גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות קלות בנעילה בת"א; פריון קפצה ב-7%, טבע צנחה ב-6.7% לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 ירד ב-0.5% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.1% ואילו מדד הבנקים רשם עלייה קלה ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:25

נעילה שלילית בבורסה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.5% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.1% ואילו מדד הבנקים רשם עלייה קלה. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו פריון, גלאסבוקס, אקסיליון, מיטב דש, אוגווינד וישראל קנדה.

טבע, מנגד, צנחה ב-6.7% לאחר הדוחות שפרסמה היום.

16:40

ירידות קלות בבורסה. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.3% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.36 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות אוגווינד , סייברוואן, די.אן.איי ביומד, פריון וג'נסל.

14:35

טבע פרסמה את דוחותיה לרבעון ולפיהם פספסה את התחזיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות. המניה איבדה 4.7% מיד עם פרסום הדוחות וכעת היא בהפסקת מסחר. בטרום המסחר בוול סטריט היא נסחרת כעת בירידה של 1%.

החברה דיווחה על הכנסות של 3.9 מיליארד דולר. הרווח למניה על בסיס GAAP עמד על 26 סנט רווח למניה ועל בסיס Non-GAAP הגיע ל-59 סנט. לשנה כולה, החברה צופה 16-16.4 מיליארד דולר הכנסות ורווח נקי למניה של 2.5-2.7 דולר. תזרים המזומנים שלה עמד בסוף הרבעון על 795 מיליון דולר, והצפי שלה לשנה כולה הוא תזרים של 2-2.3 מיליארד דולר.

גם גזית גלוב מאבדת גובה לאחר פרסום הדוחות ויורדת ב-2.3%, בעוד שקמטק מטפסת ב-2.8%.

13:50

קמטק פירסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן ההכנסות הסתכמו ב-70.7 מיליון דולר (בהתאם לתחזיות) , גידול של 76% ביחס לאשתקד. הרווח הנקי על בסיס GAAP הסתכם ב-18.5 מיליון דולר והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב-20 מיליון דולר (שהם 45 סנט למניה - מעל התחזיות שהעריכו רווח Non-GAAP של 37 סנט למניה).

13:25

ברנמילר עדכנה כי היא במו"מ להתקשרות בהסכם מסגרת לאספקת מערכות ולמתן שירותים לפיליפ מוריס וחברות מוחזקות שלה. טכנולוגיית האגירה של החברה צפויה לסייע לפיליפ מוריס בהפחתת פליטות גזי חממה כחלק מהתוכנית האסטרטגית שלה.

גלאסבוקס קופצת ביותר מ-6% לאחר שבית ההשקעות IBI החל לסקר את המניה בהמלצת "תשואת יתר" במחיר יעד של 134 שקל למניה - אפסייד של 44% על השער שאיתו פתחה את היום.

טופ גאם הודיעה שחתמה על הסכם לרכישת שני קווי יצור למפעל החדש שיוקם על ידה, וזאת בעלות של 6.2 מיליון אירו.

12:20

הירידות בבורסה התחזקו, וכעת גם מדד ת"א 90 מאבד מעט גובה. ת"א 35 יורד ב-0.5%, ת"א 125 ב-0.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-415 מיליון שקל.

בפסגת המדדים נמצאות די.אן.איי ביומד , איירובוטיקס וסייברוואן עם עליות חדות של מעל 10%, וגם קווליטאו שעוסקת בתחום השבבים והמוליכים למחצה מזנקת כ-8% במחזור מסחר עצום ביחס לממוצע שלה בחודשים האחרונים והרביעי בהיקפו בבורסה - אחרי אלוני חץ , טבע ואיי.סי.אל . כבר מספר ימים שהחברה מדווחת על מכירת החזקות ע"י המנכ"ל גדליהו קריגר.

בצד השני של הטבלה אפשר למצוא את מיי סייז שנחתכת בכ-9%, טוגדר , איי.סי.בי , גבעות ואלומיי . גם מלונות דן , אקוואריוס מנועים , איסתא ואודיוקודס מאבדות גובה.

11:00

המגמה המעורבת בבורסה נמשכת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3%, ת"א 90 נסחר ביציבות עם תנודות קלות מעלה. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-190 מיליון שקל.

די.אן.איי ביומד מזנקת ב-15% בהמשך לדיווח שלה שלשום על שינוי האסטרטגיה של החברה באופן שתכלול גם פעילות בתחום הנדל"ן בארה"ב. גם סייברוואן , אנויז'ן , קדימהסטם , נקסט ג'ן , מיי סייז ופריון נטוורק רושמות עליות חדות. בפסגת מדד ת"א 35 נמצאת מבנה שעולה ב-1%.

איירובוטיקס מזנקת ב-13% לאחר שדיווחה כי התקשרה במזכר הבנות עם חברת עין שלישית לקראת שיתוף פעולה בתחום הרחפנים וכן בשווקים חדשים כגון תחום האנרגיה הסולארית. בהסכם, אם ייחתם, צפויים להיכלל יעדים שמטרתם להניב לצדדים הכנסות משותפות בסך של לפחות 10 מיליון דולר עד לסוף שנת 2024.

10:01

יום המסחר בבורסה התל אביבית נפתח כמצופה במגמה מעורבת, כאשר המניות הדואליות מכבידות על מדד ת"א 35 שרושם חולשה קלה. מנגד, מדד ת"א 90 מתקדם מעט.

פריון נטוורק עומדת לפני עוד יום חיובי ומזנקת עם פתיחת המסחר (לאחר שעלתה אתמול 24% בת"א ו-31% בוול סטריט). מניית טבע מנגד יורדת בכ-2%. החברה תפרסם היום את דוחותיה, כאשר אנליסטים המסקרים את המניה מצפים ממנה להציג הכנסות של קצת מעל 4 מיליארד דולר (גבוה מעט מהכנסות הרבעון המקביל ב-2020) ורווח נקי Non-GAAP בגובה 65 סנט למניה (בהשוואה ל-58 סנט ברבעון המקביל).

החשב הכללי במשרד האוצר והבורסה לניירות ערך בתל-אביב הודיעו כי איגרות חוב ממשלתיות שהונפקו בחו"ל יוכלו להירשם למסחר במקביל גם בת"א. הרישום יקל על ציבור המשקיעים לרכוש ולסחור באיגרות החוב הנקובות במט"ח, בשקיפות ובעלויות נמוכות יותר ביחס למצב הקיים. ממשלת ישראל מגייסת חוב במטבע חוץ, בין השאר באמצעות הנפקת איגרות חוב בחו"ל. כיום נסחרות בחו"ל 23 סדרות אג"ח ממשלתיות שהונפקו מחוץ לישראל: 13 סדרות דולריות, שבע סדרות נקובות ביורו, שתי סדרות נקובות ביין יפני וסדרה אחת בפאונד.

הדולר נסחר הבוקר מול השקל ברמת שפל של 10 חודשים ויורד מתחת לרמה של 3.20 שקלים. זאת, בעוד בנק ישראל הוריד את הרגל מהגז ברכישות המט"ח נוכח מיצוי תוכנית הרכישות שהושקה בינואר האחרון בהיקף של לפחות 30 מיליארד דולר.

8:28

גב ים פירסמה את דוחותיה הכספיים, מהם עולה שהרווח הנקי לבעלי המניות בתשעת החודשים הראשונים של 2021 הסתכם ב-695 מיליון שקל, בהשוואה ל-172 מיליון שקל אשתקד. הגידול נובע בעיקרו מגידול בהכנסות מעליית שווי הוגן של נדל"ן להשקעה ביחס לאשתקד. ה-NOI של החברה הסתכם בתקופה זו ב-391 מליון שקל, עלייה קלה בלבד בהשוואה ל-388 מחליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA עמד על 363 מליון שקל, לעומת 361 מליון שקל בשנה שעברה.

7:50

5 דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה במגמה מעורבת, במקביל למגמה במסחר על החוזים בוול סטריט.

אתמול ננעל היום בעליות שערים קלות במדדים המובילים. ת"א 35 התקדם ב-0.1%, ת"א 90 עלה ב-0.5% ומדד ת"א 125 התחזק ב-0.3%. מבין המדדים הענפיים, מדד ביטח הוביל את העליות והוסיף 1.3%, מדד טכנולוגיה התחזק ב-1.2%, מדד הבנקים התחזק ב-0.8%. בצד השלילי, מדד נפט וגז ירד ב-0.8% ומדד ביומד נסוג 0.4%.

2. טבע תפרסם דוחות; שת"פ אסטרטגי בדרך

יצרנית התרופות הישראלית טבע , שנסחרת גם בארה"ב, תפרסם היום את תוצאותיה לרבעון השלישי. אתמול נחתכה מניית החברה ב-7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. בשעות הערב המאוחרות, לאחר סיום המסחר בוול סטריט, הודיעה טבע על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת MODAG לרישוי ופיתוח תרופה ייעודית למחלות ניווניות של מערכת העצבים.

היום צפויים להתפרסם גם דוחות קוקה קולה, מקדונלדס, בואינג, ג'נרל מוטורס, פורד מוטורס, איביי, ועוד.

אמש פורסמו בין השאר דוחות אלפאבית (החברה האם של גוגל) ומיקרוסופט, שתיהן עקפו את התחזיות. גוגל הציגה ברבעון השלישי רווח למניה של 27.99 דולר לעומת ציפיות של 23.48 דולר והכנסות של 65.1 מיליארד דולר לעומת תחזיות שעמדו על 63.3 מיליארד דולר.

מיקרוסופט דיווחה על הכנסות של 45.3 מיליארד דולר ברבעון האחרון לעומת צפי ל-43.9 מיליארד (קפיצה של 22% בהשוואה לאשתקד), והרווח למניה עמד על 2.71 דולר לעומת תחזית ל-2.08 (48% יותר מהתקופה המקבילה).

3. הדואליות יכבידו על ת"א 35

מרבית המניות הדואליות שבו מיום המסחר בארה"ב עם פערי ארביטראז' שליליים, והמרכזיות שבהן ככל הנראה יורידו את מדד ת"א 35 בכ-0.5%. טבע כאמור איבדה גובה אתמול וחזרה עם פער שלילי גבוה של 3.9%, נייס עם פער של 1.8%, לייבפרסון ונובה עם 1.6%.

בצד השני של הטבלה נמצאת פריון נטוורק שזינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית, וצפויה לעלות גם היום לאור פער ארביטראז' חיובי של 6.6%. מניית החברה, שעוסקת בפתרונות לפרסום דיגיטלי, השלימה עלייה של כ-200% בשנה האחרונה, למחיר המשקף לחברה שווי של כ-2.7 מיליארד שקל.

4. יבואנית אפל בדרך לבורסה בת"א

חברת אייקון גרופ (iDigital), יבואנית מוצרי אפל בישראל, פירסמה טיוטת תשקיף שחושפת את הצמיחה הנאה שממנה נהנית החברה בפעילותה בשנים האחרונות. את אותה הצמיחה מבקשים בעלי מניותיה העיקריים, בראשות קרן הפרייבט אקוויטי סקיי, לנצל כדי להנפיק את החברה בבורסה בשווי של כמיליארד שקל - גבוה משמעותית מזה שבו הוערכה בעסקאות פרטיות בעבר - וגם כדי לממש נתח מהחזקותיהם.

טיוטת התשקיף שפרסמה החברה, לאחר דיווח בלעדי בגלובס, חושפת כי בסיכום המחצית הראשונה של 2021 הציגה איידיגיטל עלייה של יותר מ-60% בהכנסותיה (לרמה של 712 מיליון שקל) וקפיצה של כמעט 80% ברווח הנקי שהסתכם ב-35 מיליון שקל.

5. מגמה שלילית באסיה, הנפט נחלש

הבורסות באסיה נסחרות הבוקר בירידות שערים, כאשר מדד ניקיי בטוקיו יורד ב-0.4%, שנחאי מאבד 0.9% ושנזן 1.1%. בהונג קונג הירידה עומדת על 1.5%, כאשר חברות האנרגיה בעיקר מובילות את הירידות - CNOOC, פטרוצ'יינה וצ'יינה פטרוליום. גם שיאומי ועליבאבא מאבדות גובה. במדד הניקיי מובילות את הירידות חברת החשמל של טוקיו, קנון, סופטבנק וניפון.

מחירי הנפט נחלשים בכ-0.5% הבוקר, לרמה של 84 דולר לחבית נפט WTI ו-85.2 דולר לחבית נפט ברנט.

עוד כתבות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"איום על היציבות": בנק ישראל נגד ענף ההשקעות הצומח. ואיך הגיב צבי סטפק?

בדיון סוער בוועדת הכספים נציג בנק ישראל הביע חשש מהסיכון בפעילות הקרנות ● בבתי ההשקעות תקפו: "כשהטיעון נשלף בנושא כל כך איזוטרי, איך נתייחס בפעם הבאה לאיום בנק ישראל?" ● בינתיים, ענף שמנהל מיליארדים נותר תלוי באוויר ומחכה להסדרה

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

הטרנד שמסעיר את עולם הקוד ומפיל את מניות חברות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

רשות המסים / צילום: איל יצהר

חשד: מכרו 8 דירות ב-11 מיליון שקל - וחמקו ממסי שבח ורכישה

מוכרי ורוכשי מקרקעין חשודים בדיווח כוזב על מכירת 4 דירות בבניין בתמורה לכ-6 מיליון שקל - כאשר בפועל נמכרו 8 דירות בשווי של כ-11 מיליון שקל ● עפ"י החשד, המוכרים התחמקו מתשלום מס שבח בסכום כולל של כ-1.9 מיליון שקל, והרוכשים התחמקו מתשלום מס רכישה של 400 אלף שקל

צילומים: AP/Dimitar dilkof, Andy Wong, Ludovic Marin, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מלחמת היין ופרשת גרינלנד: טראמפ מחריף את הטון מול אירופה, והשווקים מגיבים

הנשיא האמריקאי מגביר את הלחץ לקראת הגעתו לפורום דאבוס: איים במכסי ענק על צרפת, חשף הודעות פרטיות ממקרון וביקר את בריטניה על נסיגתה מאיי צ'אגוס ● בעוד דנמרק מחרימה את הכינוס, השווקים מגיבים בבריחה מהדולר לעבר הזהב ● המסחר בוול סטריט נפתח בירידות

ריקי בש / צילום: כפיר סיון

יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה: כך תבחרו את הסקטורים המנצחים לשנה החדשה

ריקי בש, ראש ענף ייעוץ השקעות בבנק לאומי, מדגישה כי ב־2026 חשוב עוד יותר פיזור גלובלי ● היא ממעיטה בחשיבות הבחירות בישראל ובארה"ב להתנהגות השווקים בטווח הארוך, ומציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך ● ואילו סקטורים מצדיקים בחינה

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

כפול מהתחזית: היקף המס מהרווחים הכלואים צפוי להגיע ל-20 מיליארד שקל ב־2025

על פי הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

צוות Deep33 / צילום: אוהד קב

100 מיליון דולר: גיוס ראשון לקרן הדיפ-טק הישראלית אמריקאית

קרן ההון סיכון Deep33 Ventures השלימה סגירה ראשונה של 100 מיליון דולר, ולפי חברי הקרן צפויה להגיע ליעד של 150 מיליון ברבעון הראשון של 2026 ● הקרן, שהוקמה לאחרונה בישראל ובארה"ב, תפעל ותתמקד בטכנולוגיות שמוגדרות קריטיות לתשתיות

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק. ומה לגבי ישראל?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

חניה בכחול־לבן / צילום: עינת לברון

קיבלתם דוח חניה ממצלמה? כל מה שצריך לדעת על הפסיקה שמשנה את הכללים

פסק דין חדש קבע כי לעיריות אין סמכות להשתמש במצלמות LPR אוטומטיות לאכיפת חניה בכחול־לבן, בשל הפגיעה בפרטיות והיעדר הסמכה בחוק ● כעת, כשרשויות מקומיות כבר עוצרות את האכיפה ומבטלות מכרזים, עולה השאלה: האם ביטול המוני של קנסות בדרך?

