גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השבוע בשווקים: הכול יחוויר ביחס לאירוע הזה

הבורסה המקומית תקבל דחיפה חיובית קטנה ממניות הארביטראז' היום, לאחר שסיכמה שבוע חיובי, במהלכו שברה שיאים חדשים ● בוול סטריט, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 נסחרים סביב שיא כל הזמנים, לאחר שתחזית הצמיחה של אורקל הדהימה את השווקים ● ובערב יום רביעי תפורסם בארה"ב החלטת הריבית שכולם מחכים לה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter
צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מניות הארביטראז' חוזרות לתל אביב השבוע עם פער חיובי קל, וצפויות לתת לבורסה המקומית דחיפה חיובית קטנה בפתח המסחר היום (א'). בולטות לחיוב במיוחד מניות השבבים הדואליות קמטק ונובה , שחוזרות עם פער חיובי של 5% ו-2%, בהתאמה. נוסף על כך, טבע חוזרת מסוף השבוע עם פער חיובי של כ-1%, בעוד אלביט מערכות חוזרת עם פער חיובי של כ-0.7%.

האם נותרו הזדמנויות באפיק שכל הישראלים רוצים - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים
שאלות ותשובות | להשקיע ב-S&P 500 דרך פיקדון בנקאי: המוצר החדש שמעורר סערה
"פחד לפספס דברים טובים": כך גייסו חברות בתל אביב מיליארדים ללא תשקיף

1השוק המקומי סגר שבוע חיובי, עם עוד שיאים חדשים

שבוע המסחר האחרון בבורסה בתל אביב ננעל בעליות חדות, כאשר מדדי ת"א-35, ת"א-125 ות"א-90 שברו שיאים חדשים. מדד ת"א-35 טיפס ב-1.5%, לרמה של מעל 3,100 נקודות, תוך שהוא קובע שיא כל הזמנים בפעם ה-38 מתחילת השנה - מה שהופך את 2025 לשנה השלישית הטובה ביותר למדד מאז 1993, מבחינת מספר השיאים. מתחילת השנה, זינק המדד ב-29%, וב-12 החודשים האחרונים השלים קפיצה של 52%. מחזור המסחר הממוצע עמד על כ-2.5 מיליארד שקל ביום, והשבוע הסתיים בעליות שערים, למרות ירידה של כ-1% ביום חמישי האחרון.

בשוק המניות, גויסו בשבוע שעבר בארץ כ-1.6 מיליארד שקל, מתוכם כ-280 מיליון שקל גויסו על־ידי חברת מחלבות גד , מה שהפך אותה לחברה ה-15 מתחילת השנה שביצעה השנה הנפקה ראשונית לציבור. כמו כן, כ-1.2 מיליארד שקל גויסו על־ידי חברת נאוויטס פטרוליום, באחד הגיוסים הגדולים שנראו בישראל בשנים האחרונות.

על־פי נתוני הבורסה לניירות ערך, בשוק איגרות החוב הקונצרניות, גויסו בשבוע שעבר כ-8.7 מיליארד שקל, ב-12 הנפקות לציבור ובהקצאה פרטית אחת. מתוך סכום זה, בנק לאומי גייס חוב בהיקף של כ-5.2 מיליארד שקל.

בוול סטריט, שלושת המדדים המרכזיים חתמו שבוע חיובי, ונמצאים ברמות שיא חדשות. במקרה של ה-S&P 500, הוא ננעל ביום חמישי בשיא בפעם ה-24 מתחילת השנה, והדאו חצה לראשונה את רף ה־46,000 נקודות. ביום שישי, הנאסד"ק הגיע לשיא כל הזמנים, לאחר שסיכם שבוע שלם של עליות, והתקדם בכ-0.4%, בהובלת מניית טסלה , שקפצה במעל 7%. ב-CNBC מציינים כי המניה קפצה בכ-11% בשבוע החולף, על אף שהחברה לא פרסמה דיווח מהותי כלשהו, וכי ייתכן שהמשקיעים מאמינים שהורדות הריבית המסתמנות בארה"ב יקלו על לקוחות פוטנציאליים של טסלה לבצע רכישה.

2האירוע החשוב של השבוע הקרוב, בה"א הידיעה

השבוע הקרוב יהיה עמוס בנתוני מאקרו. ביום שני, יפורסם מדד המחירים לצרכן בישראל, שצפוי להיות גבוה באוגוסט ולהגיע ל-0.7%, על־פי לידר שוקי הון. החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל תתקיים בסוף החודש (ב-29 בספטמבר).

אבל עם כל הכבוד לנתון האינפלציה הישראלי, העיניים של השווקים בעולם השבוע יהיו מופנות כולן ליום רביעי בערב, מועד החלטת הריבית של הפד בארה"ב. לאחר שנתוני האינפלציה רשמו עלייה מסוימת ל-2.9%, בשוק נותנים כעת משקל גדול יותר לנתוני דוח התעסוקה האחרון, שהפתיע משמעותית לרעה, עם תוספת של 22 אלף משרות בלבד, לעומת תחזית ל-75 אלף משרות. בעקבות כך, החוזים על ריבית הפד, כפי שמגולמים ב-CME ומחשבים את הסיכוי לשינוי בריבית, מגלמים כעת סיכוי של כ-93% להורדה של רבע אחוז בריבית לרמה של 4.25%, והסתברות קטנה של כ-7% לירידה של חצי אחוז.

עם זאת, אסף יגור, מנהל מדור היועצים הבכירים בבנק הבינלאומי, מעריך שהפד ינקוט במדיניות של הורדה מדורגת, כדי לא להכניס את השוק ללחץ. לדבריו, "דוח התעסוקה האחרון אושש את הבנת השוק. זו לא שאלה של האם תרד הריבית אלא בכמה היא תרד. יש מי שרוצים שהריבית תרד בחצי אחוז, אבל פאוול לא ירצה לשדר לחץ או הפתעות, והורדה של חצי אחוז תשדר 'אופס, איחרתי את הרכבת', כמו שטראמפ טוען כל הזמן. כמובן שהורדת ריבית של חצי אחוז תהיה טובה לשוק, אבל לא לפד".

עוד אירועי מאקרו השבוע: ביום שלישי, יפורסם מדד המחירים לצרכן בקנדה, ביום רביעי הוא יפורסם בגוש האירו ובבריטניה, וביום שישי ביפן. כמו כן, ביום רביעי, תתפרסם החלטת הריבית בקנדה, ביום חמישי בבריטניה, וביום שישי ביפן.

3מניות שבלטו במיוחד בשבוע החולף

ביום שישי החלה להיסחר מניית חברת התחבורה החכמה הישראלית אמריקאית VIA. מטרת הטכנולוגיה של החברה היא לנהל ולשפר את מערכות ההסעה בערים, פרוורים ואזורים אחרים. המניה זינקה ביום שישי, יום המסחר הראשון שלה, בכ-7.5%.

מחיר ההנפקה נקבע על 46 דולר למניה ושווי של יותר מ-4 מיליארד דולר. לפי הדוחות, ההכנסות של ויה במחצית הראשונה של השנה צמחו ב־27% ל־205.8 מיליון דולר, וההפסד הצטמצם ל־37.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 50.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

אך כמובן שהסנסציה של השבוע האחרון הייתה ללא ספק אורקל . מניית החברה זינקה ב-36% ביום אחד, לשווי שעקף את ה-900 מיליארד דולר - העלייה היומית החדה ביותר מאז ימי בועת הדוט-קום (ביום שישי, המניה התממשה מעט). למרות תוצאות חלשות, השוק הופתע מאוד לחיוב מתחזית צמיחה חריגה בתחום הענן בעקבות ה-AI. אורקל צופה שהכנסות הענן יזנקו מ-10 מיליארד דולר ל-144 מיליארד דולר תוך חמש שנים, כשברקע יש לה חוזי ענק עם OpenAI, יוזמת Stargate וגם xAI של אילון מאסק, בהיקף של מאות מיליארדי דולרים.

הזינוק הקפיץ את הונו של מייסד החברה לארי אליסון ב-101 מיליארד דולר ביום אחד, לשיא של 393 מיליארד דולר - מה שהפך אותו לאיש העשיר בעולם, לפני אילון מאסק. גם מנכ"לית אורקל, צפרא כץ, ילידת ישראל, נהנתה מהזינוק: שווי החזקותיה קפץ ביותר מ-100 מיליון דולר בתוך שעות, לשווי של 335 מיליון דולר.

במקביל, בשקט בשקט, מניית טאואר זינקה בכ-40% בחודש האחרון והגיעה לשיא של יותר משני עשורים, עם שווי שוק של כ-7.2 מיליארד דולר - גבוה ב-22% מהמחיר בו הייתה אמורה להימכר לאינטל בעסקה שבוטלה ב-2023.

הזינוק במניית החברה ממגדל העמק מגיע על רקע סנטימנט חיובי בשוק השבבים והחשיפה הגוברת של טאואר לתחום ה-AI. לפי אנליסטים, כ-30% מתמהיל המכירות של החברה כבר קשור לבינה מלאכותית, בעיקר בתחום התקשורת האופטית למרכזי נתונים. בנוסף, טאואר מרחיבה את קיבולת הייצור בארה"ב, מהלך שמתחזק על רקע מגבלות הסחר עם סין.

סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר, מציין כי "טאואר הייתה מתחת לרדאר, ועדיין נסחרת במכפיל EBITDA נמוך יחסית - סביב 10, לעומת 20-30 בחברות דומות". באופנהיימר ממליצים על "תשואת יתר"' עם מחיר יעד של 70 דולר, ובית ההשקעות Benchmark העלה את מחיר היעד ל-73 דולר.

אחת ההפתעות הגדולות השבוע בוול סטריט הייתה מניית QMMM מהונג קונג, שזינקה ביום שלישי ב-1,737% (פי 18 על הכסף), לשווי של כמעט 12 מיליארד דולר - למרות שבקופתה היו לאחרונה פחות ממיליון דולר. הסיבה: הודעת החברה על כוונה להיכנס לתחום הקריפטו, להפוך ל"חברת אוצר" (Treasury Company), לרכוש מטבעות קריפטו ב-100 מיליון דולר ולשלב פעילות בתחום ה-AI. אלא שכצפוי, הזינוק הראשון היה קיצוני ולכן ביומיים הבאים, ברביעי ובחמישי איבדה המניה כ-64% משוויה.

עוד כתבות

סניף של רשת אושר עד. 39% בחרו בה כרשת הזולה ביותר / צילום: תמר מצפי

לא רק המחיר קובע: רשתות השיווק המועדפות בחברה החרדית - והפוטנציאל

קמעונאית המזון יש חסד היא המועדפת על החברה החרדית, בעיקר הודות לסניפים השכונתיים - כך עולה מסקר של אסקריא המתמחה במגזר זה ● במקום השני נמצאת אושר עד, הכוללת סניפי דיקסאונט באזורי תעשייה; ובמקום השלישי רשת רמי לוי, שעשויה לגדול אם תשפר את פריסתה

ראשי קרן אלומה, מימין: אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

הניסיון להוריד את המחיר, והנסיגה: מדוע בוטלה עסקת הענק של קרן אלומה ובזק?

קרן אלומה ובזק הודיעו על ביטול העסקה המתוכננת לרכישת חברת הכבלים התת־ימיים של הקרן, אקסלרה, תמורת 160 מיליון דולר ● בבזק ניסו להוריד את מחיר הרכישה, מה שגרם להתפוצצות המגעים ● כעת נראה כי באלומה מחפשים רוכש חדש

פרטנר החלה לשדר את התכנים של yes / צילום: פרטנר tv+

השקה רכה: פרטנר החלה למכור את שירות הטלוויזיה החדש שלה

לפני כחודשיים החל פיילוט בקרב עובדי החברה, ואילו כעת מדובר בגרסת בטא המיועדת ללקוחות חדשים - בין אם בחבילות טלוויזיה ובין אם בחבילות משולבות אינטרנט סיבים אופטיים ונטפליקס ● בחודש הבא יחל באופן אוטומטי שדרוג מדורג ללקוחות הטלוויזיה הקיימים, עם חבילות טלוויזיה הכוללות גם את התכנים של yes

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

בתום יום תנודתי, בורסת ת"א ננעלה בירידות קלות

ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד הביטוח עלה ב-0.8% ● נתניהו צפוי לקיים הערב מסיבת עיתונאים כלכלית בניסיון להרגיע את הרוחות במשק ● תדיראן זינקה בכ-6% לאחר שהודיעה כי תיכנס לתחום קירור חוות השרתים ● האינפלציה בישראל נכנסה לראשונה מזה שנה לטווח היעד של בנק ישראל ● מחר בארה"ב תתקיים החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג, לצד מייסד מלאנוקס איל ולדמן / צילום: תמר מצפי

מלאנוקס בלב המתיחות בין ארה"ב לסין: האם אנבידיה תספוג קנס של מיליארדים

הרשויות בבייג'ינג הודיעו כי אנבידיה הפרה את חוקי ההגבלים העסקיים במדינה עם רכישת מלאנוקס ב־2020 ● כעת ענקית השבבים עשויה לספוג קנס של עד 10% מהכנסותיה בסין ● המהלך מגיע לאחר שורת צעדים שארה"ב וסין נקטו אחת נגד השנייה באחרונה

אורן מונטל, מנהל השקעות כספי עמיתים במנורה מבטחים / צילום: רמי זרנגר

פותחים את התיק: איפה השקיעו כוכבי התשואות של החודש, ולאן השוק הולך מכאן?

חודש אוגוסט היה חיובי לחוסכים הישראלים ● מנורה מבטחים השאירה אבק למתחרים בזכות השקעות בסין, יפן ומניית גוגל, בילין לפידות מתייצבים בתחתית טבלת התשואות, והכוכבות מור ואנליסט מאבדות גובה ● וגם: איך למגן את התיק מפני הטלטלה המדינית?

צילום: מסך מיוטיוב קמפיין BUYME

באיזה ענף קיבלו את הסכום הכי גבוה לחג, ומה המצב בהייטק?

שיא חדש לקראת חגי תשרי, עם היקף של יותר מחצי מיליון מתנות לעובדים ● קרן דלק מקבוצת דלק ו-NewMed Energy, שבשליטת יצחק תשובה, מחלקים מענק של 10 מיליון שקל ל-160 משפחות שאיבדו את יקיריהן במלחמה ● אירועים ומינויים

"סוף סוף הוא מודה": איך הגיבו בטורקיה לנאום "ספרטה" של נתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך סיקרו בעולם את נאום "ספרטה" של נתניהו, המתיחות ביחסים בין ישראל למצרים מתגברת, ואיך משפיעה התקיפה בקטאר על המלחמה בעזה ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ: הגדלות הרמטכ"ל לא חוקיות, הסדירו אותן תוך 3 חודשים או שיבוטלו

בג"ץ נותן ארכה עד סוף שנת 2025 להסדיר את הנושא, אחרת כל ההגדלות יבוטלו ● יש לכך חשיבות גדולה בשווי עשרות מיליארדי שקלים לכל פורשי צה"ל בפנסיה תקציבית ● העותרות, עמותת "צדק פיננסי" ו"רווח נקי": "מסע של למעלה משש שנים הגיע לסיומו עם אמירה מרכזית של בית משפט שכולם כפופים לחוק, וצה"ל לא יכול לעשות דין לעצמו"

ג'אקו 7, רכבי הפלאג אין מובילי מכירות בשוק הפרטי ובהדרגה גם בשוק הציים / צילום: יח''צ

באוצר מתכננים שינוי בהטבות המס למחזיקי רכב צמוד. כל הפרטים

לגלובס נודע כי עפ"י הערכות בענף, במשרד האוצר מתכננים להפחית במאות שקלים את ההטבה החודשית לרכבי פלאג־אין. לעומת זאת, זו של החשמליים צפויה לגדול ● ואיך יושפעו בעלי רכבים היברידיים?

השרה מאי גולן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

החשדות, המעצר של המקורב והחשש מתיאום גרסאות: פרשת מאי גולן מסתבכת

השרה מאי גולן זומנה לחקירה לאחר שחוקרי להב 433 פשטו על המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה שבראשותה, וכן עצרו עו"ד המקורב לה ● לפי החשד, עובדיה עשו שימוש בעמותות ככלי להוצאת כספים בניגוד לחוק ● מומחים מעריכים: יגויסו עדי מדינה

''הלוטוס הלבן''. אחת הסדרות הבולטות של HBO / צילום: Mario Perez/HBO, באדיבות yes

HBO מקס תיכנס לישראל בינואר 2026, ב-yes כבר הורידו את התכנים מהאוויר

חברת yes הורידה את כל תכני HBO מהספרייה שלה, בטענה כי המהלך נעשה לקראת כניסת פלטפורמת הסטרימינג HBO MAX לישראל ● לגלובס נודע כי HBO MAX מנהלת בימים אלה מו"מ מול השחקניות בשוק למכירת חבילה, ובוחנת גם אפשרות של מכירה עצמאית

דירות חדשות שנבנות / צילום: Shutterstock

מחירי הדירות נמצאים בירידה עקבית, אבל יש בעיה במקום אחר

לפי מדד מחירי הדירות שפורסם אתמול, מחירי השכירות עולים בקצב מהיר - בעוד שמחירי הדירות יורדים בקצב איטי, וגם זה לא בכל המדינה ● מהם ממצאי המדד העיקריים, ומה ההסבר לשונות הגדולה במגמות? ● גלובס עושה סדר

ח''כ מירב בן ארי, יש עתיד הזירה המרכזית, ערוץ כנסת, 10.09.25 / צילום: שלומי יוסף

יש עתיד תפתיע בקלפי? לרוב זה לא קורה

ביש עתיד לא מתרגשים מהסקרים הלא מחמיאים, וטוענים כי המפלגה תמיד מצליחה להפתיע בבחירות ● הנתונים לא ממש תומכים בתאוריה הזאת ● המשרוקית של גלובס

נדב צפריר, מנכ''ל צ'ק פוינט, בכנס TECH IL של גלובס / צילום: ניב קנטור

צ'ק פוינט רוכשת חברת אבטחת סייבר ל-AI בעסקה המוערכת ב-300 מיליון דולר

רכישה שניה לנדב צפריר כמנכ"ל צ'ק פוינט ● החברה הנרכשת, Lakera.AI נחשבת לפי צ'ק פוינט לאחת המובילות בעולם לאבטחת יישומי agentic AI, ומעסיקה כ-70 עובדים, ל-11 מהם תואר דוקטור ● מטה החברה בשוויץ ישמש את צ'ק פוינט כמרכז המחקר והפיתוח הגלובלי שלה בתחום אבטחת AI, ויפעל לצד מרכז הפיתוח בתל אביב

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

זמן מלחמה? בנמל אשדוד יפרצו את התקציב כדי לממן חגיגות

בנמל אשדוד מתכוונים לפרוץ את מסגרת תקציב ההוצאות כדי לממן את החגיגות לרגל 60 שנה להקמת הנמל - שיעלו כ-3 מיליון שקל ● והתאגיד הופך את הסדרה המצליחה "קופה ראשית" לסרט שיעלה לאקרנים בקיץ הבא ● אירועים ומינויים

ראש עיריית איסטנבול המודח, אקרם אימאמאולו ונשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Emrah Gure, Markus Schreiber

ארדואן סוגר חשבונות ומטלטל את הבורסה באיסטנבול

נשיא טורקיה מסלים את המאבק נגד מפלגת העם הרפובליקנית, במקביל לניסיונות להציב "נאמנים" בהנהגת האופוזיציה ● בזמן שהמערכת הפוליטית סוערת, מאבקים אלימים שוטפים את הרחובות ● המשקיעים, שחוששים מערעור היציבות, מטלטלים את שוקי ההון הטורקיים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס השנתי של אגף החשב הכללי באוצר / צילום: תדמית הפקות

הדרמה בבורסה נרגעה, ובשוק מסבירים: "לא מאמינים לסרט של נתניהו"

הבורסה המקומית נפתחה הבוקר בירידות שערים חדות בצל נאומו של רה"מ בנימין נתניהו לצד העמקת התמרון הקרקעי בעזה; עם זאת, לאחר מספר שעות כל הירידות נמחקו ● "לא רואים קריסה במדדים או זינוק בדולר מול השקל" ● ראש הממשלה צפוי לקיים הערב מסיבת עיתונאים כלכלית

אינפלציה ישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

קצב האינפלציה באוגוסט מתחת ל-3% - לראשונה זה שנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת

האינפלציה עלתה בחודש אוגוסט ב-0.7%, בהתאם לצפי ● הסעיפים שבלטו בעליות: תרבות ובידור, תחבורה ותקשורת וירקות טריים ● בחודשים יוני-יולי 2025 מחירי הדירות ירדו ב-0.2%, ומחירי הדירות החדשות ירדו ב-0.8%, בהשוואה למחירים במאי-יוני

מיכה קאופמן, מנכ''ל פייבר / צילום: באדיבות Fiverr

250 עובדים ו-16 אזכורים למילה אחת: מה עומד מאחורי פיטורי הענק בפייבר

מיום הופעתו של ChatGPT, היה ברור שפלטפורמות הפרילנסרים - כמו פייבר ומתחרתה Upwork - יצטרכו להשתנות ● בפוסט שכתב אמש מנכ"ל פייבר מיכה קאופמן, בו הכריז על פיטורי כרבע מהעובדים, הוא ציין את המילה "AI" לפחות 16 פעמים. אבל האם החברה אכן מנצחת ב-AI? ● וגם: מה חושבים על פייבר בבית ההשקעות אופנהיימר?