גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בירידות קלות; קבוצת דלק ואורמת זינקו, דסק"ש נסקה ב-10%

מדד ת"א 35 ננעל בדומה לרמת הפתיחה, ת"א 125 השיל 0.1%, ת"א 90 נחלש ב-0.5% ● ירידות באירופה, מגמה מעורבת בוול סטריט ● הדולר מתחזק, הנפט בעלייה קלה

ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:28

הירידות בבורסה הצטמצמו לקראת צלצול הנעילה, ומדד ת"א 35 ננעל בסופו של יום בדומה לרמת הפתיחה. ת"א 125 השיל 0.1%, ת"א 90 נחלש ב-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הנפט וגז עלה ב-1%, מדד הבנקים ננעל ביציבות ומדדי הביטוח, הקנאביס ותשתיות האנרגיה התחזקו. מחזור המסחר הסתכם ב-1.98 מיליארד שקל.

עלייה חדה במיוחד רשמה דיסקונט השקעות , שאישרה היום שהחלה לפעול באופן רשמי למכירת גרעין השליטה בסלקום . לגלובס נודע כי קרן ההשקעות סקיי, המנוהלת על ידי צבי יוכמן וניר דגן, מתעניינת באפשרות לרכוש את סלקום.

מניות האנרגיה בלטו לטובה כאמור, בהובלת קבוצת דלק שזינקה ביותר מ-6% בראש מדד הנפט וגז, אחריה בפער גדול אנרג'יאן שטיפסה ב-1.9%. חברת האנרגיה המתחדשת אורמת , שמטפסת בשעה זו גם בוול סטריט, קפצה ב-8%.

16:45

המסחר בבורסה ממשיך להתקיים במגמה שלילית, עם ירידות של 0.6%-0.7% בשלושת מדדי המניות המרכזיים. בקרב המדדים הענפיים, מדד מניות הנפט וגז בולט לטובה בין שלל השורות האדומות, בעודו מטפס ב-1.3%. מדד הבנקים משיל 0.4%, מדד הביומד נחתך בכמעט 2%.

כן פייט ביופרמה מזנקת בשיעור דו ספרתי גם כאן וגם בוול סטריט, לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב שלישי בתרופת ה-PICLEDENOSON שלה לטיפול בפסוריאזיס. עוד עליות חדות רושמות נקסט ג'ן, דיסקונט השקעות , רוטשטיין, ווישור וקבוצת דלק - שמזנקת ב-6.6% במחזור המסחר השני בהיקפו בבורסה, בפער קטן מאוד מבנק לאומי (שנסחר ביציבות).

15:25

פריון נטוורק השיקה היום קמפיין לקידום טכנולוגיה שלה, ובתוך כך אשררה את התחזית השנתית שלה. החברה ממשיכה לצפות להכנסות של 620-640 מיליון דולר ב-2022, צמיחה שנתית של כ-32%. ה- EBITDA המתואם צפוי לגדול בכ-44% ל-98 עד 102 מיליון דולר, ושיעור ה- EBITDA המתואם מסך ההכנסות בניכוי עלויות המדיה צפוי לגדול מ-37% לכ-40%.

14:30

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 נסוג כעת בכ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל.

מסיכום שערכו בבורסה עולה כי בחצי הראשון של השנה מדדי הבורסה המובילים ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ-6%, לעומת מדד נאסד"ק שירד בכ-26% ומדדי אירופה המובילים שירדו בכ-18% בממוצע. יוצא דופן, מדד ת"א נפט וגז שזינק בכ-37% בהשפעת הזינוק במחירי הסחורות ובראשן הגז הטבעי והנפט, ובעקבות ביקוש ליצוא גז מישראל.

מחזור המסחר היומי במניות הסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל במחצית הראשונה של 2022 - גבוה בכ-32% מהמחזור היומי בשנת 2021. הגיוסים בשוק המניות הסתכמו בכ-14.3 מיליארד שקל, כ-55% מסך הגיוסים בשנת השיא 2021.

המסחר באיגרות חוב הושפע מהציפיות לעליית הריבית בארץ, שהתממשו ברבעון השני של השנה, והסתכם בירידות שערים במדדי איגרות החוב, בדומה למגמה הכלל עולמית. הירידות החריפו ככל שמח"מ איגרות החוב הינו ארוך יותר, והגיעו לשיא באיגרות החוב הממשלתיות שקליות ל-10 שנים ויותר שירדו בכ-16.5%. יוצא דופן היה מדד תל בונד דולר שעלה בכ-7.3% בהשפעת התחזקות הדולר ביחס לשקל בכ-10.5%.

12:35

מדד ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 נסוג בכ-0.7%. מדד הנפט והגז, מנגד, עולה ב-1.6%.

עליות חדות רושמות קבוצת דלק, אורמת, פז, אנרג'יאן ונאוויטס .

חברת מדי ורד שבבעלות קבוצת גאון אחזקות זכתה במכרזים לאספקת והתקנת מדי מים לקריאה מרחוק בהיקף של כ-124 מיליון שקל. החברה צפויה לספק לתאגידי המים אשקלון ומי שיקמה כ-175 אלף מדי מים. מדי המים יותקנו בחולון, אזור, אור יהודה, בית דגן, נתיבות ואשקלון.

11:00

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 נסוג בכ-0.9%. מדד הנפט והגז, מנגד, עולה ב-1.2%.

עליות בולטות רושמות דסק"ש, קבוצת דלק , אורמת ורוטשטיין.

מנגד, ג'נסל צונחת ב-7%, ישראייר ב-3.6% וטבע יורדת בכ-3%.

עסקת מכירת השליטה בחברת הביטוח איילון לחברת הביטוח הדיגיטלית ווישור צפויה להיסגר ביומיים הקרובים, בהתאם למועד הסגירה שס וכם בין הצדדים - יום חמישי ה-30 ביוני. לגלובס נודע כי ווישור והנאמן של עזבון לוי רחמני, מייסד איילון המחזיק במניות השליטה, הגיעו להסכמות שיאפשרו את השלמת העסקה במועד המתוכנן, למרות חילוקי דעות שהתגלו בשבוע האחרון. על פי המסתמן, תהיה התאמה, שככל הנראה לא תהיה קיצונית, במחיר העסקה אשר תשקף ירידה במחירי המניה של איילון מאז החתימה על ההסכם הראשוני ביוני אשתקד.

מנכ"ל חברת יונט קרדיט פוטר. החברה דיווחה הבוקר לבורסה כי אתמול (ג') החליט דירקטוריון החברה על הפסקת כהונתו של המנכ"ל, יצחק (צחי) אזר, בין היתר, בגין הפרת אמונים כלפי החברה, וזאת לאחר קיום הליך שימוע, שנוהל על-ידי הדירקטורים הבלתי תלויים בחברה.

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה שלילית. מדד ת"א 35 יורד ב-1.3% ות"א 90 נסוג בכ-1.2%.

או.פי.סי צוללת ב-4.7%, טבע יורדת ב-3.7% ואלקטריאון נסוגה ב-4%. עוד בולטות בירידות חדות ישראל קנדה , לייבפרסון ופורסייט.

בנק אוף אמריקה הודיע כי התקשר עם תאגיד האנרגיה האמריקני Constellation לרכישת 160 MW חשמל ירוק שייוצר בפרויקט אינדיאנה מרכז, חלקו השלישי של פרויקט Mammoth Solar של דוראל אנרגיה באינדיאנה, ארה"ב. ההסכם, למשך 15 שנה יחל עם השלמת העבודות על חלקו האחרון של הפרויקט, הצפויה לקראת סוף שנת 2024 ותחילת ההפעלה המסחרית שלו.

08:42

דיסקונט השקעות דיווחה הבוקר כי אתמול (ג') החליט דירקטוריון החברה (בין היתר) להורות להנהלת החברה לבחון את מימוש אחזקותיה של החברה בסלקום (דסק"ש מחזיקה בכ-45.72% ממניות סלקום), כולן או חלקן, בעסקה אחת או במספר עסקאות.
עד היום קיבלה דסק"ש "פניות ראשוניות ביחס למכירת אחזקותיה כאמור שאין בהן הצעה קונקרטית לביצוע עסקה (או עסקאות), והן תיבחנה על-ידי החברה".

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק בכ-0.2% ונסחר סביב 3.444 שקלים והאירו נחלש ב-0.4% ונסחר סביב 3.62 שקלים.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. צפי לפתיחה שלילית

יום המסחר בבורסה צפוי להיפתח בירידות, לאחר נעילה שלילית בוול סטריט אמש. אתמול בבורסה, מדד ת"א 35 עלה 1.2%, מדד ת"א 90 התחזק 0.9% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.1%. העליות הקיפו את מרבית המדדים הענפיים. מדד נפט וגז בלט בקפיצה של 3.2%, מדד הבנקים עלה 1.9%, ומדד ביומד התקדם בשיעור דומה. מדד פיננסים הוסיף 0.5% ומדד ת"א רשתות שיווק התחזק ב-1%. ניגוד למגמה מדד ביטוח ושירותים פיננסיים ירד 0.5%.

2. ירידות חדות בניו יורק

המסחר בוול סטריט ננעל אמש, כאמור, בירידות חדות. מדד נאסד"ק ירד בכ-3%, מדד S&P 500 נסוג ב-2% ומדד דאו ג'ונס נחלש 1.6%.

היום החל במגמה חיובית אך המומנטום של ניסיון ההתאוששות נחלש ומאוחר יותר הירידות העמיקו לאחר נתוני מאקרו שליליים. מדד אמון הצרכן בארה"ב ירד ביוני יותר מהצפוי והגיע ל-98.7 נקודות, שפל של 16 חודשים.

3. הדואליות יעיקו על השוק

מרבית המניות הדואליות המרכזיות חזרו מוול סטריט עם פערים שליליים כך שהן צפויות לרדת הבוקר. טבע כ-5%, נייס 1.6%, נובה 3.3%, לייבפרסון 6% ואורמת 1.6%.

4. ירידות באסיה, יציבות בחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית. בהונג קונג יורד מדד הדגל הנג סנג בכ-1.6% ובטוקיו נסוג מדד ניקיי בכ-1.2%.

במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות ותשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בכ-6 נקודות לרמה של 3.14%.

5. הנפט בירידה קלה

בזירת המסחר בסחורות החוזים על הנפט רושמים ירידות של 0.4%-0.7% והזהב נסחר ביציבות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין נסחר ביציבות סביב 20,300 אלף דולר. האת'ריום יורד בשיעור קל ושערו נע סביב 1,150 דולר.

עוד כתבות

ערכת JDAM עם סימונים צהובים ואדומים / צילום: חיל האוויר

החימוש המסתורי של המטוסים הישראליים

תיעוד של מטוסי F-16 של חיל האוויר עם סימונים חריגים על פצצות JDAM מעורר שאלות על שימוש בחימושים בעלי מרכיב תבערה ● במקביל, טכנולוגיה של רפאל משתלבת בנגמ"שים אמריקאים בקוריאה הדרומית, והכטב"מים הזולים של איראן מציבים אתגר חדש לארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אדיר מילר ב''ריסט''. המוות מאפשר לחיות מחדש / צילום: באדיבות קשת 12

אדיר מילר מציג: מה הייתם עושים אם הייתם יודעים שזה היום האחרון שלכם?

טעות באבחון רפואי גורמת לגיבור הסדרה החדשה של אדיר מילר, "ריסט", להאמין שנותר לו זמן קצר לחיות ● אך כשהטעות מתגלה והמוות לא מגיע, הוא נאלץ להתמודד עם החיים שהרס ולבחון האם באמת אפשר לעשות ריסט לחיים, ולמה רק מול המוות אנחנו מתחילים באמת לחיות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

כך הטיסה וויז עובדים לווגאס בזמן מלחמה

עובדים ישראלים השתתפו השבוע באירוע המכירות השנתי שקיימה חברת הסייבר וויז בלאס וגאס ● העובדים לא המריאו מנתב"ג אלא יצאו דרך יעדים בינלאומיים, ולקחו חלק באירוע שכלל הופעה של הראפר האמריקאי פיטבול ● ברקע, השבוע הושלמה עסקת הענק במסגרתה נרכשה החברה ע"י גוגל

פאנלים סולאריים מעל שדה חקלאי / צילום: אמיר טרקל

המס שעלול לעצור את הקמת הפאנלים הסולאריים מעל שדות חקלאיים

חוסר בהירות משפטית, חוסר הסכמה בין משרדי ממשלה והליך חפוז יצרו חוסר ודאות גדולה לגבי המסים שישלמו בעלי קרקעות חקלאיות שרוצים לשדרג אותן בפאנלים סולאריים ● פרשנות משפטית עדכנית מעלה חשש שכלל הפרויקטים יאלצו לשלם היטל השבחה שעלול להכניס את כל הענף לסחרור

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

תגמול שנתי של 143 מיליון דולר לאקמן. ומה עוד מגלה התשקיף של פרשינג סקוור

המהלך המסקרן להנפקת קרן ההשקעות של המיליארדר ביל אקמן, מאלץ אותו לספק לא מעט גילויים על התנהלות הקרן, תוכניותיה והרווחים שהיא מניבה לו ולבכירי החברה ● אז איך מתוכננת להתבצע ההנפקה, מדוע נבחר מבנה זה, ומה קרה בניסיונות ההנפקה הקודמים שלו?

איזה מין דור גדל פה? / עיבוד: ג'מיני

איזה מין דור גדל פה? המחקרים שחושפים את השפעות המלחמה על ילדים

מחקרים מהארץ ומהעולם עקבו אחרי ההשלכות של מצב מלחמה מתמשך על מצב הילדים מבחינה נפשית, בריאותית וחברתית ● מפגיעה ביכולות האקדמיות ועד התפתחות הפרעות חרדה וסיכון מוגבר למחלות - הממצאים מדאיגים, אבל לחוקרות שדיברנו איתן יש גם מסרים מעודדים, וכמה המלצות שאפשר ליישם כבר עכשיו

צילומים: רויטרס

המדינה שהעלתה את מחיר הדלק ב־50% בעקבות המלחמה באיראן

סגירת מצר הורמוז כבר מורגשת בעשרות מדינות בעולם • חשיפה: האקר פרץ לשרתי FBI, ושם את ידו על מסמכי אפשטיין • ובנפאל - ראפר בדרך להפוך לראש ממשלה

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

מידרוג מגיבה להשלמת עסקת אלומיי בנופר

הרכישות האחרונות העלו את המינוף של נופר, והובילו את חברת הדירוג מידרוג לפרסם "הערת מנפיק" ● מידרוג: "הפחתת המינוף תלויה במידה רבה בחיזוק בסיס ההון אליו מכוונת החברה" ● מניית נופר זינקה ב-100% בשנה האחרונה לשווי שוק של 6.2 מיליארד שקל

לוחמי מילואים בשדה תימן / אילוסטרציה: שימוש לפי סעיף 27א, חוק זכויות יוצרים

הפצ"ר הורה למחוק את כתבי האישום בפרשת שדה תימן

בהחלטתו קבע האלוף איתי אופיר כי התשתית הראייתית בתיק מורכבת, וכי חלק מהראיות אינן מספקות תמונה חד-משמעית של האירועים • בשל כך הוחלט לבטל את כתב האישום נגד חמשת משרתי המילואים בפרשה ● גם "התנהלות של גורמים בכירים בפרקליטות הצבאית ובמערכת אכיפת החוק בצה"ל" הייתה בין השיקולים • בצה"ל הדגישו כי בנסיבות שנוצרו קיים קושי להמשיך בהליך הפלילי

החשש מעליה בחוב העלתה את הסיכון / צילום: Shutterstock

לא רק המניות: האופוריה התפוגגה גם בשוק החוב הממשלתי

מאז פרוץ המלחמה מול איראן שהולכת ומתמשכת התשואה הגלומה במדד תל גוב כללי חזרה לטפס ● התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב נמצאת במגמה דומה

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הריבית על הפיקדונות בבנקים נשחקת. מי הציע את הגבוהה ביותר?

בנק ישראל פרסם את נתוני הריבית על הפיקדונות של הבנקים לחודש פברואר, מהם עולה ירידה שלישית ברציפות ● מי שסגר את כספו בפקדון בנקאי קיבל ריבית ממוצעת של 3.8% ● וואן זירו מובילה עם ריבית של 5.43%, ואילו הריבית הנמוכה ביותר היא של בנק מסד

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקאמבק של הדולר? מתחזק בעולם ועולה גם מול השקל

הדולר התחזק מול השקל ב-2% בשישה ימי מסחר ל-3.14 שקלים ● "המטבע הירוק" מתחזק גם מול סל המטבעות העולמי ● אידית מוסקוביץ מנהלת חדרי מסחר בבנק הבינלאומי: "הסיבה העיקרית הינה ההסלמה במלחמת איראן"

אנשים ישנים בתחנת בן גוריון / צילום: נת''ע

בקרוב תקבלו פחות התרעות על טילים: הפיילוט שמחכה לאישור האלוף

על פי מידע שהגיע לגלובס, בפיקוד העורף עומלים על חלוקה מחודשת של מדינת ישראל לפי אזורים, על מנת לצמצם את התרעות השווא ● בפיקוד העורף שוקלים לבצע פיילוט בנושא, שמחכה לאישורו של האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף

זיו אדלר לירן וקסברגר / צילום: אלן שיבר, תמונה פרטית

האנשים שבחרו במקצוע שבו כולם שונאים אותם: "בשנה הראשונה זה שובר 90%"

בשביל שכר רחוק מלהיות נחשק וסיכוי אפסי למילה טובה, שופטי הכדורגל עולים לדשא מדי שבת וסופגים מטחי קללות ובוז מהיציעים ● שופטי העבר ובכירי האיגוד, לירן וקסברגר וזיו אדלר, פותחים הכל בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי": האדרנלין של "בית החרושת לקבלת החלטות", הטעויות שרודפות אותם בלילה והמחיר שמשלמות המשפחות ● מה מנצח את ההיגיון? "זה חיידק, מי שלא שם לא מבין"

ירידות חדות בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-3%, מניית איי.סי.אל זינקה ב-7%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.5%, מדד ת"א 90 איבד כ-2% ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק ירדו בחדות גם הם ● המשקיעים עוקבים אחר העלייה המחודשת במחירי הנפט וההתחממות בחזית מול חיזבאללה ● נפט מסוג ברנט נגע שוב ברמת ה-100 דולר לחבית ● וגם: בנק ההשקעות שמעריך - מניית ענקית הענן הזו צפויה להכפיל את שווייה

חיילי חיל האוויר האמריקאי לצד המפציץ B-2 Spirit / צילום: ap

התשובה של ארה"ב לאיראן: מפציצי העל שמשנים את הכללים

הם יכולים לטוס אלפי קילומטרים, לשאת עשרות טונות של חימוש ולשהות באוויר יותר מיממה: שלושת מפציצי העל של ארה"ב והיכולות שהופכות אותם לכלי מרכזי במערכה נגד איראן

דירה במרכז הארץ שנפגעה מטיל איראני / צילום: כבאות והצלה לישראל

הדירה ניזוקה, השוכר עזב: מי נושא בעלויות בזמן מלחמה?

המלחמה עלולה לייצר חיכוכים לא פשוטים בין בעלי דירות לדיירים ● עו"ד הדר ארבל מסבירה אם היעדר ממ"ד הוא עילה לעזיבה, כיצד מס רכוש נכנס לתמונה, ומה קורה כשהמדינה היא זו שמורה על פינוי היישוב ● שאלת השעה

מימין: יו''ר הסוכנות היהודית, אלוף (במיל) דורון אלמוג, ראש עיריית ב''ש רוביק דנילוביץ, מנכ''ל הסוכנות היהודית יהודה סטון, מנכ''לית עיריית ב''ש ליז עובדיה, ראש מינהלת ישראל בסוכנות היהודית עו״ד דפנה קירו כהן / צילום: גיא יחיאלי, הסוכנות היהודית

המינהלת החדשה שתסייע לנפגעי "שאגת הארי"

הסוכנות היהודית מקימה את "מינהלת ישראל", שתחזק אוכלוסיות שנפגעו מירי טילים ● בנק מזרחי טפחות יוצא בתוכנית "בוסט לעסקים", שבמסגרתה יעניק הטבה חד-פעמית לתושבי גבול הצפון ● וזה המותג שהשיק השבוע השבוע חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב ● אירועים ומינויים

חברת Jazz. הודיעה על גיוס של 61 מיליון דולר / צילום: שי שחר

תחת מלחמה: איך הצליחו חברות ישראליות לגייס 300 מיליון דולר בשבוע אחד?

למרות המלחמה, שלוש חברות סייבר וקרן הון סיכון דיווחו השבוע על גיוסים של כ-300 מיליון דולר - אך מסתבר שרוב העסקאות נסגרו כבר לפני חודשים ● מהי הסיבה שהחברות בחרו להכריז עליהן דווקא עכשיו?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מדדי הביטוח והביטחוניות עלו ב-1.4%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.7% ● או.פי.סי השלימה גיוס הון בדרך של הקצאת מניות למשקיעים מסווגים ● אנליסטים: הטלטלה בשוק האנרגיה עלולה להימשך זמן רב יותר מהצפוי ●  גולדמן זאקס: הפד יוריד את הריבית רק בספטמבר ● תסריט 1990 או קריסת 2008? ההיסטוריה רומזת מה יקרה ל-S&P 500 אחרי הזינוק במחירי הנפט