גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענף הנדל"ן בבורסה: איפה מתחבאות ההזדמנויות להשקעה?

אחרי שנה דרמטית בשוק ההון וירידות חדות במניות הנדל"ן המניב בבורסה בארץ, עולה השאלה האם מניות חברות הנדל"ן עדיין אטרקטיביות למשקיעים ● אילו חברות מחזיקות עתודות קרקע לבנייה למגורים, אילו חברות נדל"ן מניב פחות ממונפות, ואיך קשורה לכל זה הרכבת הקלה ● פרויקט מיוחד

מימין: יגאל דמרי, מנכ''ל י.ח דמרי; נתן חץ, מנכ''ל אלוני חץ; יוסי פרשקובסקי, יו''ר פרשקובסקי השקעות ובניין; חיים כצמן, יו''ר ובעל השליטה בגזית גלוב / צילום: גבע טלמור, כדיה לוי, יונתן בלום, איל יצהר
מימין: יגאל דמרי, מנכ''ל י.ח דמרי; נתן חץ, מנכ''ל אלוני חץ; יוסי פרשקובסקי, יו''ר פרשקובסקי השקעות ובניין; חיים כצמן, יו''ר ובעל השליטה בגזית גלוב / צילום: גבע טלמור, כדיה לוי, יונתן בלום, איל יצהר

מבט קצר על לוח השנה מלמד שנותר פחות מחודש עד לסיומה של שנת 2022. עבור המשקיעים בשווקים הפיננסיים הייתה זו שנת מפנה, מעבר דרמטי בין עידני השקעה שונים. אנחנו עומד לסכם את השנה עם סביבת ריבית חד-ספרתית "אמיתית", שנועדה לטפל בקצב אינפלציה דרקוני במדינות המערב. בין אם מדובר באינפלציה שהינה תולדה של חטאי הקורונה, על בזבוזי הממשלות שהזרימו כספי תמיכה לציבור ברחבי העולם, או כתופעה שהוחמרה מהמלחמה הקשה בין אוקראינה לרוסיה, דבר אחד ברור - הריבית הגבוהה כאן וצפויה להמשיך לטפס עוד, ולהישאר ברמות גבוהות למשך זמן.

תיקון או קריסה? שוקי הנדל"ן באירופה רושמים ירידות מחירים חדות
המשבר בפתח? חברות הנדל"ן הישראליות כבר לא חסינות |ניתוח

ענף הנדל"ן על שני נגזריו הבורסאיים - תחום הבנייה והייזום, והתחום המניב, נחשב לכזה הרגיש מאוד להשפעות הריבית. הזינוק בגובה הריבית פוגע בקבלנים דרך הוצאות המימון שהם משלמים, שמתייקרות שכן הן צמודות לא אחת לריבית פריים (משתנה בהתאם לריבית בנק ישראל). מצד שני, עליית הריבית מייקרת את המשכנתאות לרוכשי הדירות, מה שמגביל את יכולת הקבלנים למכור אותן ופוגע בהם שוב. בתחום הנדל"ן המניב, עלויות המימון מתייקרות, אולם בעלי המשרדים והקניונים מצמידים את חוזי השכירות למדד המחירים לצרכן.

 

מבט חטוף לטבלת מדדי הבורסה בתל אביב מלמד עד כמה נחבטו מניות הנדל"ן. מדד ת"א-בנייה , הכולל את 38 חברות הבנייה הגדולות במונחי שווי שוק בבורסה, בהן קבוצת אשטרום (בעלי אשדר), שיכון ובינוי ודמרי, ירד ב-32.3% מתחילת השנה (עד הנעילה אתמול, ב') - בעוד שמדד ת"א-125 , שכולל את החברות הגדולות בבורסה, ירד רק ב-9.2%. מנגד, מניות הטכנולוגיה והביומד הן הנפגעות עיקריות השנה ומדד ת"א-ביומד  צלל ב-45.7% מתחילת 2022 ומדד ת"א גלובל-בלוטק  נפל ב-33%.

שני המדדים ה"מניבים" בתחום הנדל"ן נפגעו פחות: מדד ת"א-מניב ישראל , עם ענקיות הקניונים והמרכזים המסחריים עזריאלי, מליסרון וביג וחברות משרדים בולטות כמו אמות וגב ים, רשם תשואה שלילית של 21%; מדד ת"א מניב חו"ל  צלל בשיעור חד יותר של 32.9%, ומושפע בין היתר מחברות כמו ג'י סיטי של חיים כצמן, שהעלייה במינוף וקשיים בעסקיהן בחו"ל הפילו את מניותיהן.

 

מגורים | "השנה יש תנועת מלקחיים בשווקים"

נשאלת השאלה אם לא היה אובר-שוטינג בשוק, כלומר אם חלק מהמניות בתחומי הבנייה והנדל"ן המניב, לא "חטפו" יתר על המידה מהמשקיעים. כמו כן, בתחום האג"ח הקונצרני, לענף הנדל"ן יש נציגות מאוד מכובדת בבורסה התל אביבית. האם גם שם אפשר להתחיל לאסוף אגרות חוב שביחס לסיכון הנוסף שהן נושאות, הן מציעות תשואה הולמת ואטרקטיבית?

דנאור ארז, מנהל מערך השקעות בפסגות קרנות נאמנות, סבור כי השוק אולי העניש יותר מדי את חלק מיזמיות הבנייה, והוא מזהה הזדמנויות מסוימות בתחום המנייתי. "בשוק הדיור ראינו את הביקוש לדירות עולה בעידן שבו לכסף כמעט לא היה מחיר. היה כאן דור שלם שהכיר ריביות אפסיות והתרגל לרכוש בהלוואות גם מוצרים אחרים. עד לא מזמן, קבלן היה ניגש לפרויקט וקונה את הקרקע תוך שהוא 'מקבע רווח' ומניח שמחירי הדירות יעלו בשיעור מסוים ומנגד עלויות המימון יחסית זניחות".

אלא שהתמונה השתנתה. ארז מציין כי "אם לפני שנה, רוב העלייה של מחירי הדירות 'ירדה' לשורה התחתונה בדוחות (כלומר, הקפיצה את הרווח הנקי), השנה יש תנועת מלקחיים בשווקים. לאור העובדה שמחיר הכסף עלה - העלאות ריבית - והנדל"ן הוא ענף עתיר מימון, הקבלנים 'מדממים' עלויות מימון כבדות שהושתו עליהם. בנוסף, היכולת של הציבור לרכוש את המוצר שלהם, כלומר את הדירה, נחלשה כי המשכנתאות התייקרו. מה גם שהבנקים התחילו להקטין חשיפה לתחום הנדל"ן באופן כללי. אז יש פגיעה ביכולת של הקבלנים להמשיך ולהציג את הרווחיות שהציגו, וקושי של הצרכן לממן את הרכישות".

לדבריו, "קבלנים שבאו ממונפים לתחילת השנה הנוכחית, נמצאים במצב מסוכן יותר. בבורסה ראינו שמניות חברות הבנייה ירדו בשיעורים חדים. מנגד, היו חברות שבאו חזקות וייתכן שהשוק 'קנס' אותן יתר על המידה".

מי להערכתך מהחברות נמצאות במקום טוב יותר?
"יזמי בנייה למגורים חזקים כמו דמרי ופרשקובסקי, ראינו את המניות שלהם יורדות ב-30%-40% מרמות השיא. אלו חברות בנייה עם עתודות קרקע, שמרניות והרבה פחות ממונפות. גם כשהדוחות הקרובים יהיו פחות טובים, לחברות הללו תהיינה אפשרויות לנצל הזדמנויות ולהגדיל נתחי שוק ובטווח ארוך יעשו טוב".

יגאל דמרי, מנכ''ל י.ח דמרי / צילום: איל יצהר

ארז מוסיף כי "קבלנים שבאו ממונפים למצב הנוכחי יסבלו. הם 'ידממו' דרך עלויות מימון גדולות יותר ויאלצו לבצע מימושים כדי להיפגש עם כסף בטווח קצר ולהקטין מינוף. גם בנדל"ן המניב - עזריאלי, מליסרון, מבני תעשייה - אלו חברות בעלות איתנות וגמישות פיננסית, ויש להן לא מעט נכסים חופשיים משעבוד. גם אם הדוחות הקרובים יהיו אולי פחות טובים, לטווח ארוך מצבן יהיה יותר טוב, וניתן לראות שגם השוק קנס אותן פחות".

נדל"ן מניב | יש הזדמנויות בחלק מהחברות הנסחרות

גורם מוסדי בכיר סבור שישנן הזדמנויות גם בתחום הנדל"ן המניב. "אם מסתכלים על חברות כמו ענקיות הקניונים עזריאלי או מליסרון, המניות שלהן לא ירדו בשיעורים דרמטיים מהשיא. מניית עזריאלי ירדה ב-16.3% מתחילת השנה, ומניית מליסרון ב-11.7%. אלה שתי חברות מאוד חזקות פיננסית וגם יש להן גמישות רבה בהקשר הזה, משום שיש להן נכסים לא משועבדים. ככה שהמינוף הנמוך והריביות המטפסות, פגעו בהן במידה פחותה. יש פה להערכתי הזדמנות במניות של החברות האלה, אבל לא רק - גם באג"ח יש שם הזדמנות. משום שאלה חברות מאוד חזקות שיכולות לשרת את החוב שלהן בקלות".

ואכן בעוד שפיקדונות בנקאיים שנסגרים לתקופות של חצי שנה ומעלה, מציעים היום ריבית שקלית קבועה שנעה בין 2% ל-2.5%, אגרות החוב של עזריאלי מציעות תשואה חיובית שנעה בין 1% ל-2.5% בהתאם למשך החיים הממוצע (מח"מ) שלהן. אלא שהאג"ח של עזריאלי צמודות למדד המחירים לצרכן. כלומר, למשל אג"ח עזריאלי מסדרה ח' , שאמורה להיפרע במלואה עד ינואר 2032, היא סדרה עם מח"מ של 12 שנים. היא נסחרת בתשואה לפדיון של 2.57% צמודת מדד. בינואר השנה נסחרה אותה אגרת בדיוק בתשואה לפדיון של 0.8% בלבד.

מליסרון (סדרה כ') נסחרת בתשואה לפדיון של 2.28%, במח"מ קצר יותר של 6.5 שנים, והיא מיועדת לפירעון ביולי 2030. רק לשם השוואה, עד כמה העולם הזה השתנה. ב-8 בינואר השנה, אותה אגרת נסחרה בתשואה לפדיון שלילית של 0.4%-. אנשים היו מוכנים לקבל "רק הצמדה למדד המחירים" ואף לשלם קנס עבור זאת.

שוק האג"ח | פייט מסוים לפיקדון הבנקאי

בבורסה נסחרות עוד מאות אגרות חוב, לא מעט מהן של קבלנים שבונים דירות ורמות הסיכון של החוב שלהם משתנה. המשבר של חברת המרכזים המסחריים הפתוחים, ג'י סיטי  (לשעבר: גזית גלוב) שבשליטת חיים כצמן מוכר היטב לפעילים בשוק ההון. החברה ממונפת ברמה גבוהה, והנכסים שלה פועלים במדינות שהמטבעות שלהם נחלשו, כמו היורו באירופה והריאל הברזילאי.

חיים כצמן / צילום: יונתן בלום

לחצי המינוף של ג'י סיטי, ושל חברת נורסטאר שהיא בעלת השליטה בה, הדאיגו את המשקיעים שכמובן הקפיצו את התשואות לפדיון. בחלק מהמקרים מדובר בתשואה דו-ספרתית. כך למשל אג"ח סדרה י"ב  של ג'י סיטי נסחרת בתשואה לפדיון של 17.9%, כשהיא אג"ח צמודה.

אג"ח צמודה של חברת האם נורסטאר (סדרה י"ב ), נסחרת בתשואה לפדיון של 20.7%, מה שמגלם למעשה "חסימה" של החברה בפני גיוסי אג"ח חדשים בשוק החוב.

"מי שמוכן ללכת לאזורים המסוכנים יותר בקרב הקבלנים צריך להיות מודע לכך", אומר הגורם המוסדי. "אבל ברמה העקרונית הנטייה שלי היא ללכת על ניירות ערך של חברות יותר חזקות, גם באג"ח וגם במניות.

"בקרב יזמי הבנייה למגורים, מי שקנה קרקעות במחירי השיא שנרשמו בשנת 2021, קשה לי להאמין שהוא יצליח להרוויח ממכירת דירות שיבנה עליהן. השאיפה של אותו קבלן היא 'לצאת בסדר' מהאפיזודה הזאת. אבל מנגד, קבלנים שלא קנו קרקעות ב-2021, והחברות שלהן נסחרות במכפיל הון לשווי שוק שהוא פחות מאחד, אני חושב שהשוק מתאכזר אליהן. יש לא מעט שמות כמו דמרי , שהמניה שלה נפלה ב-25.3% מתחילת השנה, יש לה צבר קרקעות גדול שנקנו בעלויות היסטוריות".

עם זאת אותו גורם מדגיש, "קשה לאנליסטים אצלנו לנתח את חברות הבנייה למגורים, משום שמאוד קשה להעריך את מחירי הדיור. כל תזוזה של אחוזים בודדים במחירי הדיור, יכולה לשנות את ההערכות השווי, והשונות בין מניות חברות הקבלנים עצומה".

בקרב מדדי האג"ח הבורסאיים אין מדד שהוא "ייעודי" לנדל"ן בארץ. יש אמנם את מדד תל-בונד גלובל, שכולל את חברות אמריקאיות, בעיקר אלה שפועלות בתחום הנדל"ן המניב בחוף המזרחי. הן גייסו בארץ חוב בישראל ונחשבות לחברות מסוכנות יותר. התשואה לפדיון הגלומה במדד תל בונד-גלובל  היא 7.7%, בעוד שהתשואה במדד תל-בונד 20 , עם עשרים איגרות החוב הגדולות ביותר בבורסה, היא 2.5%.

אך המשמעות בשורה התחתונה היא ברורה, חברות הנדל"ן המניב מציעות היום חלופות למשקיעים שמוכנים לקחת את הסיכון. עם זאת, יש עדיין צורך להבין ולנתח את החברות ולהכיר את התוצאות הכספיות שלהן - עניין שלא פשוט לציבור הכללי. אחת הדרכים היא פשוט לחפש את דירוגי האשראי של החברות ולהיעזר בהם, כעוד גורם שנותן גושפנקא ליציבות החברות.

חלק מהחברות שהוזכרו כאן, כמו עזריאלי ומליסרון, מדורגות על ידי חברת S&P מעלות בדירוג AA+ ו-AA בהתאמה, ואגרות החוב שלהן נותנות סוג של "פייט" לפיקדון הבנקאי המסורתי.

צריך לזכור שבמקרה שהמשק ייקלע למיתון, גם הנדל"ן המניב יושפע בסופו של דבר מהקושי של שוכרים לעמוד בתשלומי השכירות בנכסים השונים.

עוד כתבות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20