הם בישלו לפוטין, טראמפ, מדונה וקולדפליי, משתתפים באירועים של מאות מיליוני דולרים, והלו"ז שלהם מפוצץ לחלוטין: פול אסנהיים וטליה פבזנר מבססים את מעמדם כשפים של ידועני–על, מדינאים גדולים ואנשי העסקים המובילים בעולם • בראיון הם מספרים על המסיבה המתוקשרת של האיש העשיר באסיה מהחודש שעבר וההתאוששות מחובות הענק
מחקרים מוצאים קשרים בין מזונות אלה ושינויים באופן שבו אנו לומדים, זוכרים ומרגישים
החוק יאפשר יבוא על בסיס הצהרה על שיווק כחוק באירופה • משרד הבריאות משנה גישה ומסיר התנגדויות שהפילו רפורמות יבוא גדולות בעבר • במשרד צופים חיסכון משמעותי לצרכן ומדגישים: "נדרוש אחריות וניהול סיכונים מהיבואנים"
החל מהחודש יפעל בסניף החדש ביבנה מתחם המזון דיוטי פרי בקונספט של חנות בתוך חנות שיתפרס על פני 300 מ"ר ויפעל באמצעות ספק חיצוני • ברשת מצהירים כי אינם נכנסים לשוק המזון, אולם לא שוללים את הכנסת הקונספט לסניפים אחרים, אם הביקוש יהיה גבוה
המלחמה משפיעה על תנאי הביקוש וההיצע בענפי המשק באופן משמעותי, עפ"י מחקר של בנק ישראל שפורסם היום • חלה פגיעה בזמינות ובעלות המזון, והיא ניכרת בענף, בייחוד בהיצע הפירות והירקות • המחקר קובע כי למרות התנדבות אזרחית, ענף החקלאות סובל כעת ממשבר בעובדים מיומנים
שופרסל: לקוח יוכל לרכוש עד שתי שישיות של ליטר וחצי מים, תבנית ביצים אחת של 30 יחידות או שתי תבניות של 12 יחידות, עד שלוש יחידות של חלב מפוקח ועד שתי יחידות של לחם מפוקח • המנכ"ל אורי וטרמן: "ההגבלות - מתוך אחריות כלפי כלל הלקוחות ובשל עומסים כבדים, קשיי אספקה ומחסור חלקי במוצרים בסניפים"
בעקבות ההסתערות על החנויות, בחלק מהן נרשמים חוסרים, בין היתר בתרכובות מזון לתינוקות, נייר טואלט, שימורים, מוצרי חלב וקורנפלקס • אתרי רשתות המזון בביקושי ענק, וזמני המשלוחים ארוכים מהרגיל • אחד הקשיים המשמעותיים מקורו בבעיות כוח-אדם, לאחר שחלק מהעובדים גויסו למילואים, וחלק מהעובדים מהחברה הערבית לא הגיעו לעבודה • קריאות לחרם על רשת סאלח דבאח בגלל פייק ניוז
לפי החלטת ועדת השרים ליוקר המחיה, כדי להגביר את התחרות על מדפי רשתות השיווק, ישראל תכיר ברגולציה האירופית וכך תקל על יבוא של מוצרים • איך זה יעבוד בפועל, מי צפוי לנסות לעכב את המהלך, והאם באמת נרגיש את ההבדל בכיס? • גלובס עושה סדר
ועדת השרים ליוקר המחיה הכריעה היום לטובת עמדת משרד האוצר והכלכלה, והחליטה להכיר ברגולציה האירופית • המהלך יאפשר פתיחה מלאה ורחבה של השוק הישראלי למוצרי מזון וטואלטיקה מאירופה שכיום הבירוקרטיה והרגולציה הישראלית הייחודית חוסמות
כדי שאיש מאזרחיה לא ירעב, נדרש מהממשלה לקדם תכנון של מערכות המזון, בראייה מקצועית, כפי שעשתה המועצה לביטחון תזונתי
המהלך ששירות המזון במשרד הבריאות קידם במסגרת חוק ההסדרים יביא להורדת מחירים, להפחתה של אובדן המזון ולהגדלת מגוון המוצרים
בתגובה להצעת החוק שמקדם ח"כ דוד ביטן להפחתת המע"מ ל-8% על מוצרי מזון בסיסיים, חטיבת התכנון והכלכלה ברשות המסים פרסמה מסמך המתנגד לכך • לטענת הרשות, הפחתת המע"מ על מוצרי מזון בסיסיים תסייע בעיקר לעשירים, תפגע בעיקרון השוויון, תעוות את הרגלי הצריכה של הציבור ותפגע ביעילותה של מערכת מס חשובה באמצעותה גובה הרשות כיום כ-30% מהכנסות המדינה
יו"ר ועדת הכלכלה מקדם הצעה להפחתת המע"מ על מזון, בין היתר בטענה שכך מקובל במערב • אבל האם הייחודיות היחסית של ישראל בסוגיית המע"מ הדיפרנציאלי היא עניין בעייתי? בנק ישראל, ה־OECD וכלכלנים מימין ומשמאל משוכנעים שדווקא ההפך הוא הנכון • המשרוקית של גלובס
עדיף להגדיל את הכנסותיהם של מי שחיים בעוני, כפי שמעמד הביניים יקבל הנחות מס, וכך הכנסותיו יגדלו - ולא לקבוע עבורם מה יעשו בכסף
מההצעה העדכנית של משרד האוצר הושמט סעיף שלם העוסק ב"חיזוק היבוא המקביל", שביקש לשנות את המצב הקיים שבו יצרנים גלובליים אוסרים על מפיציהם ברחבי העולם למכור לישראל • לצד לחצי היבואנים, החשש היה שהסעיף אינו בר-אכיפה, כיוון שהוא נוגע להתקשרות בין שני שחקנים זרים: היצרן בחו"ל והמפיצים שלו במדינות אחרות
למרות גל עליות המחירים, ספקיות המזון הגדולות נמנעות מלייקר כמה מהמוצרים הפופולריים ביותר על המדפים • מקפה נמס ועד במבה: החברות נזהרות מלהרגיז את הצרכנים כאשר מדובר במוצרים שיש אליהם קשר רגשי, או שעמדו במוקד מחאות בעבר
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין
מה כדאי לנו ללמוד מהרגלי קניות המזון של הצרפתים • האם מס הסוכר הוא התנשאות של עשירים • ומדוע לא מודדים בישראל את ההשפעה של סובסידיות מזון • אלה רק כמה מהשאלות שמעסיקות חוקרי עוני וביטחון תזונתי • מחקר חדש, שהראה כיצד תקופת מיתון משפיעה לרעה על קצב ההזדקנות של מי שהיו אז עוברים, הופך את הממצאים שלהם לרלוונטיים במיוחד
מנתוני הדוח, שנערך בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, עולה כי היקף אובדן המזון בישראל ב-2021 נאמד בכ־21.3 מיליארד שקל, ומהווה כ־37% מהיקף ייצור המזון בישראל • צרפת תופסת את המקום הראשון בדוח
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: מוצרי המזון גורמים לפליטות גזי חממה רבות • אילו מוצרים הכי מזהמים, והאם קניית מזון מקומי היא סביבתית יותר?