גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות קלות בנעילה בת"א; פריון קפצה ב-7%, טבע צנחה ב-6.7% לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 ירד ב-0.5% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.1% ואילו מדד הבנקים רשם עלייה קלה ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:25

נעילה שלילית בבורסה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.5% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.1% ואילו מדד הבנקים רשם עלייה קלה. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו פריון, גלאסבוקס, אקסיליון, מיטב דש, אוגווינד וישראל קנדה.

טבע, מנגד, צנחה ב-6.7% לאחר הדוחות שפרסמה היום.

16:40

ירידות קלות בבורסה. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.3% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.36 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות אוגווינד , סייברוואן, די.אן.איי ביומד, פריון וג'נסל.

14:35

טבע פרסמה את דוחותיה לרבעון ולפיהם פספסה את התחזיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות. המניה איבדה 4.7% מיד עם פרסום הדוחות וכעת היא בהפסקת מסחר. בטרום המסחר בוול סטריט היא נסחרת כעת בירידה של 1%.

החברה דיווחה על הכנסות של 3.9 מיליארד דולר. הרווח למניה על בסיס GAAP עמד על 26 סנט רווח למניה ועל בסיס Non-GAAP הגיע ל-59 סנט. לשנה כולה, החברה צופה 16-16.4 מיליארד דולר הכנסות ורווח נקי למניה של 2.5-2.7 דולר. תזרים המזומנים שלה עמד בסוף הרבעון על 795 מיליון דולר, והצפי שלה לשנה כולה הוא תזרים של 2-2.3 מיליארד דולר.

גם גזית גלוב מאבדת גובה לאחר פרסום הדוחות ויורדת ב-2.3%, בעוד שקמטק מטפסת ב-2.8%.

13:50

קמטק פירסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן ההכנסות הסתכמו ב-70.7 מיליון דולר (בהתאם לתחזיות) , גידול של 76% ביחס לאשתקד. הרווח הנקי על בסיס GAAP הסתכם ב-18.5 מיליון דולר והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב-20 מיליון דולר (שהם 45 סנט למניה - מעל התחזיות שהעריכו רווח Non-GAAP של 37 סנט למניה).

13:25

ברנמילר עדכנה כי היא במו"מ להתקשרות בהסכם מסגרת לאספקת מערכות ולמתן שירותים לפיליפ מוריס וחברות מוחזקות שלה. טכנולוגיית האגירה של החברה צפויה לסייע לפיליפ מוריס בהפחתת פליטות גזי חממה כחלק מהתוכנית האסטרטגית שלה.

גלאסבוקס קופצת ביותר מ-6% לאחר שבית ההשקעות IBI החל לסקר את המניה בהמלצת "תשואת יתר" במחיר יעד של 134 שקל למניה - אפסייד של 44% על השער שאיתו פתחה את היום.

טופ גאם הודיעה שחתמה על הסכם לרכישת שני קווי יצור למפעל החדש שיוקם על ידה, וזאת בעלות של 6.2 מיליון אירו.

12:20

הירידות בבורסה התחזקו, וכעת גם מדד ת"א 90 מאבד מעט גובה. ת"א 35 יורד ב-0.5%, ת"א 125 ב-0.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-415 מיליון שקל.

בפסגת המדדים נמצאות די.אן.איי ביומד , איירובוטיקס וסייברוואן עם עליות חדות של מעל 10%, וגם קווליטאו שעוסקת בתחום השבבים והמוליכים למחצה מזנקת כ-8% במחזור מסחר עצום ביחס לממוצע שלה בחודשים האחרונים והרביעי בהיקפו בבורסה - אחרי אלוני חץ , טבע ואיי.סי.אל . כבר מספר ימים שהחברה מדווחת על מכירת החזקות ע"י המנכ"ל גדליהו קריגר.

בצד השני של הטבלה אפשר למצוא את מיי סייז שנחתכת בכ-9%, טוגדר , איי.סי.בי , גבעות ואלומיי . גם מלונות דן , אקוואריוס מנועים , איסתא ואודיוקודס מאבדות גובה.

11:00

המגמה המעורבת בבורסה נמשכת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3%, ת"א 90 נסחר ביציבות עם תנודות קלות מעלה. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-190 מיליון שקל.

די.אן.איי ביומד מזנקת ב-15% בהמשך לדיווח שלה שלשום על שינוי האסטרטגיה של החברה באופן שתכלול גם פעילות בתחום הנדל"ן בארה"ב. גם סייברוואן , אנויז'ן , קדימהסטם , נקסט ג'ן , מיי סייז ופריון נטוורק רושמות עליות חדות. בפסגת מדד ת"א 35 נמצאת מבנה שעולה ב-1%.

איירובוטיקס מזנקת ב-13% לאחר שדיווחה כי התקשרה במזכר הבנות עם חברת עין שלישית לקראת שיתוף פעולה בתחום הרחפנים וכן בשווקים חדשים כגון תחום האנרגיה הסולארית. בהסכם, אם ייחתם, צפויים להיכלל יעדים שמטרתם להניב לצדדים הכנסות משותפות בסך של לפחות 10 מיליון דולר עד לסוף שנת 2024.

10:01

יום המסחר בבורסה התל אביבית נפתח כמצופה במגמה מעורבת, כאשר המניות הדואליות מכבידות על מדד ת"א 35 שרושם חולשה קלה. מנגד, מדד ת"א 90 מתקדם מעט.

פריון נטוורק עומדת לפני עוד יום חיובי ומזנקת עם פתיחת המסחר (לאחר שעלתה אתמול 24% בת"א ו-31% בוול סטריט). מניית טבע מנגד יורדת בכ-2%. החברה תפרסם היום את דוחותיה, כאשר אנליסטים המסקרים את המניה מצפים ממנה להציג הכנסות של קצת מעל 4 מיליארד דולר (גבוה מעט מהכנסות הרבעון המקביל ב-2020) ורווח נקי Non-GAAP בגובה 65 סנט למניה (בהשוואה ל-58 סנט ברבעון המקביל).

החשב הכללי במשרד האוצר והבורסה לניירות ערך בתל-אביב הודיעו כי איגרות חוב ממשלתיות שהונפקו בחו"ל יוכלו להירשם למסחר במקביל גם בת"א. הרישום יקל על ציבור המשקיעים לרכוש ולסחור באיגרות החוב הנקובות במט"ח, בשקיפות ובעלויות נמוכות יותר ביחס למצב הקיים. ממשלת ישראל מגייסת חוב במטבע חוץ, בין השאר באמצעות הנפקת איגרות חוב בחו"ל. כיום נסחרות בחו"ל 23 סדרות אג"ח ממשלתיות שהונפקו מחוץ לישראל: 13 סדרות דולריות, שבע סדרות נקובות ביורו, שתי סדרות נקובות ביין יפני וסדרה אחת בפאונד.

הדולר נסחר הבוקר מול השקל ברמת שפל של 10 חודשים ויורד מתחת לרמה של 3.20 שקלים. זאת, בעוד בנק ישראל הוריד את הרגל מהגז ברכישות המט"ח נוכח מיצוי תוכנית הרכישות שהושקה בינואר האחרון בהיקף של לפחות 30 מיליארד דולר.

8:28

גב ים פירסמה את דוחותיה הכספיים, מהם עולה שהרווח הנקי לבעלי המניות בתשעת החודשים הראשונים של 2021 הסתכם ב-695 מיליון שקל, בהשוואה ל-172 מיליון שקל אשתקד. הגידול נובע בעיקרו מגידול בהכנסות מעליית שווי הוגן של נדל"ן להשקעה ביחס לאשתקד. ה-NOI של החברה הסתכם בתקופה זו ב-391 מליון שקל, עלייה קלה בלבד בהשוואה ל-388 מחליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA עמד על 363 מליון שקל, לעומת 361 מליון שקל בשנה שעברה.

7:50

5 דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה במגמה מעורבת, במקביל למגמה במסחר על החוזים בוול סטריט.

אתמול ננעל היום בעליות שערים קלות במדדים המובילים. ת"א 35 התקדם ב-0.1%, ת"א 90 עלה ב-0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.3%. מבין המדדים הענפיים, מדד ביטח הוביל את העליות והוסיף 1.3%, מדד טכנולוגיה התחזק ב-1.2%, מדד הבנקים התחזק ב-0.8%. בצד השלילי, מדד נפט וגז ירד ב-0.8% ומדד ביומד נסוג 0.4%.

2. טבע תפרסם דוחות; שת"פ אסטרטגי בדרך

יצרנית התרופות הישראלית טבע , שנסחרת גם בארה"ב, תפרסם היום את תוצאותיה לרבעון השלישי. אתמול נחתכה מניית החברה ב-7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. בשעות הערב המאוחרות, לאחר סיום המסחר בוול סטריט, הודיעה טבע על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת MODAG לרישוי ופיתוח תרופה ייעודית למחלות ניווניות של מערכת העצבים.

היום צפויים להתפרסם גם דוחות קוקה קולה, מקדונלדס, בואינג, ג'נרל מוטורס, פורד מוטורס, איביי, ועוד.

אמש פורסמו בין השאר דוחות אלפאבית (החברה האם של גוגל) ומיקרוסופט, שתיהן עקפו את התחזיות. גוגל הציגה ברבעון השלישי רווח למניה של 27.99 דולר לעומת ציפיות של 23.48 דולר והכנסות של 65.1 מיליארד דולר לעומת תחזיות שעמדו על 63.3 מיליארד דולר.

מיקרוסופט דיווחה על הכנסות של 45.3 מיליארד דולר ברבעון האחרון לעומת צפי ל-43.9 מיליארד (קפיצה של 22% בהשוואה לאשתקד), והרווח למניה עמד על 2.71 דולר לעומת תחזית ל-2.08 (48% יותר מהתקופה המקבילה).

3. הדואליות יכבידו על ת"א 35

מרבית המניות הדואליות שבו מיום המסחר בארה"ב עם פערי ארביטראז' שליליים, והמרכזיות שבהן ככל הנראה יורידו את מדד ת"א 35 בכ-0.5%. טבע כאמור איבדה גובה אתמול וחזרה עם פער שלילי גבוה של 3.9%, נייס עם פער של 1.8%, לייבפרסון ונובה עם 1.6%.

בצד השני של הטבלה נמצאת פריון נטוורק שזינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית, וצפויה לעלות גם היום לאור פער ארביטראז' חיובי של 6.6%. מניית החברה, שעוסקת בפתרונות לפרסום דיגיטלי, השלימה עלייה של כ-200% בשנה האחרונה, למחיר המשקף לחברה שווי של כ-2.7 מיליארד שקל.

4. יבואנית אפל בדרך לבורסה בת"א

חברת אייקון גרופ (iDigital), יבואנית מוצרי אפל בישראל, פירסמה טיוטת תשקיף שחושפת את הצמיחה הנאה שממנה נהנית החברה בפעילותה בשנים האחרונות. את אותה הצמיחה מבקשים בעלי מניותיה העיקריים, בראשות קרן הפרייבט אקוויטי סקיי, לנצל כדי להנפיק את החברה בבורסה בשווי של כמיליארד שקל - גבוה משמעותית מזה שבו הוערכה בעסקאות פרטיות בעבר - וגם כדי לממש נתח מהחזקותיהם.

טיוטת התשקיף שפרסמה החברה, לאחר דיווח בלעדי בגלובס, חושפת כי בסיכום המחצית הראשונה של 2021 הציגה איידיגיטל עלייה של יותר מ-60% בהכנסותיה (לרמה של 712 מיליון שקל) וקפיצה של כמעט 80% ברווח הנקי שהסתכם ב-35 מיליון שקל.

5. מגמה שלילית באסיה, הנפט נחלש

הבורסות באסיה נסחרות הבוקר בירידות שערים, כאשר מדד ניקיי בטוקיו יורד ב-0.4%, שנחאי מאבד 0.9% ושנזן 1.1%. בהונג קונג הירידה עומדת על 1.5%, כאשר חברות האנרגיה בעיקר מובילות את הירידות - CNOOC, פטרוצ'יינה וצ'יינה פטרוליום. גם שיאומי ועליבאבא מאבדות גובה. במדד הניקיי מובילות את הירידות חברת החשמל של טוקיו, קנון, סופטבנק וניפון.

מחירי הנפט נחלשים בכ-0.5% הבוקר, לרמה של 84 דולר לחבית נפט WTI ו-85.2 דולר לחבית נפט ברנט.

עוד כתבות

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

''מתחם הפיקוד - לב העיר העתיקה'' / צילום: באדיבות אירית צרף אדריכלות ובינוי ערים

העיר העתיקה של באר שבע משנה את פניה

מהלך תכנוני רחב־היקף צפוי לשנות את לב העיר העתיקה של באר שבע ● רשת היין והאלכוהול הרמיטאז' משקיעה 4.5 מיליון שקל בפתיחת סניף דגל בכפר סבא ● ותערוכה חדשה של כ־50 אמנים נפתחת במפעל הישן של טרה בתל אביב ● אירועים ומינויים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר מתחת ל-3.2 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר יומיים רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

הבכיר שמזהיר: הסיבות להתרחק מהסקטור הלוהט שטס ב-370%

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך שמבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א לחברות הציבוריות: כך תוכלו לממש את הפוטנציאל של מסחר בשישי

לקראת המעבר לימי מסחר גלובליים בתחילת ינואר, הבורסה בת"א פנתה למנכ"לי החברות הציבוריות במטרה לנצל את השינוי ולהגדיל את חשיפתן למשקיעים זרים ● בין ההמלצות: לחזק פעילות באנגלית, להעמיק קשרי משקיעים בינלאומיים וליישר קו עם סטנדרט הדיווח המקובל בעולם

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-65 חברות תעופה חוזרת לארץ: מה זה יעשה למחירי הטיסות?

חזרת חברות התעופה הזרות והגברת התדירויות בקווים מבוקשים יוצרות תחרות מחודשת לקראת החג ● חלק מהמחירים כבר בירידה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך ביעדים אחרים ההיצע עדיין מוגבל ● דחיית החופשה לשבוע שאחרי פסח עשויה לחסוך עשרות אחוזים

לא מרוצים: התגובות בטורקיה למפגש של ישראל, יוון וקפריסין

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את הכוונה לסגור את גל"צ, טורקיה לא מרוצה משיתוף הפעולה של ישראל, יוון וקפריסין, ההאקרים האיראנים שהביכו את ישראל, והקבוצה היהודית שמצאה אדם ששלח עשרות מכתבים אנטישמיים ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: shutterstock

פעם ביום, על בטן ריקה: גלולת ההרזיה שאושרה ב-FDA ותשנה את השוק

התרופה וויגובי של נובו נורדיסק תשווק בארה"ב החל מ-2026 ● יעילות גלולות ההרזיה של שתי היצרניות נמצאה נמוכה מעט מיעילות הזריקות

עליה בארנונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתל אביב, בירושלים וברחובות: אושרו העלאות חריגות בארנונה

לאחר הודעת הממשלה כי גם ב־2026 תוכלנה הרשויות להגיש בקשות חריגות להעלאת ארנונה, מספר עיריות מרכזיות - בהן תל אביב, ירושלים, רחובות, ראשון לציון ורעננה - קיבלו אישור להעלאות בתעריפים

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

צ'רלי ג'ביס

כך שכר הטרחה המשפטי של צ'ארלי ג'ביס הגיע ל־74 מיליון דולר: החל מסוכריות גומי ועד עורכי הדין המפורסמים בעולם

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל-7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת בעלי חברות ארנק: ביהמ"ש קובע מתי יחול מס שולי של כ-50% ומתי מס חברות של 23%

רו"ח סיפק שירותים לפירמת ראיית חשבון באמצעות חברה בבעלותו ● ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעורו על קביעת פקיד השומה כי הוא בעל "חברת ארנק", ועל כן יש למסותו במס השולי הגבוה משמעותית ממס החברות ● לפסק הדין יש השלכות על בעלי מקצועות חופשיים הפועלים באמצעות שותפויות וחברות בבעלותם