גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

עליות בבורסה בתל אביב, בהובלת מניות הבנקים והביטוח

מדד ת"א קופץ במעל 1% ● הערב: האינפלציה בישראל תרד כנראה לשפל של כ-5 שנים ● השקל מתחזק ל-2.99 שקלים, מחירי הנפט מטפסים ● מיטב, מרווחי האג"ח הקונצרניות בישראל ירדו לרמת שפל היסטורית ו"אינם משקפים את הסיכונים הכלכליים והפיננסיים" ● אקסל: נקסטוייב זכתה בפרויקט ראשון בתחום החלל; צופה הזמנות נוספות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

12:25

העליות בבורסה בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 קופץ כעת בכ-1.5%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1%.

מדד הבנקים ממשיך להוביל את העליות ומתחזק בכ-2.6%. אגב כך, הוא מתקרב למחוק את כלל הירידות שרשם מתחילת השנה. רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, ייחס לאחרונה את העליות בקרב מניות הבנקים לתיקון שמתרחש לאחר גל מימושים (המדד ירד במעל 10% בחצי השנה האחרונה), וכן למתיחות הגאו־פוליטית המחודשת. "המתיחות הביטחונית מול איראן מחזירה את המשקיעים למניות הבנקים היציבות, אשר עשויות לשמש סוג של עוגן מבטחים, בהינתן התמחור הנוכחי שלהן ואי־הוודאות הכללית בשוק", הוא ציין.

גם מדדי הביטוח והפיננסים בולטים לחיוב עם עליות של כ-2.5%. לפי שעה, המדד הענפי היחיד שנסחר באדום הוא מדד ת"א־נפט וגז, שנחלש בכ-0.3%.

11:30

העליות בתל אביב מצטמצמות קצת. מדד ת"א 35 קופץ בכ-1.1%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.7%.

את העליות כעת מובילים מדדי הבנקים והביטוח, שמתחזקים בכ-2.3% ובכ-2%, בהתאמה. גם מדד הנדל"ן בולט לחיוב, עם עלייה של כ-1.2%. למעט מדד הביטחוניות ומדד ת"א־נפט וגז, שנסחרים מעט מתחת לרמת הבסיס שלהם, כלל המדדים הענפיים נסחרים כעת בירוק.

10:53

סאנפלאואר הודיעה כי השלימה את המכרז המוסדי לקראת הנפקת אג"ח סדרה ה', במסגרתו קיבלה התחייבויות מוקדמות ממשקיעים מסווגים.

במכרז הוגשו ביקושים לרכישת כ-440 אלף יחידות, אך החברה בחרה לקבל התחייבויות לרכישת 200 אלף יחידות (200 מיליון שקל), כאשר הריבית השנתית המרבית שנקבעה במכרז עומדת על 5.49% . שיעור זה יהווה את הריבית המקסימלית גם במכרז הציבורי, אם יתקיים, כאשר הריבית הסופית תיקבע במסגרתו.

החברה ציינה כי ביצוע ההנפקה לציבור עדיין כפוף לפרסום תשקיף מדף, לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, ובהם אישור הבורסה לרישום האג"ח למסחר, וכן להחלטה סופית של החברה על השלמת ההנפקה.

10:45

אקסל מזנקת לאחר שדיווחה כי נקסטוייב טכנולוגיות, החברה הבת המוחזקת במלואה ופועלת בתחום פתרונות ה-RF והמיקרוגל לתעשייה הביטחונית, זכתה בפרויקט אסטרטגי בתחום החלל וקיבלה הזמנות ראשונות לאספקת מוצרים. האספקות צפויות להתבצע עד סוף הרבעון השני של 2027.

לדברי החברה, ספקית מוצרי התקשורת, מדובר בתחום פעילות חדש שאליו נכנסה נקסטוייב בחודשים האחרונים, המיועד הן לתעשיית החלל הישראלית והן לחברות נוספות הפועלות בתחום.

נכון להיום, ההזמנות שהתקבלו צפויות להניב רווח של מאות אלפי דולרים, ובחברה מעריכים כי בהמשך יתקבלו הזמנות נוספות בהיקפים משמעותיים במסגרת אותו פרויקט.

באקסל מציינים כי בהתאם לאסטרטגיית הצמיחה של נקסטוייב, תחום החלל צפוי להפוך לחלק משמעותי מפעילותה ואף עשוי להיות מהותי עבור החברה בעתיד. עם זאת, החברה מדגישה כי התחזיות לגבי הזמנות נוספות ולוחות הזמנים לאספקה הן מידע צופה פני עתיד, ואין ודאות שיתממשו.

10:37

המגמה החיובית בבורסות בעולם ושני נתוני מאקרו נותנים רוח גבית לבורסת ת"א הבוקר - זה שכבר פורסם הצביע על ירידה באינפלציה בארה"ב והצית גל של עליות בעולם. זה שיפורסם הערב: ככל הנראה ירידה נוספת במדד המחירים לצרכן בישראל ישפר את הסיכויים שבנק ישראל ימשיך להוריד את הריבית, בשורה למשקיעים המקומיים.

מדד ת"א 35 עולה במעל ל-1%, ת"א 90 ב-0.5%. בין המדדים הענפיים בולטים מדד הביטוח שעולה ב-2.5% ומדד הבנקים שעולה בכ-1%. שניים שנשארים מאחור הבוקר הם מדדי נפט וגז ומדד המניות הביטחוניות, הם נסחרים סביב מדד הבסיס.

הבוקר עליות בבורסות אסיה ובחוזים בניו יורק, אלה עוקבות את העליות אתמול בוול סטריט בהובלת מניות הטכנולוגיה והפיננסים - בעקבות אלה, השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת לרף ה-3 שקלים.

השוק ימכיל הבוקר את המתיחות הגאו-פוליטית, למרות גל התקיפות ההדדיות בין ארה"ב ואיראן והעליות בעקבות זאת של מחירי הנפט.

10:00

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות די חדות - מדד ת"א 35 עולה בכ-1%, ת"א 90 ב-0.6%.

את העליות מובילות, בעקבות המגמה העולמית, מניות השבבים - טאואר , נובה וקמטק שחזרו עם פערי ארביטרז' חיוביים מהמסחר בוול סטריט אתמול.

טאואר זינקה גם אתמול לאחר שעדכנה כלפי מעלה את יעד ההכנסות ל-3.6 מיליארד דולר והרווח הנקי ל-1.2 מיליארד דולר וכמו כן הודיעה על הרחבת כושר הייצור ביפן.

בשורה נוספת קיבלו מניות השבבים הבוקר - יצרנית ציוד השבבים ההולנדית ASML העלתה את תחזיותיה לשנת 2026 בפעם השנייה השנה, לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות שעלו על תחזיות האנליסטים, על רקע המשך ההשקעות האדירות של לקוחותיה בייצור שבבים לבינה מלאכותית.

החברה צופה כעת הכנסות שנתיות של 43-45 מיליארד אירו, לעומת תחזית קודמת של 36-40 מיליארד אירו . במקביל, העלתה את תחזית שיעור הרווח הגולמי ל- 54%-56% , לעומת 51%-53% קודם לכן.

ברבעון השני רשמה ASML הכנסות של 9.3 מיליארד אירו , מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 8.8 מיליארד אירו. רווח נקי של 2.9 מיליארד אירו , לעומת צפי ל-2.6 מיליארד אירו.

מנכ"ל החברה, כריסטוף פוקה, אמר כי היקף ההזמנות נותר "חזק במיוחד" במחצית הראשונה של השנה, ולכן ASML מתכננת להגדיל ב-30% את כושר הייצור המתוכנן שלה לשנת 2026 הן במכונות EUV (ליטוגרפיה באולטרה-סגול קיצוני) והן במערכות DUV Immersion .

ASML היא החברה היחידה בעולם שמייצרת מכונות EUV , המשמשות לייצור השבבים המתקדמים ביותר, ולכן היא נחשבת לאחת המרוויחות המרכזיות ממרוץ ההשקעות העולמי בתשתיות בינה מלאכותית.

08:10

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

שני נתוני מאקרו עשויים לתת רוח גבית לבורסת ת"א הבוקר - זה שכבר פורסם הצביע על ירידה באינפלציה בארה"ב והצית גל של עליות בעולם. זה שיפורסם הערב: ככל הנראה ירידה נוספת במדד המחירים לצרכן בישראל ישפר את הסיכויים שבנק ישראל ימשיך להוריד את הריבית, בשורה למשקיעים המקומיים.

הבוקר עליות בבורסות אסיה ובחוזים בניו יורק, אלה עוקבות את העליות אתמול בוול סטריט בהובלת מניות הטכנולוגיה והפיננסים - בעקבות אלה, השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת לרף ה-3 שקלים.

כנראה שהשוק יכיל הבוקר את המתיחות הגאו-פוליטית, למרות גל התקיפות ההדדיות בין ארה"ב ואיראן והעליות בעקבות זאת של מחירי הנפט.

המניות הדואליות חוזרות לת"א עם פערי ארביטרז' חיוביים בד"כ - טאואר וקמטק יעלו ב-1.5%, טבע ב-0.7% ואלביט תרד ב-0.7%.

אפשר גם שלנפילה אתמול של מניית IBM תהיה השפעה מקומית - מניית החברה צנחה אמש בכ-25%, לאחר שספקית החומרה, התוכנה והייעוץ פרסמה אזהרת רווח לרבעון השני. היתה זו הירידה היומית החדה ביותר שנרשמה אי פעם במניית החברה. טענת החברה כי הלקוחות מנתבים מחדש את תקציבי הטכנולוגיה שלהם לשבבי זיכרון, שרתים ואחסון ולאבטחת סייבר עשוייה להשפיע על מניות הטכנולוגיה המקומיות, התוכנה והחומרה - "אם עד כה השוק חשש שה־AI יהפוך את חברות התוכנה למיותרות, כעת הוא חושש שההשקעות האדירות בתשתיות AI יבואו על חשבון תקציבי התוכנה", אומרים בהראל.

המהלך הפיננסי שהציף ליצחק תשובה ערך של חצי מיליארד שקל ביום

אתמול ננעל המסחר במגמה מעורבת. בסיומו של יום תנודתי, מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.7%, בעוד שמדד ת"א 90 נסוג בכ-0.3%.לט מדד ת"א טכנולוגיה שעלה בכ-2.4%. מדדי תשתיות האנרגיה ות"א קלינטק, טיפסו בכ-2.3% וב-2.2% בהתאמה. מנגד, מדד ת"א ביומד ירד ב-2.5%, מדד ת"א בנקים איבד כ-1%.

מניית טאואר , זינקה בחדות לאחר שעדכנה כלפי מעלה את יעד ההכנסות ל-3.6 מיליארד דולר והרווח הנקי ל-1.2 מיליארד דולר וכמו כן הודיעה על הרחבת כושר הייצור ביפן.

מניות נוספות שריכזו אתמול עניין -

ארי נדלן זינקה לאחר שדיווחה על הסכמים להקצאה פרטית של מניות ואופציות לגופים מוסדיים מובילים (מנורה, מגדל ומיטב) בהיקף של כ-245 מיליון שקל ובדיסקאונט.

ורידיס טיפסה לאחר שהכחישה רשמית פרסומים בתקשורת בנוגע למגעים למכירת החזקותיה באו.פי.סי אנרגיה.

אייראנג'י טק דיווחה על חתימת הסכם נוסף להקמת פרויקט אגירת אנרגיה באוויר דחוס בדנמרק, המבוסס על טכנולוגיית הליבה שלה. מניית סטארק פאוור השלימה גיוס של 145 מיליון שקל.

האם עלייתן של המניות הקטנות בוול סטריט היא טרנד או עתיד הכלכלה?

באסיה הבוקר כאמור עליות בעיקר אצל בורסת דרום קוריאה שמזנקת בכ-5% בהובלת שתי מניות השבבים SK Hynix וסמסונג, טוקיו והונג קונג עולות בכ-1%, שנגחאי יציבה.

החוזים בוול סטריט גם הם ירוקים הבוקר, נאסד"ק מאותת על עלייה שנייה רצופה הבוקר, 0.7% כעת.

אתמול הפתעה חיובית במדד המחירים לצרכן בארה"ב העניקה רוח גבית לשווקים, כשגם המניות וגם האג"ח רשמו עליות על רקע היחלשות החששות מהעלאת ריבית קרובה מצד הפדרל ריזרב - למרות העלייה במחירי הנפט בעקבות המתיחות במזרח התיכון.

מדד S&P 500 המשיך את העליות של החודש, בעוד נאסד"ק התחזק ב-1%, בין היתר הודות לראלי במניות השבבים . בולטות במיוחד שתי מניות "זרות": אס.קיי. הייניקס הדרום קוריאנית שהונפקה בשבוע שעבר והישראלית טאואר סמיקונדקטור .

את האווירה החיובית תמכו גם הדוחות החזקים של הבנקים הגדולים, שפתחו את עונת הדוחות עם תוצאות טובות מהצפוי. הם נהנו מרבעון חזק במיוחד, כאשר הרווח המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים - ג'יי.פי מורגן, גולדמן זאקס, בנק אוף אמריקה, סיטיגרופ ווולס פארגו - זינק ב- 39% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ביותר מ- 49 מיליארד דולר.

מאחורי הזינוק עמד בעיקר גידול חד בהכנסות מפעילות המסחר. הכנסות ממסחר במניות זינקו בכל הבנקים, לצד עלייה גם בעמלות ממסחר באג"ח, סחורות ומכשירים פיננסיים נוספים. בנוסף, הבנקים נהנו מגידול בהכנסות מפעילות מימון עסקאות, שבמסגרתה הם מעניקים אשראי ללקוחות כדי להגדיל את היקף ההשקעות והמסחר שלהם בשווקים.

2. שוקי האג"ח

בשוק האג"ח האמריקני, נמשכה מגמת עליית התשואות. היא נובעת מחשש ללחצים אינפלציוניים על רקע המצב הגאו־פוליטי וכן מתרחיש של זינוק במחיר הנפט.

מגמה מעורבת נרשמה בשוק החוב המקומי: חלק מהמדדים דוגמת תל־גוב־כללי נסחרו בירידות קלות; ואחרים למשל, תל־גוב צמודות, עלו בשיעור מתון. בשבוע החולף שני מדדי האג"ח שהוזכרו ירדו ב־0.5% ו־0.8% בהתאמה. נראה כי בשוק החוב עדיין מנסים להעריך האם ישראל תיקלע לסבב לחימה מחודש מול איראן, שמשמעותו דרישות תקציביות עתידיות נוספות של מערכת הביטחון.

לפי מיטב, מרווחי האג"ח הקונצרניות בישראל ירדו לרמת שפל היסטורית. להערכתנו, הם אינם משקפים את הסיכונים הכלכליים והפיננסיים, על רקע הצמיחה הנמוכה והסיכונים הביטחוניים והגאו-פוליטיים.

הסיכון בולט במיוחד בענף הנדל"ן והבנייה, שבו מרווחי האג"ח הגיעו לרמות שפל גם, למרות שהסיכון בענף ממשיך לעלות. כך, הסקר הרבעוני של קציני האשראי בבנקים שפרסם בנק ישראל מצביע על הקשחת תנאי האשראי לחברות נדל"ן ולעסקים קטנים ברמות סיכון גבוהות.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

מחירי הנפט שוב עולים הבוקר לאחר התקיפות הלילה של ארה"ב במצר הורמוז - נפט מסוג ברנט נסחר בכ-86 דולר לחבית, נפט WTI מתקרב ל-80 דולר.

אתמול נרשמה תנודתיות במחירים לאחר שהנשיא האמריקאי דונלד טראמפ אמר כי ארה"ב תחזיר את המצור על הורמוז ותגבה תשלום של 20% על כל מעבר, מחיר הנפט קפץ ורשם את העלייה היומית הגדולה ביותר מ־2020.

אך לא חלפו שעות רבות וטראמפ חזר בו מדרישתו להטיל אגרת הגנה והמחירים נרגעו.

טראמפ הודיע כי לאחר שיחות עם מנהיגי מדינות המפרץ, החליט לוותר על האגרה ולהחליפה ב"הסכמי סחר והשקעות" מצד מדינות האזור בארה"ב.

השקל ממשיך להתחזק הבוקר בעיקר בזכות העליות בוול סטריט אתמול והבוקר, 2.99 שקלים.

ההתחזקות של השקל החלה אתמול בעקבות נתוני האינפלציה המפתיעים בארה"ב, השקל רשם התחזקות חדה ושלח את הדולר אל מתחת לרף הפסיכולוגי של ה-3 שקלים.

4. מאקרו

מדד המחירים לצרכן ליוני צפוי להתפרסם אחר הצהריים. קונצנזוס החזאים הוא לירידה קלה של 0.1%, או שיוותר ללא שינוי.

המשמעות של מדד שלילי זה, בשילוב "אפקט הבסיס" (כאשר מדד יוני אשתקד שעמד על 0.3% יוצא מהחישוב השנתי), היא צניחה של קצב האינפלציה השנתי מרמה של 1.9% אל סביבת ה-1.5%, הרמה הנמוכה ביותר מזה כחמש שנים, מאז מחצית 2021, רגע לפני שגל האינפלציה העולמי של תקופת הקורונה וצווארי הבקבוק בשרשראות האספקה החל להכות בשווקים.

נתון זה מציב את ישראל עמוק באמצע יעד יציבות המחירים (1.0%-2.0%), "הישג יוצא דופן בהשוואה בינלאומית, במיוחד בתקופה שבה מדינות רבות בעולם נאבקות באינפלציה דביקה ומתחדשת", אמר עופר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים.

יונתן כץ, כלכלן ראשי לידר מציין כי מדד חודש יוני צפוי להיות מושפע "מירידות עונתיות בסעיפי הפירות והירקות, הלבשה והנעלה, ירידה במחירי הדלקים, ועלייה מתונה במחירי הדיור". מנגד, "צפויה עלייה מתונה במחירי הטיסות במונחי דולר, סעיף שעשוי להפתיע כלפי מעלה בשל עודף הביקוש לטיסות".

מודי'ס: נתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית חזקים

מדד המחירים לצרכן בארה"ב ליוני הפתיע את השווקים עם ירידה חודשית של 0.4% - גבוהה מתחזיות האנליסטים (0.2%). במונחים שנתיים, קצב האינפלציה התקרר לרמה של 3.5% לעומת צפי של 3.8%.

נתוני האינפלציה בארה"ב סיפקו למשקיעים סיבה לאופטימיות, לאחר שמדד המחירים לצרכן ירד ביוני לראשונה זה שש שנים, בעוד שמדד הליבה - המנטרל את מחירי המזון והאנרגיה - נותר כמעט ללא שינוי. הנתונים צפויים להתקבל בברכה בקרב בכירי הפדרל ריזרב לקראת החלטת הריבית הקרובה, אף שההסלמה במפרץ הפרסי עלולה להאריך את הלחצים האינפלציוניים.

בעדותו בפני חברי הקונגרס חזר יו"ר הפד, קווין וורש, על מחויבות הבנק המרכזי להורדת האינפלציה, והדגיש כי לפד "אין כל סובלנות לאינפלציה גבוהה" .

לדברי קיי הייג, מנהל השקעות בגולדמן סאקס, נתוני האינפלציה המתונים מפחיתים את הלחץ על הפד להעלות ריבית כבר בטווח הקרוב. עם זאת, הוא הזהיר כי ההסלמה מול איראן והשלכותיה על מחירי האנרגיה מותירות את האפשרות להעלאות ריבית נוספות על השולחן. לדבריו, עדיין קיים תרחיש שבו הריבית לא תשתנה עד סוף השנה, אך חידוש המתיחות הגאו-פוליטית הפך את התרחיש הזה לפחות סביר.

5. תחזית

בבנק ההשקעות ג'פריס ממשיכים להמליץ על המניה הביטחונית הישראלית נקסט ויז'ן בהמלצת "קנייה" במחיר יעד של 380 שקל - פרמיה של כ־68% על המחיר הנוכחי בת"א.

האנליסטית שיילה קהיגלו נפגשה עם יו"ר החברה ואחד ממייסדיה, חן גולן. לדבריה, בחברה מאמינים שיעמדו ביעד ההכנסות של 315 מיליון דולר השנה, צמיחה של 86% משנה שעברה. זאת על רקע צבר ההזמנות והגידול בהיקף היצור.

בנוסף, בג'פריס מזכירים גם את מומנטום הצמיחה ב־2027־2028. עוד מציינת האנליסטית שיש לנקסט ויז'ן מספיק "תחמושת" למיזוגים ורכישות - 524 מיליון דולר בקופה.

מחיר היעד למניה נקבע על בסיס מכפיל 47 ל־EBITDA (רווח לפני ריבית, פחת, מסים והפחתות) הצפוי ב־2027.

עוד כתבות

חברת הכנסת אפרת רייטן. פרסום ברשת איקס, 08.07.26 / צילום: שלומי אמסלם

עד כמה חמור המחסור בשופטים בישראל?

ההשוואה הבינלאומית מגלה ששיעור השופטים בישראל נמוך ביחס למערב • השופטים שכן נמצאים במערכת עובדים ביעילות, אבל מה זה אומר על האיכות? • המשרוקית של גלובס

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

לאחר הפרידה מוולט: סיבוס הופכת לכרטיס אשראי ותעניק הטבות בתחום התעופה

לגלובס נודע כי מנכ"ל סיבוס איתן זינגר הציג ללקוחות החברה מהלך שעיקרו להפוך את כרטיס ההטבות שמחזיקים מאות אלפי עובדים בישראל לכרטיס אשראי ● החברה חוברת לכאל ותציג גם הטבות בתחום התעופה

מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis

מודי'ס: נתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית חזקים

סוכנות הדירוג מסכמת את מחצית שנת 2026, ולא מרמזת על לחצים כלשהם להעלאה או להורדה של הדירוג הנוכחי ● החלטת הדירוג הבאה של מודי'ס צפויה רק בעוד כמה חודשים, ובשוק מעריכים כי לא צפוי שינוי בדירוג או באופק הדירוג ● בינואר האחרון עדכנה חברת הדירוג את תחזית הדירוג של ישראל ל"יציבה"

יצחק תשובה ואסף רפפורט / צילום: יונתן בלום, עומר הכהן

אסף רפפורט נגד יצחק תשובה: מי יחזיק בבית החולים היוקרתי

אסף רפפורט ומייסדי וויז בוחנים רכישת כ־25% מבית החולים הפרטי הרצליה מדיקל סנטר לפי שווי של יותר ממיליארד שקל ● במקביל, עסקה דומה של תשובה עדיין נמצאת על הפרק ● דרישות הרגולציה עשויות להקשות על השלמת העסקאות

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל חברת Wix / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל Wix מנהל סדר יום הפוך וטוען: "נותנים יותר מדי קרדיט ל־AI"

בראיון לפודקאסט האמריקאי 20VC, התייחס אבישי אברהמי ליכולת ה־AI והשפעתה על שוק העבודה: "לא מצליחה בהרבה דברים" ● ביחס למניית Wix שנפלה בשנה האחרונה ב־65%: "זה חלק מהחיים בשוק המניות" ● וגם: באיזו שעה הוא מתעורר בכל יום

אילוסטרציה: Shutterstock

מסלול המשכנתא שזינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל על רקע ירידת הריבית

הירידות בריבית ובאינפלציה משכנעות לווים רבים לשנות את תמהיל ההלוואות, אבל גם לפזר את החוב בין המסלולים השונים ● מסלול הפריים, הצמוד לריבית בנק ישראל, זינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל, ובענף מזהירים ש"כמו שהיא יורדת, היא יכולה לשוב לעלות"

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

המפעל החדש שמסדר לטאואר תחזית אופטימית ומזניק את המניה

טאואר מקפיצה את התחזית ל-2028 בעקבות תוכנית להרחבת כושר הייצור ביפן בהשקעה של כ-3 מיליארד דולר ● היעדים המעודכנים כוללים הכנסות של 3.6 מיליארד דולר ורווח של 1.2 מיליארד דולר ● המניה מזנקת בחדות במסחר

הפגנת חותים / צילום: Reuters, Khaled Abdullah

בין החות'ים לאיראן: לישראל יש הזדמנות לשיתוף פעולה אסטרטגי עם סעודיה

כפי שהוכח בתקיפת נמל התעופה בצנעא השבוע, לישראל ולערב הסעודית יש אויב משותף בתימן, גם אם הסעודים חוששים מכניסה אקטיבית ללחימה ● מומחים מאמינים: "ישראל מחוייבת לזהות את ההזדמנות ולהיכנס לאירוע. זו הזדמנות פז"

מטה IBM בקנדה / צילום: Shutterstock

המנכ"ל הודה: "כשלנו" - ומניית IBM צוללת במעל 22%

מניית חברת התוכנה הודיעה כי היא תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה צפויות לפספס את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● מנכ"ל IBM ייחס את התוצאות המאכזבות לחולשה במגזר התוכנה וציין כי מספר עסקאות לא נסגרו בלוחות הזמנים שהחברה ציפתה להם

יצחק תשובה וצחי נחמיאס / צילום: יונתן בלום, ורד

המהלך הפיננסי שהציף ליצחק תשובה ערך של חצי מיליארד שקל ביום

חלוקת מניות דלק ייזום כ"דיבידנד בעין" לבעלי המניות של קבוצת דלק, חשפה לציבור את השווי של תמלוגי מאגר לוויתן ● בד־בבד, דיסקונט הכריזה השקעות על מהלך דומה, שנועד לקרב את בעליה לנכס המרכזי שלה - מניות השליטה בחברת גב־ים ● והן לא היחידות

איסמעיל גרוש ויוסי מוסלי / איור: גיל ג'יבלי

רימונים וירי על ג'פניקה: שתי משפחות הפשע שמגלגלות מעל מיליארד שקל

על פי החשד, האירועים האלימים האחרונים שכללו פגיעה בסניפי ג'פניקה הם תולדה של סכסוך בין שתי משפחות פשע ותיקות ובעלות הון גבוה: ג'רושי ומוסלי ● כך הן פועלות ואיך צברו את הונן

קרן כספית או פיקדון בבנק: מה יותר משתלם כשהריבית יורדת

הריביות יורדות, האינפלציה התקררה, וחלק מהשיקולים בבחירת חיסכון סולידי משתנים ● מדוע הקרנות הכספיות עדיין כדאיות יותר מרוב הפיקדונות, ומה כדאי לכם לדעת לפני שמנסים לשחזר את התשואה שהשגתם בשנה שעברה? ● המחשבון 

יהודה אליהו / צילום: תמונה פרטית

בהסכמת הממשלה: בג"ץ ביטל את מינוי יהודה אליהו למנהל רמ"י

ועדת האיתור תדון מחדש בשלושת המועמדים הסופיים לתפקיד מנהל רמ"י, בהם יהודה אליהו ● נקבע כי אליהו יישאר בתפקידו עד 22 ביולי, ולאחר מכן ימונה ממלא-מקום בהתאם להוראות החוק ● השופטים ציינו כי תוצאות ההליך הנוכחי לא שוללות את מינויו של אליהו לממלא-המקום

צילום: Shutterstock

8 מופלאות קטנות: אנליסטים בטוחים - כדאי לשים לב למניות הללו

החברות הקטנות ביותר בבורסה האמריקאית רשמו זינוק חריג מתחילת השנה ● האם מדובר בתיקון של עיוות תמחור היסטורי, או בבועה ספקולטיבית מסוכנת? ● מבט לעומק מדד Russell Microcap והמניות בו שעשויות לרשום צמיחה תלת-ספרתית

הילה ברון, צביה אורנשטיין קסן, ישי מנדיל, נגה בנר־סוארי, ניצן יהלי אלטר, מתי יהב / צילומים: סם יצחקוב, רפי דלויה, רמי זרנגר, פייבר, יח''צ

מהומור עצמי עד אימפקט אמיתי: מנהלי השיווק מפרגנים לקמפיינים ישראלים

הסמנכ"לים שמאחורי מהלכי השיווק הגדולים במשק בוחרים את המהלכים החזקים שהובילו המתחרים בשנה החולפת - חלק שני ● הצצה למדד המותגים שיתפרסם השבוע ולכנס MAD שיתקיים היום

איך שומרים על מותג מנצח לאורך זמן: כנס MAD יוצא לדרך

כנס MAD של גלובס מתמקד השנה בסוד ההצלחה ובאתגרים של מותגי Legacy ובשאלה איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן ● בכירי תעשיית השיווק, הדיגיטל והפרסום ייפגשו על במה אחת כדי לנתח את המלהכים הבולטים ● וגם: הצצה ראשונה לתוצאות מדד המותגים של גלובס

רכבים שרופים כחלק מתופעת הפרוטקשן / צילום: כב''ה צפון

רימונים מתפוצצים בג'פניקה: דמי חסות הפכו למכת מדינה, והאכיפה זעומה

החל מהמטענים בסניפי ג'פניקה ועד לרצח של הקבלן מהצפון, הפרוטקשן והפשיעה הקשה הפכו למכת המדינה ● שנתיים לאחר שהכנסת חוקקה את התיקון לחוק העונשין, נתוני האכיפה הזעומים מוכיחים שהמדינה רחוקה מפתרון ● וגם: איך המיליארדים שגובים ארגוני הפשיעה מבעלי העסקים הופכים לנטל ישיר ביוקר המחיה

גארי סרוויס / צילום: אינסייט פרטנרס

היועץ הבכיר שמשוכנע: ה־AI לא הרגה את השיווק, אך הוא יצטרך להיוולד מחדש

גארי סרוויס, שותף בצוות הייעוץ של קרן ההון סיכון אינסייט פרטנרס, סבור שבעולם שבו לכולם יש גישה לאותם כלי AI, היתרון התחרותי כבר לא יהיה הטכנולוגיה עצמה ● בראיון לקראת הופעתו בכנס MAD של גלובס הוא מסביר מדוע מותגים יצטרכו ללמוד לדבר גם למכונות ולמה כדאי להפנים שהשינוי לא יסתיים לעולם ● לקראת כנס MAD שיתקיים מחר 

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

יותר מתנובה: חברת התשתיות ששווה לעשרות קיבוצים מעל 2 מיליארד שקל

זינוק של 375% במניית רימון בשנתיים הקפיץ את שווי ההחזקות של האגודה החקלאית גרנות, בעלת המניות הגדולה בחברה ● לצידה יצר לעצמו המייסד והמנכ"ל יוסי אלמלם הון של קרוב למיליארד שקל "על הנייר" ● השבוע דיווחה רימון על כניסה לתחום חוות השרתים בארה"ב

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

פלאפון: מזכר הבנות לרכישת וויקום מובייל בכ-265 מיליון שקל

העסקה, אם תושלם, צפויה לחזק את פעילות הסלולר של הקבוצה ● בבזק צופים חיסכון של כ-50 מיליון שקל בטווח הקצר ועד כ-100 מיליון שקל בטווח הארוך