גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שריל סנדברג מגיעה לישראל, למה צללה פייבר וממה חושש יזם ההייטק הוותיק: השבוע שהיה בהייטק

סייבריזן העמיקה את התלות בסופטבנק, מי המרוויח הגדול מעסקת קליקסופטוור-סיילספורס, האזהרות של היזם הוותיק לגבי עתיד ההייטק הישראלי ומה שריל סנדברג תעשה בארץ ● כל מה שקרה השבוע בתעשיית ההייטק

 

שריל סנדברג/ צילום:  GettyImages
שריל סנדברג/ צילום: GettyImages

ביום רביעי בלילה הודיעה חברת סיילספורס על רכישה גדולה במונחים ישראלים - רכישת קליקסופטוור תמורת 1.35 מיליארד דולר.

לקבלת הסיכום השבועי במייל

לסיכום השבוע הקודם בגלובסטק

קליקסופטוור מפתחת מערכות לניהול לוגיסטי של מערכי שירות לקוחות בשטח, ובעבור סיילספורס המערכת מספקת שער כניסה לתחומים חדשים: מלבד ניהול לקוחות שעומד בבסיס המוצרים שלה, היא מתרחבת לניהול של עובדי שטח. שיתוף הפעולה של החברה קיים כבר מ-2016, אז ציינו בסיילספורס כי הפוטנציאל של השוק גדול לאור מגמה של חיבור מכשירים נוספים לאינטרנט, שיגדילו את הכמות של עובדי שטח וטכנאים.

המנצחת הגדולה של העסקה היא פרנסיסקו פרטנרס, שקיבלה תמורת החברה סכום שגבוה פי שלושה מזה ששילמה בעבורה ארבע שנים קודם לכן. קליקסופטוור הייתה חברה ציבורית, והקרן שילמה בעבורה 438 מיליון דולר, שווי ששיקף פרמיה של 45% על מחיר המניה בשלושת החודשים שקדמו לעסקה, פרמיה שנראתה בזמנו נדיבה במיוחד.

לעתים קרובות השבחת החברות כוללת תהליכי התייעלות אגרסיביים, אך נציג הקרן בארץ, ערן גורב, אמר ל"גלובס" כי הקרן בעיקר חיזקה את הפעילות הקיימת. "החברה הייתה טובה מלכתחילה, אז היה עם מה לעבוד.

"המשכנו לעבוד עם החברה על המעבר לענן וסייענו לה לחזק את כל ההיבטים הקשורים לשיווק ומכירות - איך מגיעים ללקוחות, חיזוק הקשר עימם, תמיכה בהם וכו'. כמו כן, עזרנו לחזק את שיתוף הפעולה עם סיילספורס ולקחת אותו צעד אחד קדימה".

מייסד החברה, משה בן בסט, עזב את החברה זמן קצר לאחר שנרכשה על ידי פרנסיסקו פרטנרס, אך שמר על קשר עם האנשים וביום חמישי הגיע למשרדי החברה לחגוג עמם. "סיילספורס הבינה שהמוצר שלנו הוא טוב. הם לקוחות מרוצים וזה הוביל לעסקה הנוכחית. כמייסד של החברה מאוד חשוב לי מה קורה עם האנשים שלי, שעבדו איתי כ-20 שנה. האווירה בעסקה הייתה אווירה של מחויבות הדדית. אני חייב לציין שהבית של סיילספורס היא בית מצוין לבייבי שלי ואני מאוד שמח על העסקה", אמר בשיחה עם "גלובס".

בן בסט גם סיפר איך הוקמה החברה. "ההתמחות שלי בבינה מלאכותית התחילה עוד בשנות ה-80. זה היה האביב הראשון של בינה מלאכותית, ובאופן טבעי התחיל הרבה ביקוש להרצאות ולייעוצים. התחלתי לשכור אנשים ובמשך תקופה של כעשר שנים עסקנו בעיקר בפיתוח של מערכות בינה מלאכותית לכל מיני שימושים, רבים עבור מערכת הביטחון. נוצרה בעצם קבוצה של אנשים עם המון ידע ויכולות בתחום הבינה המלאכותית".

"אחד הפרויקטים שעשינו עבור צה"ל עסק בבניית התוכנית השנתית של הפעילות של חיל האוויר, זה הצליח יפה מאוד, ומאז ועד היום, כל פעילות צה"ל מבוססת על התכנה שהתחילה אז ועוזרת לנהל מי עושה מה, למה, היכן ומתי.

"ראינו שיש לזה עוד הרבה שימושים וב-97' התחלנו לפתוח חברה ממוקדת בתחום ספציפי על בסיס אותה הטכנולוגיה. ראינו שבתחום השירות, חברות השתמשו בתוכנות כדי לשלוח חשבוניות ולרשום את פרטי הלקוחות שלהם, אבל לא לשם קבלת החלטות מורכבות".

לכתבה המלאה על הקמת החברה ומכירתה

למה מניית פייבר צללה לאחר הדוחות?

ביום הראשון לאחר ההנפקה, זינקה מניית פייבר ב-90% והחברה הגיעה לשווי של מיליארד דולר. באותם ימים היה נראה שהבנקאים פיספסו ושלחו את החברה להנפיק בשווי נמוך מדי, של 650 מיליון דולר. עדיין מוקדם להגיד - צריך לבחון את הנושא לאחר מספר חודשים או יותר. בסוף השבוע, לאחר שפירסמה דוחות ראשונים, צללה מניית פייבר ב-16% ביומיים וחזרה כמעט עד למחיר ההנפקה (22.5 דולר, לעומת 21 דולר בהנפקה).

הנפקת פייבר/ צילום:  צילום מסך מאתר בורסת ניו יורק

פייבר דווקא הציגה תוצאות טובות מתחזיות האנליסטים (את החברה מסקרים כיום 5-6 אנליסטים) - הכנסות של 26 מיליון דולר והפסד נקי מתואם (Non-GAAP) של 4.9 מיליון דולר או 19 סנט למניה בדילול מלא (לעומת תחזית אנליסטים להפסד של 42 סנט).לידיעה המלאה על הדוחות.

בסך הכל החברה המשיכה להציג את המגמות שעלו מהתשקיף, ואף שיפרה את היעילות שלה ואת הזמן שבו היא מחזירה את ההשקעה על רכישת לקוח חדש). אז למה המניה צנחה? בשיחת הוועידה לא העלו האנליסטים סוגיות שנראות קריטיות, ונראה כי הסיבה לכך עשויה להיות התחזיות שפירסמה החברה להמשך השנה. פייבר צופה הכנסות של 25.5-26.5 מיליון דולר לרבעון השלישי ו-101.5-103.5 מיליון דולר לשנה כולה.

המשמעות היא שהצמיחה השנתית של פייבר מאטה ויורדת ל-35%-37%.

כמובן שקשה לשמור על קצב צמיחה של מעל 40% לאורך זמן, אך זה יותר מורכב מכך - האנליסטים צופים כי הכנסות החברה יהיו נמוכות יותר ויעמדו על 100 מיליון דולר (צמיחה של 32%). זה נראה זניח, הפער עומד בסך הכל על 2.5 מיליון דולר בממוצע, אך זה מראה על פסימיות של האנליסטים, דבר שלא אמור לקרות בשלב כל כך מוקדם.

סייבריזן מעמיקה את התלות בסופטבנק

כתבנו כבר בעבר על היתרונות והחסרונות בגיוס הון מסופטבנק, שמשקיעה סכומים שלא הכירו לפני כן בתעשיית ההייטק. סופטבנק היפנית מחזיקה בקרן של 100 מיליארד דולר ובאחרונה הודיעה על הקמת קרן נוספת בהיקף דומה שתתמחה בבינה מלאכותית.

סופטבנק משקיעה סכומי כסף גדולים בחברות, ונותנת להן יתרון עצום על המתחרות. בעצם נוצר מצב שבו לסטארט-אפים קשה עד כמעט בלתי אפשרי לסרב לסופטבנק, מכיוון שאם היא סימנה את התחום - היא עלולה להשקיע באחת המתחרות. זה מה שנקרא משחק על שש נקודות.

סופטבנק השקיעה גם בלמונייד הישראלית, וב-WeWork וקומפאס שהוקמו על ידי ישראלים. אולם ההשקעה שלה בסייבריזן היא משמעותית במיוחד, לאו דווקא בגלל היקף ההשקעה. הסיבה לכך היא שסופטבנק השקיעה 350 מיליון דולר מתוך 390 מיליון דולר שהחברה גייסה בסך הכל. זה כולל את השקעה של 250 מיליון דולר עליה הודיעה החברה השבוע. גורם שמקורב לחברה ציין כי הגיוס בוצע לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזן ואחד ממייסדיה, אמר השבוע ל"גלובס" כי "סופטבנק זה המשקיע הגדול ביותר והאגרסיבי ביותר בעולם שלא מפחד מהדברים האלה, וכבר כמה שנים ברציפות גם הם הוכיחו שהם ממשיכים לתמוך בחברה וגם אנחנו הוכחנו שאנחנו ממשיכים לצמוח". דיב דואג להדגיש כי "מי ששולט בחברה זה אנחנו. המייסדים ובראשם אני שולטים גם מבחינת החזקות, גם מבחינת הדירקטוריון וגם מבחינת הניהול".

תנאי ההשקעה כמובן אינם חשופים, כך שקשה לקבוע מה בדיוק הדינמיקה בין המייסדים לסופטבנק. עם זאת, ניתן להניח כי סייבריזן הגיעה לתלות לא מבוטלת בסופטבנק, למשל בסבב הגיוס הבא. בחברה אמנם מציינים כי הם מתכננים הנפקה בקרוב, אך קשה לצפות האם בסופו של דבר החברה תלך לשוק הציבורי או שתערוך סבב פרטי נוסף. במקרה כזה - אם שוב סופטבנק תהיה המשקיעה היחידה או העיקרית בסבב - האיזון יופר. חברות בסדר גודל של סייבריזן שיש להן בעלת שליטה זה לא דבר שכיח, ויהיה מעניין לראות איך זה ישפיע עליה בהמשך.

לידיעה המלאה על הגיוס.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

  • שתי כתבות מעניינות שמדברות על אושר בעולם הטכנולוגי:
  1. אחרי שמיליארדים נדבקו במגפת ה־(FOMO (Fear Of Missing Out הולכת ומתפשטת בעולם תופעת ה־JOMO, ההנאה שבהחמצה - פחות שעות גלישה בפייסבוק, פחות איסוף לייקים באינסטגרם, פחות גלילה אינסופית במורד הפיד. המחמיצים מספרים על תחושה אמיתית של שחרור, וענקיות הטכנולוגיה מבינות שההתמכרות למסכים ולרשתות החברתיות עלולה להפוך לבומרנג, ומנסות למנוע את הסחף. לכתבה של ויקי אוסלנדר.
  2. המהפכה הטכנולוגית יצרה שפע: יש לנו יותר אופציות, זווית הראייה שלנו מתרחבת, הקול שלנו נשמע. ולמרות זאת, המחקרים קובעים שאנחנו מאושרים פחות. איימי בלאנקסון, חברה במועצת האושר של האו"ם, שהקימה 'חברת אושר', מסבירה בראיון ל’ליידי גלובס’ מה ייחשב כאושר בעידן החדש, מה הקשר בינו לבין הצלחה, איך להתמודד עם 'הפיצול הדיגיטלי השני' ולמה העובדים של גוגל נכנסים לדיכאון אחרי חודש בעבודה. כתבה של דורון אביגד.
  • אמנון שעשוע, מייסד חברת מובילאיי ובכיר באינטל העולמית, מצטרף לרשימת המשקיעים בבנק הדיגיטלי שבהובלת מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט ויו"ר החברה. שעשוע רכש לאחרונה 4.99% ממניות הבנק, שבעליו כבר החל השנה בהליך האישור מול בנק ישראל. לידיעה המלאה.
  • תעשיית ההייטק נמצאת על פניו בתקופה מצוינת, אך בהתאחדות התעשיינים מזהירים: ההייטק הישראלי סובל מהאטה בקצב הצמיחה. היזם צבי מרום, מייסד ומנכ"ל חברת באטם ויו"ר איגוד ההייטק בהתאחדות: "ההייטק הישראלי לא גדל מספיק, האקזיטים חסרי משמעות ויוצרים אשליה מסוכנת, והשקל החזק פוגע בתעשייה". לכתבה של אורי ברקוביץ'.
  • קבלו הצצה לשדה הקרב העתידי של התעשיות הביטחוניות: מסכי מגע, בינה מלאכותית ושוק של מיליארדים.
  • בלי ששמנו לב: הגרמנים נכנסו חזק להייטק הישראלי - ולא נראה שהם מתכוונים ללכת. מה עומד מאחורי הרצון של הגרמנים לשתף פעולה, ואיך זה יכול לתרום לסטארט-אפים הישראליים? לכתבה המלאה.
  • גם במיקרוסופט: עובדי קבלן מאזינים להקלטות משתמשי סקייפ והעוזרת האישית קורטנה. לידיעה המלאה.
  • הצד הפחות זוהר של מחשוב הענן: כל שלוש שנים מחליפים שרתים, וכמויות הפסולת הולכות ומצטברות. מי המרוויחים מכך? לידיעה המלאה.
  • 60 שניות של תהילה: התוכנית היפנית לפיתוח מכוניות מעופפות מתחילה להתרומם. לידיעה המלאה.
  • איך הפך האתר שמקדש את חופש הביטוי למקום שבו רוצחים מצהירים על כוונותיהם. לידיעה המלאה.
  • כיצד בוצעה אחת מפריצות הסייבר הגדולות לבנקים? לידיעה המלאה.
  • האם LG בדרך להשיק טלפון עם שלושה מסכים? לידיעה המלאה.

שריל סנדברג מגיעה לארץ

השבוע מגיעה שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, לביקור בישראל. עיקר הביקור הוא פרטי, אך ביום רביעי הקרוב, 14 באוגוסט, תשתתף סנדברג בשלל אירועים מקצועיים. היא תתשתף באירוע סגור של עובדי פייסבוק, תיפגש עם מספר צמומצם של מנהלי קהילות, ותערוך פגישה עם עורכי העיתונים. מבחינת אירועים יותר המוניים - חנוכת פלייגראונד - מתחם שהקימה פייסבוק ומיועד לסטארט-אפים, יזמים וקהילות; אירוע של הסניף הישראלי שלי Lean In, עמותה לאיזון מגדרי שהקימה סנדברג. במסגרת האירוע תשוחח סנדברג עם רחל בן-שושה, מנהלת הסניף הישראלי.

לכתבת פרופיל של ציפי צ'אושו על סנדברג, שפורסמה ב"ליידי גלובס" החודש.

גיוסי הון:

  • חברת WSC Sports, שפיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית ליצירה והפצה אוטומטית של תקצירי ספורט, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 23 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 39 מיליון דולר). WSC הוקמה ב-2011 על ידי דניאל שיכמן, אביב ארנון, שמואל יופה וחי גל. חברת WSC הוקמה ב-2011 על ידי דניאל שיכמן, אביב ארנון, שמואל יופה וחי גל. את סבב הגיוס הובילה O.G טק ונצ'רס, זרוע ההשקעות של איל עופר, וקרן הון סיכון של תאגיד הסלולר היפני NTT DOCOMO. בסס השתתפו גם חברת הספורט HBSE, קרן Maor Investments, קרן ISF, Go4it Capital ועוד. לידיעה המלאה.
  • הסטארט-אפ הישראלי רוקאאוט (Rookout), המפתח תוכנה לאיסוף נתונים מתוך סביבת קוד חיה, הודיע על גיוס של 8 מיליון דולר (בסך הכל גייס עד כה 12 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי אור וייס ולירן חיימוביץ', ששירתו יחד בחיל המודיעין של צה"ל. את הסבב הובילה זרוע ההשקעות של סיסקו, והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בחברה: TLV Partners, קרן אימרג' ומנכ"ל גיטהאב נאט פרידמן. לידיעה המלאה.
  • הסטארט-אפ הישראלי אנזו (Anzu.io), שמאפשר לשלב פרסומות בתוך משחקי מחשב מבלי לפגוע ברצף המשחק, גייסה 6.5 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 8 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2015 על ידי איתמר בנאדי, מיכאל בדיחי, ובן פנסטר. את סבב הגיוס הובילה BITKRAFT eSports Ventures והשתתפו בו גם חברת הפרסום WPP והחברה הגרמנית אקסל שפינגר.

גילוי מלא: מריוס נכט הוא בן הזוג לשעבר של ענת אגמון, מבעלות השליטה ב"גלובס".

עוד כתבות

פרויקט גת רימון (וויי בוקס ארט) / צילום: משה צור אדריכלים

פנטהאוז בפארק המסילה בתל אביב נמכר ב-55 מיליון שקל

עשרות הצעות הוגשו למכרז מחיר מטרה בבית שמש, ברקע הקיפאון היחסי במכרזי הקרקעות מתחילת המלחמה ● הממשלה תחלק מעל 230 מיליון שקל ל־14 רשויות מקומיות על קידום היתרי בנייה - קריית גת בראש ● מצפה רמון חתמה על הסכם פיתוח להקמת כ־3,000 דירות ● ובת"א: פנטהאוזים נמכרו בעשרות מיליוני שקלים ● חדשות השבוע בנדל"ן

מוחמד בן זאיד, נשיא איחוד האמירויות / צילום: Reuters, Abd Rabbo Ammar

אחרי כמעט 60 שנה: מה עומד מאחורי הודעת הפרישה של איחוד האמירויות מאופ"ק?

ההודעה נמסרה ערב פגישת הקרטל בוינה, בעיצומו של משבר היצע חריג על רקע המלחמה באיראן ● כעת, באבו דאבי מבקשים להשתחרר מהמכסות שמכתיבה ערב הסעודית, ולפלס דרך עצמאית שתאפשר להגביר את היצוא ● שאלת השעה

מפעל של תאת לשיפוץ מטוסים / צילום: אתר החברה

החברה הביטחונית שאיבדה כחצי מהשווי, למרות שיפור בתוצאותיה

השוק ציפה לתוצאות חזקות יותר מחברת תיקוני המטוסים תאת, שבעבר נשלטה ע"י קרן פימי ● ביטחונית אחרת, מניית הכטב"מים אירודרום בה משקיע ראש המוסד לשעבר, איבדה כ–70% מהשיא

בין הסיבות לעיכובים. השרים חיים כץ (משמאל) ויריב לוין / צילומים: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שוק הנדל"ן בקיפאון ניהולי: המינויים הבכירים שתקועים בעיצומו של משבר

חצי שנה מאז פרישת ינקי קוינט מרשות מקרקעי ישראל, והתפקיד טרם אויש ● גם יו"ר מטה התכנון עזב, ואין מי שיחתום על מחליף בשל היעדר שר פנים קבוע ● אילו תפקידים בכירים נותרו ללא מנהל?

מטה סנדיסק בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

המניה הכי לוהטת בוול סטריט שברה שיא נוסף, ומאות עובדים בישראל נהנים

מניית סנדיסק עקפה לראשונה את רף ה-1,000 דולר, כשנה וחודשיים לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד"ק והשלימה קפיצה מטאורית של כמעט 3,000% ● ליצרנית רכיבי הזיכרון יש מרכזי פיתוח בישראל - לאחר שרכשה בעבר את M-Systems של דב מורן, שפיתחה את הדיסק און קי

וול סטריט התאוששה מהר מהצפוי מהמלחמה עם איראן / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

עצת הזהב שלא הכזיבה והזינוק במניות שהכה את הסטטיסטיקה

הירידות בתחילת המלחמה התחלפו בתוך זמן קצר באופטימיות ושיאים חדשים - בהתאם לסטטיסטיקה ההיסטורית ● ה־"V" המפורסם בשווקים התרחש דווקא לאחר שמדד הפחד זינק והכותרות בישרו על קטסטרופה ● וגם: עצת הזהב שכדאי לשנן ומה אומרת הסטטיסטיקה על ההמשך?

רכבים שרופים כחלק מתופעת הפרוטקשן / צילום: כב''ה צפון

"87% מהקבלנים נדרשים לשלם פרוטקשן": המספרים מאחורי אובדן המשילות

מבקר המדינה ממשיך להתריע על אוזלת־היד בטיפול בפרוטקשן ● בביקורת מעקב שפרסם על היבטי משילות בנגב מציין המבקר אנגלמן כי "פעולות האכיפה בתחומים מסוימים כמעט אינן מתקיימות", וכי קבלנים נאלצים לשלם סכומי עתק ● עוד הוא מתריע: "חלון ההזדמנויות להסדיר את התיישבות הפזורה הבדואית הולך ונסגר"

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

כאל, מקס ובנק לאומי במרוץ להקמת המועדון של ענקית התעופה וויזאייר

לגלובס נודע כי לצד כאל ו־MAX, גם בנק לאומי צפוי להתמודד על בלעדיות בהקמת מועדון הלקוחות שחברת התעופה וויזאייר מתכננת להקים בישראל ● כאל, שלאחרונה נאלצה להיפרד ממועדון הנוסע המתמיד שעבר למתחרה ישראכרט, ניסתה לחתור לביטול המכרז העתידי, בין היתר על בסיס הניסיון שצברה בשנים האחרונות

תדלוק בתחנת דלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל ריכך את המכה, אבל מחיר הדלק ישבור שיאים גם במאי

משרד האנרגיה מעדכן כי מחיר הדלק יעלה ב-2 אגורות בלילה שבין חמישי לשישי ויעמוד על 8.07 שקלים לליטר בנזין ● הציפיות המוקדמות היו להתייקרות חדה עוד יותר בעקבות מחירי הנפט, אבל היחלשות הדולר מול השקל קיזזה את העליות

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

אילון מאסק בדרך לישראל: נקבע תאריך חדש לוועידה בהשתתפותו

לאחר דחייה בעקבות המלחמה עם איראן, אילון מאסק מנכ"ל טסלה, צפוי להגיע לישראל ולנאום לצד בכירי תעשיית הרכב האוטונומי והתחבורה החכמה

גורניצקי מתמזג עם מקוב נוף הוברמן / צילום: צילום: פרטי

משרד גורניצקי ממזג לתוכו את משרד הנדל"ן מקוב נוף הוברמן עם 25 עורכי דין

משרד הבוטיק שיצטרף לגורניצקי מייצג, בין היתר, את קבוצת בסר ואת חברת גיא ודורון לוי ● המשרד הממוזג צפוי למנות 375 עורכי דין ● שוק המיזוגים בענף חווה ירידה במלחמה, אך בשנה החולפת נרשמת בו התאוששות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

המסחר בת"א ננעל בעליות; טבע זינקה בכ-10% בעקבות הדוחות

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.3% ● מדדי הביטוח והאנרגיה הובילים את העליות ● טבע רוכשת חברה שמפתחת טיפול לתסמונת טורט בעד 900 מיליון דולר ● היום בלילה: מגה־אירוע של עונת הדוחות, עם דיווחים של אלפאבית, מטא, אמזון ומיקרוסופט ● ב-21:00 שעון ישראל: החלטת הריבית בארה"ב, האחרונה של יו"ר הפד ג'רום פאוול

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הסעיף שבגללו עשרות אלפי עסקים לא יקבלו בקרוב פיצוי מלא מהמדינה

מתווה הפיצויים לעסקים נכנס לישורת האחרונה, חודשיים לאחר פרוץ המערכה מול איראן ● עם זאת, עשרות אלפי עסקים צפויים להידרש לעבור בדיקה מעמיקה מסיבות בירוקרטיות - מה שצפוי לעכב את התשלום בחודשים ● ומה לגבי העובדים שהוצאו לחל"ת?

אורן ספיר, מנכ''ל ובעלי קבוצת ספיר, בסניף פארם פלוס בת''א / צילום: דניאל נפוסי

אורן ספיר משיק רשת פארם חדשה ומבטיח: נהיה יותר זולים מהמתחרים

בעלי קבוצת ספיר, המונה עשרות סניפים, משיק את רשת הדיסקאונט "פארם פלוס", עם הבטחה ל־25 סניפים עד סוף השנה ● סגמנט הספורט סומן כמנוע צמיחה

מנכ''לי מטא, גוגל, אמזון ומיקרוסופט / עיבוד: דגנית נחום ג'מצ'י

ההפתעה של גוגל והנתונים שהפילו את מניית מטא

אמזון עקפה את הציפיות עם הכנסות של 181.5 מיליארד דולר ● אלפאבית הרוויחה 5.11 דולר למניה, כמעט כפול מהצפי ● הוצאות ההון ברבעון עמדו על 19.84 מיליארד דולר, מתחת להערכות בוול סטריט ● מיקרוסופט דיווחה על רווח מתואם למניה של 4.27 דולר מול צפי ל-4.06 דולר

צה''ל בדרום לבנון / צילום: דובר צה''ל

באגף התקציבים מזהירים: ישראל נכנסת לכלכלת טראומה ואיבדה את "רצועת הביטחון" הפיסקלית

תמר לוי-בונה, סגנית הממונה על התקציבים, בכנס מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן: "בעבר הייתה לנו כלכלה שמורידה את הריבית על החוב שלה, שמעלה הוצאות אזרחיות ומגדרת את הוצאות הביטחון - הכול התהפך לגמרי, ומקבלי ההחלטות צריכים לבחור - חוב, רמת חיים או ביטחון"

מוחמד בן זאיד, נשיא איחוד האמירויות

אצבע בעין הסעודית ועקיפת המצור: הסיבות מאחורי המפץ האמירותי בשוק הנפט

המאבק הגיאו־אסטרטגי בין אבו דאבי לריאד עולה שלב עם עזיבת המפיקה הרביעית בגודלה בקרטל אופ"ק ● בזכות תשתיות שעוקפות את מצר הורמוז, האמירותיים הופכים לשחקני מפתח שיכולים לאזן את מחירי האנרגיה העולמיים ולשרת את האינטרס של וושינגטון מול טהרן

האיש העשיר בהונגריה יעבור לדובאי? מסארוש (מימין) עם אורבן / צילום: ap, Laszlo Balogh

מאבק על מיליארדים: בהונגריה מבטיחים למנוע ממקורבי אורבן למלט את כספם

ראש הממשלה הנבחר בהונגריה, פטר מדיאר, חושף ניסיונות הברחת הון ומבטיח "לנקות את האורוות" ● בעוד מקורבי אורבן העשירים נמלטים למדינות אחרות עם מיליוני דולרים מחשש לחקירות שחיתות, הממשל החדש מאותת לבריסל שעידן העברות הכספים הלא מפוקחות הסתיים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה במגמה שלילית; אינטל זינקה ב-10%, זאת הסיבה

נאסד"ק ללא שינוי, דאו ג'ונס השיל 0.5% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ● פייבר מזנקת בעקבות הדוחות, גם ורוניס וטבע, למונייד נסוגה למרות תוצאות טובות ● הלילה: מגה־אירוע של עונת הדוחות, במסגרתו ידווחו אלפאבית, מטא, אמזון ומיקרוסופט ● מניית Pershing Square של ביל אקמן החלה להיסחר הרבה מתחת למחיר ההנפקה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות זה היום השמיני ברציפות

מייסדי איידוק: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסק / צילום: גיא שרייבר

בהובלת גולדמן זאקס: הסטארט-אפ הישראלי שגייס 150 מיליון דולר

חברת הבינה המלאכותית הרפואית איידוק השלימה סבב של 150 מיליון דולר, שמעלה את סך הגיוסים לכחצי מיליארד דולר