גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות: מדד הבנקים קפץ ב-1%, בזק זינקה 5%

מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב הצביעו בעד ההצעה של סרצ'לייט ● סדרות האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך רשמו עליות חדות על רקע הכניסה הצפויה של ישראל למדדי פוטסי ראסל ● שיכון ובינוי דיווחה באופן רשמי על מינויו של אייל לפידות למנכ"ל החברה

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:27

המסחר בתל אביב ננעל בעליות, בדומה לסנטימנט החיובי בוול סטריט. מדד ת"א 35 עלה ב-0.6%, ת"א 90 טיפס ב-0.4% ומדד הבנקים קפץ ב-1%. 

מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב הצביעו בעד מתן הבלעדיות לקרן סרצ'לייט, שתוכל לקנות ממנה את מניותיה בביקום. אג"ח אינטרט זהב  קפצו בכ-10%, מניית בזק זינקה ב-5% במחזור מסחר של יותר מ-92 מיליון שקל.

מניית שיכון ובינוי זינקה ב-3.4% על רקע המינוי הרשמי של איל לפידות למנכ"ל. מניית אנרג'יאן איבדה 2%, עזריאלי עלתה ב-1.3%, ומניית קמהדע זינקה ב-6.7%.

מידרוג החלה לדרג את חברת אנלייט בפעם הראשונה בדירוג A3 עם אופק יציב.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.17 מיליארד שקל.

14:45

המסחר בבורסת תל אביב מתנהל בשעה זו במגמה חיובית, בזמן שהחוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה חיובית הצפויה לקראת פתיחת המסחר שם.

המסחר באפיק הממשלתי מרכז גם הוא עניין, על רקע הכניסה הצפויה של ישראל למדדי פוטסי ראסל (FTSE Russell), כפי שעדכנה חברת המדדים, האנליזה והנתונים. על רקע העדכון, סדרות האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך רושמות עליות חדות של כ-1% והעליות בסדרות לטווח ארוך באפיק צמוד המדד נעות בטווח של 0.5%-1%.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה חיובית. צמד האג"ח הלא-מובטחות של אול-יר  (ד' ו-ב') עולות כ-3%, וכמה סדרות אג"ח אמריקאיות נוספות עולות בכ-2%.

בבית ההשקעות פסגות מציינים בסקירתם השבועית: "אי אפשר לתזמן את השווקים. בחינה של המחזורים הכלכליים, עקום התשואות ושוקי המניות מלמדת ששוק המניות, צפוי לשנות כיוון ולרדת מתישהו ב-6-18 החודשים הבאים". להערכה זו, לפי פסגות, יש משמעות לטווח הארוך יחסית, משום שלפי בית ההשקעות, "כל חודש שעובר ובו השווקים ממשיכים לעלות מגדיל את ההסתברות לירידה ואת העוצמה הצפויה שלה בחודשים שלאחר מכן. לכן, להערכתנו, יש מקום להקטנה הדרגתית ואיטית מאוד של הסיכון בתיקים לאורך השנה הקרובה". עוד בפסגות העריכו כי "ההסתברות שהמשק האמריקאי יצליח להתחמק מהאטה משמעותית בפעילות הכלכלית היא נמוכה מאוד".

בצד החיובי במדד ת"א-35 , מניית איירפורט סיטי מתחזקת בכ2%, וזו של קבוצת דלק  עולה בשיעור דומה. באקסלנס ברוקראז' העלו בימים האחרונים את מחיר היעד שלהם למניית איירפורט סיטי, ל-70 שקל - גבוה ב-15% משוויה הבוקר, בהמלצת "קנייה", "בעקבות השיפור בנכסים המניבים והתקדמות בייזום".

בין היורדות במדד המוביל, מניית אנרג'יאן  נחלשת בכ-2%, אחרי זינוק של כ-6% שרשמה אתמול בעקבות עדכון שפרסמה על גילוי גז בקידוח "כריש" צפון. מניית הפניקס נחלשת בכ-1.5%, לאחר שהחברה עדכנה על רצונו של המנכ"ל איל לפידות לסיים את תפקידו לטובת ניהול קבוצת התשתיות והנדל"ן שיכון ובינוי, שמנייתה עלתה בכ-2%-3%.

מניית הראל  השקעות יורדת כ-1%, אחרי שבימים האחרונים בלטה בצד החיובי של המסחר, יחד עם שאר מניות חברות הביטוח הגדולות. מניות מגדל ומנורה נחלשות בכ-0.5%, ומדד ביטוח פלוס יורד בשיעור דומה, בניגוד למגמה הכללית במסחר.

מניית ישראכרט ממשיכה לרכז עניין ועולה בכ-1% במחזור מסחר ער, בהמשך למגמה שאפיינה אותה ביומיים הקודמים של השבוע, מאז שהתחילה להיסחר - במגמה חיובית ומחזורים גדולים.

בלאומי שוקי הון פרסמו עדכון על מניית רמי לוי , במחיר יעד הגבוה בכ-25% משווי השוק של המניה, במה שהוגדר על ידי לאומי שוקי הון "פוטנציאל מרשים להשקעה בסיכון נמוך". מניית רמי לוי עולה בכ-1% אחרי עלייה של 2.5% אתמול.  

חברת קמהדע  עדכנה על קבלת הסכמת FDA (רשות התרופות והמזון האמריקאית) למתווה תוכנית המוצר שהיא מפתחת, ומנייתה מטפסת בכ-5%.

13:30

יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, כאשר החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על עליות בפתיחה, ובאירופה הבורסות נסחרות בעליות.

בשוק האג"ח, איגרות החוב הממשלתיות הצמודות נסחרות בעליות חדות. כך למשל, אג"ח ממשלתי צמודה לפדיון ב-2045 מזנקת ב-0.97%, האג"ח הממשלתי הצמודה לפדיון ב-2036 מזנקת ב-0.92%. הזינוק מיוחס להודעה של חברת המדדים FTSE כי ישראל עומדת בתנאי הכניסה למדד האג"ח הממשלתי העולמי.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את האומדן השלישי לנתון הצמיחה של המשק, לפיו התמ"ג עלה ב-3.1% ברבעון הרביעי של 2018.

השקל מתחזק ונסחר ברמת שיא מול סל המטבעות. לדברי יוסי פרנק, מנכ"ל אנרג'י פייננס התחזקות השקל מיוחסת "להימור של קרנות גידור וספקולנטים מקומיים. אין כמעט מוסדיים במשחק, יצואנים המירו כבר בתחילת השנה כך שההשפעה שלהם קטנה. מדובר בהימור נטו בחסות אוזלת היד של בנק ישראל שלא מתערב, ויותר חמור מכך - האוצר".

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "היצעי מט"ח של קרנות גידור וגופי השקעה, תורמים לעודפי היצע ולייסוף השקל. דבריו של נגיד בנק ישראל, פרופסור אמיר ירון, המפנה את תשומת הלב לזירה הגלובלית כגורם מרכזי בקביעת צעדיו של בנק ישראל, באשר לריבית השקל, תומכים בהערכה כי פער הריביות שבין הדולר לשקל מיצה את הפוטנציאל וכי המגמה השתנתה והפער צפוי להצטמצם, מהלך שיתרום להתחזקות השקל. חולשת הדולר בעולם והארכה שקיבלה אנגליה ליציאה מהאיחוד האירופי, תורמות אף הם לחולשת הדולר בשוק המקומי. עליות מחירים הגוררות לעלייה במדד המחירים לצרכן, בתקופה בה ריבית הדולר מיצתה את פוטנציאל העלייה, מלמדת כי ריבית השקל, בניגוד לריבית הדולר, צפויה לעלות במהלך השנה הקרובה, כאשר הערכה בבנק ישראל מדברת על פוטנציאל עלייה של 0.5% במהלך שנת 2019".

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-450 מיליון שקל.

12:05

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, בעוד מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% מעל ל-1,600 נקודות. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בארה"ב נסחרים בשעה זו בעליות.

מניית חברת הקנאביס יו ניבו עולה כעת 5.7% במסחר, זאת על בעקבות האישור שהעניקה היחידה לקנאביס רפואי (היק"ר) להסכם רכישת 65% מחברה בדרום הארץ לשת"פ בתחום הקנאביס.

חברת המכשור הרפואי בריינסווי תנסה לגייס היום כ-30 מיליון דולר בהנפקה בנאסד"ק ■

11:35

חברת שיכון ובינוי  דיווחה הבוקר (ג') על מינוי אייל לפידות למנכ"ל החברה. לפידות, שייכנס לתפקיד ב-15 ביולי 2019, כיהן כמנכ"ל הפניקס מאז יוני 2009. בכוונת דירקטוריון הפניקס  להתחיל בתהליך איתור מחליף ללפידות בתקופה הקרובה. מניית החברה עולה כעת 2.5% במסחר.  

09:45

המסחר בבורסה נפתח הבוקר בעליות קלות. מדדי ת"א-35  ות"א-125  עולים בכ-0.2%. 

חברת קנביט דיווחה הבוקר לבורסה כי חברה בת קיבלה אישור מהיק"ר לייבוא של זרעי קנאביס, כפוף לאישורים נוספים. דיווח נוסף הגיע מיו ניבו, בו נכתב כי יו אן וי מדיסין בע"מ, חברת בת בשליטתה המלאה של יו ניבו חתמה על הסכם עם "בטר" גידול קנאביס בע"מ, המפעילה חוות גידול קנביס רפואי הממוקמת בדרום הארץ.

מניות הקנאביס מזנקות, בהן מדיוי , יו ניבו  ופנטזי נטוורק .

בזק  רושמת עלייה של כ-1% הבוקר, לאחר שאתמול ירדה בכמעט 4%. אנרג'יאן  מיתנה את העליות של אתמול ובשעה זו עולה בכ-1%. 

07:00

הבורסה בתל אביב תיפתח הבוקר לאחר שאתמול נרשמו ירידות קלות עם תום המסחר. מדדי ת"א-35  ות"א-125  סגרו את יום המסחר במגמה שלילית.

מניית בזק ירדה ב-3.7%, ישראמקו ותמר פטרוליום ננעלו בירידות של 3.6 ו-3% בהתאמה, דלק קידוחים ירדה ב-2.9%, אנרג'יאן זינקה בלמעלה מ-6^%, סלקום עלתה בכ-5%.

מניית אנרג'יאן  זינקה אתמול יותר מ-6% לאחר דיווח על גילוי גז במאגר כריש צפון

מניית בזק ירדה אתמול 3.7%, לאחר דיווח כי בי קומיוניקיישנס, בעלת השליטה בבזק, קיבלה החלטת דירקטוריון לאמץ מתווה פעולה לחיזוק מבנה ההון של החברה והסדרת התשלומים לאג"ח. 

מניית חברת הקנאביס אינטרקיור זינקה אתמול לאחר שדיווחה כי החברה הבת, קנדוק, הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה ראשונה לציבור בנאסד"ק. 

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בבורסה; ת"א 35 שוב ננעל בשיא - הפעם ה-61 השנה

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 איבד 0.2% ● מיטב: למרות הגירעון בחשבון השוטף, השקל לא ייפגע ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? ● לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש - זו רשימת הסיכונים

יוסי חסון / צילום: באדיבות מייטאון

"אני אופטימי – הדברים יחזרו לעצמם": היזם שעזב את עולם ההייטק, והקים חברת נדל"ן

מנכ"ל ויו"ר מיי טאון, יוסי חסון, היה בין המשקיעים הראשונים ב־Waze - ובשלב מסוים החליט "לחתוך" מעולם ההייטק וההשקעות אל הנדל"ן ● היום הוא מקווה להפוך את מיי טאון לאחת המובילות בהתחדשות עירונית, מודה כי בדיעבד היה נכנס לעולם הפינוי־בינוי מוקדם יותר, ומלין על הבירוקרטיה המכבידה: "תב"ע ובקשה להיתר בתוך חמש שנים? צריך להיות הודיני"

מכלית נפט בחופי ונצואלה / צילום: Reuters, Humberto Matheus/Sipa USA

טראמפ מאיים להרוס את "צי הצללים" של ונצואלה, ו־8 מיליארד דולר בסכנה

העימות בין ונצואלה לארה"ב מסלים לאחר שהכוחות האמריקאים מנעו ממכליות נפט להמשיך בדרכן, כחלק מהמצור שהטיל טראמפ ● כלכלנים מזהירים: אכיפה מחמירה תגביר את המחסור במזון ובדלק במדינה ותגרום להחרפת האינפלציה

עופר זיו, מנכ''ל ויתניה הפורש / צילום: דורון סהר

אחרי 16 שנה: מנכ"ל ויתניה עופר זיו עוזב את תפקידו. זה המחליף שלו

עופר זיו יסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הנדל"ן ויתניה בסוף מרץ 2026, ובמקומו ייכנס לתפקיד יריב בר-דעה, ששימש בתפקידו האחרון כסמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בגב-ים ● מטעם ויתניה לא צוינה הסיבה לסיום כהונתו של זיו כמנכ"ל

איל אפרת / צילום: אורן דאי

לאומי מקים מרכז AI ומקדם את ראש החטיבה הטכנולוגיות איל אפרת לתפקיד מפתח

איל אפרת, המכהן כסמנכ"ל בכיר וראש חטיבת הטכנולוגיות של בנק לאומי, ימונה לראש החטיבה הבנקאית של הבנק ויחליף את אייל בן-חיים ● הבנק הודיע היום על סדרה של מינויי בכירים נוספים הנוגעים למשרות בתחומי הטכנולוגיה וה-AI

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

נאוויטס פטרוליום / צילום: נאוויטס פטרוליום

עם הנפט ממפרץ מקסיקו גם המזומנים יזרמו? רגע האמת של נאוויטס מגיע

לאחר שסיפקה למשקיעים תשואה פנומנלית של יותר מ-1,500% מאז ההנפקה, שותפות האנרגיה בראשות גדעון תדמור משאירה מאחור את שלב פיתוח המאגרים עתיר המזומנים, ונכנסת להפקה מאסיבית ויצירת תזרים חופשי ● האם מחירי הנפט מותירים למניה עוד אפסייד? ● מדור חדש

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

גלולת ההרזיה החדשה שמגיעה לישראל בשבוע הבא

סטארט־אפ ישראלי צעיר נחשף עם גיוס חריג של 165 מיליון דולר לפיתוח תרופות פסיכיאטריות ● אינסייטק מפצלת פעילות ומעבירה פיתוח לחברה חדשה שתנסה להקל על תרופות לחדור למוח ● אפיטומי פותחת את השלב המסחרי בישראל עם גלולת הרזיה שתגיע לחנויות בשבוע הבא ● סטארט־אפ קטן מדווח על תוצאות מעודדות לאפליקציה שעוזרת לנפגעי טראומה לישון טוב יותר ● וגם: חילופי ההנהלה בסיסרם מדיקל ● השבוע בביומד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסה; ת"א 35 שבר שיא בן 33 שנה

מדד ת"א 35 שבר שיא בפעם ה-60 השנה - היקף שלא נראה מאז 1992 ● מדד הבנקים ירד לאחר שהצוות הבין-משרדי לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים פרסם את הדוח הסופי ובו המליץ על הטלת מיסוי ● ארית דיווחה כי רשף בדרך להשלמת גיוס פרטי של כ-550 מיליון שקל, לפי שווי מוערך של כ-3.75 מיליארד שקל ● ריטיילורס נפלה לאחר שנייקי פרסמה דוחות מאכזבים

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות, שלומי יוסף

ביהמ"ש קיבל את בקשת המשטרה: ארנון בר-דוד יורחק מההסתדרות עד מרץ 2026

לטענת המשטרה, ארנון בר-דוד רקם מנגנון שוחדי שמטרתו לעשות במשאבי ההסתדרות כבשלו ● השופטת דורית סבן-נוי קבעה כי החזרתו לתפקידו כיו"ר ההסתדרות תקל עליו לבצע עבירה דומה, ויהיה בה כדי לאפשר השפעה על עדים ושיבוש של החקירה ● בנוסף, ביהמ"ש האריך ב-90 יום גם את ההגבלות על עזרא גבאי, החשוד המרכזי הנוסף בפרשה

''מתחם הפיקוד - לב העיר העתיקה'' / צילום: באדיבות אירית צרף אדריכלות ובינוי ערים

העיר העתיקה של באר שבע משנה פניה

מהלך תכנוני רחב היקף צפוי לשנות את לב העיר העתיקה של באר שבע ● רשת היין והאלכוהול הרמיטאז' משקיעה 4.5 מיליון שקל בפתיחת סניף דגל בכפר סבא ● ותערוכה חדשה של כ־50 אמנים נפתחת במפעל הישן של טרה בתל אביב ● אירועים ומינויים

רכב ותחבורה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הנאמנות למותג? איך 70 דגמים חדשים שינו את הכללים בשוק הרכב

עשרות דגמים התווספו לשוק הרכב הישראלי ב־2025, במיוחד של מותגים סינים ● ההיצע הרחב מספק שלל אפשרויות לצרכנים שמחפשים תמורה לכסף, ומוותרים על נאמנות למותגים הוותיקים ●"השוק הפך לטרנדי, כל מותג חדש ומרשים מייצר נהירה קצרה", אומרים בענף

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

שווי של כ־8 מיליארד דולר: יצרנית השבבים שמאתגרת את אנבידה נערכת להנפקה

לפי רויטרס, חברת סריבראס, המפתחת מעבדים למודלים גדולים של בינה מלאכותית ופועלת בשוק שנשלט בידי אנבידיה, נערכת להגשת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית בוול סטריט ברבעון השני של 2026 ● הנפקה קודמת שתוכננה ב-2024 ירדה מהפרק בשל השקעת מיעוט של קבוצת G42 מאבו דאבי, אולם זו נעדרת מהתשקיף החדש

קניון הזהב בראשון לציון / הדמיה: ולדי קובליוב

אחרי רכישת השליטה בידי מליסרון: קניון הזהב עובר שיפוץ ב-180 מיליון שקל

במקביל להקמת קומה חדשה, גם האגף הוותיק של קניון הזהב עובר חידוש, ובנוסף מתבצע שיפוץ מקיף של כלל חזיתות הקניון ● בהודעת הקניון צוין כי המהלך נועד לשמר ולחזק את מעמדו ולהתאים אותו למציאות הקמעונאית המשתנה

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

חוסר היציבות בנופר נמשך: סמנכ"ל הכספים עוזב אחרי חודשיים וחצי

שרשרת העזיבות והשינויים בצמרת חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי נמשכת ● את מקומו של ניר פלג המתפטר יחליף אברהם גולדה, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי

שמואל אלפסי, מנכ''ל אמנת / צילום: יח''צ

המניה שקפצה 50% בחודש והרווח של יורשי המייסד

מנייתה של אמנת, חברת ניהול הפרויקטים וה־IT, נסקה בכמעט 50% בחודש האחרון ● אשתקד, לפני הקפיצה הגדולה, רכש המייסד אברהם (לולו) אסף ז"ל מניות משותפו תמורת 22 מיליון שקל

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: יוסי כהן, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

המס החדש על הבנקים מתקרב לחקיקה, אבל גם באוצר לא בטוחים ביתרונות

הצוות הבין־משרדי שהקים שר האוצר בצלאל סמוטריץ' המליץ בדוח הסופי שלו להטיל מיסוי דיפרנציאלי על רווחים חריגים ● בצמרת האוצר חלוקים בין המנכ"ל וסגנו שמקדמים את מהלך המיסוי, לבין אגף התקציבים ובנק ישראל שטוענים כי מדובר בצעד בכיוון הלא נכון

העיתונאי שלומי אלדר / צילום: צילום מסך יוטיוב

אול־אין פונה לחברה הערבית עם מחלקת פודקאסטים חדשה

בית הפודקאסטים אול־אין מקים מחלקה ייעודית לחברה הערבית בעקבות התחזקות ההאזנה בקרב צעירים וביקוש גובר מצד מפרסמים ● המרכז הארצי החדש להצלת צבי הים במכמורת נפתח לפעילות בהשקעה של 30 מיליון שקל ● ושורת מינויים חדשים בבזק, במשרד הפרסום מנצ' ובאיילון ביטוח ופיננסים ● אירועים ומינויים

מוניות בדרכים / צילום: Shutterstock

האם כניסת אובר לישראל מצדיקה פיצוי של 4 מיליארד שקל?

במשרד התחבורה בוחנים פיצוי בהיקף 4 מיליארד שקל לנהגי המוניות בשל קידום הכנסת חברות שיתופיות בינלאומיות לשוק ● מדובר בסכום גבוה יותר בהשוואה למהלכים דומים