גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: דלק רכב וגזית גלוב עלו בחדות לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.66%, מדד ת"א 90 עלה ב-0.88% ● דלק רכב זינקה בכ-10% ● קרסו רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני פי 3 ל-46.4 מיליון שקל ● מניית אפי נכסים זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה זינקה ב-5.66%, נורסטאר זינקה ב-7.85%

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בדומה לסנטימנט מעבר לים, שם המדדים בוול סטריט עולים בכ-1%. מדד ת"א 35 עלה ב-0.66%, מדד ת"א 90 טיפס ב-0.88%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. 

המניות דלק רכב  וגזית גלוב  זינקו לאחר פרסום הדוחות לרבעון השני. מניית אפי נכסים  זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה  זינקה ב-5.66%, נורסטאר  זינקה ב-7.85%.

16:30

מדדי המניות המרכזיים בבורסה בתל אביב עולים בכ-0.8% על רקע מגמה חיובית בבורסות אירופה וצפי לעליות גם בפתיחת המסחר בוול סטריט היום, לאחר ירידות שנרשמו במדדי המניות בארה"ב אתמול.

בשוק האג"ח נסחרות הממשלתיות השקליות הארוכות בירידות של עד 0.9% ואילו מדדי התל בונד המרכזיים נסחרו ביציבות. בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.1% סביב רמה של 3.53 שקלים והאירו התחזק בכ-0.3% ונסחר סביב 3.91 שקלים.

אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, ציין בסקירתו השבועית כי "בנק ישראל איבד שליטה על הריבית, ואלה חדשות טובות - הריביות העתידיות החלו להיסחר ביום ראשון מתחת לרמה שבנק ישראל תיאר כמתאימה למשק. להערכתנו ריבית בנק ישראל תופחת פעם אחת בנובמבר הקרוב ל-0.1% ועוד שלוש פעמים במהלך 2020 עד לרמה של מינוס 0.4%".

עוד כתב כהנוביץ' כי "בנק ישראל איבד שליטה גם על האינפלציה - חודשיים אחרי שהעריך שהאינפלציה התבססה ביעד, בביטחון גבוה יותר מכל חודש שקדם לו, האינפלציה קרסה בחדות מ-1.5% בחודש מאי ל-0.8% ביוני ול-0.5% ביולי. מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אומנם הפתיע עם נפילה של 0.3% לאינפלציה שנתית של 0.5%, אך הרמה עצמה איננה מפתיעה. להערכתנו האינפלציה צפויה להישאר סביב הרמה של 0.8% בשנה. סעיף המזון עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-1.2% חלק מגל העלאות מחירים במשק שהחל מאמצע 2018. כעת לא נראה שיימשך גם ב-12 החודשים הבאים, כשלאחרונה פחות ופחות חברות מדווחות על תכניות להעלאת מחירים".

בהתייחסות לנתונים שפורסמו לאחרונה בארה"ב כתב כהנוביץ' כי "בשבוע שעבר דווח בארה"ב על עליה גבוהה מהצפוי במספר דורשי דמי אבטלה, תופעה שהתחילה כבר בסוף 2018, ועשויה לאשש את הטענה ששוק העבודה סיים את מחזור ההידוק שלו. בנוסף, הפתיע בשבוע שעבר סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עם נפילה לא צפויה לרמה של 92.1 נקודות. במידה שהסנטימנט החלש יישאר, אנחנו עלולים לראות אותו מתגלגל לצריכה הפרטית ובכך גם החלק החזק בכלכלה ייחלש, מה שיקשה על הפד להמשיך לתאר סביבה כלכלית של 'אמצע מחזור' ויצריך ממנו לעבור להפחתות ריבית משמעותיות יותר מאלה שתיאר".

15:30

אורמת טכנולוגיות  הודיעה כי חברת בת בבעלות מלאה המחזיקה בשלב השלישי של תחנת הכוח הגיאותרמית מקגיניס הילס (McGinness Hills) שבנבדה, ארה"ב ובעלת הספק של 48 מגה-וואט, סגרה הסכם שותפות עם משקיע פרטי. במסגרת ההסכם, המשקיע רכש אחזקה בפרויקט בתמורה לסכום ראשוני של 59.3 מיליון דולר. השותף צפוי לשלם תשלומים נוספים בהיקף של עד 9 מיליון דולר.

מניית קרסו  מזנקת במחזור ער לאחר שהחברה פרסמה אתמול לאחר סיום המסחר דוחות טובים מאוד לרבעון השני. גם גזית גלוב  בולטת עם עלייה של 5.5% בעקבות פרסום תוצאותיה הבוקר.

עוד בולטות בעליות של 2%-5% מניות דלק רכב , אזורים , שטראוס , נייר חדרה , אנלייט  ודלתא  .

מנגד, שיכון ובינוי  רושמת ירידה של 2.5% במחזור גבוה לאחר שהחברה פרסמה את דוחותיה לחצי הראשון של השנה והודיעה כי היא מבטלת את מדיניות חלוקת הדיבידנדים שלה.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, כאשר מניות הקנאביס בהן אינטרקיור  בולטות לחיובי. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 מטפס ב-0.3% ומדד ת"א ביומד מטפס ב-1.5%.

גזית גלוב  מזנקת ב-5.2% לאחר הדוחות. מניית אינרום  מאבדת גובה ומשלימה מהלך ירידות של 15% בשבוע האחרון.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-460 מיליון שקל.

12:30

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות בדומה לסנטימנט מעבר לים. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.5%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה ומדד הבנקים מטפס ב-0.4%. 

מניית קרסו  מזנקת ביותר מ-15% לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני ל-46.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 14.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2018.

מניות הקנאביס קנאשור , וויטסמוק , גבאי מניבים , יוניבו , אינטרקיור  ופי.אל.טי פיננס  רושמות עליות של סביב ה-10%.

11:30

ההודעה הרשמית של אמזון על כניסתה לישראל מכבידה על מניות הקניונים והאופנה, מליסרון , עזריאלי , ביג , פוקס . אלו מאבדות עד כ-3% במהלך המסחר. 

המדדים בתל אביב עולים כעת לאחר יציבות בפתיחה. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4%, ת"א 90 מטפס ב-0.2% ומדד ת"א נדלן עולה ב-0.9%. מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-220 מיליון שלק בלבד. בוול סטריט החוזים העתידיים עולים בשעה זו בעד 0.7%.

גזית גלוב  מזנקת בכ-5% לאחר הדוחות, נורסטאר  קופצת ב-7%, קרסו  מזנקת ב-12% לאחר הדוחות, אינטרקיור  מזנקת ב-14%.

כלל ביטוח פרסמה היום דוחות כספיים והציגה רווח כולל אפסי. אייל דבי, ראש דסק מחקר מניות בלאומי שוקי הון, אמר בהקשר זה כי "הסיבה לתוצאה הנמוכה ברורה, והיא נובעת מירידת התשואות בתקופה - דבר שגרר הגדלה חריגה של עתודות הביטוח, ובהתאם לפגיעה משמעותית ברווח הנקי. מנגד, ביצועי שוק ההון בתקופה היו חזקים, מה שהוביל להכנסות גבוהות מהשקעות ומדמי הניהול הנגבים. כמובן שההשפעה השלילית של הגדלת העתודות הייתה דומיננטית יותר, אבל מה שמטריד בתוצאות של כלל עסקי ביטוח, זה שגם לאחר נטרול ההשפעה הראשונה, תשואת ההון החיובית שמתקבלת נותרת נמוכה - וזה, כאשר שוק ההון סיפק רוח גבית חזקה. בנוסף, הדוח הנוכחי לא היה ממש חיובי גם בהיבטים הבאים; ירידה בפרמיות הנגבות, בעיקר במגזר הבריאות, לצד עלייה בהוצאות - שיווק, עמלות ששולמו, הנהלה וכלליות ומימון".

הרווח הכולל ותשואת ההון של כלל ביטוח הסתכמו לכדי הפסד מינורי של 17 מיליוני שקלים ותשואה שלילית של 1.3%, בהתאמה. ההפסד ברבעון הכיל בתוכו הגדלה של עתודות ביטוח החיים, בסך של 268 מיליון שקלים, כאשר מנגד נרשמה הקטנת עתודות במגזר הבריאות ובביטוח הכללי (בגין ועדת וינוגרד) - בסך כולל של 162 מיליון שקלים. לפיכך, ההשפעה נטו על הרווח הכולל, לאחר מסים, הסתכמה לכדי פגיעה בסך של 70 מיליוני שקלים. הרווח המתוקן לרבעון, בנטרול השפעת הגדלת העתודות, מסתכם לכדי 53 מיליוני שקלים, מה שמשקף תשואת הון של 4.1% בלבד.

"שורה תחתונה", כותב דבי, "אם זו התוצאה שכלל ביטוח הציגה ברבעון השני, קשה לא לתהות מה יהיה ברבעון הבא? שהרי ירידת התשואות מאז סוף הרבעון השני רק הוחרפה, דבר שיוביל להגדלת עתודות עוד יותר גדולה".

09:50

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות על רקע המשך עונת הדוחות לרבעון השני, שקרובה לסיומה בסוף אוגוסט. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.1%, מדד ת"א 90 עולה ב-0.3%.

גזית גלוב  דיווחה על דוחות הרבעון השני לפיהם החברה הפחיתה את החוב, ורשמה ירידה קלה של 1.1% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-702 מיליון שקל. בשורה התחתונה, גזית גלוב עברה להפסד של 83 מיליון שקל ברבעון השני של 2019, לעומת רווח של 72 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

קבוצת ישרס  דיווחה על תוצאותיה למחצית הראשונה ולרבעון השני של שנת 2019. תחום הנדל"ן המניב של הקבוצה רשם NOI (הכנסות נטו משכירות) של כ-167.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת כ-146.8 מיליון שקל במחצית המקבילה ב-2018, עלייה של 13.9%. ברבעון השני של השנה ה-NOI היה 84.8 מיליון שקל, עלייה של 14.3% בהשוואה ל-NOI ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכם ב-74.2 מיליון שקל. הגידול ב-NOI נובע בעיקר מתוספת ההכנסות ממתחם נווה אילן, שאותו רכשה ישרס בסוף 2018, מהכנסות בניין G ברחובות, שקיבל טופס 4 בחודש יוני 2018 וכן מגידול בהכנסות בנכסים הקיימים בנתניה ובגן הטכנולוגי בירושלים, בעיקר כתוצאה מגידול בשיעורי התפוסה בנכסים אלה. הרווח הנקי של ישרס ברבעון השני עלה ב-20.5% ל-33.5 מיליון שקל. ה-FFO המותאם ברבעון הסתכם ב-55.1 מיליון שקל, עלייה של כ-34% לעומת 41.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

יוניטרוניקס  דיווחה על זינוק של 73% ברווח הנקי מפעילות נמשכת ברבעון השני של השנה ל-3.7 מיליון שקל. בחצי הראשון של 2019 הרווח הנקי מפעילות נמשכת זינוק ב-124% ל-7.1 מיליון שקל.

06:50

המסחר בבורסה בת"א ייפתח הבוקר לאחר נעילה חיובית אתמול בת"א וירידות בסיום המסחר בוול סטריט.

הבורסה בת"א ננעלה בעליות שערים קלות, המדדים המובילים ת"א-35 ות"א-125 עלו עד 0.45%. ת"א-90 הוסיף לערכו כמעט 1%.

מניית אינטרקיור הובילה את העליות במגזר הקנאביס, החברה עלתה ב-15.6%.

מניית מלם תים זינקה כ-12.8%.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים. כך, S&P 500 איבד כ-0.8% מערכו, הדאו ג'ונס ירד 0.66% והנאסד"ק השיל 0.68% מערכו.

המסחר בבורסות אסיה מתנהל בתנודתיות: בורסת טוקיו יורדת ב-0.4%, בורסות שנחאי והונג קונג שומרות על יציבות.

טבע  זינקה אתמול בכ-7%, לאחר שאתמול פורסם הסכם פשרה משמעותי ראשון לאנדו במסגרת פרשת משככי הכאבים ששלח את מנייתה לזינוק של כ-30% בוול סטריט, ואת מנייתה של טבע הישראלית בחזרה מעל למחיר של 7 דולר למניה.

UBS הוריד מחיר היעד למניית טבע בפעם השלישית בפחות מחצי שנה, ל-8 דולר.

טבע גם הודיעה אתמול על הזמינות בארה"ב של הגרסה הגנרית שלה ל-EpiPen (אפינפרין), התרופה המקורית של חברת מיילן, מזרק אוטומטי 0.15 מ"ג, המיועד לטיפול באלרגיות מסכנות חיים. המוצר יהיה זמין ברוב בתי המרקחת בארה"ב ויעלה 300 דולר לאריזה של שניים. לאחרונה פורסם בארה"ב על מחסור בתרופה, כך שמדובר בבשורה טובה עבור המטופלים, וכמובן גם בשורה חיובית לבעלי המניות בטבע. 

היום יפרסמו דוחות כספיים דנאל, מיטרוניקס, גזית גלוב ושיכון ובינוי.

אסיפת בעלי המניות של חברת אורביט טכנולוג'יס אישרה אתמול את מינויו של יו"ר החברה, יצחק גת, גם לתפקיד המנכ"ל הזמני, ובמקביל אישרה את מינויו של חבר הכנסת לשעבר עמר בר-לב כדירקטור חיצוני בחברה. שתי ההצעות אושרו בתמיכה של 100% מהמשתתפים בהצבעה וללא התנגדות. המניה ירדה ב-1%.

קרדן אן.וי דיווחה אמש על מגעים עם מספר משקיעים פוטינציאלים בקשר למכירה או השקעה בחברה הבת תהל, כאשר אתמול נחתם מזכר הבנות לא מחייב עם קרן פימי של ישי דוידי להשקעה כנגד הקצאת מניות השליטה בתהל.

עוד כתבות

איור: shutterstock

כמה מתנות והטבות קיבל העובד הישראלי הממוצע בשנת 2025?

על רקע יוקר המחיה, שנת 2025 הסתיימה עם עלייה של 10% ברכישות דרך מועדוני לקוחות; העובד הישראלי הממוצע קיבל מהמעסיק מתנות והטבות בשווי של כ-1,200 שקל ● מנכ"ל חברת ICL אירח במפעלי ים המלח את שגריר ארה"ב ● התערוכה החדשה של הפקולטה לאמנויות בסמינר הקיבוצים ● וזה המנכ"ל החדש של הסניף הישראלי בחברת התרופות הגדולות בעולם ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה מגלה: בכמה קפץ מחזור המסחר ביום שישי האחרון לעומת ימי ראשון

פעילות המשקיעים הזרים היוותה כרבע ממחזור המסחר שעמד על 1.9 מיליארד שקל – כ-26% מעל המחזור הממוצע בימי ראשון אשתקד ● מחזור המסחר היומי הממוצע בשבוע החולף טיפס ל-4.7 מיליארד שקל

התותח הישראלי החדש שיודע להתמודד עם האיום האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מגזין אמריקאי טוען שהתותח החדש של אלביט יכול לתת מענה לטילים מאיראן, האם המחאה באיראן יכולה להפיל את המשטר, וישראל וחמאס בדרך לעימות נוסף • כותרות העיתונים בעולם

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

מה קורה בגוף בזמן השינה - ואיך זה מאפשר לנבא 130 מחלות

OpenAI תשיק גרסה ייעודית של ChatGPT למענה על שאלות רפואיות. המחיר: ויתור על הפרטיות ● חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד מראים שלילה אחד של שינה יכול לנבא עשרות מחלות ברמות דיוק של 80% ומעלה ● באייר מקימה בישראל מעבדה שתדמה מתקפות סייבר על מפעלי תרופות, וחברות ישראליות מציגות פריצות דרך – מטיפול ואבחון סרטן ועד "אינקובטור חיבוק" לפגים ● השבוע בביומד

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

חקירתו של ברוורמן הסתיימה אחרי 13 שעות; הורחק מלשכת רה"מ ל-15 יום

ראש הסגל בלשכת רה"מ נחשד בשיבוש הליכי חקירה בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני, ועוכב על ידי שוטרי להב 433 ● דוברו לשעבר של נתניהו, אלי פלדשטיין, חשף כי ברוורמן נפגש איתו בחניון בקריה וטען כי יוכל "לכבות" את החקירה שצה"ל פתח נגדו

ייצור באנרגיה מתחדשת / אילוסטרציה: Shutterstock

"לא הגענו לשיא": במזרחי טפחות בטוחים שיש הזדמנות במניות האלו

מדדי האנרגיה זינקו בעשרות אחוזים ב־2025, ובמזרחי טפחות סבורים כי ראלי האנרגיה רחוק ממיצוי ● בבנק מצביעים על יציבות שותפויות הגז, דיבידנדים גבוהים וביקושי שיא לחשמל – וממליצים על חברות נבחרות בארץ ובעולם

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

67% עברו את בחינות לשכת עורכי הדין בפעם הראשונה. מי האוניברסיטה המובילה?

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין הסתיימו עם ממוצע הצלחה של כ-52.3% בקרב הניגשים ● המכללה למנהל התמקמה במקום גבוה ומאיפה המתמחים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?

ראשי קרן אלומה, מימין אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

קרן אלומה רוכשת חצי מגרינמיקס ב-45 מיליון שקל

לגלובס נודע כי קרן התשתיות אלומה של אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש הופכת הלוואה קיימת של 20 מיליון שקל למניות בחברה ומשקיעה עוד 25 מיליון שקל נוספים ● על פי הערכות בשוק, גרינמיקס היא חברה רווחית

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שכחתם לממש את התווים? המאבק על החוק שאמור להזכיר לכם

לאחר דיון בוועדת הכלכלה, ראש הוועדה דוד ביטן בוחן דחייה של יישום הרגולציה החדשה על שוברי מתנה ותווי קנייה, לאחר שכבר אושרה, ומסר כי הוא מוכן לשקול ארכה באורך של כ-4.5 חודשים ● בענף מזהירים מעלויות של מיליונים, חוסר בהירות וחשיפה לתביעות ייצוגיות

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

טבע חתמה על הסכם להאצת פיתוח תרופה מקורית למחלת עור ומספקת תחזיות לשנים הבאות

החברה חתמה על הסכם של עד 500 מיליון דולר עם רויאלטי פארמה לפיתוח התרופה למחלת ויטיליגו שתיכנס לשלב 2 בניסויים הקליניים ● צופה השנה הכנסות דומות או ירידה קלה לעומת 2025 לצד גידול ברווחיות ובתזרים החופשי, וב-2027 צמיחה בהכנסות, ברווחיות ובתזרים

מושגים לאזרחות מיודעת. מענק איזון / צילום: Shutterstock

הממשלה רוצה לשנות את הקצאת הכספים לרשויות המקומיות. מה המשמעות?

אחרי שנים של מענקים לרשויות המקומיות, כעת הממשלה מתכננת רפורמה • מה עומד מאחורי המענקים האלה, ואיזה שינוי אמור להתבצע? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

7.3 מיליארד שקל ''היטלים חלוטים'' נצברו בקרן העושר מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז / צילום: Shutterstock

הכנסות "קרן העושר" ממיסוי רווחי יתר: 8.8 מיליארד שקל

עד ה-31 לדצמבר 2025 נצברו בקרן לאזרחי ישראל, המוכרת כ"קרן העושר", סך של כ-8.8 מיליארד שקל מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז ● שותפויות הגז המקומיות משלמות מספר סוגי מסים למדינה על הכנסותיהן והפקת הגז: תמלוגים, מס חברות, ומס רווחי היתר ממשאבי טבע ("מס ששינסקי") ● רשות המיסים מעבירה את כספי ההיטלים הנגבים לחשכ"ל, שמעבירם לקרן לאזרחי ישראל אחת לרבעון

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

חד קרן חדש בסייבר: טורק מגייסת לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר

חברת הסייבר מתל אביב מגייסת 140 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית מרלין ונצ'רס

יאיר פינס / צילום: גבע טלמור

בדרך להנפקה? אגד השלימה את המהלך להפרדת זרוע הנדל"ן מפעילות התחבורה

לגלובס נודע כי באגד השלימו את ההפרדה המבנית של פעילות הנדל"ן - כך שתהפוך לזרוע של בעלת השליטה, קרן קיסטון ● לאגד עשרות נכסים, בהם בין היתר התחנה המרכזית בחוף הכרמל בחיפה ושטח באזור התעשייה עטרות, המוערכים בכ־1.3 מיליארד שקל

גבי ויסמן, יורם זלינגר, אורן הולצמן / צילום: נובה, ולנס סמיקונדקטור, יח''צ

חברת השבבים הישראלית שזינקה בכ-60% ביום אחד בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● חברת השבבים הישראלית ולנס קפצה בכ-60% ביום שישי, ייתכן שבעקבות ציוץ שהצביע על פרסום שגוי לגביה באחד האתרים הכלכליים ● נובה עלתה לשיא כל הזמנים ● ואודיטי טק ירדה לשפל של מעל שנה, אך האנליסטים חיוביים לגביה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המדד בת"א שקפץ ב-11% בשבוע, ומה צפוי היום בדואליות?

שבוע המסחר החדש שנפתח היום יושפע מהמתיחות הגיאו-פוליטית ברחבי העולם, מונצואלה ועד איראן ● המניות הביטחוניות בלטו בעליות בשבוע החלף, והמדד קפץ במעל 11% בת"א ● מדדי המחירים לצרכן יעמדו במוקד בישראל ובארה"ב ● אלביט ונובה צפויות לחזור עם פערי ארביטראז' חיוביים, ומה יקרה לטבע? ● וגם: המדדים המובילים בוול סטריט • כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

פרשת רונאל פישר: לאחר עשור של דיונים, גזר הדין יינתן השבוע

הפרקליטות דורשת 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה, סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי מגיעה להכרעה