גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עם ישראל צריך להפסיק ליילל": צביקה ויליגר מגלה מה הוא חושב על יוקר המחיה ומה צפוי לרשת שופרסל בעתיד

צביקה ויליגר הוא בעלי יבואנית המזון ויליפוד ומחזיק במניות שופרסל: "אני מאמין ברשת, אבל אנחנו מופסדים בהרבה כסף" ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע קרפור לא תשפיע על השוק, משוכנע שהכוח נמצא בידי היצרנים שיעלו את המחירים, וקורא לישראלים לשנות את הרגלי הצריכה ו"להפסיק ליילל"

צביקה ויליגר / צילום: איל יצהר
צביקה ויליגר / צילום: איל יצהר

בקיץ האחרון הגיעה יבואנית המזון ויליפוד  לכותרות, ולא בגלל מהלך שהובילה או אירוע שנוגע ישירות אליה. הסיפור נולד בגלל מחיר שימורי טונה סטארקיסט של דיפלומט, שהפכה לסמל המאבק ביוקר המחיה, כאשר מולה עמדה הטונה של ויליפוד. "לא היינו מעורבים בכלל בכל מה שקרה", מספר צביקה ויליגר, מבעלי השליטה בחברה ומנכ"ל משותף יחד עם אחיו, יוסי.

"זו הייתה מלחמה של 'הצינור' נגד דיפלומט, ואנחנו היינו התשובה, אבל לא פנו אלינו, כלום. זה בא לנו בהפתעה. בחודש שהטונה שלנו הייתה בטלוויזיה ערב-ערב, הייתה צמיחה של 70% במכירות. בחודשיים האחרונים המגמה נמשכה, וראינו צמיחה של 45%". 

● ארבע חברות מזון על סף קריסה, וזאת עלולה להיות רק ההתחלה | ניתוח
● מחירי הסחורות והשילוח בצניחה. אז למה ספקיות המזון מעלות מחירים? | ניתוח
גל התייקרויות? הרווחיות התפעולית של הספקים הגדולים לרשתות המזון נחתכה בעשרות אחוזים | ניתוח
הרשתות נגד היבואניות: מי ימצמץ ראשון בקרב על יוקר המחיה | ניתוח

רק בטונה או בעוד מוצרים?
"המכירות שלנו עלו בצורה ניכרת. הבעיה היא שעדיין אין לנו מספיק שטחי מדף, כדי שיראו אותנו כמו שרואים את המותגים המובילים. רשתות השיווק עדיין לא נותנות מספיק מקום לחברות כמונו".

ואיך אתה מתקן את זה?
"הדבר היחיד זה להראות לרשתות השיווק שהמוצרים שלנו עוברים קופה. ברגע שהן יראו שהן עושות פדיון, יהיה שינוי. הכול בסוף זה ביזנס. כל קטגוריה שאנחנו נכנסים אליה, אני מוכיח להם שאנחנו לא פחות טובים מהמובילים".

 

להשפיע על שופרסל

ויליגר הוא מקרה נדיר של ספק שהוא גם קמעונאי, כמי שמחזיק ב-4.9% בשופרסל, רשת קמעונאות המזון הגדולה בישראל. לפני מספר חודשים פורסם כי ניסה לגבש קבוצת משקיעים שתרכוש אחוזים נוספים מהרשת, אולם הוא הכחיש זאת. גם לאהרון פרנקל, שניהל מגעים לרכישת השליטה אך ויתר ופרש, הוא מסרב להתייחס.

איך היותך בעל מניות בשופרסל מתיישב עם כך שאתה ספק שלהם?
"נכנסתי לשופרסל ברמה האישית, לא דרך ויליפוד. זו השקעה פרטית שלי. אחרי שבדקתי את הרשת, אני מאמין שיש בה פוטנציאל גבוה מאוד. אני מאוד מאמין באיציק אברכהן ובמנכ"ל החדש, ושהם יעשו שינוי גדול ונראה את זה בתשואה במניה.

"כרגע אנחנו עדיין מופסדים בהרבה כסף, אבל זו לא עסקה פיננסית אלא אסטרטגית מבחינתי, ואני אוהב להשקיע במקומות שאני מבין בהם קצת. בסך-הכול תהיה לנו תשואה טובה עם המניה כתוצאה מעבודה טובה שהם עושים - יש עכשיו שינויים גדולים מאוד, הם משנים את העסק. אני חושב שזו רשת עם פוטנציאל ענק, ובעקבות הכניסה של קרפור לישראל, שופרסל תהיה טארגט מאוד מעניין לחברות בינלאומיות.

"לי נראה שבסוף שופרסל תעשה מיזוג, או שיהיה משהו אחר בנושא של הבעלות. כרגע היא בבעלות המוסדיים, ואני לא מאמין שהיא תישאר ללא בעלים. אני בעל מניות לא קטן בה עכשיו, הפרטי הכי גדול, וזו עסקה אסטרטגית בשבילי".

הפתיע אותך שאברכהן חזר?
"לא. זה היה ברור שהוא צריך לחזור. הייתה שם תאונה רצינית מאוד שהיו צריכים לתקן אותה".

לדעתך קרפור יביאו מהפכת מחירים?
"לא נראה לי. ישראל זו מדינה מאוד תחרותית בנושא היבוא, קרפור צריכה עוד ללמוד המון דברים. זה שאת מביאה מותג כזה עדיין לא אומר שאת יכולה למכור יותר זול ממותגים אחרים. יקח להם הרבה זמן להטמיע את המותג הזה מול המותגים המובילים, אבל אין ספק שאני מאוד מרוצה שרשת בינלאומית מכירה במדינת ישראל.

"אני בזמנו רציתי להביא רשת בינלאומית, ובסוף זה נכשל אך ורק בגלל המוניטין - לרשת הזו יש חנויות בעולם הערבי, והיא לא הייתה מוכנה לסכן את זה בכניסה לישראל. לקרפור יש המון חנויות בעולם הערבי, והנה, היא הסכימה להיכנס. זאת אומרת שאחרי הסכמי אברהם ישראל קיבלה לגיטימציה.

"הכניסה של קרפור גרמה להכרה במדינה, ואני מאמין שזה רק הצעד הראשון, ואחריה יבואו עוד כמה. אני יודע שהממשלה הישראלית דוחפת שתהיה פה כמה שיותר תחרות, ואני יודע שהשוק הישראלי הוא מאוד אטרקטיבי, זה שוק שיכול למכור בכל העולם".

מדגדג לך לנסות שוב להביא רשת עכשיו?
"כן, מאוד".

יש משהו בקנה?
"אני לא יכול לדבר על זה".

"מנסה לצמצם הוצאות"

השיחה הראשונה עם ויליגר התקיימה בבית קפה בסביון ביום הבחירות. היא הופרעה אינספור פעמים, ובין הסיפורים על ליברמן ונתניהו וההמולה של יום השבתון, כמעט אפשר היה לשכוח ש-1 בנובמבר היה היום שבו נכנסו לתוקף המחירונים החדשים של הספקיות, שכללו העלאות מחירים בשיעור של עד 20%.

"אין ספק ואין מגזר או קטגוריה שהיצרנים לא ביקשו העלאות מחירים, ולא באחוזים בודדים. בעשרות", אומר ויליגר. "אין לי ספק שיהיו פה העלאות מחירים מסיביות, אבל אני מקווה שהצרכן הישראלי יבין שיש אלטרנטיבה איכותית והרבה יותר זולה מהתוצרת המקומית.

"הפרשי המחירים בינינו לבין המותגים המובילים הם 30%, ולפעמים אפילו 40%-50%. לכן, גם אם נעלה טיפה את המחירים, עדיין ההפרשים יהיו עצומים".

איך אתה מסביר את זה?
"אנחנו מנסים לצמצם כמה שיותר את ההוצאות הכלליות שלנו. אנחנו גם משקיעים הרבה יותר במכירת הסחורה ובצרכן, מאשר בפרסומות ושיווק. זה חוסך כסף, אבל יש לזה חיסרון עצום, כי קשה להביא את המסר לידיעת הקהל. מצד שני, ברגע שהקהל פוגש את המוצרים שלנו, הוא מרוצה, ואנחנו רואים עלייה במכירות".

כדי להדגים את הדרך שבה הוא מתנהל מול הרשתות, ויליגר מדבר על הקרמבו. "אצלנו זה מנבו, עם שוקולד אמיתי. אנחנו מוכרים אותו ב-25% יותר זול מהקרמבו הישראלי, וזה עוד לפני שהם העלו מחירים.

"הבעיה היא שצריך להרגיל את הצרכן הישראלי לאכול מוצר אובר קוולפייד, וזה נורא קשה. לשנות הרגלי צריכה לישראלים שאוכלים את אותו הקרמבו מאז שבן גוריון הכריז על מדינת ישראל, ופתאום בא אליהם אחד מדנמרק, שזו בכלל ארץ המקור של הקרמבו - זה לוקח זמן".

העדכון האחרון בנושא יוקר המחיה הוא העלאת המחירים שעליה הכריזה תנובה. ויליגר מסרב להתייחס לנושא, אך ציין כי "אנחנו נכנסים יותר ויותר למוצרים חלביים, כמו יוגורטים ומשקאות יוגורט. הבאנו יוגורט פרו ביוטי שאנחנו מוכרים בשני שקלים פחות מהפרו ביוטי המקביל. הנקודה פה היא חינוך הצרכן הישראלי, וזו עבודה סיזיפית. זה לא פשוט".

איך באמת עושים את זה, אם אתם לא משקיעים בפרסום?
"העלינו השנה את הוצאות השיווק שלנו בכמעט 300% בהשוואה למה שהשקענו בעבר. כמובן שזה על חשבון התוצאות הכספיות, אבל אנחנו מאמינים שיהיה לזה אפקט".

"כולם סופגים משהו"

כאיש עסקים ממולח ובעל ניסיון של עשרות שנים בענף, אולי אפשר היה לצפות שויליגר ישמור על פוקר פייס כשהוא מדבר על המתחרים או על הצרכנים הישראלים, אבל מדי פעם הוא מגניב חיוך קטן או מכה באגרופו על השולחן בהדגשה או בתסכול.

"את יודעת בכמה אנחנו מוכרים גבינה צהובה מהמחלבות הכי טובות באירופה? בסביבות 15 שקל יותר זול מגבינת העמק. אני אגיד לך מה צריכה להיות הכותרת פה. 'עם ישראל צריך להפסיק ליילל ולבכות ולהתחיל לקנות בצורה מושכלת'. אם הוא יעשה את זה, הוא יחסוך הרבה כסף וייהנה ממוצרים לא פחות טובים".

זה כבר קורה?
"כן. בסופו של דבר המחירים פה עולים בצורה ניכרת, והמשכורות לא עולות. למה צריך לאכול פסטה שעולה פי שניים? תראי מה קרה לאסם, המכירות ירדו בצורה ניכרת, והפסטות האלטרנטיביות עלו בצורה ניכרת".

הכול מתייקר עכשיו. היבואניות והספקיות אמורות לספוג הכול?
"אני מאמין שאף אחד מהמתחרים לא מעלה את המחירים באמת לפי ההתייקרויות. אני בטוח שכולם סופגים משהו. השאלה כמה אתה מוכן לספוג, וכמה אתה מוכן לוותר על הרווחיות שלך. אנחנו כחברה החלטנו בכמה רבעונים לוותר על הרווחיות לטובת הצרכן, וראו את זה בדוחות הכספיים.

"היה לנו דוח שירדנו 80% ברווחים שלנו, והשקענו את כל הכסף בזה שנתנו לצרכן לקנות במחירים הישנים. בסוף הכול עניין של אסטרטגיה, ושלנו הייתה לא להעלות מחירים כדי שהצרכן ייחשף יותר למוצרים שלנו".

אתם מושכים פחות משכורות?
"לא, פשוט פחות רווחים. עכשיו את שואלת איך אנחנו מרוויחים עדיין? יש לי אח שעושה עבודה נפלאה איתי יחד, וכל האנשים שלנו עובדים קשה מאוד, קומנדו ימי יש אצלנו. וכולם יודעים שאנחנו בית ספר ליבוא. רוב המתחרים שלנו היום זה חבר'ה שעבדו אצלנו בחברה". 

"העליהום מוגזם"

ויליפוד נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-720 מיליון שקל. בדוחות לרבעון השני של השנה עלו הכנסות החברה בכ-4% ל-241 מיליון שקל. עם זאת, הרווח הנקי נחתך בכ-46% לכ-19.7 מיליון שקל.

הקבוצה עוסקת ביבוא, יצוא, שיווק והפצה של למעלה מ-600 מוצרי מזון בישראל ומחוץ לה, ולדברי ויליגר, הם משיקים 150 מוצרים חדשים בשנה. "אין עוד חברה ישראלית שעושה את זה. כמובן שלא הכול נשאר, רק מה שמצליח. זה עולה הרבה כסף, וזו הרבה עבודה, אבל אנחנו מאמינים בזה".

מי צריך לספוג את ההתייקרויות, הספקיות או רשתות השיווק?
"רשתות השיווק, שכולם תוקפים אותן, מרוויחות מעט מאוד, 2%-3% תפעולי. לעומת זאת, החברות הגדולות שמחזיקות 60% משוק המזון הישראלי, מרוויחות את המספרים הגדולים. פה צריך לבוא השינוי.

"אגב, רשתות השיווק מרוויחות יותר על המוצרים שלנו מאשר על המוצרים של המותגים הגדולים. זה כלל: ככל שהמותג יותר חלש - כך הרווח של הקמעונאי יותר גבוה. ככל שהמותג יותר חזק - כך הרווח של הקמעונאי יותר נמוך".

העליהום שיש עכשיו על הקולגות שלך מוצדק או מוגזם?
"קצת מגזימים. אין ספק שהם חשופים לעליות מחירים, וצריך למצוא התאמות ואת האמצע כדי שכולם יהיו מרוצים. בסוף לא יפסיקו לעבוד עם יוניליוור או טרה, זה רק עניין של זמן ומשא-ומתן. זה משחק. המשחק הזה לא קיים אצלנו, אם אני אצא - זהו, יצאתי, לא יקראו לי לבוא בחזרה. אבל אצלם אין ברירה. לא יגידו לטרה אל תספקו יותר סחורה כי אתם מעלים מחירים. בסוף ימצאו את דרך המלך".

למי יש יותר כוח, לרשתות או ליצרנים?
"כרגע? ליצרנים הגדולים, שמחזיקים 60% מהשוק הישראלי. הם נותנים את הטון. העלאות מחירים יהיו בכל מקרה, זה רק עניין של זמן וכמה. גם אנחנו נצטרך להעלות מחירים על חלק מהמוצרים. נעלה בצורה מדודה, וגם אז נהיה הרבה יותר זולים מהמותגים המובילים".

"הכפלנו את המכירות"

מה הטעות הכי גדולה שלך בקריירה?
"אשתי טוענת שהטעות הכי גדולה שלי היא שחזרתי לענף המזון אחרי שמכרתי את החברה פעמיים (הראשונה ב-2007 לארקדי גאדימק, השנייה ב-2014 לאלכסנדר גרנובסקי, ש"ס). היא אומרת שבגיל שלי הייתי צריך להגיע למנוחה ולשלווה, ולא להיות כזה קפיצי".

אז למה חזרת?
"זה יותר חזק ממני. הלכתי לפסיכולוג, והוא אמר לי שהמקצוע הזה והאהבה שלי לדבר הזה הרבה יותר חזקה ממני, ואני לא יכול להתגבר עליה. מי שעובד בענף המזון חייב לאהוב את זה בכל רמ"ח איבריו, כי התמורה היא לא כמו בענפים אחרים, אלא הרבה יותר קטנה.

"את צריכה שיהיה לך פאשן, ולי יש את זה. אני אוהב לפתח מוצרים, לעשות ולשנות דברים. עשיתי המון דברים במדינה בהרגלי צריכה ובמוצרים, אני מאוד נהנה מזה".

אז למה בכלל מכרת פעמיים?
"כי בסוף היום אני גם סוחר, וקיבלתי הצעות שלא יכולתי לסרב להן. לא נראה לי שאעשה את זה שוב. בפעם האחרונה זו הייתה טעות גדולה מאוד, מכרתי לאנשים הלא נכונים שעשו דברים נוראים בחברה".

והצלחת לשקם?
"הנה, תראי את התוצאות. מ-2017 עד היום הגדלנו את המכירות פי שניים ואת הרווחיות פי שלושה. עשינו דברים גדולים מאוד בזמן די קצר יחסית בענף המזון".

לאן הענף הולך בשנים הקרובות?
"יהיה קשה מאוד, ויהיה חוסר בסחורות. מלחמת אוקראינה-רוסיה גורמת לנזקים אדירים לכלכלה. העולם נמצא בבעיה, כי לא ניתן להזין את כל האוכלוסייה. כבר יש מדינות שלא נותנות לייצא את המוצרים שלהן, כי הן רוצות לדאוג לתושבים שלהן. זה יהיה יותר ויותר". 

צביקה ויליגר | תעודת זהות

אישי: בן 67, נשוי ואב לשתי בנות. מתגורר בסביון
מקצועי: ב-1992 הקים עם אחיו יוסי את ויליפוד, הנסחרת כיום בבורסה בתל אביב (חברת-הבת ויליפוד אינטרנשיונל נסחרת בתל אביב ובנאסד"ק בניו יורק). מכר פעמיים את החברה, ב-2007 לארקדי גאידמק וב-2014 לאלכסנדר גרנובסקי, וב-2017 רכש אותה חזרה
עוד משהו: אוהב לקרוא ספרי מתח וללכת למשחקי כדורגל של ליגת האלופות

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

בורסות אירופה נפתחו בעליות קלות; החוזים על וול סטריט ירוקים

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל