גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בבורסת ת"א; טבע צנחה במעל ל-9%

טבע ספגה הורדת מחיר יעד מ-HSBC ● טאואר פרסמה דוחות לרבעון וסיפקה צפי מעודד לרבעון השני ● מדד הבנקים איבד 1.2% ות"א-ביומד צנח ב-2.2% ● בזן פרסמה דוחות טובים לרבעון הראשון של השנה ● שערו היציג של האירו נקבע מתחת ל-4 שקלים

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר בבורסה בתל אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום בירידות. ת"א-35  נפל ב-0.7%, ת"א-125  ות"א-90  איבדו 0.4%. ת"א-בנקים  צנח ב-1.2%, ת"א-ביטוח  איבד 2.14% ות"א-ביומד  התרסק ב-2.2%.

המניות שבלטו בעליות בת"א-35 הן טאואר  עם 6.7%, הראל השקעות  עם 4.2% ובזן  עם 3.9%. בירידות בלטו טבע  עם9.3%, פריגו  עם 3.5% ומזרחי טפחות  עם 2.7%.

מניית אינטרקיור  נפלה ב-7.46%, דלתא  איבדה 5.7% ודלק קבוצה  ירדה ב-2.6%. תדיראן הולדינגס  זינקה ב-7.8%, אלקטריאון  הוסיפה 6% והפניקס  עלתה ב-3.8%. 

15:50

המסחר בתל אביב מתנהל בירידות שהתגברו בשעה האחרונה, כאשר טבע  צונחת ב-7% לאחר שבנק ההשקעות HSBC הוריד מחיר יעד למניה. מדד ת"א 35 מאבד כ-1%, ת"א 90 יורד ב-0.3% ומדד הבנקים מאבד 1.4%. 

בזן דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון כאשר ה-EBITDA המתואמת עלתה מעבר לצפי ל-153 מיליון דולר על רקע שיפור מגזר הדלקים.

בדוח ראשון לאחר הנפקתה, ישראכרט פרסמה כי הרווח הנקי ברבעון האחרון שלה כחברה פרטית עלה ב-7.2% והסתכם בכ-74 מיליון שקל. כאל רשמה רווח של 37 מיליון שקל, גידול חד של 27% ביחס לרבעון המקביל אשתקד שהושפע מאוד מתחילת החיבור בינה לבין מועדון שופרסל.

ההצבעות על הצעת הרכישה המעודכנת של שהגישה חברת דור אלון  נדחו למחר, לאחר שגם קרן התשתיות קיסטון ריט הגישה הצעתה רכישה מעודכנת.

האירו  איבד 0.6% ושערו היציג נקבע מתחת ל-4 שקלים. הדולר  השיל 0.16% ושערו היציג נקבע על 3.571 שקלים.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-790 מיליון שקל.

14:25

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת כאשר טבע צוללת ב-7% ומכבידה על מדד ת"א 35 שמאבד כ-0.6%. מנגד, מדד ת"א 90 מספק תמיכה לשוק, ומטפס ב-0.2%. מדד הבנקים יורד בכ-1%.

טבע נופלת ברקע להמלצה מעודכנת של בנק ההשקעות HSBC שהוריד את מחיר היעד למניה ל-10 דולרים בלבד, מתחת למחיר השוק.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-620 מיליון שקל.

13:20

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת, כאשר מניית טבע בולטת יותר מכולן עם נפילה של 7% במחזור גבוה. מדד ת"א 35 יורד ב-0.6%, ומנגד מדד ת"א 90 ללא שינוי. מניות הביטוח מספקות רוח גבית, כאשר הפניקס  עולה ב-4%.

מניית טאואר  עולה ביותר מ-5% לאחר פרסום הדוחות. טאואר רשמה הכנסות של יותר מ-300 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. 

מניית אפולו פאוור  מזנקת בחדות במהלך המסחר בהמשך לקפיצה של 14%. החברה, העוסקת בפיתוח טכנולוגיות לתחום האנרגיה הסולארית, דיווחה אתמול כי החברה הבת סולארפיינט התקשרה עם נציגה רשמית של מעבדות החדשנות של קבוצת רנו-ניסאן-מיצובישי בהסכם, ללא תמורה, להתקנת היריעה הסולארית שפיתחה על גג רכב חשמלי מסוג רנו ZOE.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-500 מיליון שקל.

11:45

מניית טבע מאבדת 6% במחזור מסחר הגבוה בשוק, ומכבידה על מדד ת"א 35 שיורד ב-0.6%. מדד ת"א 90 נסחר ללא שינוי מהותי ומדד הבנקים מאבד 0.2%. כיל יורדת בכ-1%, ומניית דיסקונט עולה ב-0.4% במחזור השני בשוק. 

מניית הקנאביס אינטרקיור  נופלת בכ-7% ובכך משלימה צניחה של 40% מהשיא שנקבע בחודש פברואר האחרון.

תדיראן הולדינגס  פרסמה דוחות לפיהן הרווח הנקי הסתכם בכ-7.6 מיליון ש"ח, צמיחה של כ-22.4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-270 מיליון שקל בלבד.

10:30

המסחר בתל אביב מתנהל בירידות, כאשר מניית טבע  צוללת כעת ב-8.5% במחזור הגבוה בתל אביב, וזאת בצל חוסר הוודאות כתוצאה מפרשת תיאום המחירים, ונוכח החשש מכניסתה לסחרור פיננסי. עם הנפילה כעת, מניית טבע משלימה מהלך נפילות מתמשך של יותר מ-80% מהשיא של שנת 2015.

פגישות במגרשי גולף, מסיבות ו"ערבי בנות": כתב התביעה חושף את השיטה של טבע לתיאום מחירים 

מניית חברה לישראל יורדת ב-1.7%, אורמת טכנולוגיות מאבדת 0.9%, דלתא מאבדת 3.3% לאחר הדוחות, דיסקונט עולה ב-0.6% בהמשך לקפיצה אתמול.

מנורה מבטחים החזקות הודיעה כי יוני טל, מנהל השקעות ראשי ומשנה למנכ"ל בחברה הבת, ביקש לסיים את תפקידו מסיבות אישיות.

חברת פריון נטוורק  פרסמה דוחות טובים והעלאתה תחזיות לשנה כולה. פריון עולה בכ-5% בבורסה בתל אביב.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם כעת בכ-100 מיליון שקל בלבד.

9:50

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בטריטוריה הירוקה, וזאת על רקע העליות הבוקר באסיה ובחוזים בניו יורק. מדד ת"א 35 עולה 0.2% בפתיחה. מניית טבע  נופלת 4.5% בהמשך לפרשת תיאום המחירים שמעיבה על החברה.

8:30

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו אתמול בוול סטריט. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים כעת בעליות של עד 0.4%.

אופקו הלת' חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 2.4%, דלק עם פער חיובי של 1.9%, טאואר עם פער חיובי של 0.4% ומנגד טבע חוזרת עם פער שלילי של 3.7%, ופריגו עם פער שלילי של 0.8%.

סאטקום מערכות דיווחה הבוקר כי קיבלה הצעה מסייבל לרכישת החזקות יורוקום בחברה (כ-60.33%) תמורת כ-15.5 מיליון שקל. 

מלונות הכשרה  דיווחה כי הושלם הסכם המכר של מלון רימונים באילת, וכי החברה-הבת פרעה הלוואה. חברת קנביט דיווחה על שני מזכרי הבנות לשיתוף פעולה לפיתוח של 2 תרופות (ADHD ופיברומיאלגיה) בין קנביט ופאנקסיה.

חברת בי קומיונקיישנס  (ביקום) מסרה אתמול בערב את עמדתה בעניין הצעת קרן סרצ׳לייט לרכוש את השליטה בקבוצת בזק, ובשורה התחתונה, ההנהלה בעדה. על פי הודעת ביקום. "הצעת סרצ'לייט המעודכנת תגרום להזרמה כוללת של 640 מיליון שקל לקופת החברה (לעומת 250 מיליון שקל בלבד בהצעה המקורית)", כתבה ביקום, "כמחצית בהון מניות וכמחצית באיגרות חוב ארוכות טווח ונושאות ריבית. כמו כן, תאפשר הצעת סרצ'לייט פירעון סופי של התחייבויות החברה לאיגרות החוב סדרה ב'; פירעונות משמעותיים ביותר (614 מיליון שקל) על חשבון ההתחייבויות למחזיקי איגרות החוב סדרה ג' הנוכחיים (לפני ההקצאה של איגרות החוב הנוספות); תקופת שקט משמעותית לחברה, כפי שנדרש על מנת לאפשר לנכס הבסיס - מניית בזק - להתאושש״.

לדברי הנהלת ביקום, ״מחיר הקצאת המניות בעסקה אמנם משקף הנחה על מחיר השוק של מניות החברה, אך הוא משקף פרמיה על ערך ה-NAV של החברה על בסיס מחיר מניית בזק ב-30 ימי המסחר האחרונים. עדיין, במסגרת המו"מ דרשה החברה לאפשר לבעלי המניות כולם להשתתף, לפחות באופן חלקי, בהצעה לרכישת מניות ופעלה באופן ישיר לקידום מתווה זה. ואכן, לבעלי המניות כולם יוצע לרכוש מניות בהיקף של 70 מליון שקל, כאשר אינטרנט זהב תתחייב להיענות לחלק שלה בהצעה (כ-50%) וסרצ'לייט תבטיח את חלק הציבור (אם וככל וזה לא ימומש). הדירקטוריון בדעה כי ההצעה המתוקנת שהוגשה ודווחה מאזנת בצורה ראויה בין האינטרסים של כל הצדדים הרלבנטיים".

07:15

המסחר בתל אביב הבוקר ייפתח ברקע עליות בבורסות אסיה ונעלה חיובית בבורסות וול סטריט ואירופה אמש. העליות בוול סטריט ובאסיה ברקע אמירתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שקרא אתמול למלחמת הסחר "ויכוח קטן". 

אירועים כלכליים בולטים היום בעולם: הבוקר יתפרסמו נתוני התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) של גרמניה, ובצהריים נתוני התמ"ג של האיחוד האירופי לרבעון הראשון של 2019. אחר-הצהריים יתפרסמו בארה"ב נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש אפריל ונתוני מלאי הנפט הגולמי השבועיים. בישראל, הערב יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל. 

מחיר הנפט יורד הבוקר בכ-0.6%, ומחיר חבית נסחר סביב 61.40 דולר אמריקאי.

האירו יורד הבוקר מול השקל ב-0.38% ונסחר סביב 4.002 שקלים לאירו. גם הדולר יורד בשיעור של 0.15% ונסחר סביב 3.751 שקל לדולר. 

אתמול ננעל יום המסחר בבורסה בתל אביב בעליות. מדד ת"א-35 עלה 1.1%, מדד ת"א-90  קפץ 1.3%, ומדד הבנקים זינק ב-1.7%.

רציו פטרול יהש זינקה אתמול ב-13%, עזריאלי  עלתה 2.5%, חברה לישראל  טיפסה ב-1.5%, אשטרום  זינקה ב-5.9%, ומניית פרשמרקט עלתה ב-7.44%.

מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם אתמול ב-1.2 מיליארד שקל.

עוד כתבות

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

מבוכה בבריטניה: התקציב דלף לאינטרנט שעה לפני "הנאום הגורלי" של שרת האוצר

התקציב הבריטי לשנה הבאה פורסם בטעות באתר ממשלתי שעה לפני נאום שרת האוצר רייצ’ל ריבס - והקדים לחשוף העלאות מס נרחבות והערכות פיסקליות רגישות ● ההדלפה טלטלה את השווקים לרגע, אך התשואות והליש”ט התאוששו במהרה, בעוד הממשלה מנסה להסביר את התקלה המביכה ולשדר אחריות תקציבית

מגדל הספירלה של עזריאלי / צילום: KPF

כ־600 מיליון שקל בתוך פחות משנתיים: שווי מגדל הספירלה של עזריאלי ממשיך לעלות

למרות שהשלמת בנייתו מתוכננת רק בשנת 2028, כבר כיום שווה המגדל הרביעי במתחם עזריאלי יותר מ־2.5 מיליארד שקל ● ב"חזית" המגורים: מדוע צמח המרמן מכרה יותר דירות ב־2025, אך ההכנסות נחתכו בחצי?

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פרסום ברשת איקס, 28.10.25 / צילום: רפי קוץ

בנט וקיש מתווכחים על לימודי המתמטיקה. מי צודק?


הנתונים על לימודי המתמטיקה לא מבשרים טובות, ושני שרי חינוך מנסים להתנער מהאשמה • בנט טען שקיש ביטל את הרפורמה שלו, קיש הכחיש זאת בתוקף. איפה עוברת האמת? ● המשרוקית של גלובס

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס מציגה זינוק ברווח, תעניק למנכ"ל הטבה של 12 מיליון שקל

חברת המזון מציגה עלייה במכירות וקפיצה ברווח הרבעוני, בעיקר עקב עדכון מחירי המכירה בחו"ל ● האופציות למנכ"ל שי באב"ד יעמידו את התגמול השנתי שלו על 9.3 מיליון שקל

יהלומים / צילום: תמר מצפי

מכסי טראמפ מטלטלים את תעשיית היהלומים הישראלית

המכסים האמריקאיים מכבידים על אחד מענפי היצוא המרכזיים של ישראל, בעוד ההסכם לפטור את היהלומים מהמס ממתין ללא חתימה ● בינתיים היבוא והיצוא נחתכים, ובענף חוששים מקריסה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ירדה ב-2.5%, מטא טיפסה בכ-4%

מטא מנהלת שיחות להוציא מיליארדים על שבבי ה-AI של גוגל ● צים זינקה לאחר שהדירקטוריון הודיע על בחינת חלופות אסטרטגיות לרכישת החברה ● אירופה ננעלה בעליות, על רקע ההתקדמות במגעים להפסקת אש באוקראינה ● חברות פרטיות בארה"ב איבדו 13 אלף משרות ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב־ 0.2% בספטמבר, פחות מהצפי ● רמזים על אינפלציה עיקשת: מדד מחירי היצרן עלה ב־0.3% בספטמבר

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

מה כוללת הרחבת הפטור ממכס על יבוא אישי, ומי החברות שכבר נפגעו?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' צפוי לחתום על הכפלת הרף המרבי לפטור ממע"מ ביבוא אישי ● המהלך צפוי להגדיל משמעותית את היקף ההזמנות מחו"ל, אך מעורר התנגדות חריפה מצד הדרג המקצועי באוצר והקמעונאיות המקומיות ● מי ירוויח, מי יפסיד ומה הסיכוי שהמהלך יאושר? ● גלובס עושה סדר

צילום: שיווק מחסני השוק

אחרי ויקטורי ואושר עד: האייפונים מגיעים גם למחסני השוק

קמעונאית המזון מתחילה למכור בסניף אילת מכשירי אייפון 17 במחיר מוזל ● קניון עזריאלי אילון משיק לקראת הבלאק פריידי מתחם פופ-אפ בהובלת השף מושיק רוט ● גוגל ערכה אירוע באקספו תל אביב, בהשתתפות ראש העיר ● ומי המנכ"ל החדש של גינדי גלובל? ● אירועים ומינויים

חן והראל שפירא / איור: גיל ג'יבלי

מהאמרים עד נגמ"שים: שפיר מתרחבת בתחום הביטחוני

החברה הבת פריץ זכתה במכרז לניהול מערך חלקי החילוף לרכב של צה"ל בהיקף של חצי מיליארד שקל ● ב־2020 זכתה שפיר הנדסה במכרז להקמת שלושה מכרזי לוגיסטיקה עבור משרד הביטחון

מנסור יבאש, ראש עיריית אנקרה (מימין), עם הנשיא ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

אחרי שדרש כ־2,000 שנות מאסר ליריבו, ארדואן מסמן את האיום הבא

נשיא טורקיה ממשיך בהכנה לבחירות, שכוללת סילוקם של איומים פוליטיים ● כעת אישר משרד הפנים הטורקי חקירה נגד מנסור יבאש, ראש עיר הבירה ומגדולי יריביו הפוליטיים של הנשיא

רחפן של איירובוטיקס שאותה רכשה אונדס / צילום: יוני בן חיים

אחרי שרכשה 9 חברות ביטחוניות ישראליות: זה היעד הבא של אונדס

אונדס מבוסטון מתמקדת בשנים האחרונות ברכישות חברות ביטחוניות ● אחרי שהשלימה רכישת חברה ישראלית תשיעית, לגלובס נודע כי היא במו"מ עם סטארט־אפ חדש של יוצאי 81

פרויקט לשכירות ארוכת טווח בירושלים. הריבית טרפה את הקלפים / הדמיה: YAM3D

ירידה של יותר מ-90% מהשיא: מחירי הקרקעות לשכירות בירושלים בצניחה

מכרז לשכירות ארוכת טווח ששווק לאחרונה בהצלחה בעיר הבירה ממחיש עד כמה גדולה הירידה מאז השיא של 2021־2022 ● אם באמצע 2022 מחיר ממוצע של קרקע ליח"ד הגיע לכמעט מיליון שקל, היום הוא ברף נמוך מ־100 אלף שקל

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

עמית גל, הממונה על שוק ההון, בכנס ההשקעות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

האולטימטום שהוצב לחברות הביטוח: הורידו את הפרמיות לביטוחי הרכב

שנה וחודשיים עברו מאז שהממונה על שוק ההון החל בבדיקה האם קיימת הלימה את בין הפרמיות על ביטוחי הרכב לבין פרמיית הסיכון ● כעת מסתבר שהממונה מצא שזו לא קיימת, והערב הוא מבקש מחברות הביטוח להוזיל את הפרמיות