גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:32

המסחר בת"א ננעל הערב במחזור מסחר גדול (4.5 מיליארד שקל) ובעליות חדות בעקבות האיתות מהחמאס שהוא פתוח להסכם הפסקת אש עם ישראל, אך נמנע מלהשיב בחיוב לפי שעה להצעה של טראמפ - שלה ישראל הסכימה, כך דיווחה היום (רביעי) סוכנות הידיעות AP. בדיווח נכתב כי חמאס מתעקש על עמדתו שעסקה צריכה לכלול את סיום המלחמה בעזה.

מדד ת"א 35 זינק ב-1.9% וננעל לראשונה אי פעם מעל 3,000 נקודות, מדד ת"א 90 עלה ב-1.4%, בין המדדים הענפיים בלטו מדד הביטוח שזינק במעל 3%, מדד הבנקים שזינק במעל 2%, כמו גם מדדי הנדל"ן ומדד מניב ישראל שזינקו בשיעור דומה.

16:49

כחצי שעה לנעילת המסחר העליות בת"א מתחזקות ולראשונה אי פעם מדד ת"א 35 חצה את רף 3,000 הנקודות כדי להשלים תשואה של 25% מתחילת השנה.

16:38

אנלייט אנרגיה מובילה את העליות במניות האנרגיה המתחדשת, בולטות לחיוב גם אנרג'יקס , דוראל אנרגיה ואורמת טכנו . זאת בעקבות מניות האנרגיה המתחדשת שזינקו אתמול לאחר שהסנאט של ארצות הברית הסיר מס בלו שנוי במחלוקת מחוק המס המקיף של המפלגה הרפובליקנית, ובכך העניק הקלה לענף שחשש מרוחות נגד משמעותיות תחת ממשל טראמפ. בעוד שהסנאט הסיר את מס הבלו שנחשב בעיני רבים בתעשייה כאיום קיומי, הצעת החוק עדיין כוללת קיצור תקופות היישום המדורג של הטבות מס מסוימות לחשמל נקי.

עם זאת, סעיפים חדשים מציעים תקופת חסינות של ארבע שנים עבור פרויקטים שיחלו בבנייה בתוך שנה מחקיקת החוק, ויהיו זכאים להטבות עד שנת 2030.

כעת עובר החוק לבית הנבחרים, שם ההתנגדות להטבות המס שנותרו לאנרגיה נקייה עשויה להשפיע על התוצאה הסופית.

16:13

מדד הבנקים מזנק בבורסה בשעה האחרונה ב-2%, עלייה חדה לאחר שנסחר מוקדם יותר הבוקר בעליה של פחות מ-1%. המשקיעים מעריכים כי המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי עשוי להתרצות ולאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד.

עד כה התיר המפקח חלוקה של עד 40% מהרווח הנקי של הבנקים מדי רבעון בתור דיבידנד מדי רבעון. לחלק מהבנקים יש כבר מדיניות מוצהרת שמאפשרת להם חלוקה של עד 50% מהרווח הנקי, אך הם כאמור מוגבלים לחלוקת רווחים לפי הרף הנמוך יותר.

15:46

בשוק מתרגמים את האופטימיות המחודשת לעסקת חטופים לעליות די חדות - מדד ת"א 35 עולה בכ-1.5% ות"א 90 מוסיף לערכו 1%. בולט לחיוב מדד ת"א הבנקים שעולה בכ-2%, בולטים גם לחיוב מדדי הנדל"ן המקומיים שעולים עד כדי 2%.

15:00

העליות בת"א מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה בכ-1% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.5%. בולט לחיוב מדד ת"א בנקים 5 שעולה בכ-2%.

טופ גאם , העוסקת בשוק תוספי התזונה בצורת מתן של סוכריות גומי, נסחרת במגמה חיובית לאחר שהחברה דיווחה היום על השלמת חתימת הסכם לפיתוח, ייצור והספקה של תוספי תזונה בצורת מתן של סוכריות גומי עם לקוח אסטרטגי בצפון אמריקה. על פי ההסכם, טופ גאם תפתח, תייצר ותספק ללקוח את תוספי תזונה בהתאמה אישית בהתאם לדרישותיו, כאשר כבר במועד חתימת ההסכם, החל הלקוח לרכוש מהחברה מוצר ראשון אותו היא פיתחה במהלך השנה האחרונה בהתאם לצורכיו ולדרישותיו. ההסכם שנחתם הוא לשלוש שנים עם אופציה מתמשכת לחידושו לשנה בכל פעם

13:14

העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.2%. בולט לחיוב מדד ת"א ביטוח שקופץ בכ-2%.

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים יורדים קלות. מדד תל גוב שקלי 10 + משיל מערכו 0.2%.

נתנאל מניבים , המתמחה בייזום, תכנון והקמה של נכסים מניבים, דיווחה כי השלימה הנפקה של סדרת אג"ח ראשונה (סדרה א'). במהלך המכרז המוסדי שנערך אתמול קיבלה החברה ביקושים גבוהים בהיקף כולל של כ-650 מיליון שקל - כמעט פי שלושה מהיקף הגיוס המתוכנן. מתוך כלל הביקושים תיענה החברה להזמנות בהיקף כספי של כ-220 מיליון שקל.

11:55

העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.1%. בולט לחיוב ת"א ביטוח שעולה ב-1.5%. מדד ת"א בנקים 5 מוסיף לערכו 0.5%.

מניית נקסטקום מרכזת עניין לאחר שהחברה, העוסקת בתכנון, הקמה ותחזוקה של תשתיות ופתרונות במגזר תשתיות תקשורת ומגזר אנרגיה מתחדשת, דיווחה היום על התקשרות עם חברת פריים אנרג'י לביצוע של 13 פרויקטים סולאריים מסוג דו שימוש בהספק של כ- 110 מגה וואט משולב אגירה, בקיבולת של עד 500 מגה וואט שעה. היקף העסקה מסתכם בכ-200 מיליון שקל.

11:02

אורביט העוסקת בפתרונות לניהול קשר ושמע במערכות מוטסות, הודיעה היום כי קיבלה הזמנה מאינטגרטור מוביל במערב אירופה, בסך של כ-5.7 מיליון דולר, המהווה תוספת להזמנה קיימת, הכוללת מערכות תקשורת לוויינית עבור פלטפורמות צבאיות ימיות חדשות לצי במערב אירופה המהווה חלק מנאט"ו. מטעם החברה נמסר כי התוספת הינה לטובת שדרוג למערכות מסוג OceanTRx7 MIL, וכי הזמנה זו מתווספת להזמנה קודמת כך שההזמנה הכוללת מסתכמת לכ-9.1 מיליון דולר.

10:23

המגמה החיובית בת"א נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.5%. בולט לחיוב מדד ת"א בנייה שעולה בכ-1%.

בולטת לשלילה מניית הבורסה לניע בתא שנופלת בכ-6%. זאת לאחר שדווח אמש כי שתי בעלות המניות הגדולות של המניה מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל. הראשונה היא נובו נורדיסק שמכרה ביותר מ-150 מיליון, שהצטרפו למכירה נוספת שביצעה הקרן ברבעון האחרון של עוד 50 מיליון שקל. בתוך כך, הקרן מכרה כמעט 3% ממניות הבורסה במחיר של 60.75 שקל למניה, בהנחה של 6.7% ובכך יורדת הקרן להחזקה של 3.35% בלבד ממניות הבורסה.

במקביל, מאניקיי הפיצה אמש 9% ממניות הבורסה מתוך 15.2% שבהן היא מחזיקה, תמורת יותר מ-500 מיליון שקל ובהנחה של כ-10% על מחיר המניה.

10:05

יום המסחר בת"א נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ומדד ת"א 90 מוסיף לערכו 0.4%.

בולטות לחיוב מניות נטו מלינדה , הראל השקעות , קמטק , מגדל ביטוח ומנורה .

מנגד, מניית ההבורסה לניע בתא , אלביט מערכות , ארית תעשיות , סלע נדלן ונובה נסחרות בירידות.

08:19

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת, כאשר את עניין המשקיעים ירכזו ההתפתחויות סביב עסקת החטופים והפסקת האש בעזה. הבוקר (ד') דווח כי הנשיא טראמפ ציין שישראל הסכימה לתנאים הדרושים להסכם הפסקת אש ל-60 יום בעזה. לדבריו של הנשיא, נציגיו קיימו אתמול פגישה ארוכה ופורה עם ישראל בנוגע למלחמה בעזה. קטאר ומצרים יהיו אלו שיעבירו את ההצעה לחמאס.

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

אמש (ג'), המחצית השנייה של שנת 2025 נפתחה בתנודתיות בבורסה המקומית, כאשר המדדים המרכזיים ננעלו במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-0.4% ות"א 90 עלה ב-0.9%. בלט לחיוב מדד קלינטק שהוסיף לערכו 2.5%, ומנגד, מדד ת"א בנקים 5 השיל מערכו 2.5%, ככל הנראה על רקע הערכות כי ריבית בנק ישראל צפויה לרדת בקרוב.

את עניין המשקיעים ריכז הדיווח כי דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בת"א קיבל החלטה על שינוי תקנון הבורסה כך שהמסחר בה יתקיים בימים שני עד שישי - במקום במתכונת הנוכחית של מסחר בימים ראשון עד חמישי. השינוי, שבו תומכים גם רשות ניירות ערך ובנק ישראל, צפוי להיכנס לתוקף בתחילת 2026.

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

חדשות אחרות בנוגע לבורסה נובעות מדיווחים כי שתי בעלות המניות הגדולות שלה מכרו מניות ב-700 מיליון שקל. אמש (ג') מכרה מניות קרן מאניקיי האוסטרלית וביום שני , הייתה זו קרן נובו נורדיסק.

גם אלוט הדואלית ריכזה עניין לאחר שדווח כי השלימה הנפקת מניות משנית בסך של כ-40 מיליון דולר (ברוטו, לפני עמלות חיתום והוצאות הנפקה). החברה הנפיקה 5 מיליון מניות במחיר של 8 דולר למניה. בנוסף העניקה החברה לחתמים אופציה ל-30 יום לרכוש מהחברה עד 750 אלף מניות נוספות במחיר ההנפקה, בניכוי הנחות ועמלות חיתום.

הבוקר (ד'), המדדים המרכזיים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.2%, בורסת שנגחאי נסחרת סביב רמות הבסיס, ההנג סנג עולה ב-0.8% ומדד הקוספי יורד ב-0.8%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית הבוקר.

אמש (ג'), יום המסחר הראשון של הרבעון השלישי בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.8%, בעוד הדאו ג'ונס עלה ב-0.9%. ה-S&P 500 השיל מערכו 0.1%.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, טסלה ואנבידיה משכו את מדד הטכנולוגיה למטה כאשר נסחרו בירידות של כ-5% ו-3% בהתאמה.

על רקע המגמה בטסלה, הסכסוך בין האיש העשיר בעולם אילון מאסק ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ עלה שלב אמש. זמן קצר לאחר שהסנאט האמריקאי החל לדון באישור חוק התקציב הענק של טראמפ, מאסק תקף בחריפות את הנשיא: "כל מי שהתמודד על בסיס של צמצום ההוצאה הציבורית - ואז הצביע בעד העלאת החוב הלאומי ב־5 טריליון דולר - צריך להתבייש", כתב ברשת החברתית X, "והם יפסידו בפריימריז בשנה הבאה, גם אם זה הדבר האחרון שאעשה בחיי".

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

מנגד, אנבידיה דווקא רשמה לאחרונה התאוששות מרשימה וכבשה מחדש את המקום הראשון בקרב החברות הגדולות בעולם. שווי השוק של אנבידיה עמד אמש בסיום המסחר על 3.7 טריליון דולר, וההערכות הן שענקית השבבים אף תגיד לשווי שוק של 4 טריליון דולר.

פול מרינו וסילביה יבלונסקי מחברת ההשקעות Themes ETF's, מצביעים על המשך הפוטנציאל במניית ענקית השבבים. "אנבידיה תמשיך לשלוט במהפכת הבינה המלאכותית - כולל בעידן הבא של רובוטים אנושיים שידרשו עוצמת חישוב אדירה", אומר מרינו. יבלונסקי מסכימה, אך מציינת כי בטווח הקצר "ייתכן רווח של 5-10% נוספים, אך הסיכון לרווחים כבר קיים - זו מניה עמוסה, שעלולה להיפגע מהפתעות מאקרו או תמחור יתר".

עוד ענקית טכנולוגיה שמרכזת עניין הבוקר היא אמזון , לאחר שדווח כי מייסד החברה, ג'ף בזוס, מכר השבוע יותר מ-3.3 מיליון מניות של החברה, בעסקה בסכום כולל של 736.7 מיליון דולר, כך עולה מדיווח לרשות ניירות ערך שפורסם אמש (ג'). מכירת המניות היא חלק מתוכנית מכירה מוסדרת מראש, שאומצה על ידי בזוס במרץ. במסגרת התוכנית, בזוס מתכנן למכור עד 25 מיליון מניות של אמזון עד סוף חודש מאי 2026.

2. שוקי האג"ח

תשואות האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ולשנתיים נסחרות הבוקר (ד') סביב רמה של 4.25% ו-3.78%, בהתאמה. בסקירה השבועית של מחלקת מאקרו כלכלה בבנק דיסקונט נכתב, כי השווקים מגלמים צפי ליותר משתי הפחתות ריבית השנה, ושלוש הפחתות ב-2026. "למרות הציפייה בשווקים כי ההקלות הרגולטוריות שבכוונת הפד להחיל על הבנקים הגדולים בארה"ב, הקלות שצפויות לאפשר להם להגדיל את היקף הרכישות של האג"ח הממשלתיות, יובילו לירידה בתשואות - אנו לא רואים השפעה משמעותית, ופרמיית הסיכון נותרה ללא שינוי", כתבו בבנק דיסקונט.

באשר לאג"ח הממשלתיות בישראל, בדיסקונט מציינים שהריבית המגולמת בשוק החוזים לסוף 2025 מגלמת כעת הסתברות של קרוב ל-100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה. הערכת הבנק דומה, אך להערכתם למרות הירידה החדה בפרמיית הסיכון של מדינת ישראל, בנק ישראל יבחר להמתין ולא להוריד ריבית בשבוע הבא.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל מתחזק קלות הבוקר (ד') ביחס לדולר ולאירו, אחרי שהתחזק ביחס לשניהם לאחרונה, בעקבות תוצאות המערכה מול איראן וירידה בסיכון. כעת, שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.37 שקלים ושער האירו-שקל עומד על 3.97 שקלים. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס ציין שהתחזקות השקל מול הדולר היא Game Changer של ממש, וככל שהוא יישאר חזק, כך גם הלחץ על האינפלציה צפוי להתפוגג.

בשוק הסחורות, לאחר שמחיר הנפט ירד על רקע הפסקת האש בין ישראל ואיראן, ונסחר ברמה נמוכה מרמתו לפני המלחמה, בבנק דיסקונט ציינו כי "נראה כי פרמיית הסיכון שהייתה מגולמת במחיר הצטמצמה", וכי "הרגיעה מחזירה לשוק את החששות מפני גידול בהיצע, כתוצאה מגידול בתפוקת אופ"ק, וחששות מחולשה בביקוש בעקבות האטה בסחר הבינלאומי". מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד הבוקר על כ-67.2 דולר, לעומת כ-77 דולר במהלך חודש יוני.

4. מאקרו

יו"ר הפד ג'רום פאוול אישר אמש (ג') כי הפד היה מוריד את הריבית בארה"ב אלמלא תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כך אמר בפאנל שהתקיים במהלך פורום של הבנק המרכזי האירופי בסינטרה, פורטוגל. ב-CNBC דווח כי פאוול נשאל האם הפד היה מוריד את הריבית שוב עד כה, אלמלא הכריז טראמפ על תוכניתו השנויה במחלוקת להטלת היטלים על שותפות סחר זרות רבות מוקדם יותר השנה, והגיב: "אני חושב שזה נכון". "למעשה, עצרנו את מתווה הפחתות הריבית כשראינו את גודל המכסים, וכמעט כל תחזיות האינפלציה לארצות הברית עלו באופן מהותי כתוצאה מהמכסים", הוסיף פאוול.

למרות הלחץ מצד הנשיא טראמפ, הפד לא צפוי להוריד את הריבית עד 2026, כך מעריכים כלכלני פסגות בית השקעות. להערכתם, במחצית השנייה של השנה, "הצמיחה בארה"ב תאט בעיקר לקראת סוף השנה, האינפלציה תישאר גבוהה יחסית ובשילוב עם האתגר הפיסקאלי הדבר ישכנע את הפד להשאיר את הריבית ללא שינוי עד לתחילת 2026". בפסגות מוסיפים שישנם סימני שאלה לגבי הסכמות בנושא הסחר עם סין ואירופה, וכן לגבי התקציב שאמור לעבור באוגוסט.

יו"ר הפד פאוול מסיים את תפקידו במאי 2026, ובפסגות כותבים כי "היינו נזהרים מלהמר נגד פאוול או לפחות נגד המדיניות שלו". הם מזהירים שאם יוכרז יורש לפאוול כבר עתה, "אלה לא בהכרח חדשות טובות לדולר או לתשואות האג"ח. זה עלול לגרום לפגיעה באמון המשקיעים בעצמאות הפד".

בנושא אחר, רפי גוזלן, הכלכלן הראשי ב-IBI בית השקעות, התייחס לעדכון נתוני הצמיחה לרבעון הראשון בארה"ב, לצמיחה שלילית של 0.5% לעומת 0.2%-0.3% באומדנים קודמים. לדבריו, הנתונים הושפעו במידה ניכרת מפעילות הסחר, שהושפעה ממדיניות המכסים. "חשוב יותר מאשר נתון הצמיחה הוא העדכון כלפי מטה של הביקושים המקומיים, שאומנם גם הם מושפעים ממדיניות המכסים אך באופן עקיף", ציין גוזלן. אלה התמתנו מ-2.5%-3% ל-1.5%-2%. להערכתו, "התמתנות הצמיחה משקפת בעיקר האטה בקצב הגידול של הצריכה הפרטית, שילוב של עלייה בקצבים גבוהים במחצית השנייה של 2024 לצד אי-ודאות שיצרה מדיניות המכסים. בנוסף, קצב הצמיחה המתון יחסית משקף חולשה בשוק הנדל"ן למגורים".

בהמשך היום (ד'), צפוי להתפרסם מדד התעסוקה של ADP בארה"ב. מחר צפוי להתפרסם דוח התעסוקה של ארה"ב לחודש יוני כולל נתוני האבטלה.

5. תחזית

לאחר שמדדי המניות בוול סטריט שברו שיאים חדשים כאשר שיחות הסחר של ארה"ב צוברות תאוצה, עולה השאלה האם הראלי בשוק המניות האמריקאי יימשך?

בגולדמן זאקס מעריכים שהתאוששות השוק המהירה ביותר אי פעם עשויה להימשך גם בשבועיים הקרובים, כך על פי נתונים היסטורים. "אנו חושבים שנראה את המדדים בוול סטריט ממשיכים לעלות בשבועיים הקרובים", אמרו כלכלני הבנק. להערכתם, הסיבה להמשך העליות טמונה בעונתיות כאשר מדד S&P 500 רשם עלייה ממוצעת של 1.3% ביולי, לאורך ההיסטוריה, מאז שנת 1928.

עוד מציינים בבנק כי להערכתם, הראלי יאבד את המומנטום בחודש אוגוסט, וממליץ ללקוחות לגדר את הפוזיציות שלהם באמצעות אופציות. בבנק גם מדגישים כי המניות הקטנות לא השתתפו בראלי שיירשם בשבועיים הקרובים באותה מידה כמו המניות גדולות.

במקביל, בבנק אוף אמריקה פרסמו רשימה שכוללת שמונה מניות בדירוג "קנייה" שמעניינות להשקעה ברבעון השלישי של שנת 2025, ועוד שתי מניות שכדאי להיזהר מהן. בין המניות המומלצות אפשר למצוא את בואינג , סיסקו מערכות , דאטה דוג , קיקורפ ועוד. מנגד, בבנק ממליצים להיזהר מקון-אגרה פודס והימס אנד הרס .

עוד כתבות

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד