גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בת"א; רבל זינקה ב-16% וקמהדע קפצה ב-18%

קמהדע זינקה בשיעור דו-ספרתי בוול סטריט על רקע רכישת פימי 12% ממניותיה ● בנק ישראל יכריז על הריבית מחר: "גברו הסיכויים להורדת ריבית" ● מודי'ס לא צופה שינוי הדירוג לישראל למרות חוסר הוודאות הפוליטי ● עונת הדוחות לרבעון השלישי נמשכת

הבורסה בתל אביב / צילום: תמר מצפי
הבורסה בתל אביב / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:25

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום בעליות. ת"א-35 הוסיף 0.1%, ת"א-125 עלה ב- 0.3% ות"א-90 טיפס ב-0.7%. ת"א-ביומד זינק ב-1.4%, בהובלת מניית קמהדע  שעלתה ב-18%. 

המניות שבלטו בעליות בת"א-35 הן IFF , אופקו , אלוני חץ  ושיכון ובינוי . בירידות בלטו טבע , לייבפרסון  ודיסקונט 

רבל  זינקה ב-16%. 

15:00

יום המסחר הראשון לשבוע מתנהל בנטייה חיובית, עם שינויים קלים בשני המדדים המובילים, ובמחזור מסחר נמוך - בדומה להיקפי הפעילות המאפיינים את הבורסה במרבית ימי ראשון של השבוע. בסוף השבוע הסתיים המסחר בארה"ב במגמה חיובית.

בצד החיובי של מדד ת"א 35, המניות הדואליות של איי.אפ.אפ  ואופקו הלת'  עולות בכ-1.5%-2.5%, ומולן אלה של טבע  ולייבפרסון  נחלשות בכ-1%-2%.

עוד בין העולות במדד המוביל, מניות שפיר ומליסרון מתחזקות בכ-1.5%-2.5%.

עוד במסחר, מניית סאמיט עולה בכ-3%-4% אחרי שהחברה הודיעה על הגדלת חלקה בחברה הבת סאמיט גרמניה לכ-70%, בהשקעה של 113 מיליון יורו.

מניית קמהדע קופצת בכ-15% אחרי שדיווחה בסוף השבוע על כניסתה של קרן פימי להשקעה בה.

עוד מבין המניות הקשורות לפימי, מניות מנועי בית שמש  ונייר חדרה  נחלשות בכ-3%-4% על רקע פרסום דוחותיהן הכספיים.

מניות נוספות לא מעטות הגיבו לפרסום התוצאות הכספיות לרבעון השלישי של השנה, בהן מניות ארד  ודנאל  שמטפסות בכ-3%-5%.

מניית רבל  קופצת בכ-15% במחזור מסחר גדול מהרגיל, על רקע פרסום דוחות כספיים, ומניית מיטרוניקס , שפרסמה את דוחות הרבעון שלה ביום חמישי, איבדה כ-2%-3% אחרי שעלתה ב-4.5% בחמישי.

מניית קבוצת אשטרום  מרכזת מחזור מסחר ער, בו נסחרה בעליות קלות.

חברת אלרון  דיווחה על תוצאות ניתוח ביניים של ניסוי קליני שביצעה חברה בה היא מחזיקה כ-29%, ומנייתה טיפסה בכ-5%.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה חיובית, ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה דומה.

ארקו החזקות  דיווחה על תוצאות הרבעון לפיהן הרווח הגולמי של GPM עלה ברבעון השלישי של 2019 בכ-4.4% לכ-176 מיליון דולר; ה-Store level Ebitda של GPM צמח ברבעון בכ-21% לכ-48.6 מיליון דולר.

בזירת המאקרו המקומית, מחר (ב') יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית החודשית שלו, ובבנק דיסקונט העריכו כי זו תרד לשיעור של 0.1%, לעומת 0.25% כיום.

במבט קדימה, בבית ההשקעות פסגות הציגו כמה תרחישים אפשריים לאירועים שיתרחשו בשווקים בשנה הבאה, והעריכו בין היתר כי הפד האמריקאי יגיב להאטה הכלכלית הצפויה ויפחית את הריבית במהלך 2020 ב-50-75 נקודות בסיס נוספות. עם זאת, הוסיפו שם, "במידה ובפד יחליטו להקדים שוב תרופה למכרה ולהפחית את הריבית בחדות ובמהירות כבר ברבעונים הקרובים, המדיניות המוניטארית עשויה לחזור להיות מרחיבה מספיק כדי להאיץ מחדש את הפעילות במשק כבר במהלך השנה הקרובה".

עוד שרטטו בפסגות תרחיש ולפיו הממשל הסיני "יוציא לפועל תכנית תמריצים גרנדיוזית נוספת", והעריכו כי "תרחיש כזה יביא להאצה בפעילות בסין, בסחר העולמי וכתוצאה מכך גם בשורה ארוכה של מדינות אחרות לרבות גרמניה, צרפת וברזיל". לגבי אירופה הציגו בפסגות אפשרות ובה תכניות שיוציאו לפועל המדינות הגדולות בגוש האירו יובילו לגירעונות גבוהים ולזינוק בצמיחה.

בצד הפסימי, במבט קדימה הציגו בפסגות בין היתר תרחיש ולפיו תתגבר "הרטוריקה האגרסיבית של דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב, לעבר סין", מה שלפי בית ההשקעות עלול "להוביל לעליית מדרגה במלחמת הסחר במהלך השנה הבאה ולהוביל אותה למקומות שהפגיעה הכלכלית שלהם מורגשת באופן משמעותי יותר מאשר המכסים שהוטלו עד כה".

12:55

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בנטייה לעליות במחזור של 200 מיליון שקל בלבד בשעה זו. מדד ת"א 35 ללא שינוי מהותי, מדד ת"א 90 מטפס ב-0.2%, ומדד הבנקים ללא שינוי. 

מניית רבל  מזנקת בכ-14% לאחר הדוחות, קמהדע  ב-14% לאחר הדיווח בחמישי על השקעתה של פימי בחברה, בית שמש  מאבדת 3.5% לאחר הדוחות הרבעוניים, טבע  מאבדת 1.8%.

הירידה החדשה במחיר גלילי הנייר לקרטון בעולם ממשיכה לפגוע בתוצאות הכספיות של חברת נייר חדרה . ברבעון השלישי 2019 רשמה החברה התעשייתית רווח נקי של 2 מיליון שקל בלבד, וזאת בהשוואה לרווח נקי של 20 מיליון שקל שאותו רשמה ברבעון המקביל אשתקד. נייר חדרה, שבשליטת קרן פימי (כ-60%), היא החברה המובילה בישראלי בתחומים של ייצור נייר להדפסה, ייצור גלילי נייר לקרטון, ייצור קרטונים ו אריזות , וכן איסוף נייר וקרטון למחזור. בתשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה החברה רווח נקי של 22 מיליון שקל, המשקף ירידה של 67% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

09:49

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בטריטוריה החיובית כאשר מדד ת"א 35 עולה ב-0.25%, ת"א 90 מטפס ב-0.2% ומדד הבנקים עולה ב-0.4%. מנייתה של קמהדע מזנקת ב-15% על רקע כניסתה של קרן פימי להשקעה לפי שווי של 240 מיליון דולר לחברת התרופות. 

איידיאיי  דיווחה היום על תוצאות הרבעון השלישי לפיהם הרווח הכולל הסתכם ב-51 מיליון שקל ברבעון השלישי בהשוואה לרווח של כ-67.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברבעון נובע בעיקרו מירידה בהכנסות מהשקעות, אשר היו נמוכות בכ-15 מיליון שקל בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד ומירידה ברווחיות החיתומית בענפי רכוש, אשר קוזזה בחלקה על ידי עליה ברווחיות ברכב חובה. 

רבל  דיווחה כי הרווח הנקי ברבעון השלישי זינק ל-7.4 מיליון אירו, בהשוואה לרווח נקי של 0.9 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד.

חברת ג'י וואן  דיווחה כי הרווח הכולל ברבעון השלישי הסתכם בכ-11.3 מיליון שקל, עלייה של כ-7.6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

קופיקס גרופ  דיווחה על הפסד של 300 אלף שקל ברבעון השלישי של השנה לעומת הפסד של 1.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

עדיקה סטייל  מזנקת לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה זינוק של 45% ברווח הגולמי לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל-23.1 מיליון שקל. הרווח התפעולי קפץ ב-44% ל-5 מיליון שקל, ובשורה התחתונה הרווח הנקי גדל ביותר מפי 2 לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב-2.4 מיליון שקל.

נובולוג  דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי שהושפעו מהוצאה חד פעמית בהיקף של כ-7 מיליון שקל שנרשמה בגין רכישת החזקות המיעוט במדיקוויפ. החברה השלימה מהלכים לרכישת החזקות המיעוט באינפומד, טארגט קאר ומדיקוויפ. החברה צופה כי מהלכים אלה יקטינו את ההוצאות לשערוך ההתחייבות לרכישת המיעוט אשר היו צפויות להסתכם בשנת 2019 בכ-6 מיליון שקל בשנה.

מנועי בית שמש  דיווחה על זינוק של 70% בהכנסותיה ברבעון השלישי של השנה לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-41.6 מיליון דולר. הרווח הנקי הסתכם ב-2.6 מיליון דולר ברבעון השלישי, לעומת רווח תפעולי של 2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

06:00

שבוע המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר (א') בהמשך לעליות שנרשמו בסוף השבוע האחרון בוול סטריט, שם מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.4%, הנאסד"ק ב-0.16%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.22 לערכו. 

בסוף השבוע האחרון הנשיא טראמפ אמר כי הסכם הסחר מול סין קרוב להגיע, אם כי זו לא הפעם הראשונה שטראמפ מצביע על עסקה קרובה, ללא הועיל. נזכיר כי באמצע דצמבר אמורים להיכנס לתוקפם מכסים נוספים שהטילה ארה"ב על סין, אך בשבוע שעבר צוטטו מקורבים לבית הלבן באומרם כי ארה"ב עשויה לדחות את הטלת המכסים.

למרות חוסר הוודאות הפוליטית בישראל, ועל רקע החלטת היועץ המשפטי לממשלה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, סוכנות הדירוג מודי'ס מסרה בסוף השבוע האחרון כי אין בכוונתה לשנות את הדירוג לישראל. "התחזית שלנו עשויה להשתנות אם התפתחויות גיאו-פליטיות יערערו את יציבותה של הכלכלה הישראלית, או אם ניווכח כי חלה שחיקה בנחישותה מחויבותה של הממשלה הבאה לצמצם את נטל החוב ובמחויבותה למדיניות של אחריות תקציבית", כתבו במודי'ס.

בנק ישראל צפוי להכריז מחר על גובה הריבית במשק. לפי כלכלני לידר שוקי הון, "מדד המחירים לצרכן הנמוך יחסית באוקטובר והתמתנות באינפלציית הליבה מעלים את הסיכוי להורדת ריבית מחר".

המניות הדואלוית צפויות לספק תמיכה הבוקר בפתיחת המסחר, כך מנייתה של קמהדע חוזרת עם פער ענק של 15% לאחר ההודעה ביום חמישי לאחר המסחר כי קרן פימי רכשה 12% ממניותיה של חברת התרופות תמורת 30 מיליון דולר, מה שמשקף לחברה שווי שוק של 240 מיליון דולר.

מניית נייס חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 0.7%, איי.אפ.אפ עם פער חיובי של 2.6%, אורמת עם פער חיובי של 0.5%, פרוטליקס עם פער חיובי של כ-10% ומניית אופקו חוזרת עם פער חיובי של 2.36%. מנגד, טבע חוזרת עם פער שלילי של 1.7%, כיל עם פער שלילי של 0.95%, אלביט מערכות עם פער שלילי של 0.37%, פרטנר עם פער שלילי של 2.5%. 

עונת הדוחות לרבעון השלישי מגיעה ליישורת האחרונה. היום ידווחו על תוצאותיהן הכספיות החברות איידיאו ביטוח וחברת דנאל. ביום שלישי ידווחו החברות אל על, אפי נכסים, הבורסה לניירות ערך בתל אביב, בנק לאומי, אלביט מערכות ופרטנר. ביום רביעי בנק דיסקונט ידווח על תוצאותיו לרבעון השלישי. סלקום ושופרסל ידווחו ביום חמישי.

יום המסחר האחרון בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת, כך ת"א 35 איבד 0.4%, ומנגד ת"א 90 עלה ב-0.1%.

עוד כתבות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק