גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: דלק רכב וגזית גלוב עלו בחדות לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.66%, מדד ת"א 90 עלה ב-0.88% ● דלק רכב זינקה בכ-10% ● קרסו רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני פי 3 ל-46.4 מיליון שקל ● מניית אפי נכסים זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה זינקה ב-5.66%, נורסטאר זינקה ב-7.85%

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בדומה לסנטימנט מעבר לים, שם המדדים בוול סטריט עולים בכ-1%. מדד ת"א 35 עלה ב-0.66%, מדד ת"א 90 טיפס ב-0.88%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. 

המניות דלק רכב  וגזית גלוב  זינקו לאחר פרסום הדוחות לרבעון השני. מניית אפי נכסים  זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה  זינקה ב-5.66%, נורסטאר  זינקה ב-7.85%.

16:30

מדדי המניות המרכזיים בבורסה בתל אביב עולים בכ-0.8% על רקע מגמה חיובית בבורסות אירופה וצפי לעליות גם בפתיחת המסחר בוול סטריט היום, לאחר ירידות שנרשמו במדדי המניות בארה"ב אתמול.

בשוק האג"ח נסחרות הממשלתיות השקליות הארוכות בירידות של עד 0.9% ואילו מדדי התל בונד המרכזיים נסחרו ביציבות. בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.1% סביב רמה של 3.53 שקלים והאירו התחזק בכ-0.3% ונסחר סביב 3.91 שקלים.

אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, ציין בסקירתו השבועית כי "בנק ישראל איבד שליטה על הריבית, ואלה חדשות טובות - הריביות העתידיות החלו להיסחר ביום ראשון מתחת לרמה שבנק ישראל תיאר כמתאימה למשק. להערכתנו ריבית בנק ישראל תופחת פעם אחת בנובמבר הקרוב ל-0.1% ועוד שלוש פעמים במהלך 2020 עד לרמה של מינוס 0.4%".

עוד כתב כהנוביץ' כי "בנק ישראל איבד שליטה גם על האינפלציה - חודשיים אחרי שהעריך שהאינפלציה התבססה ביעד, בביטחון גבוה יותר מכל חודש שקדם לו, האינפלציה קרסה בחדות מ-1.5% בחודש מאי ל-0.8% ביוני ול-0.5% ביולי. מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אומנם הפתיע עם נפילה של 0.3% לאינפלציה שנתית של 0.5%, אך הרמה עצמה איננה מפתיעה. להערכתנו האינפלציה צפויה להישאר סביב הרמה של 0.8% בשנה. סעיף המזון עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-1.2% חלק מגל העלאות מחירים במשק שהחל מאמצע 2018. כעת לא נראה שיימשך גם ב-12 החודשים הבאים, כשלאחרונה פחות ופחות חברות מדווחות על תכניות להעלאת מחירים".

בהתייחסות לנתונים שפורסמו לאחרונה בארה"ב כתב כהנוביץ' כי "בשבוע שעבר דווח בארה"ב על עליה גבוהה מהצפוי במספר דורשי דמי אבטלה, תופעה שהתחילה כבר בסוף 2018, ועשויה לאשש את הטענה ששוק העבודה סיים את מחזור ההידוק שלו. בנוסף, הפתיע בשבוע שעבר סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עם נפילה לא צפויה לרמה של 92.1 נקודות. במידה שהסנטימנט החלש יישאר, אנחנו עלולים לראות אותו מתגלגל לצריכה הפרטית ובכך גם החלק החזק בכלכלה ייחלש, מה שיקשה על הפד להמשיך לתאר סביבה כלכלית של 'אמצע מחזור' ויצריך ממנו לעבור להפחתות ריבית משמעותיות יותר מאלה שתיאר".

15:30

אורמת טכנולוגיות  הודיעה כי חברת בת בבעלות מלאה המחזיקה בשלב השלישי של תחנת הכוח הגיאותרמית מקגיניס הילס (McGinness Hills) שבנבדה, ארה"ב ובעלת הספק של 48 מגה-וואט, סגרה הסכם שותפות עם משקיע פרטי. במסגרת ההסכם, המשקיע רכש אחזקה בפרויקט בתמורה לסכום ראשוני של 59.3 מיליון דולר. השותף צפוי לשלם תשלומים נוספים בהיקף של עד 9 מיליון דולר.

מניית קרסו  מזנקת במחזור ער לאחר שהחברה פרסמה אתמול לאחר סיום המסחר דוחות טובים מאוד לרבעון השני. גם גזית גלוב  בולטת עם עלייה של 5.5% בעקבות פרסום תוצאותיה הבוקר.

עוד בולטות בעליות של 2%-5% מניות דלק רכב , אזורים , שטראוס , נייר חדרה , אנלייט  ודלתא  .

מנגד, שיכון ובינוי  רושמת ירידה של 2.5% במחזור גבוה לאחר שהחברה פרסמה את דוחותיה לחצי הראשון של השנה והודיעה כי היא מבטלת את מדיניות חלוקת הדיבידנדים שלה.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, כאשר מניות הקנאביס בהן אינטרקיור  בולטות לחיובי. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 מטפס ב-0.3% ומדד ת"א ביומד מטפס ב-1.5%.

גזית גלוב  מזנקת ב-5.2% לאחר הדוחות. מניית אינרום  מאבדת גובה ומשלימה מהלך ירידות של 15% בשבוע האחרון.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-460 מיליון שקל.

12:30

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות בדומה לסנטימנט מעבר לים. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.5%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה ומדד הבנקים מטפס ב-0.4%. 

מניית קרסו  מזנקת ביותר מ-15% לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני ל-46.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 14.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2018.

מניות הקנאביס קנאשור , וויטסמוק , גבאי מניבים , יוניבו , אינטרקיור  ופי.אל.טי פיננס  רושמות עליות של סביב ה-10%.

11:30

ההודעה הרשמית של אמזון על כניסתה לישראל מכבידה על מניות הקניונים והאופנה, מליסרון , עזריאלי , ביג , פוקס . אלו מאבדות עד כ-3% במהלך המסחר. 

המדדים בתל אביב עולים כעת לאחר יציבות בפתיחה. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4%, ת"א 90 מטפס ב-0.2% ומדד ת"א נדלן עולה ב-0.9%. מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-220 מיליון שלק בלבד. בוול סטריט החוזים העתידיים עולים בשעה זו בעד 0.7%.

גזית גלוב  מזנקת בכ-5% לאחר הדוחות, נורסטאר  קופצת ב-7%, קרסו  מזנקת ב-12% לאחר הדוחות, אינטרקיור  מזנקת ב-14%.

כלל ביטוח פרסמה היום דוחות כספיים והציגה רווח כולל אפסי. אייל דבי, ראש דסק מחקר מניות בלאומי שוקי הון, אמר בהקשר זה כי "הסיבה לתוצאה הנמוכה ברורה, והיא נובעת מירידת התשואות בתקופה - דבר שגרר הגדלה חריגה של עתודות הביטוח, ובהתאם לפגיעה משמעותית ברווח הנקי. מנגד, ביצועי שוק ההון בתקופה היו חזקים, מה שהוביל להכנסות גבוהות מהשקעות ומדמי הניהול הנגבים. כמובן שההשפעה השלילית של הגדלת העתודות הייתה דומיננטית יותר, אבל מה שמטריד בתוצאות של כלל עסקי ביטוח, זה שגם לאחר נטרול ההשפעה הראשונה, תשואת ההון החיובית שמתקבלת נותרת נמוכה - וזה, כאשר שוק ההון סיפק רוח גבית חזקה. בנוסף, הדוח הנוכחי לא היה ממש חיובי גם בהיבטים הבאים; ירידה בפרמיות הנגבות, בעיקר במגזר הבריאות, לצד עלייה בהוצאות - שיווק, עמלות ששולמו, הנהלה וכלליות ומימון".

הרווח הכולל ותשואת ההון של כלל ביטוח הסתכמו לכדי הפסד מינורי של 17 מיליוני שקלים ותשואה שלילית של 1.3%, בהתאמה. ההפסד ברבעון הכיל בתוכו הגדלה של עתודות ביטוח החיים, בסך של 268 מיליון שקלים, כאשר מנגד נרשמה הקטנת עתודות במגזר הבריאות ובביטוח הכללי (בגין ועדת וינוגרד) - בסך כולל של 162 מיליון שקלים. לפיכך, ההשפעה נטו על הרווח הכולל, לאחר מסים, הסתכמה לכדי פגיעה בסך של 70 מיליוני שקלים. הרווח המתוקן לרבעון, בנטרול השפעת הגדלת העתודות, מסתכם לכדי 53 מיליוני שקלים, מה שמשקף תשואת הון של 4.1% בלבד.

"שורה תחתונה", כותב דבי, "אם זו התוצאה שכלל ביטוח הציגה ברבעון השני, קשה לא לתהות מה יהיה ברבעון הבא? שהרי ירידת התשואות מאז סוף הרבעון השני רק הוחרפה, דבר שיוביל להגדלת עתודות עוד יותר גדולה".

09:50

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות על רקע המשך עונת הדוחות לרבעון השני, שקרובה לסיומה בסוף אוגוסט. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.1%, מדד ת"א 90 עולה ב-0.3%.

גזית גלוב  דיווחה על דוחות הרבעון השני לפיהם החברה הפחיתה את החוב, ורשמה ירידה קלה של 1.1% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-702 מיליון שקל. בשורה התחתונה, גזית גלוב עברה להפסד של 83 מיליון שקל ברבעון השני של 2019, לעומת רווח של 72 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

קבוצת ישרס  דיווחה על תוצאותיה למחצית הראשונה ולרבעון השני של שנת 2019. תחום הנדל"ן המניב של הקבוצה רשם NOI (הכנסות נטו משכירות) של כ-167.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת כ-146.8 מיליון שקל במחצית המקבילה ב-2018, עלייה של 13.9%. ברבעון השני של השנה ה-NOI היה 84.8 מיליון שקל, עלייה של 14.3% בהשוואה ל-NOI ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכם ב-74.2 מיליון שקל. הגידול ב-NOI נובע בעיקר מתוספת ההכנסות ממתחם נווה אילן, שאותו רכשה ישרס בסוף 2018, מהכנסות בניין G ברחובות, שקיבל טופס 4 בחודש יוני 2018 וכן מגידול בהכנסות בנכסים הקיימים בנתניה ובגן הטכנולוגי בירושלים, בעיקר כתוצאה מגידול בשיעורי התפוסה בנכסים אלה. הרווח הנקי של ישרס ברבעון השני עלה ב-20.5% ל-33.5 מיליון שקל. ה-FFO המותאם ברבעון הסתכם ב-55.1 מיליון שקל, עלייה של כ-34% לעומת 41.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

יוניטרוניקס  דיווחה על זינוק של 73% ברווח הנקי מפעילות נמשכת ברבעון השני של השנה ל-3.7 מיליון שקל. בחצי הראשון של 2019 הרווח הנקי מפעילות נמשכת זינוק ב-124% ל-7.1 מיליון שקל.

06:50

המסחר בבורסה בת"א ייפתח הבוקר לאחר נעילה חיובית אתמול בת"א וירידות בסיום המסחר בוול סטריט.

הבורסה בת"א ננעלה בעליות שערים קלות, המדדים המובילים ת"א-35 ות"א-125 עלו עד 0.45%. ת"א-90 הוסיף לערכו כמעט 1%.

מניית אינטרקיור הובילה את העליות במגזר הקנאביס, החברה עלתה ב-15.6%.

מניית מלם תים זינקה כ-12.8%.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים. כך, S&P 500 איבד כ-0.8% מערכו, הדאו ג'ונס ירד 0.66% והנאסד"ק השיל 0.68% מערכו.

המסחר בבורסות אסיה מתנהל בתנודתיות: בורסת טוקיו יורדת ב-0.4%, בורסות שנחאי והונג קונג שומרות על יציבות.

טבע  זינקה אתמול בכ-7%, לאחר שאתמול פורסם הסכם פשרה משמעותי ראשון לאנדו במסגרת פרשת משככי הכאבים ששלח את מנייתה לזינוק של כ-30% בוול סטריט, ואת מנייתה של טבע הישראלית בחזרה מעל למחיר של 7 דולר למניה.

UBS הוריד מחיר היעד למניית טבע בפעם השלישית בפחות מחצי שנה, ל-8 דולר.

טבע גם הודיעה אתמול על הזמינות בארה"ב של הגרסה הגנרית שלה ל-EpiPen (אפינפרין), התרופה המקורית של חברת מיילן, מזרק אוטומטי 0.15 מ"ג, המיועד לטיפול באלרגיות מסכנות חיים. המוצר יהיה זמין ברוב בתי המרקחת בארה"ב ויעלה 300 דולר לאריזה של שניים. לאחרונה פורסם בארה"ב על מחסור בתרופה, כך שמדובר בבשורה טובה עבור המטופלים, וכמובן גם בשורה חיובית לבעלי המניות בטבע. 

היום יפרסמו דוחות כספיים דנאל, מיטרוניקס, גזית גלוב ושיכון ובינוי.

אסיפת בעלי המניות של חברת אורביט טכנולוג'יס אישרה אתמול את מינויו של יו"ר החברה, יצחק גת, גם לתפקיד המנכ"ל הזמני, ובמקביל אישרה את מינויו של חבר הכנסת לשעבר עמר בר-לב כדירקטור חיצוני בחברה. שתי ההצעות אושרו בתמיכה של 100% מהמשתתפים בהצבעה וללא התנגדות. המניה ירדה ב-1%.

קרדן אן.וי דיווחה אמש על מגעים עם מספר משקיעים פוטינציאלים בקשר למכירה או השקעה בחברה הבת תהל, כאשר אתמול נחתם מזכר הבנות לא מחייב עם קרן פימי של ישי דוידי להשקעה כנגד הקצאת מניות השליטה בתהל.

עוד כתבות

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

מכוניות בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המותגים הסיניים מסתערים על עסקי הליבה של ב.מ.וו ומרצדס

עם זינוק של 99% במסירות באירופה ב–2025 ושבירת שיאים היסטוריים, תעשיית הרכב הסינית מתחרה גם מול מכוניות היוקרה ביבשת ● בזמן שיבואנים ישראלים בונים על "אקזיט" באירופה, מותגי הענק מיפן ומקוריאה מאבדים אחיזה, וגם בשוק היוקרה האירופי נאבקים על הטריטוריה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

לאחר שמכרו מניות במאות מיליונים: מנהלי נופר מסתערים על חוות השרתים

נדב טנא ושחר גרשון, שפרשו אשתקד במפתיע מניהול נופר של עופר ינאי, חוזרים לבורסה עם חברה שמתכננת לספק אנרגיה לחוות שרתים בארה"ב ושבה שותפים גם בכירים לשעבר בחברת אנלייט: "שוק האנרגיה והתשתיות הדיגיטליות בארה"ב נמצא בנקודת מפנה היסטורית"

יוני שסטוביץ' / צילום: יוסי כהן

50 מיליון שקל בשבוע: שסטוביץ ממשיכה להגדיל את תיק המניות

בולמוס הרכישות של יבואנית מוצרי הצריכה: השקיעה בהנפקות שביצעו מגוריט ולהב אל.אר ● בשנתיים האחרונות, השקיעה שסטוביץ מעל 200 מיליון שקל בבורסה בת"א

מימין לשמאל: יובל פרחי, נועה לוטן־יעקבי ואורי עיני / צילום: יח''צ

מאמינים בצפון: קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי פותחת שלוחה בגליל העליון

השלוחה החדשה של קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי תפעל במרכז היזמות Hubayta של תנועת "הביתה חוזרים לגליל", הממוקם באגמון מרקט, ותתמקד בתחומי הקריאייטיב

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

צמצום היקף המילואים: צו 8 יוגבל, לוחמים ישרתו עד 55 ימים בשנה

המהלך, שמגיע לאחר שנתיים של חריגות תקציביות וביקורת על שימוש נרחב בצו 8, מעגן מגבלות קבועות על היקף שירות המילואים ● ההחלטה נועדה לאפשר מעבר הדרגתי לגיוס מצומצם ומבוקר יותר, אך מעוררת סימני שאלה בצה"ל לגבי היכולת לשמור על כשירות מבצעית לאורך זמן

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

7 טריליון דולר במוקד: שוק החוב היפני בטלטלה, ומציף חשש מגלי הדף בעולם

שוק החוב היפני חווה קפיצה יומית חריגה במיוחד בתשואות, ועל פי ההערכות הטלטלה במדינה רחוקה מסיום ● בשווקים חוששים שהתשואות הגבוהות הן "הנורמלי החדש", וכי התוצאה תהיה תנודות חזקות גם בכלכלות הגדולות האחרות - מניו יורק ועד לונדון וברלין ● אלו הסיבות

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא ע"י "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, השכר נשחק, ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: Vahid Salemi

בעקבות הטבח: צעד "שובר השוויון" שהאיחוד האירופי שוקל לבצע נגד איראן

עד כה, שורה של מדינות אירופיות, ביניהן ספרד, צרפת ואיטליה, התנגדו לביצוע מהלך מיידי נגד איראן ● יחד עם זאת, ממדי הטבח באזרחים מצד משטר האייתולות בשבועות האחרונים, כך נראה, שינו את התמונה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בשל דרישת חברי הכנסת החרדים: ההצבעה על תקציב המדינה תידחה ליום רביעי

בשבוע שעבר האוצר הניח את הצעת תקציב המדינה לשנת 2026 על שולחן הכנסת תחת חוסר ודאות לגבי הסיכויים להעברתו, וזאת על רקע המחלוקת בקואליציה על חוק הגיוס ● התקציב צריך לעבור את תהליך החקיקה במלואו עד 31 במרץ - אחרת הכנסת תתפזר, וישראל תצא לבחירות

אילוסטרציה: Shutterstock, SeventyFour

60 אלף שקל לעורך דין: הרפורמה בסיעוד שמלחיצה את הלוביסטים

האוצר מבקש להגביל את חברות מיצוי הזכויות הגובות עשרות אלפי שקלים, אך ברקע גוברים הלחצים לפצל את החוק ● המועצה לצרכנות חושפת: "ניצול של חולים והחתמות אגרסיביות"

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו

מגדל מאייר ברוטשילד, ת''א. בעיגול: אמנון שעשוע / צילום:  איל יצהר, שלומי יוסף

אמנון שעשוע מציע למכירה פנטהאוז ב־75 מיליון שקל

הדופלקס היוקרתי במגדל מאייר ברוטשילד מוצע למכירה עם שטח בנוי נרחב, מרפסות ונוף פתוח ● מותג קפה טורקי עלית במהלך תוכן יוצא דופן עם הזמר טונה, שמוותר על פרסומת קלאסית ומוביל סדרת דוקו קצרה החושפת את תהליך היצירה של שיר חדש ● איגוד החברות הציבוריות מקים פורום ייעודי לסמנכ"לי כספים ● וגם: מינויים חדשים במינהל התכנון, פארק עידן הנגב ובנק ישראל ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

למה ביהמ"ש הקפיא נכסים של איש עסקים בהיקף 17.6 מיליון שקל?

ביהמ"ש קיבל באופן חלקי תביעה נגד יו"ר דירקטוריון בחברה צרפתית המוחזקת בידי חברה ישראלית ליבוא משקאות, והורה על "צו מרווה" בגובה 17.6 מיליון שקל, המהווים את סך הכספים שהתובעים הלוו לחברות ● מדובר בסעד זמני חריג במשפט האזרחי, שכן בניגוד לעיקול רגיל, הצו אינו "תופס" נכס מסוים אלא מופנה אישית כלפי הנתבע