גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בבורסה: טבע זינקה 12% והקפיצה את מדד ת"א 35

ת"א 35 התחזק ב-1.4%, ת"א-125 הוסיף 1.2% ● הזינוק של טבע הגיע למרות דוחות רבעוניים פושרים ● הערב תפורסם החלטת הריבית בארה"ב ● המסחר באירופה מתנהל בעליות ובארה"ב הוא נפתח במגמה מעורבת

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:33

נעילה ירוקה בתל אביב, כאשר ת"א 35 התחזק ב-1.4%, ת"א 125 עלה ב-1.2% ות"א 90 התקדם 0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

התורמת העיקרית לעלייה הנאה של מדד ת"א 35 היא טבע , שזינקה 12% לאחר שפרסמה דוחות פושרים לרבעון השני. גם אופקו הלת'  ואורמת  זכו לעליות מרשימות וספיקו רוח גבית למדד.

מי שעוד רשמו עליות היום הן יוניבו  שזינקה 24%, המשביר  שקפצה 15%, קומפיוג'ן , מטריסלף , תיקון עולם קנבט , ביו ויו , אלטשולר שחם  ועוד. מנגד, קבוצת יעקובי  צנחה בקרוב ל-12%, שלוש 3 דיאם  ירדה 9% וקנבוטק  איבדה 7.8%.


16:45

עליות במסחר בת"א. ת"א-35 קופץ ב-0.9%, ת"א-125 עולה ב-0.7% ות"א-90 מוסיף 0.3%. ת"א-ביומד מזנק ב-1.4%, ת"א-נפט וגז ות"א-טכנולוגיה עולים ב-0.4% ות"א-בנקים נסחר ללא שינוי.

העליות בטבע  התחזקו, וכעת היא מזנקת ב-10.3%.

15:45

העליות בת"א התחזקו מעט. ת"א-35 מוסיף 0.9%, ת"א-125 עולה ב-0.7% ות"א-90 מטפס ב-0.4%. ת"א-נפט וגז עולה ב-0.4%, ת"א-בנקים מוסיף 0.2% ות"א-טכנולוגיה עולה ב-0.6%.

המשביר 365  מזנקת ב-18.6%, יוניבו  קופצת ב-15.5%, שגריר  מוסיפה 5.4%, ארנה גרופ  מטפסת ב-4.5%, אלביט מערכות  עולה ב-3.6%, יוחננוף  מטפסת ב-3.2% ו-ICL  עולה ב-2%. מניית טבע  נסחרת בעליות של 1.2%. שלוש 3 דיאם  מאבדת 7.3%, גבעות יהש  מאבדת 5.6%, אקסיליון  וכלל ביטוח  יורדות ב-2.5%

14:30

המסחר בת"א מתנהל בעליות. ת"א-35 עולה ב-0.5%, ת"א-125 מוסיף 0.4% ות"א-90 0.2%. ת"א-בנקים מוסיף 0.1%. 

14:20

מניית טבע  עברה לירידות לאחר פרסום הדוחות. הכנסות החברה ברבעון עמדו על 3.9 מיליארד דולר, בעוד שהתחזיות היו ל-4.04 מיליארד דולר. לא מדובר בשינוי מהותי לעומת ההכנסות ברבעון המקביל. הרווח הנקי Non-GAAP למניה עמד על 0.59 סנט בהתאם לתחזיות, ולעומת 55 סנט ברבעון המקביל בשנת 2020. 

13:53

העליות בתל אביב מתמתנות: ת"א-35 עולה ב-0.6%, ת"א-125 מתחזק ב-0.4% ת"א-90 מוסיף 0.1%, ות"א-SME60 נותר ללא שינוי.

מניית חברת הביומד ביו ויו  מזנקת ב-8.5%.

12:30

המסחר בבורסת ת"א עבר לעליות. ת"א-35 עולה ב-0.8%, ת"א-125 מוסיף 0.6% ות"א-90 מטפס ב-0.3%. ת"א-בנקים עולה ב-0.2%, ת"א-נפט וגז מוסיף 0.3% ות"א-ביומד מטפס ב-0.8%.

יוניבו קופצת ב-23.4%, טבע מוסיפה 4.6%, אלביט מערכות  עולה ב-3.5%, שגריר מטפסת ב-2.8% וארנה גרופ  עולה ב-2.6%.  המשביר  מוסיפה 7.6%.

שלוש 3 דיאם מאבדת 4.8% וגבעות יהש  יורדת ב-4.7%.

12:00

המסחר בתל אביב מתנהל כעת במגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א SME60 מאבד 0.1%. ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 125 מוסיף 0.5% ות"א 90 מתחזק ב-0.2%.

המשביר 365  קופצת ב-6.8%.

11:00

המסחר בתל אביב מתקיים במגמה מעורבת, כאשר ת"א 35 מתקדם 0.2%, ת"א 90 יורד כ-0.3% ואילו ת"א 125 נסחר ביציבות יחסית, עם תנודות קלות מעלה. מדד הבנקים יורד 0.2%, מדד הביומד מתחזק ב-0.3%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-150 מיליון שקל.

דיפלומט אחזקות  הודיעה הבוקר שחתמה על הסכם ההתקשרות עם החברה לנכסי קיסריה להקמת מרלו"ג חדש לחברה בחלקו הצפוני של איזור התעשייה בקיסריה. המניה נחלשת בכ-1%.

בין החברות שבולטות לחיוב הבוקר בת"א אפשר לציין את קוויקליזארד , ג'נגו , בית הזהב  והמשביר 365  שעולות בין 5% ל-9%. במדד ת"א 35 בולטת טבע  שקופצת 3.3% לקראת פרסום הדוחות הרבעוניים, וגם אלביט מערכות , אורמת , הפניקס , אופקו הלת' , איי.סי.אל , שיכון ובינוי  ופריגו  מתקדמות 1% ומעלה. 

10:03

יום המסחר נפתח במגמה מעורבת, כאשר ת"א 35 עולה 0.3% ות"א 125 עולה 0.2%, אך ת"א 90 רושם ירידה קלה.

אורמד  נחתכת בכ-6% עם פתיחת המסחר, לאחר שצנחה אתמול בוול סטריט ושבה עם פער ארביטראז' גבוה.

איי.סי.אל  מטפסת לאחר שפירסמה תוצאותיה לרבעון השני והכתה את התחזיות. הרווח הנקי המתואם כמעט הכפיל את עצמו והמכירות זינקו ב-34%. החברה תחלק דיבידנד בהיקף של 68 מיליון דולר. טבע  תפרסם דוחות מאוחר יותר ובינתיים מתחזקת מעט לקראת פרסומם. 

ביו ויו  מדווחת הבוקר כי החלה שיתוף-פעולה עם חברת Capio BioSciences לשילוב טכנולוגי לצורך פיתוח בדיקה קלינית המבוססת על זיהוי ואפיון תאי סרטן במחזור הדם. לפי הסכם שיתוף-הפעולה, יפעלו החברות לפיתוח תהליך בדיקה המשלב את מערכת ה-CapioCyte ומערכת ה-DeNovo של ביו ויו. המחקר יבחן את ביצועי המערכת המשולבת לבידוד וזיהוי תאי סרטן במחזור הדם שמקורם בבלוטת הערמונית (Prostate), תוך שימוש בסמנים ביולוגיים המצביעים על אינדיקציה קלינית טיפולית.

אנלייט אנרגיה  דיווחה אמש על השלמת מכרז מוסדי להנפקת שתי סדרות אג״ח בסך של כ-695 מיליון שקל. בסדרה ג׳ (המרה)- החברה גייסה 346 מיליון שקל בתשואה של 1.58%. בסדרה ד׳ (סטרייט) - החברה גייסה 349 מיליון שקל בתשואה של 2.97%. הסדרות במחמ של 7 שנים.

אלקטרה נדל"ן  הודיעה שהקרן השלישית להשקעות במקבצי דיור בארה"ב רכשה אתמול מקבץ דיור בדאלאס שבטקסס בתמורה ל-69.9 מיליון דולר. ההון העצמי שהושקע עמד על 27.7 מיליון דולר.

8:50

אפולו פאוור  הודיעה שהוגשה כנגדה לבית המשפט המחוזי בנצרת תובענה ובקשה לאישורה כייצוגית, וזאת בטענה שהחברה לכאורה לא מנגישה את דיווחיה במערכות המידע האינטרנטיות של רשות ניירות ערך והבורסה בתל אביב (מערכות המגנ"א והמאי"ה), בניגוד להוראות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. התובע מעריך את הנזק המצרפי לחברי הקבוצה ב-5 מיליון שקל.

7:35

1. צפי לירידות בפתיחה

יום המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח, ככל הנראה, בירידות שערים. זאת במקביל למגמה השלילית בבורסות אסיה ובחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט.

גם אתמול הסתיים היום בירידות, כאשר מדד ת"א 35 איבד 0.4%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.8% ומדד ת"א 125 נסוג 0.6%. מבין המדדים הענפיים, בלטו נגד המגמה מדד בנקים שעלה ב-0.5%, מדד פיננסים שהתחזק ב-0.3% ומדד נפט וגז שהתקדם ב-0.1%. בצד השלילי, מדד ביומד ומדד גלובל בלוטק ירדו ב-1.8%, מדד טכנולוגיה איבד 1.6%.

2. פערי ארביטראז' מעורבים

המניות הדואליות שבו מיום המסחר בוול סטריט עם פערי ארביטראז' מעורבים, כאשר צפויה להיות להן השפעה חיובית על מדד ת"א 35.

קומפיוג'ן  צפויה לעלות היום לאחר שרשמה פער חיובי של 2.8%, וגם אלביט מערכות , ראדא , אורמת , פלוריסטם , טבע  (שתפרסם דוחות לפני פתיחת המסחר בארה"ב), אופקו הלת'  ופריגו  עם פערים חיוביים קטנים.

מנגד, אורמד  צנחה אמש בוול סטריט 16% וחזרה עם פער שלילי של 9% וצפויה לאבד גובה היום בתל אביב. גם מיי סייז  וכן פייט ביופרמה  רשמו פערים שליליים גבוהים וכנראה ירדו היום. נובה  חזרה עם פער שלילי של 2%, נייס  ולייבפרסון  עם 0.8%-.

3. עונות הדוחות בוול סטריט; החלטת הריבית תפורסם הלילה

עונת הדוחות בוול סטריט נמשכת, והיום צפויות לפרסם תוצאות רבעוניות: פייסבוק , פייפאל , פייזר , מקדונלד'ס , קוואלקום , בואינג , מודי'ס , טבע , איי.סי.אל  (כיל לשעבר) ועוד. 

אתמול אחרי סיום המסחר פורסמו הדוחות הכספיים של חלק מענקיות הטכנולוגיה בארה"ב: אפל, אלפבית (גוגל) ומיקרוסופט, ששווי השוק הכולל שלהן הוא כ-6.4 טריליון דולר ויחד הן מהוות כמעט 15% ממדד S&P 500. שלוש החברות הכו את התחזיות ודיווחו על צמיחה חזקה.

מאקרו ארה"ב: היום ב-21:00 (שעון ישראל) הבנק המרכזי האמריקאי (הפדרל ריזרב) יפרסם את החלטת הריבית. ככל הנראה, שיעור הריבית יוותר על כנו.

4. ירידות באסיה ובחוזים

בבורסות אסיה נרשמות הבוקר בעיקר ירידות שערים, אם כי מדד הונג קונג (שצנח אתמול 4.5%) רשם עלייה עד לפני שעה קלה. את הירידה הגדולה ביותר הבוקר רושם מדד ניקיי בטוקיו, שנחלש ב-1.5%.

עדכון (8:50): הבורסה בהונג קונג מתאוששת ועברה לעלייה של 1%.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים גם הם בירידות של עד 0.2%.

שוק הקריפטו מראה התחזקות נוספת, וכעת הביטקוין נסחר תמורת 39.7 אלף דולר - זינוק של 33% בתוך שבוע.

5. האוצר בונה על תעשיית ההייטק

ולסיום, עופר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, התייחס לתוכנית התקציב הרב שנתית שהפיץ משרד האוצר - ועל השפעת תעשיית ההייטק על ההכנסות ממסים ועל ייסוף השקל.

לדבריו, "חלק מהסיבות לגידול בהכנסות המדינה ממסים במחצית הראשונה של השנה היא הגאות בשווקי ההון שהעלתה את השווי של חברות ההייטק הישראליות (שהונפקו או מוזגו עם SPAC). להערכתם, הדבר יתרום כ-18 מיליארד שקל להכנסות ממסים השנה (לאחר 14.3 מיליארד ב-2020), כמעט פי שלושה מהתרומה הממוצעת ב‑5 השנים הקודמות (2015-2019). עליית הביקוש לחברות הייטק ישראליות ותוצרתן גם תומכת בהמשך צמיחה של יצוא השירותים ששבר שיאים גם במאי עם עלייה של 6.3% (על פי נתונים מנוכים עונתיות) בהובלת יצוא שירותי ההייטק ובצמיחה הגבוהה שנראה ברבעון השני. בנוסף, הגידול המהיר ביצוא השירותים ממשיך ותומך בייסוף השקל".

עוד כתבות

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

מושגים לאזרחות מיודעת. סקר כוח אדם / צילום: Shutterstock

אתה גר בדירה בבעלותך? כך השאלה הזאת משפיעה על כל המדינה

מצב שוק העבודה משפיע על קבלת ההחלטות הכלכליות החשובות ביותר • כיצד הוא משתקף בפני קובעי המדיניות? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

למרות הירידה במניה: מנכ"ל אקרו מכר מניות בכ-26.5 מיליון שקל

זיו יעקובי, מנכ"ל חברת הבנייה, הצטרף לגל המימושים בבורסה ומכר בימים האחרונים חלק מהמניות שברשותו - בשתי עסקאות מחוץ לבורסה ● המכירה מגיעה אחרי שבשנה החולפת ירדה מניית אקרו בכ-14% בניגוד למגמה בשוק

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

ההצעה של חמאס: הפסקת אש ל-10 שנים ו"הקפאת השימוש בנשק"

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל   ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

בינה מלאכותית / צילום: צילום מסך מתוך הצ'אט

איפה מוצאת הבינה המלאכותית את התשובות לשאלות שלכם

מחקר בדק 150 אלף תשובות שסיפקו מערכות בינה מלאכותית, ומשרטט תמונה מפורטת של מקורות המידע שמהם שואבים הצ’אטים את התוכן שהם מציגים למשתמש ● למרבה ההפתעה, הממצאים מצביעים על כך שהמקורות הדומיננטיים אינם בהכרח מאגרי ידע מוסדיים או כלי תקשורת גדולים

רג'פ טאייפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Achmad Ibrahim

טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה. ישראל צריכה לדאוג?

ע"פ דיווחים ברשתות הכורדיות, טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה ● ברקע, סירובם של הכורדים להשתלבות מלאה בממשלה שמנהיג א-שרע ● האם המהלך ישמש "אליבי" לנוכחות צבאית טורקית מובהקת בצפון סוריה?

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

לראשונה: הקרנות הזרות עוקפות את הקרנות הישראליות בהשקעות סייבר

נקודת מפנה בתעשיית הסייבר הישראלית: הקרנות הזרות דוחקות את הישראליות ומובילות את סבבי הסיד בסייבר המקומי ● במקביל, נרשמה האצה חדה בהשקעות באבטחת בינה מלאכותית, שזינקו ל-2.5 מיליארד דולר ומהוות כבר 64% מהשקעות הסייבר בישראל

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

החל מינואר: תעריף החשמל יעלה ב-1.5%

תעריף החשמל יעלה ב-1.5% - שיעור מתון ביחס לטווח שרשות החשמל הגדירה ● הספקים עדיין מחכים למסמכי ההרכב המדויק של תעריף החשמל, שישפיע על רווחיותם ● מעתה, תעריף החשמל ייקבע פעם בחצי שנה במקום פעם בשנה

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי מפטרת כ-200 עובדים, הרוב מישראל

החברה מפטרת כ-5% מכח האדם שלה, רוב המפוטרים יהיו בישראל, ויגיעו מחלקים שונים בחברה ● מובילאיי: "החברה תפעל לתמוך בעובדים המושפעים ובמקביל תמשיך לגייס למשרות הנדרשות למימוש תוכניותיה ארוכות הטווח"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר ● מנורה הופכת לבעלת עניין בקבוצת לוזון ● שתי מניות החלו להיסחר היום בבורסה: אוריון זינקה בכ-17% ביום המסחר הראשון שלה, סוגת עלתה בכ-2% ● מיטב: חוץ מישראל - כמעט בכל המדינות שהורידו ריבית, תשואות האג"ח זינקו ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין ● בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

זו חברת הביטוח שתהפוך לשותפה בקבוצה של עמוס לוזון לאחר שתרכוש מניות ב-110 מיליון שקל

מנורה מבטחים רוכשת בשני שלבים מניות בקבוצת לוזון ותחזיק ב-6.9% מהונה ● היא תצטרף לבית ההשקעות מור, שבאמצעות הגמל וקרנות הנאמנות, כבר מחזיק ב-12% ממניות החברה שפועלת בתחום הבנייה למגורים בישראל ובפולין, מתן אשראי ואנרגיה ● מניית לוזון זינקה ב-46% מתחילת השנה