גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בעליות קלות; הדולר נחלש 0.5%

מדד ת"א 35 התקדם ב-0.1%, מדד ת"א 90 עלה 0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.2% ● אל על במגעים למיזוג עם ארקיע ● הדולר ירד ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.21 שקלים ● וגם: כך משפיע משבר הגז על מחירי הנפט

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

יום המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בעליות קלות במדדים המובילים. מדד ת"א 35 התקדם ב-0.1%, מדד ת"א 90 עלה 0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.2%.

מבין המדדים הענפיים, בצד החיבוי בלטו מדדי הבנקים והנדל"ן שעלו ב-0.6%, מדד טכנולוגיה תחזק ב-0.5% ומדד פיננסים התקדם 0.2%. בצד השלילי, מדד ביומד ירד ב-0.8% ומדד ביטוח נסוג 0.2%

16:50

הפתיחה החיובית בניו יורק לא ניכרת בתל אביב. מדד ת"א 90 התחזק אומנם לעלייה של 0.4%, אך מדד ת"א 35 נסחר סביב רמת הפתיחה.

15:27

הדולר ירד ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.21 שקלים. הליש"ט התחזקה בכ-0.2% לשער של 4.44 שקלים והאירו התקדם ב-0.1% לשער של 3.75 שקלים.

14:40

המגמה החיובית בבורסה נמשכת ואף מתחזקת. ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 ב-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-770 מיליון שקל.

אבוג'ן דיווחה כי החברה קאנוניק, שבבעולתה המלאה, הודיעה על השקה מסחרית מלאה של מוצרי הקנאביס הרפואי הראשונים שלה בישראל. קאנוניק הקדימה את לוח הזמנים בעקבות משוב חיובי ממטופלים שהתנסו במוצרים במסגרת קמפיין טרום-השקה. לוח הזמנים המקורי להשקת המוצרים היה במהלך 2022.

13:30

הבורסה מתנהלת ביציבות יחסית, כאשר מדדי ת"א המובילים רושמים עלייה קטנה של 0.1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-560 מיליון שקל עד כה.

בפסגת הטבלה נכון לצהרי היום נמצאות פינרג'י עם זינוק של 14%, אי.טי.ג'י.איי (ETGA) עם קפיצה של 8% וארנה גרופ שמתקדמת 7.2%. סטורג' דרופ, קבוצת גאון, קדימהסטם, טונדו סמארט וכן פייט ביופארמה ממשיכות לרשום עליות יפות.

בתחתית הטבלה אנויז'ן שמאבדת 7.6%, מצלאוי שיורדת ב-5.8%, ביומיט פוד ונקסט ג'ן שנסוגות ב-5% ו-ויליפוד שנחלשת ב-4.5%.

12:15

מזרחי טפחות מדווח על הצלחה בשלב המוסדי בהנפקת אג"ח חדשה (סדרה 62), שבה התכוון הבנק לגייס סכום של 2 מיליארד שקל. על רקע ביקושי שיא של קרוב ל-5 מיליארד שקל, החליט הבנק להגדיל את סכום הגיוס ולהעמידו על כ-3.6 מיליארד שקל. מדובר באג"ח צמודות למדד המחירים לצרכן, לתקופת פירעון של 7 שנים.

11:35

הבורסה עברה למגמה מעורבת, כאשר העליות שנרשמו במדדים המרכזיים עם פתיחת המסחר נמחקו, וכעת ת"א 35 עומד במקום ות"א 90 מאבד כ-0.1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-260 מיליון שקל.

מניית סטורג' דרופ יורדת ביותר מ-5% וביוליין אחריה. גם ויליפוד, תיקון עולם, טופ גאם ואייאיאס מאבדות גובה. מנגד, פינרג'י ממשיכה לבלוט וכך גם קדימהסטם, אדרי-אל , איירובוטיקס והכשרה התחדשות .

מניית מרחביה עולה ב-3% לאחר שדיווחה קארדיאקסנס שמוחזקת על ידיה (5.5%) סיפקה הפצה מסחרית ראשונה של מאות שעוני ניטור רפואי להודו. מדובר בשעון לניטור רציף וארוך טווח מרחוק של מדדים חיוניים, זיהוי הפרעות קצב-לב והדרדרות במצבם הרפואי של חולים במחלות כרוניות. לקרדיאקסנס צבר הזמנות של יותר מ-32 מיליון דוחר לשעונים בהודו וסה"כ צבר הזמנות של למעלה מ-150 מיליון דולר. כמו כן, החברה נמצאת בהליך הנפקה בת"א.

10:55

העליות בבורסה נמשכות בשיעורים מתונים. מחזור המסחר עד כה עומד על כ-150 מיליון שקל.

אפולו פאוור קופצת ב-4.5% לאור חיבור המתקן המסחרי הראשון שלה לחשמל (ראו דיווח קודם), גם פינרג'י, יונט קרדיט, קדימהסטם וטוגדר רושמות עליות נאות.

אפסלון , העוסקת בהקמה, רכישה, תפעול והשבחה של חנויות וירטואליות הפועלות באמזון, הודיעה שקיבלה קו אשראי בהיקף של 2.5 מיליון דולר מבנק הפועלים. ההלוואה תשמש למימון הון חוזר, חיזוק פעילות החברה והרחבת היקף המוצרים הנמכרים בפלטפורמות השונות.

שותפות המו"פ סמארט אגרו עולה בכ-4%, בהמשך לדיווח שלה אתמול על הצפת ערך משמעותית: חברת הפורטפוליו שלה בטרסידס (BetterSeeds) התקשרה בהסכם השקעה של 2 מיליון דולר כחלק מסבב גיוס בהיקף של 5 מיליון דולר, לפי שווי חברה לבטרסידס המשקף עלייה של כ-300% מהשווי בו השקיעה השותפות בחברה בנובמבר 2020 (18 מיליון דולר לפני הכסף). לסמארט אגרו יש אופציה להשתתף בסבב הגיוס הבא בהיקף של מיליון דולר ובהנחה של 15% על הגיוס. נכון למועד הדיווח, השותפות בוחנת השתתפות בסבב הגיוס.

יוניברסל מוטורס הודיעה שמכרה היום בעסקה מחוץ לבורסה כ-6.5 מיליון מניות רגילות של הפניקס לצד שלישי בתמורה ל-37.6 שקל למניה ובסך כולל של כ-250 מיליון שקל. לאחר המכירה תחזיק החברה ב-2.6% מהון המניות המונפק של הפניקס ומזכויות ההצבעה בה.

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות קלות, כאשר שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.3%. מדד הביומד בולט כנגד המגמה עם ירידה בשיעור דומה, בעיקר בשל ירידות גבוהות של אבוג'ן וביוליין.

מניית פינרג'י מזנקת בקרוב ל-10% ללא דיווח משמעותי ברקע, ונטו מלינדה קופצת ב-5% לאחר שדיווחה אתמול על רכישת חלק השותפה (50%) במיזם לשיווק עופות ובשר בהכשרים מהודרים תמורת 113 מיליון שקל.

אמות דיווחה כי דירקטוריון החברה אישר הקצאה פרטית למשקיעים של 800 מיליון שקל ע"נ (ערך נקוב) אגרות חוב מסדרה ח' . במסגרת ההליך קיבלה החברה התחייבויות מטעם משקיעים מסווגים לרכישת אג"ח בהיקף של כ-1.09 מיליארד שקל ע"נ ובשווי כספי של כ-1.18 מיליארד שקל. מתוכם כאמור בחרה להיענות להתחייבויות בהיקף של 800 מיליון ש"ח ע"נ בשווי כספי של 864 מיליון שקל.

9:40

אפולו פאוור דיווחה כי הפרויקט הסולארי הצף בחוף הכרמל חובר לרשת החשמל אתמול. עוד צוין כי מי חוף הכרמל אישרה תשלום תמורה בגובה של 335 אלף שקל (בתוספת מע"מ) אף בטרם חלוף 90 ימים ממועד חיבורו לרשת החשמל, לאור ביצועיו ממועד השלמת התקנתו. זהו המתקן המסחרי הראשון של החברה שמתחבר לרשת החשמל.

להב אל.אר דיווחה כי חתמה על הסכם מחייב להקמת פרויקט קרקעי של 33 מגה וואט בתחום הפוטו-וולטאי עם מושב בדרום הארץ, על קרקע שנמצאת בהליכי רישוי מתקדמים. ההסכם נחתם ע"י חברת להב אנרגיה ירוקה הנמצאת בשליטת להב אל.אר, ולהב צפויה להשקיע בפרויקט כ-100 מיליון שקל. לפי הדיווח, הפרויקט צפוי להניב הכנסות של כ-12 מיליון שקל לשנה ו-NOI שנתי של 10 מיליון שקל.

9:15

בהמשך לדיווח מסוף ספטמבר, חברה לישראל דיווחה שבעלי המניות של אקווה גרופ נענו להצעת הרכש שלה, שלפיה תרכוש 18% מהון המניות של אקווה תמורת כ-74 מיליון דולר. מניות החברה נסחרות בבורסת אוסלו שבנורבגיה.

רבוע כחול נדל"ן הודיעה אמש שהתקבלו בידיה התחייבויות של מספר משקיעים לרכוש אגרות חוב (סדרה ח') של החברה, שיונפקו בדרך של הרחבת הסדרה במסגרת הנפקה פרטית, בתמורה כספית כוללת של 296.5 מיליון שקל בגין 261 מיליון שקל ע"נ אגרות חוב (סדרה ח' ). החברה בוחנת את האפשרות להיענות להתחייבויות המשקיעים.

7:55

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה שקטה

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה ללא תנודות חדות, במקביל ליציבות שנרשמת במסחר על החוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול ננעלה הבורסה בירידות קלות. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.3% ומדד ת"א 90 ירד ב-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.53 מיליארד שקל.

2. פערי ארביטראז' נמוכים

מרבית המניות הדואליות המרכזיות שבו עם פערי ארביטראז' שליליים, אך בשיעור נמוך יחסית. אופקו הלת' עם פער שלילי של 1.7%, טבע 1.2%, פריגו 0.6%, נובה 0.5% ולייבפרסון 0.4%. אבוג'ן רשמה פער שלילי גבוה יותר בשיעור של 4.3% ופלוריסטם עם 3.3%.

מנגד, איי.סי.אל עם פער חיובי קטן של 1.2% שיתמוך במחיר המניה הבוקר, קמטק וראדא עם פער חיובי של 1.5%.

3. אל על במגעים למיזוג עם ארקיע

חברת אל על דיווחה אמש כי "החלה במגעים עם ארקיע לבחינת עסקה אפשרית, לפיה תרכוש החברה את מניות ארקיע בתמורה להקצאת ניירות ערך של החברה לבעלי מניות ארקיע".

לאורך השנה האחרונה ניסתה ארקיע ללכת על כיוון של הנפקה כשהיא ניסתה אף לקדם מהלך של מיזוג לשלד ציבורי לפי שווי של 100 מיליון שקל.

ב-2018 פסלה הרשות לתחרות מיזוג בין אל על וישראייר על רקע חשש לפגיעה בתחרות בקו באילת. הדיבור על מיזוג בין החברות הישראליות נמצא באוויר בשנת הקורונה כחלק מהמשימה שלהן לשרוד את המשבר.

4. מגמה חיובית באסיה, יציבות בחוזים לקראת הדוחות

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר בעליות שערים קלות, כאשר מדד ניקיי מוסיף 0.6%, שנחאי עולה ב-0.7% והונג קונג ב-1.1%.

בגזרת החוזים העתידיים נרשמת יציבות, עם תנודות מזעריות מעלה ומטה. היום יתפרסמו דוחותיהן של ג'ונסון אנד ג'ונסון , פיליפ מוריס, פרוקטר אנד גמבל וענקית התוכן נטפליקס - שתפרסם את תוצאותיה רק בסוף יום המסחר בארה"ב.

5. ירידה במחירי הנפט? "אולי ב-2022"

מחירי הנפט מטפסים בתקופה האחרונה וגם בשעה זו מתחזקים קלות, לרמה של 81.8 דולר לחבית נפט מסוג WTI ו-84.3 דולר לחבית נפט ברנט.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, התייחס להשפעות על הנפט ועל הצפי לטווח הבינוני: "עליית מחיר הגז הטבעי צפויה להביא להסטת ביקושים לנפט, מה שיתמוך במחירי הנפט הגבוהים ויתכן שאף יביא לעלייה נוספת, במיוחד אם ההיצע לא יגדל בהתאם. בטווח הבינוני, עם חלוף המחסור בגז טבעי, מחירי הנפט צפויים לרדת, בפרט על רקע הגידול הצפוי בייצור הנפט של OPEC+ ובארה"ב", העריכו בבנק.

"סביר שעד לסוף השנה מחירי הנפט ישארו גבוהים והירידה במחיר תהיה רק במהלך שנת 2022. אם האירוע בגז טבעי לא יפתר במהלך החודשים הקרובים" כתב, בהתייחסו להפעלת צינור הגז Nord Steam 2 ע"י רוסיה, "אזי סביר שירידת מחיר הנפט תהיה במחצית השנייה של שנת 2022".

עוד כתבות

אילן ישועה / צילום: יונתן בלום

בגיל 69 הוא עושה אקזיט של 1.3 מיליארד שקל: הדרך של אילן ישועה מוואלה לענקית הסייבר

מכירת סראפיק תמורת כ־420 מיליון דולר לענקית האמריקאית קראודסטרייק מציבה את מנכ"ל וואלה לשעבר בלב עולם הסייבר הישראלי ● החברה הוקמה בעיצומה של בפרשת בזק-וואלה (תיק 4000), והציעה "רובד אבטחה" לדפדפנים ● האקזיט של סראפיק - והאיש שמאחוריה

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

מתלבטים לאיזה ספק חשמל לעבור? הכלי החדש שיעזור לכם להחליט

המחשבון החדש, שזמין ללא תשלום ופותח על ידי אדם פרטי, יוכל מעתה לסייע לכל מי שמתלבט בין המסלולים השונים של ספקי החשמל הפרטיים וכך לחסוך בעלויות

נשיא דרום קוריאה לשעבר, יון סוק יאול / צילום: ap, Fernando Vergara

עונש מוות לנשיא לשעבר? דרמה בדרום קוריאה

התובע המיוחד דורש עונש מוות לנשיא לשעבר יון סוק יאול שניסה להוביל הפיכה צבאית ב-2024 ● אם הבקשה תתקבל, תהיה זו הפעם הראשונה בכמעט 30 שנה שדרום קוריאה מבצעת הוצאה להורג

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הדרמה באיראן: אפילו בטהרן כבר לא סופרים את מדינות אירופה

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל, והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב-3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

בתאילנד מאוכזבים מהטנקים הסינים, והודו רוכשת תותחים של אלביט

צבא הודו חתם על חוזה בסך 35 מיליון דולר לאספקת מערכות שיגור רקטות המבוססות על פיתוחים של אלביט ● בתאילנד מביכים את בייג'ינג ומותחים ביקורת קשה על טנק המערכה הסיני ● ארה"ב סוגרת עסקה במיליארדים עבור תחזוקת מסוקי אפאצ'י ● וענקית הנשק לוקהיד מרטין מגדילה את קצת ייצור מיירטי הפטריוט ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משרדי צ'ק פוינט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מפאלו אלטו ועד צ'ק פוינט: סין חוסמת חברות סייבר אמריקאיות וישראליות

בייג'ינג הורתה לחברות מקומיות להפסיק להשתמש במוצרי אבטחה של 12 חברות זרות ● המהלך נתפס, בין היתר, כתגמול על דוחות מודיעינים של החברות, שייחסו לסין ריגול סייבר ● הערכה: סין מאיצה את הניתוק מהמערב, החברות מישראל עלולות להיאלץ לבחור צד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "נאמר לנו שההרג באיראן נעצר, אין יותר הוצאות להורג"

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקנית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהראן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● סטיב וויטקוף הודיע היום: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד הערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

הפגנות בטהרן נגד המשטר / צילום: ap

דיווח: טראמפ רוצה פעולה "מהירה ומכרעת" נגד איראן

בישראל החליטו: אם איראן תתקוף, לא יהיה סבב נוסף – יפעלו להפלת המשטר ● הבריטים עדכנו את אזהרת המסע לישראל ● דיווחים: הפנטגון הורה להעביר את נושאת המטוסים אברהם לינקולן מאזור ים סין הדרומי למזרח התיכון ● הרמטכ"ל הנחה על חיזוק המוכנות בהגנה ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"השד יצא מהבקבוק": האזהרה החדשה של וורן באפט

באפט תמיד הזהיר שמתקפה גרעינית או ביולוגית היא הסיכון הגדול ביותר ● עתה הוא מוצא הקבלה בתחום ה-AI וטען בראיון ל-CNBC כי חוסר ההבנה של מובילי התחום בנוגע לכיוון אליו הטכנולוגיה מתקדמת הוא מסוכן ● להמחשה בחר את דבריו איינשטיין בנוגע לאטום: "זה משנה הכול בעולם, פרט לאופן שבו אנשים חושבים"

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

יש לכם משכנתא? יכול להיות שתקבלו בקרוב מעל 1,000 שקל בחודש

תזכיר חוק שפרסם משרד רה"מ מציע לשלם פיצוי חודשי לרוכשי דירות שנטלו משכנתא לפני העלאות הריבית החדות ב-2022 ● בניגוד לתוכנית המקורית של יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, אשר עוררה התנגדות חריפה מצד בנק ישראל ומשרד האוצר, המימון לא יגיע ממיסוי הבנקים

איראן מוכיחה: זה המחיר הכבד של אובססיית השנאה לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב עשויה להתקשות להשתמש בכוח צבאי נגד איראן, הפובליציסט שטוען כי האנטישמיות של המשטר האיראני עלתה לו ביוקר, והתנאים הקשים ברצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

השר לשיתוף פעולה אזורי דוד אמסלם הפודקאסט הכל פוליטי, 01.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מי הקים את המשרד שבראשו עומד דוד אמסלם?

השר דוד אמסלם ניסה להסביר למה קשה לקצור הישגים במשרד לשיתוף פעולה אזורי, והגיע עד שמעון פרס • אבל יש חוליה בשרשרת האירועים שאמסלם ויתר עליה • המשרוקית של גלובס 

מספר המשכורות הדרושות לדירה יורד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שינוי מגמה: ירידה במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה

מדד המשכורות לרכישת דירה נסוג השנה לרמה של כ-160, לאחר שבשנת 2024 נרשם שיא של 174 משכורות ● במשרד השיכון רואים בכך "סימן ראשוני לשינוי מגמה", אך המומחים מזהירים מפני הסתמכות על "מדד טיפש" שמתעלם מהריבית הגבוהה ומשחיקת כוח הקנייה ● זאת ועוד: הנתונים חושפים כי כוח הקנייה של משקי הבית נשען כיום על עלייה חדה במספר המפרנסים

חן עמית, מנכ''ל טיפלתי / צילום: תמונה פרטית

טיפלתי תפטר עשרות עובדים בישראל ובחו"ל, חודשיים לאחר הסבב הקודם

חברת הפינטק החלה במהלך פיטורים נוסף, זאת חודשיים לאחר גל הקיצוצים הקודם במסגרתו כ־40 מעובדי החברה בישראל פוטרו

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

פלייטיקה תפטר 15% מעובדיה: "המציאות הכלכלית של התעשייה השתנתה"

חברת הגיימינג צפויה לפטר ברבעון הראשון מעל 500 עובדים, כאשר כ-1,000 מכלל עובדיה מועסקים בישראל ● המנכ"ל רוברט אנטוקול ציין כי החברה שואפת להוביל בתחום המשחקים למובייל, בין היתר על־ידי הרחבת המכירות הישירות לצרכן ושימוש ב-AI ובאוטומציה ● מניית החברה איבדה כ-86% מערכה מאז ההנפקה ב-2021

יניב ויצמן, מייסד teenk / צילום: כפיר בנישו

למה הצעירים של היום כבר לא נכנסים ליוטיוב?

בני הנוער מעדיפים לבלות בחוץ, מתעניינים בהשקעות, משלמים בכרטיס אשראי פרטי אך מצמצמים הוצאות בשל יוקר המחיה ● סקר חדש של סוכנות הפרסום לצעירים teenk מגלה למנהלי השיווק איך מגיעים ב-2026 לארנק ולרגש של הדור הצעיר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, קופנהגן וברטיסלבה ● אלו מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

שווי המניות הביטחוניות השאיר אבק לחברות הנדל"ן במדד הדגל של ת"א

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?