שקל, ובמבט על ששת החודשים הראשונים של השנה - החברה עברה מהפסד של 7 מיליון שקל בחציון הראשון של 2020 לרווח של 28 מיליון שקל.

3. הדואליות יספקו תמיכה

בניגוד למגמה בתל אביב, ניו יורק ננעלה אמש בירוק ומרבית המניות הדואליות שבו עם פערי ארביטראז' חיוביים. הגדולות שבהן צפויות לספק רוח גבית למדד ת"א 35.

בין השאר, פריון נטוורק צפויה לעלות היום לאחר שחזרה עם פער חיובי גבוה של 7.5%, הודות לדוחות מצויינים לרבעון השני, אורמד עם פער חיובי של 5%, אופקו הלת' עם 2.9%, לייבפרסון וטבע כ-1.8%.

מנגד, סייפ-טי גרופ ככל הנראה תאבד גובה היום בעקבות פער שלילי גדול של 6.5%, אנלייבקס שקפצה אתמול 16% בת"א לא עניינה באותה מידה את משקיעי וול סטריט וחזרה עם פער שלילי של 3.2%, טאואר ונובה עם פער שלילי של 0.5%.

4. הנפט יציב, הביטקוין נחלש

כיומיים לאחר שמחיר הנפט נחתך ביותר מ-3%, נרשמת יציבות יחסית בגזרה. נפט מסוג WTI נחלש ב-0.1% וכעת נסחר ברמה של 70.5 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט מתחזק בשיעור דומה, לרמה של 72.5 דולר לחבית. אתמול ירידת מחיר הנפט גררה את מדד נפט וגז 2.9% למטה.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות שערים קלות, והביטקוין אט אט מוחק את העלייה המרשימה שרשם בשבוע שעבר. כעת הוא נסחר תמורת פחות מ-38 אלף דולר, ירידה של כ-4,000 דולר בתוך מספר ימים.

5. "מוקדם להגיד איך ישפיע אישור התקציב על הכלכלה"

ולסיום, עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, התייחס לאישור התקציב במדינה - לאחר שלוש שנים ללא תקציב מאושר. "למרות שברור שלא כל הרפורמות שפורסמו יעברו בסופו של דבר - אישור תקציב ישדר יציבות. נראה שינויים בתקציב (וגם בחוק ההסדרים) עד למועד האחרון בנובמבר ולכן רצוי לחכות עם הניתוח לגבי ההשפעות הספציפיות על הכלכלה. יחד עם זאת, ברור שאישורו ישדר יציבות, יקטין את אי הוודאות בנוגע למדיניות הכלכלית של הממשלה ויחזק את דירוג האשראי של ישראל (ואת השקל). יעד הגירעון המוצע ל-2022 עומד על 3.9% מהתוצר. יעד סביר שלא מהווה הגדלה של הגירעון (ללא הוצאות על הריבית), אך חלק מהתוכניות שמוצעות ידרשו הוצאה גדולה בעתיד (כמו המטרו) שיחייבו התאמות ע"י העלאת מיסים או קיצוץ בהוצאות".

קליין התייחס גם לנתוני הצמיחה ברבעון השני, שיפורסמו ב-16 באוגוסט. "בדומה לארה"ב ואירופה, גם בארץ אנו צופים צמיחה חזקה שתפצה על הירידה שנרשמה ברבעון הראשון (מינוס 5.8%) בהובלת הצריכה הפרטית והיצוא. אינדיקטורים מקדימים לכך ניתן לראות במדד סך הרכישות בכרטיסי אשראי שעלה ב-5% ביוני (על פי נתונים מנוכים עונתיות) וב-9% ברבעון השני. הנתונים הראשוניים לרבעון השלישי מצביעים על המשך צמיחה, בהובלת הביקושים של חודשי הקיץ".

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

שוק העבודה הדוק: שיא של שלוש שנים בשיעור המשרות הפנויות

לפי הלמ"ס, סך מספר המשרות הפנויות עלה ל-151,354 בנובמבר, לעומת 150,974 באוקטובר ● המחסור הכבד ביותר בידיים עובדות מצוי בקרב עובדי המכירות

קורסרה רוכשת את המתחרה אודמי / צילום: Shutterstock

פלטפורמת הלימודים שהקימה הישראלית רוכשת את המתחרה בעסקת מיליארדים

קורסרה, שהוקמה על ידי דפנה קולר, תרכוש את אודמי בעסקת מניות בשווי כ־2.5 מיליארד דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר חוששים: צה"ל בדרך למיצוי מכסת המילואים לכל 2026

לפי ההסכמות התקציביות בין משרד האוצר למערכת הביטחון, מילואימניקים ישרתו מספר מוגבל של ימים בשנה ● אולם, לוחמים קיבלו צווים לינואר 2026 שעוקפים זאת ● האם התקציב בדרך להיפרץ?

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

"להביא ערך לבעלי המניות": ההישג האקטיביסטי בצים

המאבק בין בעלי המניות לדירקטוריון חברת הספנות הגיע לסיומו, וכעת מתכוונים הצדדים לפעול יחד "להביא ערך לבעלי המניות"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה אדומה בוול סטריט; אנבידיה נפלה בכ-4%, קמטק ונובה במעל 6%

נאסד"ק ירד ב-1.8% ● OpenAI מנהלת שיחות עם אמזון בנוגע להשקעה אפשרית ● וורנר ברדרס דיסקברי ממליצה לדחות את הצעת פרמאונט לרכישתה, מעדיפה את זו של נטפליקס ● אחר שצנחו אתמול - מחירי הנפט קופצים לאחר שהנשיא טראמפ הטיל מצור ימי על ונצואלה ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב 86 אלף דולר ● נעילה מעורבת באירופה, לונדון עלתה ב-1%

וואטסאפ / צילום: Shutterstock

האם הסכמה בוואטסאפ על מחיר הדירה נחשבת להסכם מחייב?

לאחר שהסכימו על מחיר בהודעת וואטסאפ, נסוג המוכר מהעסקה, מתוך תקווה לקבל תמורה גבוהה יותר ● ביהמ"ש קבע כי ההסכם לא היה מחייב, אך פסק פיצוי לרוכש

מי ירכוש את אולפני וורנר ברדרס? / צילום: Shutterstock

עסקת הענק במדיה: בוורנר ברדרס ממליצים לדירקטוריון לבחור בנטפליקס על פני פרמאונט

במכתב לבעלי המניות, וורנר כינתה את הצעתה של פרמאונט "אשליה", העלתה חששות לגבי אמינות ההון המוצע על-ידה ואף הטילה ספק במחויבות של משפחת אליסון למימון העסקה ● "הצעת פרמאונט לא נותנת ערך מספק; תנאי המיזוג עם נטפליקס עדיפים"

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

ההחלטה האמריקאית שמעוררת חששות לגבי עסקת אלביט עם יוון

ביוון אושר תקציב של 812 מיליון דולר לרכישת מערכת הארטילריה PULS של אלביט, אך ארה"ב הטילה וטו על שימוש בחימושים מתוצרת אמריקאית במשגרי טילים זרים ● לוקהיד מרטין, המתחרה על העסקה, מציעה חלופה זולה יותר

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הסלמה משמעותית: טראמפ הגדיר את המשטר בוונצואלה כארגון טרור

בהסלמה משמעותית בין המדינות, נשיא ארה"ב הכריז על משטר מדורו כארגון טרור ● טראמפ גם הודיע כי "ונצואלה מוקפת לחלוטין בצי המלחמה הימי הגדול ביותר שאי-פעם נפרס בדרום אמריקה", והוסיף: "מורה על מצור מוחלט ומלא על כל מכליות הנפט הנכנסות לוונצואלה והיוצאות ממנה" ● טראמפ איים: "ההלם שהם יחוו יהיה חסר תקדים" ● בקראקס הגיבו: "דוחים את האיום הגרוטסקי"

שוק באנקרה. / צילום: ap, Burhan Ozbilici

בניגוד לכל הכללים: טורקיה הורידה ריבית בפעם הרביעית, למרות אינפלציה של 31%

נגיד הבנק המרכזי בטורקיה, פתיך קרהאן, הודיע לאחרונה על הורדת ריבית בפעם הרביעית בתוך שנה, וכעת היא עומדת על 38% ● זאת, על אף קצב האינפלציה השנתי שנותר גבוה ● בשנים האחרונות, הכלכלה הטורקית מתמודדת עם שורת אתגרים, בהם מחסור באנרגיה

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

נתניהו העניק את האישור: עסקת הגז הגדולה עם מצרים יוצאת לדרך

האישור של נתניהו מגיע לאחר הסדרת התנאים בין משרד האנרגיה לחברות הגז, לקראת הרחבת ההפקה ממאגר לוויתן והיצוא למצרים ● התמורה בעסקה: 35 מיליארד דולר

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

המתווך האמריקאי-פלסטיני חושף: השלב השני של הפסקת האש צפוי להתחיל בחודש הבא

ראש ממשלת קטאר בתום הפגישה עם רוביו:"מדגישים את מחויבותנו לעבוד עם ארה"ב כדי להגן על הסכם הפסקת האש בעזה ולהעבירו משלב לשלב" ● האזהרה של הרמטכ"ל: מאות אנשי קבע פרשו בחודש האחרון ● טראמפ במסיבת חנוכה בבית הלבן: "יש אנשים שמכחישים את ה-7 באוקטובר. לא ניתן לזה לקרות" ● שר החוץ של איראן: מתקני הגרעין שלנו ספגו נזק כבד, אך הידע והטכנולוגיה ברשותנו ● דיווחים שוטפים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

מגה אור די סי של צחי נחמיאס במגעים להקמת מעבדות אנבידיה במעל למיליארד דולר

כפי שנחשף בעבר בגלובס, אנבידיה בונה חוות שרתים שנייה לשימוש פנימי בפארק התעשייה מבוא כרמל ● כעת נודע כי חברת מגה אור די. סי של צחי נחמיאס היא בין הנושאים ונותנים לבניית המבנה שבו תשוכן החווה, כאשר אנבידיה תהיה אחראית על ציודו והפעלתו של המרכז

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

התקדמות במגעים עם משרד התחבורה: וויזאייר בדרך לשני בסיסי פעילות בישראל

חברת התעופה ההונגרית ומשרד התחבורה השיגו הסכמות על הקמת שני בסיסי פעילות בישראל, בנתב"ג וברמון, עם כוונה להפעיל טיסות פנים ולהגדיל תדירויות כבר ממרץ ● בשבוע הבא חברות התעופה הישראליות יזומנו לרשות התעופה האזרחית להביע את התנגדותן למתווה המתגבש ● וגם: הדרישה של וויזאייר שירדה מהשולחן

הקמפוס שצפוי לקום בקריית טבעון / הדמיה: אנבידיה

"ישראל הפכה לבית השני שלנו": מנכ"ל אנבידיה מאשר כי יוקם קמפוס ענק בקריית טבעון

בהמשך לחשיפת גלובס, אנבידיה מאשרת כי תקים בקריית טבעון קמפוס על 90 דונם שתרכוש מרמ"י, אשר יהפוך אותה למעסיק הפרטי הגדול במדינה ● הענקית מבקשת להקיף אותו באזורי מסחר ומסעדות ולהשקיע בטיפוח שטחים ירוקים, וכמו כן נוכחותה צפויה לחייב חיזוק של תשתיות האנרגיה והתחבורה באזור ● האכלוס הראשוני: רק בעוד כשש שנים

פרויקט התשב''צ של קרדן גבע. 401 יחידות דיור / הדמיה: HACUBIA

מגורים במקום מוסכים: דירה סמוך לבלומפילד עולה חצי מדירה בצפון תל אביב

ציר שלבים בת"א, סמוך לאצטדיון בלומפילד, משנה את פניו ויהפוך בשנים הקרובות מאזור מסחרי למגורים ותעסוקה ● המחירים נמוכים משמעותית מאשר בחלקים אחרים של העיר, אבל הקושי למכור דירות מורגש גם כאן

משרדי EY בתל אביב / צילום: יח''צ EY

המשרדים שהושכרו ומסעירים את הרוחות בין ועד העובדים להנהלת EY

מתיחות בפירמת EY בין מתמחים ורואי חשבון צעירים לבין ההנהלה ● ועד העובדים מלין על שחיקה מתמשכת בשכר העובדים ובמקביל יוצא נגד החלטת ההנהלה לצמצם שטחי משרדים ● ברקע: טענות דומות גם בשאר הענף ומגעים להסכם קיבוצי חדש ● מ־EY נמסר: הטענות לא נכונות

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

אחרי עשור בצנרת: אושרה תוכנית ל־740 דירות בשכונת הדר יוסף בצפון תל אביב

התחדשות עירונית רחבת היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● רובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

התוואי התת קרקעי ברפיח / צילום: דובר צה''ל

עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים

בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● שר החוץ סער: "הרשות הפלסטינית מסווה תשלומים למחבלים כתשלומים לגמלאים של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים" ● נתניהו הודיע לאמריקאים: אמנה נציג למו"מ עם סוריה שיחליף את דרמר ● עדכונים שוטפים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מקום שני אחרי ארה"ב: האם ישראל הופכת למעצמת דיפ טק?

הם מפתחים שבבים, מחשוב קוונטי ותרופות מצילות חיים, ולא מחפשים אקזיט מהיר ● מנכ"לית לאומיטק, מיה אייזן צפריר, מסבירה מדוע הטכנולוגיה העמוקה מצליחה לצמוח דווקא כשהשוק מהסס, ואיך קורה שחברות בתחום שורדות פי שניים יותר מסטארט-אפים רגילים