גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין לחצים פוליטיים לבעלי שליטה דומיננטיים: התקופה הסוערת של עמית גל בראש רשות שוק ההון

בשבועות הקרובים יידע גל אם מינויו כמ"מ ראש הרשות ההון, לאחר עזיבתו המפתיעה של משה ברקת, יהפוך לקבוע ● בינתיים הוא נדרש להתמודד עם שורת אתגרים - החל מעסקאות הענק בביטוח, דרך הבלגן באשראי החוץ-בנקאי ואף היערכות לרעידות אדמה ● קולגה: "הוא אדם חכם ומקצועי שיודע לבחור את הקרבות בלי ללכת לפיצוצים, וזה האופן להתנהל מול לחצים"

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ
עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

כאשר שואלים מנהלי השקעות בתקופה כה סוערת בשווקים מה הם ממליצים לעשות עם הכסף, אחת המנטרות שחוזרת בתשובותיהם שוב ושוב היא "לא לנסות לתזמן את השוק". אבל לפעמים דווקא הקלישאה המוכרת לפיה "תזמון (טיימינג) הוא הכול בחיים", מוכיחה שההפך הוא הנכון. כך קרה לעמית גל, שהחליט ביוני 2019 להיענות להצעת ראש רשות שוק ההון, משה ברקת, לעזוב את תפקידו בכלל ביטוח ולהתמנות לסגן בכיר לממונה.

מהכלכלנית הראשית ועד מנהל רשות המסים: חמשת המינויים הבכירים שמחכים לסמוטריץ' באוצר 
הממונה על שוק ההון משה ברקת הודיע במפתיע על פרישה שנה לפני תום הקדנציה
מנכ"ל ברקליס ישראל מספר איך משפיע המשבר בארץ על המשקיעים הזרים 

קצת יותר משלוש שנים לאחר מכן הודיע אותו ברקת במפתיע כי הוא פורש מתפקידו, בתום ארבע שנים, ולא ישלים את הקדנציה בת חמש השנים בתפקיד הממונה על הביטוח. בתוך זמן קצר החליט שר האוצר דאז, אביגדור ליברמן, למנות את גל לממלא מקום הממונה, ובשבועות הקרובים הוא יידע אם שר האוצר הנוכחי, בצלאל סמוטריץ', ימנה אותו לראש רשות שוק ההון באופן קבוע. רשות שוק ההון הוא הרגולטור הפיננסי המפקח על גופים פיננסים חוץ-בנקאיים, בהם חברות ביטוח, קרנות פנסיה, גמל והשתלמות.

אביגדור ליברמן, משה ברקת / צילום: אוהד צוינברג, דוברות משרד האוצר

"ברקת עשה מהלך גאוני כשלקח אותו להיות סגנו", אומר גורם בכיר בענף הביטוח שעבד עם גל. "מינויו כממלא המקום היה אך טבעי. הוא איש משכמו ומעלה שאפשר להגיד שטוב שהוא נשאר במגזר הציבורי, כי בשוק הפרטי השמיים הם הגבול בשבילו".

בתפקידו כסגן הממונה כיהן גל כאחראי על ניהול סיכונים וסולבנסי (כושר הפירעון של חברות הביטוח) ברשות שוק ההון. בתפקידו הקודם עבד כאמור בחברת הביטוח כלל, שם ניהל במשך שש שנים את אגף ניהול הסיכונים, והיה אחראי בין השאר על הובלת יישום הוראות סולבנסי בחברה.

 

"מחלקת ניהול סיכונים היא מאוד מרכזית בחברת ביטוח, כי היא המקום היחיד בחברה שרואים בו הכל", אומר אותו בכיר. "ביטוח זה עסק מורכב, ובין היתר בגלל המקום שממנו הוא מגיע הוא רואה את עולם הביטוח מכל הכיוונים, ויש מעט מאוד אנשים שאפשר להגיד עליהם שהם מבינים את כל הביזנס ואת כל האתגרים. אז זו עמדה מאוד טובה להתקדם ממנה".

גורם אחר מוסיף כי גל חכם ואינטליגנטי, מבין ולומד מהר. "לזכותו ייאמר שהוא חף מפוליטיקה למרות שהוא מגיע מתוך אחת מחברות הביטוח. התפקיד שבו נשא שם, שלא היה מעורב בפוליטיקות, מאפשר לו להגיע שלא מתוך אג'נדה של חברה" אומר הגורם. "מנגד, הוא גם לא עבד מול ערוצי ההפצה או מול לקוחות הקצה. הוא אמנם צעיר מאוד (יחסית לקודמיו בתפקיד, ר' ו'), אך זה גם מאפשר לו שלא להיתקע בפרדיגמות של הענף, ואולי לקדם נושאים כמו דיגיטציה, ביתר שאת".

שיתוף פעולה עם שר האוצר הוא קריטי

גל סגר השבוע חמישה חודשים בתפקיד מ"מ הממונה, תפקיד שבו הוא מפקח על גופי השקעות מוסדיים שמנהלים נכסים בהיקף של יותר מ־2.5 טריליון שקל, רובם הגדול כספי ציבור.

סכומים אלה הולכים וגדלים, בעיקר הודות לחוק פנסיה חובה שמחייב את הציבור להפקיד מדי חודש לחיסכון פנסיוני. הוא נכנס לתפקידו, שאולי יהפוך לקבוע, בתקופה שבה ענף הביטוח והחיסכון "עומד בפני פוטנציאל שינויים שלא היו מאז ומעולם", כפי שהגדיר זאת בכיר בענף.

עוד לפני האתגרים בתוך הענף, גל יצטרך להתמודד עם שתי סוגיות כבדות משקל. הראשונה היא לחץ מצד הדרג הפוליטי, שגובר בתקופה האחרונה סביב כל הרשויות הרגולטוריות. "עם הגב הנכון אני מאמין שהוא יכול לעמוד בלחצים ולעשות תפקיד משמעותי", אמר בכיר בצמרת אחת החברות.

נציין כי שיתוף הפעולה של שר האוצר ומשרדו הוא קריטי. ברקת לדוגמה, נהנה משיתוף פעולה כזה כשהצליח תחת ליברמן להאריך לדוגמה את גיל הפרישה לנשים אחרי שנים שבהן שרי אוצר סירבו לחתום על התיקון.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

רשות שוק ההון והעומד בראשה נאלצים כבר כעת, כאשר עוד אין ממונה קבוע, להתמודד עם אתגר משמעותי שמחיל עליה חוק ההסדרים שהוגש ביום חמישי לאישור הממשלה, וכולל לא מעט סעיפים הנוגעים לעולם הביטוח שלמרות שלא כולם נעשים על דעתו, הוא יצטרך ליישם אותם.

לדוגמה, חיוב חברות הביטוח לשלם על כל תביעת ביטוחי בריאות כאשר המבוטח רכש פוליסת תשלום "מהשקל הראשון", גם אם הוא ביצע את הפרוצדורה הרפואית במסגרת כיסוי משלים שהוא רכש בקופת החולים.

מדובר בצעד שישית עלויות כבדות על חברות הביטוח, שכבר היום מתקשות מאוד לגייס מבטחי משנה שיישאו בחלק מהסיכון של ביטוחי הבריאות ארוכי הטווח. לפחות הוא לא יצטרך לעסוק (בינתיים) בשינוי מבנה הרגולציה, כשההצעה להקמת ועדה משותפת לרגולטורים הפיננסיים ואולי אף לצמצום מספרם, יצאה מחוק ההסדרים הנוכחי.

בהקשר לכך אומר אותו אדם שעבד עם גל, כי "כאדם הוא מאוד ישר, מקצועי, בלי פוילע־שטיקים. הוא יודע לבחור את הקרבות בלי ללכת לפיצוצים וזה האופן להתנהל מול לחצים".

אתגר נוסף שלא נוגע לגופים המפוקחים הוא פנימי. זמן קצר לאחר ההודעה על מינויו כמ"מ, הודיעו שני סגנים בכירים - יבגני אוסטרובסקי ובארי כספי, שהצטרפו לפיקוח על הביטוח יחד עם גל, כי הם עוזבים. הם הצטרפו ליועצת הבכירה לממונה, טל הפלינג, שעזבה זמן קצר לפני כן. כך שגל יצטרך להיעזר בצוות הקיים ברשות שוק ההון ולהביא אנשים מבחוץ. נציין כי ברשות מלינים זה זמן רב על היעדר תקציבים ותקנים נוכח היקף הפעילות שתחת ידיהם, כך שדרושה בהיבט זה לא מעט עבודה ומשאבים.

הגנה על האינטרסים של המבוטחים בשוק נפיץ

צלילה אל העולם המקצועי מגלה שרשות שוק ההון נמצאת כיום בתקופה מאתגרת במיוחד שטומנת בחובה פוטנציאל נפיץ מבחינת יחסיה עם בעלי השליטה בענקיות הביטוח. שלוש מתוך חמש חברות הביטוח הגדולות בישראל נמצאות בעיצומם של אירועים מהותיים סביב השליטה בהן.

הפניקס , החברה בעלת שווי השוק והיקף הנכסים הגדולים בענף נמצאת בהליך מכירת השליטה בה מידי הקרנות האמריקאיות סנטרברידג' וגלטין פוינט לידי ADQ, קרן ההשקעות שבשליטת ממשלת אבו דאבי.

גל יצטרך לחתום על היתר שליטה כזה, והוא צפוי ללא מעט לחץ מצד הדרג הפוליטי שמעוניין כי העסקה תצא לפועל כדי לחזק את הקשרים עם האמירתיים, בעיקר אם גופים מערביים יממשו חששות שעולים לאחרונה ויצמצמו השקעה בישראל בעקבות קידום הרפורמה במערכת המשפט בישראל.

כלל ביטוח , החברה היחידה ללא גרעין שליטה בענף, עדיין מחכה להחלטת רשות שוק ההון באשר לבקשת היתר שליטה שהגישה אלרוב נדל"ן של אלפרד אקירוב כבר לפני יותר משנה. ביום חמישי העניק בנק ישראל לכלל היתר שליטה בחברת כרטיסי האשראי מקס - עסקה שאלרוב מתנגדת לה - וחייב את אלרוב להגיש בקשת היתר לשליטה בחברת כרטיסי האשראי, או שתידרש להפחית את החזקותיה בכלל מ־15% ל־5% בלבד.

וכמובן מגדל , שבעל השליטה בה, שלמה אליהו, מנהל זה כמה שנים מאבק מול רשות שוק ההון, שטוענת להתערבות מהותית מצדו בניהול השוטף של חברת הביטוח, שכבר הוביל לשורה של זעזועים בצמרת הנהלת החברה.

שלמה אליהו / צילום: עינת לברון

רק השבוע הוגשה נגד מגדל, יו"ר הדירקטוריון החברה האם שלה, שופט העליון בדימוס חנן מלצר, ונגד רשות שוק ההון תביעה בעניין מצד בעל מניות בחברה. זאת, לאחר שמלצר סירב לדרישת הרשות לייצר הפרדה מוחלטת בין מקום מושבו לבין מקום מושבם של בעלי תפקידים בחברת הביטוח (שנועדה למנוע התערבות בניהולה של מגדל). התובע טוען שבכך הפר מלצר את חובת האמונים וחובת הזהירות כלפי החברה, טענה שבמגדל דוחים.

לכך יש להוסיף את ניסיון ההתעצמות של חברות הביטוח הגדולות, שכבר כיום מרכזות בידיהן כוח פיננסי עצום, באמצעות כניסה לתחום פעילות חדש - רכישת חברת כרטיסי אשראי. מדובר בכלל שרוכשת כאמור את מקס, והראל שסיכמה עסקה לרכישת ישראכרט (עסקה הנדרשת עדיין לאישור בעלי המניות). זאת כשחברת ביטוח שלישית, מנורה מבטחים, הגישה הצעה משלה לרכישת השליטה בישראכרט. על רשות שוק ההון יהיה לוודא כי עסקאות הענק אינן פוגעות ביציבות חברות הביטוח מחד ולהגן על האינטרסים של המבוטחים בהן מאידך.

בחינת ביטוחי הרכב והאשראי החוץ-בנקאי

אתגר נוסף העומד בפני גל נוגע לעולם ביטוחי הרכב. למרות שביטוחי הרכב התייקרו בשנה האחרונה בכ־20% בממוצע, חברות הביטוח רשמו בשלושת החודשים הראשונים של 2022 הפסד מצרפי של 1.6 מיליארד שקל בביטוחי רכב חובה ו־2.6 מיליארד שקל ברכב רכוש (מקיף וצד ג'). זאת כתוצאה מעלייה בגניבות הרכב ובתאונות.

בינתיים הן מסבסדות את ההפסדים מתחומי פעילות אחרים, אך זו סוגייה שברשות יצטרכו לטפל בה, בין היתר באמצעות מציאת פתרון לבעיית חלקי החילוף שמחיריהם נסקו, כשברקע מתנהל מאבק של מי ישא בעלויות בין החברות, המוסכים והשמאים.

עוד נושא שמחכה לטיפול הוא יצירת מסגרת רגולטורית לשוק החוץ-בנקאי, שעלה לכותרות בעקבות קריסתן של שתי חברות אשראי חוץ-בנקאי - גיבוי אחזקות ויונט קרדיט. לאחר שבשתי החברות התגלו אי סדרים כספיים שהובילו להעלמות של עשרות מיליוני שקלים, התגלה סוג של ארביטראז' רגולטורי בין רשות שוק ההון לבין רשות ני"ע, שבסופו של דבר יצר בור משמעותי בפיקוח על הענף.

ולבסוף, הרשות תצטרך לקדם פתרון לכיסוי ביטוחי לרעידות אדמה, שרק בימים האחרונים הורגשו בישראל כ־10 רעשים כאלה. צעדים כאלו כבר נעשים, כשהשבוע אמר אוהד מעודי, סגן בכיר לממונה, בכנס של חברת עדיף כי "הרשות רואה בסוכן או בחברת ביטוח שלא יציעו ללקוח שמתגורר בבית משותף כיסוי סכום ביטוח נוסף (ערך קרקע), הפרה של חוזר מטעמה". אולם עד להבטחת כיסוי הולם הדרך עוד ארוכה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן, היום / צילום: חיים צח-לע''מ

בלינקן הגיב בביטול לדברי נתניהו על מבצע ברפיח: "אנשים אומרים דברים"

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים