גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנייה זינק בכ-5%, אלקטרה נדל"ן קפצה ב-11%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● הדולר נחלש בחדות מול השקל לאחר נאומו של יו"ר הפד ● עונת הדוחות בת"א מגיעה לישורת האחרונה - בין המדווחות: הפניקס, הראל, מנורה, אל על ושטראוס ● ביום רביעי יפורסמו דוחות אנבידיה שהשוק כולו מחכה להם ● וגם: הישראלית שקיבלה המלצה שלילית מבנק אוף אמריקה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

15:57

האופטימיות שנרשמה בוול סטריט בסוף השבוע צבעה את יום המסחר בת"א בירוק. מדד ת"א 35 עלה ב-1.3%, ת"א 90 הוסיף לערכו 2.7% ומדד הבנייה זינק בכ-5%.

עוד בלט מדד ת"א מניב חו"ל שקפץ ב-4.3%. על רקע המגמה, נאומו של יו"ר הפד ג'רום פאוול בסוף השבוע האחרון, בו אותת על הפחתת ריבית קרובה, תומכת במדד שמאגד בתוכו חברות העוסקות בנדל"ן בחו"ל. כך, מניית אלקטרה נדלן העוסקת בניהול קרנות ושותפויות להשקעה בנדל"ן בארה"ב כשותף מנהל עבור שותפים מוגבלים, זינקה בכ-11%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.46 מיליארד שקל.

עוד בלטו במסחר לחיוב מניות אזורים , טאואר , אלוני חץ , ושיכון ובינוי .

מנגד, נטו מלינדה , אלביט מערכות , בי קומיונקיישנס , משק אנרגיה וטלסיס ננעלו בירידות.

15:02

עוד בעונת הדוחות, מניית עלמא יסודות קופצת בכ-11% לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון. החברה, המשקיעה ומפתחת חברות תפעוליות ופרויקטים בתחומי התשתיות, התעשיה והאנרגיה, דיווחה כי ההכנסות בחציון הראשון של 2025 גדלו בחדות לכ-53 מיליון שקל, לעומת כ-9.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2024.

הרווח הנקי בחציון הראשון של שנת 2025 , הסתכם בכ-48.3 מיליון שקל (מתוכו כ-47 מיליון שקל מיוחסים לבעלי המניות), לעומת הפסד בסך של כ-25.5 מיליון שקל בתקופה המקביל בשנת 2024. השינוי ברווח הנקי נובע בעיקר מגידול חד בהכנסות מימון אחרות, נטו ומיוחס בעיקר לרווח משינוי בשווי ההוגן של ההשקעה בטריפל-מ תחנות כוח.

14:44

העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-1.3%, ת"א 90 מוסיף לערכו 2.2% ות"א בנייה מזנק בכ-4.3%.

טורבוג'ן , המייצרת מתקני אנרגיה ניידים בפטנט, צפויה להיכנס בקרוב לנאסד"ק. זאת בעזרת הנפקה של 7.5 מיליון דולר בנאסד"ק, בפרמיה של 17%, מידי אלכס כץ, יזם נדל״ן אמריקאי, ומידי קבוצת טננבאום. בכך, טורבוג'ן תגייס הון לצורך מימוש התכנית האסטרטגית שלה לשנתיים הקרובות, ולעמוד בדרישות ההון המינימליות כדי להיסחר בבורסה האמריקאית. הטורבינות הזעירות של טורבוג'ן מאפשרות להמיר גז באספקה עד הבית לאנרגיה מקומית מבוזרת, ויש לה הסכם שיתוף פעולה עם חברה בטחונית רב לאומית שנועד למימוש יכולת ייצור אנרגיה גם בשדה הקרב. על פי ירון גלבוע, מנכ"ל טורבוג' "ארה"ב היא שוק היעד הטבעי והאסטרטגי של טורבוג'ן ולשם אנו מכוונים. טורבוג'ן שואפת להפוך לשחקן מרכזי בתעשיית האנרגיה ההיברידית והפתרונות העצמאיים".

13:55

מניית איילון מזנקת בכ-12% לאחר שחברה הביטוח דיווחה על זינוק של 92% ברווח הנקי שהסתכם בכ-144.3 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של כ-75.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וזאת בשכלול התוצאות המאוחדות עם חברת ווישור ביטוח. כמו כן, רשמה איילון גידול בסך הפרמיות שהסתכמו לכ-1.21 מיליארד שקל לעומת כ-1.14 מיליארד ברבעון המקביל.

13:04

טראלייט , יזמית סולארית הפועלת בעיקר בישראל, עוברת לראשונה מאז הקמתה לרווח תפעולי. ברבעון השני של 2025, טראלייט הרוויחה 6.6 מיליון שקל, לעומת הפסד של 7.1 מיליון שקל בשנה ברבעון המקביל אשתקד. זאת בעיקר בזכות החיבור של פרויקט "תענך 1" הגדול, שעד עכשיו רק הושקע הון בהקמתו. החברה, שהוקמה במקור בידי מנורה מבטחים והונפקה בבורסה בשנת 2021, הגדילה בשנה החולפת את הכנסתה הרבעונית פי 5.7, ומתכננת להמשיך ולהתרחב בקצב גבוה. אך זה, כמובן, מגיע בעזרת מימון נרחב: יש לה הלוואות מגופים שונים על סך כ-680 מיליון שקל, והיא הפסידה 13.6 מיליון שקלים ברבעון השני בהוצאות מימון. המניה הגיבה בעליות לפרסום הדו"חות.

על פי מנכ"ל החברה היוצא רני ליפשיץ "אנו נערכים כיום לקידום פרויקטים נוספים להפעלה מסחרית - ובראשם פרויקט תענך-2 ובהמשך הקמת פרויקט מגלן בבקעת הירדן - מהלך שצפוי להביא את החברה לרווח נקי משמעותי בשנים הקרובות". מי שתחליף אותו תהיה שגית חן, שהייתה עד כה המשנה למנכ"ל, ולדבריה "כניסתי לתפקיד מתבצעת בשלב מרכזי בהתפתחותה של טראלייט, בהמשך לשנים האחרונות בהן פעלנו לביסוס מעמדה כאחת החברות המובילות בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל".

12:08

במסגרת עונת הדוחות, אספן גרופ דיווחה כי ההכנסות מדמי שכירות ומשירותי ניהול ברבעון השני של שנת 2025 הסתכמו בכ-53 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. עוד דיווחה כי ה-NOI מפעילות הקבוצה בתחום הנדל"ן המניב ברבעון השני של 2025 הסתכם בכ-38 מיליון שקל, לעומת כ-41 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון נובע בעיקר מסיום חוזה של שוכר בנכס בגרמניה בחודש פברואר האחרון. במקביל, הקבוצה רשמה ברבעון השני של שנת 2025 רווח נקי בסך של כ-11.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-43 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

11:09

העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-1.1%, ות"א 90 מוסיף לערכו 1.6%. בולט לחיוב מדד ת"א ביטוח שמזנק בכ-2.7%.

עוד בולט מדד ת"א מניב חו"ל שקופץ בכמעט 3%. על רקע המגמה, נאומו של יו"ר הפד ג'רום פאוול בסוף השבוע האחרון, בו אותת על הפחתת ריבית קרובה, תומכת במדד שמאגד בתוכו חברות העוסקות בנדל"ן בחו"ל. כך, מניית אלקטרה נדלן העוסקת בניהול קרנות ושותפויות להשקעה בנדל"ן בארה"ב כשותף מנהל עבור שותפים מוגבלים, מזנקת בכ-8%.

10:37

נקסט ויז'ן נסחרת במגמה חיובית לאחר שדיווחה על קבלת שתי הזמנות לרכישת מצלמות ומוצרים נוספים של החברה ללקוחות קיימים בתמורה כוללת של כ-5.1 מיליון דולר. הזמנה ראשונה בסך של כ-2.1 מיליון דולר כאשר שיעור של 25% מהתמורה שולמה כמקדמה, החברה צפויה לספק את ההזמנה במהלך הרבעון הרביעי לשנת 2025. הזמנה נוספת על סך של כ-3 מיליון דולר, כאשר שיעור של כ-20% מהתמורה שולמה כמקדמה במועד ההזמנה, אותה החברה צפויה לספק עד לתום הרבעון הראשון לשנת 2026.

10:15

העליות בת"א מתחזקות. כעת מדד ת"א 35 עולה ב-1.2%, ת"א 90 מוסיף לערכו 1.1% ות"א טכנולוגיה מטפס בכ-2%.

חברת השבבים הישראלית טאואר מזנקת ביותר מ-7%, לאחר שקפצה במעל 9% ביום שישי האחרון בוול סטריט. המניה נמצאת במומנטום חיובי מאז שפרסמה את תוצאותיה הכספיות בתחילת החודש, שעקפו את ציפיות האנליסטים.

10:05

יום המסחר בת"א נפתח במגמה ירוקה. מדד ת"א 35 קופץ בכ-1.1%, ת"א 90 מוסיף לערכו 0.9% ות"א מניב- חול קופץ בכ-2.2%. עוד בולט לחיוב מדד ת"א טכנולוגיה שעולה בכ-1.8%.

בולטות לחיוב מניות טאואר , אלקטרה נדלן , אינרום , אנלייט אנרגיה ונובה .

מנגד, אלביט מערכות , תדיראן גרופ , דלתא גליל ופלסאון תעשיות נסחרות בירידות.

08:25

1. שוקי המניות

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה חיובית. השבוע, הגזרה הביטחונית תמשיך לרכז את עניין המשקיעים, בכל הנוגע להתפתחויות העתידות בנוגע למלחמה בעזה. לצד זאת, עונת הדוחות לרבעון השני של השנה שתגיע לישורת האחרונה בשבוע הקרוב תרכז עניין.

לפני 40 שנה שני חברים הקימו בית השקעות ברוטשילד. היום הוא הלהיט הגדול בשוק הגמל

צפויה לבלוט לחיוב במיוחד היום (א') מניית חברת השבבים הישראלית טאואר , שקפצה במעל 9% ביום שישי האחרון בוול סטריט. המניה נמצאת במומנטום חיובי מאז שפרסמה את תוצאותיה הכספיות בתחילת החודש, שעקפו את ציפיות האנליסטים.

בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 עלה השבוע בשיעור של כ-1.1%, מדד ת"א 125 עלה בשיעור של כ-1.1%, ומדד ת"א 90 עלה בשיעור של כ-0.9%. מעל כולן, בלטו השבוע לחיוב חברות הביטוח שזינקו ביום המסחר האחרון בכ-7.5%. ברקע, פרסום תוצאות הרבעון של מגדל, אותו היא סיימה עם צמיחה בפעילות הליבה בכל קווי העסקים שלה וכן רווחים משמעותיים מהשקעותיה הודות לרבעון החזק בשווקים.

מניית מגדל ביטוח , שטיפסה ב-9%, סחפה אחריה את יתר חברות הביטוח אשר צפויות במהלך הש בוע הקרוב לפרסם גם הן את תוצאותיהן. תחילה ידווחו הפניקס וכלל (ב') אליהן תצטרף לקראת סוף השבוע הראל השקעות (ה') ולבסוף מנורה שתחשוף את תוצאותיה רק בתחילת השבוע הבא (א').

מדנה עזריאלי עד שלמה אליהו: מאבקי האגו והסכסוכים בצמרת שפלטו מנכ"לים מוקדם מהצפוי

פרסום דוחות חברות הביטוח מגיע בזמן שמניותיהן מציגות ביצועים חסרי תקדים. מתחילת השנה זינק מדד הביטוח המקומי במעל 110% תוך שהוא משלים זינוק של כמעט 220% בשנה האחרונה. מאחורי הזינוק שהביא את המניות לשווי שיא, עומד בין היתר תקן חשבונאי חדש (IFRS 17), שנועד לסייע למשקיעים לנתח ביתר קלות את חברות הביטוח. אך לא פחות חשוב מכך, העובדה שחברות הביטוח נתפסות כאופציה ממונפת על שוק ההון (בעיקר המקומי), בשל הנכסים הסחירים המנוהלים על ידן.

מלבד חברות הביטוח, בשבוע הקרוב צפויות לפרסם את תוצאותיהן שורה של חברות בולטות ביניהן בית ההשקעות אלטשולר שחם ; חברת הנדל"ן אאורה ; חברת המזון שטראוס ; חברות התעופה אל על וישראייר גרופ ; רשתות המלונות פתאל החזקות וישרוטל ורשת הקמעונאות קסטרו .

ביום חמישי האחרון, חברה נוספת הצטרפה לגל ההנפקות בבורסה בתל אביב: רשת מחלבות גד פרסמה תשקיף לקראת הנפקה ראשונית של מניותה, לפי שווי של 725 מיליון שקל (לפני הכסף). על פי התשקיף, במסגרת ההנפקה, תבקש הרשת לגייס סכום של כ-280 מיליון שקל. מרבית תמורת ההנפקה צפויה לשמש את החברה לצורך השלמת המהלך האסטרטגי אותו היא מקדמת להעתקת מפעליה למתחם חדש, שיוקם באיזור התעשייה תימורים. יתרת התמורה (70 מיליון שקל), תיכנס לכיסם של בעלי השליטה.

בוול סטריט, יום המסחר האחרון ננעל בעליות שערים, על אף שלאורך רוב השבוע, התנהל המסחר במגמה שלילית. ה-S&P 500 עלה ב-1.5%, הדאו ג'ונס טיפס ב-1.9% והנאסד"ק התקדם בשיעור דומה. בסיכום שבועי, מדד ה-S&P500 עלה ב-0.3%, הדאו-ג'ונס עלה ב-1.5%, ואילו הנאסד"ק ירד ב-0.6%.

על רקע המגמה החיובית ביום שישי, יו"ר הפד ג'רום פאוול נשא נאום בוועידה השנתית של הבנק בג'קסון הול, בו הוא פתח את הדלת במעט לאפשרות של הורדת ריבית בחודשים הקרובים. פאוול ציין כי "תחזית הבסיס והמאזן המשתנה של הסיכוינים עלולים לדרוש מאיתנו להתאים את עמדת המדיניות שלנו".

עם זאת, פאוול לא סיפק מידע לגבי עיתוי אפשרי להורדת ריבית, והדגיש כי הבנק המרכזי ימשיך לפעול בזהירות, תוך כדי שהוא בוחן את השפעות המכסים על הכלכלה. בכל מקרה, הנאום הוביל לעליות במדדים המובילים. ב-CNBC דווח כי השוק מתמחר כעת הורדת ריבית בספטמבר בהסתברות של כ-84%, לעומת 75% לפני נאומו של פאוול - כך לפי נתונים של חברת הפיננסים CME Group.

ביום רביעי הקרוב יתפרסמו הדוחות הכספיים שהשוק כולו מחכה להם - אלו של ענקית השבבים אנבידיה . המשקיעים להוטים לראות האם החברה מצדיקה את השווי הגבוה שלה, שחצה את רף 4 טריליון הדולר לראשונה בהיסטוריה השנה. אנליסטים צופים צמיחה של 47% ברווח הנקי, והמכירות צפויות לגדול ב־53% לעומת אשתקד ל־45.8 מיליארד דולר.

אם לשפוט על פי האנליסטים, הרי שבשוק ישנה אופטימיות גדולה לגבי הדוחות. בשבוע החולף, העלו שורה ארוכה של אנליסטים בוול סטריט את מחיר היעד שלהם עבור מניית יצרנית השבבים לקראת פרסום הדוחות הרבעוניים. לפחות תשעה אנליסטים העלו את תחזיותיהם, מה שהעלה את מחיר היעד הממוצע ב-3% לכמעט 194 דולר, הגבוה ביותר שנרשם אי פעם.

עד כה, עונת הדוחות האחרונה בוול סטריט הביאה לאופטימיות בנוגע לתוצאות החברה, כשחברות הטכנולוגיה הגדולות דוגמת מיקרוסופט , מטא , אלפאבית (גוגל) ואמזון.קום הגדילו באופן ניכר את השקעותיהן על בינה מלאכותית. אנבידיה, שכ-40% מהכנסותיה מגיעות מארבע החברות הללו, היא ככל הנראה אחת המרוויחות העיקריות מההשקעות. על כן, המשקיעים יבקשו לראות כיצד הדבר בא לידי ביטוי בתוצאות ובתחזיות קדימה.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות נשארו יציבות, כאשר התשואה ל-10 שנים נותרה ברמה של כ-4.17%. מחיר ה-CDS ל-5 שנים (פרמיית סיכון) ירד בכ-3 נ"ב בשבוע האחרון, לרמה של כ-74 נ"ב. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מסביר בסקירתו כי "בנק ישראל לא שולח לשווקים שום רמז לקראת הורדת ריבית בספטמבר, וממשיך לשמור על קו ניצי יחסית. למרות זאת, המשקיעים נותנים סיכוי של כ-45% להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה שתתקיים בספטמבר, וקצת מעל 3 הפחתות ריבית במצטבר במהלך השנה הקרובה (ריבית גלומה של 3.67%)".

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו בסיכום שבועי, בין היתר על רקע העלייה בציפיות להפחתת ריבית, כשבסיכום שבועי, התשואה ל-10 שנים ירדה בכ-6 נ"ב לרמה של 4.25%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח, הדולר נחלש בחדות ביום שישי האחרון, על רקע הערכות כי הריבית בארה"ב תרד בקרוב. שער הדולר-שקל עמד על 3.36 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 3.94 שקלים. בסיכום שבועי, בשבוע החולף השקל התחזק בכ-0.2% מול הדולר לרמה של 3.37 שקלים לדולר.

בשוק הסחורות, נראה שהדרמה הגדולה התרחשה במחירי הנפט. שיחות המשא ומתן על סיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הביאה לרכבת הרים של ממש במחירי חביות הנפט שירדו בתחילת השנה, אך בסיכומו עלו בכמעט 1%. ירידות גדולות מהצפוי במלאי הנפט הגולמי והדלק בארה"ב, צרכנית הנפט הגדולה בעולם, תמכו בציפיות לביקוש יציב.

סנדיפ ראו, אנליסט מחקר ב-Leverage Shares, מתאר תגובה כפולה להתפתחויות בחזית רוסיה-אוקראינה: "בשווקי המניות נראה שילוב של זהירות וחוסר עניין, כאשר משקיעים זרים יצאו מהודו בעקבות הלחץ להפסיק רכישת נפט רוסי, אך הון מקומי שמר על שוק שורי". מנגד, שוקי האנרגיה דווקא הגיבו בעליית מחירי הגז באירופה, על רקע הסתברות נמוכה להסכם מול רוסיה.

4. מאקרו

בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם בארה"ב נתוני מכירות בתים חדשים, הזמנות מוצרי ברי קיימא, ומדד אמון צרכנים של CB. כמו כן, צפוי להתפרסם האומדן השני של נתוני התמ"ג בארה"ב, לצד נתוני מדד האינפלציה המועדף על הפד- ה-PCE.

5. תחזית

בבנק אוף אמריקה פרסמו סקירה שלילית על מאנדיי.קום הישראלית בסוף השבוע, והורידו את דירוג המלצתם על המניה על רקע חולשה בתנועת הגולשים.

"אנו מורידים את המלצתנו למניית מאנדיי מ-'קנייה' ל-'נייטרלי' ומפחיתים את מחיר היעד ל-205 דולר", ציינו בבנק.

"ההחלטה נובעת מניתוח נתוני צד-שלישי המצביע על ירידה חדה ומתמשכת בתנועת הגולשים האורגנית (SEO) לאתר החברה, עם צניחה של כ-25% בחודש יולי האחרון בהשוואה לשנה שעברה . אנו מייחסים חולשה זו להתרחבות שילוב סיכומי הבינה המלאכותית (AI Overviews) בתוצאות החיפוש של גוגל, הפוגעים בתנועה לאתרים.

"הדבר פוגע ישירות בערוץ השירות העצמי (self-serve) של החברה, המהווה מנוע צמיחה חשוב לרכישת לקוחות חדשים. המודל שלנו צופה כי המשך המגמה עלול להוביל לירידה של כ-5% בהכנסות חדשות שמקורן בערוץ זה בשנת 2026. למרות ניסיונות החברה להסיט תקציבי שיווק לערוצים אחרים כמו רשתות חברתיות, אנו סבורים כי הסיכונים המתגברים הופכים את יחס הסיכון-סיכוי במניה למאוזן ומצדיקים את הורדת הדירוג".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין