גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

ת"א ננעלה בירידות קלות; קבוצת דלק ואורמת זינקו, דסק"ש נסקה ב-10%

מדד ת"א 35 ננעל בדומה לרמת הפתיחה, ת"א 125 השיל 0.1%, ת"א 90 נחלש ב-0.5% ● ירידות באירופה, מגמה מעורבת בוול סטריט ● הדולר מתחזק, הנפט בעלייה קלה

ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:28

הירידות בבורסה הצטמצמו לקראת צלצול הנעילה, ומדד ת"א 35 ננעל בסופו של יום בדומה לרמת הפתיחה. ת"א 125 השיל 0.1%, ת"א 90 נחלש ב-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הנפט וגז עלה ב-1%, מדד הבנקים ננעל ביציבות ומדדי הביטוח, הקנאביס ותשתיות האנרגיה התחזקו. מחזור המסחר הסתכם ב-1.98 מיליארד שקל.

עלייה חדה במיוחד רשמה דיסקונט השקעות , שאישרה היום שהחלה לפעול באופן רשמי למכירת גרעין השליטה בסלקום . לגלובס נודע כי קרן ההשקעות סקיי, המנוהלת על ידי צבי יוכמן וניר דגן, מתעניינת באפשרות לרכוש את סלקום.

מניות האנרגיה בלטו לטובה כאמור, בהובלת קבוצת דלק שזינקה ביותר מ-6% בראש מדד הנפט וגז, אחריה בפער גדול אנרג'יאן שטיפסה ב-1.9%. חברת האנרגיה המתחדשת אורמת , שמטפסת בשעה זו גם בוול סטריט, קפצה ב-8%.

16:45

המסחר בבורסה ממשיך להתקיים במגמה שלילית, עם ירידות של 0.6%-0.7% בשלושת מדדי המניות המרכזיים. בקרב המדדים הענפיים, מדד מניות הנפט וגז בולט לטובה בין שלל השורות האדומות, בעודו מטפס ב-1.3%. מדד הבנקים משיל 0.4%, מדד הביומד נחתך בכמעט 2%.

כן פייט ביופרמה מזנקת בשיעור דו ספרתי גם כאן וגם בוול סטריט, לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב שלישי בתרופת ה-PICLEDENOSON שלה לטיפול בפסוריאזיס. עוד עליות חדות רושמות נקסט ג'ן, דיסקונט השקעות , רוטשטיין, ווישור וקבוצת דלק - שמזנקת ב-6.6% במחזור המסחר השני בהיקפו בבורסה, בפער קטן מאוד מבנק לאומי (שנסחר ביציבות).

15:25

פריון נטוורק השיקה היום קמפיין לקידום טכנולוגיה שלה, ובתוך כך אשררה את התחזית השנתית שלה. החברה ממשיכה לצפות להכנסות של 620-640 מיליון דולר ב-2022, צמיחה שנתית של כ-32%. ה- EBITDA המתואם צפוי לגדול בכ-44% ל-98 עד 102 מיליון דולר, ושיעור ה- EBITDA המתואם מסך ההכנסות בניכוי עלויות המדיה צפוי לגדול מ-37% לכ-40%.

14:30

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 נסוג כעת בכ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל.

מסיכום שערכו בבורסה עולה כי בחצי הראשון של השנה מדדי הבורסה המובילים ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ-6%, לעומת מדד נאסד"ק שירד בכ-26% ומדדי אירופה המובילים שירדו בכ-18% בממוצע. יוצא דופן, מדד ת"א נפט וגז שזינק בכ-37% בהשפעת הזינוק במחירי הסחורות ובראשן הגז הטבעי והנפט, ובעקבות ביקוש ליצוא גז מישראל.

מחזור המסחר היומי במניות הסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל במחצית הראשונה של 2022 - גבוה בכ-32% מהמחזור היומי בשנת 2021. הגיוסים בשוק המניות הסתכמו בכ-14.3 מיליארד שקל, כ-55% מסך הגיוסים בשנת השיא 2021.

המסחר באיגרות חוב הושפע מהציפיות לעליית הריבית בארץ, שהתממשו ברבעון השני של השנה, והסתכם בירידות שערים במדדי איגרות החוב, בדומה למגמה הכלל עולמית. הירידות החריפו ככל שמח"מ איגרות החוב הינו ארוך יותר, והגיעו לשיא באיגרות החוב הממשלתיות שקליות ל-10 שנים ויותר שירדו בכ-16.5%. יוצא דופן היה מדד תל בונד דולר שעלה בכ-7.3% בהשפעת התחזקות הדולר ביחס לשקל בכ-10.5%.

12:35

מדד ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 נסוג בכ-0.7%. מדד הנפט והגז, מנגד, עולה ב-1.6%.

עליות חדות רושמות קבוצת דלק, אורמת, פז, אנרג'יאן ונאוויטס .

חברת מדי ורד שבבעלות קבוצת גאון אחזקות זכתה במכרזים לאספקת והתקנת מדי מים לקריאה מרחוק בהיקף של כ-124 מיליון שקל. החברה צפויה לספק לתאגידי המים אשקלון ומי שיקמה כ-175 אלף מדי מים. מדי המים יותקנו בחולון, אזור, אור יהודה, בית דגן, נתיבות ואשקלון.

11:00

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 נסוג בכ-0.9%. מדד הנפט והגז, מנגד, עולה ב-1.2%.

עליות בולטות רושמות דסק"ש, קבוצת דלק , אורמת ורוטשטיין.

מנגד, ג'נסל צונחת ב-7%, ישראייר ב-3.6% וטבע יורדת בכ-3%.

עסקת מכירת השליטה בחברת הביטוח איילון לחברת הביטוח הדיגיטלית ווישור צפויה להיסגר ביומיים הקרובים, בהתאם למועד הסגירה שס וכם בין הצדדים - יום חמישי ה-30 ביוני. לגלובס נודע כי ווישור והנאמן של עזבון לוי רחמני, מייסד איילון המחזיק במניות השליטה, הגיעו להסכמות שיאפשרו את השלמת העסקה במועד המתוכנן, למרות חילוקי דעות שהתגלו בשבוע האחרון. על פי המסתמן, תהיה התאמה, שככל הנראה לא תהיה קיצונית, במחיר העסקה אשר תשקף ירידה במחירי המניה של איילון מאז החתימה על ההסכם הראשוני ביוני אשתקד.

מנכ"ל חברת יונט קרדיט פוטר. החברה דיווחה הבוקר לבורסה כי אתמול (ג') החליט דירקטוריון החברה על הפסקת כהונתו של המנכ"ל, יצחק (צחי) אזר, בין היתר, בגין הפרת אמונים כלפי החברה, וזאת לאחר קיום הליך שימוע, שנוהל על-ידי הדירקטורים הבלתי תלויים בחברה.

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה שלילית. מדד ת"א 35 יורד ב-1.3% ות"א 90 נסוג בכ-1.2%.

או.פי.סי צוללת ב-4.7%, טבע יורדת ב-3.7% ואלקטריאון נסוגה ב-4%. עוד בולטות בירידות חדות ישראל קנדה , לייבפרסון ופורסייט.

בנק אוף אמריקה הודיע כי התקשר עם תאגיד האנרגיה האמריקני Constellation לרכישת 160 MW חשמל ירוק שייוצר בפרויקט אינדיאנה מרכז, חלקו השלישי של פרויקט Mammoth Solar של דוראל אנרגיה באינדיאנה, ארה"ב. ההסכם, למשך 15 שנה יחל עם השלמת העבודות על חלקו האחרון של הפרויקט, הצפויה לקראת סוף שנת 2024 ותחילת ההפעלה המסחרית שלו.

08:42

דיסקונט השקעות דיווחה הבוקר כי אתמול (ג') החליט דירקטוריון החברה (בין היתר) להורות להנהלת החברה לבחון את מימוש אחזקותיה של החברה בסלקום (דסק"ש מחזיקה בכ-45.72% ממניות סלקום), כולן או חלקן, בעסקה אחת או במספר עסקאות.
עד היום קיבלה דסק"ש "פניות ראשוניות ביחס למכירת אחזקותיה כאמור שאין בהן הצעה קונקרטית לביצוע עסקה (או עסקאות), והן תיבחנה על-ידי החברה".

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק בכ-0.2% ונסחר סביב 3.444 שקלים והאירו נחלש ב-0.4% ונסחר סביב 3.62 שקלים.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. צפי לפתיחה שלילית

יום המסחר בבורסה צפוי להיפתח בירידות, לאחר נעילה שלילית בוול סטריט אמש. אתמול בבורסה, מדד ת"א 35 עלה 1.2%, מדד ת"א 90 התחזק 0.9% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.1%. העליות הקיפו את מרבית המדדים הענפיים. מדד נפט וגז בלט בקפיצה של 3.2%, מדד הבנקים עלה 1.9%, ומדד ביומד התקדם בשיעור דומה. מדד פיננסים הוסיף 0.5% ומדד ת"א רשתות שיווק התחזק ב-1%. ניגוד למגמה מדד ביטוח ושירותים פיננסיים ירד 0.5%.

2. ירידות חדות בניו יורק

המסחר בוול סטריט ננעל אמש, כאמור, בירידות חדות. מדד נאסד"ק ירד בכ-3%, מדד S&P 500 נסוג ב-2% ומדד דאו ג'ונס נחלש 1.6%.

היום החל במגמה חיובית אך המומנטום של ניסיון ההתאוששות נחלש ומאוחר יותר הירידות העמיקו לאחר נתוני מאקרו שליליים. מדד אמון הצרכן בארה"ב ירד ביוני יותר מהצפוי והגיע ל-98.7 נקודות, שפל של 16 חודשים.

3. הדואליות יעיקו על השוק

מרבית המניות הדואליות המרכזיות חזרו מוול סטריט עם פערים שליליים כך שהן צפויות לרדת הבוקר. טבע כ-5%, נייס 1.6%, נובה 3.3%, לייבפרסון 6% ואורמת 1.6%.

4. ירידות באסיה, יציבות בחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית. בהונג קונג יורד מדד הדגל הנג סנג בכ-1.6% ובטוקיו נסוג מדד ניקיי בכ-1.2%.

במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות ותשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בכ-6 נקודות לרמה של 3.14%.

5. הנפט בירידה קלה

בזירת המסחר בסחורות החוזים על הנפט רושמים ירידות של 0.4%-0.7% והזהב נסחר ביציבות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין נסחר ביציבות סביב 20,300 אלף דולר. האת'ריום יורד בשיעור קל ושערו נע סביב 1,150 דולר.

עוד כתבות

משה תנך, מייסד משותף ומנכ''ל Neureality / צילום: Neureality

חברת השבבים של ג'ף בזוס קונה סטארט-אפ ישראלי בכ-200 מיליון דולר

Unconventional רוכשת את ניוריאליטי הישראלית כדי לשלב את מעבדי התקשורת ומערכת ההפעלה, שפיתחה החברה הישראלית, בפיתוח שבבי AI חסכוניים במיוחד באנרגיה ● העסקה, הרחוקה מהציפיות לשווי החברה בעבר, ממחישה את הקושי של חברות שבבים ישראליות לצמוח באופן עצמאי

אוטובוסים חשמליים של חברת דן / צילום: דן תחבורה

132 מיליון שקל על 5%: השלב השני ברכישת דן הושלם

גרעין השליטה בדן נקנה ע"י קבוצה חדשה, הכוללת את כלל, לאומי פרטנרס ובנק מזרחי טפחות ● בעלי השליטה החדשים עלו כעת ל-57% מחברת התחבורה הציבורית

ניר מינרבי, אמיר נוה ויהודה נוה. מייסדי חברת קלאסיק / צילום: אייל טואג

מייסדי קלאסיק, אב ובנו, יקבלו כ-200 מיליון דולר מעסקת הענק. וכמה ירוויחו העובדים?

מאחורי רכישת קלאסיק הישראלית ב-2.2 מיליארד דולר, עליה הודיעה אינטל אמש, מסתתרים כמה סיפורים מדהימים: ההשקעה הראשונית של מנכ"ל אינטל שכעת רוכש את החברה, הרווח של יהודה ואמיר נווה, אב ובנו שנמנים עם מייסדי החברה, וכמה יקבלו העובדים?

אוטובוס של חברת אלקטרה אפיקים / צילום: גלעד ארצי

כ-290 אוטובוסים, יותר ממיליארד שקל: הזוכה במכרז להפעלת התחבורה הציבורית בבנימין ובמעלה אדומים

אלקטרה אפיקים זכתה במכרז להפעלת אשכול מטה בנימין ומעלה אדומים ותמשיך לספק את שירותי התחבורה באזור ● במסגרת ההסכם יתווספו קווים חדשים, יורחב היקף השירות והפעלת הקווים תושלם בהדרגה בשתי פעימות במהלך השנתיים הקרובות

מדד S&P 500 / צילום: Shutterstock

טעות לעולם חוזרת: הישראלים ברחו ממנו, ואז התחיל הראלי

אחרי שפדיונות הענק ממדד S&P 500 הגיעו ל-33 מיליארד שקל בשנה החולפת, בחודשיים האחרונים הצבירה בו חזרה להיות חיובית ● בגופי הגמל מזהים בלימה בהסטת ההשקעות לישראל וזליגה מחודשת למדדים הזרים, אבל עדיין מסייגים: "מוקדם לקרוא לזה קאמבק"

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: Shutterstock

בטורקיה תוהים: האם הבחירות ישנו את היחסים בין שתי המדינות?

כותרות העיתונים בעולם: בטורקיה עוקבים אחר הבחירות בישראל מחשש להסלמה בין המדינות, בניו יורק טיימס מתארים את הפחדים שמלווים את הבוחרים הישראלים, ובלבנון גוברת הביקורת על הממשלה בשל המשבר הכלכלי והכישלון בפירוק חיזבאללה מנשקו • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

הבורסה אישרה: אופציות ליו"ר ולמנכ"ל, והלוואת שימור של מיליונים

האסיפה הכללית של הבורסה אישרה הענקת אופציות ליו"ר יוג'ין קנדל ולמנכ"ל איתי בן זאב ● בנוסף, אושרה לבן זאב הלוואת שימור של 3.5 מיליון שקל, שנועדה לעודד את הישארותו בתפקיד, אך תנאי ההחזר שלה לא פורטו בדיווח

עו''ד מאיה אשכנזי / צילום: דקלה שי

הג'וב החדש של יו"ר ועדת הערר המחוזית

עו"ד מאיה אשכנזי עוזבת את תפקידה לאחר שבע שנים ומצטרפת כשותפה בכירה למשרד כורש ושות', בו תקים מחלקה לתכנון תשתיות והיטלי השבחה ● בשופרסל נערכים להרחבת פעילות מוצרי החשמל ונפגשו עם ספקים בתערוכת קנטון בסין ● וגם: עובדי ישראכרט ובני משפחותיהם התנדבו בכפר עזה ● אירועים ומינויים

צעירים חוגגים את תוצאות ההצבעה בסרביה / צילום: ap, Marko Drobnjakovic

מחאת הסטודנטים שהפילה את נשיא סרביה הפרו־ישראלי

המחאה שהחלה בעקבות מותם של 16 בני אדם באסון בתחנת רכבת ב-2024 הפכה לתנועה פוליטית שסחפה מצביעים ממחנות שונים והביסה את מפלגת השלטון ● מבחינת ישראל, התבוסה של הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ' מעמידה בסימן שאלה את עתיד היחסים עם אחת מבעלות בריתה באירופה

סניף של ג'י פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

ג'יי.פי מורגן מעריך: מה יקרה בבחירות, ואיך יושפעו האג"ח של ישראל?

בבנק ההשקעות מעריכים כי התרחיש המרכזי לאחר הבחירות הוא שלא תוקם ממשלה, אך סבורים שמצב כזה לא צפוי לפגוע בשוק האג"ח בטווח הקצר ● מנגד, מזהירים כי אי־יציבות פוליטית ממושכת עלולה להגדיל את פרמיית הסיכון של ישראל ● בבנק מזהים הזדמנויות באג"ח הממשלתיות

מפעל טלרד / צילום: אתר טלרד

מ־1,000 עובדים ל־70: כך התפרק האקזיט של טלרד לרסיסים

ארבע שנים לאחר שחברת ציוד התקשורת טלרד נמכרה לליקוויד האפריקאית תמורת 200 מיליון שקל, ובעליה צפו "התרחבות משמעותית", לגלובס נודע כי רוב הפעילות נמכרה ובישראל נותרו רק כמה עשרות עובדים ● ליקוויד: "מתמקדים בתחומים שתואמים את אסטרטגיית הליבה"

צילום: Shutterstock

לא בטוחים אם הודעת הבחירות היא פייק או לא? הכלים שיעזרו לכם להימנע ממתקפות סייבר

בתקופת הבחירות גוברים הסיכונים להפצת מידע כוזב ולניסיונות הונאה וגניבת פרטים אישיים ● כלים דיגיטליים מאפשרים לבדוק הודעות וקישורים חשודים לפני פתיחתם ● מומלץ להסתמך על מקורות רשמיים, להימנע מלחיצה על קישורים לא מוכרים ולא להפיץ מידע שלא אומת

גיא מינרבי, מנכ''ל קלאסיק ואחד ממייסדי החברה / צילום: אייל טואג

"השוק שלנו הוא הבטחה ענקית אבל לא לבעלי לב חלש": המנכ"ל שמכר חברה ב-2.2 מיליארד דולר מדבר

ניר מינרבי, מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת המחשוב הקוונטי קלאסיק, הודה כי החברה שקלה לצאת להנפקה בניו יורק או לעשות מיזוג ספאק - עד שהחלו הדיונים עם אינטל, שהסתיימו בעסקת רכישה בהיקף של 2.2 מיליארד דולר שנחתמה אתמול ● מינרבי ציין כי כלל העובדים בחברה יעברו כעת לאינטל, והכריז: "העסקה הזו היסטורית"

בית העצמאות בתל אביב / צילום: ניר וייס-ודררו

המדינה עצרה את המימון, הקבלן לא קיבל כסף – מי ישלם על שיפוץ בית העצמאות?

ביהמ"ש קבע כי החברה העירונית "מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב" תשלם לחברה הקבלנית ע.אליאס 1.1 מיליון שקל ותשיב לה כספי עיכבון בגובה של כחצי מיליון שקל, זאת עבור עבודתה בבית העצמאות ברוטשילד 16 בתל אביב, לאחר שמשרד רה"מ עצר את מימוץ השיפוץ בשל טענות לאי-סדרים

ארגזי קלפי לקראת הבחירות / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

איך גשם משפיע על הצבעה, וכמה פתקים אפשר לשים במעטפה?

הפתק הלבן הוא לא מחאה, הסעיף בחוק שקובע את צבע המעטפה, היכן התחבורה הציבורית בחינם, ופרק הזמן שיכול לעבור עד שיפורסמו התוצאות הרשמיות • 11 עובדות על יום הבחירות שאולי לא הכרתם • המשרוקית של גלובס

אילון מאסק / צילום: ap, Mark Schiefelbein

תחזית האימה של אילון מאסק שמלחיצה את מניות ה-AI

מניותיהן של חברות תשתיות ה-AI קורוויב, נביוס ואיירן נסחרו במגמה מעורבת בוול סטריט, למרות שאילון מאסק הזהיר כי יותר מ-200 חברות בענף עלולות לקרוס ● לדבריו, החברות צברו חובות של מיליארדי דולרים למימון חוות שרתים ורכישת שבבים ומתקשות לגייס מימון נוסף

פתקיות בקלפי / צילום: איל יצהר

מהפרגוד ועד התוצאות: המסע שעובר הפתק שלכם בבחירות

הכנסתם פתק למעטפה, שלשלתם אותה לתיבה - ואז מה קורה? ● חזרנו עם ההסבר המלא על אופן ספירת הקולות, המעבר בין הוועדות וחלוקת המנדטים הסופית ● כל מה שצריך לדעת רגע אחרי שמצביעים ● המשרוקית של גלובס

ספינה בקפריסין / צילום: Reuters

ב-150 מיליון אירו: ישראל תחמש את חיל הים של קפריסין

במסגרת עסקה בהיקף של כ-150 מיליון אירו, ישראל תספק לקפריסין ספינת סיור ימית מתוצרת מספנות ישראל, שתצויד במערכות מתקדמות של רפאל ● ההסכם כולל גם שדרוג של ספינת הסיור הקיימת ונועד לחזק את יכולותיה המבצעיות של קפריסין מול אתגרי הביטחון הימי

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: Reuters, Laure Andrillon

למה משקיעי הקוונטום לא התרשמו והזווית הביטחונית - ארבע הערות על עסקת המיליארדים של אינטל

אינטל מהמרת על תחום המחשוב הקוונטי ורוכשת את הסטארט-אפ הישראלי Classiq ב-2.2 מיליארד דולר ● מה עומד מאחורי המהלך, איך הגיבו המשקיעים, מה הקשר למערכת הביטחון בארה"ב, וכמה הרוויחו המוסדיים?

מכון ויצמן רחובות / צילום: איל יצהר

רוצים לדעת מי יזכה בבחירות? תסתכלו על הערים הללו

בכל מערכות הבחירות בשנים האחרונות, רחובות, פתח תקווה וחיפה מציגות תוצאות כמעט זהות למפה הפוליטית הארצית ● מומחים מסבירים איך מעבר של צעירים מתל אביב ופסיפס של שכונות שונות לגמרי מייצרים יחד את "הבוחר הממוצע" ● וגם: מדוע פוליטיקאים שבאים לחפש בהן קולות צפים מפספסים את המציאות