אורמת טכנולוגיות / צילום: איל יצהר

מאסון טבע לחוזי ענק: האנליסטים היו פסימיים, אבל המניה הזו הפכה לכוכבת

בשנת 2018 התפרצות הר געש איימה על אחת מתחנות הכוח המרכזיות של אורמת ● אבל אז היא קדחה בבזלת, הפכה את האסון למנוע צמיחה ונכנסה בגדול לשוק הדאטה סנטרים ● כעת, עם שני חוזי ענק בשבוע ותשואה של 75% בשנה, עולה השאלה האם היא מצדיקה את המחיר? ● ניתוח חברה, מדור חדש

אילו הרגלים קטנים עושים הבדל בבריאות שלנו? / צילום: Shutterstock

במעבדה בבר אילן חוקרים מגלים איך תוכלו להאריך חיים עם שינוי אחד קטן

פרופ' יונתן רבינוביץ' הקים באוניברסיטה מכון מחקר לאריכות ימים ואיכות חיים, שמטרתו לבחון אילו שינויים בשגרת היומיום ישיגו את ההשפעה הכי גדולה על הבריאות לטווח ארוך ● למכון כבר יש תובנות ממחקרים הנוגעים לשתיית מים, שינה והליכה

פרויקט חלוציות של אנלייט / צילום: אנלייט

מהגדולים בישראל: מתקן אגירת אנרגיה ייפתח בעוטף עזה

המתקן, שצפוי להיפתח בסמוך למושב אוהד, יכלול תחנת משנה שתיקרא על שם סרן יפתח יעבץ ז"ל ● איגוד השיווק הישראלי ערך לראשונה תחרות אימפקט חברתי, מי זכה? ● וזה המינוי החדש לסגנית נשיא קרן ההון־סיכון Cyberstarts ● אירועים ומינויים

מגדלי ב.ס.ר שרונה / צילום: באדיבות בסר

היטל ההשבחה של בסר שרונה יופחת בעקבות תיקון דרכי החישוב

לאחר דרישת היטל של 127 מיליון שקל על תוספת זכויות הבנייה בפרויקט המגדלים במתחם שרונה, ועדת הערר המחוזית קבעה כי נפלו פגמים בשומת ההשבחה – והורתה לשמאי המכריע לערוך חישוב מחודש הצפוי להביא להפחתת ההיטל

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מצוקת דיור? מספר יחידות הדיור בישראל עולה על מספר משקי הבית

על אף שמלאי הדירות חצה את רף ה־3 מיליון ועקף את מספר משקי הבית, כשל תכנוני מעמיק את משבר הדיור ● שלוש נקודות על שוק הנדל"ן בישראל, בעקבות נתוני למ"ס חדשים לשנת 2025

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

רחפן בשירות צבאי / צילום: Shutterstock

דוח חדש חושף היקף הזמנות חריג מסטארט-אפים ביטחוניים

דוח סיכום שנת 2025 של מפא"ת חושף כי חברות צעירות בשלבים מוקדמים מרכזות כמחצית מהעסקאות, עם דגש על פלטפורמות אוטונומיות ● ההזמנות מלקוחות זרים הסתכמו בכ־300 מיליון שקל

פרופ' דן טרנר והסטטיסטיקאית רונה לוחן / צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

אחרי שנים שבהן חשבו שהתרופה גורמת לסרטן - זו הסיבה האמיתית

מחקר רחב-היקף בחולי קרוהן וקוליטיס, שנערך בבית החולים שערי צדק, מראה כי העלייה בסיכון ללימפומה נובעת מחומרת הדלקת שהכתיבה את הטיפול – ולא מהתרופות עצמן, כפי שנהוג היה לחשוב

היום שאחרי נפילת חמינאי: כך תשתנה כלכלת המזה"ת בעידן החדש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם לגוף שינהל את עזה יש בכלל סיכוי להצליח, מה מתכנן נשיא ארה"ב למזרח התיכון בשנת 2026, ומה תהיה ההשפעה הכלכלית של נפילת המשטר האיראני • כותרות העיתונים בעולם

צילום: Shutterstock

עיר מעל האיילון: התוכניות להקמת מתחמי התחבורה החדשים של גוש דן

התוכנית להקמת שבעה מרכזי תחבורה לאורך תוואי המטרו עולה שלב עם אישור התוכניות למחלפי השלום וההגנה ● הפרויקטים ישלבו מוקדי תחבורה ציבורית עם שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור