גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

המניות שייפלו היום והמשקולת שתקשה על הורדת הריבית בישראל

כל העיניים יהיו נשואות להחלטת הריבית של בנק ישראל ● נאומו הניצי של יו"ר הפד, שהזניק את הציפיות להעלאת ריבית בארה"ב, הופך את ההחלטה בישראל למורכבת יותר ● המניות הדואליות יחזרו לת"א עם פער ארביטראז' שלילי גדול ● המשקיעים בוול סטריט יצפו לדוח התעסוקה האמריקאי ● וגם: מורגן סטנלי צופה ש-SpaceX של אילון מאסק תזנק במעל 100% ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

1האירועים שישפיעו על שבוע המסחר

שבוע המסחר ייפתח בצל נאומו הניצי של יו"ר הפד קווין וורש בג'קסון הול ביום שישי האחרון, שטרף את הקלפים וכמעט הכפיל את ההסתברות שמתמחרים השווקים להעלאת ריבית בארה"ב בספטמבר - זו עומדת כעת על קרוב ל-60%. תשואות האג"ח הממשלתיות טיפסו לכל אורך העקום (אך במיוחד בטווח הקצר) והדולר התחזק בעולם.

● השיטה שהופכת את השוק למדפסת כסף - ועוד 4 כתבות על השווקים
● המניה שעלתה 26% מהשפל ועדיין "נראית כמו מציאה"

התפתחויות אלו מגיעות רגע לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, שתפורסם ביום שלישי הקרוב, כאשר נכון לסוף השבוע החולף ההסתברות להורדת ריבית נע סביב 50%. יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות, העריך כי השינוי בתמחור הריבית בארה"ב "צפוי להוות משקולת" על האפשרות להורדת הריבית בישראל.

שינוי זה גם מוסיף לחשיבותו של דוח התעסוקה האמריקאי לחודש אוגוסט, שצפוי להתפרסם ביום שישי הקרוב, ולשפוך קצת אור על מצבו של שוק העבודה. בנוסף, יפורסמו מדדי מנהלי הרכש במגזרי הייצור והשירותים.

עונת הדוחות לרבעון השני קרובה לסיום, אך נותרו השבוע מספר פרסומים שכדאי לעקוב אחריהם: בישראל, ידווחו החברה הביטחונית בגירה וחברת הרובוטים לניקוי בריכות מיטרוניקס . בארה"ב, ביום שלישי ידווחו חברת אבטחת הסייבר פאלו אלטו וחברת המחשוב דל ; וביום רביעי, תדווח ענקית השבבים ברודקום - שחקנית מפתח בתחום ואחת החברות הגדולות בעולם במונחי שווי שוק.

2המניות הדואליות יכבידו על הבורסה תל אביב

הבורסה בת"א סיכמה את השבוע החולף בירוק. מדד ת"א 35 ננעל בעלייה מזערית, מדד ת"א 90 התקדם בכ-2.7% ומדד ת"א 125 הוסיף לערכו כ-0.6% . מתחילת החודש עד כה, מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.6%, מדד ת"א 90 נחלש בכ-0.9% ומדד ת"א 125 התקדם בכ-0.2%.

לעליות החודש אחראיות כמעט באופן בלעדי מניות הביטוח והבנקים, שזכו לרוח גבית בעקבות הפרסומים של עונת הדוחות. מדד הביטוח זינק בכ-11% ונמצא בדרך לחודש החזק ביותר שלו מאז יוני 2025, בעוד מדד הבנקים הוסיף לערכו כ-5.5%. את הירידות הוביל מדד הביטחוניות, שצנח במעל 14% ונמצא בדרך לחודש החלש ביותר שלו מאז השקתו בדצמבר 2025.

לא מן הנמנע שיומו האחרון של חודש אוגוסט יתנהל בירידות. המשקיעים בת"א טרם הגיבו לנאומו הניצי של וורש, והמניות הדואליות צפויות לחזור בפער ארביטראז' שלילי כולל משמעותי של כ-1%. מניות השבבים הדואליות טאואר , נובה וקמטק ייפלו בשיעורים של 4% עד 7%, פאלו אלטו צפויה לאבד מעל 4% וטבע תיחלש במעל 1%. מנגד, נייס צפויה לטפס במעל 4%.

גם וול סטריט סיכמה שבוע חיובי. ה-S&P 500 עלה בכ-0.5%, הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה טיפס בכ-0.9% והדאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-0.5%.

עם זאת, יום שישי האחרון הסתיים בירידות, כשברקע נאומו הניצי של יו"ר הפד קווין וורש בג'קסון הול. בעוד שוורש לא התחייב ללכת למהלך של העלאת ריבית ואף ביקש שלא יראו את דבריו כהכוונה עתידית (Forward Guidance), הוא ציין כי "עלינו להיות בטוחים שהאינפלציה נעה לעבר היעד בבהירות ובמהירות מספקת. אחרת, יש לנו עבודה לעשות". עוד בנימה ניצית, הוא ציין כי "קשה לגדיר את התנאים התנאים הפיננסיים הנוכחיים כמרסנים".

תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב טיפסו לכל אורך העקום, במיוחד בטווח הקצר: התשואה לשנתיים קפצה בקרוב ל-12 נקודות בסיס לרמה של 4.35%, בעוד התשואה לעשר שנים טיפסה בכ-5 נקודות בסיס לרמה של 4.72%. במרקטוואץ' ציינו כי "השתטחות" עקום התשואות - כלומר, מצב בו התשואות הקצרות־טווח מטפסות באופן משמעותי, בעוד התשואות הארוכות רושמות עלייה מתונה יותר - מצביעה על כך שוורש נתפס בשווקים כאמין לגבי נחישותו לעשות מה שנדרש כדי להחזיר את האינפלציה ליעד.

אך תשואות גבוהות יותר גם מפעילות לחץ על שוקי המניות. סילביה יבלונסקי, מנהלת השקעות ראשית בחברת Defiance, ציינה כי "תשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שמתקרבת ל-5% הופכת את האג"ח למתחרה אמיתי למניות ומעלה את שיעור ההיוון של נכסי צמיחה ארוכי־טווח". לדבריה, גם אם שוק המניות ימשיך ליהנות מצמיחה ברווחי החברות, סביבת תשואות גבוהה לאורך זמן הופכת את המשוואה עבור המשקיעים למאתגרת יותר.

על אף הרוח הגבית שסיפקו התוצאות הכספיות החזקות של אנבידיה בשבוע החולף, קרן הסל SOXX , שעוקבת אחר סקטור השבבים הרחב, נפלה בסך הכל במעל 2% - כך שהיא נמצאת עדיין בטריטוריה דובית, עם ירידה של מעל 20% מאז שיאה האחרון שנרשם בסוף יוני. התוצאות הכספיות של ענקית השבבים ברודקום, שיפורסמו ביום רביעי לאחר נעילת המסחר, יעמידו את הסקטור למבחן נוסף.

מתחילת החודש עד כה, ה-S&P 500 התקדם בכ-3%, הנאסד"ק טיפס בכ-4% והדאו ג'ונס עלה בכ-2%. הסקטור שהוביל את העליות בתקופה זו הוא סקטור הטכנולוגיה, שטיפס בכ-5.9%, לנוכח עונת הדוחות החזקה שהציגו החברות בתחום; לא רחוק מאחוריו נמצאים ענפי הבריאות וחומרי הגלם, שנחשבים באופן מסורתי לדפנסיביים - גם הם עם עליות של מעל 5%. מנגד, הסקטור שרשם את הביצועים החלשים ביותר הוא סקטור התשתיות, שנחלש בכ-3.6%.

3הדולר התחזק, מחירי הנפט והזהב איבדו גובה

כאמור, נאומו הניצי של יו"ר הפד ביום שישי האחרון חיזק באופן ניכר את הדולר בעולם. מדד הדולר (DXY) טיפס בכ-0.5% לרמה של 99.7 נקודות. בהתאם לכך, השקל נחלש מול המטבע האמריקאי במעל 1% ושערו הרציף נעמד על מעט מתחת לרף ה-3 שקלים.

בשוק הסחורות, הזהב הגיב לציפיות המוגברות להעלאת ריבית בירידות. המתכת היקרה ירדה במעל 3% וננעלה סביב 4,500 דולר לאונקיה. כנכס שאינו נושא ריבית, הזהב נוטה להניב ביצועים חלשים יותר בסביבה של ריבית גבוהה יותר. גם הביטקוין הגיב להתפתחויות וירד חזרה אל מתחת לרף ה-80 אלף דולר למטבע.

מחירי הנפט נסוגו בשבוע החולף בכ-5%, על רקע רגיעה גאו-פוליטית מסוימת בחזית בין ארה"ב ואיראן, בין היתר, לנוכח המעבר של ממשל טראמפ למלחמה כלכלית נגד איראן. נפט מסוג ברנט ננעל מעט מתחת לרף ה-90 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) ננעל סביב 83 דולר לחבית.

סוברו סארקאר, ראש מחקר תחום אנרגיה בבנק DBS, אמר לרויטרס כי "שילוב של מעבר אמריקאי מלחץ צבאי לסנקציות כלכליות, יחד עם השיחות בין איראן לעומאן להסדרת נתיב שיט ימי בהורמוז, הובילו את פרמיות הסיכון לרדת". עם זאת, יצוין כי המחירים עדיין רחוקים מהרמות שנראו לפני פרוץ המלחמה בסוף פברואר האחרון.

עוד בשוק הנפט, ביום שישי הכריז טראמפ על הסכם עם ונצואלה שיאפשר לארה"ב לקבל שליטה ברוב הפרויקטים המפיקים נפט במדינה, שבה עתודות מוכחות של יותר מ־65 מיליארד חביות. ההסכם מגיע לאחר התקיפה האמריקאית במדינה הדרום־אמריקאית בינואר, במהלכה נתפסו נשיא ונצואלה דאז ניקולס מדורו ורעייתו.

טראמפ טען כי העסקה לא תעלה דבר למשלם המסים האמריקאי, וכי היא עשויה להגדיל ביותר מפי שניים את עתודות הנפט של ארה"ב. לפי הפרטים שפורסמו, העסקה כוללת פיתוח של 17 שדות נפט באמצעות חברה פרטית חדשה, שבה צפויה להיות לארה"ב שליטה של כ־55%. ההשקעות בפרויקטים עשויות להגיע לכ־100 מיליארד דולר, בעוד ממשלת ונצואלה צפויה ליהנות מהכנסות מס משמעותיות.

4האם ההתפתחויות בארה"ב יורידו מהפרק את הורדת הריבית בישראל?

בקרב הכלכלנים בישראל ישנה הסכמה על כך שהחלטת הריבית הקרובה אינה פשוטה, כאשר ישנן סיבות טובות הן להפחתה והן להמתנה. בעוד שהטיעון המרכזי בעד הורדת הריבית הוא ההתמתנות של האינפלציה לרמה של 1.5%, פנינג ממזרחי טפחות הצביע על כך שבקיזוז ההתחזקות של השקל - גורם חיצוני שחלות בו תנודות רבות - האינפלציה השנתית הייתה כנראה עומדת כבר כעת על כ-2%.

פנינג הוסיף כי פער התשואות באג"ח הממשלתיות לעשר שנים בישראל ובארה"ב קרוב ל-1% (3.82% מול 4.72%, בהתאמה); הורדת הריבית בישראל, בפרט על רקע המסרים הניציים מצד קווין וורש ובכירים נוספים בפד, עלולה להרחיב את הפער ולדחוף משקיעים לעבר האג"ח האמריקאיות על חשבון המקומיות. לנוכח הצירוף של גורמים אלו, יחד עם חוסר הוודאות המובנה במזרח התיכון, פנינג מעריך כי בנק ישראל יעדיף להשאיר את הריבית ללא שינוי.

מודי שפריר, אסטרטג השווקים הראשי של בנק הפועלים, העריך כי החלטת הריבית תושפע מאוד משער הדולר-שקל. בבנק מאמינים כי במידה שהוא ייסחר בתחילת השבוע ברמה של מעל 3 שקלים, הסיכוי להורדת ריבית ייקטן, ולהפך - אם יהיה מתחת לרף זה הסיכוי ייגדל.

בגזרת המאקרו בארה"ב, כאמור, תשומת הלב של המשקיעים תופנה בעיקר לדוח התעסוקה שיפורסם ביום שישי. לפי בלומברג, קונצנזוס האנליסטים צופה תוספת של 55 אלף משרות, אחרי הירידה המפתיעה של 23 אלף משרות שנרשמה ביולי. שיעור האבטלה צפוי להישאר על רמה של 4.1%.

לפי הדיווח בבלומברג, תוספת של 55 אלף משרות תהיה סביב הצמיחה הממוצעת במשרות שנרשמה מתחילת השנה. הם ציינו כי אם נתון האמת יתאם לתחזית הכלכלנים, הוא ישקף את דבריו של יו"ר הפד קווין וורש בג'קסון הול באשר לשוק העבודה, אליו התייחס כיציב וככזה ש"עולה בקנה אחד עם תעסוקה מלאה".

"הנאום הניצי של וורש בג'קסון הול הגדיל את הסיכוי להעלאת ריבית בספטמבר, ושינה את איך שהמידע בשבוע הקרוב צריך להיקרא", כתבו כלכלני בלומברג. "דוח התעסוקה לחודש אוגוסט נותר הפרסום המרכזי, אך החולשה הצפויה בו עשויה להיות בעלת השפעה פחותה מהרגיל. וורש תיאר את שוק העבודה כבריא, וציין כי תוספת משרות מתונה יותר נובעת לעתים מגורמים דמוגרפיים - ולא מכלכלה שנמצאת בירידה".

5מורגן סטנלי צופה: SpaceX יותר מתכפיל את ערכה

במורגן סטנלי מסמנים את מניית SpaceX כהזדמנות קנייה, לאחר שצנחה בכ-30% מאז השיא שרשמה מספר ימים לאחר הנפקת הענק שלה באמצע יוני. אדם ג'ונאס, אנליסט בבנק, ציין שהתחזית שלו למניה השתפרה משמעותית בעקבות דוחות הרבעון השני, וכן כי הכרזת החברה על הקמת "Starbase", קומפלקס של שיגורי טילים לחלל בלואיזיאנה בהשקעה של 100 מיליארד דולר, עשויה לתת לה רוח גבית.

"אנו מאמינים שמשקיעים לא מעריכים נכון את קנה המידה של מה ש-SpaceX מתכננת עם Starbase", ציינו בבנק. "אנו חושבים שלמשקיעים יש הזדמנות ייחודית 'לבקר מחדש' במניה כעת כשהיא בסמוך למחירה בהנפקה, עם מומנטום גדול יותר בנתונים הפונדמנטליים בתחומי החלל, הקישוריות וה-AI לארגונים".

בבנק קבעו למניה המלצה של "משקל־יתר" (שקול להמלצת "קנה") עם מחיר יעד של 300 דולר - אפסייד של כ-110%. מורגן סטנלי הוא אחד מבנקי ההשקעות האופטימיים יותר לגבי SpaceX בוול סטריט. לפי TipRanks, מחיר היעד הממוצע למניה עומד על כ-230 דולר - ומשקף לה אפסייד של קצת יותר מ-60%.

*** אין באמור ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם, או משום עצה או המלצה לרכישה או מכירה של מוצר פיננסי כלשהו.

עוד כתבות

בניין הקפיטול בוושינגטון / צילום: Shutterstock, Andrea Izzotti

המפלה של טראמפ: למה בוול סטריט חוששים ומה המשמעות עבור ישראל?

הדמוקרטים הצליחו לכבוש את הסנאט ורשמו הישגים גם בבית הנבחרים ●  מה גרם למפלה הרפובליקאית, האם טראמפ יוכל להמשיך לקדם את מדיניותו, מה צפוי בוול סטריט ואיך כל זה ישפיע על ישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

קידומת 2 פתאום נראית רחוקה: הדולר מזנק לרמתו הגבוהה ביותר מסוף מרץ

בחודש מאי האחרון הדולר צלל לשפל של 30 שנה, בשוק כבר דיברו על שער של 2.5 שקלים ובהייטק קיימו פגישות בהולות אצל שר האוצר מחשש לפגיעה חריפה בשורת הרווח ● אלא שמאז התהפכה הקערה - הירידות במניות הטכנולוגיה בוול סטריט דחפו את קרנות הפנסיה לרכוש מט"ח, פערי הריבית נפתחו לטובת הדולר, והאי־ודאות הפוליטית והביטחונית הוסיפה גם היא שמן למדורה ● האם מדובר בתיקון חולף או בשינוי מגמה?

חמישה דברים שכדאי לדעת / צילום: shutterstock / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך ישפיע הגל הכחול בארה"ב על ת"א: חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת יום המסחר

יום המסחר צפוי להיפתח ברקע המפלה של טראמפ בבחירות האמצע בארה"ב ● ירידות חדות במניות הטכנולוגיה אחרי הניצחון הדמוקרטי בארה"ב ● בדיסקונט תולים את היחלשות השקל במצב השוק בארה"ב ומעריכים מתי המטבע המקומי יתאושש ● מבחן הקונגרס: האם "גל כחול" בבחירות האמצע יטלטל את שוק ההון ואת ענף ה-AI? ● וגם: לפי ג'י פי מורגן, שבירת רמת ה-7,500 עלולה להוביל לתיקון חריף ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

ביטול הפטור על הכנסות משכירות חוזר לשולחן / צילום: Shutterstock

הצעד שיעלה ביוקר לבעלי הדירות וצ'ופר הניחומים שמגבשים באוצר

למרות שנבלמה בעבר מספר פעמים על ידי גורמים פוליטיים, באוצר מקדמים את הצעת רשות המסים בנוגע למיסוי על הכנסות משכר דירה מהשקל הראשון לצד חובת דיווח על כל דירה מושכרת ● במקביל נבחנת הקלה במס הרכישה למשקיעים וזאת בניסיון לרכך את הפגיעה בענף

ביל אקמן / צילום: גיא סידי

ביל אקמן במכתב אופטימי לעתיד ה־AI: "תחזיות האנליסטים משקפות נתק בולט"

גלובס מציג את עיקרי המכתב של ביל אקמן, מנהל קרן הגידור הענקית פרשינג סקוור: "סביר מאוד שצמיחת ההכנסות תעלה על תחזיות האנליסטים" ● מדוע לדעתו ענקיות הענן עדיפות כעת על מניות השבבים?

ג'ון טרנוס, מנכ''ל אפל ואלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: AP-Angelina Katsanis, reuters

משקיעי אפל ופלנטיר גילו: החשש מתמחור יתר חזק מתוצאות מצוינות

אחרי הזינוקים החדים במניות ה–AI נדרשות החברות לספק כעת את הקבלות בשורה התחתונה ● אבל בפועל, התייקרות הרכיבים שוחקת את שולי הרווח של אפל, ההאטה בצבר ההזמנות מרתיעה את משקיעי פלנטיר וסכנת חיתוך הוצאות ההון של ענקיות הענן מאיימת על חברות השבבים

חיים כצמן, מייסד ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

מניית ג'י סיטי נחתכה במעל 20%: "למימוש נכסים בברזיל אין כיום היתכנות כלכלית"

באוגוסט הודיעה חברת הנדל"ן המניב על תוכנית מכירת נכסים ב-6.1 מיליארד שקל, שכוללת גם מכירת נכסיה בברזיל, אך המהפך הפוליטי שם צפוי להקשות: "הבחירות בברזיל גמרו את השוק באותה מדינה"

הפגנת עובדי ארקיע

“שחררו את ארקיע”: העובדים מפגינים נגד ההנהלה

עשרות עובדי ארקיע מפגינים מול מטה החברה בבני ברק, על רקע כוונת הבעלים, האחים נקש, לדלל את החזקות העובדים בחברה מכ-20% כיום ● המחאה מגיעה לאחר דיווחים על הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנה האחרונה, ובצל חשש העובדים מפגיעה בזכויותיהם ובביטחונם התעסוקתי ● באיגוד העובדים מזהירים מפני צעדים ארגוניים וקוראים להנהלה לפתוח במשא ומתן

מייסדי קבוצת הפיננסים פרופיט, אסף בנאי ושלומי אלברג / צילום: קבוצת הפיננסים פרופיט

"הם רוצים להיות רמי לוי של שוק הגמל": האם פרופיט יתחרה במי שמשלמים לו?

בית הסוכן של אסף בנאי ושלומי אלברג רוצה לקחת נתח ממיליארדי השקלים בדמי הניהול שגובים הגופים המוסדיים, שאת מוצריהם הוא מפיץ כיום ● פרופיט מתכנן להציע הנחה בדמי הניהול בניסיון להשיג לקוחות, אך המהלך המתוכנן צפוי להעמיד אותו בפני ניגוד עניינים

טעינת רכבים חשמליים / צילום: Shutterstock

לטובת עמדות טעינה: תחנות דלק יוכלו להתרחב ב־100 מ"ר

התוכנית מאפשרת הקמת אזורי המתנה מקורים לנהגים בתחנות הדלק ומקלה על הליכי הרישוי באמצעות פטור מהגשת מסמך הידרולוגי־סביבתי ● המהלך נועד לעודד השקעה בתשתיות טעינה מהירה ולהסיר חסמים בירוקרטיים

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

תרופות הדגל של טבע סידרו לה רבעון חיובי ושיפור בתחזית ההכנסות

חברת התרופות עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, והציגה הכנסות של 4.4 מיליארד דולר ● טבע גם העלתה את תחזיתה לשנת 2026 המלאה ● המניה מטפסת במסחר המוקדם בוול סטריט

מנכ''ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב פורש מתפקידו

בר סימן טוב הודיע לשר הבריאות חיים כץ כי יסיים את תפקידו בשבועות הקרובים, לאחר כתשע שנים במצטבר בשתי קדנציות ● במהלך כהונתו הוביל את מערכת הבריאות בתקופת מגפת הקורונה ובמלחמת חרבות ברזל ● עם פרישתו צפוי להצטרף כעמית מחקר לאוניברסיטת קולומביה בניו יורק

ביטוחי רכב / צילום: Shutterstock

עמדה רשמית של הממונה: לחברות ביטוח אסור להפלות לרעה מבוטחים על בסיס מקום מגורים

רשות שוק ההון אוסרת אפליה בביטוחי רכב לפי מקום מגורים, ומעתה חברות הביטוח לא יוכלו לסרב לבטח, לדרוש תנאים מיוחדים או לתמחר פוליסות על בסיס אזור גיאוגרפי

התעמלות בבריכה / צילום: Shutterstock

עדיף לקום לאימון או להמשיך לישון? המחקר שמספק תשובה מפתיעה

מחקרים חדשים בוחנים קשר בין שינה, תזונה ופעילות גופנית לבין בריאות והזדקנות - ומגלים שהפרטים הקטנים עשויים לשנות את התמונה ● יתרון אימון על פני שינה תלוי גם בהרגלי השינה, תפריטים שונים נקשרים לתועלות שונות, ובמים יש תועלת בשילוב עם הליכה לאחור ● מדעי אריכות החיים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הבנייה ירד, מניות הבנקים טיפסו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 נפל בכ-1% ● הדולר התחזק וחצה לזמן קצר את רף ה-3.15 שקלים ● טבע טיפסה אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את התחזיות בשוק ● נייס נפלה בחדות לאחר שנודע כי החברה מפטרת 500 עובדים - כ-5% מכוח האדם שלה

תחבורה ציבורית בישראל / צילום: Shutterstock

ציוני מפעילות התחב"צ נחשפים: מי במקום הראשון ומי הכי מאחרת

משרד התחבורה צפוי לפרסם דוח המסכם את ביצועי מפעילות התחבורה הציבורית במחצית הראשונה של 2026 ● אלקטרה אפיקים מובילה בין המפעילות הגדולות עם 84.62 נקודות, ואילו תנופה מדורגת אחרונה עם 50.89 נקודות ● ברשות לתחבורה ציבורית מפיקים לקחים ומנסים לדלל מהשוק את החברות החלשות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

התאוששות במניות ה-AI הובילה את העליות בנאסד"ק ביום הבחירות בארה"ב

נאסד"ק עלה ב-0.8%, דאו ג'ונס ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: מדד S&P 500 במרחק 3% משיאו, אבל 60% מהמניות בו כבר בשוק דובי ● שופיפיי נפלה: פספסה את תחזית ההכנסות לראשונה זה ארבע שנים ● מחירי הנפט ירדו ● מטא מתכננת לגייס עד 25 מיליארד דולר בהנפקת אג"ח למימון השקעות ה-AI ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עלו לקראת תוצאות בחירות האמצע

אביב שפירא / צילום: באדיבות XTEND

מעל מיליארד דולר נמחקו בחודשיים: מה הוביל לפיטורים בחברת הרחפנים

אקסטנד תפטר לפי ההערכות כ־10% מעובדיה במסגרת ארגון מחדש של פעילותה, כחודשיים לאחר שהחלה להיסחר בוול סטריט • ברקע: צניחה של כ־80% במניה, מחיקת יותר ממיליארד דולר משווי החברה והכנסות שנמוכות משמעותית מהתחזיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

טראמפ: סיכמתי עם נתניהו על עצירת הסיוע האמריקאי לישראל

לדברי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הוא ונתניהו סיכמו על הפסקת הסיוע הכספי האמריקאי לישראל, אך לא פירט אם מדובר במהלך מיידי או בתום הסכם הסיוע הנוכחי ב-2028 ● כיום עומד הסיוע הביטחוני השנתי על 3.8 מיליארד דולר במסגרת מזכר ההבנות בין המדינות

מרלוג מודיעין של תנובה / צילום: יח''צ תנובה

תנובה חוזרת לבורסה? נערכת להנפקה לפי שווי של יותר מ-10 מיליארד שקל

אחרי גל הנפקות בענף המזון, תנובה בשליטת ברייט פוד הסינית נערכת להנפקה לפי שווי של יותר מ-10 מיליארד שקל, שתהיה אחת הגדולות בבורסה בתל אביב ● המהלך צפוי לצאת לדרך בשנה הבאה, אך המשקיעים כבר התקררו מהענף: מדד ת"א-מזון איבד יותר מ-18% מאז השקתו