גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווח של מיליארד שקל ולא מריבית: מי שיאן מימושי הנדל"ן בבנקים?

בזה אחר זה נפרדים הבנקים המקומיים מנכסים יקרי ערך שהחזיקו במשך עשרות שנים במרכז ת"א ● סיבות מרכזיות לכך, מלבד שוק הנדל"ן הלוהט, הן העברת משרדי ההנהלה למקומות זולים ונגישים יותר וסגירת סניפים, עקב המעבר לביצוע פעולות בדיגיטל ● התוצאה - מכירות נכסים בהיקף של מיליארדי שקלים בשנתיים האחרונות, והיד עוד נטויה

בית לין בת''א שמכר לאומי, מטה בנק אגוד בת''א שמכר מזרחי טפחות,בית מאני בת''א, שמכר בנק לאומי, מתחם כאל בגבעתיים שמכרה כאל של דיסקונט / צילום: תמונה פרטית, דוברות מזרחי טפחות, איל יצהר, יח''צ
בית לין בת''א שמכר לאומי, מטה בנק אגוד בת''א שמכר מזרחי טפחות,בית מאני בת''א, שמכר בנק לאומי, מתחם כאל בגבעתיים שמכרה כאל של דיסקונט / צילום: תמונה פרטית, דוברות מזרחי טפחות, איל יצהר, יח''צ

חמשת הבנקים הגדולים בישראל רשמו אשתקד תוצאות שיא, עם רווח מצרפי בהיקף של כמעט 24 מיליארד שקל. הבנקים, כידוע, נהנו מהריבית הגבוהה במשק שאפשרה להם לרשום רווחי עתק על ההלוואות, מדהירת האינפלציה וגם מהביקושים המרשימים למשכנתאות, בעיקר במחצית הראשונה של השנה.

וואן זירו מפרסם גילוי ראשון: מה שווי הבנק וכמה לקוחות כבר גויסו?
על פיקדונות או הלוואות: באיזה בנק הריבית הגבוהה ביותר?
הכי רחוק מסיליקון ואלי: שנת שיא לבנקים בישראל

לצד כל אלו, רשמו הבנקים רווחים של מאות מיליוני שקלים כתוצאה מהחלטתם להתרחק מאזורי נדל"ן מבוקשים - בעיקר במרכז תל אביב - ולהעביר את משרדיהם למתחמים חדשים המרכזים את כל זרועות המטה, ולמכור את הבניינים שברשותם. נראה כי המגמה הזו, כמו ההכנסות מהריבית שזינקה, לא צפויות להיבלם גם בשנה הקרובה.

מבדיקת גלובס עולה כי במצטבר מכרו הבנקים בשנתיים האחרונות נכסים בהיקף של קרוב ל־3 מיליארד שקל, אשר הניבו להם רווחי עתק של כ־1.5 מיליארד שקל. הללו נבעו הן משוק הנדל"ן הרותח (בחלק מהמקרים נמכרו נכסים במחיר כפול מזה שבו הוערכו) והן בשל היותם רשומים בערכים היסטוריים בספרי הבנקים.

 

ההחלטה לצאת מהמרכז הסואן של תל אביב מאפיינת כמעט את כל הבנקים הגדולים. הראשון לעשות זאת היה מזרחי טפחות, שעבר כבר בשנת 2004 למגדל משה אביב ברמת גן, ובשנים האחרונות הצטרפו אליו לאומי שעובר ללוד, דיסקונט שמנייד את הנהלת הבנק והחברות הבנות לראשון לציון, והפועלים שהשקיע כמיליארד שקל במעבר לרחוב לה גווארדיה בת"א.

סיבות למעבר הזה לא חסרות: במשך עשרות שנים נחשבה מרכז ת"א, "הסיטי", רובע הבנקאי של ישראל, כשבנייני ההנהלה של המוסדות הפיננסיים המובילים מוקמו בסמוך לבניין הבורסה ולפעילות שוק ההון. בעולם הישן היה בזה הגיון, אך כיום אין צורך בקרבה הפיזית הזו, ועל כך יכולים להעיד שורה של גופים פיננסיים נוספים - בתחומי הביטוח, ההשקעות וכרטיסי האשראי - שהתרחקו בשנים האחרונות ממרכז העיר.

 

זאת ועוד, בחלוף השנים מבני ההנהלות התיישנו, האזור סובל מעומסי תנועה כבדים, הארנונה התל אביבית גבוהה מאוד, ומחוץ לעיר נמצאו שטחים הרבה יותר גדולים, מודרניים וזולים. יש להניח כי גם מחירי המשרדים במרכז ת"א, שעלו מאוד בשנים האחרונות, היוו קטליזטור למימושי הנדל"ן של הבנקים, שבוצעו במחירים מפולפלים. בנק ישראל מצידו אפשר לבנקים לפרוס את הוצאות המעבר כהטבה עבור יציאה ממרכז העיר למיקומים זולים ונגישים יותר.

לצד מכירות בנייני המטה שמבוצעות באופן מרוכז, לא מן הנמנע כי הבנקים ימשיכו בשנים הקרובות לרשום רווחים כתוצאה ממכירת סניפים שנסגרים, בעקבות מעבר הציבור לבצע את מרבית הפעולות הבנקאיות באופן דיגיטלי.

המפקח על הבנקים היוצא, יאיר אבידן, אמר בפברואר השנה כי לפי הנתונים שיש בידי הפיקוח על הבנקים, בעוד שבשנת 2019 כ־65% בלבד מהפעולות הבנקאיות של משקי הבית נעשו בדיגיטל, הרי שבשנת 2022 עמד שיעורן כבר על כ־88%.

בעשור שבין 2012 ל־2021 צמצמו הבנקים יותר מ־200 סניפים, ומספרם בסוף 2021 עמד על קצת יותר מאלף. צמצום מספר הסניפים (מזרחי טפחות היה היחיד שדווקא הגדיל את מספר סניפיו) נעשה במקביל לקיצוץ בכוח האדם בבנקים, והשילוב בין שתי המגמות הביא להפחתת הפעולות שמבוצעות בסניפים דוגמת ייעוץ השקעות, שהועתק למרכזי ייעוץ אזוריים.

נציין בהקשר זה כי לפני כחודשיים הגישו חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה הצעת חוק ולפיה סגירת סניפים תהיה חייבת אישור של ועדת הכלכלה של הכנסת, ולא תאושר בלעדית על ידי המפקח על הבנקים, כפי שהיה עד עתה.

לאומי עובר ללוד ומוכר שני נכסים בכמיליארד שקל

מימוש הנדל"ן המשמעותי האחרון בידי בנק היה זה של לאומי , הבנק בעל שווי השוק הגדול בישראל (יותר מ־40 מיליארד שקל), שמכר לפני ליל הסדר 50% מ"בית לין" בתל אביב, שבו מרוכזים חלק ממשרדי הבנק. על פי ההסכם עם קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV3, שמוביל עמיר בירם, לאומי יקבל 325 מיליון שקל (בתוספת מע"מ) וימשיך להחזיק במחצית ממגדל המשרדים הממוקם ברחוב יהודה הלוי 35 ו־37, כשהשווי הכולל של הנכס עומד על 650 מיליון שקל. בלאומי ביצעו מהלך יצירתי ומתכוונים לאפשר לקרן להשביח את הנכס, ואז למכור את החצי שנותר בידי הבנק.

בית לין בת''א שמכר לאומי / צילום: תמונה פרטית

אם העסקה תושלם, צפוי הבנק לרשום בגינה בדוחות שלאחר מסירת הנכס רווח (לפני מס) בסך כ־265 מיליון שקל. לפי שעה מדובר על הרבעון האחרון של שנת 2023, עם השלמת מעבר יחידות המטה וההנהלה הראשית של לאומי ללוד, אך לא מאוחר ממרץ 2024.

מכירת "בית לין" מצטרפת אצל לאומי למכירת הבניין שמולו - "בית מאני", עסקה שנחתמה סופית במאי שעבר. במסגרת העסקה תשלם הרוכשת סלע קפיטל נדל"ן עבור בית מאני 623 מיליון שקל, כשרווח ההון (לפני מס) עבור הבנק צפוי לעמוד על כ־524 מיליון שקל, ולהירשם גם הוא עם המעבר ללוד. המשמעות היא שברבעון האחרון של השנה, או ברבעון הראשון של 2024, עתיד לאומי לרשום רווח ממכירת שני הנכסים של כ־800 מיליון שקל לפני מס.

בית מאני בת''א, שמכר בנק לאומי / צילום: איל יצהר

נזכיר כי לאומי מכר בשנים האחרונות מספר נכסים נוספים בתל אביב. ב־2017 מכר הבנק לאקרו נדל"ן ולקנדה ישראל את הסניף המרכזי שלו בצומת הרחובות הרצל ויהודה הלוי - בסכום של 277 מיליון שקל. במאי 2021 מכר בניין ברחוב לילינבלום 31 בתל אביב לסלע בינוי, בכ־66 מיליון שקל בתוספת מע"מ.

עתה, לאחר שורת המכירות הללו, צפוי לאומי להישאר במרכז תל אביב רק עם אותה החזקה של 50% בבית לין.

עוד לפני מכירת כאל, דיסקונט נהנה ממימוש

מי שרשם בשנה החולפת רווחים גדולים במיוחד כתוצאה ממכירת נכסים שבבעלותו הוא בנק דיסקונט , שבמהלך 2022 הניבו לו מכירות בניינים רווח של 423 מיליון שקל. גם אצלו המכירות נעשו במסגרת ההיערכות למעבר מטה ותפעול הבנק (יחד עם החברות הבנות בקבוצה - כאל ומרכנתיל דיסקונט), לקמפוס דיסקונט שמוקם במתחם ה־1,000 בראשון לציון.

מדובר בעיקר בשתי עסקאות גדולות שקודמו בתוך ימים ספורים. ב־1 במרץ 2022 השלים הבנק את המכירה של שניים מנכסיו - שישבו ברחוב הרצל 156 ו־160 בת"א, עסקה שנחתמה כחצי שנה לפני כן. בעסקה מכרו דיסקונט וקרן ריאליטי את הנכס תמורת 685 מיליון שקל לקבוצה בראשות ישראל קנדה, אלמוגים ויוסי אברהמי (מחיר העסקה כלל גם מבנה שנמכר על ידי קרן ריאליטי בהרצל 158).

כתוצאה מכך רשם הבנק ברבעון הראשון של 2022 רווח של כ-315 מיליון שקל, לאחר מס, כשעד המעבר המתוכנן לקמפוס דיסקונט הוא ממשיך לשכור חלק מהנכסים שנמכרו.

שלושה שבועות לאחר מכן חתמה חברת כרטיסי האשראי כאל, שבה שולט דיסקונט (עד שייאלץ להיפרד ממנה בעוד כשלוש שנים), על הסכם למכירת בית כאל בגבעתיים בתמורה ל־336 מיליון שקל. השלמת העסקה צפויה ברבעון השני השנה, ולהערכת כאל היא תרשום בגין המכירה רווח של כ־220 מיליון שקל אחרי מס, כשחלקו של דיסקונט ברווח יעמוד על כ־158 מיליון שקל.

מתחם כאל בגבעתיים שמכרה כאל של דיסקונט / צילום: יח''צ

דיסקונט ביצע אשתקד שתי עסקאות נדל"ן נוספות. הראשונה נחתמה במרץ 2021, אז מכר הבנק נכס ברח' יהודה הלוי 17 בת"א, אשר משמש את אחת מיחידות המטה של הבנק. הבניין נמסר ביום האחרון של אותה שנה, והניב לדיסקונט בשנת 2022 רווח של 38 מיליון שקל.

וכן, באוגוסט האחרון אישר דירקטוריון מרכנתיל דיסקונט מכירת שטחים במגדל היובל בת"א (קריית הממשלה), המשמשים את הנהלת הבנק ויחידות המטה המרכזיות שלו. השלמת העסקה ומסירת הנכס צפויה להתבצע ברבעון הנוכחי, ועל פי ההערכה מרכנתיל צפוי להכיר ברווח של כ־80 מיליון שקל, שחלקו יועבר לדיסקונט.

הבינלאומי נשאר בת"א אך מרוויח מהחזקה בכאל

מי שעוד ייהנה מהמכירה של בית כאל בגבעתיים הוא הבנק הבינלאומי , המחזיק ב־28% מכאל. הוא צפוי לרשום בגין החזקתו זו רווח של כ־60 מיליון שקל. למעשה הבינלאומי הוא הבנק היחיד שישאיר את המטה שלו באופן מלא בסיטי של תל אביב. את מכירות הנדל"ן הגדולות שלו ביצע הבנק באמצע העשור הקודם, ובראשן מכירת בניין ההנהלה הישן במגדל שלום בתמורה לעשרות מיליוני שקלים. עסקה זו הגיעה יחד עם פינוי משרדים של יובנק (שעסק בבנקאות פרטית ומוזג לפאג"י) ברחוב רוטשילד, ועם מכירת נכסים נוספים דוגמת בניין הבינלאומי למשכנתאות ואף בית פיבי בלונדון, שהכניסו לבנק כ־200 מיליון שקל.

בנק נוסף שרשם אשתקד רווחים גדולים כתוצאה ממכירות נדל"ן הוא מזרחי טפחות . הבנק השלים בסוף השנה החולפת את מיזוג אגוד לתוכו, ומכר חלק ניכר מסניפי אגוד. בתום מו"מ של כמה חודשים, שעליו פורסם לראשונה בגלובס, סיכם מזרחי טפחות עם קבוצת הנדל"ן מבנה על מכירת 24 נכסים ברחבי ישראל, בהם גם בניין ההנהלה של בנק אגוד ברחוב אחוזת בית בת"א, בניין משרדים ברחוב לינקולן בעיר, סניף ראשי של אגוד בת"א ומספר נכסים ב"מתחם הבורסה" ברמת גן. התמורה עבור הנכסים הסתכמה ב־531.6 מיליון שקל, בגינם רשם מזרחי טפחות ברבעון הראשון של 2022 רווח נקי של כ־179 מיליון שקל.

מטה בנק אגוד בת''א שמכר מזרחי טפחות / צילום: דוברות מזרחי טפחות

באותו חודש ינואר שבו סוכמה העסקה מול מבנה, חתם אגוד על הסכם למכירת השקעה בחברה לפיתוח חוף התכלת בהרצליה תמורת 190 מיליון שקל. בגין המכירה רשם מזרחי טפחות רווח נקי של כ־100 מיליון שקל.

הפועלים פותח סניפים, אבל גם מממש

הבנק האחרון מבין חמשת הגדולים הוא הפועלים , שאמנם ביצע בשנה האחרונה כמה עסקאות למכירת נדל"ן שהניבו לו רווחים של כמה עשרות מיליוני שקלים, אך פוטנציאל הרווח שלו מהתחום עוד לפניו (ראו מסגרת).

בשנים האחרונות מבצע הפועלים פריסה מחדש של סניפים ומיזוגים, לצד פתיחה של סניפים (אם כי במידה מופחתת לעומת אלו שנסגרו), ובמסגרת זו מימש הבנק נכסים ששימשו כסניפים. בחלקו השני של העשור הקודם מכר הפועלים 16 נכסים, בהם סניפים בהוד השרון ובעפולה.

השתתף בהכנת הכתבה: אריק מירובסקי

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת