גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סלייס: נשללו הרישיונות של 7 סוכני פינברט שגייסו חוסכים לקרנות האדומות

הממונה על שוק ההון שלל את הרישיונות של 7 סוכני פינברט בתום חקירה שהצביעה על "תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין" ● פינברט היא אחד מששת המארגנים שגייסו כספי חוסכים לקרנות השקעה אלטרנטיביות בחו"ל, מהן נעלמו 850 מיליון שקל

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ
עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

הממונה על שוק ההון, עמית גל, שלל היום (ג') את רישיון סוכן הביטוח של שבעה מסוכני פינברט - סוכנות הביטוח שהייתה מבין המארגנים המרכזיים שגייסו חוסכים לקופות הגמל האישיות (IRA) של סלייס, תוך שכספי החיסכון הועברו בהמשך לקרנות השקעה "אדומות" בחו"ל.

שלילת הרישיון בוצעה לנוכח ממצאי ביקורת חקירתית שערכה רשות שוק ההון במהלך המחצית השנייה של 2024. בהודעה מטעם גל נמסר כי השבעה "ביצעו הפרות חמורות של הוראות הדין, גרמו נזק משמעותי ללקוחות ופגעו באמון הציבור".

תביעת ענק חושפת את השיטה בפרשת ההונאה בסלייס
בית המשפט על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף
הממונה על שוק ההון: "לא נוכל לחיות עם סיטואציות של ניגודי עניינים וחוסר שקיפות של סוכני הביטוח"

במסגרת הביקורת מטעם רשות שוק ההון, הגיעו מפקחים לסוכנות פינברט ואספו מסמכים וחומרים ממחשבי הסוכנות. בין היתר נאסף תיעוד הליכי העבודה בפינברט, לרבות גיוסים וצירופים של לקוחות שבוצעו על-ידי הסוכנים, חומרים רלוונטיים לניוד לקוחות לקופות ה-IRA דרכן צורפו לקוחות הסוכנות לקרנות השקעה זרות בחו"ל.

מהביקורת עלה כי שבעת הסוכנים שרישיונם נשלל - בדומה לסוכנים האחרים בפינברט - פעלו לגייס את כלל לקוחות הסוכנות לקופות מסוג IRA, בעיקר באמצעות סלייס.

"תמונה חמורה מאוד"

עוד מסרה רשות שוק ההון כי "מממצאי הביקורת עלתה תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין ולחובות הזהירות והאמון החלות עליהם, הכוללת הפרות חוזרות ונשנות של הוראות הדין כסוכנים בעלי רישיון, תוך פגיעה שיטתית ורחבת-היקף ויצירת נזק משמעותי ללקוחותיהם. במעשיהם האמורים, פגעו הסוכנים באמון לקוחותיהם והפרו את חובותיהם כבעלי רישיון סוכן ביטוח".

נזכיר כי לפי מסמכים שהגיש המנהל המורשה של סלייס, רו"ח אפי סנדרוב, לבית המשפט, פינברט נמנית עם ששת המארגנים של "הקרנות האדומות" בסלייס. לקרנות אלה הועברו בסך-הכול כ-850 מיליון שקל בכספי חוסכים, ונעלמו אחרי שהושקעו בנכסים אלטרנטיביים דוגמת נדל"ן ואשראי. אל פינברט הגיעו 61 מיליון דולר. מבקשה שהגיש סנדרוב נגד פינברט לבית המשפט בדצמבר אשתקד עולה כי פינברט השיבה עד לאותו מועד למעלה מ-15 מיליון דולר לחוסכים.

פינברט מנהלת מזה זמן מגעים להסדר עם החוסכים שהשקיעו דרכה, ואשר מיוצגים על-ידי עו"ד איתן ארז. זאת, בנפרד מהסדר החוב שמוביל סנדרוב בפיקוח בית המשפט. עם זאת, בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בפני השופטת סיגל יעקבי מבית המשפט הכלכלי, הובהר כי מתקיים שיתוף-פעולה בין ארז לסנדרוב סביב המגעים להסדר.

בשבוע שעבר הגיש סנדרוב תביעת ענק, בהיקף של 950 מיליון שקל, נגד בעל השליטה בסלייס, שמעון גולדברג, ונגד שני בניו - אסף, ששימש כמנכ"ל החברה ותואר בתביעה כדמות המרכזית מאחורי הכשלים בסלייס; ושי, ששימש כדירקטור. עוד נתבעו הדירקטורים בסלייס ושומרי הסף שלה - מנהל הכספים, רואה החשבון המבקר והיועץ המשפטי וקצין הציות. מהתביעה עולה כי סנדרוב הצליח לאתר עד כה יותר מ-280 מיליון שקל שנוידו ל"קרנות האדומות", אך המנהל המורשה הדגיש כי הכספים מושקעים בנכסים בלתי סחירים שניתן יהיה לממש רק בעוד מספר שנים.

בא-כוח הסוכנים: "התעלמות מופגנת מהעובדות"

עו"ד ערן אלהרר, המייצג את סוכני פינברט, מסר בתגובה: "ההחלטה של רשות שוק ההון לשלול את רישיונם של סוכני פינברט היא החלטה הנגועה בסימון מטרה מראש, תוך התעלמות מופגנת מעובדות יסוד שהוצגו בפניה.

"חמור מכול הוא הניסיון המאולץ לקשור את שמם של הסוכנים לפרשת סלייס, פרשה שאין להם כל קשר אליה. מדובר בסוכנים שכירים שלמיטב ידיעתם הצטרפו למקום עבודה לגיטימי, האוחז ברישיון ופועל תחת פיקוחה הישיר של הרשות. הסוכנים הסתמכו על המוניטין ועל הניסיון רב-השנים של מנהלי הסוכנות - דמויות ותיקות מוכרות ומוערכות בענף הביטוח, ועל מצגים ברורים וחד-משמעיים שהפעילות מתנהלת כחוק.

"הסוכנים פעלו בתוך מעטפת מקצועית ומשפטית הדוקה. הם לוו באופן שוטף על-ידי היועצת המשפטית של פינברט ופעלו על בסיס חוות-דעת משפטיות מפורטות שבחנו את כשרות הקרנות. עבור כל איש מקצוע, ובפרט עבור שכיר, הסתמכות על הנהלה בעלת שיעור קומה כזה ועל ייעוץ משפטי צמוד היא התנהלות אחראית ומתבקשת ולא רשלנות.

"מעבר למאבקם האישי על צדקתם, הסוכנים כואבים את מצבם של הלקוחות שטרם קיבלו את כספם. טובת הלקוח עמדה לנגד עיניהם לאורך כל דרכם המקצועית, והם מייחלים לכך שהסוגיה תיפתר ושפינברט תשיב ללקוחות את מלוא כספם בהקדם.

"למרות שתום-ליבם של הסוכנים הוכח לרשות שוק ההון, היא בחרה להתעלם מכך באופן מגמתי, בין היתר על-מנת להסיט את הביקורת מהתנהלותה שלה. החלטת הרשות יוצרת עיוות מוסרי, הבוחר לפגוע בסוכנים שכירים שנסמכו על המצגים של בעלי השליטה ומנהלי פינברט.

"הרשות בחרה בפתרון הקל של פגיעה במטה לחמם של סוכנים ישרים ומשפחותיהם. בכוונת הסוכנים לעתור לבית המשפט על ההחלטה השגויה, ואנו בטוחים שהביקורת השיפוטית תחשוף את הפגמים העמוקים בהחלטה זו ותביא לביטולה".

עוד כתבות

מרחב דרום הר חברון / צילום: אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון

5 ישראלים נעצרו ע"י המשטרה, הפלסטינים מדווחים: "נכנסו לבית בכפר בדרום הר חברון, שחטו 3 כבשים ופצעו תושבים"

במערכת הביטחון העלו חשש, ההבנה: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר האוצר רוצה להטיל מס רווחי יתר של 15% על הבנקים - גבוה מהמלצת הוועדה

המס צפוי להכניס לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל בשנה הקרובה, ולטפס ל-1.5 מיליארד שקל מדי שנה עד לסוף העשור ● איגוד הבנקים בתגובה: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהוא עצמו מינה, שר האוצר קיבל החלטה שרירותית ללא כל היגיון כלכלי ובניגוד לאינטרס הציבורי"

''מתחם הפיקוד - לב העיר העתיקה'' / צילום: באדיבות אירית צרף אדריכלות ובינוי ערים

העיר העתיקה של באר שבע משנה את פניה

מהלך תכנוני רחב־היקף צפוי לשנות את לב העיר העתיקה של באר שבע ● רשת היין והאלכוהול הרמיטאז' משקיעה 4.5 מיליון שקל בפתיחת סניף דגל בכפר סבא ● ותערוכה חדשה של כ־50 אמנים נפתחת במפעל הישן של טרה בתל אביב ● אירועים ומינויים

החזרי מס / צילום: Shutterstock

כך תבדקו אם מגיע לכם החזר מס לפני שיהיה מאוחר מדי

הזכאות לקבלת החזרי מס בעבור שנת 2019 תפקע בינואר הקרוב ● נכון להיום רק מעטים פונים לרשות המסים, בין השאר מחשש לגילוי חובות קודמים ● מתי הגשת הבקשה רלוונטית, וכיצד ניתן להגיש אותה? ● גלובס עושה סדר

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בבורסה; ת"א 35 שוב ננעל בשיא - הפעם ה-61 השנה

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 איבד 0.2% ● מיטב: למרות הגירעון בחשבון השוטף, השקל לא ייפגע ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? ● לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש - זו רשימת הסיכונים

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה את החברה בחסר משמעותי"

במקביל מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה, הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות" ● יו"ר הוועד של צים: "לא ניתן להעביר את החברה לידיים זרות"

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

יו''ר ועדת החוקה ח''כ שמחה רוטמן הבוקר הזה, כאן ב', 30.11.25 / צילום: יונתן בלום

רוטמן מאשים את לפיד שבגללו המחירים עלו בחדות. מה הוא שכח לציין?

טכנית, רוטמן צודק: תחת ממשלת בנט־לפיד נרשמה עליית המחירים השנתית הגבוהה בעשור האחרון ● אבל באותה שנה קרה משהו ששם את הכול בהקשר שונה לגמרי ● המשרוקית של גלובס

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

קניון הזהב בראשון לציון / הדמיה: ולדי קובליוב

אחרי רכישת השליטה בידי מליסרון: קניון הזהב עובר שיפוץ ב-180 מיליון שקל

במקביל להקמת קומה חדשה, גם האגף הוותיק של קניון הזהב עובר חידוש, ובנוסף מתבצע שיפוץ מקיף של כלל חזיתות הקניון ● בהודעת הקניון צוין כי המהלך נועד לשמר ולחזק את מעמדו ולהתאים אותו למציאות הקמעונאית המשתנה

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

המהלך של רשות ני"ע שירחיב את האכיפה למנהלים בחברות פרטיות

ועדת האכיפה המינהלית הטילה עיצומים של כמיליון שקל על חברה פרטית לקנאביס רפואי בשל טעויות בדוחות ● בהחלטתה קבעה הוועדה כי לראשונה סמנכ"ל הכספים ורואה החשבון המבקר נושאים באחריות לכשל ● ההחלטה עשויה להשפיע על לפחות 10% מהחברות בבורסה

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

אקזיט ענק בסייבר: ארמיס הישראלית נמכרת ב-7.75 מיליארד דולר במזומן

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס בעסקת הסייבר הרביעית בגדולה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

לארי אליסון / צילום: ap, Eric Risberg

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר