גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בעליות קלות; הדולר נחלש 0.5%

מדד ת"א 35 התקדם ב-0.1%, מדד ת"א 90 עלה 0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.2% ● אל על במגעים למיזוג עם ארקיע ● הדולר ירד ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.21 שקלים ● וגם: כך משפיע משבר הגז על מחירי הנפט

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

יום המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בעליות קלות במדדים המובילים. מדד ת"א 35 התקדם ב-0.1%, מדד ת"א 90 עלה 0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.2%.

מבין המדדים הענפיים, בצד החיבוי בלטו מדדי הבנקים והנדל"ן שעלו ב-0.6%, מדד טכנולוגיה תחזק ב-0.5% ומדד פיננסים התקדם 0.2%. בצד השלילי, מדד ביומד ירד ב-0.8% ומדד ביטוח נסוג 0.2%

16:50

הפתיחה החיובית בניו יורק לא ניכרת בתל אביב. מדד ת"א 90 התחזק אומנם לעלייה של 0.4%, אך מדד ת"א 35 נסחר סביב רמת הפתיחה.

15:27

הדולר ירד ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.21 שקלים. הליש"ט התחזקה בכ-0.2% לשער של 4.44 שקלים והאירו התקדם ב-0.1% לשער של 3.75 שקלים.

14:40

המגמה החיובית בבורסה נמשכת ואף מתחזקת. ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 ב-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-770 מיליון שקל.

אבוג'ן דיווחה כי החברה קאנוניק, שבבעולתה המלאה, הודיעה על השקה מסחרית מלאה של מוצרי הקנאביס הרפואי הראשונים שלה בישראל. קאנוניק הקדימה את לוח הזמנים בעקבות משוב חיובי ממטופלים שהתנסו במוצרים במסגרת קמפיין טרום-השקה. לוח הזמנים המקורי להשקת המוצרים היה במהלך 2022.

13:30

הבורסה מתנהלת ביציבות יחסית, כאשר מדדי ת"א המובילים רושמים עלייה קטנה של 0.1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-560 מיליון שקל עד כה.

בפסגת הטבלה נכון לצהרי היום נמצאות פינרג'י עם זינוק של 14%, אי.טי.ג'י.איי (ETGA) עם קפיצה של 8% וארנה גרופ שמתקדמת 7.2%. סטורג' דרופ, קבוצת גאון, קדימהסטם, טונדו סמארט וכן פייט ביופארמה ממשיכות לרשום עליות יפות.

בתחתית הטבלה אנויז'ן שמאבדת 7.6%, מצלאוי שיורדת ב-5.8%, ביומיט פוד ונקסט ג'ן שנסוגות ב-5% ו-ויליפוד שנחלשת ב-4.5%.

12:15

מזרחי טפחות מדווח על הצלחה בשלב המוסדי בהנפקת אג"ח חדשה (סדרה 62), שבה התכוון הבנק לגייס סכום של 2 מיליארד שקל. על רקע ביקושי שיא של קרוב ל-5 מיליארד שקל, החליט הבנק להגדיל את סכום הגיוס ולהעמידו על כ-3.6 מיליארד שקל. מדובר באג"ח צמודות למדד המחירים לצרכן, לתקופת פירעון של 7 שנים.

11:35

הבורסה עברה למגמה מעורבת, כאשר העליות שנרשמו במדדים המרכזיים עם פתיחת המסחר נמחקו, וכעת ת"א 35 עומד במקום ות"א 90 מאבד כ-0.1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-260 מיליון שקל.

מניית סטורג' דרופ יורדת ביותר מ-5% וביוליין אחריה. גם ויליפוד, תיקון עולם, טופ גאם ואייאיאס מאבדות גובה. מנגד, פינרג'י ממשיכה לבלוט וכך גם קדימהסטם, אדרי-אל , איירובוטיקס והכשרה התחדשות .

מניית מרחביה עולה ב-3% לאחר שדיווחה קארדיאקסנס שמוחזקת על ידיה (5.5%) סיפקה הפצה מסחרית ראשונה של מאות שעוני ניטור רפואי להודו. מדובר בשעון לניטור רציף וארוך טווח מרחוק של מדדים חיוניים, זיהוי הפרעות קצב-לב והדרדרות במצבם הרפואי של חולים במחלות כרוניות. לקרדיאקסנס צבר הזמנות של יותר מ-32 מיליון דוחר לשעונים בהודו וסה"כ צבר הזמנות של למעלה מ-150 מיליון דולר. כמו כן, החברה נמצאת בהליך הנפקה בת"א.

10:55

העליות בבורסה נמשכות בשיעורים מתונים. מחזור המסחר עד כה עומד על כ-150 מיליון שקל.

אפולו פאוור קופצת ב-4.5% לאור חיבור המתקן המסחרי הראשון שלה לחשמל (ראו דיווח קודם), גם פינרג'י, יונט קרדיט, קדימהסטם וטוגדר רושמות עליות נאות.

אפסלון , העוסקת בהקמה, רכישה, תפעול והשבחה של חנויות וירטואליות הפועלות באמזון, הודיעה שקיבלה קו אשראי בהיקף של 2.5 מיליון דולר מבנק הפועלים. ההלוואה תשמש למימון הון חוזר, חיזוק פעילות החברה והרחבת היקף המוצרים הנמכרים בפלטפורמות השונות.

שותפות המו"פ סמארט אגרו עולה בכ-4%, בהמשך לדיווח שלה אתמול על הצפת ערך משמעותית: חברת הפורטפוליו שלה בטרסידס (BetterSeeds) התקשרה בהסכם השקעה של 2 מיליון דולר כחלק מסבב גיוס בהיקף של 5 מיליון דולר, לפי שווי חברה לבטרסידס המשקף עלייה של כ-300% מהשווי בו השקיעה השותפות בחברה בנובמבר 2020 (18 מיליון דולר לפני הכסף). לסמארט אגרו יש אופציה להשתתף בסבב הגיוס הבא בהיקף של מיליון דולר ובהנחה של 15% על הגיוס. נכון למועד הדיווח, השותפות בוחנת השתתפות בסבב הגיוס.

יוניברסל מוטורס הודיעה שמכרה היום בעסקה מחוץ לבורסה כ-6.5 מיליון מניות רגילות של הפניקס לצד שלישי בתמורה ל-37.6 שקל למניה ובסך כולל של כ-250 מיליון שקל. לאחר המכירה תחזיק החברה ב-2.6% מהון המניות המונפק של הפניקס ומזכויות ההצבעה בה.

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות קלות, כאשר שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.3%. מדד הביומד בולט כנגד המגמה עם ירידה בשיעור דומה, בעיקר בשל ירידות גבוהות של אבוג'ן וביוליין.

מניית פינרג'י מזנקת בקרוב ל-10% ללא דיווח משמעותי ברקע, ונטו מלינדה קופצת ב-5% לאחר שדיווחה אתמול על רכישת חלק השותפה (50%) במיזם לשיווק עופות ובשר בהכשרים מהודרים תמורת 113 מיליון שקל.

אמות דיווחה כי דירקטוריון החברה אישר הקצאה פרטית למשקיעים של 800 מיליון שקל ע"נ (ערך נקוב) אגרות חוב מסדרה ח' . במסגרת ההליך קיבלה החברה התחייבויות מטעם משקיעים מסווגים לרכישת אג"ח בהיקף של כ-1.09 מיליארד שקל ע"נ ובשווי כספי של כ-1.18 מיליארד שקל. מתוכם כאמור בחרה להיענות להתחייבויות בהיקף של 800 מיליון ש"ח ע"נ בשווי כספי של 864 מיליון שקל.

9:40

אפולו פאוור דיווחה כי הפרויקט הסולארי הצף בחוף הכרמל חובר לרשת החשמל אתמול. עוד צוין כי מי חוף הכרמל אישרה תשלום תמורה בגובה של 335 אלף שקל (בתוספת מע"מ) אף בטרם חלוף 90 ימים ממועד חיבורו לרשת החשמל, לאור ביצועיו ממועד השלמת התקנתו. זהו המתקן המסחרי הראשון של החברה שמתחבר לרשת החשמל.

להב אל.אר דיווחה כי חתמה על הסכם מחייב להקמת פרויקט קרקעי של 33 מגה וואט בתחום הפוטו-וולטאי עם מושב בדרום הארץ, על קרקע שנמצאת בהליכי רישוי מתקדמים. ההסכם נחתם ע"י חברת להב אנרגיה ירוקה הנמצאת בשליטת להב אל.אר, ולהב צפויה להשקיע בפרויקט כ-100 מיליון שקל. לפי הדיווח, הפרויקט צפוי להניב הכנסות של כ-12 מיליון שקל לשנה ו-NOI שנתי של 10 מיליון שקל.

9:15

בהמשך לדיווח מסוף ספטמבר, חברה לישראל דיווחה שבעלי המניות של אקווה גרופ נענו להצעת הרכש שלה, שלפיה תרכוש 18% מהון המניות של אקווה תמורת כ-74 מיליון דולר. מניות החברה נסחרות בבורסת אוסלו שבנורבגיה.

רבוע כחול נדל"ן הודיעה אמש שהתקבלו בידיה התחייבויות של מספר משקיעים לרכוש אגרות חוב (סדרה ח') של החברה, שיונפקו בדרך של הרחבת הסדרה במסגרת הנפקה פרטית, בתמורה כספית כוללת של 296.5 מיליון שקל בגין 261 מיליון שקל ע"נ אגרות חוב (סדרה ח' ). החברה בוחנת את האפשרות להיענות להתחייבויות המשקיעים.

7:55

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה שקטה

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה ללא תנודות חדות, במקביל ליציבות שנרשמת במסחר על החוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול ננעלה הבורסה בירידות קלות. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.3% ומדד ת"א 90 ירד ב-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.53 מיליארד שקל.

2. פערי ארביטראז' נמוכים

מרבית המניות הדואליות המרכזיות שבו עם פערי ארביטראז' שליליים, אך בשיעור נמוך יחסית. אופקו הלת' עם פער שלילי של 1.7%, טבע 1.2%, פריגו 0.6%, נובה 0.5% ולייבפרסון 0.4%. אבוג'ן רשמה פער שלילי גבוה יותר בשיעור של 4.3% ופלוריסטם עם 3.3%.

מנגד, איי.סי.אל עם פער חיובי קטן של 1.2% שיתמוך במחיר המניה הבוקר, קמטק וראדא עם פער חיובי של 1.5%.

3. אל על במגעים למיזוג עם ארקיע

חברת אל על דיווחה אמש כי "החלה במגעים עם ארקיע לבחינת עסקה אפשרית, לפיה תרכוש החברה את מניות ארקיע בתמורה להקצאת ניירות ערך של החברה לבעלי מניות ארקיע".

לאורך השנה האחרונה ניסתה ארקיע ללכת על כיוון של הנפקה כשהיא ניסתה אף לקדם מהלך של מיזוג לשלד ציבורי לפי שווי של 100 מיליון שקל.

ב-2018 פסלה הרשות לתחרות מיזוג בין אל על וישראייר על רקע חשש לפגיעה בתחרות בקו באילת. הדיבור על מיזוג בין החברות הישראליות נמצא באוויר בשנת הקורונה כחלק מהמשימה שלהן לשרוד את המשבר.

4. מגמה חיובית באסיה, יציבות בחוזים לקראת הדוחות

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר בעליות שערים קלות, כאשר מדד ניקיי מוסיף 0.6%, שנחאי עולה ב-0.7% והונג קונג ב-1.1%.

בגזרת החוזים העתידיים נרשמת יציבות, עם תנודות מזעריות מעלה ומטה. היום יתפרסמו דוחותיהן של ג'ונסון אנד ג'ונסון , פיליפ מוריס, פרוקטר אנד גמבל וענקית התוכן נטפליקס - שתפרסם את תוצאותיה רק בסוף יום המסחר בארה"ב.

5. ירידה במחירי הנפט? "אולי ב-2022"

מחירי הנפט מטפסים בתקופה האחרונה וגם בשעה זו מתחזקים קלות, לרמה של 81.8 דולר לחבית נפט מסוג WTI ו-84.3 דולר לחבית נפט ברנט.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, התייחס להשפעות על הנפט ועל הצפי לטווח הבינוני: "עליית מחיר הגז הטבעי צפויה להביא להסטת ביקושים לנפט, מה שיתמוך במחירי הנפט הגבוהים ויתכן שאף יביא לעלייה נוספת, במיוחד אם ההיצע לא יגדל בהתאם. בטווח הבינוני, עם חלוף המחסור בגז טבעי, מחירי הנפט צפויים לרדת, בפרט על רקע הגידול הצפוי בייצור הנפט של OPEC+ ובארה"ב", העריכו בבנק.

"סביר שעד לסוף השנה מחירי הנפט ישארו גבוהים והירידה במחיר תהיה רק במהלך שנת 2022. אם האירוע בגז טבעי לא יפתר במהלך החודשים הקרובים" כתב, בהתייחסו להפעלת צינור הגז Nord Steam 2 ע"י רוסיה, "אזי סביר שירידת מחיר הנפט תהיה במחצית השנייה של שנת 2022".

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

היועץ הפיננסי ישלם מאות אלפים בגלל שלא מנע מבעל עסק להקים אותו

העליון קבע כי זכותם של עורכי דין לשכר־טרחה אינה גוברת על האינטרס הציבורי שבחילוט כספי נאשמים ● ביהמ"ש דחה תביעה לפיצול משק חקלאי בין שתי אחיות ● יועץ פיננסי חויב לפצות בעל עסק שקרס, לאחר שנקבע כי היה עליו לייעץ לו שלא לפתוח את העסק מלכתחילה ● 3 פסקי דין בשבוע

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר היום, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב היום על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סופו של עידן: הבורסה נפרדת מימי ראשון – המדדים ננעלו בעליות

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4%, ביום המסחר האחרון לפני המעבר לימים שני עד שישי ● תמר פטרוליום קפצה בכ-5%, אל על ירדה ● במגדל שוקי הון מעריכים כי גם 2026 תהיה שנה חיובית בשוק החוב המקומי ● במזרחי טפחות מעריכים: העלאת תקרת הפטור ממע"מ ל-150 דולר לא תוריד את המחירים ● הזהב הוא הכוכב הגדול של 2025 ● וגם: מניית הסייבר הישראלית שעשויה לעלות במעל 20%

מתוך הסדרה The Eternaut. לראשונה יצירה עם פריים סופי שיצרה AI / צילום: ©2024 Netflix, Inc

דיסני שילמה מיליארד דולר ל-openAI כי היא הבינה שהיא הפסידה בקרב

העסקה בין דיסני ל־OpenAI מסמנת רגע היסטורי בו הוליווד הפסיקה לנסות לעצור את הבינה המלאכותית, והחלה לנהל אותה מבפנים ● זהו מהלך שנועד לשמור על כוח ושליטה בתעשייה משתנה, גם אם המחיר הוא המרת הנשמה היצירתית באלגוריתמים

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

גביע העולם בשלוש מדינות / עיצוב: אלישע נדב

מחירי הכרטיסים למונדיאל שברו שיא היסטורי. איזו נבחרת היא היקרה ביותר?

המשחקים האחרונים של רונאלדו ומסי, אורחים כמו מאסק, צוקרברג וטראמפ ופריסה על פני שלוש מדינות הפכו את מונדיאל 2026, שייערך ביוני, לאירוע חריג בכל קנה־מידה ● לראיה: מחירי הכרטיסים שברו שיא היסטורי ● בפיפ"א צופים 6.5 מיליון מבקרים, שייצרו 185 אלף מקומות עבודה למקומיים ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מתקני סולאר / צילום: Shutterstock

כבר הכריזו ש"הסקטור כולו מת". אבל אז המניות האלה זינקו ב־100% ויותר

כמו הקנאביס, כבישי ההטענה החשמליים ושלל מניות חלום שצמחו בשנות הקורונה, היו מי שטענו שגם חברות האנרגיה המתחדשת הן טרנד בועתי חולף ● עם עליית הריבית והשבעת דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, קשה היה לדמיין את הענף מתאושש ● אבל הביקוש האינסופי לחשמל בצל מהפכת ה־AI שינה את התמונה

צחי ברוורמן / צילום: תמר מצפי

האקרים איראנים טוענים שפרצו לצחי ברוורמן, והחלו להפיץ חומרים

קבוצת הנדלה, המזוהה עם איראן, טוענת כי פרצה למכשירו הסלולרי של ראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ● לפי שעה, הופץ מידע שכולל פרטים אישיים אודות ברוורמן, אך טרם ברור מה מקורו

מימין: טוביה ברלב, אדם סינגולדה ואייל פסו / צילום: אתר Actelis, טאבולה, יח''צ

הישראלית שזכתה להמלצה חיובית, וזו שזינקה משפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● גאוזי זינקה במעל 40% ביום שישי, לאחר שירדה החודש לשפל כל הזמנים, בעקבות פתיחת הליכי חדלות פירעון נגד חברות בנות שלה בצרפת ● טאבולה עלתה בשיעור דו־ספרתי, על רקע המלצה שקיבלה באתר השקעות ● ואקטליס ממשיכה ליפול, עם תשואה שלילית של 96% מתחילת השנה

מרכז המיון דואר ישראל / צילום: גיא יחיאלי

אחרי שנה כחברה פרטית, בדואר ישראל מתעודדים מ-231 אלף תלונות בלבד

שנה אחרי ההפרטה, בדואר ישראל מנסים להוכיח שתם עידן הפקסים והחבילות האבודות ● המנכ"ל לרון מציג ירידה עקבית בתלונות והשקעות ענק במיון, אך בשטח, מורשת העבר עדיין מנצחת ● כעת, עם שאיפות להפוך לבנק ורפורמת המע"מ, הדואר מתייצב למבחן מציאות

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

למה בישראל אי אפשר באמת לבטל עסקה לרכישת דירה / אילוסטרציה: תמר מצפי

זה לא באג אלא פיצ'ר: לקוני הדירות אין באמת חלון יציאה

מי שקנה במבצעי ה-95/5 ומרגיש שיש לו אופציה לצאת, ומי שמתחרט ומגלה שהדלת נעולה - בישראל אין "נון־ריקורס" ואין חרטות ● למה המודל הישראלי לא מונע משברים, אלא פשוט מעדיף שהם יתגלגלו לסלון שלכם ויישארו שם

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

האם הנכס שנקנה ב־10 מיליון שקל שווה 25 מיליון? תביעה נגד קבוצת לוזון

בעל מניות בקבוצת לוזון הגיש תביעה נגד החברה בטענה כי לוזון רכש באופן פרטי פרויקט בבאר יעקב, בלי להציע אותו קודם לחברה שבבעלותו ● ועדה בלתי תלויה שהוקמה לבקשת הקבוצה קבעה כי קיימת אפשרות סבירה להפרת חובתו

בועז גלעד / איור: גיל ג'יבלי

היזם הפסיד למשקיעים 160 מיליון שקל באחת הפרשות החמורות של העשור - אבל זכה לקנס מופחת

כ־160 מיליון שקל שגייסה חברת הנדל"ן ברוקלנד של בועז גלעד ירדו לטמיון, והוא הואשם בהטעיית משקיעים ובהפרות דיווח ● רשות ני"ע הגדירה את הפרשה כחמורה ביותר זה 14 שנים, אך בגלל היעדר נתונים מלאים על מצבו הכלכלי של גלעד, התיק נסגר בקנס נמוך - כמעט מחצית ממה שביקשה הרשות

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל ועל הלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד