גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקט ישראל

עוד כתבות

זאיון ויליאמסון / צילום: Reuters, Bill Streicher

החברה הישראלית שמשתפת פעולה עם כוכב ה־NBA

חברת פפסיקו ושחקן ה־NBA זאיון וויליאמסון משיקים בארה"ב בקבוק מים חכם שפותח בישראל ע"י חברת impacX.io • אמזון יזמה שיתוף־פעולה עם מכללת שחקים להקמת פרויקט להכשרת תלמידים מצטיינים מהפריפריה • ומאסטרקארד ו־Enel X מקדמות תוכנית ייחודית ליזמיות בתחום הטכנולוגיה • אירועים ומינויים

צוות מקאן על הבמה בקאן

מקאן ת"א ובלאנקו קטפו פרסים בפסטיבל אריות קאן

שני משרדי פרסום ישראלים זכו בפרסים בפסטיבל בינלאומי על מהלכים חברתיים • וגם: בימים אלה הסתיים המחזור הראשון של תוכנית לשילוב נשים מהחברה הבדואית בצפון בענף ההייטק • אירועים ומינויים

עמדות טעינה של EV-Edge בסניף שופרסל / צילום: EV-Edge

שופרסל משקיעה בעמדות טעינה ובעגלות חכמות

בעקבות הגידול במספר הרכבים החשמליים שעולים על הכביש הישראלי מדי שנה, ברשת שופרסל יוצאים בשיתוף-פעולה עם EV-Edge המספקת עמדות טעינה • שרגא כץ, מנכ"ל EV-Edge: "הקונה הישראלי מבלה כשעה עד שעתיים בממוצע בקניות המזון השבועיות, ובזמן זה יכול הרכב לטעון כ-50-100 ק"מ" • אירועים ומינויים

קניות. עלויות אובדן המזון מתגלגלות בסופו של דבר לכיסו של הצרכן'' / צילום: Shutterstock

ישראל מדורגת במקום האחרון ביישום המדיניות להצלת מזון

מנתוני הדוח, שנערך בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, עולה כי היקף אובדן המזון בישראל ב-2021 נאמד בכ־21.3 מיליארד שקל, ומהווה כ־37% מהיקף ייצור המזון בישראל • צרפת תופסת את המקום הראשון בדוח

זורקים אוכל אל הפח / צילום: שאטרסטוק

כך הישראלים מאכילים את הפח: אובדן מזון בגובה מיליארדי שקלים בשנה

ההפסד למשק מאובדן מזון הסתכם השנה ב-20.3 מיליארד שקל, 35% מהיקף ייצור המזון המקומי אובד והופך לפסולת, ומשפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מזון בשווי של 3,300 שקל בשנה • בזמן שמזון נזרק לפח, משבר הקורונה צפוי להוביל עוד 145 אלף נפשות למצב של אי-ביטחון תזונתי

עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הפסח מביא את בזבוז המזון לשיא

מחד אנחנו מצטיידים במזון כשר לפסח, מאידך אנחנו זורקים את המזון הלא כשר

מזון שנזרק/ צילום: ליאור מזרחי

אובדן המזון בישראל עומד על 33% בשווי 19 מיליארד שקל

כך עולה מדוח של ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO ■ ומהן הסיבות לאובדן הרב הזה?

מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

מחיר הבזבוז: 1.3 מיליארד טונות של מזון בשנה נזרקים לפח

דוח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מציג תמונה עגומה: בכל שנה אנו "מאבדים" כשליש מהמזון המיוצר בעולם, אובדן המוערך ב-990 מיליארד דולר ■ במדינות המפותחות מתבזבז בין 95 ק"ג ל-115 ק"ג מזון בשנה פר אדם ■ מספר מדינות סימנו את 2030 כשנת יעד להפחתת כמות הפסולת ב-50% ■ בשיתוף לקט ישראל

"ערימות של מזון איכותי נזרקות במקום שיגיעו לרעבים"

לפי הצעת חוק שיזמה עמותת "לקט ישראל", תורמי מזון יזכו בפטור מאחריות פלילית ונזיקית, אם תרמו אותו בתום-לב לעמותות המחלקות מזון, וזאת גם אם הסבו נזק בשוגג בגין מזון מקולקל ■ פרופ' אלבשן: "באמצעות הצעת החוק האבסורד הזה יעבור מן העולם" ■ הכתבה בשיתוף "לקט ישראל"

ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר

מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל

שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה

עוני / צילום: תמר מצפי

שליש על התנהגות רעה

שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני

אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק

זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה

מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה

אשפה אריזות איכות הסביבה / צלם: ויז'ואל

שווי המזון המבוזבז בישראל: כ-18 מיליארד שקל ב-2015

"לקט ישראל": שווי המזון בר-ההצלה בישראל נאמד ב-8 מיליארד שקל בשנה ■ הצלת מזון מאפשרת לצמצם את אי-הביטחון התזונתי, ועלותה נמוכה בכ-75% ביחס לאלטרנטיבות כגון סובסידיות וקצבאות