גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טבעונות

עוד כתבות

ראשי ביונד מיט בהנפקת החברה בוול סטריט / צילום: Reuters, BRENDAN MCDERMID

הבעיות האמיתיות של ביונד מיט: נקניקיות עייפות, הפסדים גדלים וחוב מצטבר

המייסד והמנכ"ל איתן בראון מתקשה לנהל את צמיחת פעילותה של יצרנית המזון מבוסס הצומח, כך לדברי כמה עובדים כיום ולשעבר, שמודים: "להתנגד לאיתן זה מאוד קשה" • מאז ההנפקה המוצלחת ב-2019 החברה פיטרה סדרה של מנהלים בכירים, הפסידה כסף וצברה חובות, והמניה נחתכה ב-12 החודשים האחרונים ב-83%

ארוחה טבעונית / צילום: Shutterstock

לקראת יום הטבעונות: באילו ערים מוותרים הכי הרבה על בשר?

1 בנובמבר הוא גם יום הטבעונות הבינלאומי, ולפי נתוני חברת סיבוס, במהלך שנת 2022 בוצעו בחברה כ־105 אלף הזמנות ממסעדות טבעוניות, לעומת 90 אלף במהלך 2021 כולה • וגם: משרד הפרסום שיטפל בתקציב שיאומי • אירועים ומינויים

אברהם מבורך, מייסד Kiki / צילום: יח''צ

מיזם האירועים ש"תפס" את בעלי מקס סטוק יוצא לגיוס המונים

מיזם KIKI, מעין מרקט פלייס ומתכנן וירטואלי לאירועים, יוצא לקמפיין גיוס המונים באמצעות fundit במטרה להשיג מהציבור 4 מיליון שקל • וגם: סטודנטים ממכללת תל חי פיתחו אצבעות גבינה טבעוניות לילדים וזכו במקום הראשון בתחרות הבינלאומית לטכנולוגיות מזון IFT • אירועים ומינויים

טרייפל משמש / צילום: Shutterstock

שבועות טבעוני: מתכון שגם אוכלי גבינות יעמדו בתור כדי לקבל פרוסה ממנו

זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: 
טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון

שירי סאבין ומולי אלון, מייסדי פלנטי / צילום: הלל סאבין

הזוג שהפך לטבעוני ופתח מעדניית בוטיק: "ההוצאות של מפעל קטן עצומות ביחס ליכולת שלו להתקיים"

שירי סאבין (38) ומולי אלון (36) מרעננה - מנכ"לים משותפים של פלנטי, חברה לפיתוח, ייצור ושיווק מוצרים טבעוניים • בזוגיות פלוס 1 • "השאיפה המרכזית שלנו היא לגייס הון כדי להוזיל את המחירים לצרכן ובנקודת המכירה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: שלומי יוסף

המנגל הלאומי: בשר מתורבת יוביל את ישראל לעצמאות תזונתית

ביס אחר ביס מפלסת ישראל את דרכה לצמרת המדינות המובילות בתחום הבשר המתורבת • איך יוביל את הדבר לעצמאות תזונתית, ולמה זו בשורה טובה לא רק לקרניבורים שבינינו?

תחליפי בשר של החברות ביונד מיט ואימפוסיבל פודס / צילום: Shutterstock

סטייק בצלחת פטרי: הכסף הגדול מתחיל לזרום לשוק תחליפי הבשר

שיקולי בריאות ומוסר, ונזק אקולוגי עצום, דוחפים חברות פודטק רבות למרוץ אחר תחליפים הולמים לבשר • המימון לתחום תופס אף הוא תאוצה ובשנת 2021 זרם אליו הון סיכון בהיקף שיא של כ-39 מיליארד דולר, ונראה שהגיע הזמן לכלול בתיק ההשקעות חשיפה כזו או אחרת לענף הרב-תחומי הזה

שיירות של פליטים שמנסים לחצות את הגבול למולדובה / צילום: Associated Press, Aurel Obreja

המלחמה באוקראינה לא עושה דרמה בשווקים? זה האפקט הפסיכולוגי

מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה עולה השאלה איך ייתכן שהבורסות לא צונחות בדרמטיות, ואפילו נרשמות עליות בחלק מהזמן • לא בהכרח נכון להסביר את המצב באמצעות מושגים כלכליים, אלא צריך לגשת לממד הפסיכולוגי - המשקיעים והצרכנים נמצאים בשלב ההכחשה • וגם: איך כל זה קשור לטבעונות?

מיכל פלג, בעלת חברת מיקול micol מגבנה מהצומח / צילום: זיו שדה

החלום על עסק של גבינות טבעוניות התגשם, ואז הגיע משבר הקורונה

מיכל פלג, בת 47 מהוד השרון • מקימת ובעלת חברת מיקול micol מגבנה מהצומח • "שוק הטבעונות צמא למוצרים חדשים, ויש מקום לחדש ולהמציא כל הזמן" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat

הכי הרבה אי פעם עבור בשר מתורבת: פיוצ'ר מיט הישראלית גייסה 347 מיליון דולר

גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם • לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר • פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק

מתחליפי בשר ועד סו-שף רובוטי: הטרנדים החמים של הפודטק לשנת 2022

השילוב בין חיבה מופגנת למזון, היכולות הטכנולוגיות של "אומת סטארט-אפ" ומורשת חקלאית מפוארת הפכו את ישראל למעצמת פוד-טק ושחקנית משמעותית בשוק הגלובלי • לקראת תחילת 2022, להלן מספר טרנדים שיבלטו מאוד בשנה הקרובה

התחליף הטבעוני לטונה של אסם. שוק הטונה בישראל נאמד בכ-700 מיליון שקל בשנה / צילום: אסם-נסטלה

אסם-נסטלה משיקה תחליף טבעוני לדג טונה

בשלב הראשון המותג VUNA יימכר במארז קפוא שמכיל 300 גרם, ובשלב הבא תיתכן גם גרסת שימורים • רשת בתי הקפה לנדוור תהיה הראשונה לשלב את המוצר בתפריטיה, ולאחר מכן הוא יימכר בחנויות טבע ולבסוף גם ברשתות המזון

כיפאח דסוקי, בעלת ''מטבח של שלום'' - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי / צילום: תמונה פרטית

"את מענקי הקורונה כבר הספקתי 'להחזיר' למס הכנסה. הייתי רוצה להתרחב"

כיפאח דסוקי, 33, מכפר פרדיס, בעלת "מטבח של שלום" - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי, הוציאה עצמאית ספר מתכונים בשם זהה • "אני לא ישנה, לא אוכלת, שכחתי מה זה טלוויזיה. רק העסק. אבל לא מתלוננת, זה מדהים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

גבינות ותחליפי בשר לשוק הטבעוני: לאומי פרטנרס תשקיע 55 מיליון שקל ב"משומשו"

ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"

משה בר סימן טוב / צילום: איל יצהר

ממשרד הבריאות לוול סטריט: זו המשרה החדשה של משה בר סימן טוב

משה בר סימן טוב, שהיה מנכ"ל משרד הבריאות, מונה לדירקטור ב-Uphealth האמריקאית • בנוסף לתפקיד זה, הוא משמש כחוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ולאחרונה הצטרף כדירקטור לחברת נופר אנרגיה • וגם: המיליון הראשון, נפרדים מהחד"פ, מצנח הזהב וחדשות טובות • אירועים ומינויים

שייק חלבון / צילום: Shutterstock

החברה שהצליחה לייצר תחליף חלבון טבעוני - ומזנקת בבורסת ת"א

חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים

תחליפי הבשר "אימפוסיבל" ו"ביונד מיט" / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

החמצה: למה ישראל לא מובילה בשוק תחליפי הבשר מצמחים

זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי

עופר ליפשיץ ואיריס פרוביזור / צילום: תמונה פרטית

"כשסגרנו בינואר אנשים אמרו לנו שרק עכשיו הם מבינים עד כמה הם קשורים אלינו. התגובות חממו לנו את הלב"

עופר ליפשיץ ואיריס פרוביזור, בעלי מסעדת התבשילים הטבעוניים – המרקט הטבעוני בתל אביב: "הדבר העיקרי שהקורונה עשתה זה לגרום לנו להבין כמה חשוב לארח"

פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

פיצה עם קישואים טריים של ג'ונז / צילום: בר כהן

מבצק שתפח יומיים או עם מוצרלה שקדים: תשכחו כל מה שידעתם על פיצה

מחיטה מונבטת ובצק שתפח 48 שעות, עם בטטה או מוצרלה טבעונית משקדים: פיצות היוקרה, נישה שהתפוצצה בסגרים, כאן כדי להישאר - במסעדה או במשלוח