מטוס ארקיע / צילום: ארקיע
חברות התעופה הישראליות אומנם מצליחות לשמור על פעילות סדירה למרות גל הביטולים, אך ניתן לראות איתותים לכך שהטיסות החכורות בשיטת חכירה רטובה (השכרת מטוס זר עם צוותים זרים), ובעיקר ליעדים ארוכי-טווח, נמצאות בסכנה.
● כל הסימנים מעידים: משבר התעופה הגדול עוד לפנינו
● דלתא עוצרת את הזמנות הכרטיסים לישראל לשבועיים הקרובים
● ותודה לחות'ים: הטיסות לרומא ופריז מלאות, והמחירים כבר מטפסים
● הטיסה בוטלה בגלל הטיל מתימן? אלה הזכויות שלכם
הבוקר (ד') הודיעה חברת ארקיע כי עד ל-14 במאי 2025 טיסותיה בקו תל אביב-ניו יורק יתבצעו עם עצירה תפעולית באתונה, בשל אילוץ תפעולי. מאחורי ההגדרה "אילוץ תפעולי" עומדת מציאות מורכבת, ולפי ההערכות האילוץ המדובר הוא שצוותי אוויר זרים האמונים על הפעלת הקו מסרבים לבלות את הלילה בישראל, בעקבות הפגיעה הישירה בנמל התעופה בן גוריון בתחילת השבוע.
בעקבות כך, בארקיע מצאו פתרון ביניים. הטיסות הלוך ושוב יבצעו עצירה באתונה, שם תתבצע החלפת צוותים באופן שמאריך את משך הטיסה בשעה.
לפי הודעת החברה, מדובר בשינוי זמני בלבד, והארקיע מתכננת לחזור להפעיל את הקו כטיסה ישירה ללא עצירות ביניים החל מ-14 במאי.
הטיסות שלהלן תבוצענה עם עצירה תפעולית באתונה:
טיסה מספר IZ992 ניו יורק-תל אביב 7/5 12:00
טיסה מספר IZ991 תל אביב-ניו יורק 7/5 23:55
טיסה מספר IZ992 ניו יורק-תל אביב 8/5 14:15
טיסה מספר IZ991 תל אביב-ניו יורק 10/5 23:55
טיסה מספר IZ992 ניו יורק-תל אביב 12/5 01:45
טיסה מספר IZ991 תל אביב-ניו יורק 12/5 23:55
טיסה מספר IZ992 ניו יורק-תל אביב 14/5 01:45
מארקיע נמסר: "ארקיע פועלת בשקיפות מול נוסעיה ומעניקה טיפול אישי לכל נוסע המושפע מהשינויים. אנו מתנצלים על אי-הנוחות הזמנית ומודים לכם על ההבנה ועל שיתוף-הפעולה".
לא פעם ראשונה
זו אינה הפעם הראשונה שבה נעשה שימוש בעצירה תפעולית באתונה כפתרון למצב ביטחוני רגיש. במהלך החודשים הראשונים של המלחמה, גם בריטיש איירווייז הפעילה את קו תל אביב-לונדון עם עצירה דומה, במטרה להחליף צוותים מחוץ לישראל ולמנוע לינה של צוותי אוויר זרים בשטח המדינה.
בטיסות ארוכות-טווח כמו תל אביב-ניו יורק, הצוות שמפעיל את הטיסה לא יכול לחזור באותו היום עם אותו המטוס, גם בגלל מגבלות חוקיות על שעות עבודה, וגם בגלל עייפות מצטברת. מדובר בטיסות שאורכות כ-11-12 שעות לכל כיוון, וכשכוללים גם זמני קרקע ותדרוך, זה משאיר את הצוות בעבודה למשך כמעט יממה. לכן, בטיסות כאלה נהוג שהצוות שטס נשאר לישון לילה ביעד, וחוזר רק לאחר מנוחה. מדובר בפתרון זמני שמסייע להמשיך את הפעילות כסדרה, אך מייקר את עלויות התפעול עבור חברת התעופה.
תוספת העצירה התפעולית מגיעה זמן קצר לאחר הודעתן של חברות התעופה האמריקאיות יונייטד ודלתא על הארכת ביטולי הטיסות עד 19 במאי, כאשר דלתא חסמה את האפשרות להזמין טיסות עד 21 במאי. בשל גודלן והיקף פעילותן, חברות התעופה האמריקאיות נדרשות לתכנון מקדים וארוך-טווח, והן רגישות במיוחד למתיחות הביטחונית. גם עבורן, אירועים כמו פגיעת טיל בנמל התעופה מציבים אתגרים אל מול צוותי האוויר, שנדרשים לשהות בישראל למשך הלילה כאשר מופעלות הטיסות.
לא רק ארקיע נוהגת להפעיל טיסות חכורות בשיטת חכירה רטובה. גם חברות התעופה אל על וישראייר מפעילות מטוסים בשיטת חכירה זו, אולם טיסות אלה לרוב מתבצעות ליעדים קצרי-טווח, ועל כן לא מאלצות את הצוותים ללון בישראל. סכנת ביטול הטיסות מצטמטמת משמעותית הודות לכך, אך היא עדיין קיימת.