גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וויקס ומאנדיי יציגו הפסדים, דיסני בונה על הסטרימינג: 5 דוחות שכדאי לשים לב אליהם השבוע בוול סטריט

מבול הדוחות בוול סטריט נמשך, והשבוע יצטרפו גם חברות ישראליות בולטות כאשר תחזיות האנליסטים הן להפסדים נוספים ● איך התרסקות שוק הקריפטו תשפיע על הכנסות בורסת הקריפטו קוינבייס, והאם יצרנית הרכב החשמלי ריביאן סוף סוף תדווח על מכירות משמעותיות?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עונת הדוחות בוול סטריט סיפקה עד כה תוצאות טובות מהצפוי, והרווחים במדד S&P 500 ברמה הגבוהה ביותר שלהם זה 25 שנה. כ-75% מהחברות שדיווחו עד כה עקפו את התחזיות, בדומה לממוצע שקדם למגפת הקורונה. בשנה שעברה, שאופיינה בהתאוששות חזקה אחרי הנפילות של שנת 2020, 87% מהחברות הכו את התחזיות.

● ניתוח טכני: המהלך שיוביל את האירו למחיר של פחות מדולר יצא לדרך
● ברקשייר האת'וויי: הפסד של 43 מיליארד דולר ברבעון השני
● העלאת הריבית תהיה איטית יותר? השפעת עונת הדוחות על תוכנית הפד

עד כה, ההכנסות של חברות ה-S&P 500 עלו על הערכות קונצנזוס האנליסטים ב-2.5%, ושורת הרווח עקפה אותן ב-5.6%. כ-68% מהחברות במדד דיווחו על הפתעה לטובה בהכנסות ו-77% ניצחו את תחזיות הרווח. בשקלול כלל הנתונים, הכנסות החברות עלו בכ-15% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והרווח טיפס בקרוב ל-11%.

1. מאנדיי: תחזיות לזינוק בהפסד הנקי

מחר (שני) צפויה לפרסם דוחות מאנדיי הישראלית, שפיתחה מערכת הפעלה למקומות עבודה. ציפיות האנליסטים הן להכנסות של 118 מיליון דולר, ואילו תחזיות ההפסד נעות בטווח רחב של 75 סנט עד 1.35 דולר למניה (בכל מקרה מדובר בעלייה חדה בהשוואה להפסד של 26 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד).

תחזית החברה עצמה היא להכנסות של 117-119 מיליון דולר ברבעון, שיהוו צמיחה של 66%-69% ביחס לרבעון המקביל. בשנה כולה צופה מאנדיי הכנסות של 488-492 מיליון דולר, צמיחה של 58%-60% ביחס לשנה קודמת, עם הפסד תפעולי Non-GAAP בגובה 135-139 מיליון דולר.

טקס פתיחת המסחר של מאנדיי בנאסד''ק ביוני 2021 / צילום: נאסד''ק

2. וויקס: החברה צופה פגיעה בשל שערי החליפין

חברת האינטרנט הישראלית וויקס תפרסמם את דוחותיה ביום רביעי. תחזית החברה היא להכנסות של 342-346 מיליון דולר, צמיחה של 8%-10% לעומת הרבעון המקביל. במסגרת פרסום דוחות הרבעון הראשון ציינה וויקס שהיא לוקחת בחשבון פגיעה של 0.6 מיליון דולר מסגירת הפעילות ברוסיה ואוקראינה וכן פגיעה של 4 מיליון דולר בשל שערי חליפין.

אנליסטים צופים שוויקס תציג הפסד מתואם של 39 סנט למניה ברבעון וההכנסות צפויות לעלות בכ-9% במבט שנתי להסתכם ב-345 מיליון דולר. זאת, בהשוואה להפסד של 28 סנט למניה על הכנסות של 316 מיליארד דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. ברבעון הראשון של 2022 וויקס ציינה הפסד של 116 מיליון דולר על השקעתה בחברת מאנדיי, שכאמור גם מפרסמת דוחות השבוע.

* גם חברות הביטוח הדיגיטלי למונייד והיפו יפרסמו דוחות השבוע. למונייד תפרסם מחר (שני) לאחר הנעילה, כשתחזיות האנליסטים הן להפסד נקי של 1.33 דולר למניה על הכנסות בהיקף של 47.8 מיליון דולר (בהשוואה להפסד של 90 סנט למניה אשתקד, והכנסות של 28.2 מיליון דולר). ביום חמישי תפרסם היפו , וההערכות הן להפסד נקי מתואם של 10 סנט למניה והכנסות של 31 מיליון דולר (עלייה של 48.3% מהרבעון המקביל אשתקד). לאחרונה הכריזה היפו על ספליט הפוך (איחוד הון) לאחר שקיבלה מכתב אזהרה מהנהלת בורסת ניו יורק על אי עמידה בתנאי המשך המסחר.

בנוסף יתפרסמו השבוע דוחות לייבפרסון, סימילירווב, קורנית, איירון סורס, אינוביד, אינוויז, ריסקיפייד, פיוניר, סלברייט ועוד.

3. קוינבייס: מוערך שההפסד יעמוד על יותר מ-3 דולר למניה

בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, קוינבייס , אמורה לפרסם את רווחי הרבעון השני לאחר סגירת השווקים בארה"ב ביום שלישי. האנליסטים בוול סטריט צופים שהיא תדווח על ירידה של 61% בהכנסות ברבעון השני, לכ-877 מיליון דולר. כמו כן, היא צפויה על פי התחזיות להכריז על הפסד רבעוני של 3.04 דולר למניה, ירידה של 147% על בסיס שנתי.

שנת 2022 היא לא קלה בעבור קוינבייס, וברבעון הראשון רשמה ירידה בהכנסות לראשונה מאז שהנפיקה ב-2021, ולכך התלווה גם הפסד נקי ראשון. ברבעון השני המצב לא צפוי להיות טוב יותר בשל התרסקות מטבעות הקריפטו: הביטקוין התחיל את הרבעון במחיר של יותר מ-45 אלף דולר ועד סופו צלל מתחת ל-20 אלף דולר. לצדו האת'ריום ירד מ-3,000 דולר לקצת יותר מ-1,000 דולר. לאחרונה הודיעה קוינבייס שהיא מקצצת כחמישית מעובדיה. בשבוע שעבר טיפסה מנייתה לאחר שענקית ניהול הנכסים בלקרוק הודיעה על שת"פ שיאפשר למשקיעיה לרכוש ביטקוין באמצעות קוינבייס.

4. דיסני: צפוי גידול בהכנסות וברווחים על אף הסגר בסין

ביום רביעי יפורסמו דוחות וולט דיסני לרבעון השלישי הפיסקלי, מיד לאחר צלצול נעילת המסחר. דיסני התמודדה עם סגירת אתר הנופש שלה בשנגחאי באפריל בשל התפרצות הקורונה בסין, והחברה הזהירה גם במאי מפני ההשפעה המתמשכת על הפארקים, אתרי הנופש וספינות השייט שלה בעולם.

דיסני פלוס / צילום: Shutterstock, Ivan Marc

החברה צפויה לדווח על צמיחה של 24% ברווח המתואם, ל-99 סנט למניה. בשורת ההכנסות מקווים בשוק לגידול של 23% כן שהן יסתכמו ל-21 מיליארד דולר - מה שיהווה שיא רבעוני עבור החברה. בשנת הכספים כולה צופה קונצנזוס האנליסטים רווח למניה של 3.93 דולר.

שירות הסטרימינג דיסני+ צפוי להמשיך להוות מנוע צמיחה משמעותי - כאשר המשקיעים יקוו שהמנויים הנוטשים של נטפליקס מצאו בית חם חדש בשירות של דיסני. תחזיות האנליסטים הן לתוספת של כ-44 מיליון מנויים בשנה כולה, כך שהם יסתכמו ב-147.7 מיליון (עלייה של 27% בהשוואה לאשתקד ושל 7% בהשוואה לסוף הרבעון הראשון).

דיסני+ הוסיפה 7.1 מיליון מנויים בשנה האחרונה בארה"ב וקנדה (1.5 מיליון רק מאז הרבעון הראשון) וגם המומנטום הבינלאומי היה חזק, ומספר המנויים בעולם הגיע כבר ל-43.2 מיליון, זינוק של 39% בהשוואה לשנה שעברה. בשירות שידורי הספורט ESPN+ ניתר מספר המנויים ב-62%, כאשר לאחרונה הודיעה החברה על העלאת תעריף המנוי מ-6.99 דולר ל-9.99 דולר בחודש - שצפויים להיתרגם לתוספת של 800 מיליון דולר בשורת ההכנסות השנתיות.

5. ריביאן: יצרנית הרכב החשמלי אישררה את יעד הייצור השנתי

ביום חמישי יצרנית הרכב החשמלי ריביאן תפרסם את תוצאות הרבעון השני. על אף הבעיות הנמשכות בשרשראות האספקה, החברה אישרה לאחרונה מחדש את יעד הייצור שלה לשנה כולה. לצד זאת צמצמה עלויות וקיצצה בכ-6% את כוח העבודה שלה על רקע האינפלציה המטפסת, הריביות הגבוהות ומחירי הסחורות המאמירים, כך הודיעה ביולי.

ג'יפ חשמלי של ריביאן / צילום: Shutterstock

הצפי בשוק הוא שהחברה תדווח על הפסד מתואם של 1.63 דולר למניה על הכנסות של 335.4 מיליון דולר. ברבעון המקביל אשתקד ההפסד עמד על 66 סנט למניה, וההכנסות היו לא מהותיות והסתכמו ב-1 מיליון דולר בלבד. במאי האחרון דיווחה על הפסד של 1.43 דולר למניה והכנסות של 95 מיליון דולר (מתחת להערכות אנליסטים של 113.6 מיליון).

לאחרונה פורסמו דוחות אמזון , שריביאן היא השקעה משמעותית שלה, ורשמה על ההחזקה הפסד גבוה של 3.9 מיליארד דולר, זאת לאחר שמניית ריביאן איבדה כמעט מחצית מערכה ברבעון. גם פורד ציינה מחיקת ערך של 2.4 מיליארד דולר על החזקתה בריביאן.

עוד כתבות

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת״א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד), המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש