גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בת"א; אורמת קפצה בכ-7%, פרטנר ירדה ב-5%

מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים בסוף השבוע ● מדד ת"א 35 שבר שיא חדש בין היתר בזכות מניות הביטוח ● לאחר שבוע אדום במיוחד, טסלה התאוששה ביום שישי האחרון ● דוח התעסוקה בארה"ב הפתיע לחיוב, מה צפוי בנתוני האינפלציה השבוע? ● וגם: ההמלצה החמה של בנק אוף אמריקה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

15:55

יום המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ות"א 90 השיל מערכו 0.5%. בלט לחיוב מדד ת"א ביטוח שעלה בכ-2%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.08 מיליארד שקל.

בלטו לחיוב מניות אורמת , קרסו נדלן , וילאר , כלל ביטוח ורבוע נדלן .

מנגד, פרטנר , קבוצת אקרשטיין , אלקטרה נדלן , נקסט ויז'ן וסאמיט ננעלו בירידות.

14:58

הירידות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 משיל מערכו 0.4%.

הבוקר (א') נודע על חקירתו של יזם הנדל"ן יוסי אברהמי, כעת מתברר כי מי שנעצר בקשר לפרשה הוא אילן מיקנר, אחד מבעלי השליטה בחברת הבנייה ליאם הנדסה , שנכנסה בשבוע שעבר לבורסה בתל אביב באמצעות הנפקת אג"ח. מיקנר נעצר ביום רביעי בשעות הצהריים בחשד לביצוע עבירות הלבנת הון, מס הכנסה, מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועוד. הוא עבד במשך שנים רבות עם חברה העוסקת בייעוץ בתחומים שונים הקשורים לנדל"ן (השגת לקוחות, מכרזים, חשמל, גימור וכו'). חברה זו העבירה על-פי החשד סכומים משמעותיים לחברה שנשלטה לכאורה על-ידי ד"ר אלי גינזברג, מנכ"ל עזרה ובצרון.

13:27

מגמה מעורבת בת"א. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 משיל מערכו 0.1%. מדד הביטוח ממשיך להוביל את המגמה החיובית ועולה כעת ב-1.3%.

משק אנרגיה מרכזת עניין לאחר שדיווחה כי התקשרה עם חברה טכנולוגית לאספקת חשמל ולהקמת מתקני אגירה במתקניו של החברה, ולהקמת מתקן ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו -וולטאית משולב אגירה במתח עליון באחד מאתרי הצרכן.

12:29

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים יורדים קלות בשעה זו. מדד תל גוב-שקלי 10 + יורד ב-0.5%. מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסים בבנק הפועלים ציין בסקירתו כי תשואות האג"ח בישראל עלו בשבוע האחרון לאורך העקום, בין היתר בשל ביקושים חלשים בהנפקות האוצר בשבוע האחרון. עוד ציין כי "אנחנו נותרים בהמלצתנו להחזיק את התיק המקומי במח"מ בינוני. בנוגע לאפיק האג"ח בחו"ל הדגיש כי: "בחו"ל - אנו נותרים בינתיים בהמלצתנו מתחילת חודש מרץ להחזקת תיק האג"ח בחו"ל במח"מ בינוני".

11:31

המסחר בת"א מתנהל לפי שעה בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.3%. בולט לחיוב מדד ת"א ביטוח שמוסיף לערכו 1.2%.

קבוצת אפקון , דיווחה הבוקר כי היא נערכת להגשת תביעה כספית נגד חברת מגדלי הים התיכון בסך של כ-100 מיליון שקל, בגין הפרות נטענות של הסכמים בפרויקט להקמת מבנה לדיור מוגן ברחובות, שביצעה החברה הבת של אפקון בבעלותה המלאה.

מטעם החברה נמסר כי פרוייקט הדיור המוגן מאוכלס מזה 5 חודשים, בתפוסה של מעל ל-40% , וזאת לאחר שהחברה הבת השלימה את הרוב המוחלט של העבודות בפרוייקט (כ-98% מהעבודות הושלמו) - קיבלה טופס 4, פעלה לקבל טופס 5, מסרה 210 יחידות דיור בשני מגדלים וכן מסרה את כלל השטחים והמתקנים הציבוריים הנדרשים לרווחת הדיירים. למרות זאת, נקטה חברת מגדלי הים התיכון בשורת צעדים חד צדדים, זמן קצר לפני שהועבר לידיה החשבון הסופי בפרויקט, בהן חילוט ערבויות אוטונומיות בהיקף של כ-21 מיליון ש״ח, תביעה כנגד החברה המבצעת וסילוק יד חלקי.

"לאור הצעדים בהן נקטה חברת מגדלי הים התיכון, אפקון הודיעה ללקוח על ביטול ההסכם בין הצדדים לאור ההפרות מצד חברת מגדלי הים התיכון. התביעה כוללת רכיבים בגין תשלומים שטרם שולמו, נזקים תפעוליים, התארכות הפרויקט וכן עלויות שנגרמו לחברה עקב שיבושים ואילוצים, שנבעו ממצב החירום הביטחוני במהלך מלחמת חרבות ברזל", ציינו.

10:20

אורמת מובילה את עליות השערים במדד ת"א 35. המניה הדואלית מתחום האנרגיה הגאותרמית, חזרה עם פער ארביטראז' חיובי אחרי שעלתה ב-4.8% ביומיים האחרונים מוול סטריט. על רקע המגמה, החברה הודיעה ביום שישי על מינוי שני בכירים חדשים, ארון וויליס בתחום החשמל ודניאל מולק בתחום המשאבים, ולדברי החברה הם צפויים לקדם את השלב הבא בצמיחת החברה ולהגביר את המצוינות התפעולית שלה בתחום האנרגיה המתחדשת.

10:06

יום המסחר בת"א נפתח בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.1%. בולט לחיוב מדד ת"א ביטוח שעולה ב-1.1%.

מניות אורמת , משק אנרגיה , אנרג'יאן , פלסאון תעשיות ודוראל אנרגיה נסחרות בעליות.

מנגד, טאואר , אלקטרה נדלן , נובה , מיטב השקעות ומימון ישיר נסחרות בירידות.

08:16

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוקי המניות

שבוע המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. ביום חמישי האחרון, המסחר בת"א ננעל בעליות שערים. מדד ת"א עלה ב-1.7% ובשיא זו הפעם ה-20 השנה. מדד ת"א 90 עלה ב-0.9%. מדד ת"א 125 שעלה ב-0.9% ננעל אף הוא בשיא כל הזמנים. מדד הבנקים התקרב לשיאו ועלה ב-1.6%.

5 מיליארד דולר ברבעון: החברה מיקנעם שמצליחה להדהים את מנכ"ל אנבידיה

מתחילת השנה, מדד ת"א 35 עלה ב-13.3% ונסחר סביב רמות שיא, בזמן שמדד S&P 500 עלה בכ-2% בלבד. מי שדחפו את הבורסה למעלה היו ללא ספק מניות הביטוח. המדד הענפי זינק בכ-39% מתחילת 2025 - שיאן התשואות בת"א. מי שבלטה במדד היא מניית איילון שעלתה ב-73%. עם זאת, מבין הגדולות הפניקס היא המצטיינת הענפית עם תשואה של 48% מתחילת השנה.

אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל מסביר כי: "מדד מניות הביטוח מציג בשנה וחצי האחרונות ביצועים עודפים ביחס לשוק, ובשנת 2025 אף מוביל את טבלת התשואות. אין בכך הפתעה - מניות הביטוח היו זולות, והן מושפעות באופן ישיר מהתנהלות שוק ההון: כשהשוק עולה, גם חברות הביטוח מרוויחות - ולעיתים רבות, מרוויחות הרבה - בעיקר דרך פוליסות המשתתפות ברווחים.

"מעבר לכך, בשנים האחרונות הפכו חברות הביטוח הגדולות לגורמים פיננסיים מגוונים, כמעט בנקאיים באופיים - עם השקעות משמעותיות בחברות כרטיסי אשראי (כגון כלל ביטוח), פעילות ענפה בהלוואות צרכניות, והחזקות גוברות בחברות אשראי חוץ-בנקאי ונדל"ן. כמו שהבנקים הציגו ביצועים מרשימים בשנתיים האחרונות - וייתכן שטרם מיצו את הפוטנציאל - כך גם חברות הביטוח עשויות להמשיך ולהפתיע.

"ניתן היה לראות זאת היטב בדוחות האחרונים: התשואה על ההון של חלק מחברות הביטוח הגיעה לסביבת 20% - נתון הגבוה אפילו מזה של הבנקים. נכון, רמות המחירים של מניות הביטוח כבר אינן נמוכות כפי שהיו, אך עדיין ישנן הזדמנויות, במיוחד בקרב החברות שעדיין לא עלו בהתאם לפוטנציאל. כלל ביטוח היא דוגמה לכך - מניה שמתנהלת סביבה מערכה מתמשכת על שליטה, ואשר שוויה הנוכחי בשוק רחוק מלשקף את ערכה הכלכלי המלא".

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות הסביר כי: "יש לציין כי התקן החשבונאי IFRS 17 מחייב את חברות הביטוח לחשב את ההתחייבויות הביטוחיות שלהן לפי עקום ריבית חסר סיכון שמתעדכן מדי רבע, כך שהמאזנים שלהן משתנים בהתאם לריבית בשוק. כאשר הריבית גבוהה, כמו היום, הערך הנוכחי (המהוון) של ההתחייבויות העתידיות שלהן יורד, מה שמאפשר להן להפריש פחות הון עבור גובה החזרים נתון, מה שמשפר את הדוחות ומקצה יותר הון לחלוקת רווחים לבעלי המניות, להשקעות ו/או צמיחה.

"אמנם רווחיות החברות קדמה לעליית הריבית ולכן לא ניתן לתלות בה לבדה את ביצועיהן העודפים, אך יש לקחת בחשבון את אלמנט הציפיות - נכון להיום אין ציפייה שהריבית תרד משמעותית בתקופה הנראית לעין ולכן הסביבה העסקית תוסיף לתמוך בהן

"כשהחלה המלחמה והתמשכה, היה אמנם חשש כי חברות הביטוח תתקלנה בקשיים, נוכח גידול של ההוצאות והתשלומים למבוטחים; ככלל, מדובר באירוע שלילי אקסוגני בולט, מבחינתן, דוגמת אסונות טבע גדולים וכדומה. בדיעבד, עד כה, נראה כי ההשפעה מוגבלת. כמו כן, יש לציין כי הרגיעה הביטחונית מאז ספטמבר - אוקטובר 2024 שיחקה לטובתן.

"כך, כשבודקים את ביצועי מניות הביטוח מאמצע ספטמבר 2024 ועד היום, מגלים שמניות הביטוח עלו 103% (הכפילו את שוויין) בעוד תא 125 עלה 38% "בלבד". לשם השוואה, מתחילת 2024 עד ספטמבר היה הפער נמוך יותר: 14% לעומת 6% בקירוב.

"צריך לזכור כי מעבר לפעילות הביטוח הישירה, חברות הביטוח הגדולות בישראל הן גם גופי השקעה מוסדית מהמשמעותיים ביותר במשק. כלומר הן לא רק מבטחות סיכונים מסוגים שונים, אלא גם מנהלות תיק השקעות עתיר ממדים, הן עבור עצמן והן עבור מבוטחיהן.

"בנוסף, לאורך זמן יש לחברות הביטוח עמדת מיקוח מול הצרכנים, ובכל הקשור לסל ההוצאות של משקי הבית, הביקוש למוצריהן קשיח, יחסית, ורגיש פחות לתמורות בשוק (אלא אם מתחוללת טלטלה רצינית, שמשפיעה על הנכסים שהן מנהלות).

"יצוין, עם זאת, כי ביצועי יתר של סקטור הביטוח אינם בהכרח תופעה מקומית ישראלית. לדוגמא, מניות חברות הביטוח הנסחרות בארצות הברית עלו, ככלל, בשנתיים האחרונות, 58%, מול עלייה של 40% 'בלבד' במדד S&P 500. גם כאשר בוחנים את הביצועים בשנה האחרונה ומתחילת 2025, הן שומרות על היתרון.

"במבט קדימה, כל עוד אין שינוי של ממש בגורמים שתיארתי כאן, הסביבה העסקית של חברות הביטוח אמורה לפעול לטובתן. עם זאת, ונוכח העליות החדות שכבר היו, אין בכך כדי להבטיח שביצועי היתר עד כה יימשכו".

"נעשה את הדברים אחרת": הוא היה בית ההשקעות הגדול בישראל, מה מתכננים הרוכשים שלו?

מספר מניות דואליות צפויות לבלוט במסחר בתל אביב הבוקר (א'), ביניהן חברת הביומד ביוליין שזינקה בימים חמישי ושישי ב-23.2% במצטבר ומניית קריאטיב מדיה מתחום ההשקעות בנדל"ן שעלתה ב-13.9%. מנגד, מניית יצרנית השבבים טאואר ירדה ב-4.6% בשני ימי המסחר האחרונים בארה"ב.

המחירים עולים, והחברות הגדולות ממשיכות להרוויח: ענקיות הפיננסים מעל כולם

עוד מניה שצפויה לבלוט היא אורמת , מתחום האנרגיה הגאותרמית, שחוזרת עם ארביטראז' חיובי אחרי שעלתה ב-4.8% ביומיים האחרונים. החברה בניהולו של דורון בלשר הודיעה ביום שישי על מינוי שני בכירים חדשים, ארון וויליס בתחום החשמל ודניאל מולק בתחום המשאבים, ולדברי החברה הם צפויים לקדם את השלב הבא בצמיחת החברה ולהגביר את המצוינות התפעולית שלה בתחום האנרגיה המתחדשת.

בבנק גולדמן זאקס החלו לסקר מספר מניות פארמה ובהן גם טבע , שזוכה להמלצת "קנייה" ובמחיר יעד של 24 דולר, פרמיה של 35%. בבנק מציינים את הפעילות של טבע בתחום התרופות המקוריות כמנוע צמיחה מרכזי.

מעבר לים, את סוף השבוע האחרון סיימה וול סטריט במגמה ירוקה, לאחר שטראמפ העניק תקווה למשקיעים כשהודיע כי ביום שני יתקיימו שיחות בנושא הסכמי הסחר בין ארה"ב לסין. הנאסד"ק ננעל ביום שישי בעליות של כ-1.2%. הדאו התרומם בכ-1%, ה-S&P 500 ננעל במגמה דומה.

בתוך כך, מדד S&P 500 הגיע לכ-2% פחות מהשיא שנרשם בפברואר, ועלה בממוצע שבועי ביותר מ-1%. גם הדאו רשם עלייה דומה, והנאסד"ק התרומם ביותר מ-2%.

טסלה שצנחה השבוע בכ-14% ואיבדה כ-150 מיליארד דולר משווי השוק שלה, על רקע חילופי עלבונות בין הנשיא דונלד טראמפ לאילון מאסק, עלתה ביום שישי האחרון ב-3.7%. על אף שדיווחים על מתיחות בין השניים טראמפ למאסק הופיעו בתקופה האחרונה, הם קיבלו ביטוי פומבי ראשוני משמעותי רק בשבוע שעבר (ג'), כאשר מאסק מתח ביקורת על הצעת התקציב אותה מקדם טראמפ וכינה אותה "תועבה מגעילה". למחרת, המיליארדר צייץ בחשבון ה- X שלו, "התקשרו לסנאטור שלכם, התקשרו לחבר הקונגרס שלכם, פשיטת רגל של אמריקה זה לא בסדר!".

מי שלא נשאר חייב הוא נשיא ארצות הברית, שאמר היום לכתבים כי, הוא "מאוד מאוכזב" ממאסק. "אילון הכיר את המבנה של הצעת החוק הזו טוב יותר כמעט מכל אחד אחר שיושב כאן". אמר טראמפ בתדרוך לכתבים בחדר הסגלגל. לטענת טראמפ הכעס של מאסק נבע מכך שהחוק כלל קיצוץ בתמריצים לרכישת רכבים חשמליים.

בתוך כך, מניית טסלה מתחילת השנה היא איבדה קרוב ל-27% מערכה לשווי נוכחי של 951 מיליארד דולר.

בשבוע הקרוב, בוול סטריט יתפרסמו מספר דוחות של חברות ששנת הכספים שלהן אינה זהה לשנה הקלנדרית, ביניהן למשל חברת הטכנולוגיה אורקל בראשות הישראלית צפרא כץ, חברת התוכנה אדובי , "מניית המם" גיים סטופ , רשת חנויות הנוחות קייסי'ס ג'נרל סטורס וגם חברת הטכנולוגיה הביטחונית מישראל, קוגנייט .

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות נותרו יציבות בסיכום שבועי. התשואה ל-10 שנים עלתה קלות לרמה של 4.53%. בהפניקס מציינים כי בכל הנוגע לריבית, המשקיעים מתמחרים הפחתת ריבית ראשונה בנובמבר, כשבמבט שנה קדימה מתמחרים קצת מעל 2 הפחתות ריבית (רמה של 3.94%).

תשואת האג"ח הממשלתיות האמריקאיות ל-10 שנים עמדה על 4.36% ביום שישי האחרון. בפסגות בית השקעות כתבו כי פרמיית הסיכון של אג"ח אמריקאי ל-10 שנים עלתה משמעותית בשנה האחרונה, בעיקר בשל הגידול הצפוי בגירעון. לדבריהם, חלק מהכוחות שתמכו בעבר בביקוש לאג"ח, כמו חיסכון גבוה של משקי הבית או מעמד הדולר, נחלשים, מה שעלול להוביל להמשך עלייה בפרמיית הסיכון. עם זאת, להערכתם, זה לא אומר בהכרח שתשואות האג"ח ימשיכו לעלות, וזאת בשל ההשפעות השליליות של מלחמת הסחר על הכלכלה ושוק העבודה - שייתכן שיובילו לירידת ציפיות הריבית בטווח הארוך.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

ביום שישי האחרון, השקל נחלש מול המטבעות הזרים. מול הדולר, השקל נחלש ב-0.7% ועמד על 3.5 שקלים. מול האירו, השקל נחלש ב-0.3% ונסחר סביב 3.99 שקלים.

בסיכום שבועי, השקל התחזק בכ-0.3% מול הדולר. כלכלנים בשוק קשרו את התחזקות השקל בשבוע החולף למשבר הפוליטי המתהווה, שמגביר את הסיכוי להקדמת הבחירות. מתחילת השנה, הדולר נחלש בכ-4.5% ביחס לשקל ומנגד האירו התחזק מולו בשיעור דומה.

מחיר חבית נפט ברנט עלה מתחילת השבוע והגיע לכ-64.8 דולר ביום שישי האחרון, עדיין מחיר נמוך משמעותית לעומת מעל 82 דולר בינואר האחרון. בלומברד אודייר פרסמו השבוע כי הם מעריכים שמגמת הירידה במחירי הנפט תימשך עד 58 דולר לחבית בטווח של 12 חודשים.

בכל הנוגע למחירי הנחושת והזהב ציינו כי: "גם מחיר הנחושת, שעלייתו תאמה את תחזיתנו, צפוי להתייצב ואף לרדת לרמה של 9,200 דולר לטון בטווח של 12 חודשים, על רקע חולשה בביקוש. במקביל, מחיר הזהב זינק מעבר לציפיות, בעיקר בשל עלייה בביקוש לזהב ככלי גידור מפני סטגפלציה ואי-ודאות גוברת סביב מדיניות הסחר האמריקאית. אף שתשואות ריאליות נמוכות והפחתות ריבית עתידיות צפויות לתמוך במחיר הזהב, אנו מעריכים שפוטנציאל העלייה ממנו מוגבל בשנה הקרובה וכי הוא יתייצב ברמות של 3,300 דולר לאונקיה".

מחיר הביטקוין שהגיע לשיא של מעל 111 אלף דולר בחודש שעבר עומד הבוקר (א') על כ-105 אלף דולר.

4. מאקרו

ביום שישי האחרון פורסמו נתוני התעסוקה בארה"ב לחודש מאי, כאשר שוק העבודה האמריקאי הפתיע לטובה עם תוספת של 139 אלף משרות חדשות במאי, ושיעור האבטלה שנותר ללא שינוי - 4.2%. התחזיות המוקדמות ציפו לתוספת של 125 אלף משרות ושיעור אבטלה של 4.2%. הממוצע בששת החודשים שחלפו עמד על 193 אלף.

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס הסביר כי: "בשורה התחתונה, שוק העבודה ממשיך לשדר יציבות, וכל עוד זו התמונה, הפד צפוי להמשיך במדיניות שמרנית ולשבת על הגדר עם הריבית. בינתיים בשווקים, המשקיעים מתמחרים הפחתת ריבית ראשונה בחודש אוקטובר, כשבסך הכל במבט שנה קדימה מתמחרים רמת ריבית של 3.54% (כ-3 הפחתות)".

נתון מאקרו משמעותי נוסף שצפוי להתפרסם ביום רביעי בארה"ב הוא מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שצפוי לעלות ב-0.2% בקצב חודשי ולעלות בקצב שנתי מ-2.3% ל-2.5%.

עוד יתפרסמו השבוע מדד המחירים ליצרן בארה"ב, נתוני התמ"ג של יפן לרבעון הראשון, וכן הייצור התעשייתי והמאזן המסחרי בגוש האירו לחודש אפריל. בישראל יתפרסמו פדיון רשתות השיווק בחודשים פברואר-אפריל ומדד אמון הצרכנים בחודש מאי.

5. תחזית

מתחילת השנה עלו מניות הטכנולוגיה בארה"ב בפחות מ-1%, נמוך ממדד S&P 500, אולם בחודש האחרון הן רשמו עלייה של כ-10%, גבוה מהמדד. זאת לפי נתוני פידליטי המבוססים על המדדים הסקטוריאליים של S&P. אנליסטים בוול סטריט סימנו בימים האחרונים כמה מניות מומלצות מתחומי הטכנולוגיה השונים, ומעריכים שיש להן פוטנציאל לאפסייד משמעותי.

לדוגמה, בנק אוף אמריקה ממליץ על מניית דל טכנולוג'יס ב"קנייה" במחיר יעד של 155 דולר - פרמיה של 37.5%. בבנק מזהים מומנטום חזק בשרתי ה-AI ומציינים שהרבעון הראשון היה חיובי והתחזית לרבעון השני עקפה משמעותית את תחזיות השוק. דל מייצרת מחשבים וציוד נלווה ומספקת שירותי תשתיות בתחום.

עוד מניה מומלצת, הפעם על-ידי קנטור, היא מונגו די.בי , שמספקת ללקוחותיה שירותים בתחום הדאטה-בייס (מסדי נתונים). מחיר היעד למניה עלה מ-252 ל-271 דולר, פרמיה של 35.7%, ובקנטור מציינים שהדוחות היו מרשימים ושהחברה הרחיבה את תוכנית הביי-בק שלה. להערכתם החברה תמשיך ליהנות מהמגמות בתעשייה.

מניות טכנולוגיה נוספות שקיבלו השבוע המלצות חיוביות הן אמזון ואפל , שמחירי היעד שלהן בבנק אוף אמריקה משקפים פרמיה של 19.7% ו-15.9%, בהתאמה.

במקביל, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Global Wealth Management סבור כי המומנטום של טכנולוגיית הבינה המלאכותית (AI) צפוי להימשך בשנים הקרובות.

"המסקנות המרכזיות מהכותרות האחרונות בתחום הטכנולוגיה הן שהביקוש הבסיסי לחישוב בתחום ה-AI נותר חזק, וחברות הטכנולוגיה הגדולות ממשיכות להיות מחויבות להשקעה משמעותית בבינה מלאכותית, לנוכח שוק שהולך ומתרחב. למעשה, שחקנים חדשים שנכנסים לשוק ה-AI מגדילים את קצב ההוצאות בתחום, כאשר ההשקעה ההונית (Capex) צפויה לעלות ביותר מ-80% השנה, ועוד 50% בשנת 2026. אנו סבורים כי ההשקעה ההונית הגלובלית בתחום הבינה המלאכותית צפויה לצמוח ב-60% השנה ולהגיע ל-360 מיליארד דולר, וב-33% נוספים בשנה הבאה - ל-480 מיליארד דולר".

"בטווח הארוך יותר, אנו מצפים שההשקעה ההונית תגיע ל-960 מיליארד דולר עד לשנת 2030, כאשר ההכנסות הגלובליות מהבינה המלאכותית עשויות להגיע ל-2.6 טריליון דולר. אף על פי שמגבלות הקשורות לשבבים, על רקע היריבות הטכנולוגית הגוברת בין ארה"ב לסין, עשויות להעיב על סנטימנט המשקיעים בשוק בטווח הקצר, סביר להניח שהשווקים יחזרו להתמקד ביסודות שנותרים תומכים".

עוד כתבות

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

תקיפה בלבנון (ארכיון)

צה"ל מאשר את הדיווחים: מספר רב של מחבלי חיזבאללה חוסלו

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?