גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו מעיד בתיק 4000: אין הקבלה בתולדות המדינה לשיטפון ההתקפות עליי בתקשורת

רה"מ בנימין נתניהו החל להעיד בתיק 4000 ● עו"ד יהודית תירוש חקרה אותו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד סביב מתן הטבות רגולטוריות לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור באתר וואלה לטובתו ולטובת משפחתו ● נתניהו: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ'" ● עו"ד תירוש: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור; אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

בבית המשפט המחוזי בתל אביב נפתחה הבוקר (ד') עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 4000. התובעת, עו"ד יהודית תירוש מפרקליטות מיסוי וכלכלה, חקרה את נתניהו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד ובמרמה והפרת אמונים סביב מתן הטבות רגולטוריות לכאורה לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור לטובתו ולטובת משפחתו באתר וואלה שהיה בבעלות הקבוצה.

טראמפ פנה רשמית להרצוג: הענק חנינה לנתניהו
לוין: אקדם הצעת חוק לביטול דיונים במשפט נתניהו

14:00 - הדיון הסתיים.

13:55 - עו"ד תירוש הציגה פוסט של נתניהו, בו תקף את מו"ל "ידיעות אחרונות", נוני מוזס, וממנו עולה כי ראש הממשלה ייחס לתקשורת חשיבות רבה. לדבריה, יש קשר בין תיק 4000 לתיק 2000, כיוון שהדברים התרחשו באותה תקופה וקשורים זה לזה.

נתניהו אמר: "תקשורת השמאל, שנוני מוזס היה רכיב מרכזי שלה, עושה ניסיון לעשות דה-לגיטימציה לנבחרי הציבור ולומר 'לא ניתן להם לשלוט'".

13:50 - עו"ד תירוש אמרה לנתניהו: "אתה ורעייתך התלוננתם באוזני שלדון אדלסון ועמוס רגב (עורך 'ישראל היום' דאז - ע"ג), כולל בצעקות, על הסיקור שלכם".

נתניהו השיב: "אני לא צעקתי. אני לא נוהג לצעוק, בטח לא על דברים אחרים. חשבתי שהדרך לשנות את נוף התקשורת בארץ הייתה להיכנס לתקשורת המודפסת, האינטרנטית והטלוויזיונית".

תירוש שאלה: "האם שמעת את רעייתך צועקת?".

נתניהו יצא מהדיון כדי שסנגורו, עו"ד עמית חדד, יטען בפני בית המשפט. חדד טען כי הדברים לגבי שרה נתניהו אינם רלוונטיים להליך.

תירוש אמרה: "אנחנו לא רוצים לפגוע בכבודו של אף אחד, אבל אנחנו בתיק שעוסק בסיקור, כולל של בני משפחתו של נתניהו. כדי להוכיח את מודעתו לחשיבות הסיקור עבור רעייתו, כחלק מחשיבות הסיקור עבורו, נראה שהנאשם מודע לחשיבות הסיקור עבורה. עניין הצעקות הוא לא המרכזי, אני מוכנה לשנות את המילה".

השופטת רבקה פרידמן-פלדמן הציעה שעו"ד תירוש "תשנה את הסגנון".

ראש הממשלה שב לאולם, ותירוש שאלה עד כמה הוא היה מודע לכך שרעייתו מבקשת סיקור חיובי. נתניהו השיב: "הדברים התנהלו בנימוס, והשיחות (עם אדלסון ורגב - ע"ג) נגעו יותר לשינוי הצופן ולצורך לעבור לטלוויזיה ולאינטרנט. לא אמרתי שלא פניתי אליהם בבקשות ספציפיות, אבל דיברתי בעיקר על חידוד הכלי, ושיתמכו בקווים המרכזיים שאני תומך בהם וגם הם. אמרתי לאדלסון, עוד לפני שנכנס ל'ישראל היום', שעדיף שייכנס לאינטרנט או לטלוויזיה, כי הכלי של העיתונות הוא חלש. והיו לי עוד דברים לדבר איתו, למשל על הממשל האמריקאי".

נתניהו הוסיף: "התקשורת לא קובעת הכול, היא קובעת הרבה אבל לא הכול. העלייה של המדיה החברתית פתחה את החלל ואיפשרה לאנשים לשמוע דברים אחרים".

13:40 - השופטים דחו את בקשת התביעה להציג את דבריו של שלדון אדלסון המנוח. "לא שוכנענו שהדברים מצדיקים את הצגתם למר נתניהו", אמרה השופטת רבקה פרידמן-פלדמן.

13:25 - עם סיום ההפסקה חזר בית המשפט לדון באריכות בבקשת התביעה להציג דברים שהשמיע שלדון אדלסון המנוח, שהיה המוציא לאור של העיתון "ישראל היום", כאשר נתניהו ממתין מחוץ לאולם.

עו"ד ז'ק חן, סנגורם של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', שהביע התנגדות לבקשת התביעה, ביקש להוסיף ולטעון נגדה. ראשת ההרכב, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, סירבה, וכעו"ד חן איים בהפגנתיות לעזוב את האולם במחאה - תוך שעו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו, מבקש להפסיק את הדיון כדי לשוחח איתו.

השופטים משה בר-עם ועודד שחם התערבו ושכנעו את השופטת פרידמן-פלדמן להתיר לעו"ד חן לטעון, וזה אמר לגבי יציאתו מהאולם: "עם כל הכבוד לבית המשפט, אני לא מוכן להשתתף בנשף מסכות".

התובעת, עו"ד תירוש, אמרה: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור. השאלה האם זה היה חשוב לנתניהו היא מרכזית. נתניהו טען שזה לא היה חשוב אלא זוטי דברים, ואנחנו מתמודדים גם עם מהימנות הנאשם. אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב".

12:00 - בית המשפט יצא להפסקה, שבסיומה יכריעו השופטים האם להתיר לפרקליטות להציג דברים שהשמיע שלדון אדלסון המנוח, שהיה המוציא לאור של העיתון "ישראל היום" ומקורבו של נתניהו, מהם עולה כי הסיקור התקשורתי היה חשוב מאוד לראש הממשלה.

סנגורו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, מתנגד להצגת הדברים, בטענה כי לא מדובר בראיה שהחוק מתיר להציג - בעוד שהתובעת תירוש עומדת על כך שהחומרים עומדים בקריטריונים שקבעו השופטים, וניתן להציגם.

11:30 - עו"ד תירוש הציגה גם את עדותו של ארנון מילצ'ן, שאותו תיאר נתניהו כחבר קרוב, ואשר תיאר גם הוא את נתניהו כ"אובססיבי לתקשורת".

נתניהו אמר: "ארנון לא מכיר את זה. הוא יודע כי דיברתי איתו על הצורך לשנות את הדנ"א של התקשורת. על זה דיברתי איתו - שחייבים לגוון פה, שאי-אפשר שכל המדינה תהיה עם התקשורת המונוליטית ששוגה פעם אחר פעם. עבדתי על זה, ולא אם תהיה פה כתבה כזו או אחרת. אם נכנסו למאבק טקטוני נגד הגרעין האיראני - זה מה שחשוב לי. גיוון התקשורת היה חשוב מאוד".

תירוש הדגישה כי מילצ'ן לא העיד על דברי נתניהו בדבר חשיבות הגיוון, אלא על כך שהוא אובססיבי לתקשורת. נתניהו הוסיף לגבי נוני מוזס, יו"ר "ידיעות אחרונות", כי הוא "קידם את כל התפיסות המנוגדות לשלי, ולכן ניסיתי שאו שתהיה לו תחרות או שיקנו אותו, ועל זה דיברתי עם ארנון".

11:25 - עו"ד תירוש עימתה את נתניהו עם עדותו של ניר חפץ, ולפיה העניין התקשורתי "מאפיל על הכול" אצל ראש הממשלה, ונתניהו "אובססיבי" לסיקור התקשורתי שלו.

נתניהו השיב: "הוא מנפח את מה שהוא רואה, מה שבעיניי יכול להיות דבר שולי. הוא גם לא עוקב אחרי מה שקורה לאחר מכן. הקשב מופנה בעיקר לעניינים הביטחוניים. הוא לא יודע, הוא לא שם. צר עולמו כעולם נמלה. כל הדוברים האלה - הם יודעים בכלל מה אני עושה, מה מעסיק אותי, איך אני מחלק את הזמנים שלי? אני יודע".

11:05 - לאחר שנתניהו טען כי דובר הליכוד עוסק רק בנושאים הפוליטיים, עו"ד תירוש עימתה אותו עם תפקידו של הדובר הנוכחי, גיא לוי, המלווה את ראש הממשלה במשפטו. נתניהו יצא מהדיון, ותירוש אמרה לשופטים כי גרסאות נתניהו משתנות בהתאם לשאלות המוצגות בפניו. השופט עודד שחם אמר כי השופטים לא יתייחסו לתפקידו של לוי ולא יקבעו ממצאים בנושא "בפסק הדין שנכתוב ביום מן הימים".

10:55 - עו"ד תירוש הציגה בפני נתניהו עדות של דוברו הפוליטי לשעבר, ממנה עולה כי הסיקור התקשורתי בנושאים פוליטיים היה חשוב לו מאוד. נתניהו השיב: "צריך להתעסק גם בפוליטיקה, אבל להגיד שזה תופס אותי… השאלות האם שרה בלונדינית ולגבי מרכז הליכוד הרבה פחות חשובות. הסיקור התקשורתי לא הכריע. ברור שבתקופת בחירות אתה רוצה להשפיע".

עו"ד תירוש הציגה בפני נתניהו אמירות שהשמיע בעבר בעדותו, לפיהן התקשורת "מכריעה אם אחיה או אמות מבחינה פוליטית". לדבריה, "מה שמאפיין את עדותך בבית המשפט זה שאתה אומר את הדברים שנוחים לך, ואז הם משתנים". נתניהו אמר: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ', והתקשורת שקיבלתי בבחירות הייתה איומה".

10:40 - השופטת רבקה פרידמן-פלדמן התערבה שוב כדי לשאול את נתניהו כיצד התיאורים שלו לגבי חשיבות המהלכים המדיניים שהוביל, עונה לשאלה לגבי עדותו של דוד שרן, לפיה ראש הממשלה עסק בכתבות ספציפיות.

נתניהו השיב כי אינו מסכים עם עדותו של שרן לפיה הסיקור התקשורתי הוא מרכזי עבור ראש הממשלה. "אני לא יודע למה שרן התכוון", אמר. "אני לא אומר שאני לא מתעניין בכלל, אבל אני פועל לפי הדברים הגדולים, בין אם שרן מבין את זה לעומק או לא. אני מיניתי אותו לטפל בעניינים אדמיניסטרטיביים ואחרים, ההתמחות שלו היא לא בתקשורת - גם לא היום".

"שרן היה אחד מ-25 אנשים שהיו סביבי ושנרדפו וסולקו", הוסיף ראש הממשלה.

10:25 - עו"ד תירוש עימתה את נתניהו עם עדותו של דוד שרן, לשעבר מנהל לשכתו וכיום ממלא-מקום מנכ"ל הליכוד, ממנה עלה כי נתניהו עסק ברמת הידיעה הבודדת בתקשורת - במקרה זה, סיקור נסיעה שלו ליפן. לפי העדות, היו צעקות ודרישות לפרסום כתבה גם על ביקור ברוסיה.

נתניהו השיב: "אני לא יודע מה שרן אמר ולמה הוא התכוון". לדבריו, לגבי הביקור ברוסיה, מדובר היה ב"מפגש בעל חשיבות עצומה", שאיפשר לישראל לתקוף בסוריה "במסגרת המאבק שלי בציר האיראני".

לגבי יפן, נתניהו הסביר את חשיבות ביקורו במדינה מבחינה כלכלית. השופטת רבקה פרידמן-פלדמן קטעה אותו ושאלה: "איך זה עונה לשאלה?". נתניהו המשיך לתאר את חשיבותו המדינית של הביקור וטען כי אם התעניין בתקשורת, זה היה סביב "הדברים הגדולים". הוא אישר כי היו דברים אישיים שעניינו אותו, "למשל אם תקפו את אשתי בפרשת מני נפתלי".

10:15 - הפרקליטות טענה כי כלל הסיקור התקשורתי של נתניהו, כולל בהיבטים האישיים, היה לו חשוב מאוד. נתניהו השיב: "ההתעניינות שלי בתקשורת היא ביצירת גיוון. אצל רוב הפוליטיקאים, הרבה עוסקים בעניינים האישיים. אין הקבלה בארץ - בתולדות המדינה וספק בתולדות הדמוקרטיה - לשיטפון ההתקפות עליי. במהלך הזמן כמות ההתקפות והרפש עלתה, ממש אי-אפשר להאמין, והטיפול הלך והצטמצם ביחס לפוליטיקאים אחרים".

לדבריו, "אם זה מה שהיה באמת מעניין אותי, הייתי צריך לקחת מחלקה שלמה, אגף שלם בפנטגון, כדי לטפל בזה, אבל אני לא עושה את זה. לא אמרתי שאני לא מתעסק בדברים האלה, אבל החשיבות שאני מייחס לזה והזמן שאני מקדיש לזה הוא שולי, וזה הופך לשולי יותר ויותר".

10:05 - נתניהו השיב לשאלתה של עו"ד תירוש, שהציגה בפניו כי בניגוד לגרסתו - הסיקור התקשורתי חשוב לו מאוד. "הסיבה שבגללה נכנסתי לפוליטיקה ובגללה אני ממשיך היא לחזק את מדינת ישראל", אמר ראש הממשלה. "בשביל זה אתה צריך את תמיכת הציבור, ואת זה אתה לא יכול להשיג בלי לשנות את עמדות הציבור. תקפו אותי שאיראן זו גחמה אישית שלי, וזה קיבל ביטוי בכל כלי התקשורת. לכן היה חשוב לי להבהיר לציבור שהם באמת רוצים להשמיד אותנו. טענו גם שאני נותן הטבות מס לעשירים. היה מאבק על דעת הקהל, ולכן התקשורת הייתה חשובה.

"התקשורת שעניינה אותי היא בנושאי מדיניות. רציתי לשנות את זה. התקשורת הייתה מונוליטית, לא היו אז ערוץ 14 וגלי ישראל. לא דיברתי איתם על האם שרה בלונדינית או לא. ההתייחסות האישית הלכה ונמוגה, פשוט לא הייתה חשובה".

לדבריו, "קווי המדיניות והכיוון הכללי הרבה יותר עניינו אותי מהעניין האישי. זה נכון שיש עניינים אישיים, אומרים עליך שאתה שודד, רצחת, אנסת - אתה רוצה להגיב, אבל פחות בהשוואה לפוליטיקאים אחרים".

09:35 - השופטים קיבלו את בקשת נתניהו לבטל את הדיון שנקבע ליום רביעי השבוע, וזאת בשל "עניין ביטחוני".

האישום: הטבות בכ-1.8 מיליארד שקל

לפי האישום, מעורבות נתניהו בעבירות התבצעה לאורך העשור הקודם, ושווי ההטבות שקיבלה קבוצת אלוביץ' בזכות ההחלטות שקיבל נאמד בכ-1.8 מיליארד שקל.

האישומים מתמקדים באישור שהעניק נתניהו כשר התקשורת למיזוג בין בזק לחברת yes, ואשר איפשר לכאורה לבזק לקזז מחבות המס שלה את הפסדיה של yes בהיקף של 5 מיליארד שקל; במתן היתר לשיעבוד מניות השליטה של אלוביץ' לצורך הנפקת אגרות חוב בחברת בי-קום, שדרכה שלט אלוביץ' בבזק; ובאישור מכירתו של אתר יד2 שבשליטת וואלה לחברה גרמנית. סוגיות נוספות נוגעות לעיכוב פתיחתו של שוק התקשורת לתחרות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי ולקידום ביטול ההפרדה המבנית בין השירותים השונים שסיפקה בזק.

במסגרת תיק 4000 העיד מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר. בעדותו בבית המשפט ביקש פילבר להאיר באור שונה את הגרסה שמסר במשטרה לגבי ההנחיה שקיבל לכאורה מנתניהו להיטיב עם בזק. הפרקליטות ביקשה להכריז על פילבר עד עוין, אך השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, עודד שחם ומשה בר-עם דחו את הבקשה, תוך שהם מתירים לתביעה לחקור את פילבר בחקירה נגדית.

עוד העידו בתיק ניר חפץ, שהיה יועץ התקשורת של נתניהו; אבי ברגר, שכיהן כמנכ"ל משרד התקשורת; ואילן ישועה, ששימש כמנכ"ל וואלה.

ביוני 2023 קיימו השופטים פגישה עם נציגי הפרקליטות וההגנה, בה המליצו לתביעה לחזור בה מאישום השוחד בתיק. היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, דחתה את ההמלצה וקבעה כי המדינה תבקש להוכיח את האישום בבית המשפט.

אתמול: הסתיימה החקירה הנגדית בתיק 1000

אתמול (ב') סיים נתניהו להעיד במסגרת החקירה הנגדית שמובילה הפרקליטות בתיק 1000. בתיק זה נאשם ראש הממשלה במרמה והפרת אמונים, בכך שקיבל לכאורה טובות הנאה מאילי ההון ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר. בעדותו אתמול עמד נתניהו על כך שקיבל חוות-דעת משפטיות שאישרו לו לקבל מתנות מהשניים, והכחיש טענות שהעלה בנושא פרקליטו המנוח, עו"ד יעקב וינרוט. נתניהו ייחס זאת למחלת הסרטן של וינרוט ז"ל, אשר פגעה לדבריו בזיכרון שלו.

משפט נתניהו נפתח בבית המשפט המחוזי בירושלים במאי 2020. עדותו עברה להישמע בבית המשפט המחוזי מטעמי אבטחה. הרכב השופטים קבע כי נתניהו יחל להעיד מנובמבר שלוש פעמים בשבוע במקום פעמיים בלבד, ובסך-הכול יתקיימו ארבעה דיונים בשבוע במשפט.

נתניהו התנגד לכך וטען בפני השופטים כי הדבר אינו אפשרי לנוכח כהונתו כראש הממשלה. סנגורו, עו"ד עמית חדד, התנגד אף הוא להוספת יום העדות, וטען בבית המשפט כי במצב דברים זה ייאלץ להתפטר מהייצוג של נתניהו. השופטים דחו את הטענות.

*** ראש הממשלה בנימין נתניהו ובני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' לא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים