גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות חדות; השקל מזנק ל-3.05 שקלים

מדד ת"א 35 זינק ב-2.5% לשיא חדש ● אל על ומניות השבבים הדואליות נובה וקמטק טיפסו בחדות ● מניות התוכנה ירדו בחדות ● מדד הביטחוניות הוא היחיד שנסחר בטריטוריה שלילית ● איום של טראמפ לחדש את הלחימה מעיב על האופטימיות ועל השווקים הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים ● מחירי הנפט מטפסים

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

19:04

שער השקל נסחר עתה ב-3.05 שקלים וקרוב לשיא של 4 שנים. השקל מגיב לא רק להפסקת האש ולהתאוששות אתמול בוול סטריט, אלא גם להודעת רה"מ נתניהו על כך שהורה לפתוח במשא ומתן ישיר עם לבנון בהקדם האפשרי. המשא ומתן יתמקד בפירוק חיזבאללה מנשקו והסדרת יחסי שלום בין ישראל ולבנון. ישראל מעריכה את קריאתו היום של ראש ממשלת לבנון לפרז את ביירות.

ערב החג שער הדולר עמד על 3.15 שקלים, אחרי ההודעה על הפסקת האש השער ירד מתחת לרף ה־3.1 שקלים לדולר.

17:26

בניגוד למגמה בעולם, הבורסה של ת"א נסגרה הערב בעליות חדות, מדד ת"א 35 זינק במעל 2.5% ואף ננעל בשיא חדש, מדד ת"א 90 עלה ב-0.9%. בלט במיוחד מדד הביטוח שזינק ב-7%. מדד הקלינטק טיפס ב 2.8% ומדד ת"א בניה ב 2.1%. מדד ת"א ביטחוניות התממש ב 1.4% בתגובה להפסקת האש.

בלטו במיוחד מניות כלל ביטוח שזינקה במעל 9%, ניו-מד אנרג יהש ונובה .

שוב נרשם היום מחזור מסחר ער שהסתכם במעל 6 מיליארד שקל.

מדד רשתות השיווק לא עקב אחרי העליות בשוק ונסחר ללא שינוי מהותי היום. העיבו עליו מניות ריטיילורס , אלקטרה צריכה ודלתא מותגים . מנגד מניית טרמינל איקס מזנקת.

16:23

שער השקל מגיב להפסקת האש ולהתאוששות אתמול בוול סטריט. ערב החג שער הדולר עמד על 3.15 שקלים, אחרי ההודעה על הפסקת האש השער ירד מתחת לרף ה־3.1 שקלים לדולר וכעת מוסיף לרדת אל מעט מתחת ל-3.08 שקלים לדולר אחד.

15:52

מניית אל על נהנית מההכרזה על הפסקת האש במלחמה, אליה מצטרפת גם מניית ישראייר גרופ .

מניות התוכנה סופגות היום ירידות חדות בניגוד למגמה - בין השאר, מניות מטריקס , פורמולה מערכות , נייס בירידות של כ-5%. שתי הראשונות רושמות ירידה של כ-30% מתחילת השנה בעקבות האיום של הבינה המלאכותית על כל מניות התוכנה בעולם. תעודת הסל IGV על מניות התוכנה בוול סטריט השילה 24% מתחילת השנה.

15:37

מניית ניו-מד אנרג'י מובילה כעת את העליות במדד ת"א 125 ומזנקת במעל 7%, לאחר שדיווחה לפני שעה קלה כי חתמה על מזכר הבנות למכירת "מלוא כמויות הגז הטבעי הניתנות להפקה ממאגר אפרודיטה" למצרים.

על פי הודעת ניו-מד, "תוקף ההסכם למשך 15 שנה או עד לסיום ההפקה המסחרית מהמאגר, על פי המוקדם מבין השניים. כמו כן, לשותפות במאגר תעמוד הזכות להאריך את ההסכם בחמש שנים נוספות". ההסכם יבוצע באמצעות מנגנון take or pay - כלומר, האספקה תהיה קבועה, ומצרים תיאלץ לשלם גם ברגעים בהם היא לא תצטרך את מלוא כמות הגז בהסכם. המחיר יוצמד למחיר חבית נפט מסוג ברנט, שכיום נמצא ברמה גבוהה יחסית וצפוי לרדת רק בהדרגה בשנים הקרובות.

במאגר אפרודיטה יש כ-100 BCM, מעט יותר מכריש ותנין, אך פחות מתמר ומלוויתן. ניו-מד מחזיקים ב-30% מהמאגר, ושברון ו-Shell מחזיקים ב-35% כל אחת.


14:40

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות גם בשעה זו. ת"א 35 קופץ ביותר מ-2% ות"א 90 מטפס ב-1.3%. מדד הבנקים נסחר ללא שינוי, ת"א בנייה עולה ב-2.5%, ות"א ביטוח מזנק ביותר מ-5%. מדד הנפט מזנק ביותר מ-2%, כאשר ניו-מד בולטת בעליות. מדד הביטחוניות מאבד יותר מ-1%, בהובלת מניות אירודרום ועין שלישית .

מניות נוספות שבולטות בעליות היום הן ישראייר גרופ ואל על . חברות התעופה הישראליות נהנות מצד אחד מפתיחת השמיים לאחר הפסקת האש, ומצד שני מכך שהחברות הזרות טרם מחדשות את הטיסות לישראל.

13:45

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל בעליות שערים, כאשר מדד ת"א 35 נסחר כעת במרחק נגיעה משיא כל הזמנים האחרון שלו, אליו הגיע בשבוע הראשון למלחמה נגד איראן, אז ננעל ברמה של 4,356 נקודות. מדד ת"א 35 קופץ בכ-2.2% (ועומד כעת על 4,342 נקודות), בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-1.3%.

12:50

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 מזנק בכ-2%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-1.3%. מדד הביטוח מזנק בכ-4%, בעוד מדדי התשתיות הפיננסים והבנייה עם עליות של בין 2% ל-2.5%. מנגד, מדד הביטחוניות נחלש בכ-0.7%.

האופטימיות מורגשת גם בשוק החוב המקומי, כאשר מדד תל גוב-שקלי 10+ מתחזק כעת בכ-0.6%.

12:00

העליות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 מזנק בכ-1.9%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.4%. מדד הביטוח ממשיך להוביל את העליות ומתחזק בכ-4.2%. מדדי הפיננסים והבנייה מתחזקים שניהם בכ-2.7% ובכ-2.4%, בהתאמה. מנגד, מדד הביטחוניות ממשיך להיות היחיד שנסחר בטריטוריה שלילית ויורד בכ-1.3%.

11:25

העליות החדות בתל אביב נמשכות. מדד ת"א 35 עולה בכ-1.7%, מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1%. מדד הביטוח מוביל את העליות בקרב המדדים הענפיים ומתחזק בכ-4.5%, כאשר אחריו בולטים לחיוב מדדי הפיננסים והבנייה, עם עליות של כ-3% וכ-2%, בהתאמה. מנגד, הירידות במדד הביטחוניות מעמיקות והוא נחלש כעת בכ-1.6%.

10:45

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה בכ-1.7%, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-1.3%. מדד הביטוח ממשיך להוביל את העליות ומתחזק בכ-3.4%. אחריו, בולטים לחיוב מדדי הפיננסים והבנייה, עם עליות של כ-2.4% וכ-2.1%, בהתאמה. את הירידות מוביל כעת מדד הביטחוניות, שנחלש בכ-0.4%.

בתוך מדד הביטחוניות, בולטות לשלילה מניות עין שלישית ואירודרום . מנגד, אלביט מערכות וארית תעשיות מטפסות.

קבוצת מר דיווחה הבוקר כי במהלך חודש מרץ ועד מועד דיווח זה קיבלה, באמצעות חברה בת (100%), הזמנות והודעות זכייה במספר הסכמים עם משרד הביטחון בהיקף מצטבר של כ-53 מיליון שקל בתחום הטכנולוגיות הצבאיות.

10:20

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל בעליות חדות, אם כי מתונות מאלו שנרשמות בפתיחה. מדד ת"א 35 מזנק בכ-1.5%, מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.4%. את העליות מוביל כעת מדד הביטוח, שמתחזק בכ-2.6%. אחריו, בולטים לחיוב מדדי הפיננסים והבנייה עם עליות של כ-2.1%. מדדי הבנקים והטכנולוגיה עולים בכ-1.6%.

10:05

הבורסה בתל אביב, שמגיבה לראשונה להפסקת האש הזמנית בין ארה"ב ואיראן, פותחת את היום בעליות חדות. מדד ת"א 35 עולה בכ-1.8%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.7%. את העליות מובילים מדדי הביטוח, הפיננסים והבנקים, עם עליות של בין 2% ל-3.5%. מנגד, מדד ת"א־נפט וגז הוא היחיד שנסחר בטריטוריה שלילית, עם ירדה של כ-0.4%.

את העליות במדד ת"א 125 מובילות כעת אל על , נובה , קמטק גילת וארגו פרופרטיז .

מנגד, את הירידות מובילות נייס , קרסו נדלן , אמפא , בזן ואורמת .

6:50

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

רגעים ספורים לפני סיומו של האולטימטום שהציב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, בלילה שבין שלישי לרביעי, יצאה ההודעה שהשווקים חיכו לה שבועות ארוכים: הפסקת אש של שבועיים במלחמה עם איראן. רוחות של אופטימיות התפזרו ברחבי שוק ההון והמדדים המרכזיים ברחבי העולם זינקו בחדות.

אמש בוול סטריט, מדד ה-S&P 500 קפץ בכ־2.5%, הנאסד"ק זינק בכ-2.8% והדאו ג'ונס טיפס גם הוא בכ-2.8% - וכך רשם את היום החזק ביותר שלו מאז אפריל 2025. מדד הפחד צנח בתוך 24 שעות מרמה של 27 נקודות לפחות מ-21 נקודות, קרוב לרף שמשקף ציפייה לרגיעה בשווקים.

גם באירופה ובאסיה, מסכי המסחר נצבעו ירוק בוהק. מדד היורוסטוקס 600, הכולל את המניות המרכזיות ביבשת טיפס בקרוב ל-4%, הדאקס הגרמני זינק ביותר מ־5% והקאק הצרפתי בכ-4.5%. באסיה, מדד הניקיי היפני קפץ בכ־5.4% והמדדים המרכזיים בהונג קונג ובהודו עלו ביותר מ־3%.

עם זאת, הבוקר, בורסות אסיה נסחרות בירידות, בשל חששות לגבי השבריריות הפסקת האש ולאחר שהדובר הפרלמנטרי של איראן האשים את ארה"ב בהפרת התנאים שלה אמש. במקביל, בתקשורת בחו"ל מדווחים כי מצר הורמוז טרם נפתח, וכי גם המכליות המעטות שעברו בו לא שינעו מכליות נפט. הבורסה בטוקיו יורדת בכ-0.7%, בורסת הונג קונג נחלשת בכ-0.3%, בורסת שנגחאי מאבדת כ-0.7%, והבורסה בסיאול נופלת בכ-1.4%. גם החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות של עד 0.3%.

הבוקר, הנשיא טראמפ כתב ברשת החברתית שלו, Truth Social, כי כוחות הצבא האמריקאי יישארו פרוסים ברחבי המזרח התיכון, עד שאיראן תתיישר לחלוטין עם "ההסכם האמיתי" אליו הגיעה עם ארה"ב - ואיים לתקוף אותה בעוצמה אף גדולה יותר אם לא תעשה זאת.

"כל הספינות, המטוסים ואנשי הצבא של ארה"ב, יחד עם תחמושת נוספת, אמצעי לחימה וכל מה שנחוץ ומתאים לניהול ולהשמדה קטלנית של אויב שכבר נחלש משמעותית, יישארו במקומם בתוך איראן וסביבה עד שההסכם האמיתי ייושם במלואו", כתב טראמפ. "אם מסיבה כלשהי זה לא יקרה - דבר שאינו סביר - אז ה'ירי יתחיל', גדול יותר, טוב יותר וחזק יותר מכל מה שמישהו אי פעם ראה. זה סוכם לפני זמן רב, ולמרות כל הרטוריקה הכוזבת להפך - לא יהיו נשק גרעיני, ומצר הורמוז יהיה פתוח ובטוח. בינתיים הצבא הנהדר שלנו מתחמש ומתכונן, ואף נח, בציפייה למעשה לכיבוש הבא שלו. אמריקה חזרה!".

שתי אינדיקציות לגבי פתיחת המסחר היום בתל אביב הגיעו מהמניות הדואליות ומשער הדולר-שקל - והן מצביעות על כיוון חיובי. בעקבות העליות בוול סטריט, המניות הדואליות צפויות להעלות את מדדי תל אביב בכ-0.4%, כאשר מניות הטכנולוגיה צפויות להוביל עם פערי ארביטראז' חיוביים של 5%־6% למניות השבבים קמטק ונובה . גם ענקית הסייבר שהצטרפה רק לאחרונה לתל אביב, פאלו אלטו , צפויה לחזור עם פער חיובי של כמעט 4% - אם כי היא עדיין לא כלולה במדדים המובילים ולכן לא תשפיע עליהם.

גם שער השקל התחזק בחדות מול הדולר ושיקף את האופטימיות לגבי השוק המקומי (הרחבה בהמשך). עם זאת, ייתכן שהתגובה בישראל תהיה מתונה יותר בהשוואה לעולם, בשל החשש מהזירה הצפונית, כך אומר רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות. בהתייחסות להפסקת האש, הוא כתב כי "על פניו, מניות החברות הביטחוניות תהיינה במוקד תשומת הלב וכך גם מניות הבנקים, הביטוח, התעופה, והנפט והגז הטבעי. האחרונות תגבנה מחד לירידות החדות של מחירי הנפט ומנגד לרגיעה במתיחות הביטחונית סביב אתרי ההפקה, אם כי סביר שהשפעת הראשונות תהייה דומיננטית בשלב הראשון. מניות חברות הבנייה תגבנה, בין השאר, על רקע הצורך בהשקעות הנרחבות לשיקום נזקי תשתיות ומבנים נרחבים בעקבות פגיעות הטילים במדינה".

בוול סטריט, בלטו מניות הטכנולוגיה בעליות חדות ובראשן מניות השבבים, שנפגעו מהחששות לפגיעה בשרשראות האספקה. מדד השבבים של פילדלפיה קפץ ביותר מ־6%. מניית אינטל זינקה בחדות גם בשל הפסקת האש, אבל גם בעקבות הודעה דרמטית שפוסמה ביום שלישי, לפיה החברה תייצר שבבים עבור קונגלומרט החברות של אילון מאסק, כולל טסלה ו-SpaceX.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, בלטה מניית מטא , שקפצה בכ־9%, בין היתר, בעקבות השקת מודל AI חדש שנועד להתחרות במודלים של גוגל ו-OpenAI.

2. שוקי האג"ח

התקווה לסיום המלחמה פיזרה גם אופטימיות בשוק האג"ח ובארה"ב התשואות על החוב הממשלתי ירדו בחדות לאורך העקום כולו, כשהן משקפות ירידה בפרמיית הסיכון. תשואת האג"ח לשנתיים ירד בכ-4 נקודות בסיס מתשואה של קרוב ל-3.85% לרמה של 3.79%. תשואת האג"ח ל-10 שנים צנחה גם היא בכ-4 נקודות בסיס מ־4.37% ל־4.3%.

בבלומברג פורסם כי מכרזים לגיוס חוב ממשלתי של ארה"ב ל-10 ל-30 שנה נמצאים בבחינה לאחר שכמה מהמכרזים בחודש שעבר, הראשונים מאז פרוץ המלחמה באיראן נדחו על ידי משקיעים זרים. גיוס אג"ח שהתבצע ביום שלישי הביא תוצאות טובות, והפסקת האש הביאה גם לצניחה חדה בתשואה המבוקשת על החוב הפדרלי (כלומר עלייה במחירו), אך עדיין מציינים באתר הכלכלי: "התשואה לאג"ח ל-10 שנים עדיין צפויה להיות הגבוהה מאז יולי".

אנליסט שצוטט בבלומברג כתב כי הירידה במחירי האג"ח האמריקאיות מחזקת את החשש שהתיאבון של המשקיעים הזרים לחוב אמריקאי נחלש: "מכירות מצד גורמים רשמיים זרים קיבלו תשומת לב מוצדקת מאז תחילת המלחמה", נאמר. כמה מדינות יבואניות נפט גדולות כמו טורקיה, הודו ותאילנד, הזקוקות לגיוס מזומן, "תרמו ככל הנראה לירידה המשמעותית בהחזקות אג"ח האוצר של גורמים זרים בפד".

עם זאת, צוטט כלכלן אחר כשהוא מנסה להרגיע: "מוקדם מדי לקבוע האם מכירת אג"ח האוצר על ידי משקיעים זרים היא תחילתה של ירידה מבנית בביקוש, או רק תגובה לסביבת אינפלציה גבוהה יותר ואי־ודאות במדיניות האמריקאית".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

ההודעה על הפסקת האש ופתיחה חלקית של מצרי הורמוז בעקבותיה הביאו לצניחה דרמטית של מחירי הנפט. חבית מסוג ברנט, שרק לפני מספר ימים עוד נסחרה לפי מחיר של יותר מ־110 דולר, צנחה בשיעור דו־ספרתי למחיר של 95 דולר. ועדיין, מדובר ברמות מחיר גבוהות מאלו שהיו לפני העימות, של כ-70 דולר לחבית. גם מחיר חבית מסוג WTI, הנפט האמריקאי, צנחה בחדות ורשמה את היום הגרוע ביותר מאז אפריל 2020. עם זאת, הבוקר, על רקע החששות סביב שבריריות הפסקת האש הזמנית, המחירים מטפסים בשיעור של עד 3%, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר סביב 96.5 דולר ונפט מסוג אמריקאי נסחר סביב 97.5 דולר.

שמירה על מצרי הורמוז פתוחים הם אחד מהנקודות הכי מרכזיות בהסכם הפסקת האש.
הנשיא דונלד טראמפ אמר כי הפסקת האש בת השבועיים מותנית בהסכמת איראן לפתיחה מלאה, מיידית ובטוחה של מצר הורמוז. שר החוץ האיראני אמר כי טהרן תאפשר מעבר בטוח דרך המצר במהלך הפסקת האש, באמצעות "תיאום עם הכוחות המזוינים של איראן ותוך התחשבות במגבלות טכניות" - אם כי כאמור, בתקשורת העולמית מדווחים כי התנועה במצר עדיין מועטה מאוד. בוול סטריט ג'ורנל דווח כי רק ארבע ספינות חצו אתמול את המצר, המספר הנמוך ביותר ליום מאז תחילת אפריל.

הירידה במחירי הנפט הובילו גם לירידה חדה בשער הדולר בעולם. מדד ה-DXY האומד את כוחו של הדולר מול מטבעות מרכזיים ירד ביום רביעי בכ-1%. זאת, בשילוב של ההערכות כי סיום המלחמה כעת מגביל את השפעת המלחמה על האינפלציה ברחבי העולם, והחשש מהעלאות ריבית בהמשך השנה הולך ומתמתן.

גם מול השקל, הדולר נחלש בחדות. אם ערב החג שער הדולר עמד על 3.15 שקלים, אחרי ההודעה על הפסקת האש השער ירד מתחת לרף ה־3.1 שקלים לדולר ועומד על כ־3.088 שקלים.

4. מאקרו

סיום המלחמה כעת מקטין לא מעט מהסיכונים מהם חששו כלכלנים ברחבי העולם.
רונן מנחם ממזרחי טפחות כתב כי: "אם וככל שהשקל יוסיף להתחזק כנגד הדולר, שאלת ריבית בנק ישראל תשוב לשולחן ונוסף לכך - בנק ישראל בתחזיתו האחרונה הניח כי המלחמה באזור תסתיים עד סוף חודש אפריל. כעת מסתמן כי הדבר אכן יקרה, ויסייע לו לפעול לפי תוואי הריבית הפוחתת שמגלם בתחזית".

גם בוול סטריט התרחיש של הורדות ריבית השנה חוזר לשולחן. אם לפני ההכרזה על הפסקת אש הסיכויים להורדת ריבית השנה עמדו על 14%, כעת הם זינקו לכ־40% לפי הכלי של קבוצת CME המשתמש בחוזים עתידיים המתמחרים את גובה הריבית.

"השוק מתחשב כעת בהטיה ברורה של הורדת ריבית אחת על ידי הפד השנה", אמר קרישנה גוהא, בכיר בחברת Evercore ISI. לדבריו, ייתכנו הורדות ריבית גם בבנקים מרכזיים אחרים בעולם כולל אנגליה, אירופה ויפן.

בארה"ב, השווקים יקבלו השבוע נתונים שיספקו אינדיקציה להשפעות המלחמה על הכלכלה. היום יפורסם מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב ה-PCE, מדד הצריכה הפרטית, לחודש פברואר, ערב המלחמה. מחר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב תפרסם את מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ, שישקף את השפעות המלחמה. כלכלנים צופים כי דוח ה־PCE יציג אינפלציה של 3%. כך, המדד צפוי להצביע על כך שההתקדמות לעבר אינפלציה מרוסנת יותר דשדשה כבר לפני פרוץ המלחמה נגד איראן.

באשר למדד המחירים לצרכן, כלכלני בלומברג צופים כי בעקבות העלייה החדה במחירי הנפט, המדד צפוי להציג עלייה של כ-1% - הקפיצה החודשית הגדולה ביותר מאז 2022. קצב האינפלציה השנתי צפוי לזנק מ-2.4% ל-3.4% - הרבה מעל ליעד האינפלציה של הפד, שעומד על 2%.

5. תחזית

סקטור השבבים סומן כאחד המרוויחים העיקריים מהפסקת האש, שכן הוא אחד המושפעים המרכזיים משיבושים בשרשראות האספקה. בנק אוף אמריקה פרסם ביום רביעי את הבחירה המובילה שלו בסקטור: יצרנית הציוד ההולנדית לשבבי מחשב ASML .

בבנק אוף אמריקה כתבו כי מגזר המוליכים למחצה העולמי יגדל לשוק של 2 טריליון דולר על 2030, וכי ל-ASML מעמד דומיננטי בציוד לייצור מוליכים למחצה. הבנק צופה רווח למניה של 58.4 אירו עד 89.5 אירו עד שנת 2030, מה שמרמז, לפי נקודת האמצע, על גידול שנתי של כ־23%. בנק אוף אמריקה אמר ש-ASML ממוקמת ליהנות ממגמות מבניות, כמו אימוץ בינה מלאכותית ומורכבות גוברת של שבבים, שצפויים להניע ביקוש מתמשך עד סוף העשור.

לאחר פרסום התחזית, המניה קפצה בכ־9% במסחר באירופה. בנק אוף אמריקה מדרג את המניה בדירוג "קנייה" ומציב מחיר יעד של 1,598 אירו, שמשקף פרמיה של כ-32% על מחיר המניה (לאחר הזינוק).

עוד כתבות

מכלית עוגנת בהמתנה במצרי הורמוז / צילום: Reuters

הערכות: עשויים לחלוף חודשים עד לחידוש תובלה ימית סדירה מהמזרח

גם אם התנועה בהורמוז תחודש מיידית, בענף הספנות מעריכים כי יחלפו בין שישה לשמונה שבועות עד לחזרה מלאה לשגרה, כשברקע פקק של כ־1,000 ספינות ואלפי כלי רכב שמעוכבים בדרך לישראל, וכן נזקים לנמלים במפרץ ● במקביל: משרד התחבורה מעכב חידוש רישיונות יבוא מרכזיים, קרסו מוטורס מתרחבת למימון משכנתאות והיצרנים הסינים יחשפו היברידיות עם צריכה של 50 ק"מ לליטר ● השבוע בענף הרכב

מכלית חולפת במצר הורמוז לאחר הפסקת האש / צילום: Reuters, Alassar .H .J Shadi

איך יכול להיות שארה"ב לא התכוננה ליום הזה אחרי עשרות שנים של איומים

אחרי שהחבל התהדק לצווארה, איראן החליטה לחסום את מצר הורמוז ולשתק את עורק האנרגיה הקריטי ● הסיכון היה ידוע מראש, אבל ארה"ב הגדולה לא נערכה כראוי, והנזק ניכר ● כעת גובר החשש מפני קביעת תקדים מסוכן של גביית דמי מעבר בנתיבי שיט בינלאומיים - מהלך שאפשר למשמרות המהפכה לגרוף רווחי עתק במהלך הלחימה

בית החולים שיבא תל השומר / צילום: Reuters, RAMI AMICHAY

סלע בינוי ואיסתא מכרו שטחים מסחריים ליד שיבא ב-125.6 מיליון שקל

המתחם ממוקם בסמוך לכניסה הצפונית לבית החולים, בפרויקט של שתי החברות "רמת אפעל החדשה"

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

בלי נתב"ג: כך הצליחו 140 אלף איש לצאת מישראל במלחמה

בחודש וחצי שחלף מאז פרוץ המערכה מול איראן, נוצרה תעשייה אלטרנטיבית לטיסות מנתב"ג שפועל במתכונת מצומצמת ● ישראלים רבים בוחרים לעבור דרך מעברי הגבול היבשתיים - ומשלמים על כך לא מעט ● ומי מנצל את ההזדמנות שנוצרה?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשים בלבד שמעו מטראמפ מראש על הפסקת האש

הכרזתו של נשיא ארה"ב על הפסקת אש, רגע לפני פקיעת האולטימטום שהציב לאיראן, הושגה במעורבות פקיסטן ● המדינה שהפכה למתווכת המרכזית במלחמה הנוכחית התקרבה מאוד לארה"ב, והגנרל שלה אף זכה לטלפון מיוחד מהנשיא

רחפני FPV של חיזבאללה / צילום: דובר צה''ל

כך הצליח חיזבאללה להפוך את הרחפנים שלו לחסינים מפני יירוט

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רחפני FPV של חיזבאללה, שעולים כ-500 דולר בלבד, משוגרים לעבר טנקים נגמשים וציוד הנדסי ישראלי על בסיס יומי בלבנון ● האתגר: אל כלי הנשק מחובר סיב אופטי שמספק לו הגנה מלאה מפני יירוט באמצעות שיבוש תקשורת ● מומחים מזהירים: "קלות ההכנה והשיגור מבשרת שהנשק הזה צפוי להיות נפוץ בשדה הקרב"

בכירי האוצר בהצגת המתווה, 11 במרץ / צילום: אלעד זגמן, לע''מ

מתווי הסיוע חשפו פערים במוכנות המדינה לחירום. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם: משרד האוצר בזמן חירום ● למרות שני עשורים של מצבי חירום, הליקויים המשמעותיים עדיין כאן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט סגרה יום שביעי רצוף של עליות; אמזון ואינטל זינקו ב-5%

נעילה שלילית באירופה ● העליות במחירי הנפט מתמתנות ●  אמזון שוקלת למכור את השבבים שלה לחברות אחרות ● מאקרו בארה"ב: מדד ה-PCE ירד כצפוי ל-3%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

"טראמפ ירד מהסולם": כך רואים באירופה את סוף המלחמה נכון לעכשיו

בזמן שמנהיגי אירופה בירכו על ההפסקה המיידית של המלחמה, כלי התקשורת ביבשת ניסו להעריך איזה צד ניצח במלחמה ● בניגוד למנהיגים, הניתוחים של כלי התקשורת לא נקטו לשון דיפלומטית וקבעו כי נשיא ארה"ב נסוג

מתי יחזרו החברות הזרות? / אילוסטרציה: Shutterstock

הניסיון מלמד: אלה חברות התעופה שיחזרו לטוס ראשונות

לפי ניסיון מפתיחת השמיים לאחר הסלמות ביטחוניות, חברות התעופה הראשונות שיחזרו לישראל הן בלו בירד וטוס איירווייז ● בנוסף צפויות לשוב ראשונות החברות האמירתיות פליי דובאי ואיתיחאד ● אלה המועדים הרשמיים כרגע של החזרה לפעילות של החברות

כותרות העיתונים בעולם

שיחת הטלפון שהגיעה ברגע האחרון ודחפה את איראן להפסקת אש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: התפקיד של סין בהגעה להפסקת האש עם איראן, איך נראית הכלכלה האיראנית בעקבות המלחמה, ומדינות המפרץ מבינות שההגנה האמריקאית לא מספיקה • כותרות העיתונים בעולם

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט זינקה בחדות בעקבות הפסקת האש; מחיר הנפט בצלילה דו-ספרתית

ההודעה הלילית על הפסקת אש של שבועיים שלחה את השווקים לעליות חדות ● בורסות אירופה זינקו, דאקס קפץ בכ-5% ● באסיה הניקיי עלה ביותר מ-5%, קוספי טס בכ-7% ● הבורסה בדובאי רשמה זינוק של 8.5% ● הנפט מתחת ל-100 דולר לחבית

חומרים: Adobe stock, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הוא דחה הצעה מקן גריפין כדי לנהל קרן גידור משלו. זה היה לפני 20 מיליארד דולר

המזה למסוגר, בן 35, מטלטל את סצנת הפיננסים של לונדון עם הימורי השורט הנועזים שלו ● הוא צמח בקרדיט סוויס וכאמור כמעט עבר לנהל מיליארדים עבור סיטדל של גריפין, אך בחר לבסוף להקים קרן משלו שצומחת במהירות ומשאירה אבק למתחרות ● מה השיטה שלו?

השקל מתחזק בחדות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל שובר שיא חדש ומציג נתון מדהים

בשנה החולפת רשם השקל את ההתחזקות הגבוהה ביותר מקרב שורת כלכלות גדולות ● כעת, עם רוח גבית מהפסקת האש באיראן ומהשיחות הצפויות בין ישראל ללבנון, שער הדולר מתקרב בצעדי ענק אל מתחת ל-3 שקלים

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח שתרוויח 60 מיליון דולר מעסקת הענק של ביל אקמן

מנורה מבטחים עשויה לרשום רווח של 60 מיליון דולר עבור מבוטחיה על השקעתה ביוניברסל מיוזיק בעקבות הצעת הרכש של ביל אקמן את ענקית המוזיקה

אילוסטרציה: Shutterstock

תשואה של 20% ברבעון: קרן הגידור החדשה שמככבת. ומה עשה יתר השוק?

המלחמה עם איראן העמידה את ענף הגידור המקומי במבחן ● מבדיקת גלובס עולה כי הקרנות הגדולות הצליחו לבלום את הזעזועים של חודש מרץ ● עם זאת, בסיכום הרבעון הראשון של השנה חלק גדול מהן לא הכו את השוק ● בצמרת: ספרה, חצבים ונוקד

שינוי משטר? 40 ימים למות ח'אמנאי בטהרן / צילום: Reuters, Asgaripour Ma

המומחה שטוען: "אם היינו נלחמים מול צרפת היא הייתה מזמן מודה בכישלון"

הפסקת האש מוצאת את איראן פצועה צבאית - אך שורדת תודעתית ● בעוד ישראל רשמה הישגים חסרי תקדים בעיכוב פרויקט הגרעין והטילים, מומחי ביטחון מזהירים כי ללא מערכה מדינית אגרסיבית שתמנע שיקום, המלחמה לא תביא אותנו למקום טוב יותר

אילן פרון, ''חמארה אקספרס''/ צילומים: משה לוי, שירי וייצנר

בין אזעקות לכוס יין: המסעדה החיפאית שסירבה להיכנע

אילן פרון מתאים את עצמו למצב ומציע את האוכל המעולה של החמארה החיפאית במחיר שלא ייתכן בשגרה: "בימים כאלה מסתפק גם ב־30% תפוסה"

צוערים בקורס קצינים של צבא ניו זילנד / צילום: ap, Corporal Naomi James

לאור התעוזה של סין, אפילו ניו זילנד מתחילה להתייחס לצבא שלה ברצינות

תרגילים ימיים של הכוחות הסיניים באש חיה באזור קרוב אליה במהלך 2025, הזכירו לניו זילנד כי היא לא יכולה להסתמך על מיקום בקצה הגלובוס כדי להימנע מצרות ● בשנים הקרובות מתכננת המדינה בת ה־5.3 מיליון איש להוציא מיליארדי דולרים על הגנה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

טראמפ שולף נשק ישן כדי לבצר את ההישגים באיראן

נשיא ארה"ב הודיע כי יטיל מכס של 50% על כל מדינה שתספק נשק צבאי לאיראן - "ללא חריגים או פטורים"