גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: דלק רכב וגזית גלוב עלו בחדות לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.66%, מדד ת"א 90 עלה ב-0.88% ● דלק רכב זינקה בכ-10% ● קרסו רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני פי 3 ל-46.4 מיליון שקל ● מניית אפי נכסים זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה זינקה ב-5.66%, נורסטאר זינקה ב-7.85%

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, בדומה לסנטימנט מעבר לים, שם המדדים בוול סטריט עולים בכ-1%. מדד ת"א 35 עלה ב-0.66%, מדד ת"א 90 טיפס ב-0.88%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. 

המניות דלק רכב  וגזית גלוב  זינקו לאחר פרסום הדוחות לרבעון השני. מניית אפי נכסים  זינקה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה  זינקה ב-5.66%, נורסטאר  זינקה ב-7.85%.

16:30

מדדי המניות המרכזיים בבורסה בתל אביב עולים בכ-0.8% על רקע מגמה חיובית בבורסות אירופה וצפי לעליות גם בפתיחת המסחר בוול סטריט היום, לאחר ירידות שנרשמו במדדי המניות בארה"ב אתמול.

בשוק האג"ח נסחרות הממשלתיות השקליות הארוכות בירידות של עד 0.9% ואילו מדדי התל בונד המרכזיים נסחרו ביציבות. בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.1% סביב רמה של 3.53 שקלים והאירו התחזק בכ-0.3% ונסחר סביב 3.91 שקלים.

אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, ציין בסקירתו השבועית כי "בנק ישראל איבד שליטה על הריבית, ואלה חדשות טובות - הריביות העתידיות החלו להיסחר ביום ראשון מתחת לרמה שבנק ישראל תיאר כמתאימה למשק. להערכתנו ריבית בנק ישראל תופחת פעם אחת בנובמבר הקרוב ל-0.1% ועוד שלוש פעמים במהלך 2020 עד לרמה של מינוס 0.4%".

עוד כתב כהנוביץ' כי "בנק ישראל איבד שליטה גם על האינפלציה - חודשיים אחרי שהעריך שהאינפלציה התבססה ביעד, בביטחון גבוה יותר מכל חודש שקדם לו, האינפלציה קרסה בחדות מ-1.5% בחודש מאי ל-0.8% ביוני ול-0.5% ביולי. מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אומנם הפתיע עם נפילה של 0.3% לאינפלציה שנתית של 0.5%, אך הרמה עצמה איננה מפתיעה. להערכתנו האינפלציה צפויה להישאר סביב הרמה של 0.8% בשנה. סעיף המזון עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-1.2% חלק מגל העלאות מחירים במשק שהחל מאמצע 2018. כעת לא נראה שיימשך גם ב-12 החודשים הבאים, כשלאחרונה פחות ופחות חברות מדווחות על תכניות להעלאת מחירים".

בהתייחסות לנתונים שפורסמו לאחרונה בארה"ב כתב כהנוביץ' כי "בשבוע שעבר דווח בארה"ב על עליה גבוהה מהצפוי במספר דורשי דמי אבטלה, תופעה שהתחילה כבר בסוף 2018, ועשויה לאשש את הטענה ששוק העבודה סיים את מחזור ההידוק שלו. בנוסף, הפתיע בשבוע שעבר סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עם נפילה לא צפויה לרמה של 92.1 נקודות. במידה שהסנטימנט החלש יישאר, אנחנו עלולים לראות אותו מתגלגל לצריכה הפרטית ובכך גם החלק החזק בכלכלה ייחלש, מה שיקשה על הפד להמשיך לתאר סביבה כלכלית של 'אמצע מחזור' ויצריך ממנו לעבור להפחתות ריבית משמעותיות יותר מאלה שתיאר".

15:30

אורמת טכנולוגיות  הודיעה כי חברת בת בבעלות מלאה המחזיקה בשלב השלישי של תחנת הכוח הגיאותרמית מקגיניס הילס (McGinness Hills) שבנבדה, ארה"ב ובעלת הספק של 48 מגה-וואט, סגרה הסכם שותפות עם משקיע פרטי. במסגרת ההסכם, המשקיע רכש אחזקה בפרויקט בתמורה לסכום ראשוני של 59.3 מיליון דולר. השותף צפוי לשלם תשלומים נוספים בהיקף של עד 9 מיליון דולר.

מניית קרסו  מזנקת במחזור ער לאחר שהחברה פרסמה אתמול לאחר סיום המסחר דוחות טובים מאוד לרבעון השני. גם גזית גלוב  בולטת עם עלייה של 5.5% בעקבות פרסום תוצאותיה הבוקר.

עוד בולטות בעליות של 2%-5% מניות דלק רכב , אזורים , שטראוס , נייר חדרה , אנלייט  ודלתא  .

מנגד, שיכון ובינוי  רושמת ירידה של 2.5% במחזור גבוה לאחר שהחברה פרסמה את דוחותיה לחצי הראשון של השנה והודיעה כי היא מבטלת את מדיניות חלוקת הדיבידנדים שלה.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות, כאשר מניות הקנאביס בהן אינטרקיור  בולטות לחיובי. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 מטפס ב-0.3% ומדד ת"א ביומד מטפס ב-1.5%.

גזית גלוב  מזנקת ב-5.2% לאחר הדוחות. מניית אינרום  מאבדת גובה ומשלימה מהלך ירידות של 15% בשבוע האחרון.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-460 מיליון שקל.

12:30

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות בדומה לסנטימנט מעבר לים. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.5%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה ומדד הבנקים מטפס ב-0.4%. 

מניית קרסו  מזנקת ביותר מ-15% לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה זינוק ברווח הנקי ברבעון השני ל-46.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 14.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2018.

מניות הקנאביס קנאשור , וויטסמוק , גבאי מניבים , יוניבו , אינטרקיור  ופי.אל.טי פיננס  רושמות עליות של סביב ה-10%.

11:30

ההודעה הרשמית של אמזון על כניסתה לישראל מכבידה על מניות הקניונים והאופנה, מליסרון , עזריאלי , ביג , פוקס . אלו מאבדות עד כ-3% במהלך המסחר. 

המדדים בתל אביב עולים כעת לאחר יציבות בפתיחה. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4%, ת"א 90 מטפס ב-0.2% ומדד ת"א נדלן עולה ב-0.9%. מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-220 מיליון שלק בלבד. בוול סטריט החוזים העתידיים עולים בשעה זו בעד 0.7%.

גזית גלוב  מזנקת בכ-5% לאחר הדוחות, נורסטאר  קופצת ב-7%, קרסו  מזנקת ב-12% לאחר הדוחות, אינטרקיור  מזנקת ב-14%.

כלל ביטוח פרסמה היום דוחות כספיים והציגה רווח כולל אפסי. אייל דבי, ראש דסק מחקר מניות בלאומי שוקי הון, אמר בהקשר זה כי "הסיבה לתוצאה הנמוכה ברורה, והיא נובעת מירידת התשואות בתקופה - דבר שגרר הגדלה חריגה של עתודות הביטוח, ובהתאם לפגיעה משמעותית ברווח הנקי. מנגד, ביצועי שוק ההון בתקופה היו חזקים, מה שהוביל להכנסות גבוהות מהשקעות ומדמי הניהול הנגבים. כמובן שההשפעה השלילית של הגדלת העתודות הייתה דומיננטית יותר, אבל מה שמטריד בתוצאות של כלל עסקי ביטוח, זה שגם לאחר נטרול ההשפעה הראשונה, תשואת ההון החיובית שמתקבלת נותרת נמוכה - וזה, כאשר שוק ההון סיפק רוח גבית חזקה. בנוסף, הדוח הנוכחי לא היה ממש חיובי גם בהיבטים הבאים; ירידה בפרמיות הנגבות, בעיקר במגזר הבריאות, לצד עלייה בהוצאות - שיווק, עמלות ששולמו, הנהלה וכלליות ומימון".

הרווח הכולל ותשואת ההון של כלל ביטוח הסתכמו לכדי הפסד מינורי של 17 מיליוני שקלים ותשואה שלילית של 1.3%, בהתאמה. ההפסד ברבעון הכיל בתוכו הגדלה של עתודות ביטוח החיים, בסך של 268 מיליון שקלים, כאשר מנגד נרשמה הקטנת עתודות במגזר הבריאות ובביטוח הכללי (בגין ועדת וינוגרד) - בסך כולל של 162 מיליון שקלים. לפיכך, ההשפעה נטו על הרווח הכולל, לאחר מסים, הסתכמה לכדי פגיעה בסך של 70 מיליוני שקלים. הרווח המתוקן לרבעון, בנטרול השפעת הגדלת העתודות, מסתכם לכדי 53 מיליוני שקלים, מה שמשקף תשואת הון של 4.1% בלבד.

"שורה תחתונה", כותב דבי, "אם זו התוצאה שכלל ביטוח הציגה ברבעון השני, קשה לא לתהות מה יהיה ברבעון הבא? שהרי ירידת התשואות מאז סוף הרבעון השני רק הוחרפה, דבר שיוביל להגדלת עתודות עוד יותר גדולה".

09:50

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות על רקע המשך עונת הדוחות לרבעון השני, שקרובה לסיומה בסוף אוגוסט. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.1%, מדד ת"א 90 עולה ב-0.3%.

גזית גלוב  דיווחה על דוחות הרבעון השני לפיהם החברה הפחיתה את החוב, ורשמה ירידה קלה של 1.1% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-702 מיליון שקל. בשורה התחתונה, גזית גלוב עברה להפסד של 83 מיליון שקל ברבעון השני של 2019, לעומת רווח של 72 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

קבוצת ישרס  דיווחה על תוצאותיה למחצית הראשונה ולרבעון השני של שנת 2019. תחום הנדל"ן המניב של הקבוצה רשם NOI (הכנסות נטו משכירות) של כ-167.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת כ-146.8 מיליון שקל במחצית המקבילה ב-2018, עלייה של 13.9%. ברבעון השני של השנה ה-NOI היה 84.8 מיליון שקל, עלייה של 14.3% בהשוואה ל-NOI ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכם ב-74.2 מיליון שקל. הגידול ב-NOI נובע בעיקר מתוספת ההכנסות ממתחם נווה אילן, שאותו רכשה ישרס בסוף 2018, מהכנסות בניין G ברחובות, שקיבל טופס 4 בחודש יוני 2018 וכן מגידול בהכנסות בנכסים הקיימים בנתניה ובגן הטכנולוגי בירושלים, בעיקר כתוצאה מגידול בשיעורי התפוסה בנכסים אלה. הרווח הנקי של ישרס ברבעון השני עלה ב-20.5% ל-33.5 מיליון שקל. ה-FFO המותאם ברבעון הסתכם ב-55.1 מיליון שקל, עלייה של כ-34% לעומת 41.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

יוניטרוניקס  דיווחה על זינוק של 73% ברווח הנקי מפעילות נמשכת ברבעון השני של השנה ל-3.7 מיליון שקל. בחצי הראשון של 2019 הרווח הנקי מפעילות נמשכת זינוק ב-124% ל-7.1 מיליון שקל.

06:50

המסחר בבורסה בת"א ייפתח הבוקר לאחר נעילה חיובית אתמול בת"א וירידות בסיום המסחר בוול סטריט.

הבורסה בת"א ננעלה בעליות שערים קלות, המדדים המובילים ת"א-35 ות"א-125 עלו עד 0.45%. ת"א-90 הוסיף לערכו כמעט 1%.

מניית אינטרקיור הובילה את העליות במגזר הקנאביס, החברה עלתה ב-15.6%.

מניית מלם תים זינקה כ-12.8%.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים. כך, S&P 500 איבד כ-0.8% מערכו, הדאו ג'ונס ירד 0.66% והנאסד"ק השיל 0.68% מערכו.

המסחר בבורסות אסיה מתנהל בתנודתיות: בורסת טוקיו יורדת ב-0.4%, בורסות שנחאי והונג קונג שומרות על יציבות.

טבע  זינקה אתמול בכ-7%, לאחר שאתמול פורסם הסכם פשרה משמעותי ראשון לאנדו במסגרת פרשת משככי הכאבים ששלח את מנייתה לזינוק של כ-30% בוול סטריט, ואת מנייתה של טבע הישראלית בחזרה מעל למחיר של 7 דולר למניה.

UBS הוריד מחיר היעד למניית טבע בפעם השלישית בפחות מחצי שנה, ל-8 דולר.

טבע גם הודיעה אתמול על הזמינות בארה"ב של הגרסה הגנרית שלה ל-EpiPen (אפינפרין), התרופה המקורית של חברת מיילן, מזרק אוטומטי 0.15 מ"ג, המיועד לטיפול באלרגיות מסכנות חיים. המוצר יהיה זמין ברוב בתי המרקחת בארה"ב ויעלה 300 דולר לאריזה של שניים. לאחרונה פורסם בארה"ב על מחסור בתרופה, כך שמדובר בבשורה טובה עבור המטופלים, וכמובן גם בשורה חיובית לבעלי המניות בטבע. 

היום יפרסמו דוחות כספיים דנאל, מיטרוניקס, גזית גלוב ושיכון ובינוי.

אסיפת בעלי המניות של חברת אורביט טכנולוג'יס אישרה אתמול את מינויו של יו"ר החברה, יצחק גת, גם לתפקיד המנכ"ל הזמני, ובמקביל אישרה את מינויו של חבר הכנסת לשעבר עמר בר-לב כדירקטור חיצוני בחברה. שתי ההצעות אושרו בתמיכה של 100% מהמשתתפים בהצבעה וללא התנגדות. המניה ירדה ב-1%.

קרדן אן.וי דיווחה אמש על מגעים עם מספר משקיעים פוטינציאלים בקשר למכירה או השקעה בחברה הבת תהל, כאשר אתמול נחתם מזכר הבנות לא מחייב עם קרן פימי של ישי דוידי להשקעה כנגד הקצאת מניות השליטה בתהל.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל. אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל כך

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן, ימצא אותה בהרי ירושלים

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

משרד הבריאות, ירושלים / צילום: איל יצהר

הוועדה שתכריע מי ישלוט באשפוזי הבית והבעיות שלא הגיעו לשולחן הדיונים

משרדי הבריאות והאוצר הקימו ועדה כדי לדון באופן שבו ינוהלו אשפוזי הבית ובחלוקת עוגת התמריצים בין בתי החולים לקופות ולקבלניות המשנה ● אלא ששאלות שנוגעות לאיכות הטיפול, כמו גישה לתרופות ולמומחים, עדיין רחוקות מלקבל הסדרה בחוק

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?